Dodaj do ulubionych

kwasy w żołądku ?! :)

09.10.06, 15:54
widział ktoś tę reklamę? Dzieje sie w konwencji "telewizyjnych newsow z
terenu". Reporterka chodzi z mikrofonem po ulicy w miejscowosci "żołądek",
panuje tam ogolny zament i jakas mala rewolucja, jakies stare baby wisza z
okna na parapetach i cos tam smucą, jedna przechodzi i tak pięknie z wiejska
odzywa sie w te slowa "w żołądku zawsze byli kwasy!".
Potem jacys przedstawiceiele lokalnej "elity" ładuja sie do rozpadającego
autobusu (jelcz ogórek chyba) z tabliczką "żołądek przełyk". Calosc okraszona
jest jakims szumem, hałasem i tym co moja babcia nazywa harmidrem smile Strasznie
kosmiczna reklama, nie ma ktos moze do niej linka?

pozdr
Obserwuj wątek
    • rafi.raf Re: kwasy w żołądku ?! :) 10.10.06, 15:56
      to jest reklama ranigastu.
      • typson Re: kwasy w żołądku ?! :) 10.10.06, 23:38
        dzieki,
        nie natknąłes sie moze na linka?
        • rafi.raf Re: kwasy w żołądku ?! :) 11.10.06, 11:46
          proszę bardzo:

www.ranigast.pl/
          www.ranigast.pl/materialy_reklamowe.php?a=reklamatv
          • typson Re: kwasy w żołądku ?! :) 12.10.06, 00:43
            widze, ze błysnąłem wink dzieki, nastepnym razem sprawdze u zrodla a nie na
            googlach, youtubach, etc

pozdro
            t
            • rafi.raf Re: kwasy w żołądku ?! :) 12.10.06, 23:39
              reklame przygotowala agencja Mcann. bardzo dobra strategia i wlasciwe podejscie
              do kategorii OTC - nie ma rzadnej cioci, wujka, brata, kaczki... tylko lazodek.
              przepraszam, zoladek

co myslicie o tej reklamie? idzie gdzies dalej, czy tylko jest to cos
              odstepujacego od bloku reklamowego i nie pamietacie marki, checi zakupu...
              • typson Re: kwasy w żołądku ?! :) 13.10.06, 23:32
                ogolnie cioc, wojkow i babc jest wszedzie zbyt wiele. Moze takie mamy
                spoleczenstwo ale w koncu szynke jezdza tez normalni ludzie we wlasnych domach a
                nie tylko u babuni. Widzac reklamy w zachodnich telewizorach jest mi glupio, ze
                jestem traktowany przez nasze krajowe jak zasciankowy polglowek.

Co do samej reklamy - mi sie podoba. Generalnie wiekszosc reklam raczej do mnie
                nie trafia, nie rejestruje ich a juz prawie nigdy nie kieruje sie nimi przy
                kupnie (przynajmniej tak mi sie wydaje smile Tą pamietam, choc nie ma w niej slowa
                o ranigascie. Ale gdy za kilka dni jadąc do pracy zauwazylem wielki billboard z
                napisem żołądek to szybko skojarzyłem, ze to ciag dalszy. Chyba ktos odniosl
                sukces, bo nie rozpracowal. Jedyny problem to taki, ze moj żołąd jest OK i nie
                potrzebuje smarowania

A co do babc jeszcze - wydaje mi sie, ze jest masa produktów reklamowanych "w
                jedynie sluszny sposob" - proszki, plyny do plukania, odplamiacze, chemia
                domowa. Zawsze jest jakas glupia baba, krora kazdytm detalem zostala
                zdegradowana do stanowiska obslugi garów, szmaty i pralki. Dziwie sie, ze nikt
                nie wypuscil nowego produktu z wyzej wymienionych typow i nie rozreklamowal go w
                nowy sposob. W koncu samotni mezczyzni czy business women lub po prostu ludzie,
                u ktorych podzial rol w rodzinie jest inny niz ustalony przez pis i lpr tez
                istnieja i wbrew pozorom jest ich sporo. I tez lubia miec czyste, pachnace ciuchy...
    • issis Re: kwasy w żołądku ?! :) 11.11.06, 20:42
      A kulisy widzieliście...?
      Sikaaamsmile)))))))))))))))))

www.youtube.com/watch?v=DPqDUX5-5RI
      • loszust Re: kwasy w żołądku ?! :) 13.11.06, 18:42
        Nie wie ktoś gdzie to było kręcone? Kojarzy mi się z Bochnią
      • typson Re: kwasy w żołądku ?! :) 16.11.06, 14:53
        LOL wink
        • agnieszkae25 Re: kwasy w żołądku ?! :) 18.07.13, 13:03
          co za abstrakcja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się