gacus2 31.05.03, 17:23 Dlaczego tu sie pisze po francusku? Chyba jestesmy w Polsce. Nie chodi o to, ze nie rozumiem, bo rozumiem, ale to wydaje sie byc snobizmem! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrouh Re: Wyjasniejcie mi/ Expliquez- moi 31.05.03, 21:40 Gacus, a dlaczego nie po polsku piszesz w swojej własnej sygnaturce, skoro jesteś w Polsce? Niektórzy po prostu lubią, inni ćwiczą język, inni się snobują może... i co to za problem? Bez urazy. Spójrz na to z jasnej strony. Pozdrowienia. Odpowiedz Link
gacus2 Re: Wyjasniejcie mi/ Expliquez- moi 31.05.03, 22:52 Jestem we Wloszech. A w syhnaturcew po hiszpansku napisalem slowa popularnej piosenki. Sygnaturka co innego... Odpowiedz Link
gacus2 Re: Wyjasniejcie mi/ Expliquez- moi 31.05.03, 22:53 Niestety nie moge pokazac Ci mojego IP zebys uwierzyla Odpowiedz Link
mrouh Re: Wyjasniejcie mi/ Expliquez- moi 01.06.03, 12:31 E, no, wierzę Ci, że jesteś w Italii. Ale pojawiłeś się na forum francuskim w _Polsce_. Niektóre osoby z forum są we Fancji. Są nawet takie, co sa Francuzami, jeśli się nie mylę. Sygnaturke rozumiem jak najbardziej, hiszpański znam I to tylko pozornie "co innego". Taki miałeś kaprys, żeby sobie zacytować hiszpańską piosenkę. A ludzie tu maja taki kaprys, żeby sobie pogadać po francusku. Jak się nie ma możliwości wyjazdu z różnych względów, to jest cudowny sposób na niezapomnienie cudownego języka. Pewnie tak jest dla niektórych forumowiczów. No i skończmy już to, bo nie ma o czym tyle gadać... Pozdrowienia! Odpowiedz Link
bobopik Re: Wyjasniejcie mi/ Expliquez- moi 01.06.03, 17:20 w gruncie rzeczy przyznaje ci racje ze powinno sie tu pisac po polsku ale z racji wielokulturowosci tego forum powinnismy uszanowac osoby, ktore polskiego nie znaja i pisac po francusku!!! Odpowiedz Link
kicior99 a ja uwazam... 01.06.03, 18:44 ze powinno sie pisac w jednym z dwoch jezykow. Sa osoby, ktore tylko tak moga pocwiczyc jezytk... A tobie, gacusiu przypominam, jak na zupelnie innym forum odpisales mi na jak najbardziej polski list po francusku i jaka sie wtedy zrobila burza jak zaczelismy pisac w tym jezyku... Po co wiec sie tak unosic? BTW istnieje forum "english only" gdzier pisze sie po angielsku i jakos nikt nie widzi w tym nic niestosownego. Moze wiec forum "seulement francais"? Odpowiedz Link
gacus2 Re: a ja uwazam... 02.06.03, 00:23 Tak, odpisalem Ci wtedy i popelnilem nietakt. Fakt, jesli sa tu Francuzi to ok. Zaczynam sie przekonywac, ale pierwsze wrazenie przyznam nie bylo najlepsze. Odpowiedz Link
kicior99 Re: a ja uwazam... 02.06.03, 12:13 A powiedz mi np. z kim mam gadac po francusku w mojej wiosce? to zgroza... Ciesdze sie ze tu jest taka mozliwosc Odpowiedz Link
kujawianka Re: Mais il fait chier , ce Gacus ! 02.06.03, 18:16 kicior99 napisał: > A powiedz mi np. z kim mam gadac po francusku w mojej wiosce? to zgroza... > Ciesdze sie ze tu jest taka mozliwosc Ben oui, Kicior, et en plus tu te debrouilles plutot bien. Continue comme ça et ne te laisse pas impressionner par ce que dit Gacus2. C'est quand-meme dommage qu'on ne soit pas plus nombreux à ecrire en francais ici. Bon, arretons de raler, c'est deja ça et c'est pas mal comme entrainement avant de venir passer quelques semaines en France (et pourquoi pas, qui sait ?). Odpowiedz Link
kicior99 Re: Mais il fait chier , ce Gacus ! 02.06.03, 20:13 kujawianka napisała: > Ben oui, Kicior, et en plus tu te debrouilles plutot bien. Merci. Puisque c'est ma cinquieme langue, ca serait drole, que je ne me debrouille pas... > avant de venir passer quelques semaines en France (et pourquoi pas, qui sait ?) Je voudrais mais maintenant je ne crois pas que ce soit possible. Je regrette que j'aie ete a Paris quand je ne comprenais encore rien... Odpowiedz Link
gacus2 Re: Mais il fait chier , ce Gacus ! 02.06.03, 23:43 Kicior, pense de telle facon- tu peuxecrire, parler en 4 lagues etrangers... pour le francais tu as toujours le temps... Il ya deux ans je ne pensais pas que j'aurai la possibite d'etudier en Italie... et regarde-moi..je suis en Italie et cela me plait. D'autre part ecrivant maintenant en francais je pense en italien...malhereusement Odpowiedz Link
kicior99 Re: Mais il fait chier , ce Gacus ! 03.06.03, 20:15 je pense malgre tout en polonais... et malgre tout ca je suis chomeur Odpowiedz Link
gacus2 Re: Mais il fait chier , ce Gacus ! 04.06.03, 11:53 kicior99 napisał: > je pense malgre tout en polonais... et malgre tout ca je suis chomeur Que te dire, Kicior? Si je dirais: ne t'inquiete pas.....demain sera un jour meilleur... Odpowiedz Link
kicior99 Re: Mais il fait chier , ce Gacus ! 04.06.03, 12:00 peut etre... mais ca ne s'anonce pas pour le moment... Odpowiedz Link
gacus2 Re: Mais il fait chier , ce Gacus ! 05.06.03, 13:28 Quelqu'un sage a dit: si le jour soit bon ou mal-depends de toi... 8nie wiem czy to dobrze ujalem, bo tlumaczylem z delikatnoscia rzeznika) Odpowiedz Link
baloo1 Re: Mais il fait chier , ce Gacus ! 05.06.03, 14:46 Czesc Kicior Teraz nie moge , ale w nocy(z domu) kilka zgrabnych linek Ci wysle na gazetowa poczte - jutro je sobie obejrzysz. Swoja droga, to nie do wiary, zeby pieciojezykowiec byl bez pracy... meeeerrrrdalor! Pozdrawiam b. Odpowiedz Link
baloo1 Do Kiciora 06.06.03, 14:32 Kicior, wyslalem Ci te linki wczoraj, i jeszcze jedna, nowa, dzisiaj. Czym sie B. Odpowiedz Link
kujawianka Re: a ja uwazam... 02.06.03, 17:55 gacus2 napisał: > Fakt, jesli sa tu Francuzi to ok. > > Zaczynam sie przekonywac, ale pierwsze wrazenie przyznam nie bylo najlepsze. Faktem jest, Gacus2, ze Francuzow to tutaj jak mrowkow . Gdzie nie spojrzysz - tam Francuz. Zwariowac mozna. Odpowiedz Link
mickey13 Francuzi on line? 03.06.03, 14:08 A kto tu jest Francuzem i pod jakim nickiem sie ukrywa? Hej hej, mowcie, bo jak zawsze jestem wszystkiego ciekawa )))))))) ***************** Life is beautiful ***************** Odpowiedz Link
narwal Re: Wyjasniejcie mi/ Expliquez- moi 07.06.03, 09:40 Alors je me presse à porter un éclaircissement à la question qui te turlupine / 'pourquoi te pavanes-tu dans la 'zone franco' avec tes textes tapés en français ? / Donc, voilà, heu... ma réponse à deux balles ! moi c’est pour frimer, pour laisser aux autres le soin et le plaisir de me réprimander pour mon français rudimentaire et pour faire la maligne bien-sûr! Allez ! va ! à la prochaine ! bise-bise x 2 (région parisienne) bise-bise + 1 ( dans le bourbonnais que j’apprécie tout particulièrement) Odpowiedz Link
narwal Re: Wyjasniejcie mi/ Expliquez- moi 07.06.03, 10:40 narwal napisała: > Alors je me presse à porter un éclaircissement à la question qui > te turlupine / Je me suis gourée en oubliant d'ajouter 'ap' à apporter; skiuzmi ( Odpowiedz Link