Dodaj do ulubionych

Szukam pary na wspólne podróżowanie.....

07.05.14, 11:07
Jesteśmy parą m56+ k47.
Niezależni od dzieci, trochę uzależnieni od opieki nad rodzicami.
W miarę zdrowi ( no bo kto jest w pełni zdrowy w wieku 50+)
Pogodnie patrzący na świat, średnio zamożni.
Dobrze zorganizowani i elastyczni, ale też dbający o bezpieczeństwo i wygodę.
Ciągnie nas do zwiedzania świata ale nic na siłę. Mamy już za sobą indywidualne wyjazdy do Rzymu, Lizbony ( na własną rękę )
W lipcu chcemy zobaczyć Londyn.
W planach Istambuł, Barcelona.
W marzeniach Chiny, Indie ..... oj długo by wymieniać ( ale nie na długo - takie 10-14 dniowe wyjazdy).

Czy komuś odpowiada powyższy opis.... ??? Niech się odezwie..... Może coś z tego wyjdzie.

Pozdrawiamy
Agata i Tomek
Obserwuj wątek
    • janek548 Re: Szukam pary na wspólne podróżowanie..... 05.06.14, 20:57
      Dzień dobry.
      Mamy podobne zainteresowania i chętnie nawiążemy kontakt.
      W te wakacje mamy już wykupione wczasy do Grecji.
      Kto wie ?? może coś uda nam się zorganizować.
      Mieszkamy w okolicy Bielska- Białej. M54, K53.
      serdecznie pozdrawiamy.
      Zbysia i Janek
      krzys373@op.pl
    • k-satnel Re: Szukam pary na wspólne podróżowanie..... 05.08.14, 14:50
      Witam
      Opis super. Sama bym lepiej nie napisałasmile
      K52 i M 55. Planujemy urlop w II połowie września. W tym roku interesują nas kierunki Grecja, Chorwacja (ewentualnie Czarnogóra) lub Bułgaria. Najchętniej z dojazdem własnym lub samolot bo autokar dla 50+ jest mało atrakcyjny ze względu na wygodę. Jesteśmy z trójmiasta i na cały wyjazd możemy poświęcić najwyżej 11 dni.
    • k-satnel Re: Szukam pary na wspólne podróżowanie..... 05.08.14, 15:03
      Z wrażenia że po 50 podróżują nie tylko single, zapomniałam się podpisać. Dwa lata temu szukałam pary na wspólne podróże ale odzywały się tylko osoby samotne. Mam nadzieję, że teraz się uda.
      Pozdrawiamy
      Kasia i Jarek
    • kalendarka 50+ i podróżują 08.08.15, 21:14
      Witam
      Trochę odświeżam temat. Może ktoś jeszcze tu zagląda. Mamy 55 i 51 . Jesteśmy w Warszawy . średnie możliwości finansowe. Oboje uwielbiamy rowery. Jesteśmy otwarci na wszelkie wypady.
      Językowo niestety raczej nie stanowimy wsparcia.
      Mąż pasjonuje się żeglarstwem , ma patent sternika. Ja chętnie towarzyszę ale raczej jako balast. Do tej pory po mazurach ale chętnie spróbowalibyśmy coś dalej.
      Dorota i Jarek
      • barakuda525 Re: 50+ i podróżują 20.11.15, 15:41
        Witamy
        Tematy i cele podróży bardzo fajne, można by zacząć realizować.Jesteśmy małżeństwem +50 z dużą ilością czasu wolnego, chętnie byśmy pojechali do Barcelony Hiszpanii ( mimo że byliśmy) lub inne bezpieczne kierunki Europy, Latem zdecydowanie preferujemy bungalowy, caravaning lub podobne, aby być niezależnymi. Ja jestem zapalonym wędkarzem ( w Hiszpanii polecam rzekę Ebro), oraz żeglarzem motorowodnym - w tym roku nie pływaliśmy z powodu niskich stanów wód na śródlądziu . Jesteśmy z Wielkopolski . Jeśli znajdą się chętni na tego typu wyjazdy to bardzo prosimy o kontakt. andrzejr74@wp.pl Pozdrawiamy
      • zeglujznami Re: 50+ i podróżują 05.01.16, 23:59
        kalendarka napisała:

> Witam
        > Trochę odświeżam temat. Może ktoś jeszcze tu zagląda. Mamy 55 i 51 . Jesteśmy w
        > Warszawy . średnie możliwości finansowe. Oboje uwielbiamy rowery. Jesteśmy ot
        > warci na wszelkie wypady.
        > Językowo niestety raczej nie stanowimy wsparcia.
        > Mąż pasjonuje się żeglarstwem , ma patent sternika. Ja chętnie towarzyszę ale r
        > aczej jako balast. Do tej pory po mazurach ale chętnie spróbowalibyśmy coś dale
        > j.
        > Dorota i Jarek

Witajcie.
        Szkoda, że wcześniej nie znałem tego forum. Żeglujemy i jeździmy na nartach. Organizujemy tani rejs jachtem żaglowym w Grecji 30.04-07.05.2016, cała załoga w podobnym wieku, mamy jeszcze wolną kajutę. Jeśli w dalszym ciągu jesteście zainteresowani żeglowaniem trochę dalej niż na Mazurach dajcie znać, podam szczegóły, istnieje możliość przedlużenia o tydzień. Możecie wysłać sms na nr. 796 933 229.
        Jola i Marek
      • trzemeszno Re: 50+ i podróżują 29.03.16, 16:04
        Możecie odezwać się na maila cctom@interia.pl?
        Pozdrawiam
      • zeglujznami Re: 50+ i podróżują 27.02.17, 17:35
        Witam,
        w tym roku także żeglujemy w Grecji, tym razem sierpień i morze Jońskie.
        Jeśli ktoś chciałby się przyłączyć, para lub singiel - zapraszamy.
    • foto3n Re: Szukam pary na wspólne podróżowanie..... 15.01.16, 12:14
      Od kilku lat trochę podróżujemy. Tu są relacje z naszych poprzednich podróży: 3n.travel.pl
      Na najbliższe wakacje planujemy 40-dniową wyprawę do Malezji, Wietnamu, Laosu i Indonezji.
      W Sylwestra odbył się pierwszy zjazd organizacyjny. Tu jest krótka relacja z niego: 3n.travel.pl/?actual=1
      W połowie lutego planujemy kolejne spotkanie w leśniczówce koło Wałcza. Chętnych zapraszam po szczegóły: kontakt@3n.travel.pl

Pozdrawiam
      Stefan
    • trzemeszno Re: Szukam pary na wspólne podróżowanie..... 05.04.16, 10:22
      Odświeżam wątek.... może ktoś kto tu zagląda nabierze ochoty na wspólny wyjazd.
      Tak dla wyjaśnienie dodam, że lutowy wyjazd na 14 dni do Indii ( Bombaj 4 dni + Goa 7 dni) kosztował 4200 zł od osoby. W tej cenie jest wszystko ( przelot Warszawa - Bombaj - Goa i powrót, hotel w Bombaju, hotel w Goa, wyżywienie w restauracjach - oczywiście rozsądne) Nie wliczone są szczepienia - po ok. 500 od osoby. Wyjazd był obliczony na zobaczenie Bombaju ( slamsy, Wyspa Słoni, kilka świątyń ale również kilka wieczorów spędzonych na festiwalu Kala Ghoda )
    • menys Re: Szukam pary na wspólne podróżowanie..... 20.01.17, 10:49
      Witam.
      Mam na imię Marek a moja połowica Regina 50+.
      Bylismy już w kilku miejscach w europiei okolicach. Holandia Paryż Włochy toskania turcja czechy praga anglia marokko hiszpania słowacja( nartki ) szwajcaria belgia ukraina . Nasze serce zostało na KRECIE i tam często powracamy . Poszukujemy podobnej pary do wedrowania po dolinach i wąwozach wioskach miasteczkach Krety . wyjazdy w 4 osobowej ekipie są przystępne cenowo ostatni pobyt w kwietniu 2014 . 3 tygodnie / przelot samochód benzyna noclegi jedzonko / ok., 3000,00pln Zapraszam do kontaktu , jesteśmy otwarci na inne propozycje .
      pozdrawiam Marek
      • nata671 Re: Szukam pary na wspólne podróżowanie..... 27.02.17, 15:01
        Hej!
        Wcale się nie dziwię Waszemu zauroczeniu Kretą,my również lubimy jej klimat,zwłaszcza południowej,tej mniej komercyjnej części.W tym roku kuszą nas Włochy,Sycylia lub Hiszpania.My małżeństwo ok.50 z lubuskiego.

pozdrawiam
        Renata
        • menys Re: Szukam pary na wspólne podróżowanie..... 21.03.17, 11:10
          hejki.
          czasami tu zaglądam wink.
          Specjalizuję się w Krecie , w Toskanii byliśmy i mamy zamiar ponownie tam zawitać ,Hhiszpania jak najbardziej jeśli posiadacie jakąś praktyczna wiedze , proszę o info.
          Marek wiosennie pozdrawiam
          • nata671 Re: Szukam pary na wspólne podróżowanie..... 24.03.17, 18:30
            cześć!

Nasze dotychczasowe podróżowanie to głównie wyjazdy z biur podróży i zwiedzanie na miejscu wypożyczonym samochodem lub środkami komunikacji lokalnej.Wyjazdy autem na dwie osoby to trochę duże koszty,a na samodzielne wyjazdy samolotowe trochę brak nam odwagi.Dlatego zajrzałam na to forum, może trafi się ktoś,kto szuka i towarzystwa i możliwości rozłożenia kosztów,tak żeby podróżować i nie stracić przy tym majątku.Skąd jesteście?

Pozdrawiam
            Renata
            • trzemeszno Re: Szukam pary na wspólne podróżowanie..... 29.03.17, 07:35
              Jesteśmy z Kutna. Odezwij się na cctom@interia.pl. Pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka