Dodaj do ulubionych

Zapomniany plac zabaw...

06.07.12, 23:19
Tak się składa,że mnie akurat to nie dotyczy.Ale często jestem w Pomedzie-o zgrozo patrzę na jakiś tam plac zabaw dla dzieci i -żal...Czasami dziwi mnie to,że wójt gminy potrafi budować sobie fontanny,a nie potrafi dzieciakom z tej ulicy coś dać ?Chyba na tej ulicy nikt nie pracuje w miejscowym UG.To może takie trochę uszczypliwe ale liczą się fakty.U nas na wsi jest troszkę inaczej-a może nie lepiej-ale?
Obserwuj wątek
    • gumis.3 Re: Zapomniany plac zabaw... 10.07.12, 18:51
      Pankracek polecam stronę www.zal.pl Tam możesz się wypłakać. Jak tak bardzo zależy ci na tych dzieciach to może skrzyknij grupę podobnych tobie oszołomów i zamiast latać do pomedu zróbcie coś w czynie społecznym. Czepiasz się fontanny a wg ciebie co miałoby stać na jej miejscu? Może pomnik kota pankracego?
      • drugi.pankracy Re: Zapomniany plac zabaw... 12.07.12, 01:19
        To czy komuś podobają się moje spostrzeżenia- każdego indywidualna sprawa.Widzę pewne zjawiska/słychać też o zamiarach/ -poddaję pod rozwagę Państwu i koniec.Szanuję każde normalne zachowania.Czy jakiś tam gumis/pl.wikipedia.org/wiki/Idiota /oceni to tak czy inaczej-to jego broszka.Ogarnąć powinien się sam.Patrzeć trzeba realnie na pewne sprawy i reagować na nie. BO SPÓŻNIONA REAKCJA PRZESTAJE BYĆ SKUECZNĄ...Pozdrawiam.
    • mokra18 Re: Zapomniany plac zabaw... 10.07.12, 19:40
      ta gmina w koncu jakos wyglada, wies na pewno sie nie wstydzi tego jak ona zostala wyremontowana.. Dzieciaki miejsce do zabawy maja kolo "polo" w parku.
      • suchy140 Re: Zapomniany plac zabaw... 10.07.12, 21:19
        mokra - co zostało ostatnio wyremontowane w gminie ? Tak konkretnie proszę odpowiedzieć - w 2012 roku co zostało wyremontowane ? Jakiś chodnik dla ludzi powstał ?
      • suchy140 Re: Zapomniany plac zabaw... 10.07.12, 21:29
        Mokra - co zostało ostatnio wyremontowane w gminie ? Tak konkretnie może, w 2012 roku. Jakiś chodnik dla ludzi zrobiono ? Powiedz - CO ZROBIONO DLA LUDZI ? , nie władza dla siebie ! tylko dla społeczeństwa co zrobiła !
        • koala2001 Re: Zapomniany plac zabaw... 10.07.12, 22:25
          A gdzie chodniczka brakuje, bo może się dorobi
          • drugi.pankracy Re: Zapomniany plac zabaw... 12.07.12, 02:09
            Z osobami z którymi się spotykam twierdzą,że brakuje chodników tam gdzie obiecano przed wyborami naszego wóciny-sorry wójta./słowa rozmówców/.Mówia dalej,że od tego jak głosowali wiele zależy-sam do końca nie rozumiem-ale?.Jak się mylą-proszę o sprostowanie.A będzie wtedy tak,że"te wszystkie skojarzenia są zupełnie przypadkowe"Pozdrawiam
            • gumis.3 Re: Zapomniany plac zabaw... 12.07.12, 18:42
              drugi.pankracy napisał:

> Z osobami z którymi się spotykam twierdzą,że brakuje chodników tam gdzie obieca
              > no przed wyborami naszego wóciny-sorry wójta./słowa rozmówców/.Mówia dalej,że o
              > d tego jak głosowali wiele zależy-sam do końca nie rozumiem-ale?.Jak się mylą-p
              > roszę o sprostowanie.A będzie wtedy tak,że"te wszystkie skojarzenia są zupełni
              > e przypadkowe"Pozdrawiam

Ja ci mówię kracy, ty zmień lekarza w tym pomedzie, bo po tym co wyżej napisałeś widzę, że obecny cię oszukuje.
              • drugi.pankracy Re: Zapomniany plac zabaw... 12.07.12, 22:16
                Z pokorą przyjmuję wszystkie rady-są one bardziej albo mniej trafne-jak to w życiu bywa.Z całym szacunkiem dla pewnych opinii.Tak się składa,że na razie moja kondycja nie wymaga żadnej terapii.Może zle,może dobrze.Mogę jedynie wnioskować,że co niektórym,żadna terapia może już nie pomóc.Po prostu przywożę sąsiadkę na rehabilitację .Na marginesie-będę bardziej skromnym-tobie gdybym miał cokolwiek proponować-wydaję mi się,że żaden lekarz już ci nie pomoże.I TO JEST NAJBARDZIEJ PRZYKRE.Pozdrawiając nie oczekuję żadnej odpowiedzi ,bowiem dalsza konwersacja z gumisiem dla mnie staje się żenującą-biorąc pod uwagę poziom dyskutanta.
        • mokra18 Re: Zapomniany plac zabaw... 11.07.12, 10:20
          ej ej na podworku pod noskiem gmina ci chodnika nie wyłozy..
          I zle mnie zrozumiałes .. nie chodzilo mi o wies tylko o budynek gminy..
          • suchy140 Re: Zapomniany plac zabaw... 11.07.12, 21:58
            Proszę się mnie nie czepiać. Jeśli jestem w błędzie to proszę mnie poprawić i wkleić link zawierający informację o planach gminy odnośnie budowy kolejnych chodników w 2012 roku. No bo jeśli nie buduję się ludziom chodników to po co ponosić tak wysokie koszta utrzymania kadry kierowniczej. Fotografować to każdy się lubi.
            • mokra18 Re: Zapomniany plac zabaw... 12.07.12, 10:45
              jeśli ci cos teraz nie pasuje to po co glosowales? i na pewno glosowales na obecnego wojta..
              jak ci cos nie pasuje glosuje sie na kogos innego skoro obecny wójt jest juz kolejna kadencje tzn ze ludziom nie przeszkadza jego system zarzadzania i fotografowania sie..
              • suchy140 Re: Zapomniany plac zabaw... 12.07.12, 19:51
                Sprowadzasz dyskusję na inne tory. Chcesz odwrócić uwagę internautów. Po co komu wiedzieć na kogo głosowałem? To nikogo nie obchodzi. Wróć proszę do rozpoczętego wątku chodników i wyjaśnij mi i innym jakie są plany gminy co od budowy w 2012 roku chodników.
                • mokra18 Re: Zapomniany plac zabaw... 12.07.12, 21:45
                  o ile mi wiadomo tematem jest Twoj plac zabaw ;]
                  a gdzie w tej chwili brakuje Ci chodnika?
                  • drugi.pankracy Re: Zapomniany plac zabaw... 12.07.12, 23:42
                    Słuchajcie Państwo.Nie chcę być żle zrozumianym,ale faktycznie patrzmy na treść wątku.Wiem,że przy POLO jest -to co jest/i super/.Okrojone od ul.Targowej-ale tego już nikt nie odwróci./chodzi mi o wykrojone 3 działki/ .Ale skoro jest jakieś tam boisko na Kwiatowej ,to na miły Bóg niech ktoś o nim pamięta.W tej chwili ten plac to wielka dewastacja-gołym okiem widać brak administratora.Ktoś tam zrobił jakąś ławeczkę/oczywiście z miejscowej społeczności/ -czyli zainteresowanie musi być.Widać to z resztą ile osób korzysta z niego w godzinach popołudniowych.Chodzą plotki,że stan takiej rzeczy przygotowywany jest/celowo/ pod konkretną osobę-zainteresowaną jego kupnem.Jeżeli prawdą to jest!?Apeluję do wszystkich,by kosztem kumoterstwa i układzików nie cierpiały miejscowe dzieciaki.Zwracam się zatem do radnych reprezentujących ten teren-bądzcie z nimi.Z ludzmi,którzy obdarowali Was pewnym kredytem zaufania.Chyba nie trzeba Państwu przypominać pewnych zasad,zasad wdzięczności za oddany głos i wynikających wręcz obowiązków z reprezentowania określonych racji zgłaszanych przez Wasz elektorat.A tak na marginesie przydało by się jakieś spotkanie naszych wybrańców z wyborcami.Pozdrawiam.
                    • drugi.pankracy Powinni podziękować! 19.07.13, 01:46
                      Harmider i gwar przebudził zapewne mieszkańców ul.Kwiatowej-tak sądzę-gdyż oczekując pewnego dnia do POMEDU zauważyłem inwazję przebierańców na przylegający plac zabaw.Poza kur.wą i ch.jem-ciężko cokolwiek innego z używanego słownictwa można było wyrażnie usłyszeć.W oczekiwaniu za wizytą patrzyłem-wzięli sprawy w swoje ręce.Kosili,malowali i nie odpuszczając emocjom-praktycznie cały czas ku.wiąc działali.Pomyślałem,że to takie normy u tych,którym los taką drogę zgotował.Ale gdy okazało się,że jedna z pań wypisująca dla mnie pewien dokument nie uwzględniła drobnego szczegółu-wróciłem do POMEDU ponownie ok.16 . Na placu zabaw było już spokojnie .Nie mogłem jednak oderwać wzroku od pomalowanych tablic do "kosza".MŁODZIEŻY KOCHANA podziękujcie wójtowi za profesjonalizm-co więcej wykorzystajcie to,że Marcin Gortat jest w POLSCE.Zaproponujcie zatem-by czernikowska ekipa w ramach prac interwencyjnych odświeżyła wszystkie tablice do koszykówki w całej POLSCE-tak jak na Kwiatowej- po prostu BAJA-POZDRAWIAM!!!
    • mami42 Re: Zapomniany plac zabaw... 20.07.13, 20:27
      może nie zapomniany ale brudny i zaniedbany jest tez plac zabaw na skwerku ten obok skatepark-u piasek pełen petów szkła brudny wyblakłe koguciki młodzież poskręcała łańcuchy od huśtawek niszczą wszystko a docenią dopiero jak własne dzieci będą mieć i nie będą miały gdzie się bawić
      i druga sytuacja idzie mama z synkiem które zajada ciasteczka nagle papierek bach na ziemię a mama zadowolona że się kłopotu śmieciowego pozbyła dopieor po zwróceniu uwagi "ojejku kochanie upadło Ci podnieś " a kosze na skwerku co kawałek crying
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka