Dodaj do ulubionych

Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organistę

19.11.13, 10:26
Proboszcz chce wywalić z naszego kościoła pana organistę ponieważ pokłócili się z nim o coś i na jego miejsce chce przyjąć swojego kuzyna. Jeśli ktoś chce nie dopuścić do wyrzucenia pana organisty proszony jest o pomoc i na Niedzielnej mszy o 9:30 niech zwróci uwagę proboszczowi oraz pomoże panu organiście.
Obserwuj wątek
    • lata70te Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 19.11.13, 20:25
      Teoretycznie poszło o kase.Może księdzu żal że Wiesiu ma z tego grania i posługi parę zeta .Jest to jeden z najmilszych ludzi z jakimi przychodzi mi się tu na codzień spotykać w tej miejscowości.Jeśli Wiesiu straci swoją funkcje organisty to już nigdy nie będzie tak samo ,,to se ne wrati''.A co na to rada parafialna ?No nawet jak go nerwy w jakimś temacie poniosły to co ?Toż to oni księża mają okazywać miłosierdzie,być wyrozumiali etc.ponoć to ludzie boga .Choć po tym co chce zrobić nasz ,,człowiek boga"obawiam się że jeszcze dalej będę miał do kościoła.Wymieńmy księdza a nie naszego kochanego Wiesia.Prosze o więcej wpisów ze słowami poparcia dla Pana Organisty.Bardzo Pana szanuje.
      • pitupitu73 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 09.12.13, 14:24
        KOCHANI SŁYSZAŁAM ZE NASZ ORGANISTA MA ISC DO OBROWA CZY TO PRAWDA ?
      • olwibor Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 11.12.13, 20:47
        panie Wiesiu jest pan miłym człowiekiem a na to dobrym organistą. dużo ludzi z innych okolic pana podziwia za głos,a nasz pleban to każdy wie sam kasa kasa kasa zdaje mi się że kochany nasz proboszcz jak by mógł to parafie nasza by za kasę samemu szatanowi sprzedał ,a co do tego nowego niby organisty ze Steklinka sama MAFIA ZIÓŁKOWSKICH OPANOWALI GMINĘ MAŁO TERAZ CZAS NA KOŚCIÓŁ.PS.TAK Marcin Z.nadaje się na organistę jak jego brat na fotografa i kamerzystę!!!!!!!
        • papasmerf6 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 11.12.13, 22:53
          Reasumując! Tutaj idzie walka o kasę i zazdrość ludzką,która patrząc na te wpisy jednak nie zna granic!!! Nawet przyzwoitości!!!
          A z tego co się orientuję to w gminie z tego "KLANU" pracuje tylko jedna Pani,która jak sobie dobrze przypominam pracowała będąc jeszcze panną.
          Hmm... A tak nawiasem mówiąc to raczej w żadnej zorganizowanej grupie przestępczej nie mają korzeni żeby nazywać ich "MAFIĄ"smile
          Panowie Ziółkowscy idźcie na bezrobocie,zacznijcie pić tanie wino pod sklepami to i tak będą o Was pisać,że stoczyliście się na dno!!!
          Jednak nie warto być pracowitym i przedsiębiorczym,bo zaraz na takim człowieku "PSY WIESZAJĄ"
          Z życzeniami dobrej i spokojnej nocy!
          Papasmerf6
          • olwibor Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 12.12.13, 08:46
            panie papasmerfie6 jesli chodzi o tą panią z klanu to od dawna wiadomo kto stał za plecami zeby załatwic prace.będąc panną była dziewczyna pana Z.
            • papasmerf6 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 12.12.13, 13:34
              Oj źle jest Pani poinformowana. Trochę zaczerpnąłem wiadomości przypadkiem i niestety ale ta Pani już dużo wcześniej pracowała. Tylko nie na tym stanowisku. Lepiej 10 razy dopytać,niż raz napisać głupstwo😊
    • mojavolnosc Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 19.11.13, 23:13
      Już widzę te tłumy które idą zwrócić uwagę naszemu Wielebnemu że źle robi zwalniając organistę Pana Wiesława .Nasz Kościół to Organista Wiesław i Ksiądz Siołkowski tego nie zmieni a jak będzie próbował to zobaczy co znaczy nie liczyć się z głosem Wiernych.
    • wyborca121 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 20.11.13, 00:38
      a może powinna odejść cała trójka proboszcz , organista i kościelny
    • nieznananikomu1199 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 20.11.13, 16:30
      na naszego Proboszcza raczej nie ma mocnych i pieniadze sa ponad wszystko.... nie wazne ze mamy najlepszego organiste w okolicy... a i tak mu sie nikt nie postawi bo juz wiele bylo takich sytuacji i jakos cisza
    • kolankotv Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 24.11.13, 18:57
      No i stało się wielce szanowny Pan Siołkowski Piotr zarządca naszej parafii postanowił wprowadzić aneks do umowy z Panem organistą i zrobić z niego etatowego pomocnika który będzie według umowy wyręczał w 99% kościelnego...przynieś,wynieś,pozamiataj, gra na organach i przepiękny śpiew którego ciężko szukać na okoliczne parafie będzie tylko dodatkiem do noszenia sukni,prowadzenia biblioteki i pomocy podczas pogrzebu.To szczyt cynizmu i hipokryzji ze strony Pana Siołkowskiego,cios poniżej pasa w stronę organisty.W naszej parafii z proboszczem widać nie da się wytrzymać,najpierw dwaj kościelni potem dwóch księży teraz organista....Najlepiej odwołać księdza i pożegnanie zrobić w dzień powszedni po cichu ,wprowadzić aneks do umowy żeby organista sam się zwolnił,nałożyć masę obowiązków na kościelnych żeby sami odeszli.

Papież w bardzo dobitny sposób wypowiedział się o karierowiczach w Kościele nazywając ich "złodziejami i zbójami", którzy "okradają Jezusa z chwały" i myślą tylko o zyskach dla siebie.
      Nasz ksiądz też lubi drogie wycieczki,zagraniczne wojaże...swoją pychą i chciwością mógł by dorównać niejednemu Polskiemu biskupowi który też potrafi tak samo grać przed ludźmi dobrego pasterza z szyderczym uśmiechem na zawołanie.
      • lata70te Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 24.11.13, 20:11
        Trafiłeś w sedno problemu związanego z kościołem katolickim w naszym kraju.Z jego komercjalizacją i ...o tym że ,,oni /czytaj - ludzie boga'' są dla nas ,a nie my dla nich...
        • drugi.pankracy Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 25.11.13, 21:21
          Moim zdaniem administrator winien wy..bać całkowicie ten wątek./prywata/Wiele osób ma problemy z pracą.Dlatego nie wiem dlaczego ktoś dywaguje na ten temat.Jeżeli ktoś ma tak zaj.bisty talent to po co się marnuje w tak "śmiesznej "parafii .Nie szanuje takich zachowań,a tak na marginesie mówiąc-ani naszego plebana ani...pozostałych przydupasów-co więcej -ciężko trawię.Moje zdanie jest takie,że tzw.darmozjadów należy tępić -szczególnie tych .którzy żywią się czyimś nieszczęściem.Gratuluje - mimo wszystko panu Siołkowskiemu,że zdecydował się na taki ruch.Szczęść Boże panie proboszczu.Pozdrawiam!!!
    • wolin3 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 25.11.13, 20:58
      Przecież to Marcin Z. ze steklinka już jest szykowany na tą fuchę. Ilu państwa Z. już pracuje w naszej gminie? Liczył ktoś? Ja tak. Trzymaj się wiechu!!!
      • kolankotv Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 25.11.13, 22:30
        Skoro wszystkim znany Marcin Z ma pełnić rolę organisty to ciekawe czy dostanie taką samą umowę o pracę jak pan Wiesław teraz .....Najniższa krajowa,pół etatu,prowadzenie scholi parafialnej,biblioteki muzycznej a i najważniejsze czy będzie nosił księdzu szaty po pogrzebie .
        • wolin3 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 25.11.13, 22:41
          Przecież ta szopka jest po to aby zwolnić Wiesia, o co już od dawna zabiegał proboszcz. Cała rada jest nastawiona przeciwko niemu. Najbardziej działa jej przewodniczący, oczywiście nie bezinteresownie. Jednak moralność tego pana to już inna kwestia.
      • augustin1 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 26.11.13, 12:16
        www.bip.czernikowo.pl/plik,18086,ziolkowski-miroslaw.pdf
        • drugi.pankracy Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 03.12.13, 18:59
          Co to jest honor,co ambicja etc..? Jeżeli ktoś nie posiada ani tego,ani tego-kim zatem jest?Odpowiedzi należy szukać w zachowaniach pewnych osobników.Jakich -a takich-jak np."to zło,które notabene zostało wychowane na krwawicy naszych parafian".Dlaczego tak sądzę? BO! jeżeli ktoś w/g mnie posiada jakikolwiek honor to u szczytu końca swojej "kariery" - winien zachować się jak DŻENTELMEN .Nie zaś jak szub...wiec wykorzystując ostatnie chwile - zarabia bez podatkowe kolejne pieniądze - Pozdrawiam !
      • augustin1 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 26.11.13, 12:21
        www.bip.czernikowo.pl/plik,18087,ziolkowski-tadeusz.pdf
      • marlenawolin Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 09.12.13, 20:45
        Panie/Pani wolin4 zakładaj sobie linki jakie chcesz i pisz sobie co chcesz lecz oświadczam Ci na forum że jeśli mam zamiar zgłosić na policje o sprawdzenie kim jesteś ponieważ nie nam ochoty tłumaczyć się z czyjejś głupoty a ni z jakiś skojarzeń z moim nazwiskiem a jeśli chodzi o organistę to niech załatwia swoje spawy z proboszczem a nie miesza do tego parafian , nie ma ludzi niezastąpionych i jak chce się pracować to pracodawce się szanuje
        • marlenawolin Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 09.12.13, 20:58
          marlenawolin napisał(a):

> Panie/Pani wolin3 zakładaj sobie linki jakie chcesz i pisz sobie co chcesz lecz
          > oświadczam Ci na forum że jeśli mam zamiar zgłosić na policje o sprawdzenie ki
          > m jesteś ponieważ nie nam ochoty tłumaczyć się z czyjejś głupoty a ni z jakiś s
          > kojarzeń z moim nazwiskiem a jeśli chodzi o organistę to niech załatwia swo
          > je spawy z proboszczem a nie miesza do tego parafian , nie ma ludzi niezastąpio
          > nych i jak chce się pracować to pracodawce się szanuje
    • mlodykolega444 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 25.11.13, 23:55
      A nie myślicie że organista,wystarczająco już ma kasy z tego opłatka.Panie Wiesiu a moze już czas się podzielić? Chyba że w planach znowu nowe auto????? No ja wszystko rozumiem,ale już pan tak nie płacze,że kasy nie ma.Pan pracuje żona też pracuje,no i dwóch synów też..A u pana kościelnego on sam i też ma 4 dzieci.Po co tu aż tak sie żalić po całej okolicy.I taką aferę robić na całą gminę.Nie było można tego załatwić między sobą? Pan chyba zapomniał że Ks.Piotr to nie Ks.Tadeusz..Trochę szacunku co do swojej osoby.Pozdrawiam..
      • duzylotek Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 30.11.13, 08:24
        Nareszcie! Już dawno ten krwiopijca powinien być wywalony. Już zapomnieliście ile drze za 5 minut różańca?
        • ciach.ciach Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 30.11.13, 16:44
          I co, że nowy mniej będzie brał, że nisko będzie się cenił??? Wątpię. Nasza parafia to jest kura znosząca złote jajka...w parafii obok ceremonia pogrzebowa jak i pewnie inne są duuużo tańsze. I też żyją i biedy nie klepią.
    • czernikowo2 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 08.12.13, 15:48
      Organista którego obecnie mamy jest najlepszym jakiego można meć,uważam że powinno być zorganizowane referendum kto ma odejść ,ponieważ z Panem Organistą jesteśmy od grubo ponad 20 lat a Ks.Proboszcz jest kilka lat i w tym czasie spowodował wiele konfliktów ,afer a poza tym zachowanie Ks.Proboszcza powoduje że ludzie przestaną chodzić do kościoła.To że Pan Organista czy Pan Kościelny sobie dorabiają to jak najbardziej im się należy ponieważ mają rodziny, ale jakim prawem Kś.Proboszcz kasuje ogromne pieniądze za sakramenty które powinien odprawiać co łaska.???Ks.Proboszcz powinien odejść i znowu wszystko będzie dobrze.
      • pitupitu73 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 08.12.13, 18:08
        JAK NAJBARDZIEJ SIE Z TOBĄ ZGADZAM TAKIEGO ORGANISTY TO NAWET GOŚCIE Z TORUNIA NAM ZAZDROSZCZĄ KTÓRZY BYLI U NAS GOŚCINNIE W KOŚCIELE ALE WIDOCZNIE NASZ KSIĘCIUNIO JEST INNEGO ZDANIA A NIE BIERZE TEGO POD UWAGĘ ZE JEGO NIKT TU NIE LUBI I POWINIEN JUZ SOBIE POSZUKAĆ INNEJ PARAFI TYLKO PEWNIE NIGDZIE GO NIECHCĄ I NAM PRZYPADŁO SIE Z NIM MĘCZYĆ JESTEM TYLKO CIEKAWA JAK DŁUGO
        • aquavirgo_33 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 08.12.13, 19:05
          Nasz kochany PAN ORGANISTA jest z nami już 26 lat !! Ksiądz 5-6 lat !! Moim zdaniem już dosyć tego wszystkiego !! Ile można tego znosić ?? Była telewizja, listy do Biskupa, skargi, były i artykuły w gazetach !! Może trzeba powtórzyć telewizję, albo artykuły a gazecie ?? Trzeba w końcu coś z tym zrobić, ludzie bierzemy się do roboty i nie pozwólmy na wyrzucenia naszego WSPANIAŁEGO, NIEZASTĄPIONEGO PANA ORGANISTY !!! Ksiądz mówi o tym ze Organista ma cały miesiąc wolnego ??!!! to chyba jakaś kpina, nie pamiętam żeby P. WIESIU nie był na skinienie palca naszego "cudownego" Proboszcza. Jeśli Organista odejdzie, to w Kościele będą pustki, bo nikt nie będzie przychodził do Kościoła i modlił się z Księdzem, który głosi "Bóg Bogaty w Miłosierdzie", a tak naprawdę tylko pragnie pieniędzy ludzi !!! i kto będzie słuchał wycia jakiegoś nowego Organisty ??? NASZ OBECNY ORGANISTA JEST NIEZASTĄPIONY , LUDZIE ZBIERAJMY DALEJ PODPISY !! WIERZĘ W TO ŻE UDA NAM SIĘ ZATRZYMAĆ NASZEGO PANA WIESIA !! NIE POZWÓLMY ZNISZCZYĆ 26 LAT PIĘKNEJ POSŁUGI NASZEGO PANA ORGANISTY, BO NIKT GO NIE ZASTĄPI !!
      • maras1969 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 08.12.13, 18:52
        Gdy idę do kościoła, pragnę modlitwy i przysłowiowego "świętego spokoju", odpoczynku po całotygodniowej gonitwie, zatrzymaniu się na chwilę, a co otrzymuję w zamian?! Pyskówkę słowną wywołaną przez Księdza Proboszcza. Wielebny mój Proboszczu, nie interesuje mnie czy organista łamie przepisy ruchu drogowego, czy płaci za to mandaty czy nie. Informację o mandacie otrzymał Ksiądz jako pracodawca i nie wolno księdzu ujawniać tego faktu. Proszę Księdza tak się nie godzi, wydaje mi się, że tak jak Pan Wiesiu łamiąc przepisy ruch drogowego, ksiądz również złamał przepisy o tajemnicy, która obowiązuje pracodawcę.( "kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem..."). Ja także czasami dostaję mandaty, czasami nie płacę na czas, informacja dociera do pracodawcy, żeby było zajęcie z pensji, ale mój pracodawca tej informacji nie ujawnia, gdyż obowiązuje go tajemnica oraz ludzka przyzwoitość i zasady współżycia społecznego.Twierdzi Ksiądz ,że Pan Organista za swoją pracę( różańce, śluby)otrzymuje dochody, nie odprowadza od nich podatku, Ksiądz również za posługę(sakramenty) otrzymuje dochody i także nie odprowadza podatku (chyba, że się mylę, jeżeli tak to zwracam honor). Więc nie rozumiem o co ta cała kłótnia. Przez aneks, jeżeli ktoś ma choć trochę oleju w głowie i przeczyta ten aneks to bez problemu zrozumie dlaczego p. Wiesiu go nie podpisał, drogi Księże Proboszczu czasy niewolnictwa się skończyły i gdyby Organista to podpisał to tak jakby sam "założył sobie pętlę na szyję", bo jeździłby Ksiądz w niego jak w "łysą kobyłę" , np.:..." pomoc w kancelarii parafialnej, jeśli proboszcz uzna za konieczne..., ..załatwianie z polecenia proboszcza spraw związanych z administracja parafii... ,....odnosi szaty liturgiczne z cmentarza po pogrzebie..." , to ostatnie to chyba działka kościelnego. Co do opłatka podział jest może i sprawiedliwy, tylko że ja mam tradycję otrzymywania opłatka z rąk organisty i Księdza podział nic nie zmieni w tej sprawie, ja tradycję tę podtrzymam. Po dzisiejszym nabożeństwie, zastanawiam się czyją wziąć stronę? Bo do tego ta walka prowadzi,żeby się opowiedzieć za jednym z Was. Prawda??? Każdy z Was ma swoje racje, żaden nie jest krystaliczną postacią (ale któż z nas jest- nikt), nie nam Was oceniać. Tradycja dla mnie to rzecz święta i nie wyobrażam sobie innego organisty( to Pan Wiesiu przygotowywał mnie i moje dziecko do Pierwszej Komunii Świętej, uświetnił swoim głosem mój ślub, bierzmowanie, odejście najbliższych, każdą ważną uroczystość kościelną- księży, którzy udzielali mi sakramentów niestety nie pamiętam). Ksiądz także utkwił w mojej pamięci, gdy wypędzał dzieci sprzed plebanii podczas pleneru malarskiego. Nie zapomnę tego nigdy.... .
        Wybór już został dokonany.... Kościół powinien łączyć, nie dzieli proszę Księdza, ale o tym Ksiądz wie najlepiej.
    • kolankotv Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 08.12.13, 20:46
      No i tak o to stałem się "wrzodem na ciele" Piotra Siołkowskiego ....Na dzisiejszej mszy świętej proboszcz cytuję "Jestem w posiadaniu danych personalnych kolankotv,1-smerfetka" postanowił rzucić słowa oburzenia i pochwalić się że wszedł w posiadanie moich danych personalnych,w jaki sposób tego nie wiem ale sprawa nadaje się do prokuratury bo ktoś udostępnił moje dane księdzu NIELEGALNIE!! i powinien za to odpowiedzieć przed sądem .

Dzisiejsza akcja w kościele jeszcze bardziej utwierdziła mnie w tym że Piotr Siołkowski jest pozbawiony skrupułów cynikiem bez zasad moralnych i etycznych i nie godzien jest nazywać się Księdzem !!
    • czernikowo2 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 08.12.13, 20:57
      Ludzie jak widać są mocni tylko na forum, tymczasem zastanówmy się wspólnie jak załatwić przeniesienie proboszcza. Jak człowiek mający tytuł doktora nie potrafi zachować odrobiny klasy. Wyciąga brudy i szerzy nieprawdę. Ale o czym mowa skoro ksiądz przerywa śluby, zaczyna ślub bez pary młodej, nie dopuszcza mnóstwo młodzieży do bierzmowania. Jaki ma cel pozbyć się Pana Organisty, a no Ziółkowski będzie nowy, mający zakład pogrzebowy, biznes będzie się kręcił i ręka rękę myje. To co wyprawia się w naszej gminie to farsa. Tylko rodzina i znajomi. Połowa to Ziółkowscy. Młodzi i ambitni nie mają pracy. Ksiądz czuje się bezkarny. Idąc do kościoła słyszymy tylko daj i daj i ciągle mało i mało. Ceny za sakramenty św. są z kosmosu. Proboszcz ma własny cennik i ustala sobie ceny z góry. Strzela do zwierząt. Kościelny pracuje u księdza jak wyrobnik i niewolnik, łącznie z żoną i dziećmi i jeszcze ludzi boli że opłatek roznosi. Boli że Pan Organista kupił sobie samochód, pracuje całe życie, żona pracuje, co Was boli? Wypowiadają sie nieroby i plotuchy. Myślę, że mimo petycji Pan Organista nie będzie chciał zostać w Kościele, z tym księdzem, którego przecież nie chcemy. Ksiądz jest manipulantem i cynikiem. Napisał aneks do umowy dla niewolnika i idioty. Nie dla człowieka, który w Kościele gra i śpiewa od 26 lat. To wstyd i hańba ze strony proboszcza. Po tym jak dziś żona Pana Organisty odezwała się, ksiądz popadł w konsternację, nie potrafi się zachować i odchodząc od ołtarza perfidnie i bezczelnie się śmiał. I to jest ksiądz? W okresie Adwentu, przed Świętami Bożego Narodzenia stwarza kolejną aferę i krzywdzi ludzi. Skoro Pan Organista nie podpisał aneksu, przecież nie jest głupcem... Po co ksiądz to wywleka zamiast z klasą się rozstać, nie potrafi potrzebuje teraz wybielenia wśród ludzi, strzelając sobie samemu w kolano. Problem w tym że my chcemy Pana Organistę nie księdza. W kupie siła dlatego proszę piszcie o propozycjach jak wyrzucić księdza z wielką pompą. Aby zapanował ład i porządek.
      • papasmerf6 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 08.12.13, 22:52
        No to mamy nie złą jazdę!!! Ja to proponowałbym wziąć się wszystkim do ROBOTY!!! To co w chwili obecnej się dzieje na forum to jest jedna wielka przepychanka w boju o pieniądze! Zazdrość o nowy samochód Organisty, o zakład pogrzebowy Pana Ziółkowskiego a nie wspomnę o ciągłych komentarzach, że gmina to prywatny folwark Ziółkowskich! Już myślałem że to nazwisko zeszło z pierwszych stron tego forum,ale myliłem się. Czy to jest potrzebne? Czy ta przepychanka słowna ma jakiś sens??? Moim zdaniem NIE!!! Ponieważ żadnemu szefowi przeciwstawiać się nie można bo jak podskoczysz to wylecisz na zbity pysk! W czasach tak wielkiego bezrobocia,każdy powinien dbać o swoją posadę jak również starać się w miarę możliwości i etyki dostosować do wymagań zwierzchnika. Znaleźć stosowne rozwiązanie i korzystne dla obydwu stron. To jedno. Przypomnę jeszcze raz. To jest wolny kraj!!! A na moje czy organistą będzie obecny czy Ziółkowski czy Kowalski to wszystko jedno. Tylko niech na każdy pieniądz trafiający do kieszeni za pogrzeb,ślub,opłatek będzie wystawiony rachunek,faktura bądź też paragon. Niech będzie odprowadzony od tego podatek i w momencie stawki się zmienią,bo ceny rzeczywiście są kosmiczne!!!
        Druga sprawa. Co za problem żeby w Czernikowie było np. 10 zakładów pogrzebowych??? Wolny kraj!!! Chcesz założyć działalność gospodarczą,płacić ZUS,podatek itd. Proszę bardzo! Kto komu broni??? Ja jeśli miałbym taki kaprys to otwieram jutro zakład pogrzebowy. Wyłożę 100000,00 złotych i zrobię konkurencję dla Pana Celmera,Urbańskiego i Ziółkowskiego i mogli będą mi gwizdać na ogonie i zgrzytać zębami!!! Tylko aby zdobyć klienta mam warować pod ośrodkiem zdrowia,pogotowiem,plebanią czy gonić kogoś z rodziny autem i odmawiać żeby nie szedł do konkurencji tylko do mnie byle tylko zdobyć klienta!!! Bo o takiej sytuacji też już słyszałem. Kto jaki zakład pogrzebowy wynajmie (przecież nie za darmo tylko za kasę) to decyzja rodziny. Właścicielom Zakładów Pogrzebowych życzę POWODZENIA!!!
        Przypomnę jeszcze raz. To jest wolny kraj!!! A na moje czy organistą będzie obecny czy Ziółkowski czy Kowalski to wszystko jedno. Tylko niech na każdy pieniądz trafiający do kieszeni za pogrzeb,ślub,opłatek będzie wystawiony rachunek,faktura bądź też paragon. Niech będzie odprowadzony od tego podatek i w momencie stawki się zmienią,bo ceny rzeczywiście są kosmiczne!!! A tak na zakończenie to bardzo ładnie śpiewają kobiety,które są np. w toruńskich parafiach organistkami!!! Wykształcone i z anielskimi głosami!!!
        • pitupitu73 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 09.12.13, 11:44
          JA PROPONUJĘ WZIĄĆ DUŻY WÓZEK I KSIĘCIUNIA WYWIEŚĆ JAK NAJDALEJ OD NASZEJ PARAFI NIE MA WSTYDU DOSKONALE WIE ZE NIKT GO TU NIE CHCE A SIEDZI JAK WRZUT NA ZDROWYM ORGANIZMIE I SIE PANOSZY
          • 1szreder Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 09.12.13, 13:12
            Na Niedzielnej mszy św. proboszcz wyczytał inicjały głównych osób które bronią organisty oraz powiedział że wie co to za osoby i jeśli dowiedział się o tych osobach to musiał włamać się do danych osobowych tych osób dlatego sam przed ołtarzem przyznał się do winy mówiąc że wie co to za osoby.
            • pitupitu73 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 09.12.13, 13:32
              TO CHYBA Z TEJ WŚCIEKŁOŚCI SIĘ ZAPOMNIAŁ ZE TO ŚMIERDZI SĄDEM
              • aquavirgo_33 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 09.12.13, 15:16
                Na niedzielnej mszy proboszcz powiedział żeby obrońcy P. Organisty płacili podatki za P. Wiesia, czyli z drugiej strony przydupasy i obrońcy proboszcza niech też płacą za proboszcza. A co to jakiś wyjątek ja się pytam ???!! I to ma być SPRAWIEDLIWOŚĆ ?!! Mamy żyć w zgodzie ?! w takiej miejscowości jak Czernikowo gdzie tylko przepych, nienawiść i pieniądze są najważniejsze ??!! Ludzie 26 lat posługi naszego WSPANIAŁEGO ORGANISTY ?!! TO JESZCZE DLA WAS MAŁO ?!?!!
          • loton78 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 09.12.13, 21:43
            Ludzie,skąd w Was taka nienawiść????? Zarówno proboszcz jak i organista mają swoje racje a prawda leży po środku...bijecie pianę nienawiści,w stronę jednego rzucacie obelgami i równacie Go z błotem a z drugiego robicie uciemiężonego.Teraz tak bardzo bronicie organisty a chwilę temu oburzał Was fakt,iż rozwoził opłatek tam,gdzie miał jeździć z nim p.Robert.Całkiem nie dawno cieszyliście się z faktu,że proboszcz tyle robi wokół kościoła czy na cmentarzu...a teraz? NIENAWIŚĆ I OBŁUDA to cechy czernikowskiego społeczeństwa.Organista czy proboszcz...no cóż nie ma ludzi nie zastąpionych czasami zmiany choć bolesne dają wiele dobrego...a skoro jesteśmy chrześcijanami to wierzmy w słowa Pana"...Krętymi ścieżkami prowadzi Pan..."zaufajmy MU i przyjmijmy z pokorą to,co teraz się dzieje.Nie bądźmy zamkniętymi na zmiany,bo nie wiemy jaki głos będzie miał kolejny/na organista/stka...a uczestnicząc we Mszy Św.mamy spotykać się z Bogiem a nie księdzem czy organistą.Podobno fałszujący modli się z dwukrotną mocą zaś słuchający fałszującego z trzykrotną ;D Błagam zamiast tej nienawiści do księdza Piotra zacznijcie się modlić o mądrość,pokorę i roztropność.I na koniec...wszędzie sprawdza się zasada,że jeżeli TY jesteś ludzki to inni też dla Ciebie są normalni i dobrym słowem można wszystko osiągnąć-nawet z księdzem Piotrem.Nie traktujmy więc innych z góry
        • gitaraqaz Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 13.12.13, 00:12
          Ten zastępczy organista bardzo dobrze sobie radzi wink Chciałabym żeby podpisał umowę z naszym kochanym proboszczem wink
          • gitaraqaz Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 13.12.13, 00:16
            Marcin Z ma stosowną szkolę do pełnienia tej roli a nie to co pan Wiesław !!!!!
            • olwibor Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 13.12.13, 12:04
              może i ma szkołę ale do pana Wiesia jeszcze mu dużo brakuje,trzeba mieć trochę talentu w głowie a nie tylko szkołę
    • nieznananikomu1199 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 09.12.13, 15:41
      według mnie to wcale nie jest ksiądz który odwraca sie plecami do parafianki która przyszła porozmawiać w sprawie chrztu bo jak to wielmożny powiedział "teraz mam obiad i nie mam czasu". to co jest dla niego ważniejsze??
      odechciewa sie chodzić wogole do kościoła w Czernikowie... gdyby nie Ks. Marcin (który jest prawdziwym księdzem w przeciwieństwie do proboszcza) to wcale kościoła nie przypomina!
      to proboszcz powinien wylecieć i był by świety spokój!!!
      • kujawiak30 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 09.12.13, 21:16
        Panie Wiesławie - w mojej ocenie jest Pan bardzo ciepłym i sympatycznym człowiekiem. Spotkałem Pana przypadkiem a to w sklepie a to na stacji diagnostycznej gdy kilka dni temu podjechał Pan swoim cinquecento aby sprawdzić koło. Był Pan miły i uśmiechnięty. Nawet mnie Pan nie zna i niech tak zostanie. W tych trudnych dla Pana chwilach, dla zdenerwowanej małżonki chcę wyrazić swoją solidarność z Wami. Może kiedyś podejdę do Pana i uściskam Panu dłoń. Zasługuje Pan na szacunek, na wielki szacunek. Mówię to także w imieniu moje żony i teściów. Jeśli można jakość pomóc to może Pan na nas liczyć. Zawsze !
    • czernikowiak1 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 09.12.13, 21:23
      Pozwolę wtrącić swoją opinię na temat tego całego zamieszania. Przykro mi, że w naszej miejscowości dochodzi do takich incydentów. Człowiekowi odechciewa się chodzić do kościoła. Ludzie przecież tu chodzi o kasę. Ksiądz Proboszcz jest dobrym gospodarzem, ale wg mnie za bardzo różni się od obecnego Papieża. Jest po prostu zorientowany na kasę. Pan organista gra i śpiewa bardzo ładnie i trudno wyobrazić sobie mszę bez jego śpiewu. Jednak sposób w jaki chociażby <rozdaje > opłatek wśród wiernych jest nieetyczny. Widzimy więc podobieństwo, a zarazem różnicę interesów. Każdy chciałby dla siebie jak najwięcej. Tak się jednak nie da. Skoro więc interesy Pana organisty nie idą w parze z interesami Wielebnego Proboszcza, ktoś musi odejść. To przykre, że dorośli inteligentni faceci nie potrafią się dogadać. Mniemam, że nie chodzi tu o drobne. Proponowałbym opłatek wyłożyć przy drzwiach wejściowych do kościoła i pobierać zań opłatę co łaska, ponad to usiąść i spróbować porozmawiać. parafia nasza to nie Folwark, a my parafianie nie jesteśmy ciemnotą, z której można ciągle doić kasę. Wielu ludziom brakuje na chleb, a w naszej parafii ciągle płacze się i żeruje na naiwności i dobroci wiernych. Panie Organisto i Księże Proboszczu zróbcie sobie proszę rachunek sumienia i odpowiedzcie szczerze, czy nie warto w imię chrześcijańskich zasad podać sobie rękę...? Pan Wiesiu może przecież nadal upiększać nam nabożeństwa swoim talentem, a Ksiądz Proboszcz nadal może zdobyć szacunek wielu Parafian. Na to jednak trzeba sobie zapracować, ale na przemianę nigdy nie jest za późno... Bóg zapłać smile
      • loton78 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 09.12.13, 21:48
        Czernikowiaku1 o ile Proboszcz i Organista może i załatwiliby to po ludzku jak inteligentni ludzie-bo takimi przecież są o tyle obłudne społeczeństwo nasze potrzebuje pożywki aby nakręcać spiralę nienawiści.A krytykuje i głośno krzyczy ten,kto nic nie robi.
    • wyborca121 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 09.12.13, 22:31
      moim zdaniem pan wiesio powinien zostać a pseudo proboszcz guru naszej parafi powinien wylecieć z hukiem . ciekawe jaką szopkę odwali w najbliższą niedziele pewnie znowu się rozpłacze. co do rzekomej znajomości danych rozmówców na forum to ściema żeby nas zastraszyć a nawet jeśli nie to co nam zrobi ? są inne parafie w których to on powinien szukać schronienia
    • czernikowo2 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 10.12.13, 20:46
      To co wyprawia ksiadz jest godne pozalowania. Nieetyczne i niemoralne. A jak ludziom nie przeszkadza niech siedza cicho i tancza jak on zagra. Ks. nic nie robi bezinteresownie we wszelkich dzialaniach widzi biznes i sile pieniadza. Taka jest prawda i jeszcze stara sie na oczach parafian wieszac wszystkie psy ze wsi na Panu Organiscie. Przeraza mnie fakt jak ludzie pozwalaja na takie zachowania. To jest jak z wyborem szych w naszej gminie i wyborem premiera wiemy ze sie nie nadaja a glosujemy wbrew sobie. Ja sie z takiej spolecznosci wypisuje i nie chce miec nic do czynienia z falszywymi usmieszkami wiekszej wredoty tej wsi. Co tam kogo obchodzi ze ks. wymysla takie aneksy co tam kogo obchodzi ze Pan Organista traci prace i to w jaki sposob? Czym sobie zasluzyl na takie pozegnanie. Walczycie o oplatek nie badzcie zalosni, nikt kasy z gardla nie wydziera. Jest co laska i nie spotkalam sie zeby komus Organista powiedzial za malo prosze dolozyc bo inni to daje tyle czy tyle. Chore spoleczenstwo i zawzieci i zazdrosni ludzie, czego tu wymagac od Ks. sami go zepsuliscie.
      • drugi.pankracy Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 10.12.13, 21:57
    • sirwa Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 11.12.13, 22:47
      Nie chcę się powtarzać ale nasz proboszcz nie zasługuje na miano księdza tym bardziej na profesora, gdyż wyciąga brudy i prywatne sprawy ludzi na forum kościoła, oj przydałoby się to skierować do prokuratury. Sprawa mandatu, umowy czy aneksu pracownika to jest sprawa prywatna i tajna pracodawcy i pracownika. Tak samo czytanie loginów z forum mówiąc że ksiądz zna nazwiska jest to zastraszanie i szantażowanie poniekąd a samo mówienie że ksiądz zna nazwiska to dla pewności niech może sprawdzi prokurator czy ksiądz się nie włamał do danych. Ciekawe czym ksiądz nam znowu zaimponuje w najbliższą niedzielę. Księżulku w biuletynie przy mszach przede wszystkim tych niedzielnych proszę o wykaz jaki kapłan będzie odprawiał Mszę Świętą ponieważ nie chcę uczestniczyć we mszy którą celebruje proboszcz, po prostu źle się czuję i na pewno znajdzie się więcej ludzi którzy chętnie zmienią sobie godzinę wiedząc że proboszcza nie będzie. Jeszcze jedno proboszczu, piękny przykład ksiądz daje na rozpoczęcie adwentu zamiast w spokoju przeżywać i przygotowywać się na przyjście Dzieciny Bożej to ksiądz szopkę robi przedwcześnie ale nie Bożonarodzeniową, w dodatku w ornacie i po błogosławieństwie szyderczy uśmiech wszyscy widzieli jak ksiądz już wchodził do zakrystii. Pan Bóg na pewno nie był i nie jest szczęśliwy z takiego pasterza. Wstyd mi za księdza przed Panem Bogiem. Każdy popełnia błędy i jesteśmy grzeszni ale trzeba umieć się to tego przyznać i przeprosić, chodzi o wiernych którym ksiądz taką wspaniałą niespodziankę zgotował zresztą nie jedyną, i to zaczęło się się już ulewać. I proszę przestać się panoszyć jak na własnym folwarku.
      • drugi.pankracy Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 12.12.13, 00:42
        Bardziej stosownym dla mnie było by zakończyć ten czasami śmieszny wątek.Ileż to wpisów w praktycznie prywatnej sprawie.Szkoda,że nie ma merytorycznej dyskusji w temacie np.kondycji gospodarczej naszej gminy,propozycji jak rozwiązać dramaturgię poczynań włodarzy-wójta i jego zastępcy-jak po prostu im pomóc.Tu powinna być zażarta dyskusja- nie zaś zajmować się problemami moim zdaniem śmiesznych ludzi.Szanuje wszystkie wypowiedzi -chociaż czasami kabotyńskie zachowania dają dwuznaczne odczucia.Proponuje zatem raz jeszcze zakończyć wątek na etapie podniet zwolenników i nienawiści przeciwników ,a pomyśleć o innym,który będzie miał jakiś logiczny cel-cel,który powinien dążyć do zmian oblicza naszej gminy .By nam mieszkańcom żyło się lepiej -a nie jakimś tam osobnikom,którzy bardziej czyhają na cudze nieszczęście niż szczęście nasze.POZDRAWIAM!!!
        • maras1969 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 12.12.13, 12:08
          Drogi drugi.pankracy jeżeli za stosowne uważasz zakończyć tan wątek, to po prostu nie wyrażaj swego zdania w nim. Przecież nikt Cię "nie wywołuje do tablicy". Uważasz, że masz potrzebę merytorycznej dyskusji w innym temacie, załóż takowy wątek. Mamy przecież taką możliwość na tym forum. Dla Ciebie "śmiesznymi ludźmi" są Ksiądz Proboszcz i Pan Organista. Dla innych może "śmiesznymi ludźmi" są ludzie władzy naszej "małej ojczyzny". Taki już urok ludzi, że co innego ich "podnieca" i wywołuje oburzenie. Masz rację, że przyświeca nam wspólny cel-"by nam mieszkańcom żyło się lepiej", Tobie będzie się żyło lepiej w dobrze zarządzanej gminie a nam będzie żyło się lepiej, gdy będzie grał na organach podczas Mszy Świętych P. Wiesiu i nasz Ksiądz Proboszcz odrobinę spokornieje i zacznie odrobinę słuchać wiernych naszej Parafii, gdyż "Bogu i mamonie służyć razem nie można". Pozdrawiam
    • olwibor Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 12.12.13, 18:35
      Panie papasmerfie6,no właśnie nie była na tym stanowisku,bo była na stażu i została NA WIEKI WIEKÓW AMEN!!!!!!I koniec wątku na temat tej "PANI"skupmy się lepiej na tym,że proboszcz zle zachował się w stosunku do pana organisty.Księżom w Polsce wolno wszystko to jest takie PAŃSTWO W PAŃSTWIE! PANIE PROBOSZCZU TROCHĘ OPAMIĘTANIA " NIE IDZ TĄ DROGA" PS.opłatek zawsze woził pan organista ale to tak jak i aneks do umowy to tylko zagrywka by pozbyć się rywala z gry i całkiem otoczyć się swoją świtą. POZDRAWIAM
      • papasmerf6 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 12.12.13, 22:04
        Wystarczy troszkę podpuścić parę osób w gminie i wszystko wiadome odnośnie Pani Z. Pani(Panie) Olwibor wcześniej był staż, potem przygotowanie zawodowe i rzeczywiście umowa o pracę. Zagłębiłem się jeszcze bardziej i co się okazało? Jest to osoba wykształcona w tym kierunku za swoje podkreślę za swoje pieniądze nie gminne z dyplomem UMK mgr administracji samorządowej! I tu się zdziwiłem bo myślałem,że jak większość zasiada ta Pani po studiach w Płocku,bądź też jakiejś szkole średniej. Czyli jednym słowem bardzo ambitna i kompetentna osoba.
        Teraz możemy zakończyć. Wolałem dowiedzieć się wszystkiego od deski do deski.
        • aquavirgo_33 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 13.12.13, 18:41
          Nie, poprostu nie mogę w to uwierzyć !! Marcin Z. wg nie ma wstydu, zastąpił P. Wiesia, który pełnił swoją postawę, kochał to co robi, a proboszcz zrobił mu takie świństwo, nie miał się kogo uczepić to zrobił aferę z P. Wiesiem. To co się teraz wyprawia to prawdziwie beszczelne z jego strony. Cała ta parafia straciła swój blask, swoją wizytówkę, to co miała najlepsze. Teraz pozostanie jedną wielką coraz to bardziej pustoszałą garstką ludzi, którzy przychodzą do Kościoła, aby pokazać się księdzu jak gorliwie się modlą. I teraz słowo podsumowujące : Uważam że p. Marcin nie ugrzeje długo miejsca w tym Kościele, a nasz "cudowny" proboszcz będzie błagał na kolanach p. Wiesia żeby wrócił do nas. PANIE WIESIU JESTEŚMY Z PANEM CAŁYM SERCEM !!! - był Pan, jest i będzie najlepszym organistom, jakiego dawno w tym Kościele nie było. Powtórzę jeszcze raz : NIKT NIE ZASTĄPI PANA WIESIA, BO NIKT NIE DORYWNUJE MU DO PIĘT !! Dam tutaj taki jeszcze link, poczytajcie sobie ludzie : www.polityka.pl/spoleczenstwo/artykuly/1534529,1,ksiadz---despota-strerroryzowal-mieszkancow.read Nadchodzi teraz czas rekolekcji, czas miłosci, pokoju, wzajemnej ciepłej atmosfery, ale nie w naszym czernikowskim Kościele i nie z tą spółką która w niej rządzi. PANIE WIESIU JESTEŚMY Z PANEM!!!
          • solcid24 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 13.12.13, 22:23
            Szanowny papasmerf-ie widocznie niepotrzebnie ''podpuściłeś parę osób w gminie'',bo wystarczyło zapytac pierwszego spotkanego mieszkańca Steklinka i powiedziałby Ci ,że Pani Z.(nawet po Oxfordzie) bez protekcji swego teścia (wówczas jeszcze przyszłego teścia) pracy w urzędzie nigdy by nie dostała.Także twoja ''orientacja" co do członków rodziny Z. zatrudnionych w Urzędzie Gminy jest nadzwyczaj słaba,jak na tak dobre zródła informacji.Więc uświadamiam Cię,że oprócz wspomnianej wyżej zatrudniona jest od niedawna druga synowa Pana Z.oraz Zbigniew Z.(szwagier) i jego żona oraz Przemysław P.(zięc) drugiego radnego Z.Proszę zmień kanał informacyjny,bo tracisz tylko czas-aktualni informatorzy Cię oszukują.
            Na ten czas możemy zakończyc.
            P.S.
            Uważaj ,aby nie zdemaskowała Cię ''ta większośc po studiach w Płocku",którą obrażasz ,a przy okazji na pewno nie pomagasz takim stwierdzeniem Pani Z. w relacjach z koleżankami w pracy.
            • papasmerf6 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 14.12.13, 16:43
              Solcid24!!!
              To jeszcze do Twojej wiadomości. Wspólne korzenie z rodziną Z. ma również Pan Kierownik zakładu komunalnego, Pani Ewa K. i Pani Magdalena K.!!! Teraz Ci koparka opadniesmile
              A tak nawiasem mówiąc to aby uciąć tę dziwną konwersację o Pani Z. Co ta Pani ma wspólnego z Kościołem? Szczerze mówiąc to nawet ze swoim mężem rzadko jest widywana w Kościele....
              Czyżby zmienili wiarę???

• perkinz Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 14.12.13, 18:18
              Widzę że wrzuciłeś wszystkich do jednego worka,prawda że jest dwóch radnych Z.(nie są braćmi są kuzynami) i z rodziny tego z Mazowsza pracuje tylko i aż jak kto woli zięć P.P.,jest magistrem,absolwentem Uniwersytetu Warmińsko Mazurskiego a więc w zestawieniu z tymi po Płockim Oxfordzie na pewno się wyróżnia,podobno Wójt go gnębi bo jest zbyt zdolny a to z kolei wkurza jego teścia i ten zaczyna odcinać się od tej zgrai PRZYDUPASÓW,którzy psują albo już zepsuli Wójta.
    • olwibor Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 14.12.13, 00:13
      witam ponownie na forum mam taką propozycje dla Proboszcza naszej parafii skoro wpadł na taki super pomysł by pan organista dzielił się rozwożeniem opłatka z kościelnym to może proboszcz podzieli się z panem Wiesiem i kościelny z księdzem Marcinem oraz Leszkiem tym co zbierze podczas kolendy która już za pasem i powinien od sumy którą zbierze zapłacić podatek
      • duzylotek Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 14.12.13, 10:55
        Ja to bym proponowała wszystkim "obrońcom" p. Wiesława, żeby się zebrali i zorganizowali pikietę przed plebanią, a nie siedzieć w ciepełku, przed kompem i mleć ozorami anonimowo, po próżnicy. Zobaczymy, czy się znajdą odważni i jaki to procent wszystkich parafian? A parafian jest 1669 rodzin.
        • koala2001 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 14.12.13, 21:01
          Trzeba coś z tym zrobić, nie chodzić do naszego kościoła, nie dawać na tacę, ani innych datków, nie przyjąć kolędy lub po prostu wyprowadzić proboszcza z kościoła i wtedy według prawa kościelnego nie ma prawa wrócić do kościoła, co wiąże się z jego przeniesieniem
          • wyborca121 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 15.12.13, 17:28
            co wspólnego mają radni i spokrewnieni z radnymi w sprawie pana Wiesia pomijając Marcina Z.
            mam nadzieje że proboszcz się opamięta i poprosi pana Wiesia o powrót bo kto przy zdrowych zmysłach zamienia organistę na weselnego grajka . tego co on wyprawia na naszych organach nie da się słuchać strach że je zepsuje a było by szkoda morze niech gra na swoim keyboardzie albo niech puszcza podkład z pleybeku
            a propo ciekawe na jakich warunkach zastępuje organistę czy ma do tego uprawnienia takie jak szkoła organistyczna i czy na warunkach postawionych obecnemu organiście . na pewno będzie to czytał więc proszę o wyjaśnienie chociarz by na forum
            • loton78 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 15.12.13, 18:11
              Proszę,błagam...zamiast mleć ozorami to niech zdecydowana część z Was-szanowni znawcy wszelakiego zła i dobra weźmie w swoje rączki słownik języka polskiego i zapozna się z zasadami pisowni obowiązującymi w naszym pięknym aczkolwiek trudnym języku...Pozdrawiam serdecznie
              • kujawiak30 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 15.12.13, 19:42
                Dlaczego nie szanujesz forumowiczów ? Szanować trzeba każdego : wysokiego i małego, grubego i chudego, dobrego znawcę pisowni i tego ze wsi co może ma komputer od kilku tygodni i nie jest dla niego ważne jak pisze ale co chce powiedzieć innym. Szanować trzeba każdego kto ma odwagę coś powiedzieć w ważnej dla ogółu sprawie. Pozdrawiam
                • loton78 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 15.12.13, 21:33
                  Nasz język ojczysty również trzeba szanować i panujące w nim zasady...podobnie jak w życiu...a jakiekolwiek stanowisko różne od Twojego wywołuje atak.Hmmm smutne...a podobno wszyscy tutaj wypowiadający się to tacy wzorowi chrześcijanie...szkoda tylko,że nie potrafią przyjąć z pokorą słów krytyki-a przecież tego wymagają od Proboszcza...
        • czernikowiak1 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 18.12.13, 17:55
          Słuszna uwaga. Z tym, że ludzie nie mają tyle odwagi. ...bo co będzie jak proboszcz zostanie....? Skoro Pan Wiesiu ma tylu zwolenników, to powinni Oni bezpośrednio i otwarcie przedstawić księdzu swoje racje. Zastanawia mnie jednak, czy Pan Organista ma ochotę wchodzić w ten chory układ ponownie....
          Nawiązując do niektórych wypowiedzi, jest mi trochę żal Marcina Z. Chłopak chce dobrze, a tu trochę nie wychodzi.....
    • golden12 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 15.12.13, 19:55
      ŻAL
      • aquavirgo_33 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 15.12.13, 20:26
        haha pośmiewisko jak nic !!! Proboszcz potulny dzisiaj jak baranek, p. Marcin Z. nie nadający się na organistę do naszego Kościoła !! po pierwsze NIE MA GŁOSU, po drugie NIE UMIE GRAĆ NA ORGANACH, po trzecie TO GRAJEK WESELNY NIE ORGANISTA, po czwarte NIE PASUJE DO TEGO KOŚCIOŁA, po piąte i ostatnie NIE DORÓWNUJE GŁOSEM, TALENTEM p. Wiesiowi I BARDZO CZĘSTO MYLI KLAWISZE !!! PANIE WIESIU, jeśli PAN to czyta, niech wróci PAN DO NAS NA ŚWIĘTA I ZAGRA I ZAŚPIEWA NAM KOLĘDY W PAŃSKIM WYKONANIU !!! BEZ PANA NIE JEST TO SAMO !!! Dzisiejsze stwierdzenie kilku osób wychodzących z mszy : PROBOSZCZ ROBI Z KOŚCIOŁA MUZEUM !! POŚMIEWISKO !!!
        • golden12 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 15.12.13, 20:42
          NA NASTĘPNĄ NIEDZIELE PRZYCHODZĘ PO PARU GŁĘBSZYCH.BO LITOŚCI ALE NA TRZEŹWO TO JA TEGO WYCIA Z HURU NIE WYTRZYMAM.WIESIU MIEJ LITOŚĆ DLA NASZYCH USZU I WRÓĆ.PLISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
          • golden12 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 15.12.13, 20:45
            I JESZCZE JEDNA PROŚBA DO NASZEGO WIELEBNEGO.ZAREKLAMUJ ORGANY BO CHYBA DZIŚ TO ONE NIE NAJLEPIEJ BRZMIAŁY.
            • lata70te Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 15.12.13, 20:54
              Widać wyrażnie że mamy w parafii ogromny problem ,sądząc chociażby po ilości wpisów dotyczących tematu proboszcza i Pana Wiesia wywołało to ogromne poruszenie...
        • papasmerf6 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 15.12.13, 20:54
          Od tych beznadziejnych wypowiedzi aż oczy bolą jak się czytasmile
          W tych wypowiedziach czuć tylko zazdrość,pychę,prostolinijność i brak okrzesania!!!
          Ludzie!!! Czego???
          Tego,że Pan Z. jest na zastępstwo w okresie zwolnienia lekarskiego Pana G.???
          Że jest przedsiębiorczy,pracowity i zaradny???
          Bo z tego co zobaczyłem w CEIDG ma firmę i przez wiele lat interesuje się muzyką.
          Pamiętam jego osobę,jako młodego chłopca grającego na różnego rodzaju imprezach no i pogrzebach.
          Tylko że wiele osób jest w błędzie bo to nie tylko "grajek weselny",ale rzeczywiście człowiek z ukończoną szkołą organistowską i muzyczną.
          Najlepiej jakby przyszedł(przyszła) całkowicie obca osoba i pełniła obowiązki organisty z poszanowaniem dla Proboszcza i wiernych. To byłoby najlepsze rozwiązanie.
          Zawsze twierdziłem,że najlepsza jest obca miotła,która wszystkie brudy pozamiatasmile
          A tak zbliżając się ku końcowi mojej wypowiedzi to Pan G. też ryczy swoim głosem. A przecież to nie RYKOWISKO!!!
          Pięknie wkomponowała by się w NASZ Kościół organistka z Parafii Chrystusa Króla w Toruniu!!!
          Delikatność,wdzięczny głos i pokora....
          Panie Marcinie!!! Głowa do góry!!! Nie pełniąc tej zacnej funkcji(na zastępstwo) i tak świetnie Pan sobie daje radę. Jestem pełen podziwu i uznania!!!
          • golden12 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 15.12.13, 21:08
            TO NIE ZAZDROŚĆ TYLKO TROSKA O TO TO ŻEBY Z TYCH 36% NIE ZROBIŁ SIĘ 3% WIERNYCH W KOŚCIELE.WTEDY NIECH PAN Z. SOBIE WYJE DO WOLI. CZY WY JESTEŚCIE ŚLEPI CO SIĘ DZIEJE. IDĄC PARĘ LAT TEMU DO KOŚCIOŁA MIJAŁEM TŁUMY LUDZI KTÓRZY RÓWNIEŻ TAM SZLI. A DZIŚ SIĘ CZUJE JAK BYM SIĘ SPÓŹNIŁ NA MSZE 30 MINUT.
        • olwibor Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 15.12.13, 21:45
          Tak ,rzeczywiście z organami dzisiaj było coś nie tak.Szkoda, ze organy tak jak pan Marcin Z.nie mają "ODPOWIEDNIEJ SZKOŁY".Módlmy się wszyscy tak jak dziś,podczas kazania ksiądz Paweł Zalewski prosił dzieci o modlitwę za dobrą spowiedz dla naszego proboszcza.Aby spełnił 5 warunków dobrej spowiedzi,głównie RACHUNEK SUMIENIA.Nasz drogi proboszcz potrafi zmieniać się jak KAMELEON.Z każdej sytuacji wychodzi z głową podniesioną do góry.Dziś też zachował się przyzwoicie i potulnie,ale tylko dla pozoru,bo gości duszpasterza diecezjalnego.
          • olwibor Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 15.12.13, 22:07
            JESZCZE JEDNO PANIE WIESIU JAK PAN CZYTA NASZE WPISY PROSZĘ PANA BY TO PAN ZAGRAŁ NAM NA ŚWIĘTA BO TRUDNO SŁUCHAĆ KOGOŚ KTO WYJE JAK NA WIEJSKIEJ ZABAWIE I DO TEGO GRA JAK " CZŁOWIEK PO SZKOLE"PS. TEGO RYKU MARCINA Z. NIE DA SIĘ SŁUCHAĆ A TO SĄ RADOSNE ŚWIĘTA A NIE STYPA.
            • czernikowo2 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 15.12.13, 22:20
              Pan Wiesiu ma Ci zagrac na Swieta a ty siedz bezczynnie i czekaj az organista bedzie Z. grajek weselny. Zorganizuj manifestacje a nie prosisz o choc jeszcze jedno zagranie. BRAK SLOW DLA TYCH WIEJSKICH GRAJKOW! Nie wyobrazam sobie jak to bedzie bez Pana Wiesia, a to dlatego nie wolno do tego dopuscic.
    • czernikowo2 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 15.12.13, 22:16
      Marcin Z. grajek weselny nie majacy zielonego pojecia o grze na organach koscielnych. Papa smerf zdaje sie byc obronca klanu Z. w naszym panstwie w panstwie, przez takich obroncow mamy takich ludzi na danych stanowiskach w naszej wsi. Panu Organiscie nie dorowna nikt a juz na pewno nie Marcin Z. ktory bezczelnie jeszcze zastepuje naszego Pana Wiesia podczas zwolnienia lekarskiego. Panie Z. nie masz ani honoru ani ambicji. Jeszcze sie wypowiadaja o tobie zes przedsiebiorczy i wyksztalcony, niestety nie idzie w parze z dobrym wychowaniem i zachowaniem umiaru i zdrowego smaku. Takich ludzi nalezy sie wystrzegac ktorzy po trupach ida do celu. Panie Z. pamietaj na czyims nieszczesciu swojego szczescia nie zbudujesz. Miej jaja chłopie i pakuj sie z chóru, wez to klate chlopie i zachowaj resztki zdrowego rozsadku.
      • golden12 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 15.12.13, 23:08
        Otóż to nikt nic nie robi.Panie Z męcz pan dalej ludzi na weselach tam bynajmniej to wycie po paru głębszych nie robi różnicy.Jak można słuchać tego wycia przez całe wesele skoro my przez godzinę mamy problem.
        • kaczkadziwaczka81 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 16.12.13, 00:12
          NA NASZEGO PROBOSZCZA ŻADNA PIKIETA NIE POMOŻE PISANO W GAZETACH NIE RAZ O PLEBANIE I NIC SOBIE Z TEGO NIE ROBIŁ.NAWET SAM WŁADIMIR WŁADIMIROWICZ PUTIN NA PLEBANA NIC NIE PORADZI.TRZEBA SIĘ MODLIĆ O TO ŻEBY NASZ "UKOCHANY PROBOSZCZ" POSZEDŁ PO ROZUM DO GŁOWY BO OSTATNIO GDZIEŚ SIĘ NAM MOCNO ZAGUBIŁ,PROŚMY PANA BOGA W MODLITWACH O UZDROWIENIE NASZEGO PROBOSZCZA BY NIE KALECZYŁ I WIĘCEJ NIE RANIŁ NASZEJ PARAFII. MARCINIE Z. A TY MASZ JUŻ SWÓJ ZAKŁAD POGRZEBOWY I NIE CHODZI O ZAZDROŚĆ JAK PISZĘ PAN PAPASMERF6 WIĘC ZAJMIJ SIĘ TYM A NIE GRANIEM NA ORGANACH KTÓRE KALECZYSZ A ONE AŻ WYŁY Z BÓLU DZISIAJ NA MSZACH
        • golden12 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 16.12.13, 20:12
          Panie Marcinie dziś na Roratach przeszedł Pan nawet mojego psa kiedy w Sylwestra wyje ze strachu.A najlepszy był gości w ławce obok mnie.Z początku myślałem że go ząb boli i tak się krzywi.Ale po pewnej chwili zobaczyłem że że jak Mistrzu organ zaczyna brzdąkać i męczyć gardło a przy okazji nas, gościu się krzywi.
    • rumpel5 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 16.12.13, 19:20
      A ja tak sobie myślę, że nie ma co piany bić tylko do czynów trzeba przejść. Od zawsze sankcje ekonomiczne najlepiej się sprawdzają. A więc Od niedzieli na tacę wszyscy po 1 zł a po kolędzie 10 zł do koperty. Zobaczymy jak długo wielebny tak pociągnie. Sam się wyniesie, nie trzeba będzie do biskupa pisać, żeby go odwołał.
      • koala2001 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 16.12.13, 21:59
        To będzie sposób bardzo skuteczny.
    • nieznananikomu1199 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 17.12.13, 08:42
      haha tylko żeby wszyscy co tu piszą tak zrobili... a zapewne polecą do kościoła i będą dawać tak jak dawali... a na forum to sobie mogą pisać wiele....
      • bodygard6 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 19.12.13, 20:23
        Mozemy sobie pisac, ze nie zgadzamy sie by Pan Z zostal organista a i tak nie wygramy. Nasz proboszcz zrobi i tak co bedzie chcial, bo nie liczy sie ze zdaniem parafian tylko patrzy na siebie i jakie ma z tego korzysci. Niestety Pan Organista nie jest rodzina proboszcza, a wiec predzej czy pozniej mozna bylo sie spodziewac takie sytuacji, ze na posadke wejdze ktos z rodziny.
        Nasza gmina jest z tego znana, ze od razu na etacik wchodzi ktos "swoj" a nie obcy....
        • golden12 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 19.12.13, 23:11
          Panie Wiesiu niech nam pan tego nie robi i wróci do świąt tam gdzie od ponad 2o lat jest pana miejsce czyli na chór.Bo nie wiem jak inni ale ja nie wyobrażam sobie pasterki kiedy to pan Z. Zamiast pięknie zagrać wesołe kolędy będzie wył do mikrofonu wciskając klawisze na oślep.
          • aquavirgo_33 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 20.12.13, 20:04
            Szyderczy uśmieszek proboszcza + wycie p. Z. niezłe zgranie, ale miejmy nadzieję że niedługo to się zakończy. A z drugiej strony aż odpycha od Kościoła, który kiedyś był tym jedynym punktem Czernikowa i do którego aż zachęcało żeby się pomodlić, a teraz PIENIĄDZE, NIENAWIŚĆ, SZYDERCZOŚĆ I WYGŁASZANIE SPRAW, które nie DOTYCZĄ KOŚCIOŁA. Księża Marcin i Leszek to prawdziwi kapłani powołani przez Boga, a proboszcz zachłanny na pieniądze i robi wszystko żeby zniszczyć to co jest najważniejsze, czyli pokłócić ludzi i żeby jeden drugiemu wydłubał oczy. A tak z innej beczki nie zastanawiało Was ludzie kim może być papasmerf6 ? bo dla mnie to jest....
            • koala2001 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 20.12.13, 21:07
              Masz rację, prawie jak kazanie, a o znajomej organistce to już mówią.
              W dalszym ciągu podtrzymuję 1 zł na tacę.
            • papasmerf6 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 20.12.13, 22:54
              No dokończ.... Nie martw się nie jestem z rodziny. Znam tę rodzinę bardzo dobrze. To są pracowici i uczciwi ludzie. Błędy popełniać może każdy. Tylko,że oni akurat do wszystkiego doszli trudną pracą! Zacząwszy od rodziców skończywszy na dzieciach! Nic im z nieba jak manna nie spłynęło. A wiem że wiele kłód pod nogi rzucili im ludzie(nawet swymi językami). Kraść nie kradli i z tego co wiem nie kradną. A jeszcze te wpisy o mafii to już całkiem mnie rozbawiłysmile
              To czy będzie Pan Z. organistą czy Pan W. czy też osoba nawet z drugiego krańca Polski mnie to nie przeszkadza. Tylko współczuję bo i tak będą przyszywane łatki każdemu! Z tym,że zastanówcie się ludzie! Swymi wypowiedziami wyrządzacie wielką krzywdę każdemu! Czy to jest Wójt,Proboszcz,Organista,Lekarz czy też zwykły prosty człowiek.
              Najbardziej jeszcze śmieszy mnie fałszywość ludzi!
              Bo po jasną cholerę jeden drugiemu ładnie świeci w oczy, a jak się odwróci to obgadany jest od stóp do głów.
              Sam dzisiaj byłem świadkiem takiej rozmowy i to mnie zastanowiło.
              A na koniec dodam słowa, które każdego z Nas dotyczą.
              "Szanuj szefa swego,bo możesz mieć gorszego"
              Z życzeniami spokojnej nocy i kolorowych snów.
              Papasmerf6
              • marlenawolin Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 21.12.13, 22:58
                Dobrze mówisz papasmerf6 przyłączam się do Twojej wypowiedzi i popieram, też nie znoszę ludzi którzy zamiast zając się swoimi sprawami to obrabiają dupę innym.wink
              • olwibor Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 22.12.13, 19:42
                jaką cieżką pracą Marcin Z.i jego brat fotograf zapytajcie się ludzi w samym steklinku nawet sam fakt ze Marcin Z otworzył zakład pogrzebowy to już są lekko zarabiane pieniądze a już nie wspomnę o Radosławie Z. zresztą szkoda mojego czasu i pisania o R.Z. kazdy kto zna wie że niczego swoją ciężką pracą panowie nie osiągnęli chyba że granie po weselach zabawach i teraz w kościele można nazwać ciężką pracą wiec sami możecie ocenić.WESOŁYCH ŚWIĄT.
                • pitupitu73 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 23.12.13, 21:33
                  TO TRZEBA BYŁO SIE UCZYĆ A NIE WŁUCZYĆ TO TEZ BYŚ NIE MUSIAŁ CIĘŻKO PRACOWAC SERDECZNIE POZDRAWIAM
                  • olwibor Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 23.12.13, 22:55
                    Proszę mi nie ubliżać,bo jestem wyuczonym człowiekiem,który uczciwie zarabia pieniądze i pracuje dzięki swoim zdolnością, a nie znajomościom!!!!!
                    • pitupitu73 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 24.12.13, 23:12
                      KOCHANI DZISIEJSZA PASTERKA O 21-WSZEJ TO NORMALNIE PORAŻKA I JESZCZE JAK KŚ.LESZEK ZACZOŁ WYĆ TO ŻENADA
                      • aquavirgo_33 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 24.12.13, 23:53
                        Taaak ta pożal się boże pasterka o 21 to totalne dno !!! Po pierwsze : brak organisty co jest wg nie do pomyślenia, po drugie : te kazanie proboszcza ( chyba mówił sam o sobie ), po trzecie : brak otwartych drzwi do Kościoła, po czwarte : ludzie jak dzikusy pchali się na siebie. Wracając do organisty, jak wg ksiądz może mówić że organista przynosi zwolnienie ????!! jak sam go proboszcz WYRZUCIŁ, myśli ksiądz że ludzie nie wiedzą, mało to się słyszy ?!! uważa proboszcz ze można ludziom oczy mydlić ??? totalne dno ?!! to może właśnie ogłaszamy nabór na nowego PROBOSZCZA PARAFII P.W ŚW. BARTŁOMIEJA i wtedy problem będzie rozwiązany !!!! Te babki wyjące w tym Kościele, jedna zaczyna, druga w połowie a trzecia już kończy !!! wg co to za święta ?!!! brak śniegu, brak życzliwości między ludźmi, brak ORGANISTY, a jedno z ważniejszych to pazerność proboszcza na pieniądze, a wg co do aneksu (organista + proboszcz ) wspólnego ma biskup do tego ja się pytam ??!!!! a i jeszcze jedna sprawa te modlitwy przed mszą i po mszy, dziwię się że skoro to wyszło od biskupa to dlaczego nie ma tego w Kościele w Obrowie czy w Mazowsze, tylko u nas w Czernikowie, to jest tak jak z reklamami. Reklama popycha reklamę. JEDNO WIELKIE DNOOOOOOOOO.! Wesołych smile
                        • pitupitu73 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 25.12.13, 12:08
                          ŚW. SŁOWA AMEN
                          • golden12 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 27.12.13, 18:38
                            no i dobrze że nie było tego weselnego grajka.z dwojga złego wybieram stare babcie niż tego pseudo organiste
                            • drugi.pankracy Wyj..bać byłego organistę ...... 27.12.13, 19:19
                              Jak to dobrze się stało,że nareszcie "nieszanowany administrator" podjął tak długo oczekiwaną decyzję przez"prawdziwych" wiernych dotyczącą zmiany organisty.Brawo!!!Należy przypomnieć w tym miejscu zachowania byłego osobnika w Osówce podczas katechezy,czasami w jakiś tam hipermarkecie etc.PEŁEN SZACUNEK dla ludzi posiadających słabą pamięć-jeszcze raz pokłony i proszę o modlitwę za powrót pamięci...Moim zdaniem czystka następuje w sposób prawidłowy.Tak jak kiedyś -zaczyna się od tzw."śmiesznego dołu"-a tylko od nas zależy czy skończy się na przysłowiowej "górze".Pozdrawiam !!!
                              • lata70te Re: Wyj..bać byłego organistę ...... 27.12.13, 20:00
                                Z zasobu używanych przez Ciebie słów ,,pankracy" wynika że jesteś osobą inteligentną/choć wcześniej na forum co poniektórzy mieli inną opinię na ten temat/.Więc skoro chcesz tu Nas szerzej poinformować o jakichś /jak się tylko domyślam/ekscesach Wiesia po okolicy to pisz cokolwiek jaśniej a nie kończysz wątek w połowie tematu.A tak mamy kilka zdań zamienionych w Twoje skróty myślowe.Pozdrawiam i mam nadzieje że nie będziesz już tak enigmatyczny.
                                • drugi.pankracy Re: Wyj..bać byłego organistę ...... 27.12.13, 21:15
                                  Sorry!Jestem zwykłym wiejskim chamem czego absolutnie się nie wstydzę.Takie życie !!! prostego człowieka odróżniającego się od innych szczerością i prostotą wypowiedzi.Pozdrawiam!!!
                                • golden12 Re: Wyj..bać byłego organistę ...... 27.12.13, 21:39
                                  pankracy sam wymyśla historie.To taki nasz wiejski błazen w dodatku bez talentu
                                  • drugi.pankracy Re: Wyj..bać byłego organistę ...... 27.12.13, 22:04
                                    Może i jestem błaznem-szanuje opinie mniej czy bardziej prostackie-taka moja natura-sorry-z góry.ALE SKORO WY WSZYSCY JESTEŚCIE bądż uważacie się za osoby wierzące-to te wszystkie opnie w okresie Świąt Bożego Narodzenia to HAŃBA dla ludzi tej wiary-ogarnijcie zatem swoje emocje-odrzucając partnersko-bliskie nawyki, przecierając oczy i spoglądając świeżo i zdrowo na świat pomyślcie rozsądnie o tym jak używać swych krzywych paluchów -stukając w klawiaturę-by te wątpliwej jakości wypociny miały jakikolwiek sens.Pozdrawiam!!!
    • andres36 chcemy powrotu organisty 28.12.13, 15:11
      Bardzo proste jak naklonic plebana by organista znow gral w kosciele ale tego musza chciec wszysc parafianie a czy tak bedzie zobaczymy od nastepnej niedzieli ZAPRZESTANMY DAWAC NA TACE !!!!!!
      • marlenawolin Re: chcemy powrotu organisty 29.12.13, 00:50
        Ludzie opanujcie się bo to stało się śmieszne , widac że wam się nudzi . Piszący z tego co czytam to ludzie wykształceni a zachowanie - obrażanie ludzi to nie przystoi tym ludziom ,bo kultury człowiek uczy się od urodzenia i żadne studia tu nie pomogły.
    • ananasy2 Re: Nie pozwólmy aby proboszcz wywalił pana organ 30.12.13, 16:10
      Prosze,prosze to sie dowiedzielismy ciekawych historii,a przeciez ile jest takich osób w czernikowie jak wychwalany wieslaw i czy ktos sie o nich martwi i rozpisuje na forum.... A propos pieknego spiewu wieslawa,to mam wrazenie ze jak spiewa to chce postawic zmarlych na bacznosc tak wyje,on krzyczy a nie spiewa.Gdyby wieslawa wyslac w gory to spowodowalby lawine bez dynamitu,ludzie troche sluchu,slon wam na ucho nadepnal...aaaa pietrula to wcale nie jest taki zly,troche nakrzyczy a i czasem przeprosi.Takze ogarnijta sie cdn...
      • drugi.pankracy organistę na wójta !!! 31.12.13, 16:48
        Skoro jest taki dobry-"bo jest "-dlaczego?-otóż człowiek przybywający ileś lat temu-przywieziony w walizkach z jakimś tam Pakulskim staje się postacią,która bez dochodów stawia dom,płodzi iluś tam dzieci-nie uwzględniając plotek tylko swoich /to najbardziej proste/jest w posiadaniu jakichś tam luksusowych aut?CUDOTWÓRCA!!!! zatem na wójta klienta,stworzy konkurencję obecnemu -może do wiedzy mu daleko.ale ma chłopina poparcie,talent i udowodnił,że cuda się zdarzają -niechaj zatem poprawi kondycje naszej gminy.niechaj stworzy jakiś cud-a czemu nie?Pozdrawiam wszystkich uczestników forum.Jak wrócę odezwę się bo w tym tuskowskim Państwie nie ma co szukać .Szczęśliwego Nowego Roku!!
        • endrjulepper1 Re: organistę na wójta !!! 31.12.13, 16:59
          drugi.pankracy napisał:

> Skoro jest taki dobry-"bo jest "-dlaczego?-otóż człowiek przybywający ileś lat
          > temu-przywieziony w walizkach z jakimś tam Pakulskim staje się postacią,która
          > bez dochodów stawia dom,płodzi iluś tam dzieci-nie uwzględniając plotek tylko s
          > woich /to najbardziej proste/jest w posiadaniu jakichś tam luksusowych aut?CUDO
          > TWÓRCA!!!! zatem na wójta klienta,stworzy konkurencję obecnemu -może do wiedzy
          > mu daleko.ale ma chłopina poparcie,talent i udowodnił,że cuda się zdarzają -nie
          > chaj zatem poprawi kondycje naszej gminy.niechaj stworzy jakiś cud-a czemu nie?
          > Pozdrawiam wszystkich uczestników forum.Jak wrócę odezwę się bo w tym tuskowski
          > m Państwie nie ma co szukać .Szczęśliwego Nowego Roku!!

Witam.
          Mam małą prośbę. Jeśli mógłby Pan pisać zdania krótsze niż 40 wyrazów, zaczął używać dużych liter oraz spacji po przecinkach, to będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego Roku życzę.

• drugi.pankracy Re: organistę na wójta !!! 31.12.13, 17:32
            Faktycznie,słowotok-ale wybacz "Pan"-ja pisze bez przepisywania -czasami wychodzą takie szopki-czasami ciekawe-"czvż nie"?Już lecę- nie przywitam nawet 2014 w Polsce-Pozdrawiam!!!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka