barbi-1 30.06.12, 08:19 Mieszkańcy całej naszej parafii od dnia 29 do 30 czerwca dostali wariacji na punkcie 20 lecia kapłaństwa proboszcza który tak ich wykorzystuje że niedługo będą go po łapach całować . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anty-live Re: Szaleni mieszkańcy parafii Czernikowo 30.06.12, 12:42 A fe! Jak można tak obrazoburczo wypowiadać się o tak światłych , postępowych i mądrych mieszkańcach tego bogatego czernikowskiego zaścianka. Nauki płynące od lokalnego (ogólnopolskiego, a może już światowego ) guru z Torunia, nie poszły w las. Tacy mali lokalni pomocnicy guru, też muszą mieć swoje pięć minut. Ta roztropna miejscowa społeczność potrzebuje przewodnika jak kania dżdżu zarówno w sferze duchowej (wyraziciel wszelkich cnót,zwykle grubiańsko wyrażanych- ksiądz dobrodziej Proboszcz) ,jak i doczesnej ( czego dowodem jest ponowny wybór Wielkiego Syna TEJ ZIEMI - Wójta.) Mam propozycję, aby uświetnić tak doniosłe wydarzenia - proponuje wzorem ludów - które były na kreślonym etapie rozwoju w historii - usypać KURCHAN , by takie perełki z życia kwitnącego Czernikowa, zachować w ten sposób dla potomnych. Odpowiedz Link
endrjulepper1 Re: Szaleni mieszkańcy parafii Czernikowo 30.06.12, 15:34 anty-live napisała: > A fe! Jak można tak obrazoburczo wypowiadać się o tak światłych , postępowych i > mądrych mieszkańcach tego bogatego czernikowskiego zaścianka. Nauki płynące o > d lokalnego > (ogólnopolskiego, a może już światowego ) guru z Torunia, nie poszły w las. Tac > y mali lokalni pomocnicy guru, też muszą mieć swoje pięć minut. Ta roztropna mi > ejscowa społeczność potrzebuje przewodnika jak kania dżdżu zarówno w sferze duc > howej (wyraziciel wszelkich cnót,zwykle grubiańsko wyrażanych- ksiądz dobrodzie > j Proboszcz) ,jak i doczesnej ( czego dowodem jest ponowny wybór Wielkiego Syna > TEJ ZIEMI - Wójta.) > Mam propozycję, aby uświetnić tak doniosłe wydarzenia - proponuje wzorem ludów > - które były na kreślonym etapie rozwoju w historii - usypać KURCHAN , by takie > perełki z życia kwitnącego Czernikowa, zachować w ten sposób dla potomnych. Po pierwsze kurHan a nie kurchan, po drugie, zdaje się, że to miejsce pochówku (pl.wikipedia.org/wiki/Kurhan) więc nie bardzo pasuje, po trzecie mało ambitne, lepsza była by piramida Odpowiedz Link
koala2001 Re: Szaleni mieszkańcy parafii Czernikowo 30.06.12, 21:34 Przepraszam, nie wszyscy szaleją, tylko wybrańcy Odpowiedz Link
drugi.pankracy Re: Szaleni mieszkańcy parafii Czernikowo 30.06.12, 21:37 Ta biba w Marysieńce Szanowni Państwo to odzwierciedlenie tac,które składacie czarnemu cymbałowi co niedzielę.Dajcie więcej,a w Niebie będziecie.Smutne,nienormalne-proste.Ogarnijmy się wszyscy.Pozdrawiam Odpowiedz Link
dkmilton Re: Szaleni mieszkańcy parafii Czernikowo 30.06.12, 23:10 barbi-1 weź się za robotę, a nie kolejny zbędny zresztą raz podejmujesz temat, który się tu już nie klei drugi.pankracy żal Tobie, nie z Twojego, daruj sobie i tak w łachę każde z Was Mu przyjdzie (chrzty, komunie, śluby i pogrzeby)- po co to obrabianie tyłka, nie rozumiem;p Odpowiedz Link
saracen71 Re: Szaleni mieszkańcy parafii Czernikowo 01.07.12, 20:29 a dkmilton udaje, że mało rozumie albo niestety tak jest. Odpowiedz Link
saracen71 Re: Szaleni mieszkańcy parafii Czernikowo 01.07.12, 19:33 z naszym proboszczem to trochę jak z naszą kadrą. Były wielkie (no może bez przesady, że aż tak) ale jednak oczekiwania, że trafi się kapłan z prawdziwego zdarzenia a nie tylko sprawny administrator dóbr i sprawny kasjer. Miało być tak pięknie a wyszło jak z naszą reprezentacją czyli klapa. Mamy to na co co jest nasza zgoda. Pozwalamy na chamstwo to je mamy Pozwalamy na łupienie się z kasy to mamy to. Zgadzamy się na taką Radę Parafialną, która przymyka, na to wszystko oko, toleruje rozpasanie, brak skromności (nawet nie chcę wiedzieć jaki prezent zafundowała jubilatowi, bo coś się obawiam, że piękne kwiaty i dobra książka to za mało). Proponuję, niech każdy sam obmyśli swoją formę protestu wobec takich zachowań a bardzo szybko da to do myślenia. I nie potrzeba wielkich słów, pism, skarg, awantur, zwoływania się na forum. Moja jest bardzo prosta a dzięki niej mam komfort nie narażania się na różne wpadki, wybryki naszego kapłana. A z okazji tej pięknej rocznicy 20 -lecia kapłaństwa mam krótkie trzy życzenia: skromności skromności skromności Odpowiedz Link