Dodaj do ulubionych

Pomoc unijna na rozpoczęcie działalności

IP: *.166.wmc.com.pl 05.09.08, 12:12
Witam! Mieszkam w Słupsku i planuję uruchomienie produkcji z laminatów (
żywice )Na początek planuję zatrudnienie 5 do 10 osób. Muszę wynająć halę, lub
wybudować nową o powierzchni około 500 do 1200 m kwadratowych.Do produkcji
potrzebne są formy-kupione, lub zrobione we własnym zakresie.Oraz cały park
narzędziowy do wykańczania produkcji.O jakie dotacje i kredyty mogę się
ubiegać, i czy będą bezzwrotne.
Obserwuj wątek
    • Gość: zdzisław Re: Pomoc unijna na rozpoczęcie działalności IP: *.166.wmc.com.pl 08.09.08, 12:11
      Witam! I co nie ma nikogo biegłego w temacie unijnych pomocy?, łudziłem się że
      coś wiecie. Pozdrawiam
      • peoples Re: Pomoc unijna na rozpoczęcie działalności 09.09.08, 14:05
        ja też chętnie poznam jakieś szczegóły na temat tych funduszy, szukałem na stronach rządowych ale żeby tam coś znaleźć to trzeba być chyba administratorem... a propos słyszałem że w urzędach pracy można chyba jakieś info znaleźć pozdrawiam
    • Gość: PAIP Re: Pomoc unijna na rozpoczęcie działalności IP: 193.142.112.* 16.09.08, 13:26
      Hej,
      Pracuje w inkubatorze przedsiębiorczości, który pomaga tez w zdobywaniu dotacji
      unijnych. Mamy tez jeden projekt, w ktorym mozecie uzyskac bezplatne doradztwo.
      Wiecej www.inventree.pl
      Ps. Wiem, ze to troche reklamowe, ale pomagamy za darmo i znamy sie na funduszach
    • Gość: mgr ekonomii pytaj samemu w urzędach IP: *.lanet.net.pl 16.09.08, 20:33
      Witam, na takich stronach rzadko ktoś ci pomorze, a najpewniejsze info będziesz
      miał w swoim urzedzie pracy. Pytaj się tam. Coś o tym wiem, bo też chcę założyć
      coś swojego (doradztwo rachunkowe i finansowe), a kasa by się przydała.
      Pozdrawiam
      • aniatko Re: pytaj samemu w urzędach 26.09.08, 12:13
        Czy Twoja firma już działa (prowadzisz jakąkolwiek działalność) czy dopiero
        chcesz zacząć?
        Zresztą napisz mi na priva, może będę umiała Ci pomóc.
      • Gość: Goska Re: pytaj samemu w urzędach IP: 193.142.112.* 14.10.08, 08:59
        Fakt, pytanie samemu w urzedach na pewno jest dobra opcja, ale dziek stronkom
        czasem ktos pomoze, akurat na Inventree pomagaja:)
        Jeszcze co do urzedow - bierzcie tylko poprawke na to, ze czasem tam pracuja
        srednio kompetentne osoby, albo po prostu im sie cos pomiesza i zle podpowiedza.
        Zawsze czytajcie dostepne dokumenty, a jesli sie pytacie, robcie to poprzez
        maila, macie wtedy odpowiedz na pismie.
    • Gość: agu_stina Re: Pomoc unijna na rozpoczęcie działalności IP: *.trynek.gliwice.pl 04.10.08, 20:55
      wszysko w dokumencie Szczegółowy Opis Priorytetów PO KL dostępny np.
      na www.efs.gov.pl - rozpoczynających działalność doczyczy Priorytet
      VII Działanie 6.2 (str.184)
      • Gość: agu_stina oczywiscie Priorytet VI, a nie VII:) IP: *.trynek.gliwice.pl 04.10.08, 20:57
    • wojciechgilewski Re: Pomoc unijna na rozpoczęcie działalności 08.10.08, 11:12
      Doatcja na otwarcie tylko 6.2 PO KL, w kwocie masymalnie 40 tys, z tego co wiem w zachodniopomsrskim niedługo ogłoszą listę beneficjentów.
      Ale jak chcesz czegoś więcej to po otwarciu firmy staraj się o dotację w ramach RPO WZ działanie 1.1 ( w tym roku nabór już zamknięty)
      Możesz też pomyśleć o PROW działanie 3.4, tylko wówczas musisz prowadzic działalnosć na teranach wiejskich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka