Dodaj do ulubionych

kandydaci na zarzadcow czy sa tu?

12.10.05, 14:19
Witam
poszukuje osob ktore ucza sie do egzaminu.
jak wam idzie nauka? jakie macie metdy na zapamietywanie ustaw?
moze ktos jest kto zdawal i podieli sie info jak taki egzamin sie odbywa
z czego na ustnym przepytuja?
pozdrwiam
el sylwana
Obserwuj wątek
    • lilka24 Re: kandydaci na zarzadcow czy sa tu? 25.10.05, 23:12
      Zdawałam go 2 lata tamu, jeszcze przed nowelizacją ustawy. Dla zdających był to
      horror. Na 28 osób, które przystąpiły do egzaminu ustnego, zdały 4.
      Ja w pierwszym podejściu nie zdałam. Pytania były nie z tej bajki, tzn. takie,
      których nie obejmował program nauczania ( np. jak wysoka jest kara za
      nielegalne przyłączenie się do sieci wodociągowej lub jaką odległość może mieć
      budynek od drogi wojewódzkiej.
      Zdałam za drugim razem. Plan był tylko jeden. Obrona szczegółowa, egzaminatorzy
      chcieli sprawdzić, czy pisałam go sama. Musiałam udowodnić, czy przepływy
      pieniężne obliczałam sama i czy wiem na czym to wszystko polega.W tym dniu plan
      obroniło 5 osób na 10 przystępujących. Teraz są pytania w internecie i jest
      super. Zdawalność 60 - 70 %.
      • kubya Re: kandydaci na zarzadcow czy sa tu? 29.10.05, 01:15
        Są są:)))
      • kubya Plan zarządzania 20.11.05, 16:09
        Pomogę w zrobieniu obliczeń do planu zarządzania nieruchomoscią mieszkaniową lub
        komercyjną albo zrobie je całe wedle życzenia niedrogo.:)

kubya@o2.pl
    • alek.jankowski Re: kandydaci na zarzadcow czy sa tu? 26.10.05, 10:52
      Cześć,

Trochę z opóźnieniem, ale liczę, że moje uwagi przydadzą Ci się...
      Zdawałem egzamin w terminie 30.06 - 01.07 i .. udało się. Przez oba etapy
      przeszło około 50% osób.

Moja propozycja - nie wertuj ustaw - jest ich tyle, że nie ma szansy
      wszystkiego zapamiętać. Na stronie Ministerstwa jest bank pytań - należy
      wynaleźć sobie (w odpowiednich ustawach) odpowiedzi i po prostu kilka razy
      przejrzeć rozwiązany test. Dobrze jest zrobić sobie kilka razy testy próbne.
      Mówiąc szczerze zajęło mi to efektywnie jakieś 7 - 8 dni (urlop plus weekend).

Alek
    • szczesciara15 Re: kandydaci na zarzadcow czy sa tu? 26.10.05, 15:28
      Ja właśnie skńczyłam praktyki i zamierzam zacząć sie uczyć. możemy wymienić się
      mailami i pogadamy o tym poza forum.
      pozdrawiam,
      Agata
    • trzycwierci Re: kandydaci na zarzadcow czy sa tu? 26.10.05, 20:48
      witam, pisze teraz plany zarzadzania nieruchomosciami sztuk 3, moze ktos mi pomoze ? bede dzwieczny :)
      a egzamin po zaliczeniu praktyki mam nadzieje :)

pozdrawiam
      • kama_tak plany 18.11.05, 10:28
        trzycwierci napisał:

> witam, pisze teraz plany zarzadzania nieruchomosciami sztuk 3, moze ktos mi pom
        > oze ? bede dzwieczny :)
        > a egzamin po zaliczeniu praktyki mam nadzieje :)
        >
        > pozdrawiam

To ile w końcu trzeba wysłać planów do komisji : 1 czy 3?
        Wiem, że na warsztatach pisze się 3, broni się jednego, ale czy formalnie gdzieś
        te 2 dodatkowe trzeba przedstawiać czy po zakończeniu warsztatów już idą w odstawkę?
        • krzysia76 Re: plany 25.11.05, 00:30
          Ja na warsztatach pisałam trzy plany; jeden wysyłałam do komisji i broniłam go,pozostałe dwa po zakończeniu warsztatów poszły odstawkę.
          • kubya Re: plany 26.11.05, 11:23
            Dokłdnie jest tak jak napisała krzysia76 na warsztatach piszemy 3 z czego jeden
            wybieramy i wysyłamy komisji.Wazne jest to ze wysyłamy plan musi byc jednym z
            tych potwierdzonych w dzienniczku praktyk.
            • kama_tak konieczne potwierdzenie planów? 28.11.05, 11:40
              Dzięki za odpowiedzi, tak tez sądziłam. Ale za to nasunęła mi się inna
              watpliwość, tzn czy konieczne jest przypilnowanie wpisania planów (tytułów?) do
              dzienniczków? Czy brak tego może być powodem odrzucenia dokumentów przez komisję?

kubya napisał:

> Dokłdnie jest tak jak napisała krzysia76 na warsztatach piszemy 3 z czego jeden
              > wybieramy i wysyłamy komisji.Wazne jest to ze wysyłamy plan musi byc jednym z
              > tych potwierdzonych w dzienniczku praktyk.
              • kubya Re: konieczne potwierdzenie planów? 28.11.05, 13:21
                Niestety w dzienniczku muszą byc wpisane 3 charakterystyki planów potwierdzone
                przez opiekuna praktyki i jeden z nich musi byc przedstawiony komisji.
                Przynajmniej tak jest w moim wypadku,kurs zacząłem we wrzesniu 2004 i skonczyłem
                niedawno.Czyli w pierwszej wersji obowiązywało mnie złozenie 3 planów komisji,
                na szczescie sie to zmieniło.
                Fakt faktem ze ja musze miec potwierdzone 3 plany w dzienniczku.

• trzycwierci Re: kandydaci na zarzadcow czy sa tu? 26.10.05, 20:55
      ps. fajna ta ulka :)
    • marmal11 Re: kandydaci na zarzadcow czy sa tu? 27.10.05, 09:36
      Witam,
      Mam prośbę, napiszcie coś więcej na temat "Zarządcy nieruchomości"
      Jakie są wymagania, jaki kurs trzeba ukończyć, jakie są poźniejsze perspektywy
      zawodowe, możliwości zatrudnienia itp. z góry dziękuję, Pozdrawiam
    • krzysia76 Re: kandydaci na zarzadcow czy sa tu? 29.10.05, 19:44
      witam, troche późno zauważyłam ten wątek ale to chyba nie szkodzi.... Ja zdawałam w czerwcu, ale przeszłam tylko przez testy...niestety padłam na ustnym...myslę że dobra radą jest przecwiczenie testów ze stronki MI, ja na egzaminie miałam pytania (chyba wszystkie jakie są w przykładach) pytania z KC. Kilka było z Ksiąg Wieczystych, może ze dwa z UWL...reszty nie pamietam.Miałam zdawac ustny teraz jesienią ale względy finansowe zadecydowały że muszę to odłożyć na początek przyszłego roku; życzę wszystkim powodzenia
      pozdrawiam
      • kubya Re: kandydaci na zarzadcow czy sa tu? 30.10.05, 19:31
        krzysia76 a jakie pytania miałas na ustnym?pytali z planu zarzadzania który
        napisałas czy ogólnie z wiedzy teoretycznej?Pozdrawiam
        • krzysia76 Re: kandydaci na zarzadcow czy sa tu? 31.10.05, 10:10
          Pytają z planu zarządzania; ale tak naprawdę mogą zapytać Cię o wszystko, o co by nie zapytali z tzw. teorii będzie to pośrednio lub bezpośrednio związane z planem zarządzania...
          pozdrawiam
    • el_sylwana Re: kandydaci na zarzadcow czy sa tu? 17.11.05, 00:08

• kubya plan zarządzania 20.11.05, 16:10
        Pomogę w zrobieniu obliczeń do planu zarządzania nieruchomoscią mieszkaniową lub
        komercyjną albo zrobie je całe wedle życzenia niedrogo.:)

kubya@o2.pl

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka