Dodaj do ulubionych

Dofinansowanie z unii? Firma dziala od 2 tyg.

18.10.10, 23:06
Witam,
Zalozylam firme, ktora szyje chusty i nosidla do noszenia dzieci. Sa to produkty, ktore maja pozytywny wplyw na fizjologiczny i umyslowy rozwoj dziecka... i sa ogromna wygoda dla rodzica. Nasza firma szczyci sie z tego, ze produkty szyte sa tylko w polsce, z polskich materialow i sa najwyzej jakosci produktami, porownalne z najbardziej znanymi firmami w tej branzy.
Czy moja firma moze dostac dofinansowanie?
Jak sie ubiegac i gdzie?
dziekuje bardzo.
Obserwuj wątek
    • wosto Re: Dofinansowanie z unii? Firma dziala od 2 tyg. 19.10.10, 09:54
      po pierwsze mogłaś skorzystać z dotacji na założenie firmy, tyle ze przed jej założeniem.
      Dotacji na inwestycje udzielają urzędy marszałkowskie -poszukaj strony Twojego województwa lub skontaktuj się z punktem informacyjnym, udzielą Ci bezpłatnej podstawowej informacji:
      www.parp.gov.pl/index/index/268.
      pytaj o dotacje na inwestycje, szkolenia, wzrost zatrudnienia i co tylko jeszcze Cię interesuje.
      Lub napisz konkretniej o jakich (na co) dotacjach myślałaś i w jakim województwie prowadzisz działalność.
      pozdrawiam
    • ekspert.collect.consulting Re: Dofinansowanie z unii? Firma dziala od 2 tyg. 19.10.10, 15:59
      Witam serdecznie,

Jeżeli firma jest zarejestrowana na obszarze wiejskim i tam ma miejsce produkcja to można pozyskać dofinansowanie z PROW – Tworzenie i rozwój mikroprzedsiębiorstw. Wiąże się to jednak z koniecznością zatrudnienia pracownika oraz dokonania inwestycji, których koszty mogłyby być zwrócone. Działaniem tym zajmuje się Agencja Rozwoju i Modernizacji Rolnictwa – informacji udzielają także lokalne oddziały.
      W przypadku funkcjonowania podmiotu poza obszarem wiejskim można brać pod uwagę Regionalne Programy Operacyjne, zależne od województwa, w którym znajduje się inwestycja. Inwestycja polegająca na zakupie urządzeń, maszyn koniecznych do produkcji przeważanie może być sfinansowania z działania mającego wspierać rozwoju sektora mikro, małych i średnich przedsiębiorstw. Urząd Marszałkowski lub specjalnie powołana do tego celu instytucja udziela wszystkich informacji związanych z programem.
      Należy pamiętać, że w obu przypadkach środki przekazywane są w formie konkursowej, tj. ogłaszany jest termin, w którym należy złożyć sprecyzowaną dokumentację, następnie podlega ona weryfikacji i na podstawie przyznanych jej punktów wybierane są przedsięwzięcia do dofinansowania. Oznacza to, że nie każdy kto złoży taką dokumentację ma zagwarantowane dofinansowanie. Ponadto inwestycja przeważnie może zostać rozpoczęta dopiero po złożeniu wniosku (dokumentacji) w konkursie.

Pozdrawiam.
      • fruzia80 Re: Dofinansowanie z unii? Firma dziala od 2 tyg. 07.11.10, 20:41
        Staram się o datację w ramach działania "Tworzenie i rozwój mikroprzedsiębiorstw", Program Rozwoju Obszarów Wiejskich. Mój wniosek został już zaakceptowany, teraz muszę uzupełnić dokumenty, potem podpisanie umowy. Mam pytanie- czy teraz mogę już zarejestrować firmę, czy dopiero po podpisaniu umowy? Jest to dla mnie bardzo ważna sprawa, ponieważ muszę już pomalutku rozkręcać interes i chciałabym, aby wszystko odbywało się zgodnie z prawem
        • wosto Re: Dofinansowanie z unii? Firma dziala od 2 tyg. 08.11.10, 08:34
          Witam, w rozporzadzeniu ministra dla tego działania znalazłem tylko zapis mówiący o konieczności otwarcia firmy (dostrczenia zaświadczenia o wpsi do ewidencji) do dnia złożenia wniosku o płatność.
          Czyli wg mnie możej już otwierac.
          A propos akceptacji, czy Agencja przysłałą Ci oficjalne potwierdzenie?
          Z którego naboru startowałaś?
          pozdrawiam
    • Gość: Nina Re: Dofinansowanie z unii? Firma dziala od 2 tyg. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 12:39
      Jeżeli chcesz być na bieżąco ze wszystkim konkursami na projekty unijne, interesuje Cie tematyka unijna, szukasz pojęć, które ułatwią Ci poruszanie się po świecie dofinansowywania ze środków UE koniecznie odwiedź portal [url="www.eurodoradca.pl/"]Eurodoradca.pl[/url] . Dodatkowo, dzięki tej stronce zdobędziesz wiedzę na temat Programów Operacyjnych, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego. Polecam!
    • Gość: Projekty Re: Dofinansowanie z unii? Firma dziala od 2 tyg. IP: *.play-internet.pl 25.08.11, 11:08
      Witam!
      Zajmujemy się pozyskiwaniem funduszy unijnych.
      Jeżeli jesteście zainteresowani tematyką prosimy o kontakt.
      www.projekty-dofinansowania.pl
    • Gość: Oszukana Euro Consulting!!! IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.11, 19:07
      Odradzam korzystanie z usług firmy doradczej Euro Consulting prowadzonej przez Piotra Stachelskiego w Pszczynie. Ten Pan to oszust, który zamiast doradztwa, sprzedaje materiały, które można za darmo uzyskać w punktach konsultacyjnych.
      • Gość: coralluss Re: Euro Consulting!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 18:34
        Dołączam się do opinii. Oszuści, oszuści, oszuści.
    • krowodrzak Re: Dofinansowanie z unii? Firma dziala od 2 tyg. 17.01.12, 20:27
      Skorzystaj z tych linków
      Portal Funduszy Europejskich www.funduszeeuropejskie.gov.pl
      Wyszukiwarka Programów Regionalnych www.funduszeeuropejskie.gov.pl/RPO

Jeśli firma już powstała jest specjalny program dofinansowania dla mikro firm.
      Zwracają 50% kosztów do 200 tys złotych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka