Dodaj do ulubionych

czy jest tu firma piszaca projekty???

16.10.08, 22:28
witam, czy jest tu jakaś firma która pisze projekty o dofinansowanie do
działalności, prowadzę działalność i nie mam czasu się tym wszystkim zająć a
chetnie bym skorzystała z takiej dotacji jak równiez zapłacę za napisanie
takiego projektu. W jaki sposób działają takie firmy?
Obserwuj wątek
    • aniatko Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 17.10.08, 10:31
      A co chcesz dofinansować? Bo od tego należałoby zacząć :) Na co potrzebujesz
      dofinansowania.
      A jak działają firmy?TO zależy...
      Niektóre mają ustalone stawki uzależnione od rodzaju projektu
      Inne piszą projekt, płacisz jakąś tam stawkę a drugą część stawki jak projekt
      przejdzie i dostanie dofinansowanie
      A jeszcze inne napiszą i złożą Ci projekt za friko, ale jak przejdzie i
      dostaniesz dofinansowanie to wtedy płacisz...Stawki? Różne...Ostatnio słyszałam
      o ....10% od kwoty dofinansowania...Byłam w szoku, bo do tej pory to z czym
      spotykalam się na rynku mieściło się w przedziale 0,5% - 3-4%
      • hubertus_zamoscicus Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 17.10.08, 10:32
        Rynek dla zuchwałych można powiedzieć:)
        a 10% sucess fee to już przegięcie, choć owszem słyszałem o takich kwotach :)
        • caterina28 Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 19.10.08, 13:46
          Ja nie mam czasu sama w to brnąć i dowiadywać się wszystkiego,..... interesuje
          mnie dofinansowanie do działalności która ma na celu poprawę zdrowia dla osób
          mieszkających na wsi czyli - gimnastyka, aerobik, dietetyka, i tego typu rzeczy.
          wiem że jest jakieś działanie na to skierowane, ale co, gdzie i jak trzeba
          skłądać ......:( tego nie wiem....... a moze ktoś wie jak do tego się zabrać???
          • aniatko Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 20.10.08, 15:01
            OK to zacznijmy od początku - masz już działalność?
            Gdzie jest zarejestrowana - na terenach miejskich czy wiejskich?
            Czy czymś dysponujesz - nieruchomością, gdzie miałoby się to odbywać?
            Co chcesz zrobić? - budowa,remont? czy może po prostu organizacja zajęć,
            wyposażenie sali?
            Nadal za mało informacji :)
            A jeżeli chcesz to napisz mi na priva.
            • caterina28 Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 24.10.08, 18:47
              chyba wiadomość nie doszła?????
              • Gość: optymistka35 Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? IP: *.makronet.pl 25.10.08, 09:29
                napisz na ten adres
                • caterina28 Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 25.10.08, 19:21
                  jaki????:)
                  • optymistka35 Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 25.10.08, 19:33
                    sory optymistka35@gazeta.pl
                    • optymistka35 Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 25.10.08, 19:37
                      Przepraszam, jeszcze raz podaję adres: optymistka35@gazeta.pl
      • Gość: cosy Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? IP: *.acn.waw.pl 10.12.08, 22:22
        czy to są stawki dla jst czy dla przedsiębiorców? czy ogólnie?
    • aniatko Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 30.10.08, 14:06
      NIe było mnie kilka dni :( Caterino, nie mam nic na poczcie, spróbuj jeszcze raz
    • Gość: Kosultant Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? IP: *.044.c74.petrotel.pl 31.10.08, 10:26
      Piszę projekty o dofinansowanie dzialalności z EFS. Jeśli jest Pani
      zainteresowana wspólpracą proszę o kontakt projekt23@interia.eu.
    • kibito Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 06.11.08, 01:41
      Najczęściej spotykany model to cena za napisanie dokumentacji + success fee (premia po uzyskaniu dotacji).
      Jeśli chodzi o firmę piszącą wnioski, najlepiej wybrać jakąś ze swego województwa, przynajmniej kontakt jest ułatwiony. A jak znaleźć:
      najprościej wpisać w google frazę "dotacje unijne..." i nazwa województwa bądź coś w tym stylu :) Najczęściej pojawi się lista głównych firm z danego województwa zajmujących się tematyką.

Co do stawek, są na prawdę różne, a razpiętość cenowa czasem zaskakuje. Na naszej stronie www.crg.pl jest cennik usług, w tym pisanie wniosków, ale my działamy głównie na Podlasiu, w innych województwach mogą ceny się różnić...

Pozdrawiam
      • Gość: firma Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.08, 08:34
        Jeśli jest Pani zainteresowana współpracą proszę o kontakt na email
        biuro@pk-konsulting.com.
    • elprezesso1 Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 19.11.08, 19:03
      Fajne projekty można zrobić na Workflow - Elektroniczny Obieg
      Dokumentów
      • tomasz760 Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 27.11.08, 10:12
        a ja mam takie pytanie,

jestem w trakcie zakupu gospodarstwa rolnego w województwie
        mazowieckim w okolicach Wyszkowa.

Na danym gospodarstwie chciał bym zrobić agroturstykę: wycieczki dla
        dzieci z przedszkoli i szkół,warsztaty tematyczne, imprezy
        integracyjne, z czasem stajnie i jazdy konne, a na koniec wybudowac
        pensjonat i organizowac zielone szkoły, obozy konne.

Czy jest szansa na takie przekształcenie gospodarstwa uzyskac
        dotacje z ZPORRu? , jeżeli nie jestem rolnikiem? jak się do tego
        zabrać?.

z góry dziękuje za odpowiedź

Pozdrawiam

Tomasz
        • Gość: kamil Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? IP: 91.199.132.* 10.12.08, 14:54
          polecam portal , szczególnie kontakt z pracownikami punktów
          informacyjnych w polskae
    • Gość: sc Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? IP: *.goleniow.vectranet.pl 26.01.09, 12:19
      askconsulting.pl - szybko tanio skutecznie. zapomnij o 10%.
      • hubertus_zamoscicus Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 26.01.09, 19:15
        Gość portalu: sc napisał(a):

> askconsulting.pl - szybko tanio skutecznie. zapomnij o 10%.

Dobre:) - można szybko i tanio, ale to nie idzie w parze ze skutecznością, przynajmniej w tej branży; a te 10% to ładnie wygląda - to takie stawki już chodzą?:)
    • wnioski-pokl Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 24.03.09, 23:03
      Witam,
      jestem osobą piszącą projekty, mam bogate ponad 10letnie doświadczenie przy
      pisaniu i realizacji projektów unijnych, w tym wiele projektów wygranych, w
      ścisłej czołówce na listach rankingowych. Posiadam również zarejestrowaną
      działalność, nie ma więc problemu z otrzymaniem faktury VAT za usługę.
      Zapraszam do dalszej korespondencji pod adresem: wnioski-pokl@gazeta.pl
    • Gość: IwonaOlejnik Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.09, 11:23
      Firma 8WINNERS

Jesteśmy firmą, która zajmuje się doradztwem w zakresie funduszy unijnych na nowe inwestycje w Internecie, w szczególności specjalizujemy się w dotacjach na działanie 8.1 z Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka.

Nasi eksperci pomagają w opracowaniu Państwa pomysłu, przygotowaniu dokumentacji, sporządzeniu i sprawdzeniu wniosku (zawierają się w tym konsultacje).
      "Doszlifujemy" wniosek tak, aby był realny do zrealizowania i rozliczenia. Zajmujemy się także całościową obsługą Państwa wniosku w trakcie jego oceny przez PARP.

Więcej o Nas na stronie: 8WINNERS.pl

W przypadku zainteresowania naszą firmą prosiłabym o kontakt mailowy: iwona.olejnik@8winners.pl

Zapraszamy do Współpracy!
    • Gość: 8WINNERS Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.09, 11:25
      Firma 8WINNERS

Jesteśmy firmą, która zajmuje się doradztwem w zakresie funduszy unijnych na nowe inwestycje w Internecie, w szczególności specjalizujemy się w dotacjach na działanie 8.1 z Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka.

Nasi eksperci pomagają w opracowaniu Państwa pomysłu, przygotowaniu dokumentacji, sporządzeniu i sprawdzeniu wniosku (zawierają się w tym konsultacje).
      "Doszlifujemy" wniosek tak, aby był realny do zrealizowania i rozliczenia. Zajmujemy się także całościową obsługą Państwa wniosku w trakcie jego oceny przez PARP.

Więcej o Nas na stronie: 8WINNERS.pl

W przypadku zainteresowania naszą firmą prosiłabym o kontakt mailowy: iwona.olejnik@8winners.pl

Zapraszamy do Współpracy!
    • ueadviser Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 09.02.10, 23:34
      www.ue-adviser.pl
      biuro@ue-adviser.pl
    • Gość: Renata Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 22:19
      Witam Wszystkich,
      Obecnie trwa nowy nabór od kwietnia 2010. Moja firma zajmuje się
      pisaniem wniosków. Dotychczas robiłam to w firmie , w której
      pracowałam - a obecnie pomagam przedsiębiorcom.
      Moja strona : www.europro.info. Zapraszam.
      • Gość: jovla Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? IP: *.chello.pl 03.05.10, 16:59
        Jest tych firm trochę, wystarczy choćby przejrzeć ten wątek. Kilka miesięcy temu
        sama musiałam podjąć decyzję komu zlecić napisanie wniosku o dotację i miałam
        niemały problem. Zależało mi na firmie z W-wy więc skierowałem się do Centrum
        Księgowości i Doradztwa Hetman ( o ile się nie mylę, mieszczą się na ul.
        Ostródzkiej ). Uporali się z tym wnioskiem raz dwa, a pieniążki z funduszy udało
        mi się dostać :) Kasę zainwestowałam w rozwój firmy i jak na razie biznes się
        kręci, oby tak dalej.
        • Gość: ale jaja Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 20:23
          to brzmi jak autoreklama, żałosne.
        • eurodoradca86 Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 09.06.10, 13:47
          Jeśli szukasz firmy z wieloletnim doświadczeniem w pozyskiwaniu różnorodnych
          dotacji z UE, zapraszam do skorzystania z oferty K&K Consulting
          www.kkc.pl

Firma działa na rynku od 2004 r. Oferujemy szeroki zakres usług doradczych,
          począwszy od dotacji i kredytów przez biznes plany i analizy finansowe po
          doradztwo strategiczne i operacyjne. Prowadzimy też szkolenia w tych zakresach.
          Za każdym razem naszym celem jest wyjście naprzeciw indywidualnym potrzebom
          Klientów i przyczynienie się do rozwoju ich organizacji.

Współpracę z klientem rozpoczynamy od etapu tworzenia pomysłu, wskazując
          bezpłatnie potencjalne źródła finansowania
          – wybieramy program operacyjny i
          działanie z zakresu Funduszy Europejskich i innych dostępnych źródeł dotacji.
          Następnie tworzymy cały projekt, przygotowujemy wymagane dokumenty (wnioski,
          biznes plany, studia wykonalności i załączniki). Obsługę Klienta kontynuujemy na
          etapie realizacji projektu, pracując dla Niego aż do końcowego rozliczenia
          projektu i wpłynięcia wszystkich środków.
    • Gość: jadwiga Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.10, 10:16
      Jeżeli szukasz kogoś kto pomoże Ci zdobyć fundusze z UE to zajrzyj sobie na tą
      stronę www.ckdhetman.pl/. Jest to biuro rachunkowe, które zajmuje się
      także pozyskiwaniem środków z UE. Są bardzo skuteczni i co ważniejsze tani..
    • mradominska Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 09.07.10, 12:33
      Witam!
      Zapraszam serdecznie do współpracy.

www.msr2.pl
      radominska@msr2.pl
    • Gość: bart. Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? IP: *.173.1.249.tesatnet.pl 01.10.11, 13:39
      Ja skorzystałem z usług firmy, która pobiera swoje wynagrodzenie dopiero po uzyskaniu dofinansowania. Jest to % od uzyskanej kwoty. Polecam altair-group.pl
    • first-gunner Re: czy jest tu firma piszaca projekty??? 14.10.11, 10:50
      Jest bardzo dużo takich firm, wystarczy wpisać w Google zapytania typu: doradztwo i obsługa funduszy unijnych albo pomoc w zakresie pisania wniosków o dotacje unijne, doradztwo unijne.
      Plusem firm jest to, że nie musisz praktycznie nic robić, wystarczy, że masz dobry pomysł, którym ich przekonasz. Oni biorą na siebie jego doszlifowanie i resztę działań, a płacisz im wliczając to w koszta projektu. Wiadomo, nie zawsze się uda, ale trzeba szukać firm, które mają wysoką skuteczność w pozyskiwaniu dotacji unijnych. Można to sprawdzić poprzez referencje danych firm na ich stronach albo oprzeć się na rankingach, np. „Doradcy i fundusze UE” wg. Forbes.
      Dla MŚP ranking wygląda tak:
      miejsce firma liczba projektów kwota dotacji (mln PLN)
      1. EGC Consulting Group 30 293,0
      2. Strategor 49 225,3
      3. Faber Consulting 36 194,2
      4. Grupa Kapitałowa Business Consulting Group 47 171,0
      5. Deloitte 9 140,2
      6. A1 Europe 51 139,6
      ...
      Ja bym osobiście polecał z zapoznać się z dokładnymi ofertami tych firm oraz referencjami i wybrać taką, która ma najwyższą skuteczność.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka