Dodaj do ulubionych

Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie.

04.06.14, 12:03
Witam, Jak ustalić numer KW nieruchomości? Jestem zainteresowany pewną nieruchomością w w Łodzi a mieszkam w Olsztynie. Dzwoniłem do Sądu rejonowego w Łodzi ale nie ma szans aby taka informacje uzyskać telefonicznie mimo, że znam adres i nazwisko właściciela. Jest jakiś sposób na uzyskanie tego numeru? Chciałem się upewnić, czy dokumenty są w porządku zanim zacznę tracić czas na tą inwestycje.
Obserwuj wątek
    • marcintarnowski4 Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 03.09.14, 15:10
      Witam aby sprawdzić księgę wieczystą należy znać numer KW. Można sprawdzić wpisy w księdze wieczystej na www.ksiegawieczysta.info lub www.przyjaznenieruchomosci.pl . Często jest
      tak że nie znamy tego numeru. Aby się tego dowiedzieć możemy skorzystać z tych serwisów. Tam za niewielką opłatą można sprawdzić kto jest właścicielem działki (po numerze działki) lub mieszkania lub budynku (po adresie). Ustalenia dokonują w jedeń dzień. Ja często korzystam.
      • marcintarnowski4 Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 03.09.14, 15:16
        Spróbuj takie sewisy jak przyjaznenieruchomosci.pl lub ksiegawieczysta.info/ustalanie-numeru-KW tam ustalisz numer KW po adresie
      • kabamba Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 25.11.15, 22:45
        Na tej stronie www.przeglad-finansowy.pl/2015/02/jak-znalezc-numer-ksiegi-wieczystej.html jest dosyć obszerny opis. Wygląda na to, że się da i działa wyszukiwarka, która to umozliwia.
    • karolina9112 Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 09.11.15, 19:42
      Bez problemu zrobisz to tutaj:
      www.sprawdzamsiebie.strefa.pl/ksiega-wieczysta.html
    • karolina9112 Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 23.02.16, 13:54
      Księgi wieczyste po adresie bez problemu znajdziesz korzystając z tej przeglądarki. Nie musisz mieć ani numeru księgi wieczystej ani nazwiska właściciela. A co najważniejsze zrobisz to anonimowo.
      www.sprawdzamsiebie.strefa.pl/ksiega-wieczysta.html
    • julcia987 Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 05.05.16, 16:42
      www.wlascicielnieruchomosci.pl/ksiegi/po_adresie polecam rozsądna cena wszystko bez problemu , opcja płatności sms.
    • albrecht21010 Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 09.12.16, 00:55
      Szukałam niedawno podobnych informacji i polecam stronę na której jest opisane jak można znaleźć numer KW bez wychodzenia z domu, może się przyda innym: www.przeglad-finansowy.pl/2015/02/jak-znalezc-numer-ksiegi-wieczystej.html
    • madzialena331 Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 03.12.17, 19:50
      www.wieczyste.pl/ - wszystko można znaleźć tu - po adresie lub numerze działki. Płacisz dopiero jak znajdą numer księgi, jeśli go nie ma - nic nie płacisz. Kosztuje to 19 zł - więc moim zdaniem całkiem spoko cena, bo na znajdzksiege widziałam za 29 zł.
    • ewelina.koz4 Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 09.04.18, 11:53
      Są portale komercyjne, gdzie ustalisz kw po adresie lub numerze działki ale odpłatnie. Można też spróbować jeżdżąc po urzędach. Najlepiej sobie doczytać w jaki sposób można uzyskać te numery.
      znajdz-ksiege-wieczysta.pl/po-adresie/
    • ewawkropki Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 25.04.18, 18:10
      mozna zadzownić do grb-nieruchomosci.pl/ i tam zapytać jak to zrobić.
    • bart4567 Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 15.06.18, 08:36
      hipoteki.pl - po adresie, numerze lub ID działki. Ewentualnie można jechać do sądu rejonowego - przy dobrym uzasadnieniu czyli wykazaniu się interesem prawnym) powinni te numery dać - przy czym, chęć kupna nieruchomości nie jest interesem prawnym.
    • japawel132 Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 27.07.18, 08:38
      Numer Księgi Wieczystej po samym adresie lub też numerze działki bez problemu ustalisz korzystając z tej strony: albertkredyty.pl/ksiega-wieczysta.html oprócz tego dokładnie przejrzysz dowolną Księgę Wieczystą, wydrukujesz jej zawartość. Otrzymasz Urzędowy Odpis, Wyciąg lub Zaświadczenie
    • nowajatu Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 27.08.18, 22:21
      Warto zgłosic się do jakiegos dobrego prawnika. Mogę polecić mecenas Izabelę Kontek - bardzo sympatyczna osoba i bardzo dobry specjalista od prawa nieruchomości. Byłam u niej na konsulacji w mojej sprawie i wyszłam z niej duzo mądrzejsza i świadoma tego, co powinnam robić dalej
    • malgorzata_wojniaczyk Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 01.10.18, 12:52
      Na Twoim miejscu przeszłabym się z tym do dobrego prawnika. Ci ludzie mają znajomości i swoje sposoby na tego typu sprawy. W zeszłym miesiącu byłam u Pani Izabeli Kontek na konsultacji prawnej - zapłaciłam naprawdę niewiele, a pomoc otrzymałam dokładnie taką jak oczekiwałam. Może spróbuj tam?
    • tiger-rei Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 17.10.18, 15:49
      Witam,
      Przypadkiem trafiłem na ten post, lecz nasunęło mi się pytanie. Czy właściciel robi tajemnicę z podania numeru KW? Raczej nie sądzę skoro chce nieruchomość sprzedać. Jeżeli poda nr KW, to księgę sprawdzić można elektronicznie.

Witamy,
      Zapraszamy do naszego biura.
      TIGER Real Estate Investments, to profesjonalne biuro nieruchomości świadczące swoje usługi na najwyższym poziomie.
      www-tiger-rei.com.pl
      office@tiger-rei.com.pl
      tel. 690 909 709
      ul. Połczyńska 10, Warszawa
    • dario_mario Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 24.10.18, 13:44
      Też mogę się wypowiedzieć o Pani Izabeli Kontek, bo aktualnie jestem jej klientem. Za mną dopiero jedna wizyta w jej kancelarii, ale w sumie już teraz czuję, że pójście do niej do był strzał w dziesiątkę :) Ma naprawdę olbrzymią wiedzę i poświęciła mi bardzo dużo uwagi. Bez żadnego patrzenia na zegarek, czy poganiania... Wszystko cierpliwie mi wytłumaczyła i za wszelką cenę próbowała pomóc :) Wrażenia generalnie bardzo pozytywne.
    • czechofil789 Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 15.11.18, 09:36
      Też wybrałbym Panią Izabelę Kontek - to bardzo dobra prawniczka. Nie wiem czy najlepsza, ale z tego typu sprawą na pewno poradzi sobie znakomicie, a przy tym to po prostu pewny, bezpieczny wybór. Osobiście wole postawić właśnie na kogoś sprawdzonego niż ryzykować wyrzucenie kasy w błoto na kiepskiego prawnika... Polecam o niej poczytać tutaj www.lexpertgroup.pl/ od niedawna prowadzi tą stronę i tam jest naprawdę mnóstwo informacji.
    • mickpod2 Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 06.04.21, 21:49
      Numer księgi wieczystej można uzyskać za darmo na forum kolekcjonerskim www.ksiegawieczysta.fora.pl/ . Projekt ten jest w trakcie rozwoju, ale z czasem będzie atrakcyjną alternatywą dla płatnych serwisów.
    • mickpod2 Re: Ustalenie numeru Ksiegi Wieczystej po adresie 12.04.21, 19:23
      Księgę wieczysta można uzyskać za darmo na forum kolekcjonerskim www.ksiegawieczysta.fora.pl. Wraz z rozwojem społeczności będzie ono alternatywą dla serwisów płatnych.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka