Dodaj do ulubionych

Pożegnanie z „Rozrywką” i jej Czytelnikami

02.11.22, 09:13
zamknięty
Pozwolę sobie skorzystać z Forum Szaradziarstwo, bo to miejsce bliskie mi od ponad dwudziestu lat.

Z końcem roku moja przygoda z „Rozrywką” dobiega końca. Miło wspominam okres pracy w redakcji na Nowogrodzkiej. Dziękuję pracownikom tamtej starej „Rozrywki” – praca z Wami to była przyjemność. Cieszę się, że miałem możliwość poprowadzenia przez jakiś czas „Rozrywki dla Każdego”, „Z Przymrużeniem Oka” i „Jolek Ażetek”. Grudniowy numer „Rozrywki dla Każdego” jest ostatnim, który przygotowałem. Także moja obecność na łamach jako autora zadań będzie już wygasać.

Serdeczne pozdrowienia dla wszystkich Szaradzistów. Może jeszcze kiedyś uda mi się zawitać na jakiś turniej i się z Wami zobaczyć. Trzymajcie się zdrowo w tych niezdrowych czasach.

Serdeczności – Leszek R.
    • nemosapiens Re: Pożegnanie z „Rozrywką” i jej Czytelnikami 02.11.22, 20:20
      zamknięty
      Leszku,
      dzięki Ci.
    • leuchtkaefer Re: Pożegnanie z „Rozrywką” i jej Czytelnikami 03.11.22, 06:59
      zamknięty
      Choć tylko mailowo, to bardzo miło było mi Pana poznać. Pozdrawiam serdecznie. Katarzyna S.
    • pau_103 Re: Pożegnanie z „Rozrywką” i jej Czytelnikami 03.11.22, 09:17
      zamknięty
      U, huhu!!! :-( :-( :-(
    • fortel3 Re: Pożegnanie z „Rozrywką” i jej Czytelnikami 03.11.22, 11:36
      zamknięty
      Z redakcji "R" odeszli dwaj znakomici szaradziści -
      Panowie : Roman N. i Leszek R.
      Szkoda !
      • wujekjarek1 Re: Pożegnanie z „Rozrywką” i jej Czytelnikami 04.11.22, 10:36
        zamknięty
        pisanie tylko pierwszej litery nazwiska może sugerować, że coś mają na sumieniu, mam nadzieję, że jednak fortel3 napisał te litery ze wzgledu na RODO
    • arkci2 [...] 06.11.22, 03:25
      zamknięty
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • jw1969 Re: Pożegnanie z „Rozrywką” i jej Czytelnikami 06.11.22, 19:12
      zamknięty
      Spośród wielu niezbyt fortunnych decyzji zapadających na Nowogrodzkiej ta o przejściu "Rozrywki" pod skrzydła pewnego dużego wydawnictwa wydaje się jedną z gorszych. Odejścia kolejnych osób z redakcji nie wróżą najlepiej. Na razie może nie znajduje to odbicia w zawartości pism (nie wiem, czy praktyczny brak rebusów w 23 numerze dwutygodnika można uznać za symptomatyczny), ale jeśli zabraknie kiedyś (mam nadzieję, że nieprędko) niesztampowych zadań Leszka, zawsze z pomysłem i błyskiem, często z humorem, nie tylko w przymrużkach, to już nie będzie to samo...
      • pierwsze_all Re: Pożegnanie z „Rozrywką” i jej Czytelnikami 13.11.22, 20:20
        zamknięty
        No cóż, to była decyzja praktycznie uśmiercająca "Rozrywkę", ale jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o ...
        I to nie są odejścia - te osoby zostały zwolnione, otrzymały wypowiedzenia.
        Zawartość pism - już numery pierwsze "nierentownych" tytułów to będą powtórki, co najwyżej z małą częścią "nową", która też będzie robiona na obraz i podobieństwo wiadomo czego...
        A na koniec - tak, zadań Leszka zabraknie bardzo szybko, już zabrakło - więc jak ktoś zobaczy jakieś za pół roku, to tylko powtórkę, za co autor oczywiście nie dostanie honorarium.
        Pstryk - i w ciągu niecałego roku zostało rozpirzone pół (większe pół) redakcji, reszta to kwestia następnego roku, może dwóch...
        RiP
        • ratler58 Re: Pożegnanie z „Rozrywką” i jej Czytelnikami 15.11.22, 13:07
          zamknięty
          Czyli od stycznia będą powtórki starych zadań i nowe panoramy jak w "Rozrywce do podróży"? Kto to kupi?
    • arkci2 [...] 20.11.22, 00:56
      zamknięty
    • arkci2 [...] 20.11.22, 01:11
      zamknięty
    • arkci2 [...] 20.11.22, 01:27
      zamknięty
      • reptar Organizacyjnie 20.11.22, 11:28
        zamknięty
        Po pierwsze: to forum jest prywatne, więc usuwanie niechcianych komentarzy nie powinno nikogo dziwić.

Po drugie: do niechcianych komentarzy w szczególności zalicza się tu gównoprodukcję zapluwających się jadem tchórzy, którzy na potrzeby hejtu (masz "zdjęcia oryginalnych wpisów", więc się nie wyprzesz nawet sam przed sobą) preparują sobie specjalnie nick nigdzie wcześniej nie używany.

Do listy krzywd, zaraz po usuwaniu komentarzy, dopisz sobie blokowanie nicków. Pewnie teraz zrobisz sobie następny, cóż, taki już urok trolli, trzeba będzie monitorować forum częściej i wycinać, co znowu raczysz wrzucić. Jedna niedogodność więcej, tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka