wo_rk 28.04.04, 17:32 Reklamy zamieszczane w dziennikach, tygodnikach, dwutygodnikach, miesięcznikach, kwartalnikach, rocznikach, nieregularnikach (zapomniałem o czymś?), może zauważyliście jakieś godne uwagi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaz.gaz.gaz.na.ulicach Re: Reklama prasowa 28.04.04, 18:46 Tak. Reklama antypedofilska jest dosc sugestywna. Odpowiedz Link
stary.prochazka Re: Reklama prasowa 28.04.04, 20:20 kiedyś "Metro" ukazywało się jako dwudnik Pozdrawiam Odpowiedz Link
slotna Re: Reklama prasowa 10.05.04, 14:26 Pegeut ileśtamileś (moze to i mało skuteczne, bo nie pamietam ile... ale znowu wiem, że Pegeut... a może nie) w kazdym razie i tak nie zamierzam samochodu kupować) - rasowy drapiezca. To zdjęcie na którym schowany obserwuje 'stado' białych samochodów. Bardzo mi sie podoba i samo pomysł, i zdjęcie, i krajobraz świetny. To drugie z sarną ewakuującą się ze znaku drogowego, juz nie tak. Natomiast wkurzają mnie zdecydowanie reklamy kinder bueno. Najpierw jedna dziewczyna wymazana, teraz dziewczyna z facetem... ble. Odpowiedz Link
agata_b Re: Reklama prasowa 10.05.04, 23:49 a mnie się podoba cały cykl reklam piwa Żywiec, dostosowany do tematyki i profilu danej gazety. w studenckiej jest coś innego, w Pressie jest cos innego fajne, bo i też nigdy nie wiem na co trafię poza tym nie przegadane, minimalistyczne i dowcipne Odpowiedz Link
stary.prochazka Re: Reklama prasowa 17.05.04, 22:17 spodobała mi się ostatnio reklama chyba Hyundaia w której zastosowany różne rozmiary czcionki, przez co można tekst interpretować na zupełnie inne sposoby, było tam np. coś takiego: "KONKURENCJA JEST(przekonana że wybrana przez nich)DROGA.... Odpowiedz Link
oratio Re: Reklama prasowa 11.08.04, 11:30 Pisałem kiedyś pracę na temat reklam prasowych samochodów. Kapitalny materiał. Duzo gier słownych, aluzji (o dniach otawrtych Nissana - "Drzwi szeroko otwarte") i epatowania nowoczesnoscią (ABD, ERD, ABS). Świetne są reklamy Żywca i Tymbarka - pewnie ta sama agencja. pozdrawiam oratio Odpowiedz Link