Dodaj do ulubionych

Portugalia 24 IV-6 V Algarve+Lisbona bez bp

27.02.13, 19:59
Szukam zdecydowanej i samodzielnej współtowarzyszki (50+) na niskobudżetowy wyjazd do Portugalii bez biura podróży. Planowana trasa: wybrzeże Algarve od Faro do Lagos + Lizbona i Sintra. Termin: 24 IV-6 V
Obserwuj wątek
    • martina-0 Re: Portugalia 24 IV-6 V Algarve+Lisbona bez bp 02.03.13, 20:30
      portofaro napisał(a):

> Szukam zdecydowanej i samodzielnej współtowarzyszki (50+) na niskobudżetowy wyj
      > azd do Portugalii bez biura podróży. Planowana trasa: wybrzeże Algarve od Faro
      > do Lagos + Lizbona i Sintra. Termin: 24 IV-6 V

jest taka strona www.couchsurfing.org, gdzie ludzie na całym świecie darmowo oferują nocleg u siebie, inni zwiedzanie czy obiad. Rejestrując się tam można także sprawdzić jacy użytkownicy w danym terminie na danym terenie poszukują noclegu - można np. do nich napisać i spytać czy nie mają ochoty na wspólne zwiedzanie. Także można pisać mejle do ludzi, którzy mieszkają tam gdzie chcemy pojechać i pytać np. o komunikację miejską, atrakcje, linki internetowe, itp. Jeden haczyk - wypadałoby znać angielski, bo nie ma pewności, że się trafi na kogoś polskojęzycznego.

Mnie zawsze couchsurferzy pomagali i np. zwiedzałam Berlin z Rosjankami. To super strona ten couchsurfing. Jak mam czas i ochotę to sama kontaktuję się z ludźmi, którzy mają być w moim mieście i oczywiście darmowo proponuję, że mogę służyć za przewodnika! Przynajmniej mogę pogadać w językach zagranicznych... ha ha

Lubię planować sobie sama wyjazdy, nie dla mnie jakieś all inclusive, a couchsurferzy zawsze mi pomagali, bez ich pomocy dotarcie do informacji byłoby bardziej czasochłonne.
      • portofaro Re: Portugalia 24 IV-6 V Algarve+Lisbona bez bp 02.03.13, 22:09
        @martina-0, dzięki za dobre intencje, ale couchsurfing jest mi znany od dawna i nie korzystam, niepotrzebnie też martwisz się o moją znajomość języków i umiejętności samodzielnego "ogarniania" - daję radę. Szukam współtowarzyszki, bo razem podróżować ciekawiej i taniej. Pozdrawiam
    • zawsze.basia Re: Portugalia 24 IV-6 V Algarve+Lisbona bez bp 05.05.13, 06:53
      portofaro napisał(a):

> Szukam zdecydowanej i samodzielnej współtowarzyszki (50+) na niskobudżetowy wyj
      > azd do Portugalii bez biura podróży. Planowana trasa: wybrzeże Algarve od Faro
      > do Lagos + Lizbona i Sintra. Termin: 24 IV-6 V
      Jestem bardzo zdecydowana na wyjazd do Portugalii ,ale w innym terminie.Jeśli nie wyjechałaś, odezwij się . Jeśli wyjechałaś to też proszę o kontakt :zawsze.basia@gazeta.pl
    • ella11m Re: Portugalia 24 IV-6 V Algarve+Lisbona bez bp 09.06.13, 22:12
      Witam. Jestem zainteresowana. Mam doświadczenie we współorganizowaniu wypraw. Pozdrawiam. Proszę o kontakt
      ella11m@gazeta.pl
      • lmamut Re: Portugalia 24 IV-6 V Algarve+Lisbona bez bp 15.06.13, 19:40
        @ ella
        Dzięki za zainteresowanie , ale ja już wróciłam miesiąc temu. Pozdrawiam i potwierdzam, że naprawdę warto jechać do Portugalii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka