krotki dziekujemy 17.11.05, 10:58 czujemy sie coraz lepiej - do czasu gdy tacy debile jak Ty rządzili z ław PZPRu mielismy kiepsko ale juz od 16 lat jest powoli coraz lepiej. Latarni sie nie obawiamy. Raczej smiejemy sie z takich jak TY Pozdrawiam Odpowiedz Link
clevland Miłe to... 17.11.05, 11:15 Tak, od niedawna zmienia się nasz nastrój. A będzie jeszcze lepiej- może jakieś odszkodowania dostaniemy... Kto za nie zapłaci- tacy imbecyle Odpowiedz Link
greta44 Re: Miłe to... 27.11.05, 18:36 Clevland, ustrój się zmienia nieustannie, to jest proces ciągły. Gdyby w 1980 r. czynsze były na obecnym poziomie, to 22 postulatem stoczniowców byłoby całkowite ich zniesienie albo drastyczne obniżenie. Odszkodowania zapłacimy sami sobie bo będą wypłacane z podatków. Skoro mój ulubiony lokator jest na zasiłku i nie płaci podatku dochodowego, a VAT to w jego przypadku przelewanie pieniędzy z kasy państwowej z powrotem do kasy państwowej, to odszkodowanie zapłacę sama sobie bo kasa państwowa to moje (nasze, kamieniczników) pieniądze. Poza tym odszkodowanie, to zapłata należnego czynszu odłożona w czasie. Nawet od tego odszkodowania bedziemy musieli zapłacić podatek dochodowy, z którego wypłacone zostaną zasiłki dla bezrobotnych i dodatki mieszkaniowe. Nie ma się z czego cieszyć. G. Odpowiedz Link
jml13060 Re: Miłe to... 30.11.05, 15:01 Ciekawy problem : czy od odszkodowania zasadzonego przez sad placi sie podatek dochodowy ? Odpowiedz Link
greta44 Re: Miłe to... 05.12.05, 07:45 Tak jeżeli jest to odszkodowanie za utracony czynsz albo inne świadczenie. Nie jeżeli odszkodowanie jest samoistne, np za krzywdę, niesłuszne skazanie, zadośćuczynienie. Czytaj ustawę o podatku dochodowym. Tam szczegóły. G. Odpowiedz Link
jml13060 Re: Miłe to... 07.12.05, 12:18 Z pewnością, z formalnego punktu widzenia masz rację - jest ustawa i tam zapisano tak jak zapisano, jednak ... nie mogę opędzić się od wątpliwości. "Odszkodowanie". To słowo ma rdzeń "szkod", co rozumiem tak, że jest to wyrównanie doznanej w przeszłości od kogoś szkody, krzywdy. A zatem nie jest to dochód. Czy w hipotetycznej (ale prawdopodobnej) sytuacji przyznania mi przez ECHR w Strasbourgu "odszkodowania" od Polski będę musiał zapłacić od zasądzonej kwoty podatek ? Według jakiej skali ? Czy w sytuacji kiedy sąd krajowy przyzna mi "odszkodowanie" od najemcy za wielomiesięczne zaległości czynszowe to też mam zapłacić podatek ? Czy przy tym powinienem zastosować skalę podatku ryczałtowego 8,5%, czy jakąś inną ? Jak ocenić ile w przyznanym odszkodowaniu jest kosztów uzyskania przychodu (np. amortyzacji nieruchomości), a ile zysku ? Czy o tym ostatnim decyduję ja według swojego "widzimisię" ? Skoro tak, to ocenię zysk na zero i nie zapłacę. Odpowiedz Link
krotki Re: jak sie macie krwiopijcy 26.11.05, 08:06 życzę zdrowych nóg - bo widac z głową kiepściutko Pozdrawiam Odpowiedz Link
waldka_zmora Re: jak sie macie krwiopijcy 29.11.05, 05:49 KONIEC WASZ JEST BLISKI SPRAWIEDLIWOSC SPOLECZNA NADCHODZI Odpowiedz Link
ryszard1963 Re: jak sie macie krwiopijcy 29.11.05, 22:43 Nie dajcie się podpuszczać tej zmorze! Sprawdziłem jej IP ona nadaje ze szpitala psychiatrycznego we Wronkach Pozdro Odpowiedz Link
krotki dzieki 29.11.05, 23:02 nawet chyba przyjemnie jak ktos z czystej zawiści atakuje a jak chory no coż widac nie nasz problem Pozdrwiam Odpowiedz Link
awm10 Re: jak sie macie krwiopijcy 30.11.05, 10:42 ten facet staje się upierdliwy i nudny, mógłby się bardziej wysilić,trochę dokształcić, sięgnąć do dzieł JWS, tam jest sporo o zaostrzaniu się walki klasowej. A tak na marginesie, nie uważacie że coś z tego typu myślenia jest w specustawie, oczywiście wygładzone i ucywilizowane? Już sama nazwa "o ochronie praw....." sugeruje, że są one naruszane i wymagają specjalnej ochrony przed złymi kamienicznikami. Odpowiedz Link
www.mieszkanie.info.pl ustawa 30.11.05, 15:33 Nooo, powinno być: "o ochronie praw właścicieli..." - hmmm,może za 4 lata ... Odpowiedz Link
aniapol Re: ustawa 30.11.05, 16:38 a może jeszcze lepiej ustawa o zasadach najmu lokali mieszkaniowych, z kilkoma prostymi zasadami, plus rozporządzenie porządkujące spadek po kwaterunku i ujednolicające cały najemm bez podziału na lokatorów równych i równiejszych. Prawa i obowiązki obu stron proste, logiczne, zrównoważone. A może w ogóle żadna ustawa nie jest potrzebna, tylko kodeks cywilny? Ale to nie za 4 lata, tylko za 104, jeśli w ogóle :-) Odpowiedz Link
andrzej301164 Re: jak sie macie krwiopijcy 07.12.05, 17:27 Juz chyba pora aby Administrator forum zabrał głos w sprawie gróźb karalnych i wyzwisk . Po IP komputera łatwo zlokalizuje nadawcę takich treści. Odpowiedz Link
krotki Re: jak sie macie krwiopijcy 08.12.05, 08:58 moge ale zaraz, to wyzwoli dodatkowa agresje . czy jest sens? widać wyraźnie że albo ktos sobie jaja robi, albo jest chory. Jak to drugie, to nic nie poradzimy a jak pierwsze, to najlepiej omijac - zwłaśzcza, że nigdy nic merytorycznego nie napisał Pozdrawiam Odpowiedz Link
miluszka Re: jak sie macie krwiopijcy 15.12.05, 12:50 ale możesz, jako admin kasować jego posty, to przestanie po jakimś czasie tu pisac. Odpowiedz Link
krotki jak zobaczył że nikt nie raguje 15.12.05, 12:54 uspokoił sie - ale oczywiście można to kasowac bo nie zawiera dosłownie niczego Co jest samo w sobie wysmienitym argumentem na to co mają nam do powiedzenia !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link
waldka_zmora Re: jak sie macie krwiopijcy 11.12.05, 07:13 mozna latwo zlokalizowac andrzejku - BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Odpowiedz Link