Dodaj do ulubionych

Przekręt przy przyjmowaniu wniosków o dotacje EU

12.02.14, 13:06
Witam, jestem oburzony przebiegiem wczorajszej rejestracji wniosków o dotacje schematu 1.1.A2 przez portal DIP. Otóż rejestracja miała zacząć się o godzinie 8.00 . O tej godzinie zacząłem rejestrować wniosek,ale natychmiast wyskoczył komunikat "Rejestracja zawieszona". Od razu zadzwoniłem do DIP , byli nie zorientowani w sytuacji , pani powiedziała,że "sprawdzają z informatykiem co się stało" i ze trzeba próbować rejestracji "później". Oczywiście próbowałem cały czas , bez skutku... A o godzine 9.00 wyświetlono komunikat,że nabór wniosków został zakończony. Po 9.07 pojawił się komunikat na stronie DIP o koncu rejestracji.
Okazuje się,że rejestracja trwała zaledwie 40 sekund i zdążyli zarejestrować w tym czasie 95 wniosków... Według mnie to skandal , lub jawny przekręt !!! Abstrahując od czasu rejestracji ,wychodzi na to ,że nie liczy się merytoryczne przygotowanie wniosku,tylko tempo jego rejestracji...
Obserwuj wątek
    • Gość: axelwroc Re: Przekręt przy przyjmowaniu wniosków o dotacje IP: 86.47.48.* 12.02.14, 14:18
      Pewnie nie chce sie im sprawdzac zbyt wielu wnioskow;) "Swoje" przyjeli a reszta niech sie goni...
      95 wnioskow w 40 sec to chyba jakis automat wyslal i przyjal.
      • Gość: Gość Re: Przekręt przy przyjmowaniu wniosków o dotacje IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.14, 11:36
        Faktycznie wygląda na przekręt. Na Twoim miejscu skontaktowałabym się z jakąś instytucją, która jest w stanie to sprawdzić. Takie "załatwianie" dotacji to jakaś porażka.

___
        Dotacje ue
        • mjunhy Re: Przekręt przy przyjmowaniu wniosków o dotacje 30.08.15, 11:53
          PO w ciągu 8 lat swych rządów opanowała niemal wszystko w Polsce, co było do opanowania - struktury państwowe i samorządowe. PO - owcy ciągną z tego profity jak tylko mogą. Są ustawieni w ogólnopolskich i lokalnych układach na lata. Są bogaci, syci i bezkarni. Nie chce im się wracać do epoki "harcerstwa", gonić z pękiem ulotek w ręku i walczyć od "podstaw" na rynku wyborczym. Szkoda tylko, że Polska z tego ma tak mało. Gdy PO "wzięło" władzę w 2007 roku patologie i dewiacje w Polsce miały się dobrze. Minęło 8 lat, a dewiacje i patologie nadal mają się świetnie, a może nawet lepiej (ZUS, KRUS, system emerytalny, przywileje górników, rolników, służb mundurowych, sędziów, prokuratorów itd.). Prawie żadnych reform, co najwyżej kosmetyka. Wychodzi na to, że w ciągu 8 lat swych rządów PO była głównie zajęta pasożytowaniem na państwowych i samorządowych strukturach. Było na czym pasożytować, gdyż co roku do Polski spływała góra darmowych pieniędzy z Brukseli. Pieniądze te w dużym stopniu przykrywały nędzę rządów PO, gdyż co nieco z tych unijnych pieniędzy wybudowano. Nie wszystko zostało zmarnowane i przehulane.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka