al-szamanka 27.03.17, 09:07 Chwalcie, chwalcie, wazelinujcie... oto fiołki albinoski. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 27.03.17, 10:30 Slicznosci Wiesz ,ze wbrew pozorom jest to roslina ktora swietnie potrafi sie zaadoptowac ? Byle troche wilgoci bylo w zakatku , u mnie zima liscie a tuz przed wiosna kwiatki przypominaja ze kiedys wsadzilam tam cebulki swiatecznych domowych . Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 27.03.17, 10:56 faktycznie, albinoski sa trudne do sfotografowania Wlasnie mi przypomnialas ,ze mam takowe w nielasce , za buda z narzedziami, maz wyrzucil tak kilka lat temu zawartosc swiatecznych koszykow, wstdze sie .... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 27.03.17, 11:17 a74-7 napisał: > faktycznie, albinoski sa trudne do sfotografowania > Wlasnie mi przypomnialas ,ze mam takowe w nielasce , za buda z narzedziami, maz > wyrzucil tak kilka lat temu zawartosc swiatecznych koszykow, wstdze sie ....:- > ( > Ale te Twoje to fiołki alpejskie... moje takie zwykłe, powiedziałabym... pospoliciaki Zastanawiam się dlaczego tym Twoim tak dobrze za budą, może dlatego, że mało kto tam zagląda a one chciały zachować atmosferę przeczystej intymności. Daję Ci za nie piątkę z plusem... i kropką Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 27.03.17, 14:28 a Irysy jak widzicie? Dla mnie to oznaka wiosny. Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 27.03.17, 14:34 Pyszne sa )) Irysy kupuje na Wielkanoc do wazonu, w ogrodkach kwitna dopiero w czerwcu . Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 27.03.17, 14:29 Fiołki lubię w doniczce,teraz mi nie kwitnie. Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 27.03.17, 11:00 A tu moje konkursowe zagwinki. Dzisiejsze, jeszcze slonca nie ma Kto okresli w jakim kolorze sa,pliss Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 27.03.17, 11:11 O, jakie piękne! I jaka nazwa fikuśna Hmm, o kolorze nie będę się wypowiadać, bo może mnie ktoś o złośliwość posądzić Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 30.03.17, 15:29 Ten też śliczny: Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 31.03.17, 21:22 Te preciki (?) wygladaja jak szpileczki z perlowymi lebkami Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 27.03.17, 11:38 faktycznie masz 100% racji, dlatego pisalam gdzies tam ,ze biale sa mi malo znane, Pachnace fioletowe sa tu dosc rzadko spotykane ,dla mieszczucha oczywista. Stad mi sie pomylilo z alpejskimi uczymy sie caly czas Ale spojrz co mozna z nich zrobic Chociaz sa tak wdzieczne i niewinne ze ja bym nie zerwala Byc moze sa nawet pod ochrona ? 1000roslin.pl/fiolek-bialy/ Odpowiedz Link
super.halusia Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 27.03.17, 13:21 Czyż,nie cudne Odpowiedz Link
super.halusia Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 27.03.17, 14:55 To jest Twój ogródeczek? Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 27.03.17, 17:24 Nie halusiu, to jeden z wielu w drodze do parku,spodobal mi sie Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 28.03.17, 17:47 Ekhmmm, Zapraszamy Krokusik do konkursu Crowd Applause and Cheer Sound Effect [;HD]; Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 28.03.17, 18:37 To ja poczekam, moze sie w tym roku jakies kwiotki wykluja na moim krzewie granatu, w ubieglym roku bardzo licho wygladal ale teraz, nie powiem, po zimie sie pieknie zazielenil. A przez zime staly lyse badyle tylko - podcielam solidnie, no to powypuszczal te swoje buraczkowe galazki i sypie zielenia - jest szansa na kwiotki. Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 28.03.17, 18:41 Ty nam tez pokazuj postep wiosny w okolicy,bardzo prosze, a granatom slemy pozytywne fluidy i trzymamy za nie kciuki Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 28.03.17, 18:55 Też mam wiechetkę granatów, ale tylko mnóstwo zielonych liści... kwiatów nigdy. Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 29.03.17, 21:05 Pamietasz chyba, jak kupilam sobie ten krzaczek granatu, to mi jeszcze tego samego lata zakwitl... zakwitl to bardzo gornolotne okreslenie - jeden kwiotek sie wyklul. Potem z dobrego serca go przelalam i musialam osuszac i w ubieglym roku byl taki slabiutki - w tym roku calkiem niezle sie prezentuje, jak na koniec marca - jest szansa na kfiotki. Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 29.03.17, 10:44 Witam w ten historyczny, brexitowy dzien malo skromna magnolia Niech nam Brexit lekki bedzie Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 29.03.17, 12:24 A wiiiiidzisz, w niedziele 26.03. wisnie kwitly w najlepsze ale magnolie, byc moze powstrzymywaly sie zeby nie skrasc wsniom "show" - tak to wygladalo trzy dni temu - kto wie, moze dzisiaj wyglada podobnie jak u Ciebie - trzy cieple dni i wiosna eksploduje... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 29.03.17, 15:13 a74-7 napisał: > Witam w ten historyczny, brexitowy dzien malo skromna magnolia > > Niech nam Brexit lekki bedzie Niech wam Brexit letki będzie Odpowiedz Link
rena-ta49 Petru to Was nawet ze strefy euro 29.03.17, 15:18 wyprowadza Na niego zawsze można liczyć Odpowiedz Link
m.maska Re: Petru to Was nawet ze strefy euro 29.03.17, 15:47 O jaki ladny "kwiatek" Rysio jest niezastapiony... Odpowiedz Link
m.maska Re: Petru to Was nawet ze strefy euro 29.03.17, 15:47 Co lepsze w strefie euro jest np. Watykan i Monako - ale do UE nie naleza... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Petru to Was nawet ze strefy euro 29.03.17, 18:59 m.maska napisała: > O jaki ladny "kwiatek" Rysio jest niezastapiony... > Bo Rysio jest jak ten Iżinek z dowcipu... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Petru to Was nawet ze strefy euro 29.03.17, 19:33 O ten dowcip chodzi... Pewnemu Czechowi urodził się syn. Czech był bardzo szczęśliwy i dał mu na imię Iżinek. Wpada do szpitala i szuka syna. Patrzy drzwi z napisem "Dzieci genialne". - Jest tu mój Iżinek? - Nie ma! - odpowiada pielęgniarka. Trudno, następne drzwi - "Dzieci wysoko inteligentne" - Jest tu mój Iżinek? - Nie ma! Szkoda, następne drzwi: "Dzieci przeciętne" - Jest tu mój Iżinek? - Nie ma! Słabo, następne drzwi: "Dzieci głupie" - Jest tu mój Iżinek? - Nie ma! Mija tak kolejna pokoje: "Dzieci bardzo głupie", "Dzieci beznadziejnie głupie" etc... ale Iżinka nie ma. W końcu został ostatni pokój, a na nim napis: "IŻINEK" Odpowiedz Link
al-szamanka konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 29.03.17, 20:41 konkursowe zdjątko pt. "Kwiatek z pscółką, a może bąckiem" Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 29.03.17, 21:36 Pscółka zdaje sie na mahonii, mlody bączus ma wiekszy tyleczek ;-D Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 30.03.17, 15:26 al-szamanka napisała: > konkursowe zdjątko pt. "Kwiatek z pscółką, a może bąckiem" > > To chyba pszczoła,dobrze ,że nie wyginęły pszczółki Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 31.03.17, 19:55 konkursowa pigwa Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 31.03.17, 21:17 Al, naturalna pieknosc Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 31.03.17, 21:54 a jakie nagrody będą ? Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 31.03.17, 22:14 O Booooooosz.... ta stokrotka - cudna... Odpowiedz Link
rudka-a Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 31.03.17, 22:16 Na pewno nie dam sobie odebrać pierwszego miejsca, dyplomu i gratulacji... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 31.03.17, 22:21 m.maska napisała: > O Booooooosz.... ta stokrotka - cudna... > Nie dość, że cudna, to wyraźnie ma duszę. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 31.03.17, 22:17 kogucik.2872 napisał: > a jakie nagrody będą ? > > Dziwne pytanie! Pochwała publiczna plus wyróżnienie pt. zdjęcie dnia, tygodnie, miesiąca, albo i roku Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 31.03.17, 22:22 to mam więcej tego zielska Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 31.03.17, 22:40 Piękna Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 31.03.17, 22:59 Bardzo tajemnicza... Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 31.03.17, 22:29 kogucik.2872 napisał: > a jakie nagrody będą ? > > Odpowiedz Link
a74-7 Re: Petru to Was nawet ze strefy euro 30.03.17, 11:12 Al napisala: W końcu został ostatni pokój, a na nim napis: "IŻINEK" hehe, cus mi to przypomina narodziny duzego ksiecia Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Petru to Was nawet ze strefy euro 30.03.17, 15:18 m.maska napisała: > O jaki ladny "kwiatek" Rysio jest niezastapiony... > Dobrze, że jest taka krynica wiedzy jak R.Petru,bo na to mało kto sam by wpadł: Odpowiedz Link
a74-7 Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 21:19 "też pigwa.. suspicious" Nosz Cudo z duzej litery ! "(praca zespołowa)" ekhm, znaczy siem , botoxik byl ? ;-D Odpowiedz Link
rudka-a Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 21:24 Foto "pewniak" do pierwszego miejsca możesz już mamlać (mnieeee) taaaki mały.....pyciutki )) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 21:33 rudka-a napisała: > Foto "pewniak" do pierwszego miejsca > możesz już mamlać (mnieeee) > > taaaki mały.....pyciutki )) > To niesprawiedliwe! Miały być zdjęcia amatorów, a nie profesjonalistów! Odpowiedz Link
rudka-a Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 21:42 al-szamanka napisała: > To niesprawiedliwe! Miały być zdjęcia amatorów, a nie profesjonalistów! no, i są...to amatorszczyzna Odpowiedz Link
m.maska Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 22:37 Nawet swoich nie pokaze... bo wstyd Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 22:40 A dlaczego wstyd? Amatorzy nie mają prawa zachwycać się światem? Odpowiedz Link
m.maska Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 22:42 blondynka.2801 napisała: > A dlaczego wstyd? > Amatorzy nie mają prawa zachwycać się światem? Oczywiscie, ze maja - tyle, ze foty kiepskie a swiat i tak pozostaje piekny i ma calkowicie gdzies jak wyjdzie na fotach. Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 22:52 Czyli warto publikować wyłącznie perfekcyjne dokonania, tak? Można to rozciągnąć z fotografii na dowolną dziedzinę. I w tym świetle np. radosna twórczość na forach i portalach fotograficznych/literackich nie miałaby prawa bytu. A poza tym piękno jest w oku patrzącego, jeśli potrafi je dostrzec. I niekoniecznie musi być perfekcyjne. Chyba, że ktoś ma galopującą ambicję zdobywania nagród. To zmienia postać na poleżeć. Chociaż... Często-gęsto konkursy wygrywają fotografie pokazujące coś więcej/coś innego, niż standardowo rozumiane piękno. Np. emocje. Różne emocje. Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 22:56 emocje widzimy tam, gdzie sami chcemy. Również w kfiatkach. Odpowiedz Link
m.maska Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 22:57 Nie przesadzaj, ja pokazuje sporo fotek, ktory, daleko do perfekcji - ot na przyklad cale wnetrze katedry w Maladze wyszlo mi marnie - czego bardzo zaluje - bo byla piekna - ale nawet jak sa te foty marnej jakosci to jako wspomnienie i przywolanie tego co sie widzialo - bezcenne... Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 23:04 m.maska napisała: ale nawet jak sa te foty marnej jakosci to jako wspomnienie i przywolanie tego co sie widzialo - bezcenne... I dokładnie o to chodzi, moim zdaniem. O emocje, które fotografie przywołują Może to tylko kwiatek, ale kwitł w konkretnym miejscu, w konkretnym czasie i w konkretnym... towarzystwie Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 23:19 mam dwa pudła czarno-białych fot. Nie "umywają się" do cyfrowych tworów. A jednak są o niebo cenniejsze. Odpowiedz Link
blondynka.2801 Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 23:27 kogucik.2872 napisał: > mam dwa pudła czarno-białych fot. Nie "umywają się" do cyfrowych tworów. A jednak są o niebo cenniejsze. Są, bo choć nie są perfekcyjne, mają duszę i wyraźny "odcisk palca" autora A skoro jesteśmy przy kwiatkach , ja np. bardzo lubię tę, autorstwa mojego Taty pl.tinypic.com/view.php?pic=6xrqra&s=9#.WN7JaGfwE5s Odpowiedz Link
rudka-a Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 22:40 m.maska napisała: > Nawet swoich nie pokaze... bo wstyd Co wstyd.....wklejaj... inni nie takie gnioty wstawiają i maja swoje sukcesy....)) Odpowiedz Link
m.maska Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 22:53 No dobrze... Hibiscus Malagueño - hibiscus z Malagi po deszczu Odpowiedz Link
al-szamanka Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 23:08 kogucik.2872 napisał: > pciółka > > Ależ ona prawdziwie kosmata Odpowiedz Link
m.maska Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 01.04.17, 00:28 Czy ten kfiotek taki mały, czy ta pciółka taka wielka? Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 22:55 wstyd to kraść... a niby czemu nie bo nie ? m.maska napisała: > Nawet swoich nie pokaze... bo wstyd > Odpowiedz Link
a74-7 Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 21:28 Rudka ,końskie , ale zaloty byly pod budka Odpowiedz Link
rudka-a Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 31.03.17, 21:37 co mi tu insynuujesz, ze będziemy rżeć? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 01.04.17, 19:57 Mój dzisiejszy połów. Całe stada turystów pstrykało w tym miejscu zdjęcia. Odpowiedz Link
m.maska Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 01.04.17, 23:24 Wcale mnie nie dziwi, ze takie skupisko kwitnacych magnolii sciaga turystow - zwlaszcza przy pieknej pogodzie. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: musze wygrać ten końkurs ;)) 02.04.17, 09:08 m.maska napisała: > Wcale mnie nie dziwi, ze takie skupisko kwitnacych magnolii sciaga turystow - z > wlaszcza przy pieknej pogodzie. > A jest ich tam więcej niż na zdjęciu, wszystkich nie mogłam objąć. Wrażenie niesamowite, idzie się pomiędzy w różowawej poświacie. Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 02.04.17, 10:39 Przepiekne te magnolie ,Al. A tak z drugiej strony Kiedys symbol Japonczyka z aparatem na szyi wzbudzal usmiech , a teraz wszyscy cykaja na prawo i na lewo , to sie porobilo Odpowiedz Link
rudka-a Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 02.04.17, 14:14 Lecimy dalej... Fioły Odpowiedz Link
super.halusia Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 02.04.17, 14:20 Przepiękne krokusy Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 02.04.17, 21:03 rena-ta49 napisała: > przeurocze Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 02.04.17, 21:08 super.halusia napisała: > Przepiękne krokusy > Raz jeden widziałam taką krokusową łąkę... piękno zapierało dech Odpowiedz Link
rudka-a Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 02.04.17, 21:14 noizz.pl/podroze/krokusy-w-tatrach-w-dolinie-chocholowskiej/qpxp8pg jak tak dalej będzie, to...zadepczą... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 11.04.17, 20:22 rena-ta49 napisała: > Magnolie sa piękne, tylko szkoda, że zaledwie rozkwitną, to już im płatki opadają. Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 11.04.17, 20:48 Piekna. Te magnolie u nas rozkwitaja ciutke pozniej niz rozowe . Ale kolor - wspanialy. Fajny ogrod . Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 12.04.17, 18:05 Jadać z pracy zauważyłam, żeś w Salzburgu zakwitły bzy... wszystkie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 02.04.17, 21:05 rudka-a napisała: > Lecimy dalej... > > Fioły > > [img]https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/86/78/23/01cb01e333.jpg[/im > g] Oj rzeczywiscie, aż pachną... sobą Odpowiedz Link
rudka-a Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 10.05.17, 21:15 Nie myślcie sobie, że się nie upomnę o nagrodę ) Rozstrzygnięcia nie będzie?? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 10.05.17, 21:37 rudka-a napisała: > Nie myślcie sobie, że się nie upomnę o nagrodę ) > > Rozstrzygnięcia nie będzie?? Za mało kwiatków nastawiałaś, to się robi każdego dnia i przynajmniej przez rok! Odpowiedz Link
rudka-a Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 10.05.17, 21:52 I przy kazdym życzyć miłego dnia przynajmniej w pięciu językach? nooo, taka poliglotką, to ja nie jestem ) Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 10.05.17, 22:28 Ekhm... ja glosuje na pciółkie, te wlochate nozki mnie ujely...;-D Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 10.05.17, 22:29 na moją pciółkę ?? a74-7 napisał: > Ekhm... > ja glosuje na pciółkie, > te wlochate nozki mnie ujely...;-D Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 11.05.17, 10:05 A gdzie tu widziales inne wlochate odnoza,no gdzie? Tu nie kurnik Odpowiedz Link
kogucik.2872 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 12.05.17, 18:58 w kurniku to mają golone nózie Odpowiedz Link
rudka-a Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 13.05.17, 16:59 Dobra...daleej.... o depilacji potem konkurs trwa? trwa! ( kategoria: cykniete komórą) Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 14.05.17, 19:08 urocza łowiecka... i jaka welniasta Odpowiedz Link
rudka-a Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 14.05.17, 22:30 Teraz w portretach się lubuję Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 16.05.17, 19:55 "Teraz w portretach się lubuję " acha, blondynek Odpowiedz Link
rudka-a Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 18.05.17, 19:13 a74-7 napisał: > "Teraz w portretach się lubuję " > acha, blondynek > A, weź i nie wywołuj wilka z lasu, bo się ten nasz Czerwony Kapturek zaraz uaktywni ))))))))) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 14.05.17, 22:39 rudka-a napisała: > Dobra...daleej.... > o depilacji potem > konkurs trwa? trwa! > > Śliczna łowiecka, ale jakby smutna. Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 14.05.17, 22:41 "Śliczna łowiecka, ale jakby smutna." Nie widziala jeszcze tegorocznych jajeczek Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 16.05.17, 19:35 Poszłam kupić pralkę,ale do domu przytargałam kwiatek Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 16.05.17, 19:50 Hahaha ,palemka rozczochrany "konski ogonek " Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 16.05.17, 19:56 To co, w kwieciarni tej pralki szukałaś? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 16.05.17, 21:01 al-szamanka napisała: > To co, w kwieciarni tej pralki szukałaś? > > Nieeee,chodziłam po marketach,szukałam pralki która ma 33 cm głębokości. Tylko taka mieści się w mojej łazience. Przy okazji wypatrzyłam tego kwiatka Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 17.05.17, 22:13 rena-ta49 napisała: > al-szamanka napisała: > > > To co, w kwieciarni tej pralki szukałaś? > > > > > > Nieeee,chodziłam po marketach,szukałam pralki która ma 33 cm głębokości. > Tylko taka mieści się w mojej łazience. > Przy okazji wypatrzyłam tego kwiatka 33 cm głębokości? Czy takie w ogóle są produkowane? A jeżeli tak, to czy one potrafią prać? Odpowiedz Link
rudka-a Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 18.05.17, 20:30 Spróbuj doprać jakiś większy kocyk, lub narzutkę graniczy z cudem prawie Przekrocz wsad do pralki o jedne majtki, to nie ruszy - myśli wtedy intensywnie ) Odpowiedz Link
rudka-a Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 18.05.17, 20:32 No, ale my tu gadu gadu, a końkurs trwa przecież ) Rybożercy ) Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 18.05.17, 21:12 No sliczny jest... pije, czy pluje? Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 19.05.17, 10:51 rybkie zlpal, co prawda nie zlota.... ale nagroda murowana ! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 19.05.17, 11:11 a74-7 napisał: > rybkie zlpal, co prawda nie zlota.... ale nagroda murowana ! Hej, jezeli rybka srebrna to tylko jedno zyczenie spelni. Pierwszaaaaaaaaa! Juz zyczenie wypowiedzialam Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 19.05.17, 11:09 rudka-a napisała: > No, ale my tu gadu gadu, a końkurs trwa przecież ) > > Rybożercy ) > > [img]https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/00/94/23/011295d078.jpg[/im > g] Heh, a co ona, chce sie zatkac? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 19.05.17, 14:14 al-szamanka napisała: > rena-ta49 napisała: > > > al-szamanka napisała: > > > > > To co, w kwieciarni tej pralki szukałaś? > > > > > > > > > > Nieeee,chodziłam po marketach,szukałam pralki która ma 33 cm głębokości. > > Tylko taka mieści się w mojej łazience. > > Przy okazji wypatrzyłam tego kwiatka > > > 33 cm głębokości? Czy takie w ogóle są produkowane? A jeżeli tak, to czy one po > trafią prać? > Jedynym producentem takich pralek jest Candy: www.mediaexpert.pl/pralki/pralka-candy-gcy-1052d2,id-584651?gclid=CMD-pPX2-9MCFRGQGAoda6wLDg&gclsrc=aw.ds&dclid=CIqGq_X2-9MCFcnUGAodqHoGNg Tylko taka mieści się w wnęce mojej łazienki. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 19.05.17, 14:17 al-szamanka napisała: > rena-ta49 napisała: > > > al-szamanka napisała: > > > > > To co, w kwieciarni tej pralki szukałaś? > > > > > > > > > > Nieeee,chodziłam po marketach,szukałam pralki która ma 33 cm głębokości. > > Tylko taka mieści się w mojej łazience. > > Przy okazji wypatrzyłam tego kwiatka > > > 33 cm głębokości? Czy takie w ogóle są produkowane? A jeżeli tak, to czy one po > trafią prać? > Przez 16 lat miałam taka ,teraz chciałam wymienić tylko łożyska,ale mechanik się nie podjął.Pierze doskonale,bęben o pojemności 5-kg. Dla mnie wystarczająco. Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 19.05.17, 12:03 Kwiatkowy fotograficzny, a ja Wam tylko opowiem, bo znam z opowiadania... Moja mama kupila pol glowki kapusty, o ktorej zapomniala - zostawila ja w woreczku i kapusta lezala sobie w skrytce az... wypuscila listeczki. To bylo na poczatku kwietnia - jak sie glabek konczy w srodku kapusty, tam wypuscila lodyzki, potem listeczki - wiec moja mama postanowila kapuste wsadzic do doniczki - dzisiaj podobno pieknie kwitnie, obsypana masa malych drobnych zoltych czterolistnych kwiatkow. Czy doczekaja one mojego przyjazdu, zeby im zrobic fote - tego nie wiem - ale mama jest tym zachwycona. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 19.05.17, 13:03 m.maska napisała: > Kwiatkowy fotograficzny, a ja Wam tylko opowiem, bo znam z opowiadania... > Moja mama kupila pol glowki kapusty, o ktorej zapomniala - zostawila ja w worec > zku i kapusta lezala sobie w skrytce az... wypuscila listeczki. To bylo na pocz > atku kwietnia - jak sie glabek konczy w srodku kapusty, tam wypuscila lodyzki, > potem listeczki - wiec moja mama postanowila kapuste wsadzic do doniczki - dzis > iaj podobno pieknie kwitnie, obsypana masa malych drobnych zoltych czterolistny > ch kwiatkow. > Czy doczekaja one mojego przyjazdu, zeby im zrobic fote - tego nie wiem - ale m > ama jest tym zachwycona. > To jest znak, ze cos dobrego sie dziac zacznie... i jeszcze te czterolistne kwiatki niczym czterolistna koniczynka Odpowiedz Link
rudka-a Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 25.06.17, 20:35 Jako, że mi się konkurencja 'wykruszyła', to hopaaa w górę Lawendowo... Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 25.06.17, 21:26 Rudka, ale w jakim kolorze jest ta lawenda ??? Odpowiedz Link
rudka-a Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 25.06.17, 21:40 W zółtym Jakas taka niebieskawa. Gatunków jest w ciut i wiecej A, cooo...chcesz...zaszczepkę? Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 26.06.17, 18:23 A, cooo...chcesz...zaszczepkę? big_grin A chce zaczepke koniecznie! Odpowiedz Link
rudka-a Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 26.06.17, 21:09 a74-7 napisał: > A, cooo...chcesz...zaszczepkę? big_grin > A chce zaczepke koniecznie! Nie za(sz)czepiam.....bez powodu przemyśl to jeszcze, bo taka zaszczepka z mojej ręki żyje roczek i więcej ))))) ) Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 25.06.17, 21:32 A ja przywiozlam moze malo konkurencyjna ale warta pokazania Albicje zwana rowniez spiacym drzewem czy perskim drzewem jedwabnym. Sklada liscie gdy jest jej zimno, w nocy czy w czasie deszczuW nocy jej delikatne ,pierzate kwiatki swieca. W kulturze wschodu kwiaty maja moc uzdrowienia zlamanych serc,wywoluja uczucia zadowolenia i szczescia Przebilam ,za caloksztalt ;-D! Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 25.06.17, 21:33 No i jeszcze fota: Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 25.06.17, 21:44 Ha, kosmate mocno te kwiatki. Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 26.06.17, 18:06 Ciekawe i sliczniutkie... Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 26.06.17, 18:10 Staje do konkursu, z kwiatem fikusa Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 26.06.17, 18:24 I rzutem na tasme: Erythrina coralloides i zapewne kolor koralowy ma jednak cos wspolnego z coralloides w przeciwienstwie do tego, ze pastel(ciastko po portugalsku) nie ma na pewno nic wspolnego z pastelami, podobnie jak francuski canard nie ma nic wspolnego z kanarkiem... jak to kiedys z usmiechem komus przetlumaczylam - ale to byl oczywiscie zart. Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 26.06.17, 19:27 m.maska napisała: > I rzutem na tasme: Erythrina coralloides i zapewne kolor koralowy ma jednak cos > wspolnego z coralloides w przeciwienstwie do tego, ze pastel(ciastko po portug > alsku) nie ma na pewno nic wspolnego z pastelami, podobnie jak francuski canard > nie ma nic wspolnego z kanarkiem... jak to kiedys z usmiechem komus przetlumac > zylam - ale to byl oczywiscie zart. > > p.s. oczywiscie, ze francuski canard ma jednak wiecej wspolnego z kanarkiem niz portugalski pastel z pastelami... canard i kanarek - oba maja skrzydelka Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 26.06.17, 18:20 Przepiekny masko. Fikus ma przepiekne ,wielkie kwiaty. Tez mam , ale nie az taka fota Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 26.06.17, 18:26 No ten Twoj to dopiero w rozkwicie - nasz byl jednym z ostatnich, ktore sie jeszcze w cieniu zachowaly. Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 26.06.17, 18:30 I jeszcze liliowa mgielka jacarandowych dzwoneczkow Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 26.06.17, 18:44 Przejdźmy z flory na faunę... w tym samym Jardim do Ultramar w Lizbonie gdzie spotkałyśmy "coralloides" - pawica z przychówkiem Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 26.06.17, 18:48 I skąd my to znamy? w parku bardzo wiele samotnych pawi a pawice zgrupowane wokół koguta... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 26.06.17, 20:52 m.maska napisała: > I skąd my to znamy? w parku bardzo wiele samotnych pawi a pawice zgrupowane wok > ół koguta... > > Za kogutem pawice sznurem Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 26.06.17, 20:50 m.maska napisała: > Przejdźmy z flory na faunę... w tym samym Jardim do Ultramar w Lizbonie gdzie s > potkałyśmy "coralloides" - pawica z przychówkiem > > A przeciez cyknelas jeszcze zdjecie, gdy mialam takiego maciupkiego pawika w dlon... byl aki kruchy, delikatny, prawie jak tchnenie, a jego mama wcale sie o to nie obrazila. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 25.07.17, 19:35 rudka-a napisała: > "Rozmarzona" > Wyraźnie marzy o świeżej trawie i soczystych kaczeńcach Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 25.07.17, 22:01 al-szamanka napisała: > rudka-a napisała: > > > "Rozmarzona" > > > > > Wyraźnie marzy o świeżej trawie i soczystych kaczeńcach > > A ja mysle, ze Rudka byla w sobote albo w niedziele w drodze zeby zrobic reportaz z demonstracji... Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 25.07.17, 22:06 tam jakby czarne wasy po lewej.... Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 25.07.17, 19:10 Beda dwa ze slupkiem, znaczy siem z fallusem , mozna sobie wybrac ktory milej oko polaskocze ;-D Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 25.07.17, 19:16 Ten jakby mniejszy Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 27.07.17, 10:19 rudka-a napisała: > Pies obronny > > [img]https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/93/14/24/010a0ba7bc.jpg[/im > g] > > Taaa... Pies obronny na przesluchaniu pod żarową Kaczysci juz nawet psy przesluchuja Luuuuuuuuudzie, ale sie dzieja - koniec demokracji... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 27.07.17, 22:11 Kwiatki, pieski i owieczki... to ja z trawką wyskoczę Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 28.07.17, 08:08 znaczy sie ,na trawke wyskoczylas heh, u mnie niebo z przewaga szarosci..... Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 28.07.17, 08:57 U mnie lipcowe 14° Odpowiedz Link
a74-7 Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 28.07.17, 08:09 jaki tam obronny, mafiozo normalnie...;-D Odpowiedz Link
rudka-a Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 28.07.17, 10:59 Po czym wnioskujesz? pewnie po..czarnych okularach Pies nie mój, bo ja w takich ciałkotliwcach sie nie lubuje, okulary też nie... une (te okulary), to mi na kioskowe Wersacze lecą ;DD Odpowiedz Link
rudka-a Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 30.08.17, 17:22 ..żeby mi ten wątek nie przepadł to cyk.... wrzosy Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 30.08.17, 17:26 Wrzosy, to na wrzesien - co sie tak spieszysz? Odpowiedz Link
rudka-a Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 30.08.17, 17:33 Na wszelki zaś...gdybym np przedwcześnie kopneła w kalendarz - niekoniecznie kfiotkowy Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 30.08.17, 19:16 Te dwa dni jeszcze wytrzymasz... Odpowiedz Link
rudka-a Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 16.04.18, 23:20 jako, że jeszcze ten końkurs trwa, to dorzucę zwierzątko Odpowiedz Link
m.maska Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 16.04.18, 23:42 Źwierzatka bedziemy oceniac inną razą - ale w koncu najwyzszy czas zeby wyroznienia rozdac Odpowiedz Link
al-szamanka Re: konkursowy wąteczek kwiatkowy... i nie tylko 17.04.18, 09:35 m.maska napisała: > Źwierzatka bedziemy oceniac inną razą - ale w koncu najwyzszy czas zeby wyrozni > enia rozdac > O tak, o tak, wyróżnienia... czekam z niecierpliwością... bo miesiąc bez wyróżnienia to czas stracony!!! Odpowiedz Link