Dodaj do ulubionych

Reklama w budownictwie - jaka ?

12.11.07, 05:43
Witam,

W najblizszym czasie zaloze firme zajmujaca sie handlem oknami.
Zastanawiam sie jaka forme reklamy wybrac ...

Jezeli ktos ma jakies pomysly jaka forma reklamy jest dobra dla branzy
budowlanej to chetnie sie z nimi zapoznam smile

Z gory dziekuje

Pawel
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: Reklama w budownictwie - jaka ? 12.11.07, 08:35
      a wiesz ile kosztuje dobry pomyslsmile?

> W najblizszym czasie zaloze firme zajmujaca sie handlem oknami.
      > Zastanawiam sie jaka forme reklamy wybrac ...
      >
      > Jezeli ktos ma jakies pomysly jaka forma reklamy jest dobra dla branzy
      > budowlanej to chetnie sie z nimi zapoznam smile
      >
      > Z gory dziekuje
      >
      > Pawel
      • baks1981 Re: Reklama w budownictwie - jaka ? 15.11.07, 11:22
        duzo ? smile

nie chodzi mi o kontretny pomysl jak przeprowadzic kampanie reklamowa, ale o
        jakies wskazowki - czy w budownictwie lepsza jest reklama w lokalnym radiu czy
        moze ulotki czy plakaty ... ?
        • camel_3d Re: Reklama w budownictwie - jaka ? 20.11.07, 08:52
          zakladam, ze twoja forma bedzie sprzedawala okna osobom prywatnm - glownie..
          wiec najskuteczniejsze sa oczywiscie ulotki i ogloszenia w lokalnych gazetach.
          Plakaty tez, tylko powinny byc przy okazji jakisc konkretnych impreza, a nie
          przypadkowo na ulicy. A Radio... nie wiem jak skuteczna jest reklama radiowa...
          Zalezy od tego jak popularne jest to radio, w ktorym zamierzasz dac reklame..no
          i tu sie liczy pomysl, bo jadac czasme autem slucham radia..i jestem zalamany
          poziomem reklam.

> duzo ? smile
          >
          > nie chodzi mi o kontretny pomysl jak przeprowadzic kampanie reklamowa, ale o
          > jakies wskazowki - czy w budownictwie lepsza jest reklama w lokalnym radiu czy
          > moze ulotki czy plakaty ... ?
          • piotrgorzko1 Re: Reklama w budownictwie - jaka ? 05.10.16, 15:06
            Standard to ulotki do skrzynek. Warto pamiętać o stronie internetowej i pozycjonowaniu lokalnie

Zadbaj też o marketing szeptany. Jak jest jeden klient to warto zostawić mu gift. Wizytówka, ulotka, długopis lub Kalendarz trójdzielny.
    • aneta1008 Re: Reklama w budownictwie - jaka ? 20.12.07, 14:34
      Ja widziałam we Wrocławiu billboardy reklamujące okna - na plakatach są panowie z kabaretu Elita. Plakaty nie są rewelacyjne, ale taką formę sobie firma wybrała - nie wiem czy skuteczną, ale uwagę przyciąga.
      Nie sądzę, żeby ulotki były dobrym pomysłem. Póki co można zaobserwować jedynie wyrzucanie ich do kosza. Może bardziej branżowe pisma-ale w nich reklama będzie na pewno dość droga. Dobre może być uczestnictwo w jakichś targach.
      W sumie wszystko zależy od skali na jaką firma działa.
      Pozdrawiam
      • adrianen Re: Reklama w budownictwie - jaka ? 15.01.08, 13:42
        aneta1008 napisała:

> W sumie wszystko zależy od skali na jaką firma działa.

No i jak zawsze od lokalizacji. W moim miasteczku fabryka okien ma siedzibę
        naprawdę na końcu świata, a przykładowo meble produkowane są niedaleko centrum.
        Fabryka mebli zainwestowała w reklamę zewnętrzną (jest cała dookoła obwieszona
        billbordami, kasetonami, całe konstrukcje), natomiast okna - nadal firma jest
        mało znana. Nie mam pojęcia w różnicy kosztów...
        • adrianen Re: Reklama w budownictwie - jaka ? 15.01.08, 13:56
          Mało znana oczywiście reklamując się w lokalnej telewizji kablowej (tzw.
          planszówka) i gazecie.
    • skrtr Re: Reklama w budownictwie - jaka ? 18.11.08, 20:22
      Nie wiem, czy ten pomysł ci się przyda, ale firma budowlana, która buduje dom
      obok mnie zrobiła sobie szyld, który zawieszają gdy robią jakieś zlecenie. Wtedy
      właściciele nie muszą odpowiadać na pytania jaka firma im buduje, każdy od razu
      widzi nazwę i adres smile
      Chociaż w przypadku okien, no nie wiem, ale może coś wymyślisz smile
      Pozdrawiam big_grin
      • sauron997 Re: Reklama w budownictwie - jaka ? 08.09.16, 10:43
        Aktualne Prawo Budowlane 2016
    • h.poirot.90 Re: Reklama w budownictwie - jaka ? 21.09.16, 10:30
      Postaw przede wszystkim na atrakcyjną [url=http://aid.lublin.pl/strony-www/]stronę www[/url] swojej firmy i zapełnienie jej [url=http://aid.lublin.pl/pozycjonowanie/]tekstami pod pozycjonowanie[/url]. Zwróć też uwagę na pozytywną i trafną [url=http://aid.lublin.pl/identyfikacja-wizualna/]identyfikację wizualną[/url] swojego przedsiębiorstwa, bo obrazowość najbardziej zwraca uwagę.
      • violamus Re: Reklama w budownictwie - jaka ? 15.10.16, 16:01
        Najlepiej będzie jak udasz sie do agencji reklamowej- oni przeprowadzą audyt wizerunkowy i dobiorą odpowiednią strategię marketingowa. Ja tak zrobiłam, korzystając z usług agencji iWizerunku i jestem zadowolona.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka