Dodaj do ulubionych

poszukuje biura tłumaczen

04.07.11, 20:06
Pisze aktualnie prace magisterską i potrzebuje jakiegoś biura tłumaczeń, ktore przetlumaczylo by mi streszczenie – abstract. Tego nie ma dużo, bo jest to niecalla strona A4, ale chciałam żeby było to dobrze zrobione. Jak znacie jakies dobre i niedrogie biuro to proszę o pomoc. Dzieki!
Obserwuj wątek
    • tez_ja Re: poszukuje biura tłumaczen 05.07.11, 11:03

Daj to ogłoszenie także tu (w dziale: "PRACA DLA TŁUMACZY"):

www.forumtlumaczy.pl/index.php

W tytule postu podaj język, na jaki chciałabyś, by było to przetłumaczone)

• alicja_a_85 Re: poszukuje biura tłumaczen 08.07.11, 13:25
      jesli chodzi o tlumaczenie na jezyk angielski to w dzisiejszych czasach mozesz bez problemu zlecic to nawet znajomym smile
      • meanderka Re: poszukuje biura tłumaczen 10.12.13, 23:07
        Pytanie, co to za tekst. Jeśli to ważny tekst, a nie kilka słów i potrzeba zrozumienia tekstu, to lepiej się nie wygłupiać.
        Czy polecasz znajomym naprawę auta? Albo np. komputera? Nie szukasz sprawdzonego lekarza, kiedy coś Cię boli? Chyba że idziesz do znajomego - wtedy nie mam pytań tongue_out
      • interpreta.pl Re: poszukuje biura tłumaczen 17.10.14, 18:41
        Raczej odradzamy takiego podejścia. Ostatecznie mamy do czynienia z tekstem opisującym pracę magisterską a nie niezobowiązujący mail do hotelu z zapytaniem o nocleg. W tym przypadku proponujemy zwrócić się do specjalistów, choćby do nas: Biuro tłumaczeń interpreta.pl
    • graniasta82 Re: poszukuje biura tłumaczen 08.07.11, 13:28
      nie wiem z o jakiej tematyce masz te prace, ale nawet jesli chodzi o specjalistyczne slownictwo, to wiekszosc, zwlaszcza duzych biur, bez problemu sobie z nimi radzi. ja przy sprowadzaniu auta z niemiec korzystalam z biura fatix, wszystko bylo ok, nie mam zadnych zastrzezen, wiec mozesz tam probowac
      • alpepe ty bezczelna spamiaro!!! 09.07.11, 21:25
        szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=graniasta82
    • airen88 Re: poszukuje biura tłumaczen 18.07.11, 15:56
      ja pisałem niedawno pracę i korzystałem z Alingua (alingua.pl/Tlumaczenia-francuski.html). link z językiem francuskim, bo ja na ten tłumaczyłam, ale inne też robią. z resztą już po stronie widać, że są profesjonalni wink pozdrawiam!
    • coco-87 Re: poszukuje biura tłumaczen 26.09.11, 22:50
      Ja już pisałam kilkanaście takich streszczeń, żaden problem, chyba nie potrzeba aż biura tłumaczeń.wink
    • yoka1 ewikon85 27.09.11, 10:22
      wyślij ten abstrakt na gazetowego maila.
      • zlota.sowa Re: ewikon85 30.04.13, 13:38
        yoka1 napisała:

> wyślij ten abstrakt na gazetowego maila.

Z ciekawości chcesz przeczytać?
        Bo to było aktualne dwa lata temu...

AddamS
        • yoka1 zlota_sowa 30.04.13, 15:36
          no i ja też 2 lata temu dałam poprzednią odpowiedźsmile)))
    • annthonka Re: poszukuje biura tłumaczen 29.04.13, 23:13
      Naprawdę myślisz, że dziewczyna przez dwa lata jeszcze nie znalazła nikogo, kto by jej ten tekst przetłumaczył?

Spamować też trzeba umieć.
    • tiresias Re: poszukuje biura tłumaczen 16.10.13, 19:18
      ja korzystam z lubny.all.biz/pl/glowy-wieprzowe-g2414372
      bardzo sobie chwalę.
    • zlota.sowa Re: poszukuje biura tłumaczen 23.03.14, 16:38
      magda400012 napisała:

> Ja korzystałam ostatnio z tego biura xxx Polecam. Na prawdę dobrą robotę wykonali. Tłumaczą na wie> le języków:
      > ...rumuński, serbski, słoweński, szwedzki, węgierski
      > albański, arabski, chiński, estoński, fiński, grecki, gruziński, hebrajski, hindi,

Naprawdę myślisz, że nie zdajemy sobie sprawy, że to - i przed tygodniem owli -
      to szyty grubymi nićmi, prymitywny, a przez to wstrętny SPAM? Sio stąd!

AddamS
    • lopezhot Re: poszukuje biura tłumaczen 02.04.14, 18:00
      Ciężko znaleźć jest firmę, która specjalizuje się w tego typu rzeczach. Sam kiedyś szukałem i był z tym problem. Z tego co mi wiadomo takimi tłumaczeniami zajmuje się biuro tłumaczeń Możesz pisać śmiało to nic nie kosztuje, sam kiedyś tłumaczyłem u nich pracę magisterską więc wiem że dadzą z tym radę. Było jeszcze jedno takie biuro lecz po prostu wyleciało mi z głowy. Jak sobie przypomnę to dam znać.
      • zlota.sowa Re: poszukuje biura tłumaczen 04.04.14, 18:52
        Dobrze wiesz, że to się nazywa SPAM reklamowy. Fe!
        Dlaczego?
        1. Odpowiedź na dawno nieaktualne pytanie (sprzed 9 miesięcy, już dawno po obronie pracy).
        2. To nonsens, że ciężko znaleźć. Są setki biur tłumaczeń i każde się podejmie. Pytanie było o tanie i dobre biuro; to z linku takie tanie nie jest.

Jak się chcesz reklamować, to przecież OK, ale nie udawaj zachwyconego klienta, bo to łatwo przejrzeć - i przede wszystkim nie tutaj, czyli nie na dyskusyjnym forum konkurencji!

AddamS

lopezhot napisał:

> Ciężko znaleźć jest firmę, która specjalizuje się w tego typu rzeczach. Sam kie
        > dyś szukałem i był z tym problem. Z tego co mi wiadomo takimi tłumaczeniami zaj
        > muje się biuro tłumaczeń Możesz pisa
        > ć śmiało to nic nie kosztuje, sam kiedyś tłumaczyłem u nich pracę magisterską w
        > ięc wiem że dadzą z tym radę. Było jeszcze jedno takie biuro lecz po prostu wyl
        > eciało mi z głowy. Jak sobie przypomnę to dam znać.
    • zlota.sowa Re: poszukuje biura tłumaczen 04.04.14, 18:47
      Dobrze wiesz, że to się nazywa SPAM reklamowy.
      Dlaczego?
      1. Odpowiedź na dawno nieaktualne pytanie (sprzed 9 miesięcy, już dawno po obronie pracy).
      2. Odpowiedź zupełnie nie na temat (nie chodziło o przysięgłe i bynajmniej nie o rosyjski).

AddamS

marekarecki napisał(a):

> Tłumaczenia przysięgłe Bielsko masz w Tranxxxxxxxx
      > tłumaczenia rosyjskiego niemieckiego i angielskiego, bardzo skuteczne
      > i szybkie, polecam
    • swiadomie Re: poszukuje biura tłumaczen 05.04.14, 21:30
      Czemu biura? Nie chcesz zlecić po prostu profesjonalnemu tłumaczowi bezpośrednio? Będzie taniej, bo biuro bierze prowizję, a nawet jak nie będzie, to tłumacz dostanie więcej i będzie bardziej zadowolony. A człowiek bardziej zadowolony pracuje lepiej smile. Wiem, że wydaje się, że łatwiej zaufać biuru - no bo to instytucja, ale profesjonalny tłumacz, to też instytucja i nie pozwoli sobie na zrobienie kiepskiego tłumaczenia. Poszukaj fachowca na www.gumtree.pl albo na tablica.pl, a jak chcesz fachowca na 110% to na www.tlumaczenia.com.pl . Powodzenia w wyborze tłumacza i obrony na piątkę!
      • swiadomie Re: poszukuje biura tłumaczen 05.04.14, 21:36
        big_grin wątek sprzed dobrze ponad dwóch lat, no to już na pewno po obronie wink
        • lucj-an72 Re: poszukuje biura tłumaczen 08.04.14, 10:58
          Polecam Biuro tłumaczeń LingON Polska - bardzo rzetelna firma. robią tłumaczenia onlie
          • zlota.sowa Re: poszukuje biura tłumaczen 08.04.14, 15:55
            lucj-an72 napisał(a):

> Polecam xxxxxx - bardzo rzetelna firma. robią tłumaczenia onlie
    • lucj-an72 Re: poszukuje biura tłumaczen 08.04.14, 19:47
      Ja polecam biuro tłumaczeń. Bardzo dobra firma. Załatwisz u nich wszystko przez internet i to bardzo szybko i tanio, korzystam z ich usług od dłuższego czasu.
    • kornelia0605 Re: poszukuje biura tłumaczen 17.06.14, 17:41
      a jaki jezyk cie interesuje? Jesli niemiecki lub rosyjski to zglosc sie do arb. Tam sobie z tym poradza bez problemu i do tego szybko dostaniesz tlumaczenia
      • zlota.sowa Re: poszukuje biura tłumaczen 17.06.14, 23:43
        kornelia0605 napisała:

> a jaki jezyk cie interesuje? Jesli niemiecki lub rosyjski to zglosc sie do -xxxx-. Tam sobie z tym
        > poradza bez problemu i do tego szybko dostaniesz tlumaczenia

Kulawa próba reklamy, niestety.
        Po pierwsze, odpowiedź po 3 latach...
        Po drugie, po co komu streszczenie pracy magisterskiej po niemiecku lub rosyjsku?! W całej Polsce potrzebne jest tylko po angielsku.
        Po trzecie, samo sformułowanie postu na kilometr pachnie reklamą.
        Widzisz, trzeba się bardziej postarać wink

AddamS

• roc_kloc Re: poszukuje biura tłumaczen 14.10.14, 06:56
      Zapraszam do biura tłumaczeń w Łodzi www.lextraduct.pl
      Na pewno sobie poradzimy
    • pawlikus666 Re: poszukuje biura tłumaczen 26.11.14, 23:43
      O dobre biuro tłumaczeń dostępne online ciężko niestety sad
    • k.janicki1988 Re: poszukuje biura tłumaczen 12.12.14, 20:47
      Polecam biuro Tłumaczeń LingOn Bydgoszcz. Moim zdaniem najlepsze tłumaczenia w Bydgoszczy i Polsce. Korzystne ceny i szybkie terminy realizacji. Podsyłam link zainteresowanym: www.lingon.pl. Tłumaczenia bydgoszcz, naprawdę warto.
    • email Re: poszukuje biura tłumaczen 22.01.19, 14:40
      Hmm, jeżeli ktoś z Was jeszcze szuka, to bardzo polecam Translation Cafe biuro tłumaczeń z Krakowa - świetnie się spisali, tłumaczyli mi mój list motywacyjny. Wyszło w sumie tanio, wiec fajnie, bo nie musiałam się o nic martwić.
    • pani_prezes Re: poszukuje biura tłumaczen 20.03.19, 15:16
      zapraszam na etlumaczenia.com.pl - gdyby ktoś jeszcze szukał biura smile
    • arczi77 Re: poszukuje biura tłumaczen 09.04.19, 15:44
      Ja korzystałem niedawno z biura tłumaczeń tlumacz-in. Bardzo polecam
    • adam1050 Re: poszukuje biura tłumaczen 25.05.19, 08:25
      Polecam skontaktować się z biurem Porta Lingua. Konkurencyjne ceny i szybkie terminy realizacji.
      portalingua.pl/kontakt/
    • portalingua Re: poszukuje biura tłumaczen 22.01.20, 11:37
      Jeśli chcecie otrzymać wysokiej jakości tłumaczenie i jednocześnie nie wydawać kilkudziesięciu złotych za stronę, to zdecydowanie warto postawić na bezpośrednią współpracę z tłumaczem. O tym, dlaczego tak jest i ile można oszczędzić dowiecie się z tego artykułu:
      portalingua.pl/tanie-tlumaczenia-angielski-tlumacz-czy-biuro-tlumaczen/
    • sultan.masha98 Re: poszukuje biura tłumaczen 03.03.20, 14:36
      Bardzo polecam to biuro; tłumaczenia zarówno przysięgłe.
      www.text.com.pl/
    • grodosawar Re: poszukuje biura tłumaczen 21.05.20, 12:58
      Bardzo polecam biuro tłumaczen Linguaforum. Tu link do ich strony www.linguaforum.eu/
      Mają w swojej ofercie wszystkie możliwe języki oraz podchodzą w indywidualny sposób do klienta. Zawsze warto z nimi ponegocjować ceny bo nie są sztywne tak jak w innych biurach tłumaczń
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka