Dodaj do ulubionych

Na jakie dotacje mogę liczyć, pierwszy interes

IP: *.connected.pl 02.08.13, 01:34

Witam,
Jestem studentem na IV roku. (Studia Informatyczne), aktualnie nie pracuję. Mieszkam w obszarze wiejskim i chciałbym się dowiedzieć parę spraw na temat dotacji.
Mianowicie:
1. Na jakie dotacje może liczyć osoba taka jak ja, nie mając nigdy wcześniej działalności, bez wkładu finansowego i jak duże są szanse że je w ogóle otrzymam.
2. Czy gdybym miał własny wkład 15 000 - 20 000 zł dotacje mogłyby być większe?
3. Czy można się starać o kilka dotacji? ( z rożnych stron)
Na razie to tyle, wiem że bardzo ogólnie, ale w miarę odpowiedzi będę się pytał o kolejne rzeczy
Z góry dziękuję za każdą odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: po Re: Na jakie dotacje mogę liczyć, pierwszy intere IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.13, 00:01
      Więcej na www.bankowoforum.pl
      • doradca_bankowy Re: Na jakie dotacje mogę liczyć, pierwszy intere 04.11.13, 01:17
        Tu jest trochę o tym:
        www.psfp.org.pl/dotacje-unijne-f6/
      • Gość: patrycja Re: Na jakie dotacje mogę liczyć, pierwszy intere IP: *.dynamic.chello.pl 06.11.13, 11:22
        hej a jestes zarejstrowany w urzedzie pracy bo z urzedu mozesz wziasc dotacje np unia europejska kapital ludzki np
    • Gość: Wiki Re: Na jakie dotacje mogę liczyć, pierwszy intere IP: *.ip.netia.com.pl 30.04.14, 15:00
      Jeżeli jesteś zarejestrowany w PUP i napiszesz dobry biznesplan masz szansę na otrzymanie dotacji. Jeżeli posiadasz wkład własny (nie tylko pieniężny) istnieją większe szanse na jego pozytywne rozpatrzenie.

Poza samymi dotacjami możesz skorzystać z programów rządowych jak np. Pierwszy Biznes - Wsparcie na starcie. Rozwiązań jest wiele :)
      • Gość: gość Re: Na jakie dotacje mogę liczyć, pierwszy intere IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.14, 11:24
        Student raczej nie rejestruje się w PUP :) A jeśli chodzi o temat, to możesz pomyśleć o inkubatorach przedsiębiorczości, które pomagają takim osobom, jak Ty. Staranie się o dotacje nie jest takie łatwe, trzeba przede wszystkim znaleźć odpowiedni program, sprawdzać, kiedy są do niego nabory w Twoim województwie, przygotować 5-letni biznes plan. Myślę, że w Twojej sytuacji warto przejść się do UP i popytać, jakie masz szanse, możliwości itd. Powodzenia!

___
        Dotacje ue
    • Gość: patrycja Re: Na jakie dotacje mogę liczyć, pierwszy intere IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.04.14, 18:21
      prosze o kontakt na gg bo tak ogolnikowo Pani pisala 39444860
    • parsi Re: Na jakie dotacje mogę liczyć, pierwszy intere 01.12.15, 13:53
      Jak będziesz zarejestrowany w urzędzie pracy to możesz liczyć na dotację w okolicach 20 tysięcy złotych. Nie trzeba tam mieć wkładu własnego. Nie można starać się o kilka dotacji. Jak napisać dobry wniosek o dotację z UP polecam artykuł: www.niepoddawajsie.pl/dotacja-z-urzedu-pracy/
    • Gość: darek34 Re: Na jakie dotacje mogę liczyć, pierwszy intere IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.16, 20:32
      Najważniejsze informacje na temat dotacji unijnych na rozpoczęcie działalności, aa zwłaszcza na uruchomienie sklepu (np. z odzieżą) możesz znaleźć tu: anglo.com.pl/wspolpraca/dotacje-unijne-na-dzialalnosc/
    • bizplanner Re: Na jakie dotacje mogę liczyć, pierwszy intere 09.11.19, 20:33
      zapraszam do tel
    • bizplanner Re: Na jakie dotacje mogę liczyć, pierwszy intere 28.11.19, 01:32
      Studia dzienne?
    • tomtiger140 Re: Na jakie dotacje mogę liczyć, pierwszy intere 25.04.22, 08:33
      Witam
      Potrzebujesz oferty pożyczki pieniężnej? Dowiedz się, jak zaciągnąć pożyczkę, aby skonkretyzować swoje projekty lub po prostu związać koniec z końcem w trudnych miesiącach.W razie potrzeby skontaktuj się z nami.
      E-mail: Daniella.Fremont@hotmail.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka