Dodaj do ulubionych

jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrzu...

IP: *.212.46.217-internet.zabrze.debacom.pl 27.01.11, 15:58
witam.chcialam zapytac czy byl ktos moze lub wie jak to sie odbywa w zabrzu,takie przetargi na mieszkanie na ustalenie stawki za m2.chodzi mi o to czy duzo ludzi chodzi na cos takiego,jakie kwoty dochodza za m2,ile jest czasu na wyremontowanie takiego mieszkania,przy oprocz tego wadium trzeba cos potem jeszcze wplacac??>?bede wdzieczna za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 31.01.11, 16:11
      czy wogole moze ktos wie jak wygladaja takie przetargi??pomozcie
      • Gość: xxx Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz IP: *.play-internet.pl 01.02.11, 18:45
        Jak duże jest mieszkanie do którego startujesz?
        • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 01.02.11, 18:54
          51,77m.to jest 2pokojowe mieszkanie.stawka wyjsciowa to 5,80zl
          • Gość: Meg Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz IP: *.bater.net.pl 01.02.11, 19:13
            chyba chcemy startować do tego samego przetargu :)
            • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 01.02.11, 19:17
              na bonczyka??wiesz jak to sie odbywa??bo ja ide pierwszy raz i jestem zielona.
              • Gość: Meg Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz IP: *.bater.net.pl 01.02.11, 19:22
                tak na bończyka :) właśnie szukam na różnych forach jakichś informacji o przetargach mieszkaniowych bo w ogóle nie wiem jak to wygląda. Pierwszy raz mam zamiar wziąć w czymś takim udział. Z tego co czytałam to tylko płacisz te wadium które w razie nie wygrania Ci zwracają a na remont mieszkania masz 3 miesiące chyba, że wystąpisz z wnioskiem to przedłużają o kolejne 3. Powiedz mi czy oglądałaś to mieszkanie? Co o nim myślisz? Jaka to okolica? Jak sąsiedztwo? Bo ja miałam zamiar jechać jutro obejrzeć ale nie wiem czy warto tracić czas?
                • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 01.02.11, 19:29
                  ogladalam.okolica to slynna zandka,niewiem czy dobrze to pisze.jak tam szlam to pusto bylo na ulicach.troche sie nasluchalam o tej okolicy i troche sie stresuje he.mieszkanie nie jest za duze i nie podoba mi sie troche ulozenie,ale nie ma co wybrzydzac jak nie ma sie innych mozliwosci.
                  • Gość: Meg Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz IP: *.bater.net.pl 01.02.11, 19:37
                    ja też nie słyszałam nic dobrego o tej okolicy :( a dużo kasy by trzeba włożyć w remont? Co trzeba wymienić?
                    • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 01.02.11, 19:51
                      powiedzieli ze okna i drzwi wymienic,sprawdzic instalacje elektryczna i gazowa.polozyc tynk i gladz na sciany i sufit.cos tam jeszcze bylo trzeba zrobic z podlogami,zalozyc chyba bojler.reszty nie pamietam.
                      • Gość: Meg Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz IP: *.bater.net.pl 01.02.11, 20:03
                        Sporo tego ;/ chyba muszę to jeszcze przemyśleć. Dzięki za wieści :)
                        • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 01.02.11, 20:06
                          nie ma za co:)myslalam ze dowiem sie tez czegos wiecej tutaj,moze ktos ma jakies doswiadczenie w takich przetargach,zeby na jakies np kwoty sie nastawil he
                        • Gość: Meg Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz IP: *.bater.net.pl 01.02.11, 20:09
                          a ile byś dała za ten czynsz?
                          • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 01.02.11, 20:28
                            niewiem jakie stawki tam wogole wchodza w gre.ja ponad 500zl,a ty??niewiem czy sie nie wyglupie ze tylko tyle
                            • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 01.02.11, 20:32
                              czyli dalabym ponad 10zl za metr
                              • Gość: Meg Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz IP: *.bater.net.pl 01.02.11, 20:42
                                ja tyle nie chce dać za takie mieszkanie w takiej okolicy więc skoro Ty jesteś w stanie tyle dać to ja chyba rezygnuje :(
                              • Gość: Meg Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz IP: *.bater.net.pl 01.02.11, 20:47
                                Nie chce dać za dużo bo czynsz co roku wzrasta o 10% więc nie chce sobie wieszać pętli na szyi.
                                Za taki czynsz to wydaje mi się, że można znaleźć mieszkanko w bloku.
                                • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 01.02.11, 20:55
                                  wiem,ja tez wolalabym tyle az nie dawac,bo wynajmuje mieszkanie ktore ma 80m i tutaj czynsz jest 450zl,wkurza mnie to ze niewiem na co sie nastawiac.jak sama widzisz nikt nic nie pisze i nic sie nie dowiedzialam:(
                                  • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 01.02.11, 20:56
                                    a ty ile bys dala za to mieszkanie??
                                    • Gość: Meg Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz IP: *.bater.net.pl 01.02.11, 21:36
                                      Nie więcej niż 400zł, więc skoro chcesz dać więcej to ja odpuszczam.
                                      Daj znać jak Ci poszło.

Pozdrawiam
                                      • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 01.02.11, 21:39
                                        mam nadzieje ze az tyle nie bede musiala dac.znalazlas cos wiecej na temat tych przetargow??
                                        • Gość: Meg Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz IP: *.bater.net.pl 03.02.11, 17:03
                                          I jak Ci poszło na przetargu?
                                          • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 03.02.11, 17:40
                                            hej.bylo ponad 10ludzi.wygrala taka dziewczyna,ktora kompletnie nie wiedziala na czym to polega.rzuciła stawke 20zl.po calej licytacji jak jej zaczeli mowic ile ona zaplaci za czynsz to o malo nie zemdlala hihih.wogole to chciala przelicytowac sama siebie i dac 25zl za m.ona chyba myslala ze tylko bedzie musiała placic te 20zl.niewiem co ona sobie myslala
                                            • Gość: Meg Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz IP: *.bater.net.pl 03.02.11, 17:56
                                              20 zł? to ona bedzie miała czynsz ponad tysiąc zł. Chyba oszalała. Albo rzeczywiście nie wiedziała o co chodzi?. Wariatka jakaś. I co teraz?
                                              • Gość: Meg Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz IP: *.bater.net.pl 03.02.11, 17:58
                                                A tak swoją drogą to fajnie by było płacić tylko 20 zł czynszu miesięcznie za mieszkanie :) haha :)
                                                • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 03.02.11, 18:08
                                                  ludzie tam mowili ze jeszcze sa przetargi w spoldzielni luiza.szukam teraz jakies stronki o tych przetargach ale kurcze nie umiem nic znalezc.podobna tam sa czesciej przetargi
                                              • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 03.02.11, 17:59
                                                sam czynsz tyle ja wyjdzie,teraz oplaty sie zwieksza jak jest wieksza liczba osob,bo jest wywoz smieci,scieki itp.plus media.ona myslala ze w tym juz beda media albo ze mediow sie nie placi.jak zrezygnuje z mieszkania to jej wadium przepada.o tym tez niewiedziala bo nie sluchala tego kolesia jak tlumaczyl regulamin.w sumie to ten czynsz plus media wyjdzie jej chyba ok 2tys.
                                                • Gość: Meg Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz IP: *.bater.net.pl 03.02.11, 18:35
                                                  no to ładnie sie wpakowała ;/ a gdzie ta spółdzielnia luiza? ja też spróbuje czegoś poszukać i jak coś to dam znać :)
                                                  • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 03.02.11, 18:43
                                                    na wolnosci.tam gdzie bylo kiedys kapielisko.gornicza spoldzielnia mieszkaniowa:)tak to jest jak sie orientuje czlowiek a idzie na przetarg hihi
                                                  • Gość: Meg Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz IP: *.bater.net.pl 03.02.11, 18:49
                                                    szukam ale na necie nie widze listy mieszkań na przetarg, chyba trzeba tam iść
                                                  • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 03.02.11, 20:04
                                                    mowili ze niby jest,niewiem.pewnie tu bedzie kolejny przetarg na to mieszkanie:)
                                                  • Gość: Meg Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz IP: *.bater.net.pl 03.02.11, 20:26
                                                    A Ty coś wogóle licytowałaś? czy ta dziewczyna nie dała nikomu szansy i od razu wypaliła z tymi 20 zł?
                                                  • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 03.02.11, 20:45
                                                    licytowalam,ale nastepne bylo 9zl i kolejne juz 12zl,wiec wszyscy zrezygnowali bo ta laska wyskoczyla juz 20zl.ale przynajmniej juz wiem jak to wyglada,tylko szkoda ze tak rzadko sa tam te przetargi:(
                                                  • Gość: Meg Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz IP: *.bater.net.pl 03.02.11, 21:20
                                                    no właśnie przynajmniej już wiesz jak to wygląda :) rzeczywiście mało jest tych przetargów i wyboru też nie ma dużego :( jakbyś coś wiedziała to daj znać :)
                                                  • olenka040483 Re: jak wygladaja przetargi na mieszkanie w zabrz 03.02.11, 21:24
                                                    ok i wzajemnie:)kurcze napalilam sie na to mieszkanie a tu lipa he,ale coz trudno,nie te to moze inne:)kiedys
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka