Dodaj do ulubionych

Panie Zagrabski..........

08.10.11, 22:50
Zwracam się z prośba do pana ,nie chcę zawracać głowy wójtowi ,bowiem rozgrzane słońcem egipskim szare komórki muszą dojść do normy......Sprawa dotyczy ul.Kwiatowej-jej odcinka-.Panu ,panie Zagrabski winno leżeć najbardziej na sercu by ta ulica wyglądała jak inne.Przyczyna-myślę,że oczywista/Chociażby z poprzedniej nazwy/Proszę pana o podjęcie odpowiednich decyzji.Jeżeli pan ich nie podejmie zmuszeni będziemy iść do ks. Siołkowskiego -zapłacic i prosić o bezprzetargowe firmy "śnieg i mróz" by jak najszybciej wyrównały teren.JEST JEDNAK PEWNA OBAWA jak na wiosnę wkroczy do akcji bezprzetargowa firma " Roztop"czy odwilż-sytuacja się pogorszy.Pozdro.
Obserwuj wątek
    • ranczobis Re: Panie Zagrabski.......... 13.10.11, 23:37
      Do kogo się zwracasz drugi.pankracy!!!
      Na sercu V-ce to owszem leży ale służyć wiernie Panu wraz ze swoją " 3 osobową armijką" a nie aby ta czy inna ulica była zwyczajnie przejezdna. Tak przy okazji to skandaliczne jest robienie w przysłowiowego konia kierowców samochodów ciężarowych skręcających w kwiatową w związku z nieumieszczeniem informacji ze droga jest nieprzejezdna i to od dobrych paru miesięcy. Aktualni realizatorzy inwestycji są już tak pewni siebie, że mogą olewać nas mieszkańców bo i tak kolejne przetargi będą dla nich jak to się dzieje od wielu lat.
      • czemutakk Re: Panie Zagrabski.......... 14.10.11, 07:10
        Słyszałem ostatnio, że radni z opcji rządzącej w tym "armijka" to koperty z materiałami przesyłanymi na sesję otwierają dopiero na sesji.
        Z jednej strony to mówi o szacunku wobec swoich wyborców ale z drugiej po co czytać materiały jak ręce i tak będą podnosić tak jak wójt chce.
        Co do organizacji pracy i samej pracy na kwiatowej i leśnej to widzimy jak "solitnym" wykonawcą jest Pan Rojek. Dziwię się jedynie temu pod którego auspicjami te prace są wykonywane ponieważ Pan Rojek im wystawia laurkę. Dla mnie obie firmy tracą jakąkolwiek wiarygodność nie wspominając o inwestorze (Gmina Czernikowo) który za cały ten bałagan ponosi wyłączną odpowiedzialność.
        • franek-dolas Re: Panie Zagrabski.......... 24.10.11, 22:33
          Nie lubimy pana Rojka ...Co...?
          • drugi.pankracy Re: Panie Zagrabski.......... 29.10.11, 22:47
            Żenujące jest milczenie pana w przedmiotowej sprawie.Skoro pan nie szanuje mieszkańców,ich problemów to również nie powinien szanować ich pieniędzy,a jednak pensje (z naszych podatków) pan bierze.Chciałbym uprzejmie podpowiedzieć panu,że skoro nie ma pan pomysłu na przyspieszenie robót na ul.Kwiatowej i Leśnej (nie interesuje mnie czy wykonuje to pan x,y czy z) to proponuje zwrócić się do swojego kuma K.Pańki.On doskonale wie jak kładzie się pod" osłoną nocy"długie odcinki nawierzchni asfaltowej.Będąc bowiem w owym czasie wójtem-jednej nocy położono dywanik na "ulicy donikąd"-to ta równoległa do torów kolejowych,a kończąca się w czyimś polu.Przykład może nie najlepszy-ale wzorowa organizacja pracy.Reasumując-te 270 głosów uzyskanych w wyborach samorządowych są chyba odzwierciedleniem szacunku wyborców.Z poważaniem.....
            • endrjulepper1 Re: Panie Zagrabski.......... 30.10.11, 08:22
              Panie drugi.pankracy
              Czy przez ostatnie lata nie zauważył Pan, że w naszej gminie Vice Wójt, czy też Zastępca Wójta (nie wiem jak się ta funkcja nazywa formalnie) to tylko figurant bez prawa do własnego zdania??? Przecież tylko stanowisko kupione za poparcie działań rządzącej władzy i dobrą pensyjkę???
              • koala2001 Re: Panie Zagrabski.......... 01.11.11, 19:31
                Zachowuje się normalnie, nie to co wicex w swoje gniazdo robi, gdzie karierę rozpoczynał. To co zbudował to nie tylko za swoje, często zaniedbując swoje obowiązki. Chętnie by wrócił, ale go nie chcieli. Poprzednio panujący robił też dużo różnych kwiatków, choćby zezwolił na parking przy POMEDZIE w chodniku gminnym (ale uważają się za "elitę"..... od siedmiu boleści)
                • endrjulepper1 Re: Panie Zagrabski.......... 01.11.11, 19:51
                  koala2001 napisała:

> Zachowuje się normalnie, nie to co wicex w swoje gniazdo robi, gdzie karierę ro
                  > zpoczynał. To co zbudował to nie tylko za swoje, często zaniedbując swoje obowi
                  > ązki. Chętnie by wrócił, ale go nie chcieli. Poprzednio panujący robił też dużo
                  > różnych kwiatków, choćby zezwolił na parking przy POMEDZIE w chodniku gminnym
                  > (ale uważają się za "elitę"..... od siedmiu boleści)
                  Mam prośbę
                  Może Pan przetłumaczyć swoją wypowiedź z "polskiego na nasze" bo nie bardzo rozumiem o co Panu chodzi?
                • ciekawja Re: Panie Zagrabski.......... 01.11.11, 21:53
                  Normalnie… czyli jak? Poza siedzeniem w swoim biurku, czy on ma jakieś konkretne obowiązki (nie mówię o drobiazgach)? Czy od siebie coś prezentuje dla dobra gminy? Czy za jego inicjatywą coś się dzieje? Czy udziela się publicznie, poza piłką nożną? Czy rozwiązuje problemy mieszkańców? W gminie nie wiele osób wie, że jest zastępca wójta, a w urzędzie nie wiele osób wie czym on się zajmuje. Natomiast pamiętamy bardzo dobrze wszechstronną działalność wicexa. Nie jest żadną tajemnicą, że dla potrzeb wyborów samorządowych domalowano mu właśnie etykietę niekompetentnego urzędnika.
                • drugi.pankracy Re: Panie Zagrabski.......... 02.11.11, 09:26
                  Kto zezwolił na zrobienie zatoczki przy" Pomedzie"-nie wiem-chociaż troszeczkę powinno mu się czkać.Ale można to jeszcze naprawić wystarczy położyć chodnik po drugiej stronie ulicy.Nie czekać z tym na kolejne wybory samorządowe.Zapewne przywróci to normalny wygląd tej części ul.Zagrabskiego oj nie wiem dlaczego ciągle mi się myli nazwa-oczywiście ul.Kwiatowej,no i bezpieczniej będzie też. A tak na marginesie ,takie niedokończone inwestycje wyglądają gorzej niż te,których nie rozpoczęto.Pozdrawiam.
                • vicex Re: Panie Zagrabski.......... 02.11.11, 09:41
                  Oj widzę, że w niektórych kręgach postrzegany jestem jako „książę ciemności” nie chcę sobie schlebiać ale może nawet taki ze mnie „mały” czy też raczej „duży” Nergal. Niedługo może dzieci będą straszyć moją podobizną. Co do zatoczki na ul. Kwiatowej to tylko małe wyjaśnienie. Zdaje się, ze przychodnia i parking powstały przed moją pracą w urzędzie. To chyba jednak niewielki szczegół.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka