Dodaj do ulubionych

14 Czerwca......pogoda SUPER!

14.06.11, 07:28
witam Wszystkie Spiochy! Te zidiociale w szczegolnosci.big_grin
Chama z Berdyczowa wyjatkowo nie.cool
Obserwuj wątek
    • zuza_anna Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 08:45
      Cześć Zorrku. Już o poranku na otwarcie, takie słowa?, oj nieładnie, nieładnie wink Spokojnej podróży. Myśl o przyjemnych rzeczach w czasie, nie o smutnych big_grin
      Dzień dobry Wszystkim, i Cz, i M.. smile Niezapomnianego dnia Wam życzę. Pozdrawiam smile
      • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 09:24
        Popieram Zuzankę, nie ma to jak dobre myśli w podróży - drogi prostują, czas przyspieszają....
      • zuza_anna Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 09:50
        w czasie jazdy*, oczywiście big_grin
    • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 09:30
      No to w końcu mam czas, aby się uczesać, ogarnąć i w świat pojechać. Od niedzieli rano, po urlopie, odżywiałam się korniszonami, czekoladą i żelkami, bo lodówkę przed wyjazdem opróżniłam i wyłączyłam, a z racji świąt sklepy były pozamykane. Czas porobić zapasy!!!

Przyjemnego dnia Wszystkim....mój jest śliczny !!!!!!!
      • zuza_anna Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 09:52
        WITAJ! Przyjemnych zakupów AL, i bardzo udanego dnia smile
        • waszabasiakochana Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 10:31
          DZIEN DOBRY WSZYSTKIM!.Milego dnia zycze. A teraz ide do pracy.http://emots.yetihehe.com/1/papa2.gif
          • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 10:51
            Witajcie Wszyscy Wraz a szczegolnie serdecznie witam Basie, czyli siebie... do jakiej pracy? co ja pisze? przeciez jestem na urlopie? co to znaczy, ze ja-Basia ide do pracy? do jakiej pracy? ani mysle dzisiaj pracowac... Basiu zostan w domu, manna bedzie Ci sama z nieba spadac.
            A jeszcze do tego ktos zadzwonil do drzwi, nikt kto by mial interes...po prostu komus po drodze bylo i tak sobie tyrknal i mnie oczywiscie obudzil - bo: obce miejsce, obce odglosy...a za oknem ptaki szaleja niemniej niz u mnie.
            Zorro spokojnej drogi smile
    • zuza_anna Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 11:44
      Cześć Basiu, cześć Maseczko smile O ile mi wiadomo, to Wy jesteście inne, nawet zwrost się nie zgadza wink
      • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 12:08
        Witaj Zuza... a co to komu za roznica... Jokker wie lepiej... wlasnie wczoraj sie dowiedzialam, ze ja to Basia, proponuje jeszcze dodac Karoline... bo zaraz ja wystukam, jesli bedzie na gg...
        • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 16:18
          Witam serdecznie smile AL dzisiaj świętuje ja świętowałem wczoraj, siedemnastą rocznicę rzucenia paskudnego nałogu czyli 'używania' tytoniu jak to niektórzy mówią smile no bo jak można 'używać' tytoń big_grin życia używać, na Teściowej sobie używać big_grin ale tytoń używać ? palić ew żuć bo kiedyś podobno go i żuto - ohyda sad wszyscy wiedzą że na drzewach rośnie huba smile tę znalazłem w pobliżu swojego łowiska ,wyrosła na starej wierzbie. Ciekawa i urocza prawda ?

https://foto0.m.onet.pl/_m/7f37dbbd11537fc253385a5609e3d5f4,10,19,0.jpg
          • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 16:37
            Ladna i mlodziutka, pewnie jeszcze miekka... smile
          • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 16:41
            Śliczna huba, Czarku, wygląda zupełnie jak staropolski sękacz przyczepiony do drzewa, aż chciałoby się kawałek ugryźć big_grin

A ja, w moje święto, miałam takie o zdarzenie: kierowca audi mnie nie zauważył, wykręcił jak ślepy i otarł mi się o samochód. On i jego żona przyskoczyli do mnie przerażeni, ona bliska płaczu, w zaawansowanej ciąży. Na boku mojego samochodu stwierdzili rysę, na szczęście cienką i płytką. Machnęłam na to wszystko ręką, bo przecież to tylko dziesięcioletnie punto. Dziękowali, a ja nie odmówiłam sobie przyjemności, by dotknąć jej brzucha i pożyczyć dziecięciu świetlanej przyszłości big_grin
            W pewnym sensie odczułam to jak zdarzenie-prezent. Możliwość uczestniczenia w oczekiwaniu na przyszłe życie, choćby na mgnienie oka, ma w sobie coś wzniosłego, uświęcającego. Do tej pory jestem wzruszona smile
            • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 17:39
              AL... jak to dobrze, ze wlasnie taka jestes... smilesmilesmile
              • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 17:57
                Tajemnica i cud życia smile swojej, za każdym razem gdy chodziła w ciąży to mniej więcej od połowy codziennie przykładałem ucho do brzucha i nasłuchiwałem smile obserwowałem też jak nóżkami wypycha brzuch. Wspaniałe przeżycia i nie dziwię Ci się AL smile tę hubę wąchałem smile pachnie trochę grzybami /fajny zapach/ i była lepka ,nos tak mi się okleił od jej wąchania i dotykania że dopiero po powrocie skutecznie go wyczyściłem big_grin - a to motylek z wczoraj, zauważcie jak ma 'ożebrowane' skrzydełka smile prawie jak ptak big_grin

https://foto3.m.onet.pl/_m/b518e279d964b29a58a38a7d7fbf000f,10,19,0.jpg
                • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 18:03
                  Zieeeeeeeeloooooooooooooony... sliczny jest - nie widzialam jeszcze takiego ubarwienia u motyla.
                  • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 18:11
                    Jeszcze młody i dlatego taki smile ale ciężko fotografować coś co się rusza a jeszcze wiatr. Zrobiłem mu chyba ze trzydzieści zdjęć i tylko dwa wyszły poprawnie, dobre i to smile
                • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 18:32
                  A wiesz,Czarek, że miałam wrażenie, iż ta dziecina chce mojego dotknięcia
                  • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 18:35
                    Motyl prześliczny, aż zanuciłam.....zielonoooooono mi big_grin
        • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 18:12
          AaaaaL... i co w koncu z tym gg, zapalilas sie, to juz jest ok? mozna pukac?
          • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 18:16
            No pstrykam, klikam i nic. Jest sygnał, że wiadomość przychodzi, migasz mi, ale ani kropka nie dochodzi. Czy ktoś normalny to zrozumie....no walne go!
            • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 18:26
              Kup sobie porzadny komp, bo mnie trafi...z domu to ja moge telefonowac, ale tutaj? ceny ksiezycowe...
              • zuza_anna Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 18:42
                Cześć Czarek! zrobić zdjęcia motylom, to nie lada sztuka, wiem coś o tym. ładne zdjęcia! smile
              • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 18:42
                Jeszcze pokombinuję....ale przyrzekam, że kupię sobie drugi. Tylko jeszcze nie wiem kiedy, bo leniwa jestem, a od jutra urwanie głowy w pracy
                • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 19:31
                  AL to nie wykluczone, że chciało Twojego dotknięcia smile cześć Zuzia smile bardzo trudno fotografować coś co jest ruchliwe, szybko się przemieszcza a do tego wiatr, który porusza roślinami na których siedzą smile teraz nastawię się na pająki ale w tym wypadku nad wodą trzeba być ok piątej rano więc o w pół do czwartej muszę wyjechać z domku smile wczoraj kret przebiegł mi drogę przed samym wałem - wała mi pokazał bo też foto chciałem mu cyknąć big_grin big_grin
                  • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 20:00
                    Krety są nawet milutkie, byle nie we własnym ogrodzie, wtedy są bezwzględne.
                    A jakby udało się Tobie zrobić zdjęcie pajęczyny z kropelkami porannej rosy, to byłoby super, poluje na taki widok, ale nic z tego, tak wcześnie rano to ja tylko do pracy niekiedy, ale nigdy w teren!
                    • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 20:12
                      Ja to już miałem AL ,z ubiegłego lata miałem na zdjęciach pająki właśnie na pajęczynach z kroplami rosy ale wszystko straciłem przez głupotę smile odtworzę to w tym roku smile miałem też zdjęcie zdechłego kreta i też je straciłem big_grin big_grin
                      • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 20:18
                        Akurat taki kret nie jest zbytnio interesujący wink
                        • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 20:24
                          A pamiętacie KRTKA ??? big_grin
                          • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 20:29
                            Pewnie masz na myśli czeską dobranockę 'Krecik" czy przygody krecika smile fajna była.
                            • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 20:33
                              Oczywiście, kliknij na KRTKA i przypomnij sobie, był słodki big_grin
                              • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 20:38
                                Nie tylko slodki byl, byl jeszcze nieslychanym madrala... ogladalam to namietnie z Juniorem... to byly jego ulubione bajki i Przygody Kota Filemona, kolejna madrala...
                              • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 20:39
                                Ja szczególnie lubiłem 'Przygody Baltazara Gąbki' i 'Niewiarygodne przygody Koziołka Matołka" big_grin
                                • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 22:32
                                  Panie miło sobie gawędzą to ja już się pożegnam smile dobranoc dziewczynki smile i jeszcze kwiatuszki ,polne kwiatuszki z mazowieckiej łąki od grzecznego Czarusia dla AL smile big_grin

https://foto2.m.onet.pl/_m/ec27871272483ea6b5fbf8ec6d14e0fe,10,19,0.jpg
                                  • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 22:40
                                    Ach, jakie piękne kwiatki, zupełnie mi przypominają cykorie podróżnika, którą od dziecka uwielbiam, roślina śliczna i przydatna, bo lecznicza big_grin
                                    • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 22:51
                                      To niech Cię one uleczą i niech Ci oczęta nacieszą AL smile na zdrowie smile
                                      • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 23:01
                                        Wszystko co piękne uzdrawia, jak nie ciało, to duszę big_grin
                                        • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 14.06.11, 23:08
                                          Ale bywa że jedno i drugie równocześnie AL smile no bo w zdrowym ciele zdrowy duch big_grin ale masz rację ,niekonieczni musi to iść w parze smile
    • zuza_anna 15 Czerwca...za parę dni lato!... 15.06.11, 08:56
      Jak ten czas leci...już połowa miesiąca, za parę dni kalendarzowe lato.
      Dzień dobry Wszystkim, i Cz, i M.. smile Spokojnego dnia. Pozdrawiam smile
      • al-szamanka Re: 15 Czerwca...za parę dni lato!... 15.06.11, 09:56
        Dzień dobry, Zuzanko, połowa czerwca, no i moja laba tez się skończyła, właśnie staram się przygotować psychicznie do mojego dzisiejszego, nocnego dyżuru. Po trzech i pół tygodnia wolnego to niełatwe zadanie.....

Dobrego dnia Wszystkim big_grin
        • zuza_anna Re: 15 Czerwca...za parę dni lato!... 15.06.11, 10:02
          Witaj AL! pierwszy dzień po urlopie jest leniwy, i się pracować nie chce, ale drugi,
          trzeci będzie lepszy. Może lepiej, że zaczynasz od nocnego dyżuru, w nocy tyle pracy nie ma, co w dzień, mam taką nadzieję. smile
          • al-szamanka Re: 15 Czerwca...za parę dni lato!... 15.06.11, 10:33
            Oho, Zuzanko, właśnie noc jest straszna, nerwy mam zwykle stargane, ale co tam big_grin
        • m.maska Re: 15 Czerwca...za parę dni lato!... 15.06.11, 11:36
          AL Ty na dyzur, a ja dzisiaj mam spotkanie po latach...az jestem ciekawa jak to bedzie... chociaz rozmowa na skypie przebiegala tak jakby "przypasci czasu" nie bylo... no i zaskoczenia "wizualnego" tez na pewno nie bedzie, bo nie pokazujemy sobie fotek sprzed lat tylko jak najbardziej aktualne smile
          • al-szamanka Re: 15 Czerwca...za parę dni lato!... 15.06.11, 11:53
            No to miłego spotkania, wierze, że będzie udane big_grin
            • m.maska Re: 15 Czerwca...za parę dni lato!... 15.06.11, 11:58
              Na pewno rozczarowania nie bedzie, nigdy zesmy sie ze soba nie nudzili, chociaz trzeba przyznac, ze zdolni bylismy... i to do najdzikszych pomyslow skorzy....a z tego co wnioskuje, nie zmienilo sie wiele...

AL zrob cos z tym gg....uncertain
              • al-szamanka Re: 15 Czerwca...za parę dni lato!... 15.06.11, 12:11
                nie w tym tygodniu.....do niedzieli wieczorem mam do przepracowania 43 godziny
      • m.maska Re: 15 Czerwca...za parę dni lato!... 15.06.11, 10:58
        Witajcie... obce miejsce, obce odglosy to i ze spaniem kiepsko - u mnie jest cisza jak makiem zasial, tylko ptaszeta swiergola, a tutaj samochody, samochody, samochody... Moja Mama mieszka przy malej bocznej ulicy, skad tutaj tyle halasu?...buuuuuuuu
        • zuza_anna Re: 15 Czerwca...za parę dni lato!... 15.06.11, 11:06
          Cześć Maseczko smile Nie narzekaj, takie są uroki dużego miasta. Dopiero na peryferiach miasta,
          jest dość cicho, i ptaszęta od rana święrgolą. smile
          • al-szamanka Re: 15 Czerwca...za parę dni lato!... 15.06.11, 11:12
            Hmm, ja mieszkam właściwie w centrum i noce mam ciche, w dzień tez nie narzekam. Tyle, że tu nie jeżdżą tramwaje big_grin
            • m.maska Re: 15 Czerwca...za parę dni lato!... 15.06.11, 11:33
              tutaj tez sam srodek miasta, ale uliczka mala i boczna...a halasu tyyyyyyyyle...
              • al-szamanka Re: 15 Czerwca...za parę dni lato!... 15.06.11, 11:56
                Wytrzymasz. U mojej Mamy pod oknem niemal cala noc sznur tirów się pcha, przez główną ulice miasta, bo obwodnicy nie ma.
                • m.maska Re: 15 Czerwca...za parę dni lato!... 15.06.11, 12:02
                  Po kilku dniach sie na pewno przyzwyczaje...
          • m.maska Re: 15 Czerwca...za parę dni lato!... 15.06.11, 12:09
            Zuza... ale u Ciebie to zacisze... a tutaj jakby na autostradzie... Moja Mama sypia w pokoju od Podworka...
    • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 15.06.11, 10:37
      A tak wczoraj wyglądał księżyc ponad moim miastem, było dwugodzinne zaćmienie, cykałam zdjęcia, ale niestety nie nadają się do publikacji dlatego wklejam oficjalne z netu.
      Był rzeczywiscie rdzawoczerwony, niesamowity, jak po katastrofie.

https://img-pool.ui-portal.de/images/746/13017746,pd=2,h=300,w=620.jpg
    • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 15.06.11, 14:03
      No to do pracy już się przygotowałam, ale najważniejsze, że nareszcie wyprasowałam to, co mi jeszcze sprzed urlopu zalegało i to co po urlopie dołożyłam...jestem z siebie baaaardzo dumnabig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      A teraz wybywam, bo jeszcze przed dyżurem tu i tam pojechać muszę.

Do jutra.....big_grin
      • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 15.06.11, 14:26
        Spokojnego dyzuru Ci zycze AL... ja tez juz nieduzo czasu mam smile
        • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 15.06.11, 14:55
          Witajcie smile jedni wybyczyli się już inni się byczą a jeszcze inni będą się byczyć big_grin rozumiem AL , że po urlopie iść do pracy do droga krzyżowa a zwłaszcza pierwsze dwa, trzy dni. Później wpada się w tryby i tak od weekendu do weekendu, od Świąt do Świąt smile no i z myślą że za rok znów urlop. Ja jestem szczęśliwy że jak AL nie muszę pracować na etacie, mogę ale nie muszę, przepracowałem blisko czterdzieści lat i wystarczy, młodzi teraz niech orzą smile i sam decyduje czy robić ,co robić i kiedy robić smile ale jakby ktoś myślał że w W-wie łatwo o dobrze płatną pracę jest w dużym błędzie. Bardziej niż za komuny decydują teraz znajomości i układy i nie tylko w budżetówce ale także w firmach prywatnych. Zdecydowana większość zatrudnionych pracuje za płacę w granicach 1400 do 2000 tys zł netto ale umowy to większość ma na 700 - 800 zł. Jaka będzie emerytura za składkę od takiego wynagrodzenia ? groszy nawet nie będzie. Miłego dnia, biorę się za obiadek smile
          • maja-z-podworka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 15.06.11, 16:11
            A niektórym byczenie się nie grozi!!!!!!!!! I gdzie sprawiedliwość?!
            Witajcie smile
            • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 15.06.11, 16:45
              Maju bo ktoś musi nie spać żeby ktoś mógł spać big_grin podobnie z wypoczynkiem. Oczywiście to żart ale przecież Tobie urlop należy się za przeproszeniem jak psu miska więc o co chodzi ? pewnie niezastąpiona jesteś, tak Ci wmówili a Ty nie potrafisz odpowiedzieć - NIE !!!!!!!! do cholery, chcę na urlop smile obyś dostała go i spędziła po swojemu, Maju smile
              • maja-z-podworka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 15.06.11, 18:31
                Nie Czarku smile Bez przesady z tym niezastąpionym człowiekiem smile Tak się po prostu poukładało. Może zresztą nie będzie tak źle. Zobaczymy smile Za życzenia dziękuję smile
                • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 15.06.11, 19:20
                  Oczywiście Maju, że nie ma ludzi niezastąpionych - wśród żywych smile bo ich pełno jest ale na cmentarzach big_grin będzie dobrze Majeczko najwyżej ja za Ciebie wypocznę na Mazurach i przyjmę też podwójną dawkę kleszczy big_grin big_grin big_grin smile smile smile
                  • 1zorro-bis 15 Czerwca......pogoda SUPER! 15.06.11, 19:48

dzien dobry Wszystzkim i zarazem dobranoc! bo ide na ....kolacyjke z winem.big_grin
                    Jak zwykle zreszta....big_grinbig_grinbig_grin
                    Ale....bez "malpek"!big_grin
                    • maja-z-podworka Re: 15 Czerwca......pogoda SUPER! 15.06.11, 22:08
                      Dobranoc Wszystkim smile
                      • czarek_777 Re: 15 Czerwca......pogoda SUPER! 15.06.11, 22:15
                        Dobranoc Maju śpij dobrze smile
                      • m.maska Re: 15 Czerwca......pogoda SUPER! 15.06.11, 22:30
                        Dobranoc Majeczko smile
                        Mam dlugi wieczor poza soba i cos mi mowi, ze moja laba juz sie niemal skonczyla... tylko czy ja przyjechalam tutaj szukac pracy?
                    • m.maska Re: 15 Czerwca......pogoda SUPER! 15.06.11, 23:44
                      Teraz to i ja ide spac, dostalam dzisiaj taki zastrzyk energii i musze podjac pewne decyzje, ktore moga pojsc w lata cale...popatrze w sufit i podumam... Dobranoc Kalejdoskop smile
                      • czarek_777 Re: 15 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 05:37
                        No to niech te decyzje będą przemyślane i przyniosą dla Ciebie oczekiwany efekt Masko smile dzień dobry Kalejdoskop. Dzień zapowiada się pięknie więc co robimy ? oczywiście - d..a, siodełko, pedały i nad wodę, nad wodę kochani bo natura wzywa mnie do siebie jak dowódca żołnierza do raportu big_grin miłego dnia smile
    • zuza_anna 16 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 08:30
      Dzień dobry Wszystkim, i Cz, i M.. smile Czarek, proszę mi złowić jedną rybkę i podesłać mi wink
      Czarek udanych połowów! Niech ten dzień dla Was będzie spokojny, i udany. Pozdrawiam smile
      • m.maska Re: 16 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 12:19
        Witaj Zuza, Czarkowi dobrych lowow, Majeczce i AL spokojnego dnia, Zorro - spokojnej drogi.. smile

Przespalam sie, ale mam takie wrazenie jakbym byla troche w polsnie i wpol na jawie...
        Jak ja nie lubie kiedy mi sie cos w zyciu gwaltownie zmienia i zmusza do podejmowania decyzji....urlop to mial byc...

Wszystkim fajnego dnia... a ja stoje w lesie...
        • zuza_anna Re: 16 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 12:36
          Cześć Maseczko! dobrego wypoczynku. Pozdrów o de mnie moje miasto. smile
          Zmykam. Pa! big_grin
    • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 12:08
      Czy wiecie jak to jest; spędzić w pracy 16 godzin i dowiedzieć si nad ranem, żeś trzeba zostać jeszcze 2 godziny? Nie? To wyobraźcie sobie. Koleżanka zachorowała i zanim znaleziono zastępstwo musiał, bo chociaż trochę odespać muszę.

SPOKOJNEGO DNIA WSZYSTKIM big_grin
      • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 12:11
        na dodatek, jak widzę, spora cześć postu coś mi wygryzło.
        Ide poczytać pocztę, bo ze wszystkim do tylu jestem....z myśleniem chyba tez wink
        • zuza_anna 16 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 12:20
          Cześć AL! Ja to akurat wiem, bo nie raz pracowałam 24 godziny. Po urlopie, i od razu więcej godzin w pracy, współczuję Ci AL!. Odpoczywaj smile
          A ja wróciłam z zakupów, upał, a ja za gotowanie się biorę, i kto to wymyślił? Nic to, jak mus to mus wink
          • al-szamanka Re: 16 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 12:54
            Eeeee, Zuzanko, jaki tam mus, po co w ogóle gotować w upały. Po pracy kupiłam sobie dwie bułki, jedną zjadłam na śniadanie, a drugą zjem pod wieczór z sałatką pomidorową - taka obiadokolacja. Przy takim jedzeniu na pewno się nie zgrzeje.

W mojej pracy 24 godziny to by było nie do wytrzymania, można ze zmęczenia popełnić nieodwracalne błędy. Ale wiesz co to jest, tak długo, dobrze, ze masz to poza sobą smile
        • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 12:21
          Witaj AL, dobrze, ze jestes chociaz na chwile, bo ja tez zaraz wyjsc musze...odpisz mi, co o tym myslisz...
          • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 12:43
            Maseczko, no właśnie wracam z poczty, przeczytałam i nie dziwię się, że jesteś miedzy snem a jawą, w takiej sytuacji tez bym była. Moja rada: BIERZ !!!....no i chyba Rejs, albo wodospady zafundujesz, co ?
            • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 12:54
              AL spokokjnie, przespac sie z tym musialam, bo to moze pojsc w lata a i teraz bede musiala troche swoje plany pozmieniac. Wlasnie zbieram sie do wyjscia i wciaz sie zastanawiam... goraczka tutaj panuje, przeciez nie polece w spodniczce.
              Ale czegos podobnego sie spodziewalam po tych wywiadach, zajrzyj na linka, ktory Ci podeslalam...
              • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 13:00
                Najlepiej zrób się na bóstwo i już.....big_grin

Zajrzałam..ten link....no zatkało mnie !!!
                • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 13:04
                  Widzialas bostwo w taki upal?....
                  Mnie tez zatkalo i to wszystko na moja biedna urlopowa glowe spadlo... a przeciez przeszlam tutaj juz tylko na rodzimy jezyk...
                  • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 13:10
                    tez bym chciała żeby mi coś takiego na głowę spadło
                    • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 13:15
                      OK, no wlasnie, ale byly juz sygnaly, tylko ze nie tego sie spodziewalam.
                      A zaraz ide na wspolny obiad...tam przynajmniej goraco nie bedzie - rany ja dopiero sniadanie zjadlam... bede dziubac jak Scarlett, ale to chyba dobrze.
                      Hihi... musze konczyc, bo... robie odjazd - myslalam, ze mam jeszcze pare minut...paaaaa
                      • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 13:19
                        Paaaa, ja też paaaaaa....spać biegnę - do potem big_grin
                        • maja-z-podworka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 16:32
                          Witajcie smile
                          Wszystkich wywiało? AL śpi, Maseczka rozrywa się towarzysko, Zuzia coś dziala w kuchni...Czarek łowi, Zorro....
                          Zorrrooo!!!!!! Nie odmeldwałeś się!!!!! Co za niesubordynacja!!!
                          Sam widzisz Kicho_norze - z kim co za bezhołowie!!!!!!!!!!!! Maska, zamiast pracować nad indoktrynacją ludu pracującego - lata gdzieś światami, a ja sama przecież rady nie dam. W dodatku indoktrynowanego gdzieś wcięło. To Twoja robota?
                          Oj nie zapomnimy Ci tego!!!! smile
                          -
                          Maja
                          • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 18:05
                            Witaj Majeczko smile towarzyskooooooooooooo? to jest formalny zamach na moj urlop....

Masz absolutna racje Maju, Zorro - bullterier, zdominowany... w koncu nie moge sie zorientowac, czy to ja jemu rozkazuje, czy wlaze do d...(vide Wichry) tzn. on spelnia moje zachcianki i daje sie napuszczac... przypominam sobie z biologii(nie moja dziedzina) ze pewne organizmy istnieja na zasadzie symbiozy - to pewnie MY taki wlasnie przypadek jestesmy... smile ale bardzo skomplikowane uzaleznienie jakies jest - chetnie poczytalabym wiecej na ten temat, tylko pewnie para poszla w gwizdek i nie mozna bylo ustalic wspomlego stanowiska.
                            • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 18:16
                              sorry: wspolnego* oczywiscie
            • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 13:02
              AL.. big_grin nazbieralam komplementow za lat 20, ponoc nie widac zmian...pochlebca
              • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 13:06
                No bo nie widać, taka samo wyglądasz jak przed latybig_grin..a teraz ciiiii, szykuj się jak najlepiej i leć.
                Nawet nie życzę powodzenia.....bo już jest big_grinbig_grinbig_grin
                • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 16:53
                  Maju !! jak Ty mówisz o indoktrynacji to sory ale mnie na mdłości bierze smile właśnie jestem na etapie bojkotu mediów bo słuchać już i oglądać nie mogę tej......nieustanej indoktrynacji i propagandy sukcesu którego nie ma, jak za Gierka i Jaruzela teraz jest w mediach, kropka w kropkę smile wypad udany smile pogoda wspaniała i pięć rybek złowionych /krąpie/ jedna dla Zuzi bo reflektowała zdaje się na jedną big_grin ta kapliczka która poniżej to zaraz za nią skręcam w stronę wału a moje stanowisko chociaż jest w prostej linii około kilometra od niej to jest na wprost tej kapliczki - strzeże mnie, bym się nie utopił i bez ryb nie wracał big_grin miłego popołudnia.

https://foto2.m.onet.pl/_m/78239e0936b159f037bcb5d8b579f0a6,10,19,0.jpg

https://foto1.m.onet.pl/_m/d03738e99508ba43ace0e67dfa498a61,10,19,0.jpg

https://foto1.m.onet.pl/_m/bc6be28d94c19ee99209bc72d81b0115,10,19,0.jpg

https://foto1.m.onet.pl/_m/4af9e9ab9406f949c92ceef1cae2334d,10,19,0.jpg
                  • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 18:06
                    Urocze... smile lubie bratki smile
    • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 18:03
      Piękne kwiaty, Czarku smile
      A u mnie burza się szykuje i pewnie roślin napsuje, ale jakoś się tym dzisiaj nie przejmuję, może dlatego, żem radosna bardzo....po przyjściu z pracy odnalazłam na poczcie spóźnione, urodzinowe życzenia, cudowne - od zapodzianego przyjaciela. Otwieram szampana ! big_grin
      • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 18:10
        Nooooo... dobrze, ze jestes... z wlasnego doswiadczenia powiem Ci, ze te stare przyjaznie sa sprawdzone, wystarczy tylko odnalezc ten zapomniany most i... zaskakujace efekty nagle.

Moj obiad przeszedl w podwieczorek... no no...po tylu latach, tyle zaufania.
        Tylko AL, nie przesadzaj, do Rejsu bede moze mogla cos dorzucic, do tej piwniczki jakies uzupelnienie...tylko powoli i bez pospiechu.
        • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 18:23
          Ja mam nadzieje, że sporo dorzuciszbig_grin, sknera przecież nie jestem
          • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 18:25
            nie jesteś...miało być big_grin
          • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 18:34
            Spokojnie AL... musze sie temu przyjrzec, wlasnie splynelo mi na poczte..
            • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 18:39
              Wy strasznie tajemniczo rozmawiacie /Maska z AL/ ,Zorro prosi Pana o odpuszczenie win big_grin big_grin koniec świata big_grin big_grin big_grin
              • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 18:52
                Ha, Czarek, gdyby moje gg nie szwankowało, to nie byłoby tak tajemniczo. No, Maseczce intratna robota się szykuje po prostu
                • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 18:54
                  A najśmieszniejsze, że w Polsc. Opłaca się znać perfekcyjnie język obcy big_grin
              • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 18:54
                Tamte kwiaty to hodowane przez człowieka a polne to wybitnie dzieło samej natury smile

https://foto1.m.onet.pl/_m/bd467a31b7cbf32153d64082e55d6b15,10,19,0.jpg

https://foto2.m.onet.pl/_m/aada5c7de68a7a097f7dfeef6eabb7e6,10,19,0.jpg
                • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 18:57
                  No to niech Jej się poszczęści AL smile
                  • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 19:05
                    Ha ha ha, a przecież już płacze, że za dużo tego, a ona leniwa jest. Jak tak dalej pójdzie, to będę musiała cześć przejąc, z tym że ja z kolei czasu mam mało..
                    • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 19:09
                      Aha... aluzje zrozumialas jak widze... a ja mialam nadzieje na metode drobnych krokow
                  • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 19:08
                    Wiesz Czarek... dylematy sa innego rodzaju, to sie zapowiada na dlugoterminowe - a ja tam nie moge wystawic mojego Szefa, bo to cudowny czlowiek.
                    Dlatego bede namawiac AL do wspolpracy, ha... tylko Ona jeszcze o tym nie wie wink
                • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 19:03
                  uwielbiam powój, jest taki subtelny, a jednak taki silny
                  • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 19:06
                    Ja uwielbiam wszystkie polne smile chodzę z aparatem po krzakach, pokrzywach i wyszukuję big_grin big_grin
              • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 19:01
                Eeetam tajemniczo Czarek... przyjechalam na urlop do Mamy, spotkalam starego przyjaciela... nie widzielismy sie od lat - a On zaproponowal mi suuuper lukratywna prace i teraz musze sie zastanowic jak sprawe rozwiazac. A dlaczego akurat mnie? malo ma na rynku? odpowiedz byla zaskakujaca nieco: zaufanie mam...
                • czarek_777 Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 19:12
                  No to masz zagwozdkę Masko ,nie zazdroszczę smile lojalność jest bardzo ważna ale.......ale. Sama musisz zadecydować.
                • zuza_anna Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 19:31
                  No to masz szczęście Maseczko smile ale jak się ma dobrego szefa, to lepiej się dobrze zastanowić, bo możesz trafić na gorszego. smile
                  • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 19:50
                    Wiesz Zuza... ale tu nie mialabym zadnego szefa, tylko kumpla, ktorego znam...Szefa nie wystawie, ale takich propozycji sie nie odrzuca - bo drugi raz sie nie pojawia.
                    • zuza_anna Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 19:56
                      No nie, nie odrzuca się. Powodzenia Maseczko smile
                      • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 20:09
                        Dziekuje Zuza...wlasnie przegladam te materialy... gdyby nie internet, taka fucha bylaby mozliwa tylko tutaj na miejscu w kraju a tak...AL - przygotuj sie...wink
                        • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 20:13
                          Maseczko, nie wiem, to sporo wolnego czasu by zajęło, a ja i tak mam go mało. Zobaczymy, chyba tylko podczas nocnych dyżurów, bo i tak nie śpię.
                          Pogadamy, jak gg zacznie chodzić.
                          • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 20:17
                            A tak naprawde to pogadamy kiedy dopadne telefonu, tego mojego...co to na ryczalcie chodzi wink
      • zuza_anna Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 19:26
        Domyślam się od kogo AL, do mnie też się odezwał, wczoraj. Wielką radość mi sprawił,
        dlatego chętnie się z Tobą napiję szampana. Pozdrawiam, pewnie czyta smile
        • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 19:38
          Dobrze się domyślasz, Zuzanko...w realu właśnie wypiłam tego szampana, w necie tylko symbolicznie i najlepszy......

https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSILCJUF2V-dR8_XufborOu8Did_ig2pYrp5nQXLeKb5MK3AgxH5w
          • zuza_anna Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 20:03
            No to zdrowie AL, Nasze, i Jego. Niech mu się szczęści i zdrowie dopisuje smile

https://img233.imageshack.us/img233/1568/szam.jpg
            • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 20:06
              Zdrowie Jemu i Rodzinie big_grin
              • zuza_anna Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 20:12
                Nawet nie wiesz, AL, jak wczoraj podskakiwałam z radości, gdy zobaczyłam mail'a.
                takie długo oczekiwane są najmilsze smile

Czekam, może ktoś jeszcze się odezwie do mnie, z ... ale wątpię!
                • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 20:19
                  A ja sobie to potrafie wyobrazic, bo wiele razy zesmy sie juz martwily...ale to dobrze, ze wszystko jest w porzadku....
                  • maja-z-podworka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 20:24
                    Zdrowia dla wszystkich smileNie wiem, o czym mówicie, ale cieszę się, że były jakieś dobre wiadomości.
                    Dobranoc Kalejdoskopie.
                    • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 20:32
                      Były bardzo dobre i miłe, aż się rozszlochałam smile...ale ja tak czasami miewam, gdy mnie coś wzruszy
                    • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 20:33
                      A TY Majeczko za dnia spac juz idziesz? u mnie sie wprawdzie sciemnilo, ale to dlatego, ze ulewa przeszla wink
                      p.s. doniose Ci na poczte
                      • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 20:37
                        U mnie tez ulewa przeszła i dobrze, samochód mi umyła big_grin
        • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 20:14
          To i ja sie dolacze, z zyczeniami zdrowia, zdrowia i raz jeszcze zdrowia...

https://kolorowott.blox.pl/resource/piwonie_003.jpg
          • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 20:23
            i szampana za to zdrowie koniecznie wypij, puk stuk big_grin
            • zuza_anna Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 21:07
              To ja uciekam. Bajkowych snów! Dobranoc! smile
              • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 21:10
                Dobranoc Zuza kiss

a ja sie bede musiala przymierzyc do mojego nowego zlecenia...
                • al-szamanka Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 16.06.11, 21:56
                  Ja tez zmykać muszę, dobranoc smile
                  • m.maska Re: 14 Czerwca......pogoda SUPER! 17.06.11, 01:33
                    Dobranoc Kalejdoskop smile

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka