Dodaj do ulubionych

Ranking (według zasad Pucharu Neptuna)

09.08.22, 22:05
Drodzy Szaradziści, nie mogłam nigdzie znaleźć zestawienia wyników Pucharu Neptuna na 2022 r. więc......postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce 😁 i zrobiłam taki wykaz.

Poniżej umieszczam link do pliku. Punktacja, miejsca itp. są zgodne z zasadami regulaminu umieszczonego na dawnej stronie Rozrywki.

Proszę się częstować 😁
Natalia

docs.google.com/spreadsheets/d/1BUDwaVe1mKHiLx0Q9ItdDo-DYTkcoOqjOEuRxHU6nr0/edit?usp=drivesdk
Obserwuj wątek
    • rob.k Re: Ranking (według zasad Pucharu Neptuna) 10.08.22, 05:38
      Droga Natalio...

Zapomniałaś, o najważniejszym - o pozycji w rankingu Pucharu Neptuna decyduje suma punktów z 10 najlepszych turniejów w danym roku.

Robert
      • nataszkapl Re: Ranking (według zasad Pucharu Neptuna) 10.08.22, 08:00
        docs.google.com/spreadsheets/d/1BUDwaVe1mKHiLx0Q9ItdDo-DYTkcoOqjOEuRxHU6nr0/edit?usp=drivesdk

Robercie, dziękuję za trafne uwagi. Już poprawiłam, ten plik powinien być w porządku (wyniki zaznaczone kolorem czerwonym nie wchodzą w skład sumy)
      • nataszkapl Re: Ranking (według zasad Pucharu Neptuna) 10.08.22, 08:17
        docs.google.com/spreadsheets/d/1xkZ4EvHJf-IcqARCRpV_FsazqwbNlLnY/edit?usp=drivesdk&ouid=105653020765473582662&rtpof=true&sd=true

Ten link jest poprawny, zobaczyłam że poprzednio wskoczył wczorajszy plik

• nataszkapl Re: Ranking (według zasad Pucharu Neptuna) 19.09.22, 10:33
          Poniżej załączam link do uaktualnionego zestawienia:-)

docs.google.com/spreadsheets/d/1mgV7ntROppMiTqiGkcXXLtL9ngsU3ekl/edit#gid=1713406817
          • rob.k Re: Ranking (według zasad Pucharu Neptuna) 19.09.22, 18:51
            Droga Natalio...

Po raz drugi pozwolę sobie pomarudzić:
            1) B.K. zajęła w Pelplinie 10 miejsce, a więc do Pucharu Neptuna zdobyła 20 pkt, a nie 10;
            2) lider Pucharu Neptuna ma w sumie 960 pkt, a nie 860 (błąd sumowania);
            3) jeżeli na 4 miejscu są ex aequo są dwie osoby, to następna osoba jest na miejscu 6, a nie 5
            (i analogicznie w podobnych przypadkach).

Z nadzieją, że przyjmiesz to jako konstruktywną krytykę...
            Robert
            • nataszkapl Re: Ranking (według zasad Pucharu Neptuna) 20.09.22, 08:23
              Robercie, dziękuję za czujność. Konstruktywna krytyka zawsze mile widziana:-) a plik oczywiście poprawię :-)
            • reptar Re: Ranking (według zasad Pucharu Neptuna) 20.09.22, 09:03
              rob.k napisał(a):

> 3) jeżeli na 4 miejscu są ex aequo są dwie osoby, to następna osoba jest na miejscu 6, a nie 5

Było jeszcze tak, że osoby z miejsca ex aequo 3-4 dostawały nie po tyle punktów, ile się należy za 3, tylko sumę za 3 i 4 podzieloną na dwoje. Także miejscami ex aequo obejmującymi więcej pozycji, np. 7-9, też rządziła ta zasada (przynależna suma dzielona po równo), więc były ułamki, czasem bardzo niewyrażalne.
              • tennickjestniezajety Re: Ranking (według zasad Pucharu Neptuna) 01.12.22, 10:33
                Czy jest dostępna wersja z podsumowaniem roku?
                • nataszkapl Re: Ranking (według zasad Pucharu Neptuna) 02.12.22, 22:53
                  Dobry wieczór:-)
                  poniżej zamieszczam aktualne zestawienie (podsumowanie roku) i mam nadzieję że tym razem czujny korektor;-) niczego błędnego się nie dopatrzy.
                  Pozdrawiam Natalia

docs.google.com/spreadsheets/d/1mgV7ntROppMiTqiGkcXXLtL9ngsU3ekl/edit?usp=sharing&ouid=105653020765473582662&rtpof=true&sd=true
                  • rob.k Re: Ranking (według zasad Pucharu Neptuna) 03.12.22, 07:23
                    Droga Natalio, skoro tak nalegasz...

Tym razem tylko jedna uwaga dotycząca punktów naszego (a Twojego klubowego) kolegi Zdzisława. Spróbuj jeszcze raz obliczyć sumę punktów za poszczególne turnieje.
                    W razie problemów - "wal jak w dym", chętnie pomogę.

Pozdrawiam
                    Robert
                    • magdaw490 Re: Ranking (według zasad Pucharu Neptuna) 03.12.22, 12:10
                      Drogi Robercie ! Śledzę od początku ten wątek i czekałam aż znowu się odezwiesz, nie zawiodłeś mnie 😁😁😁😁Jesteś bardzo skrupulatny i masz dużo czasu na pewno... może jakaś emeryturka już??? Mam propozycję dla Ciebie... może w przyszłym roku Ty się zajmiesz Pucharem Neptuna??? A my kobiety sobie odpoczniemy, mamy co robić.
                      A tak na marginesie... to czapki z głów za to co zrobiła Natalia !!!!! Może ktoś to w końcu doceni i podziękuje jej !!!!!! Nie musiała tego w ogóle robić...
                      • nataszkapl Re: Ranking (według zasad Pucharu Neptuna) 03.12.22, 13:08
                        Dziękuję za ciepłe słowa poparcia, ale doceniam pracę wszystkich tych, którzy obecnie tworzą Ranking (dziękuję Robercie:-) ) Cenię sobie wszystkie głosy, również krytyczne, bo na nich człowiek się uczy, a nikt nie jest doskonały.
                        Przepraszam Zdzisiu, za odjęcie punktów, już wskoczyłeś na właściwe miejsce w punktacji:-)
                        Pozdrawiam serdecznie N.
                        • tennickjestniezajety Re: Ranking (według zasad Pucharu Neptuna) 03.12.22, 16:18
                          Dzięki.
                        • n.s Re: Ranking (według zasad Pucharu Neptuna) 03.12.22, 22:23
                          Dzięki Natalio za świetną robotę, może dzięki Tobie PN nie dokona tak szybko swego żywota.
                          Dodałem podsumowanie z 2022 do zbiorczego arkusza z wynikami z poprzednich lat. To tak na wypadek gdyby komuś zachciało się zrobić podsumowanie wszech czasów ;)

docs.google.com/spreadsheets/d/11Bx8Ziba2mxCfM8uAtO1lJmHZbMWMrzLb6SHr9XbEZk/edit?usp=sharing
                          • magdaw490 Re: Ranking (według zasad Pucharu Neptuna) 04.12.22, 08:58
                            Przyłączam się do podziękowań. Super robota. Wielkie dzięki... trochę czasu to kosztowało. BRAWO DLA TEJ PANI !!!!!
                            • mazustwo_2 Re: Ranking (według zasad Pucharu Neptuna) 08.12.22, 18:15
                              Pozdrawiam osobę piszącą w tym wątku pod nickiem "magdaw490".
                              W sumie to dosyć zabawne.
                              Magda W.
                              • ab-in Re: Ranking (według zasad Pucharu Neptuna) 08.12.22, 19:14
                                A też myślałem przez chwilę, że to Ty...
                                Pozdrawiam wszystkich ;)
                                Maciek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka