Dodaj do ulubionych

Samochody - śmiercionośna broń terrorystów

17.08.17, 22:39
Samochody - śmiercionośna broń terrorystów

W Europie po raz kolejny doszło do ataku terrorystycznego, w którym samochód posłużył jako śmiercionośna broń.

Zamach w Barcelonie, w trakcie którego kierowca furgonetki taranował ludzi w centrum miasta, przywodzi na myśl inne zamachy, w których to właśnie pojazdy stały się śmiercionośną bronią.

Barcelona. 17 sierpnia: W centrum miasta na bulwarze Las Ramblas furgonetka wjechała w tłum ludzi. Policja poinformowała, że jest to zamach terrorystyczny

Londyn. 3 czerwca: Trzech zamachowców wjechało samochodem dostawczym na londyńskim moście London Bridge w tłum ludzi. Sprawcy zamachu wyskoczyli z samochodu i rzucili się z nożami na ludzi w pobliskiej uczęszczanej dzielnicy Borough Market. Zabili siedem osób i ranili kilkadziesiąt. Ostatecznie zostali zastrzeleni przez policję.

Sztokholm. 7 kwietnia
: Domniemany islamista Rachmat Akilow wjechał skradzioną ciężarówką w ulicę handlową w centrum Sztokholmu, zabijając pięć osób. Policja zatrzymała Akilowa, pochodzącego z Uzbekistanu, uważanego za zwolennika tzw. "Państwa Islamskiego".

Londyn. 22 marca: Domniemany islamski zamachowiec Khalid Masood na moście Westminster Bridge w Londynie potrącił samochodem kilka osób, po czym wtargnął na teren brytyjskiego parlamentu śmiertelnie raniąc nożem jednego z policjantów. 52-latek, który przeszedł na islam, zabił pięć osób i kilkadziesiąt ranił. Został zastrzelony przez policję. Tzw "Państwo Islamskie" zapisało ten czyn na swoje konto.

Berlin. 19 grudnia 2016: Tunezyjczyk Anis Amri dokonał zamachu na jarmark świąteczny koło berlińskiego kościoła Gedaechtniskirche. Ciężarówką skradzioną polskiemu spedytorowi wjechał w ludzi spacerujących po jarmarku. Do zamachu, który przypisało sobie tzw "Państwo Islamskie" zginęło 12 osób, ponad 40 zostało rannych. 23 grudnia Amri został zabity w Sesto San Giovanni koło Mediolanu przez patrol policji.

Nicea. 14 lipca 2016: Tunezyjczyk Mohamed Lahouaiej Bouhlel podczas festynu w dniu francuskiego święta narodowego staranował ciężarówką tłum na bulwarze, zabijając 86 osób i raniąc ponad 400. Czyn ten przypisało sobie tzw. "Państwo Islamskie".

Montreal. Październik 2014: 25-letni kanadyjski konwertyta na przedmieściu Montrealu staranował samochodem trzech żołnierzy. Zabił jednego z nich, drugiego ranił. Podczas pościgu został zastrzelony przez policję.

Londyn. Maj 2013: Dwóch londyńczyków pochodzenia nigeryjskiego potrąciło samochodem żołnierza Lee Rigby'ego, po czym zadali mu śmiertelne ciosy nożem. Jeden z zamachowców oświadczył, że "chciał pomścić muzułmanów zabitych przez brytyjskich żołnierzy".
Dostępna broń

Szef propagandy tzw. "Państwa Islamskiego" Abu Muhammad al-Adnani we wrześniu 2014 wezwał muzułmanów do zabijania "niewiernych" w zachodnich państwach w zemście za udział ich krajów w walce z tzw. "Państwem Islamskim". Rzecznik ISIS wymienił różne sposoby zabijania cywilów i żołnierzy, bez większych logistycznych nakładów np. posługując się nożami czy taranując ludzi samochodami.

AFPD / Małgorzata Matzke/ Redakcja Polska Deutsche Welle

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/deutsche-welle/news-samochody-smiercionosna-bron-terrorystow,nId,2429959#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
Obserwuj wątek
    • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 21:22
      i niestety. Broń nie do wykrycia. I będzie coraz gorzej. Konflikt się rozkręca. My im bombki, oni nam ciężarówką po promenadzie. Super.
      • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 21:41
        "Angela Merkel chce, aby imigranci jak najszybciej zaadaptowali się w Niemczech i znaleźli pracę. Wg niej idealnym miejscem jest dla nich... kabina ciężarówki. W tym celu powstaną specjalne przepisy, które mają ułatwić imigrantom pracę za kółkiem.

Przepisanie syryjskiego prawa jazdy kosztuje jednak 500 euro. Kanclerz Niemiec znalazła i na to sposób. Kanclerz Niemiec, Angela Merkel, w wywiadzie dla rbb-Inforadio opowiedziała się za jak najszybszą integracją uchodźców na niemieckim rynku pracy. Wg niej konieczne będą specjalne przepisy:"

No coz Niemcy zadbaja tez o to zeby im tej broni dostarczyc... juz nie beda musieli krasc tej smiercionosnej broni, beda ja mieli do wlasnej dyspozycji.
        • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 21:46
          nie wszyscy imigranci to zabójcy. U nas - szczególnie na zachodzie - imigranci to Ukraińcy. Ja akurat jestem rozdarty. Mam pochodzenie Ukraińskie i Ukraińcy wymordowali część mojej rodziny. Powiedz - jak mam traktować gościa w Leclerku na kasie, mówiącego z wyraźnym akcentem - jak krajana, czy jak wroga zabójcę ?
          • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 21:46
            na wschodzie miało być
            • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 21:57
              Kurze, ale mimo wszystko, nie porownuj islamskiej dziczy z ludzmi z innego kregu kulturowego.
              Tu nie chodzi o emigrantow z Ameryki Poludniowej, z Azji, z Rosji, ale chodzi o niewyksztalcona dzicz...
              Masz moze jakies przyklady CO???? do swiatowej kultury czy nauki wniesli mieszkancy Ugandy, Somalii, Togo czy innych krajow afrykanskich? oni przybywaja do Europy i nie probuja sie dostosowac, o nie, to my mamy sie dostosowac do nich - nigdy na ulicach niemieckich nie slychac bylo wrzeszacej mlodziezy, a przeciez jest tutaj mlodziez - chodza tez grupkami - ale jesli ktos idzie z przeciwka to schodza z drogi - inaczej jest z afrykanska dzicza, przewroca Ciebie ale miejsca nie ustapia, nawet gdybys musial schodzic na ulice - kultura ZEROWA i nie przekonuj mnie, ze bydlak, do ktorego wyciaga sie reke zeby mu pomoc ma prawo stac sie okupantem - bo marne masz na to szanse.
              Dzieci wylowione z ich dziurawych lodek beda nam podstawiac pod nos jeszcze te same foty za kilka lat - a dzieci rozjechane na Rambli - kto sie nimi interesuje?
              • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 22:04
                odpowiem tak. To, co opisujesz to nakręcająca się spirala nienawiści. Gdybyśmy umieli choć przez chwilę - wszyscy - po jednej i po drugiej stronie barykady - spojrzeć na to inaczej - świat byłby ocalony. Sama sobie odpowiedz na pytanie. Kto pierwszy spuścił bomby - zachód na wschód czy odwrotnie ?
                To długa historia - od wojny w Wietnamie, albo i jeszcze wcześniej, która zmierza prze 70 lub więcej lat do eskalacji i zagłady.
                A tak naprawdę - kto z nas ma prawo decydować ? Czy zdajesz sobie sprawę że każdy z nas i tak skończy życie zgodnie z naturą ? Więc pomyśl sama - potrafisz - po co to napędzanie zagłady ?
                • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 22:07
                  pamiętaj, że każdy konflikt, to czyiś interes. Zawsze. Pytanie, czy chcemy pomagać komuś w zdobyciu jego własnych celów ? I za jaką cenę.
                • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 22:35
                  kogucik.2872 napisał:

> odpowiem tak. To, co opisujesz to nakręcająca się spirala nienawiści.

Co Ty piszesz? zostali przyjeci kwiatami, serdecznie, ludzie chcieli pomagac i dostali po lbach, pojawily sie mordy i gwalty - nie mieszaj przyczyny ze skutkiem...
                  Przyczyna zmiany nastawienia Niemcow jest ich zachowanie i postepowanie, ich postawy roszczeniowe... to one spowodowaly niechec i nienawisc - taka jest prawda.
                  Dlaczego nie ma takich problemow z tysiacami przybyszow z Ameryki Poludniowej czy z Azji, pelno tutaj Turkow - ale oni przyjezdzali tutaj do pracy a nie zeby BRAĆ i ŻĄDAĆ.
                  • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 22:37
                    kiedyś, kiedy się praliśmy po ryjach - pisałem jaki odsetek imigrantów mieszka w Niemczech. Czemu nagle teraz gwałcą, a wcześniej nie było problemu ?
                    • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 22:38
                      bombardujemy Turcję ?
                      • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 22:44
                        o ! pamiętasz, jak się poznaliśmy ? Tłumaczyłem wtedy angielskie teksty. Pamiętasz ? To były teksty urzędów w UK dla Polaków. Na temat świadczeń socjalnych. Po to, żeby ludzie, którzy wyemigrowali od nas, wiedzieli, czego mogą żądać. Wtedy nie było "problemu" imigrantów ze wschodu. Wtedy imigrantami - wyłącznie ekonomicznymi - byli Polacy.
                        • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 22:57
                          kogucik.2872 napisał:

> o ! pamiętasz, jak się poznaliśmy ? Tłumaczyłem wtedy angielskie teksty. Pamię
                          > tasz ? To były teksty urzędów w UK dla Polaków. Na temat świadczeń socjalnych.
                          > Po to, żeby ludzie, którzy wyemigrowali od nas, wiedzieli, czego mogą żądać. Wt
                          > edy nie było "problemu" imigrantów ze wschodu. Wtedy imigrantami - wyłącznie ek
                          > onomicznymi - byli Polacy.
                          >

I o czym to ma swiadczyc? 90% Polakow na emigracji pracuje, a moslemy? 98% siedzi na zasilkach i sie rozpycha w krajach do ktorych ich przyjeto... ja mialam tutaj swoje doswiadczenia z tym jak Niemcy traktowali Polakow, pomijajac wizy, zaproszenia i caly ten kram a potem? potem przyszedl 1989 rok i wszyscy, ktorzy nie dostali azylu a byla ich znakomita wiekszosc bo decyzje byly odwlekane dostali kopa w d... i zjazd w ciagu 2 tygodni.
                          Wiesz jak bylo tutaj? Polak ubiegajacy sie o azyl nie mial prawa opuszczac Landu w ktorym zlozyl podanie o azyl. A wiesz co sie dzieje teraz? Imigranci, ktorzy jeszcze nie dostali azylu jada sobie na urlopiki, wiesz dokad? ano do krajow z ktorych uciekli i to jada na rachunek niemieckiego podatnika - jak myslisz jak dlugo spoleczenstwo bedzie sie na to godzic - kiedys w koncu dojdzie do kolejnej "krysztalowej nocy"...
                    • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 22:43
                      kogucik.2872 napisał:

> kiedyś, kiedy się praliśmy po ryjach - pisałem jaki odsetek imigrantów mieszka
                      > w Niemczech. Czemu nagle teraz gwałcą, a wcześniej nie było problemu ?
                      >

Hmmm... bo tak to zwykle w naturze nawet bywa, ze jedno zwierze nie atakuje, jeden wilk nie atakuje, ale jesli jest cala wataha to i owszem...
                      • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 22:46
                        ale wyznawców Islamu jest w Niemczech kilka milionów - te statystyki podawałem przed wielkim boom imigracji obecnej.
                        • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 23:01
                          kogucik.2872 napisał:

> ale wyznawców Islamu jest w Niemczech kilka milionów - te statystyki podawałem
                          > przed wielkim boom imigracji obecnej.
                          >

...a teraz przybyly posilki... jesli ich ilosc przekroczy mase krytyczna 10% zacznie dopiero byc niebezpiecznie...
                          Jakie szanse maja Niemcy nie dac sie pograzyc? zadne, zadna rozsadna, wyksztalcona myslaca kobieta niemiecka nie bedzie chciala miec dziecka w tak niepewnym kraju, dzieci niemieckich bedzie coraz mniej za to muzulmanie rozmnazaja sie jak kroliki - czapkami nakryja Niemcow - skoncza w rezerwatach jak Indianie i Aborygeni.
                          • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 23:06
                            w 2001 11 września - nie było nalotu imigrantów na Stany. A mimo to zginęło w atakach kilka tys ludzi.
                            Jeśli ich religia pozwala się rozmnażać jak króliki - to czemu nie. U nas tak rozmnaża się głownie biedota. Albo rodziny "głęboko wierzące", czyli odpowiedniki tych, o których piszesz. Zero antykoncepcji i co rok to prorok. Rekordziści mają po kilkanaście sztuk drobiazgu. To też nie argument. Nasza religia również zabrania antykoncepcji. A seksu się chce, czego wymagają hormony chociażby.
                            • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 23:09
                              u nas kobiety rodzą coraz mniej dzieci - nie przez imigrantów, których nie ma, tylko przez warunki ekonomiczne. Na moim osiedlu widok matki z dzieckiem to niemal cud. Kiedy ja byłem mały, place były pełne gówniarzy na huśtawkach.
                  • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 22:40
                    moja koleżanka, przyjechawszy do Polski w odwiedziny do rodziców, biegusiem wróciła do UK, bo zbliżał się czas porodu. Pojechała tam, żeby brać i żądać. Za nic nie chciała rodzić tu. Tam dawali lepszy socjal....
              • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 18.08.17, 22:10
                to, co opisujesz to historia znana od wieków. A Mickiewicz. Chłop i żmija.

W pamiętnikach bestyjo-graficznych Ezopa
                Jest wzmianka o uczynku miłosiernym chłopa
                I o pewnego węża postępku łajdackim.

Chłop wyszedł zimnym rankiem po chrośniak do sadu,
                Aż tu pod bramą wąż mu do nóg pada plackiem:
                Przeziębły, wpół skostniały, przysypany szronem,
                Już zdychał, już ostatni raz kiwnął ogonem.
                Chłop zlitował się nad tą mizeryją gadu,

Wziął go za ogon, niesie nazad w chatę,
                Kładzie go na przypiecku,
                Podściela mu kożuszek jak własnemu dziecku
                (Nie wiedząc, jaką weźmie od gościa zapłatę);

Póty dmucha, póty chucha,
                Aż w nieboszczyku dobudził się ducha.
                Nieboszczyk wąż jak ożył. tak się wnet nasrożył:
                Rozkręcił się, do góry wyprężył się, syknął
                I całym sobą w chłopa się wycela,

W swojego dobrodzieja, w swego zbawiciela
                I wskrzesiciela!
                "A to co się ma znaczyć - zdziwiony chłop krzyknął -
                To ty w nagrodę dobrego czynu
                Jeszcze chcesz mnie ukąsić? A ty źmii-synu!"

I wnet porwawszy dubasa,
                Tnie węża raz pod ucho, drugi raz w pół pasa.
                Odleciał ogon w jeden, a pysk w drugi kątek;
                Rozpadło się źmijisko na troje źmijątek...

Darmo drgają
                I biegają
                Ogon za szyją, za ogonem szyja:
                Już nie zmartwychwstanie źmija.

Przytrafia się to często, że dobry człek jaki
                Niewdzięcznika przygarnie
                Ale trafia się częściej, że niewdzięcznik taki
                Przepada marnie.
          • rudka-a Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 00:24
            kogucik.2872 napisał:
            > nie wszyscy imigranci to zabójcy. U nas - szczególnie na zachodzie - imigranci
            > to Ukraińcy. Ja akurat jestem rozdarty. Mam pochodzenie Ukraińskie i Ukraińcy w
            > ymordowali część mojej rodziny. Powiedz - jak mam traktować gościa w Leclerku n
            > a kasie, mówiącego z wyraźnym akcentem - jak krajana, czy jak wroga zabójcę ?

Nie rozumiem powodu rozdarcia. Skoro masz tyle pobłażania dla muzułmańskiej dziczy, wiedząc, ze to islamski miot niosacy tyle zła, to i w tym przypadku powinieneś wiedzieć, jak traktować takiego gościa na kasie. Skąd to pobłażanie dla tych pierwszych? Pokuszę sie o stwierdzenie, że z obiektywizmem nie ma to nic wspólnego....
            • rudka-a Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 00:37
              Facet pracuje, nauczył się języka, dostosował do warunków polskich, nie wyciaga ręki po socjal, nie lata z nożem po ulicy, nie rozjeżdża ludzi, normalnie żyje w naszym kraju...
              bazujesz na tym, co było kiedyś, a nie dopuszczasz, co muzułmańska hołota wyprawia teraz...
            • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 10:23
              dzicz, hołota.... mówimy o ludziach. A że nie rozumiesz "powodu rozdarcia" to nie mój problem. Głównym zaś problemem u nas jest ukraińska mafia.
              • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 10:32
                ale skoro tak, to ukraińska dzicz nas zalewa od wschodu.

Problemem dla polskich władz staje się obecnie ukraińska emigracja. Szacuje się, że prawie pół miliona uchodźców z Ukrainy przebywa w Polsce i fala ta, z uwagi na trwającą na Ukrainie wojnę domową, nie spada. Jak temu zaradzić?

— Przede wszystkim trzeba leczyć przyczyny, a nie skutki. Przecież emigracja Ukraińców do Polski jest tylko skutkiem, natomiast jej przyczyną jest oczywiście wojna domowa (przecież trwa po wschodniej stronie Ukrainy - mogą się przemieszczać na swój zachód i zostać u siebie. Ale nie, walą do nas)

dokładnie tak wygląda sytuacja na wschodzie kraju. Akurat głupio się składa, że tu mieszkam, więc to widzę na co dzień. Hołota staje się coraz bardziej śmiała.

To jest bardzo poważny problem społeczny w Polsce, zwłaszcza że towarzyszy temu też tzw. emigracja legalna, czyli emigracja zarobkowa, emigracja studentów ukraińskich, pracowników, uczniów do Polski. Oni z kolei niestety stwarzają zamknięte enklawy, wobec nich nie ma polityki emigracyjnej, kulturowej, wychowawczej, nie ma też oddziaływania za ich pośrednictwem na sytuację na Ukrainie, co było by wskazane. Odwrotnie — są oni przyjmowani z całym "dobrodziejstwem", a ściśle z ogromnym bagażem napięć, antypolskich nastrojów, klimatu wyniesionego wprost z atmosfery wojennej, która się obecnie na Ukrainie rozwija. To wszystko są skutki konfliktu, wobec których polskie władze są bezradne.

Ponad 20 tysięcy ukraińskich studentów studiuje na polskich uczelniach. 35% badanych Polaków oburza arogancja imigrantów a szczególnie zdjęcia studentów z flagą UPA. Kosztem wspierania obecnych władz w Kijowie oficjalna Warszawa przymyka nawet oczy na wybryki niektórych imigrantów propagujących banderyzm. Czy prezydent Duda potrafi sprzeciwić się temu?

Sytuacja, jeśli chodzi o studentów ukraińskich, jest bulwersująca z kilku powodów. W Lublinie, jednym z największych ośrodków akademickich, zwłaszcza na wschodzie Polski, studiuje ponad 3000 studentów ukraińskich, nie licząc uczniów miejscowych szkół. I to właśnie w Lublinie, blisko granicy polsko-ukraińskiej miały miejsce szczególnie bulwersujące przypadki. Mam na myśli przypadek z młodym Ukraińcem, który wykonywał wulgarne gesty i komentarze w obozie zagłady na Majdanku, znajdującym się koło Lublina. Akurat w tym mieście, kiedy się chodzi przez miasteczko akademickie, nazywane już w Lublinie małym Kijowem, słyszy się głównie ukraińską muzykę, ukraiński język i w tym także upowskie pieśni bojowe. Ta młodzież jest agresywna, wyalienowana, nie integruje się ze środowiskiem polskim, co więcej, na konflikt etniczny nakłada się konflikt socjalny. Spora część tej młodzieży korzysta z wydatnej polskiej pomocy państwowej polskiej, jak również też czerpie z pieniędzy, które przychodzą z Ukrainy, bo umówmy się, nie są to dzieci z biednych, potrzebujących rodzin, z wyjątkiem nielicznej grupy potomków Polaków, mieszkających na kresach.

pl.sputniknews.com/opinie/20150812810755/
                • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 11:37
                  Aaaaa widzisz i ja tutaj nie bede z Toba dyskutowac i przekonywac Ciebie jak to fajnie jest zaprosic Ukraincow, bo nie znam tego z autopsji co Tobie jest znane, a wylacznie z pojedynczych artykulow w necie... natomiast Ty nie znasz z autopsji zachowan z jakimi my tutaj mamy do czynienia ze strony tego kolorowego talatajstwa.
                  Uwazam, ze skoro piszesz o Ukraincach to problem znasz.
                  Nie podoba Ci sie, ze slychac wylacznie ukrainski jezyk w miasteczku studenckim? a nam sie nie podobaja arabskie krzyki i wrzaski na ulicach - a sprobuj takim zwrocic uwage to mozesz skonczyc z nozem w brzuchu - taka jest nasza przyszlosc? tej dumnej niegdys Europy, ze bedziemy przemykali pod murami zeby nas nie zauwazyli najezdzcy, ktorych sami zesmy sprowadzili?
                  • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 13:29
                    nie przeszkadza mi język ukraiński - jest wszechobecny nie tylko w dzielnicach uniwersyteckich, ale wszędzie. Mamy tu też Rumunów, Cyganów no i oczywiście Ruskich. Nie przeszkadza mi, że żyją w enklawach, dopóki nie zaczynają rozrabiać na ulicach. Podałem przykład. Mój śp dziadek mieszkał w latach 80 w Kanadzie. Jakieś dwa lata. W polskiej dzielnicy. Tak jest na całym świecie, gdzie są imigranci. Obojętnie - wojenni, czy ekonomiczni. Dokładnie to samo mówiło się w tamtych latach i mówi się do dziś wszędzie, gdzie mieszkają duże skupiska Polaków. Nie znają języka, doją państwa na socjal, żyją w enklawach, chcą polskich sklepów, szkół, kościołów, nie asymilują się, żyją własnymi tradycjami i zwyczajami. To właśnie dzięki emigracji nasz narów ma od dziesiątek lat etykietkę złodziei i pijaków. Do tego w polskich dzielnicach częściej dochodzi do gwałtów, rozbojów, zabójstw. To są opinie miejscowych. Tak więc emigranci ze wschodu nie są żadnym novum. Po prostu teraz trwa nagonka akurat na nich. A mi jest wszystko jedno jakim językiem posługuje się bandzior. Bo wszędzie - u Was też - bywają nimi zarówno Turcy, Syryjczycy, jak i Niemcy, Polacy i kilka innych narodowości. Do niedawna trwała u Was nagonka na Polaków właśnie. Kilka lat temu razem darliśmy koty na temat Polaka złodzieja i pijaka na emigracji prawda ? A po co tylu Polaków siedzi jeszcze w Anglii ? Dla socjalu właśnie.
                    • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 13:34
                      z nożem w brzuchu mogę skończyć również, zwracając uwagę miejscowemu żulowi. I szczerze mówiąc jest to bardziej prawdopodobne, niż to, że zaliczę kosę od Rumuna, czy Ukraińca. A czemu ? No właśnie dlatego, że ci żyją w swoich enklawach i utrzymują kontakty wyłącznie z miejscową żulerią.
                      • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 13:46
                        a teraz przyjrzyj się naszym relacjom z Niemcami. kilka lat temu Kaczyński publicznie się wypowiedział, że nie chce tu wojsk NATO bo kategorycznie nie zgadza się na wprowadzenie Niemców do Polski. Teraz wrócił temat reparacji wojennych. Do dziś, starsi ludzie, spotykając na ulicy niemieckojęzycznych turystów, potrafią ich zwyczajnie opluć (widziałem taką akcję na Starówce). Nadal nazywa się Niemców Szwabami. Język niemiecki wywołuje u nas co najmniej odrazę. A mimo to Polacy chętnie jeżdżą tam i po socjal i do roboty. W takich czasach żyjemy. I albo nauczymy się w nich żyć, albo się wszyscy nawzajem po prostu wymordujemy. Wiem, wiem, poglądy utopijne. Ale dopóki będziemy widzieć w każdym obcym wroga, dopóty będą trwały te bzdurne wojny. Po prostu trzeba oddzielić tych, którzy mają złe zamiary i ich bezwzględnie eliminować, od tych, którzy nikomu nic złego nie robią, tylko my nie potrafimy zaakceptować tego, że obok nas żyją ludzie obcojęzyczni, innej wiary, narodowości, kultury. Bo macie miliony islamskich imigrantów. Procent przestępstw do tej liczby nie odbiega znacząco od procenta przestępstw dla innych narodowości. Zabawa polega na tym, że opinia publiczna jest sterowana. lat temu wrogiem był Polak, bo samochody kradł. Dziś cacy. Czy aby na pewno ? To czemu jedna z przygranicznych miejscowości odcięła się od nas barykadując przejazd ?
                        • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 14:17
                          potęga Al Kaidy to było dzieło Ameryki. Ameryka szkoliła i dozbrajała bojówki islamskie do walki z ruskim najeźdźcą na Afganistan. Bin Laden był poplecznikiem Ameryki. Ale się zbuntował. Bo walczyli z Ruskimi, pozwalając na coraz szerszą ingerencję Ameryki. Jeden okupant zamieniany na drugiego. Kiedy Bin Laden się zbuntował - z poplecznika został ściganym. Niedługo po tym nastąpiły ataki z 11 września. Zielone światło dla Ameryki, żeby wkroczyć zbrojnie do Afganistanu. Ale Ameryka miała jeszcze jeden interes w tych okolicach. Irak. Zaczęto więc urabiać opinię publiczną. Że tam uciekł i jest ukrywany Bin Laden, a na dodatek Irak ma zapasy broni masowego rażenia. Po roku z hakiem rząd miał niemal 100 % poparcie społeczeństwa dla wojny w Zatoce. Ameryka sprzątnęła z tronu Husajna, którego nota bene na ten tron wsadziła, ale też się zbuntował. Nie znaleziono w Iraku żadnej broni masowego rażenia, ani śladów Bin Ladena. Ale zniszczono Irak doszczętnie. I to właśnie wtedy i tak powstało dzisiejsze ISIS. Powstanie ISIS dało zielone światło do wkroczenia do Syrii. Syrię bombardują od kilku lat Amerykanie, Niemcy, Francuzi, Ruscy, Turcy. Czy to nie pokrywa się z miejscami ataków terrorystycznych, pojawiających się w Europie ? Tak wygląda spirala wojny, nakręcana od kilkunastu lat. Albo ktoś to wreszcie przerwie, albo dojdzie do eskalacji. Przez kilkanaście lat zrównano z ziemią kilkanaście państw islamskich. Każda wojna toczona tam - trwa przy udziale zachodu - Europy i Ameryki. Od lat 60. I to jest całość konfliktu. Uchodźcy i terroryzm to następstwa tych działań.
                          • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 14:40
                            Bylam w Portugalii w 2005 roku, w Lizbonie glownie i widzialam jak sobie tam radza z przybyszami z obcej kultury - wtedy i widzialam to teraz, w czerwcu. Nic sie nie zmienilo, wtedy policja wyciagala do kontroli z tlumu kolorowych i dzisiaj robi to samo. Tam nie maja problemu, od samego poczatku ich ustawili jak nalezy i oni znaja swoje miejsce w spoleczenstwie. Nie chodza watahami, spotyka sie wylacznie pojedynczych - ale to przybysze najczesciej z dawnych kolonii portugalskich, nie moslemy a chrzescijanie.
                            W Lizbonie z lotniska odebral nas wlasciciel pensjonatu w ktorym mieszkalysmy, podczas tej przejazdzki rozmawialismy na temat bezpieczenstwa, bo uprzedzal nas, ze w dzielnicy w ktorej mialysmy mieszkac odbywaja sie przez caly miesiac imprezy - codziennie. Pytalysmy, czy w Europie cos sie wydarzylo w tym czasie, kiedy bylysmy w podrozy - kompletnie odciete od wiadomosci - nie, nic. Ale przy tej okazji powiedzial nam jak radza sobie przy okazji wielkich imprez Portugalczycy... wszystkie drogi dojazdowe tarasuja ogromnymi ciezarowkami, mysz sie nie przesliznie zeby uzyc ciezarowki jako broni masowego razenia.
                            • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 15:03
                              wyciąganie "kolorowych" do kontroli, to czysty rasizm. Natomiast zabezpieczenie imprez - po tylu atakach w podobnym stylu - w krajach nimi dotkniętych dawno powinny być wprowadzone skuteczne procedury. Ale nie są. Czemu ? Może komuś zależy, żeby takie incydenty się zdarzały ?
                              • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 15:22
                                nie wiem, czy widziałaś syryjskie miasta przed wojną. Możesz poszukać w necie. Wyglądały tak samo jak nasze. Wieżowce, biurowce, sklepy, samochody, firmy, kina, kawiarnie, stadiony. kraje arabskie to nie tylko pustynia i poganiacze kóz. To tak, jakby ktoś wyobrażał sobie Polskę jako ciąg walących się wiejskich chat. Tam ludzie żyli tak samo jak my. Pracowali, bawili się, siedzieli w kawiarniach. Korzystali z netu, oglądali telewizję. Zdrowe młode to co tam nazwałaś - a powiedz mi co mają do roboty te zdrowe młode karki, wałęsające się od siłowni do siłowni, handlujące kontrabandą i krakiem - czyli nasi rodzimi bezrobotni pozornie Polacy ?
                              • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 23:53
                                kogucik.2872 napisał:

> wyciąganie "kolorowych" do kontroli, to czysty rasizm. Natomiast zabezpieczenie
                                > imprez - po tylu atakach w podobnym stylu - w krajach nimi dotkniętych dawno p
                                > owinny być wprowadzone skuteczne procedury. Ale nie są. Czemu ? Może komuś zale
                                > ży, żeby takie incydenty się zdarzały ?
                                >

Owszem - i co im zrobisz? jak to udowodnisz? Portugalia jest rasistowska, ale jest porzadek - kiedy utracili kolonie, masa przybyszow z dawnych kolonii naplynela do Portugalii - jakos musieli sobie z tym radzic. Niezmiernie rzadko spotyka sie kolorowych na ulicach a jesli, to nie charcza po arabsku, tylko mowia po portugalsku i najczesciej po angielsku, nie chodza watahami - czesto nosza krzyzyki na szyi.
                                • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 00:01
                                  a kolonie to zagarnięte tereny - przybysze i "problem" to następstwo zaborczej agresywnej polityki kolonialnej. Za wszystko trzeba kiedyś zapłacić.
                                • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 00:02
                                  czym różni się manifestacja wiary krzyżykiem na szyi od manifestacji wiary burką ?
                                  • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 08:16
                                    kogucik.2872 napisał:

> czym różni się manifestacja wiary krzyżykiem na szyi od manifestacji wiary burk
                                    > ą ?
                                    >

Ano tym, ze to oni musza sie dostosowac do gospodarzy a nie odwrotnie.
                                    Jesli Europejka pojedzie do kraju arabskiego to tez ne bedzie tam latac w sukience mini na cienkich ramiaczkach, bo bedzie to rowne samobojstwu.
                                    • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 08:49
                                      bo nasze kraje się różnią. Kraje arabskie są państwami wyznaniowymi. Tam prawem jest religia, nie prawo świeckie. Jeśli ktoś tego nie akceptuje - nikt mu tam jeździć nie każe. Każdy kraj i naród ma prawo żyć tak jak chce. Czasem zrozumienie tego wystarczyłoby do eliminacji konfliktów. U nas natomiast propagujemy demokrację. Gwarantujemy wolność słowa i wyznania, stosujemy prawo świeckie. Tam więc musimy stosować się do ich prawa, tu oni muszą stosować się do naszego. A nasze nie zabrania identyfikowania się religią. Nie zabrania nosić ani symboli katolickich, oraz zachowania tradycji i obrzędów, jak i nie zakazuje stosowania tych symboli i obrzędów dla innych religii. A jest ich sporo w samej tylko Europie. Do niedawna wrogiem był gość w turbanie - bo wtedy trwała nagonka na takich akurat - kiedy ostatnio widziałaś gościa w turbanie ? Wiesz z jakiej kultury pochodzi taki strój ? Ogólnie rzecz biorąc wszelkie problemy biorą się z niewiedzy, braku tolerancji do odmienności i tendencjach bieżących naszych jaśnie panujących. Jak komuś zachce się wojować z Anglikami - pójdzie fama, że bo w Anglii Polaków mordują i prześladują. A my w to uwierzymy. Bo przecież o nastrojach antypolskich mówi się już od dawna. Tak się ten durny świat kręci.
                                      • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 09:06
                                        kogucik.2872 napisał:

> bo nasze kraje się różnią. Kraje arabskie są państwami wyznaniowymi. Tam prawem
                                        > jest religia, nie prawo świeckie. Jeśli ktoś tego nie akceptuje - nikt mu tam
                                        > jeździć nie każe. Każdy kraj i naród ma prawo żyć tak jak chce. Czasem zrozumie
                                        > nie tego wystarczyłoby do eliminacji konfliktów. U nas natomiast propagujemy de
                                        > mokrację. Gwarantujemy wolność słowa i wyznania, stosujemy prawo świeckie. Tam
                                        > więc musimy stosować się do ich prawa, tu oni muszą stosować się do naszego. A
                                        > nasze nie zabrania identyfikowania się religią. Nie zabrania nosić ani symboli
                                        > katolickich, oraz zachowania tradycji i obrzędów, jak i nie zakazuje stosowania
                                        > tych symboli i obrzędów dla innych religii. A jest ich sporo w samej tylko Eur
                                        > opie. Do niedawna wrogiem był gość w turbanie - bo wtedy trwała nagonka na taki
                                        > ch akurat - kiedy ostatnio widziałaś gościa w turbanie ? Wiesz z jakiej kultury
                                        > pochodzi taki strój ? Ogólnie rzecz biorąc wszelkie problemy biorą się z niewi
                                        > edzy, braku tolerancji do odmienności i tendencjach bieżących naszych jaśnie pa
                                        > nujących. Jak komuś zachce się wojować z Anglikami - pójdzie fama, że bo w Angl
                                        > ii Polaków mordują i prześladują. A my w to uwierzymy. Bo przecież o nastrojach
                                        > antypolskich mówi się już od dawna. Tak się ten durny świat kręci.
                                        >

Skoro tak, to dlaczego moslemy morduja naszych ksiezy, podpalaja nasze koscioly, dlaczego zeby nie ranic ichnich uczuc religijnych mamy rezygnowac z choinki na placu w okresie Bozego Natodzenia, czy z Mikolaja w szkolach? o nie, my sie zaczynamy powoli i konsekwentnie podporzadkowywac ich żądaniom... we Francji noszenie krzyzyka na szyi jest niebezpieczne - chociaz od dawna stanowil on dla wielu po prostu rodzaj gadzetu...
                                        • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 09:20
                                          ale gdzie ? bo z raportów policyjnych wynika że na drodze przestępstw z udziałem obcokrajowców zginął jeden obywatel Niemiec ?
                                          Gdzie mordują ? w mediach ? A czy Niemcy nie palą meczetów od półtora roku ?
                                          Żeby ocenić sytuację uczciwie - trzeba popatrzeć w obie strony - nie tylko w jedną. I dalej nie rozumiem - najpierw piszecie, że muzułmanie żyją w swoich enklawach, nie asymilują się, a uchodźcy żyją w obozach. Was jest 80 mln - ich 6 - nie sadzisz, że te obawy to ciut na wyrost, umiejętnie podsycane przez przeciwników media i rasistów ? Wg statystyk policji - za przestępstwa odpowiada niewielka część uchodźców. Są zwykle dobrze znani policji i wielokrotnie notowani. Jeśli jeden Albańczyk był 27 razy zatrzymywany za włamania - to wystarczy 10 takich i masz w statystykach 270 przestępstw. A tylko 10 osób - co nie stanowi nic nienormalnego w społeczności jakiejkolwiek. Skoro przed wielkim exodusem było u Was 5 mln muzułmanów i nie było problemów z "żądaniem" rezygnacji z gwiazdki, a po przybyciu 1,5 mln powiedzmy - czyli ułamka procenta mieszkańców Niemiec - nagle się boicie i widzicie żadania - chcesz mi wmówić że pół procenta ludności, zamieszkała w obozach dla uchodźców jest w stanie dyktować warunki 80 mln ludzi ? Myślę że po zastanowieniu zobaczysz, jaki to absurd. Krzyżyk nie może być gadżetem. Zawsze był, jest i będzie symbolem określonej wiary. Traktowanie symboli z lekceważenie, tłumaczy brzk zrozumienia dla czci innych wyznań do symboli.
                                          • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 15:02
                                            kogucik.2872 napisał:

> ale gdzie ? bo z raportów policyjnych wynika że na drodze przestępstw z udziałe
                                            > m obcokrajowców zginął jeden obywatel Niemiec ?
                                            > Gdzie mordują ? w mediach ? A czy Niemcy nie palą meczetów od półtora roku ?
                                            > Żeby ocenić sytuację uczciwie - trzeba popatrzeć w obie strony - nie tylko w je
                                            > dną. I dalej nie rozumiem - najpierw piszecie, że muzułmanie żyją w swoich enkl
                                            > awach, nie asymilują się, a uchodźcy żyją w obozach. Was jest 80 mln - ich 6 -

To nie jest tak jak Ci sie wydaje - podobnie nie jest we Francji... oni sa glownie w duzych aglomeracjach i tam jest ich pelno i na kazdym kroku - to nie rozklada sie rownomiernie na cale Niemcy... a podobaloby Ci sie, jesli wchodzisz do sklepu miedzy regaly i nagle wdeptujesz w g... bo akurat sie nazarl jeden z drugim z regalow i mu sie zachcialo? to nie sa wiadomosci z mediow, media maja szlaban i nie wolno im o tym pisac - to sa wiadomosci z sasiedztwa, taki sobie Lidl w miejscowosci odleglej o ok. 30 km ode mnie - ktory z tego powodu, ze w poblizu zrobili oboz dla takich wlasnie, byl zmuszony sie zamknac - bo dodatkowo wchodzili do sklepu i obslugiwali sie dowolnie... a przeciez dostaja socjal, dostaja na wyzywienie - wiec o co chodzi? to jest dzicz, ktora wymaga - bo niewierni sa po to zeby im sluzyc - tak mowi koran.
                                            • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 17:00
                                              a podobaloby Ci sie, jesli wchodzisz do sklepu miedzy regaly i nagle wdeptujesz w g... bo akurat sie nazarl jeden z drugim z regalow i mu sie zachcialo?

nie. Tak samo, jak mi się nie podoba że mogę w swoim sklepie wdepnąć, bo jakiemuś pijaczkowi się ulało. To jest szukanie problemów na siłę. Takie zachowania spotkasz wszędzie - dla mnie bez różnicy, czy się zesrał gówniarz dla żartu, pijaczyna, bo nie doniósł, czy ciemniejszy, bo u nich takie dziwne zwyczaje.
                                              • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 18:46
                                                kogucik.2872 napisał:

> a podobaloby Ci sie, jesli wchodzisz do sklepu miedzy regaly i nagle wdeptujes
                                                > z w g... bo akurat sie nazarl jeden z drugim z regalow i mu sie zachcialo?
                                                >
                                                > nie. Tak samo, jak mi się nie podoba że mogę w swoim sklepie wdepnąć, bo jakiem
                                                > uś pijaczkowi się ulało. To jest szukanie problemów na siłę. Takie zachowania s
                                                > potkasz wszędzie - dla mnie bez różnicy, czy się zesrał gówniarz dla żartu, pij
                                                > aczyna, bo nie doniósł, czy ciemniejszy, bo u nich takie dziwne zwyczaje.
                                                >

Ale takich zachowan tutaj nie bylo do tej pory... Przyjezdzali Rosjanie, sa przybysze z Hiszpanii, z Polski, z Tajlandii, z Chin, z Ameryki Poludniowej i nie bylo tych problemow do czasu kiedy nie utworzono obozu dla moslemow, ktorzy uwazaja, ze oni moga tutaj wszystko.
                                                • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 22:06
                                                  Ale takich zachowan tutaj nie bylo do tej pory..

więc wytłumacz mi ten fenomen. Przed wielką migracją było u was 5 mln muzułmanów. I było cacy. Przybyło przez dwa lata milion i nagle katastrofa. To bez sensu. Bo tym samym potwierdzasz, że to nie islam jest zły. Błąd polega na tym, że po zaproszeniu od Merkel zwaliło się wam ciut więcej nacji, jak tylko Syryjczycy. I od tego należałoby zacząć. Od porządku, z czego przecież Niemcy zawsze słynęli. Zrobić porządek. Odsiać tych, co skorzystali z okazji i wywalić. Pomóc tym, co potracili rodziny, dobytek, domy i ojczyzny. To jest bardzo proste. Ale nazywać wszystkich dziczą - nie trzeba. Bo w takim razie tej dziczy mieliście zawsze dużo, więc co nagle za różnica.
                                            • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 17:03
                                              u Was w marketach nie ma ochrony ? U mnie w małej Biedronce zawsze na zmianie jest dwóch. Radzą sobie. Nie ma policji ? Czemu nie interweniuje ? W jednych przypadkach skrupulatnie liczy przestępstwa popełnione przez uchodźców, nawet z podziałem na nacje, a w innych nie odnotowuje zakłócania porządku ?
                                              • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 18:48
                                                kogucik.2872 napisał:

> u Was w marketach nie ma ochrony ? U mnie w małej Biedronce zawsze na zmianie j
                                                > est dwóch. Radzą sobie. Nie ma policji ? Czemu nie interweniuje ? W jednych prz
                                                > ypadkach skrupulatnie liczy przestępstwa popełnione przez uchodźców, nawet z po
                                                > działem na nacje, a w innych nie odnotowuje zakłócania porządku ?
                                                >

No wlasnie nie... goscie pani Merkel jako dzicy maja specjalne przywileje, policja jest bezsilna i wsciekla...
                                                • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 18:49
                                                  m.maska napisała:

> kogucik.2872 napisał:
                                                  >
                                                  > > u Was w marketach nie ma ochrony ? U mnie w małej Biedronce zawsze na zmi
                                                  > anie j
                                                  > > est dwóch. Radzą sobie. Nie ma policji ? Czemu nie interweniuje ? W jedny
                                                  > ch prz
                                                  > > ypadkach skrupulatnie liczy przestępstwa popełnione przez uchodźców, nawe
                                                  > t z po
                                                  > > działem na nacje, a w innych nie odnotowuje zakłócania porządku ?
                                                  > >
                                                  >
                                                  > No wlasnie nie... goscie pani Merkel jako dzicy maja specjalne przywileje, poli
                                                  > cja jest bezsilna i wsciekla...
                                                  >
                                                  >

Gdyby to byl Polak czy Rumun - o tak, nie byloby problemu, ale to jest afrykanska dzicz i ich nasze prawa nie obowiazuja - takie wytyczne.
                                                • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 22:12
                                                  No wlasnie nie... goscie pani Merkel jako dzicy maja specjalne przywileje, policja jest bezsilna i wsciekla...

policja ciga i zamyka tak samo muzułmanów. Przecież czytałem raporty. To wam się tak wydaje. Zapewniam Cię, że gdybyś przyjechała do Lublina w lipcu i posiedziała do października - przeżyłabyś szok. Okres lata - to fantastyczne miasto. Cisza, spokój. A potem zjeżdżają studenci z całego kraju i świata. I wiesz co ? Niewielu rzeczy się boję. Ale czasem przeczekam przemarsz wojsk, zanim wyjdę z psem. I nie potrzeba do tego muzułmanów. Ci studenci są nie mniej dzicy jak ci których opisujesz. Co się karygodne, bo to niby na poziomie mieli być. A po pierwszym weekendzie po ich przyjeździe - służby porządkowe mają co robić przez tydzień. Jak po przejściu tornada.
                                                  • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 22:15
                                                    kogucik.2872 napisał:

> No wlasnie nie... goscie pani Merkel jako dzicy maja specjalne przywileje, poli
                                                    > cja jest bezsilna i wsciekla...
                                                    >
                                                    > policja ciga i zamyka tak samo muzułmanów. Przecież czytałem raporty. To wam si
                                                    > ę tak wydaje. Zapewniam Cię, że gdybyś przyjechała do Lublina w lipcu i posiedz
                                                    > iała do października - przeżyłabyś szok. Okres lata - to fantastyczne miasto. C
                                                    > isza, spokój. A potem zjeżdżają studenci z całego kraju i świata. I wiesz co ?
                                                    > Niewielu rzeczy się boję. Ale czasem przeczekam przemarsz wojsk, zanim wyjdę z
                                                    > psem. I nie potrzeba do tego muzułmanów. Ci studenci są nie mniej dzicy jak ci
                                                    > których opisujesz. Co się karygodne, bo to niby na poziomie mieli być. A po pie
                                                    > rwszym weekendzie po ich przyjeździe - służby porządkowe mają co robić przez ty
                                                    > dzień. Jak po przejściu tornada.
                                                    >

Wierze Ci i rozumiem, to sa Twoje doswiadczenia, my tutaj mamy swoje z moslemami...
                                                  • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 22:29
                                                    Wierze Ci i rozumiem, to sa Twoje doswiadczenia, my tutaj mamy swoje z moslemami...

powiem tak
                                                    w sumie nie macie żadnego przykrego doświadczenia. Wystarczy strach napędzany propagandą. I naprawdę wiem co mówię.
                                                    Bo jak widzisz - jestem bardzo za pomocą Syryjczykom. Jestem przeciwny zdecydowanie ujednolicaniu wszystkich ludzi do jednego schematu, wg ich wiary i koloru skóry. Jestem przeciwny nienawiści na tle rasowej, religijnej, politycznej i każdej. A mimo to, wchodząc do marketu i widząc kilku wyglądających na muzułmanów - sugeruję się wyglądem - czuję się nieswojo. Bo cały czas walą w nas te słowa nienawiści przeciwko nim. A to nie jest w porządku. To są tacy sami ludzie jak my. A że wśród nich zdarzają się psychopaci ? Wśród nas też. I mordercy i pedofile i inni zboczeńcy. I przestępcy każdego sortu. Oszuści. Dealerzy narkotyków, handlarze bronią i żywym towarem. Seryjni zabójcy. Ale to, że nagle wyróżnia się jedną grupę ludzi - to jest tylko polityczna gra. Każdy, kto jej ulegnie - straci.
                          • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 14:42
                            kogucik.2872 napisał:

Uchodźcy i terroryzm to następstwa tych działa
                            > ń.
                            >

I dlatego nalezy ich jak najwiecej wpuscic bez kontroli, zeby mogli doszczetnie zniszczyc Europe...
                            • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 15:00
                              widzisz. Gdyby postawić między tymi dwoma stronami teraz takiego Szwajcara. Czyli postronnego, nie uwikłanego w żaden konflikt. Hipotetycznie, bo takich nie ma. Na Twoje twierdzenie odpowiedziałby - no cóż, wy weszliście do nich, zniszczyliście ich kraje, teraz oni wchodzą do was i niszczą was. Was się przekonuje że oni to najeźdźca i zło, ich się przekonuje że wy to najeźdźca i zło. Wy wierzycie i oni wierzą. I wojna trwa. Tylko ci, którzy naprawdę ją prowadzą naszymi rękami - siedzą sobie wygodnie w swoich fotelach. Przy koniaku i cygarach pociągają jedynie za sznurki.
                        • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 14:31
                          Problem polega na tym, ze do Europy wpusczono niesprawdzona gawiedz, ktora wziela sie na sposob i topi swoje paszporty. Ja bylam swiadkiem tego jak Niemcy przefiltrowali - DWA LATA TEMU Polaka w atobusie jadacym do Niemiec bo nie mial przy sobie dowodu osobistego, ale mial prawo jazdy - musial zaplacic 30€ kary i stawic sie w okreslonym terminie na niemieckiej policji i pokazac dowod, ktory zostawil w ciezarowce na terenie Niemiec, po ktorej odbior jechal. Polakow potrafia filrtowac, muzulmanska gawiedz wpuszczaja na hurra, bez kontroli. Te podwojne standardy, to podwojne prawo, to uprzywilejowanie moslemow, ktorych tutaj sprowadzaja. Dochodzilo do takich przypadkow, ze ludzi mieszkajacym od lat w duzych mieszkaniach i nie zalegajacych pod zadnym wzgledem z oplatami zmuszano do wyprowadzki, bo mieszkanie potrzebne bylo dla jakiejs muzulmanskiej rodziny. Ty mi nie pisz jacy powinnismy byc dobrzy i jak powinnismy sie podporzadkowac obyczajom najezdzcow - bo mnie nie przekonasz. Skoro moga sobie jezdzic na urlopiki do krajow z ktorych uciekli bo ich taka krzywda spotkala tzn. ze nie bylo i nie jest tam tak zle.
                          Niech Ci sie nie wydaje, ze Polak, ktory przyjedzie do Niemiec dostanie socjal ot tak, bo ma piekne oczy... Niemiec zreszta tez nie.
                          Tak sie sklada, ze mam znajoma, ktorej zaklad pracy rozwiazano, pracowala na swoje bezrobotne lata cale - a teraz ciagaja ja do Arbeitsamtu niemal co tydzien zeby sie tlumaczyla dlaczego nie ma jeszcze nowego miejsca pracy - pomimo tego, ze ma z powodu operacji reki wiele miesiecy zwolnienie, a jesli chce jechac do rodzicow do Polski, to ma wylacznie 3 tygodnie w ciagu roku platnego urlopu.
                          Te podwojne standardy - Ty chyba nie wiesz, ze te zdrowe mlode moslemy nie wiedza co z czasem robic ale do roboty sie nie nadaja - co sie stanie kiedy wymra ostatni Niemcy, ktorzy chca na nich pracowac? bedzie Afryka. Brud jaki sprowadzili na Europe, choroby, ktorych od dawna w Europie nie bylo - o tym pisze sie wylacznie w niszowych wydawnictwach - panuje cenzura - zeby ludzi nie wkurzac juz tak do konca.
                          • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 15:17
                            zgadza się. Obezna sytuacja jest wynikiem ciut pochopnej decyzji Merkel. Pochopnej o tyle, że dała zielone światło na niekontrolowaną migrację. Nie tak powinna wyglądać pomoc. Również dlatego, że jeśli wśród przybyłych trafi się kilku, kilkunastu takich, co postanowili rozrabiać - ucierpią na tym wszyscy ci, którzy naprawdę potrzebują pomocy. Bo wszystkim przypnie się etykietkę terrorystów. Za samo pochodzenie. Tak jak wszystkim Polakom przypięło się etykietkę złodzieja za kradzieże samochodów. Czy słusznie ? Ja nawet nigdy nie byłem w Niemczech. A nie, raz jako nastolatek. W Magdeburgu. Czyli ta tamte czasy w tych słusznych Niemczech, czyli wschodnich. Ale samochodu nie ukradłem. A jestem Polakiem. Nie należę też do mafii, choć u nas każdy Ukrainiec postrzegany jest jako banderowiec lub mafiozo. No a ja w części jestem Ukraińcem. Obozy przejściowe dla uchodźców powinny być strefami ściśle zamkniętymi, do czasu weryfikacji. Choć to nie daje pewności, że ataków nie będzie. Ataki przeprowadzają głównie stali, wieloletni mieszkańcy kraju, będący na legalu. Niektórzy z nich to rodowici krajanie, którzy przeszli na islam. Nie ma sposobu, żeby ustrzec się przed atakami. Pozbycie się uchodźców nie pomoże. Terrorysta może spokojnie wjechać do kraju, na legalnych papierach, wyglądać jak milusi młodzieniec student. A po trzech dniach podłoży bombę, lub ukradnie ciężarówkę. Ostatnio w tłum wjechał nie islmczyk tylko białas katolik. Uderzył w ludzi wychodzących z meczetu. Zemścił się ? Ale czy któryś z tych ludzi go zaatakował ? Nie. Tak jak żadna z osób nie zaatakowała tych co zrobili to teraz. Więc terrorystą jest również ten białas. Dokładnie takim samym jak ci kolorowi. Tylko że białasa zabrali do psychiatry, a kolorowych zastrzelili.
              • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 14:52
                kogucik.2872 napisał:

> dzicz, hołota.... mówimy o ludziach. A że nie rozumiesz "powodu rozdarcia" to n
                > ie mój problem. Głównym zaś problemem u nas jest ukraińska mafia.
                >

malydziennik.pl/straz-graniczna-ma-rece-pelne-roboty-ukraincy-bezczelnie-ignoruja-polskie-prawo,7239.html
                Jednym slowem to samo... albo bedziemy wymagac respektowania naszego prawa od wszystkich po rowno, czy to Ukraincy czy moslemy - albo jest to koniec Europy jaka znalismy...
              • rudka-a Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 14:54
                kogucik.2872 napisał:

> dzicz, hołota.... mówimy o ludziach. A że nie rozumiesz "powodu rozdarcia" to n
                > ie mój problem. Głównym zaś problemem u nas jest ukraińska mafia.

Ustalmy sobie jedno..ja nie jestem tutaj po to, żebyś oceniał, czy rozumiem, czy nie. I zaręczam Cię, że nie mam żadnego problemu. To, że mamy odmienne zdanie nie powinno powodować złośliwości i chęci dowalenia. Gdyby tak iść Twoim tokiem myślenia, to pokuszę sie o stwierdzenie, że..wulgarny gest Ukraińca na Majdanku bulwersuje, ale bardzo wymowny gest podrzynania gardła w wykonaniu prymitywnej bandy już nie. To inwazja, a nie uchodźcy.
                Inna mentalność, kultura, nigdy nie przejmą cech, obyczajów społeczności, do której tak tłumnie chcą przybywać...Jak z tego tłumu chcesz odsiać agresorów, terrorystów, fanatyków?
                >> nie wszyscy imigranci to zabójcy
                Doskonale znam Twoje szczytne zamiary, by zmienić świat, ale za wiare w ludzi i idealizm można zapłacić najwyższą cenę.
                • al-szamanka Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 15:58
                  rudka-a napisała:

> Inna mentalność, kultura, nigdy nie przejmą cech, obyczajów społeczności, do kt
                  > órej tak tłumnie chcą przybywać...Jak z tego tłumu chcesz odsiać agresorów, ter
                  > rorystów, fanatyków?
                  > >> nie wszyscy imigranci to zabójcy
                  > Doskonale znam Twoje szczytne zamiary, by zmienić świat, ale za wiare w ludzi i
                  > idealizm można zapłacić najwyższą cenę.

Oj można, ile już było przykładów, że rodziny przyjmowały muzułmanów do swoich domów, a ci odwdzięczali się obrabowując gospodarzy, albo gwałtem na córce.
                  Jeszcze 10 lat temu też byłam idealistką i wierzyłam w ludzi, ale przekonałam się, że nie warto.
                  Twierdzisz, Kogucie, że imigranci żyją w gettach, hmm, w moim mieście są wszędzie, chodzą w grupach i tarasują chodniki, nikogo nie przepuszczą, ani staruszki ani kaleki, trzeba się usunąć, bo staranują. Nie pracują, bo nie chcą, zresztą nie po to tu przyjechali, hałasują, wszczynają bójki, a policja tylko grzeczniutko uspokaja, gdyż boi się zdecydowanie reagować ze strachu, że jakaś lewacka organizacja oskarży ich o rasizm.
                  • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 16:40
                    getto to przymusowy spęd ludności w jedno miejsce, zamknięte. Enklawa to zbiorowość tworzona swobodnie, z inicjatywy samych zainteresowanych. Siedzę przed kompem i widzę ok 15 takich, co właśnie tarasują chodnik, drą ryje, nikogo nie przepuszczają. Puszeczki w łapach. Gówniarze na oko 20 kilku letni. Raczej nie pracują. Przynajmniej ci, których znam, bo to żule z tego osiedla. Młode byczki z komórami i poczuciem, że im wszystko wolno.
                    • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 16:57
                      liczba ludności w Niemczech na koniec 2016 r - 82,67 mln.
                      W tym ok 6 mln muzułmanów. Nie stanowią nawet 10 % ludności. Czyli na jedenastu niemuzułmanów przypada jeden muzułmanin. Dziewczyny, nie wmawiajcie mi, że na ulicach widzicie wyłącznie muzułmanów. Bo ich tam po prostu aż tylu nie ma. Owszem - ich sposób zachowania rzuca się w oczy - ale to nie kwestia agresji tylko oni tak po prostu mają. Są głośni, gestykulują. Ale Niemcy np bezczelnie bekają i pierdzą. Co np u nas jest wyrazem chamstwa. U nas bączki się trzyma aż rozerwie ten no..............wiadomo. Jeszcze ubiór. Odbiega od zachodniej mody. U nas tak samo rzucają się w oczy Cyganie. Obwieszeni złotem panowie, w idiotycznie kolorowych ubrankach, dziewczyny w długaśnych kieckach, chustach, we wszystkich kolorach tęczy. Rumuna z reguły poznasz po tym, że jest..................brudny. Oni jakoś nie traktują higieny poważnie, co wcale nie ma związku ze statusem społecznym. Wszyscy się różnią. I bardzo fajnie. Gdyby wszyscy byli tacy sami, świat byłby nudny.
                      • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 17:57
                        i Austria - dane szacunkowe z kwietnia 2017
                        wyznawcy islamu stanowią niecałe 8 % populacji.
                        w liczbach
                        katolicy - 516 mln
                        islam - 700 tys (w tej liczbie zawiera się 90 tys uchodźców z 2015 r., reszta to Austriacy, którzy przeszli na islam)
                        prawosławie - 500 tys
                        ewangelicy - 300 tys
                        Żydzi - 15 tys

liczba uchodźców od 2015 - 90 tys. - 1 % całej ludności Austrii. Czyli na 100 Austriaków przypada jeden uchodźca.

liczby nie kłamią. W odróżnieniu od ludzi, a szczególnie polityków i mendiów. Dlatego tak lubię liczby i jest to jedyna informacja, której w 100 % wierzę.
                        • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 17:58
                          miało być - katolicy - 5,16 mln
                          • al-szamanka Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 18:07
                            kogucik.2872 napisał:

> miało być - katolicy - 5,16 mln
                            >

no
                            • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 18:08
                              big_grin no co big_grin zeżarło mi przecinek big_grin
                        • al-szamanka Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 18:04
                          kogucik.2872 napisał:

> i Austria - dane szacunkowe z kwietnia 2017
                          > wyznawcy islamu stanowią niecałe 8 % populacji.
                          > w liczbach
                          > katolicy - 516 mln
                          > islam - 700 tys (w tej liczbie zawiera się 90 tys uchodźców z 2015 r., reszta t
                          > o Austriacy, którzy przeszli na islam)
                          > prawosławie - 500 tys
                          > ewangelicy - 300 tys
                          > Żydzi - 15 tys
                          >
                          > liczba uchodźców od 2015 - 90 tys. - 1 % całej ludności Austrii. Czyli na 100 A
                          > ustriaków przypada jeden uchodźca.
                          >
                          > liczby nie kłamią. W odróżnieniu od ludzi, a szczególnie polityków i mendiów. D
                          > latego tak lubię liczby i jest to jedyna informacja, której w 100 % wierzę.

Liczba, to tylko liczba i musisz wziąć poprawkę kto, gdzie i w jaki sposób ją umieszcza.
                          Jeżeli 1000 Austriaków jest w firmie, to na ulicy widzisz niechcących pracować 10 imigrantów. Poza tym każdy z nich krzyczy (bo nie rozmawia) i robi hałas większy niż 20 białych.
                          • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 18:07
                            no to na tysiąc prawych 10 kolorowych - niknął w tłumie. Takich głośnych narodów jest więcej. Choćby Włosi, Hiszpanie czy Grecy.
                            • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 18:09
                              nikną oczywiście. Chyba mi pogoda zaczyna szkodzić big_grin
                            • al-szamanka Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 19:03
                              kogucik.2872 napisał:

> no to na tysiąc prawych 10 kolorowych - niknął w tłumie. Takich głośnych narodó
                              > w jest więcej. Choćby Włosi, Hiszpanie czy Grecy.

Byłam w tych trzech krajach i naprawdę żaden z krajowców nie wydał mi się głośny... natomiast w krajach bałkańskich dzieje się rzeczywiście hucznie.
                              • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 19:20
                                no bo każda narodowość ma swoje - dla nas czasem dziwne - zachowania. Ale nasze zachowania z kolei wydają się dziwne im. Tak ten świat się kręci.
                      • al-szamanka Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 17:58
                        kogucik.2872 napisał:

> liczba ludności w Niemczech na koniec 2016 r - 82,67 mln.
                        > W tym ok 6 mln muzułmanów. Nie stanowią nawet 10 % ludności. Czyli na jedenastu
                        > niemuzułmanów przypada jeden muzułmanin. Dziewczyny, nie wmawiajcie mi, że na
                        > ulicach widzicie wyłącznie muzułmanów.
                        Bo ich tam po prostu aż tylu nie ma.

Nie wyłącznie, ale w większości. Mój grafik jest taki, że często miewam dni wolne w tygodniu i wtedy załatwiam coś na mieście... i widzę.
                        Ludzie po prostu pracują, a widać tych, którzy nie chcą i pałętają się po ulicach, i nawet jeżeli jest ich mniej, to jednak oni rzucają się w oczy.
                        • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 18:11
                          no tak jak i ja mam. Na osiedlu "tylko" miejscowe karki i żule. Jak się wybiorę, choćby na fotki, do centrum - to jakbym nagle wylądował w Kijowie. A na dworcu to nagle staję się nomadem cygańskiej braci. No takie mamy czasy.
                  • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 16:58
                    Al, takie przypadki zdarzały się i zdarzają i będą zdarzać zawsze, niezależnie od pochodzenia delikwenta. Mickiewicz żył dawno. Przypowieść chłop i żmija nie jest o muzułmanach.
                    • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 17:18
                      aha. Cyganki noszą kiecki do samej ziemi nie z powodu mody. Ale dlatego, że wg ich kultury goła damska noga jest nieczysta. Nie że brudna, tylko jest bluźnierstwem przeciwko bogu. Rom nigdy nie zostanie lekarzem lub policjantem. Nie - bo nie chce mu się uczyć, ale bo mu religia zabrania. Wszelki kontakt z płynami ustrojowymi - ślina, pot, krew itp - są nieczyste - zakazane. Nieczysta jest nawet kobieta z okresem. Nie ma wtedy prawa ani się zbliżać do męża, ani nawet ugotować mu posiłku. Dla postronnych - widzących parę Romów - wygląda to tak, jakby facet się na kobietę wydzierał. Ale wcale tak nie jest - oni wszyscy mówią bardzo głośno, ekspresyjnie, mocno gestykulując. Romki wychodzą za mąż w wieku 14-16 lat. Za żonę się płaci, lub się ją porywa.Śmierć bliskiej osoby jest zdarzeniem radosnym. Z tej okazji organizuje się huczne imprezy, a nie żałobne stypy. W samym Lublinie jest mnóstwo Romów. Żyją wśród nas. Zachowują swoje obyczaje - tak skrajnie różne od naszych. Romskie pałacyki są obecne wszędzie. Nie asymilują się, bywają upierdliwi przy większych targowiskach, dworcach itp. Ale jakoś od dziesiątków lat żyjemy obok i nic się dzieje. Mimo, że oni strasznie kradną. Idąc przez targ trzeba się trzymać za kieszeń, żeby ktoś nie gwizdnął portfela.
                      • al-szamanka Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 18:11
                        kogucik.2872 napisał:

> aha. Cyganki noszą kiecki do samej ziemi nie z powodu mody. Ale dlatego, że wg
                        > ich kultury goła damska noga jest nieczysta. Nie że brudna, tylko jest bluźnier
                        > stwem przeciwko bogu. Rom nigdy nie zostanie lekarzem lub policjantem. Nie - bo
                        > nie chce mu się uczyć, ale bo mu religia zabrania. Wszelki kontakt z płynami u
                        > strojowymi - ślina, pot, krew itp - są nieczyste - zakazane. Nieczysta jest naw
                        > et kobieta z okresem. Nie ma wtedy prawa ani się zbliżać do męża, ani nawet ugo
                        > tować mu posiłku. Dla postronnych - widzących parę Romów - wygląda to tak, jakb
                        > y facet się na kobietę wydzierał. Ale wcale tak nie jest - oni wszyscy mówią ba
                        > rdzo głośno, ekspresyjnie, mocno gestykulując. Romki wychodzą za mąż w wieku 14
                        > -16 lat. Za żonę się płaci, lub się ją porywa.Śmierć bliskiej osoby jest zdarze
                        > niem radosnym. Z tej okazji organizuje się huczne imprezy, a nie żałobne stypy.
                        > W samym Lublinie jest mnóstwo Romów. Żyją wśród nas. Zachowują swoje obyczaje
                        > - tak skrajnie różne od naszych. Romskie pałacyki są obecne wszędzie. Nie asymi
                        > lują się, bywają upierdliwi przy większych targowiskach, dworcach itp. Ale jako
                        > ś od dziesiątków lat żyjemy obok i nic się dzieje
                        . Mimo, że oni strasznie kradn
                        > ą. Idąc przez targ trzeba się trzymać za kieszeń, żeby ktoś nie gwizdnął portfe
                        > la.

No dobra, Kogut, ale co by było, gdyby Romy zaczęły wysadzać te targowiska, wjeżdżać w tłum ludzi furgonetkami, dźgać na oślep nożami? Myślisz, że nadal byście tak fajnie żyli obok siebie?
                        • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 18:20
                          nie robią tego, bo nikt nie bombarduje im domów. Ale konflikty bywają. Bardzo często dochodzi do scysji. Oni np nie uznają naszego sądownictwa. Mają własny system sprawiedliwości i za nic z niego nie zrezygnują
                          Wyobraź sobie taką sytuację - Cygan po pijaku zabija przechodnia. Żaden z Romów, nie wskaże policji winnego. Nie dlatego, że go chroni. Ale dlatego, że zgodnie z romskim kodeksem, jeśli zabity zostawił rodzinę - zabójca musi rodzinie zapłacić. Jeśli brat zabije brata - nikt policji nie pomoże. Bo zgodnie z kodeksem Romów zabójca za karę musi ożenić się z żoną zabitego i zadbać o osieroconą rodzinę. W założeniach fajne, ale wg naszej kultury zabójca unika kary. I powstaje konflikt. Romowie słyną również z tego, że nie lubią pracować. Kasę zdobywają na kradzieżach i rozbojach. Czyli tu by pasowało to dźganie nożami. Ale tak zarabiają i nasi młodzi zdolni bezrobotni. Szczególnie tu, na moim zadupiu. To najbiedniejszy region w całej UE wg ostatnich szacunków. A w takich regionach napięcia rosną. Jeśli dodasz do tego Ukraińców, Romów i całą resztę - wierz mi, że mamy bardziej niebezpiecznie, jak Wy z tym jednym procentem uchodźców. A planują znieść wizy dla Ukrainy - wtedy się zacznie prawdziwy Sajgon.
                    • super.halusia Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 17:33
                      Ile jeszcze ludzi musi zginąć,żeby zrozumieć że lewacka polityka to zguba Europy?

A mnie jedno zastanawia, dlaczego Arabia Saudyjska nie przyjmuje imigrantów itd.
                      • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 17:38
                        Hala, Arabia Saudyjska przyjęła kilka milionów imigrantów, oraz wydaje miliardy na pomoc dla nich. Podobne pytanie - ile jeszcze zachód zbombarduje państw islamskich, zanim zrozumiemy że agresywna polityka to zguba świata ?
                        • super.halusia Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 18:17
                          Podczas kiedy Europa zmaga się z napływem uchodźców, w Arabii Saudyjskiej stoi 100 tys. pustych, klimatyzowanych namiotów, które mogłyby pomieścić nawet 3 mln osób.
                          z netu
                          • super.halusia Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 18:19
                            I jeszcze to:
                            Namioty są stosowane głównie przez 5 dni w roku, podczas muzułmańskiej pielgrzymki hadżdż. Przez pozostałą część roku są raczej opuszczone. Jak do tej pory Arabia Saudyjska nie przyjęła żadnych uchodźców z Syrii. Za to - uwaga - jest gotowa sfinansować budowę 200 meczetów dla syryjskich uchodźców w Niemczech.
                            z netu
                            • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 18:25
                              niezupełnie Hala źródło - polskie radio - więc chyba rzetelne.

To pierwsza reakcja na pojawiające się ostatnio głosy, że bogate monarchie znad Zatoki Perskiej są obojętne wobec fali uchodźców z Syrii.
                              Od początku konfliktu w Syrii Arabia Saudyjska przyjęła ok. 2,5 mln obywateli tego kraju - podała państwowa agencja SPA. W wypowiedzi dla agencji przedstawiciel ministerstwa spraw zagranicznych Arabii Saudyjskiej podkreślił że królestwo nie traktuje przyjętych osób jako uchodźców i aby "zapewnić im godność i bezpieczeństwo", nie umieszcza ich w obozach.

Według tego urzędnika, Syryjczycy mogą swobodnie poruszać się po kraju. Kilkaset tysięcy z nich postanowiło na stałe zamieszkać w Arabii Saudyjskiej i otrzymało status rezydentna, dzięki czemu mają dostęp do rynku pracy, szkolnictwa i darmowej opieki lekarskiej. Saudyjskie władze twierdzą również, że do szkół publicznych przyjęto ponad 100 tys. syryjskich uczniów.

Urzędnik podkreślił, że Rijad przeznaczył 700 mln dolarów na pomoc humanitarną - żywność, leki i namioty - dla syryjskich uchodźców, którzy przebywają w Jordanii czy Libanie. Ponadto Arabia Saudyjska zbudowała kliniki w jordańskim obozie dla uchodźców Zaatari, a także przekazała syryjskim rodzinom mieszkającym w Libanie i Syrii pieniądze na pokrycie podstawowych potrzeb.
                            • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 18:36
                              i jeszcze jedno Hala. To nasze bomby zniszczyły Syrię. Więc po chrześcijańsku - to my jesteśmy moralnie odpowiedzialni za zabitych cywilów, kobiety i dzieci, oraz uciekinierów przed NASZYMI bombami.
                          • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 18:27
                            o tym właśnie piszę - kwestia tego, co się czyta. Wytłumacz mi zatem - skąd się biorą tak skrajnie różne informacje i co sprawia, że wierzymy w te, w które nam wygodniej ?
                            • al-szamanka Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 20:20
                              kogucik.2872 napisał:

> o tym właśnie piszę - kwestia tego, co się czyta. Wytłumacz mi zatem - skąd się
                              > biorą tak skrajnie różne informacje i co sprawia, że wierzymy w te, w które na
                              > m wygodniej ?

Ja nie wierzę w te, które nam wygodniej, nie sugeruję się propagandą, to już dawno minęło. Po prostu myślę, a w przypadku Syrii rozmawiałam z parom Syryjczykami i sama wyrobiłam sobie zdanie.
                              • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 20:36
                                Al, ta sytuacja nie jest klarowna. Gdyby tak było, nie byłoby takiej dezinformacji. A jest. Każda strona konfliktu tworzy swoje scenariusze. Ale naprawdę to zachód jest twórcą Bin Ladena, ISIS i tej wojny religijnej - bo taką ona już jest. Pojęcie terroryzmu istnieje od starożytnej Grecji. Ale było zapomniane do ataków z 11 września. Tyle że przed tymi atakami - przez 40 lat - Ameryka i NATO prowadziły wojny na terenach państw arabskich. Przed atakami 11 września - bomby też wybuchały. Ale były to bomby np fundamentalistów irlandzkich - katolików przecież. Ataki ciężarówkami nie są pomysłem islamistów. Wrzuć w google hasło - znajdziesz kilka historii sprzed kilkudziesięciu lat - min młodej dziewczyny, która zapoczątkowała taki rodzaj terroru. Nie była islamistką. Była psychopatką. Kiedy Niemcy zniszczyli nasz kraj - cały świat uważał za słuszne, że my weszliśmy w odwecie i zniszczyliśmy Niemcy. I co Ci Syryjczycy powiedzieli ? Że nie chciało się im pracować w kraju ? Czy może pokazali zdjęcia zniszczonych totalnie miast, które jeszcze kilka lat temu tętniły życiem ? Te obrazki stamtąd to nie wymysł. Tam zginęły setki tysięcy cywilów.Najpierw z rąk ISIS - następstwa ataku Stanów na Irak, potem w wyniku kilkuletnich już bombardowań w wykonaniu Ameryki, NATO i Ruskich. To nie tylko obrazki w necie. To realny Armagedon. Zanim zaczęliśmy bombardować Syrię, nikt z nas o niej nie wiedział. Syria została najpierw zaatakowana i zajęta przez ISIS, która wymordowała tysiące Syryjczyków. ISIS to nie Syria. ISIS to najeźdźca Syrii, przybyły z Iraku. Ci ludzie od lat żyją w piekle. Nie mów mi, że rozmawiałaś z kilkoma Syryjczykami i wiesz. Bo albo rozmawiałaś z niewłaściwymi ludźmi, albo nie chcesz widzieć tragedii tych ludzi.
                                • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 20:49
                                  i komu jak komu, ale Tobie tłumaczyć nie trzeba co wojna robi z ludźmi. Jak działa na psychikę. Tam ludzie potracili rodziny, domu, firmy, całe swoje normalne życie. Nie pchali się do nas, zanim nie zaczęliśmy nalotów na ich kraj. A jeśli na czyichś oczach znika dom, ginie rodzina, a ten ktoś wie, że to bomba, która została zrzucona przez nas - to jak myślisz - czego pragnie najbardziej ? Często pokazujesz, że jesteś obdarzona dużą wrażliwością w odniesieniu do swoich podopiecznych. Spróbuj więc użyć tej wrażliwości w stosunku do innych ludzi. Czasem warto otworzyć oczy i nie przykładać ręki do czyjegoś chorego planu.
                                  • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 21:01
                                    obrazki zwykle przemawiają lepiej jak słowa

https://img.besty.pl/images/372/08/3720802.jpg
                                    • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 21:03
                                      https://bartoszcze.blox.pl/resource/11951398_10153541559422480_127683912236608573_n.jpg
                                  • al-szamanka Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 21:12
                                    kogucik.2872 napisał:

> i komu jak komu, ale Tobie tłumaczyć nie trzeba co wojna robi z ludźmi. Jak dzi
                                    > ała na psychikę. Tam ludzie potracili rodziny, domu, firmy, całe swoje normalne
                                    > życie.
                                    Nie pchali się do nas, zanim nie zaczęliśmy nalotów na ich kraj. A jeśl
                                    > i na czyichś oczach znika dom, ginie rodzina, a ten ktoś wie, że to bomba, któr
                                    > a została zrzucona przez nas - to jak myślisz - czego pragnie najbardziej ? Czę
                                    > sto pokazujesz, że jesteś obdarzona dużą wrażliwością w odniesieniu do swoich p
                                    > odopiecznych. Spróbuj więc użyć tej wrażliwości w stosunku do innych ludzi. Cza
                                    > sem warto otworzyć oczy i nie przykładać ręki do czyjegoś chorego planu.

W poprzednim poście wspomniałam, że niekoniecznie ci, co stracili stali się uciekinierami, większość wykorzystała tylko sytuację. Najbardziej prześladowani przez ISIS, chrześcijanie, nie chcą uciekać, bronią się i walczą o swój kraj.
                                    Wrażliwa jestem i chętnie pomagam potrzebującym, ale po pierwsze - do planu ręki nie przykładam, bo nie mam takiej mocy, po drugie - nie będę witać tych, których się boję, tym bardziej, że już miałam z nimi nieprzyjemności i widzialam jak traktują gospodarzy - z pogardą, wyższością i roszczeniowo. Gdybyś widział te sterty wyrzuconej żywności, ubrań i powybijane witryny sklepów, bo manekiny w bikini im nie pasowały, to byś nieco inaczej to widział.
                                    • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 21:28
                                      Ale Al, to jest normalne. Zobacz ilu Polaków zwiało z kraju za lepszym życiem, kiedy tylko pojawiła się okazja. Czy w tak zniszczonym kraju są perspektywy dla kogokolwiek ? Nie ma. Więc ucieka każdy, kto może. Kto nie może - zostaje i ginie.
                                      Al. Niedawno pisałem, że wszyscy jesteśmy mordercami, bo marnujemy żywność. U nas rolnicy walą w rowy tony płodów rolnych, bo skup nie przyjmuje, a oddawać nie pozwala fiskus. Takie mamy czasy. Powtórzę po raz kolejny. Roszczeniowi Polacy siedzą w Anglii i ciągną socjal na potęgę. Bo ludzie są dziś inni. Mi też to nie pasuje i czuję się jak z innej bajki.
                                      Historyjka dosłownie sprzed kilku dni.
                                      Siedzę przy kompie, pod otwartym oknem. Chodnikiem chodzą sobie ludzie. Nagle słyszę rozmowę.
                                      Niech pan zobaczy, chleb leży na ziemi. Za mojej młodości chleb był święty. Jakiś pan odpowiada - tak, pamiętam, że matka zanim ukroiła pajdę, robiła na chlebie znak krzyża. Czasy się zmieniły Al. Nie tylko w odniesieniu do Syryjczyków, ale w stosunku do nas wszystkich. Każda społeczność imigracyjna postrzegana jest tak samo. Czytasz wiadomości. Dokładnie tak samo - o wykorzystywaniu państwa, postawie roszczeniowej mówi Anglia w stosunku do Polaków. Bo w sumie tam jest ich najwięcej. Niemcy planowali nawet obniżyć socjal dla rodzin pracujących tam, ale których dzieci pozostały w kraju macierzystym. Dotknęłoby to głównie Polaków. Czy Syryjczycy, którzy przyjeżdżają - znają język niemiecki ? Skąd więc wiesz, że traktują gospodarzy z pogardą ? Bo - podróżując po świecie - doskonale wiesz, że gesty mocno się różnią. Niektórzy np na znak zgody kręcą głową - co u nas oznacza ewidentnie - nie.
                                • al-szamanka Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 20:58
                                  Raczej z właściwymi rozmawiałam. Mówili dokładnie, co Ty, oburzali się na politykę zachodu i wojny, chwalili al-Assada, który ciężka ręką trzymał islamskich wywrotowców na krótkiej smyczy. Ale jednocześnie zaznaczali, że uciekinierami nie są rzeczywiscie pokrzywdzeni, tylko ci, którzy z sytuacji skorzystali, a wśród nich pełno gorliwych islamistów... bo przecież wiesz, że nie cała Syria jest zbombardowana - tam gdzie al-Assad życie toczy się tak samo jak przed wojną.
                                  • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 21:06
                                    90 tys imigrantów w Austrii to oszuści ? A te setki, które zginęły w drodze ? Al........... za taką podróż trzeba zapłacić. Na każdym nieszczęściu ktoś kręci interes. Ucieka ten, co mu jeszcze coś zostało i ma czym zapłacić. Takie są realia. A nie wizja ISIS przekradającej się na pontonach do Niemiec.
                                    • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 21:09
                                      min pozycje Al Assada bombarduje NATO. Ruscy bombardują rzekome pozycje rebeliantów. Stany bombardują pozycje ISIS. Nigdzie w Syrii życie nie toczy się normalnie. Cały kraj wygląda jak jeden wielki poligon.
                                    • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 21:11
                                      to jest śliczny obrazek

https://i.racjonalista.pl/img/strony/opusnato.jpg
                                      • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 21:16
                                        Satelitarne zdjęcia Aleppo dostarczają najświeższych dowodów na to, jak przeciągający się konflikt w Syrii mnoży ciężkie naruszenia praw człowieka wobec ludności cywilnej, na którą spada największy ciężar przemocy, wypędzeń i kryzysu humanitarnego - donosi Amnesty International.
                                        Najnowsza, jedna z najszerszych analiz obrazów satelitarnych trwających konfliktów, jaką kiedykolwiek przeprowadzono, wskazuje na niezwykle niepokojące trendy w prowadzonych działaniach wojennych: przy absolutnym braku poszanowania Międzynarodowego Prawa Humanitarnego, ogromnej skali zniszczeń, śmierci i przesiedleń. Analizę wykonało stowarzyszenie American Association for the Advancement of Science (AAAS) z USA, we współpracy z prowadzonym przez Amnesty International programem Science for Human Rights.

Skalę zniszczeń ukazanych na fotografiach potwierdza Donatella Rovera, Starszy Doradca ds. Sytuacji Kryzysowych przy Amnesty International, która wróciła z Aleppo w ubiegłym miesiącu.

Dokumentując skalę zniszczeń w Aleppo od chwili publikacji apelu, najnowsza analiza AAAS nie pozostawia żadnych wątpliwości co do przyczyny tak ogromnej liczby ofiar - ucieczki połowy ludności miasta. Kampania prowadzonych na ślepo bombardowań rządowego lotnictwa obróciła w ruiny całe dzielnice, zabijając i raniąc niezliczoną ilość cywilów.

Jako przykład posłużyć może analiza porównawcza fotografii okolicy zniszczonej przez trzy pociski balistyczne pomiędzy 18 a 22 lutego 2013, przedstawiająca straszliwy dowód ceny, jaką ludność płaci za taktykę obraną przez uczestników konfliktu. Tylko w tych trzech eksplozjach zginęło 160 mieszkańców, rannych zostało kolejnych kilkuset, a dziesiątki zniszczonych budynków pozostawiły kolejne setki cywilów bez dachu nad głową.

https://i.wp.pl/a/f/jpeg/31758/jabal_badro_600.jpeg
                                        • al-szamanka Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 21:30
                                          Widziałam wiele takich zdjęć, aż skóra cierpnie, ale fakt, że tylko część Syrii tak dzisiaj wygląda.
                                          Ale chyba zauważyłeś, że jednak najmniej uciekinierów jest stamtąd. Większość wykorzystuje sytuację i przybywa z Afryki, z np. Maroko, gdzie wojny nie ma. Byłam tam kiedyś, jeszcze w czasach tuż po konflikcie o Saharę i nikomu tam źle się nie działo, a teraz zjeżdżają hordami i z roszczeniami. A wśród nich terroryści. I nawet jeżeli to tylko jeden, to jednak nie wiadomo który.

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p480x480/20914276_1411012172279315_8718360585990212864_n.jpg?oh=4564cbfcace19876f271f65141405c6c&oe=5A23D958
                                          • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 21:38
                                            mam nadzieję, że ten przykład podałaś jako obraz tendencyjności. Bo w sumie dokładnie to samo można powiedzieć o każdym społeczeństwie. Nie ma kraju w którym nie byłoby kradzieży, rozbojów, gwałtów, przemocy w rodzinie, zabójstw, dewiacji, zboczeń - i generalnie procent jest ten sam. Ok 10 % każdego społeczeństwa to patologia. Ale przecież Ty to doskonale wiesz.
                                            • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 22:09
                                              kogucik.2872 napisał:

> mam nadzieję, że ten przykład podałaś jako obraz tendencyjności. Bo w sumie dok
                                              > ładnie to samo można powiedzieć o każdym społeczeństwie. Nie ma kraju w którym
                                              > nie byłoby kradzieży, rozbojów, gwałtów, przemocy w rodzinie, zabójstw, dewiacj
                                              > i, zboczeń - i generalnie procent jest ten sam. Ok 10 % każdego społeczeństwa t
                                              > o patologia. Ale przecież Ty to doskonale wiesz.
                                              >

I dlatego uwazasz, ze nalezy do tych 10% sprowadzic jeszcze dodatkowo takich, ktorych musimy traktowac lagodniej?
                                              My sobie tak gadamy obok siebie... mnie chodzi o to, ze ta dzicz nie stosuje sie do ogolnie przyjetych norm, do prawa - ja mam gdzies w co kto wierzy, dla mnie jest istotne, zeby prawo bylo takie samo dla wszystkich. Kilkanascie lat temu wprowadzono w Niemczech prawo, ktore zabranialo zaslaniac twarzy - no tak, ono nadal obowiazuje, ale tylko bialych, moslemskiej gawiedzi juz nie.
                                              Dlaczego jesli jade do Turcji i wchodze do meczetu, to nakrywam glowe? bo takie sa ich wymagania, dlaczego w Japonii przy wejsciu do eleganckiej restauracji zdejmuje buty? bo takie sa tam zwyczaje - mam wybor, nie musze tam jechac, nie musze wchodzic do meczetu, nie musze wchodzic do restauracji w Japonii - ale nie pojade tam i nie bede zadac, zeby mnie mierzyli inna miarka, bo ja tu gosc jestem. Tu o to glownie chodzi - ataki terrorystyczne nasilily sie, bo ta gawiedz, ktora chodzila tutaj zakutana po ulicach dostala posilki - dopoki ich bylo malo siedzieli cicho, teraz stwierdzili, ze moga przejac wladze i narzucic innym swoje obyczaje. Juz z zalozenia, chrzescijanie powinni im sluzyc - i tak tez sie zachowuja.
                                              Juz Ci kiedys pisalam, ciekawe jakbys sobie zaprosil do domu dalekiego kuzyna, ktory najpierw by Ci poprzestawial meble a potem zgwalcil siostre, matke, corke - zaprosilbys jeszcze jego brata?
                                              • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 22:17
                                                nie było ich mało. Przed ostatnią wielką migracją mieliście ich w Niemczech ponad 5 mln. Doszło więc relatywnie niewiele.

ciekawe jakbys sobie zaprosil do domu dalekiego kuzyna, ktory najpierw by Ci poprzestawial meble a potem zgwalcil siostre, matke, corke - zaprosilbys jeszcze jego brata?

wiesz na czym polega różnica ? Gdyby kuzyn był katolikiem - zgarnęliby go na obserwację psychiatryczną i do pierdla. Gdyby był muzułmaninem - nazwaliby go terrorystą i zastrzelili. To chyba dobry przykład. Bo taka sytuacja mogłaby się zdarzyć bez względu na pochodzenie. Brat zaś takiego psychopaty - bo to nie jest dziedziczone - mógłby być aniołem. Nie mogę winić brata za przestępstwa jego rodziny. Bo inaczej połowę Niemców należałoby potępić i ukarać za bycie dziećmi i wnukami nazistów, którzy wymordowali pół Europy.
                                              • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 22:36
                                                zakładając że 10 % każdego społeczeństwa to patologia - każdy kraj przyjmuje ryzyko, wpuszczając obcokrajowców. Niemcy wpuścili min Polaków - to też ryzyko 10 % patologi. Bardzo realne zresztą.
                                                • al-szamanka Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 22:47
                                                  Jedno jest pewne, Kogucie, nie chcę, aby muzułmanie przyjeżdżali tu i wprowadzali swoje tradycje, obyczaje i wiarę. W Salzburgu sporo jest Chińczyków i Hindusów, zachowują się porządnie i NIKT się ich nie boi, NIKT nie powie o nich złego słowa... bo sobie na to po prostu nie zasłużyli.
                                                  • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 23:00
                                                    kiedy u mnie, wbrew temu co mendia głoszą - muzułmanów też jest sporo. Ale jest różnica, między uchodźcami zebranymi w obozach, a ludźmi, którzy przyjechali sami za pracą, mają domy, firmy, lub pracują u kogoś. Al - wielu rzeczy nie muszę Ci tłumaczyć, bo powinnaś to wiedzieć. Ludzie stłoczeni w obozach, nie mający już nic do stracenia - zachowują się trochę inaczej, jak zakorzenieni mieszkańcy. Przed wielką migracją w Niemczech było ponad 5 mln muzułmanów. I nie było absolutnie żadnych informacji o problemach z nimi. Ta sytuacja zaczęła się od momentu fali uchodźców w ostatnich dwóch latach. Analizując zachowania ludzi - dokładnie takie same problemy byłyby z każdą dużą grupą uchodźców, każdego kraju. Bo to jest normalne. Nie ma znaczenia, czy to muzułmanie, Żydzi, czy katolicy. Idąc tym tokiem należałoby wypędzić wszystkich obcokrajowców. Tak jak pisałem wcześniej - Polacy zalali świat dawno temu. I wszędzie gdzie się osiedlą, żądają polskich szkół, kościołów, sklepów i respektowania ich zwyczajów. Tworzą własne dzielnice, enklawy, ośrodki kultury. Zgoda - nie mieliśmy dotychczas do czynienia z migracją na taką skalę. Ale takie czasy nastały. Walczyć powinniśmy z przyczynami tego stanu rzeczy - a nie ze skutkami.
                                                  • al-szamanka Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 23:08
                                                    kogucik.2872 napisał:

> kiedy u mnie, wbrew temu co mendia głoszą - muzułmanów też jest sporo. Ale jest
                                                    > różnica, między uchodźcami zebranymi w obozach, a ludźmi, którzy przyjechali s
                                                    > ami za pracą, mają domy, firmy, lub pracują u kogoś. Al - wielu rzeczy nie musz
                                                    > ę Ci tłumaczyć, bo powinnaś to wiedzieć. Ludzie stłoczeni w obozach, nie mający
                                                    > już nic do stracenia - zachowują się trochę inaczej, jak zakorzenieni mieszkań
                                                    > cy. Przed wielką migracją w Niemczech było ponad 5 mln muzułmanów. I nie było a
                                                    > bsolutnie żadnych informacji o problemach z nimi. Ta sytuacja zaczęła się od mo
                                                    > mentu fali uchodźców w ostatnich dwóch latach. Analizując zachowania ludzi - do
                                                    > kładnie takie same problemy byłyby z każdą dużą grupą uchodźców, każdego kraju.
                                                    > Bo to jest normalne. Nie ma znaczenia, czy to muzułmanie, Żydzi, czy katolicy.
                                                    > Idąc tym tokiem należałoby wypędzić wszystkich obcokrajowców. Tak jak pisałem
                                                    > wcześniej - Polacy zalali świat dawno temu. I wszędzie gdzie się osiedlą, żądaj
                                                    > ą polskich szkół, kościołów, sklepów i respektowania ich zwyczajów.
                                                    Tworzą włas
                                                    > ne dzielnice, enklawy, ośrodki kultury. Zgoda - nie mieliśmy dotychczas do czyn
                                                    > ienia z migracją na taką skalę. Ale takie czasy nastały. Walczyć powinniśmy z p
                                                    > rzyczynami tego stanu rzeczy - a nie ze skutkami.

Ja nie żądam.
                                                    A jeśli chodzi o walkę z przyczynami... już mówiłam, przeszkodą jest sam człowiek, a raczej interesy wąskich grup, nawet nie państw. To oni modelują ten świat, bawiąc się nim jak balonikiem.
                                                  • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 23:17
                                                    dokładnie tak.
                                          • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 21:39
                                            ale w Maroku nie ma ISIS.
                        • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 22:20
                          kogucik.2872 napisał:

> Hala, Arabia Saudyjska przyjęła kilka milionów imigrantów, oraz wydaje miliardy
                          > na pomoc dla nich. Podobne pytanie - ile jeszcze zachód zbombarduje państw isl
                          > amskich, zanim zrozumiemy że agresywna polityka to zguba świata ?
                          >

Te miliardy to szczegolnie na budowe nowych meczetow oferuja.
                          Mozesz mi przyblizyc od kiedy Zachod bombarduje Marokko, bo chyba cos przeoczylam.
                          • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 22:32
                            Te miliardy to szczegolnie na budowe nowych meczetow oferuja.

tylko wg mediów. Zanim do Syrii wkroczył zachód, kraj opuściło ponad dwa i pół miliona Syryjczyków, przed najazdem ISIS. Arabia Saudyjska wtedy przeznaczyła miliony dolarów na pomoc uchodźcom. To było zanim zachód wkroczył tam z interwencją, a fala uchodźców poszła do Europy. Arabia Saudyjska nie mogła więc przeznaczyć milionów na budowę meczetów dla uchodźców, bo ich w Niemczech jeszcze nie było. Art który cytowałem, pochodził sprzed 2015 r.

Ale ja nic nie pisałem o bombardowaniu Maroka ! big_grin
                            • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 17:45
                              kogucik.2872 napisał:

> Ale ja nic nie pisałem o bombardowaniu Maroka ! big_grin
                              >

A zauwazyles, ze ci ktorzy najbardziej sie zradykalizowali i sa organizatorami zamachow terrorystycznych, to glownie pochodza z Maroka?
                              • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 17:54
                                nieprawda. Akurat ostatnio Marokańczycy się odezwali. Ale zamachowcy byli różnych narodowości. Narodowość nie ma znaczenia. Nie zapomnij, że na radykalną stronę poprzechodzili także Europejczycy. Ok 1,2 tys Francuzów, 600 Niemców, 1,5 tys Rosjan. Szacuje się, że w szeregach ISIS łącznie walczy ok 6 tys Europejczyków. Dziś więc nie masz pewności, że mijając na ulicy Niemca, nie jest on dżihadystą. I niestety - to ci Europejczycy będą największym zagrożeniem, kiedy wrócą do krajów. Czemu ? Bo nie wyróżniają się z tłumu....
    • a74-7 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 22:55
      kiedys znalazlam opinie jakiegos internauty,z ktora zgadzam sie:
      "Największe korzyści z zalewania Europy migrantami zyskuje Israel. (1) Młodzi islamscy bojownicy oddalają się od granic israelskich; (2) Nienawistną im wiarę katolicką zniszczą rękami Islamistów. Oni mają czyste ręce w tym dziele. (3) W ten sposób pozyskują kraje europejskie jako potencjalnych sojuszników w konflikcie z Arabami. Israel nie będzie osamotniony w nienawiści do Arabów.
      Należy dokładnie zbadać tych głównych Imamów skąd wyrastają ich korzenie. Tych, którzy kierują na śmierć rzesze arabskich baranów jako bojowników ISIS."
      A Wy?
      • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 19.08.17, 23:06
        nie po całości. Znalazłbym w tym inny sens. Nie ma znaczenia czy to imam, rząd, czy ktokolwiek inny - na górze. To oni pociągają za sznurki. A barany to my wszyscy. I ci bojownicy ISIS, indoktrynowani nienawiścią do katolików i ci żołnierze, bombardujący kolejne państwa islamskie, indoktrynowani nienawiścią do islamu i ci Izraelczycy, indoktrynowani nienawiścią i do katolików i do islamistów.
        • a74-7 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 13:13
          rozumiem dazenie do zrozumienia calej sytuacji,ale ten element ktory teraz naplywa to juz wojownicy ,nie biedni imigranci wojenni. Dla nich ty ,ja czy cala Europa to infidels ktorych nalezy zabijac.
          • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 13:21
            a skąd Syria wzięła milion wojowników ? toż sugerujesz, że ISIS opuściło Syrię wreszcie ? ISIS w Syrii jest najeźdźcą. Syryjczycy to nie ISIS. Zanim wkroczył zachód - ISIS wymordowało w masowych egzekucjach tysiące Syryjczyków - głównie młodych mężczyzn, którzy odmówili przystąpienia do organizacji terrorystycznej ! To właśnie te mordy na ludności cywilnej wykorzystał zachód, żeby legalnie wkroczyć zbrojnie na teren Syrii ! Wcześnie przekonując świat, że to konieczne, popierając to fotkami z masowych miejsc pochówków pomordowanych. Od tego właśnie zaczęła się sprawa Syrii.
            • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 13:28
              oprócz najazdy ISIS zachód postanowił rozprawić się z Assadem. Wszystko oczywiście w obronie ludności cywilnej przed reżimem i ISIS. Wcielenie do organizacji wiąże się z przejściem na wiarę (bo islam ma mnóstwo odłamów, tak jak chrześcijaństwo zresztą) niesioną przez radykalne ugrupowanie. Każdy, kto odmówił przejścia na inny odłam wiary - został zabity przez terrorystów. A wyznawcy islamu - obojętnie jakiego odłamu - są bardzo wierni swojej wierze. Generalnie zginą za swoją wiarę. I to właśnie miało miejsce w Syrii po wkroczeniu tam bojówek ISIS. Zanim nadeszła bombowa "pomoc" z zachodu - Syrię opuściło ponad 2,5 mln osób. Ok miliona zginęło w masowych egzekucjach, urządzonych przez Assada i ISIS.
          • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 13:42
            odwołam się do tego, co bardzo mądrze napisała wczoraj Al - Za bomby też nie czuję się odpowiedzialna, wiem jednak, że konsekwencje ponoszą nie ci, co je zrzucali/ją, ale my, zwykli ludzie.

Że chcą zabijać ? A czy niemieckie bomby nie niszczą ich kraju ?
            Za wojny na górze konsekwencje ponosimy my - wszyscy na dole - Syryjczycy, żądni zemsty za zniszczony kraj, uśmiercone rodziny i my, którzy staniemy się być może ofiarami zemsty. Abstrahując od tego, że jesteśmy stroną w tym konflikcie - naprawdę uważasz, że można potępić ludzi, którzy stracili dosłownie wszystko - za chęć odwetu ? Już tu pisałem - jak Niemcy zniszczyli nasz kraj, my w końcu w odwecie wkroczyliśmy do Niemiec i zniszczyliśmy ich kraj. Przecież po wyparciu okupanta za granice nie było potrzeby bombardowania miast po tamtej stronie prawda ?
            • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 17:41
              kogucik.2872 napisał:

> odwołam się do tego, co bardzo mądrze napisała wczoraj Al - Za bomby też nie cz
              > uję się odpowiedzialna, wiem jednak, że konsekwencje ponoszą nie ci, co je zrzu
              > cali/ją, ale my, zwykli ludzie.
              >
              > Że chcą zabijać ? A czy niemieckie bomby nie niszczą ich kraju ?
              > Za wojny na górze konsekwencje ponosimy my - wszyscy na dole - Syryjczycy, żądn
              > i zemsty za zniszczony kraj, uśmiercone rodziny i my, którzy staniemy się być m
              > oże ofiarami zemsty. Abstrahując od tego, że jesteśmy stroną w tym konflikcie -
              > naprawdę uważasz, że można potępić ludzi, którzy stracili dosłownie wszystko -
              > za chęć odwetu ? Już tu pisałem - jak Niemcy zniszczyli nasz kraj, my w końcu
              > w odwecie wkroczyliśmy do Niemiec i zniszczyliśmy ich kraj.
              Przecież po wyparci
              > u okupanta za granice nie było potrzeby bombardowania miast po tamtej stronie p
              > rawda ?
              >
              Kur kiedy mysmy wkroczyli do Niemiec i zniszczylismy Niemcy?
              • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 17:43
                no halo. A kto zbombardował Berlin ?
                • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 17:49
                  No halo - powiedzialabym, ze glownie alianci - slyszales zeby podczas roznych rocznic wspominano o Polakach? Rosja w calosci przypisuje sobie te "zaslugi". Polacy szli z armia radziecka, a czym mielismy ich bombardowac, jakzesmy bombek nie mieli, ni samolotow? kto siedzi za sterem to nie jest wazne - wazne kto tym "steruje".
                  • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 17:59
                    toż nasze wojska z bratnimi Ruskimi flagi narodowe triumfalnie na bramie wieszali. Toż do Ruskich pretensja, że jak weszli to gwałcili wszystko, co się rusza i na drzewa nie ucieka, toż w alianckim lotnictwie latali nasi piloci i to oni najchętniej i najofiarniej nad Berlin latali. A że Ruscy całe "zasługi" sobie przypisali - no cóż, toż to norma w naszym świecie. Zresztą najnowsza historia głosi, że Berlin zdobyli Polacy i Białorusini, a nie Ruscy. Historia też zmienna jak wiosenny wiaterek.
                    • a74-7 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 18:23
                      Spokojnie, to bylo wtedy, aterza jest nowa rzeczywistosc.W obronie swojej wiary niszcza moja wiare. Tu i teraz . Mamy siedziec bezczynnie ,pelni wspolczucia?Kiedy gwalca twoje dzieci, twoje owce,siostry?Nosz wygodnie bardzo klepac w klawiature.I wierzyc w Europe zamiast bronic swoich granic.Akurat najmniej wsrod tych nachodzcow jest Syryjczykow, tych zdolnych i przydatnych juz Turcy sobie poselekcjonowali i zostawili ku chwale swojej ojczyzny.
                      Do jewropki wali Afryka i cala reszta .Jedyne co mozemy zrobic teraz to zaczac bronic wlasnych tylkow i przyszlosci naszych dzieci.Tak ze na wspolczucie troche za pozno.
                      • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 18:31
                        nie chodzi o to, kiedy to było, tylko o fakt. No nie mów, że Ci ktoś kozę zgwałcił big_grin
                        A poważnie. Gros incydentów odnotowywanych jest w obozach dla uchodźców. Czy potrafisz podać konkretne liczby gwałtów na np Angielkach, czy Niemkach, dokonanych przez Syryjczyków i zestawić to z liczbą przestępstw seksualnych, popełnionych przez inne nacje, nie związane z Islamem i przez rodowitych Anglików, czy Niemców ? Twoje słowa brzmią tragicznie, ale są tylko oparte na medialnej propagandowej nagonce. Ale poszukam liczb. Porównamy - przestępstwa akurat są bardzo dokładnie notowane w liczbach.
                        • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 18:37
                          i proszę. Pierwszy art z brzegu.

W roku 2016 ponownie wzrosła w Niemczech liczba przestępstw na tle seksualnym – wynika z najnowszego raportu Ministerstwa Spraw Wewnętrznych. Ponadto zmalała liczba włamań, ale wzrosła liczba przestępstw brutalnych. Raport ponadto uznał Polaków – po Turkach i Rumunach – za największą grupę obcokrajowców podejrzewanych o popełnienie przestępstw.
                          MSW zastrzega, że liczba przestępstw popełnianych przez obcokrajowców wzrasta, ale przestępstwa te dotyczą przede wszystkim naruszenia przepisów imigracyjnych. Ponad jedna trzecia podejrzanych obcokrajowców naruszyła prawo imigracyjne (nielegalny wjazd lub przebywanie w kraju).

Gdy wykluczono przestępstwa związane z przepisami imigracyjnymi, okazałoby się, że liczba podejrzanych obcokrajowców wzrosła w roku 2016 w porównaniu z 2015 o 10,9 proc. i stanowiła 30,5 proc. wszystkich podejrzanych.

Read more: www.pch24.pl/raport-o-przestepczosci-w-niemczech--polacy-wsrod-najczesciej-podejrzewanych-grup,51131,i.html#ixzz4qJYKB8D2
                          • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 18:50

Tylko niewielki ułamek uchodźców z Syrii czy Iraku dopuszcza się przestęstw - wynika z najnowszych danych statystycznych ujawnionych przez niemiecką policję.
                            Dotychczas w niemieckich statystykach nie było danych dotyczących przestępczości uwzględniających takie kryteria jak narodowość czy status pobytowy. Po raz pierwszy zrobiła to kolońska policja po wydarzeniach w noc sylwestrową. Sporządziła ona bazę danych osób według narodowości, które nielegalnie wjechały do Niemiec i dopuściły się przestępstw.

Raport obejmuje okres od października 2014 do listopada 2015 roku i został opublikowany w czasopiśmie branżowym niemieckiej policji "Forum"

Dane statystyczne potwierdzają, że generalizowanie i stygmatyzowanie uchodźców jest niesprawiedliwe. Większość z nich nigdy nie weszła w ogóle w kolizję z prawem. Warte uwagi są dane dotyczące Syryjczyków, Irakijczyków czy Afgańczyków. W policyjnym rejestrze na 1100 Syryjczyków w Kolonii znajduje się tylko pięciu, którzy dopuścili się czynów karalnych - to mniej niż 0,5 procent.

Inaczej sprawa ma się z migrantami z Maroka, Algierii czy Tunezji. Wśród migrantów z krajów Północnej Afryki ponad 40 procent weszło w kolizję z prawem. Na takim samym poziomie utrzymuje się przestępczość wśród migrantów z Bośni-Hercegowiny i Czarnogóry. Najczęściej dopuszczają się oni kradzieży w samochodach, w sklepach i rozbojów.

Martin Lülsdorf ze związków zawodowych policji w Kolonii mówi, że w przestępstwa kryminalne zamieszani są przeważnie młodzi mężczyźni. - Nie mają oni szansy na otrzymanie azylu, nie wolno im pracować ani w Niemczech, ani w kraju pochodzenia. Utrzymują się więc z popełnianych przestępstw.

Do końca listopada 2015 śledczy zidentyfikowali 221 osób uwikłanych we włamania. 80 z nich to osoby ubiegające się o azyl, osoby, które otrzymały odmowę lub posiadają zgodę na pobyt tolerowany. 135 z nich pochodzi z krajów bałkańskich, 27 z krajów wschodnioeuropejskich. Policja ma na oku szczególnie sprawców pochodzenia albańskiego. - Członkami wszystkich jedenastu band włamywaczy, przeciwko którym prowadzimy dochodzenie w Szlezwiku-Holsztynie są osoby ubiegające się o azyl, pochodzące z Bałkanów - wyjaśnia rzecznik Federalnego Urzędu Kryminalnego.

Stefan Studt ostrzega przed stygmatyzowaniem uchodźców jako potencjalnych przestępców. - W Szlezwiku-Holsztynie umieszczono 50 tys. uchodźców i w najbliższym otoczeniu ośrodków recepcyjnych liczba przestępstw nie wzrosła - zaznacza. Szef landowego MSW ostrzega jednocześnie, że każdy, kto w tym kraju związkowym nadużyje gościnności, "nie jest mile widziany".
                            • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 18:56
                              Federalny Urząd Kryminalny (BKA) podał, że od stycznia 2015 roku w komputerowym systemie EASY zarejestrowanych zostało 1 265 601 imigrantów pragnących starać się o azyl w Niemczech. 173 tys. tych imigrantów przybyło w okresie od stycznia do marca 2016 roku - głównie z Syrii, Iraku, Afganistanu i Iranu.

Z analizy BKA wynika, że stosunkowo duża jest przestępczość wśród przybyszów z krajów Maghrebu - Algierii, Maroka i Tunezji - oraz z Serbii i Gruzji, natomiast Syryjczycy, Afgańczycy i Irakijczycy popełniają relatywnie mało przestępstw.

29 proc. wszystkich przestępstw popełnionych przez imigrantów to kradzieże - piszą autorzy raportu. Oszustwa, w tym wyłudzenia świadczeń, stanowią 28 proc. czynów karalnych. 23 proc. sprawców popełniło przestępstwa przeciwko mieniu i zdrowiu, najczęściej były to przypadki uszkodzenia ciała.

Imigranci z krajów bałkańskich oraz z Gruzji dopuszczają się przede wszystkim kradzieży i oszustw. Obywatele Afganistanu, Erytrei, Iraku, Iranu, Nigerii, Pakistanu i Syrii popełniają najczęściej oszustwa oraz przestępstwa przeciwko mieniu i zdrowiu.

Do większości przestępstw dochodzi w ośrodkach dla uchodźców i innych kwaterach zbiorowych. Liczba popełnianych w ośrodkach czynów karalnych, głównie przypadków uszkodzenia ciała, spadła w omawianym okresie o 10 proc.

W przypadku zabójstw w połowie przypadków ofiara i sprawca byli tej samej narodowości. W I kwartale tego roku doszło do dziewięciu zabójstw - zginęło ośmiu imigrantów i jeden obywatel Niemiec.

Opublikowana przez BKA statystyka obejmuje po raz pierwszy dane ze wszystkich 16 krajów związkowych tworzących RFN.
    • a74-7 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 18:58
      ostatnio bardzo nosny u nas temat: gangs grooming nieletnie dziewczynki do prostytucji w kilku miastach.
      jest o tym troche w necie.
      • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 19:13
        dziecko kochane. Ale handel żywym towarem, w tym dziećmi do celów prostytucji to temat przestępczości zorganizowanej, zwalczanej od lat na terenie całej Europy i Stanów - zanim jeszcze wymyślili uchodźców. To nie jest domena uchodźców. To jest domena dobrze zorganizowany dużych grup przestępczych. O handlu żywym towarem grzmią od dziesięcioleci wszystkie organizacje humanitarne. Do ich zwalczania od lat powołane się międzynarodowe jednostki policji. A zboczeńców, lubiących małe dzieci - mamy w naszych krajach na setki. I nie są to imigranci.
        • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 19:24
          Międzynarodowa Konwencja o zwalczaniu handlu kobietami i dziećmi - 1921 r. Podpisano wielostronny traktat Ligi Narodów, dotyczący rozwiązań prawnych i organizacyjnych walki z handlem żywym towarem. Potem - stosunkowo niedawno, bo jakieś kilkanaście lat temu - rozszerzono tamte rozwiązania o problem molestowania w sieci.
        • a74-7 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 21:12
          chyba czytaja nas ,jako " opiniotworcze forum ";-D big_grin
          wpolityce.pl/swiat/354106-pod-parasolem-politycznej-poprawnosci-rybinska-w-sieci-mroczne-kulisy-procesow-przeciwko-czlonkom-gangu-muzulmanskich-gwalcicieli
      • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 19:17
        natomiast teraz pytanie bardzo na poważnie. Bo za nic nie potrafię zrozumieć takiej sytuacji.

Jako przykład podaje 20-letniego Albańczyka, który od końca 2014 roku przebywa na północy Niemiec, ale dopiero w listopadzie 2015 roku złożył wniosek o azyl. W tym czasie policja zatrzymała go 27 razy w związku z włamaniami do mieszkań.

z tego, co kojarzę, większość zamachowców, po ujęciu, lub zastrzeleniu, okazywała się równie osobami, które od dawna widniały w policyjnych kartotekach. Jak to więc możliwe, że osoba, przebywająca w kraju nielegalnie, dokonująca wielokrotnie przestępstw i wielokrotnie notowana - nie jest wydalana z kraju ??
          • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 20:06
            ale wszystko się zgadza. U nas dokładnie tak, jak te czarne muzułmanki - na ulicach stoją i włażą nam do domów świadkowie Jehowy. Z tego co widać to muslimy leją się głównie między sobą. Ale w tym filmie jest pokazanych mnóstwo "normalnych" ludzi. Przeczących wizji "strasznego muslima terrorysty" Pamiętaj też, że w przekonaniu wielu muzułmanów (dokładnie tak jak w przekonaniu Europejczyków, że muzułmanie to zło) ISIS powstało do obrony świata arabskiego przed nami. Bo powstało w Iraku, po zniszczeniu tego przez USA. I stamtąd rozpoczęło inwazję na wszystkie słabe, roz.......walone przez zachód państwa. Ci ludzie, na filmie protestują przeciwko bombardowaniu Syrii. Skoro nas dało się przekonać, że trzeba rozwalić Irak, Libię, Syrię - to ich tak samo dało się przekonać, że skoro zachód zaatakował ich - to oni mogą atakować nas.

Powiem tak - ja naprawdę rozumiem strach. Jest uzasadniony. Zagrożenie jest realne. Zarówno ze strony muzułmanów, widzących w nas coraz częściej wrogów, niszczących ich domy, jak i z naszej strony - dopiero czytałem, szukając liczb, że w Niemczech wielokrotnie wzrosła liczba przestępstw przeciwko muzułmanom i ich instytucjom. Ale pisałem również i o tym, że ok miliona Syryjczyków zostało zamordowanych przez ISIS i Assada - głównie za odmowę przejścia na jedną z wymienionych stron. Czy zamordowanych Syryjczyków nazwiesz terrorystami, czy ofiarami terroru ? A teraz wyobraź sobie półtora roku takiego terroru - bo tyle mniej więcej minęło od zajęcia przez ISIS Syrii do zbrojnej interwencji zachodu - i zamiast pomocy na domy zaczynają spadać bomby. Ludzie giną już nie tylko z rąk terrorystów, reżimu, ale pojawia się kolejny trzeci i czwarty niszczyciel. Zachód bombarduje rzekomo posycje ISIS i Assada, Ruscy zaczynają bombardować rzekome pozycje rebeliantów - powstańców przeciwko reżimowi. Czy jesteś w stanie sobie to choć w przybliżeniu wyobrazić ?

Oczywiście. My nie jesteśmy temu winni. Ale znowu pojawia się sprawa konsekwencji. Żadnej wojnie nie są winni cywile. Ale to oni, po obu stronach ponoszą najwyższe konsekwencje. A ta wojna już trwa.
            • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 23:48
              Kiedys doskonala metode na utemperowanie tego podrzucil Max Kolonko... zamachowiec, zlapany, zastrzelony - cala rodzina z pociotkami, wszystkie zony, matki, bracia, ojcowie, wujki, ciotki - won i wynocha - szybko by sie okazalo, ze jedni na drugich by donosili i skonczyloby sie. A tak? braciszek wysadzil sie w powietrze, rozjechal ludzi ale hodujemy dalej caly szczep z ktorego wyszedl...
              • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 23:59
                nie jest to dobra metoda - propaguje nienawiść. Czemu ? Dziś matka zamachowca wzywa go do poddania się policji, a znajomi i przyjaciele protestują przeciwko zamachowi, słowami - nie w moim imieniu. Takie traktowanie ludzi odpowiedzialnością grupową tylko pogłębia podział i konflikt. Nie można karać kogoś za czyny innych. Już Ci to pisałem - wg tej recepty należałoby osądzić skazać i osadzić w lochach wszystkich potomków nazistów za wymordowanie połowy Europy. Nie tędy droga.
                • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 14:54
                  To jest bardzo tedy droga uwazam, bo kazdy zwracalby uwage na drugiego, matka na synow, ojciec na synow, gdyby nie chcieli zostac usunieci z danego kraju.
                  Ale o czym my dyskutujemy? ich nie mozna usunac, oni nie maja dokumentow, oni sa bezpanstwowcami, dokad mozna odeslac bezpanstwowca? niestety trzeba go trzymac... tak sie te Europe urzadzilo, ze Polak chcacy wjechac do Niemiec, bedzie kontrolowany mimo, ze mieszka w EU gdzie obowiazuje Schengen, musi miec przy sobie dokumenty, a przybysz skads tam - juz tych dokumentow miec nie musi. O to sie rozbija, ze wprowadzono podwojne prawo, Niemiec, Polak, Francuz nie moze miec dwoch zon, przynajmniej oficjalnie bo za taki numer pojdzie siedziec, a taki przybysz moze miec - i nie tylko dwie ale i cztery i bedzie na kazda z tych zon dostawal jeszcze socjal. Nawet jesli oficjalna zonka ma lat 10 czy 12... Francuz, Anglik, Chinczyk czy Hiszpan za wspolzycie z 12-latka bedzie karany jako pedofil, a juz moslem nie - sorry - tu o to chodzi...
                  • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 16:52
                    no to trzeba by było wszystkich po równo Synek mamusi kogoś pobił - obojętnie jakiej rasy synek - wsadzić całą rodzinę, a najmłodsze do domu dziecka. No bo - zgodnie z tym co piszesz - za synka nawet dorosłego - odpowiada cała rodzina, bo nie zwróciła uwagi. A przecież 70 % przestępstw popełnianych w Niemczech to dzieło Niemców - tak wynika z najnowszych statystyk policyjnych. A te nie kłamią. Ale nic się nie martw, Jak wprowadzimy kartę Polaka, co właśnie jest w planach - wzbogacicie się o naszych Ukraińców, którzy polskie obywatelstwo dostają bez trudu, a z kartą Polaka będą mogli bez trudu przenieść się do Was - nie jako uchodźcy, tylko jak najbardziej legalnie. I w sumie to by była dobra opcja. Szybko się przekonacie, że uchodźcy to żadne zło....
                    • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 18:51
                      kogucik.2872 napisał:

> no to trzeba by było wszystkich po równo Synek mamusi kogoś pobił - obojętnie j
                      > akiej rasy synek - wsadzić całą rodzinę, a najmłodsze do domu dziecka. No bo -
                      > zgodnie z tym co piszesz - za synka nawet dorosłego - odpowiada cała rodzina, b
                      > o nie zwróciła uwagi. A przecież 70 % przestępstw popełnianych w Niemczech to d
                      > zieło Niemców - tak wynika z najnowszych statystyk policyjnych. A te nie kłamią
                      > . Ale nic się nie martw, Jak wprowadzimy kartę Polaka, co właśnie jest w planac
                      > h - wzbogacicie się o naszych Ukraińców, którzy polskie obywatelstwo dostają be
                      > z trudu, a z kartą Polaka będą mogli bez trudu przenieść się do Was - nie jako
                      > uchodźcy, tylko jak najbardziej legalnie. I w sumie to by była dobra opcja. Szy
                      > bko się przekonacie, że uchodźcy to żadne zło....
                      >

Mowimy zdaje sie o zamachach terrorystycznych, a zradykalizowanych moslemach a nie o pojedynczych przestepstwach.
                      • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 22:21
                        Mowimy zdaje sie o zamachach terrorystycznych, a zradykalizowanych moslemach a nie o pojedynczych przestepstwach.

przybyło 1,5 mln uchodźców. Teraz powiedz mi - ile zamachów było w Niemczech i ile osób brało w tym udział ? Bo z tego co wiem - z tych półtora miliona - jeden psychol porwał naszą ciężarówkę w grudniu zeszłego roku. Jeden ! na półtora miliona. A teraz poszukaj statystyk zabójstw których sprawcami były inne nacje - w tym Polacy, oraz rodowici Niemcy. Tak - statystyki się przydają. Bo jeden muzułmanin zabił kilkanaście osób. A ile było ogólem w tym roku zabójstw na tle rabunkowym, seksualnym, politycznym, porachunkowym, rodzinnym ? Chcesz mi powiedzieć że nikt nikogo nie zabija w Niemczech, oprócz muzułmanów raz do roku ?
                  • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 16:57
                    Francuz, Anglik, Chinczyk czy Hiszpan za wspolzycie z 12-latka bedzie karany jako pedofil, a juz moslem nie - sorry - tu o to chodzi...

nieprawda. A z numerkiem podała wczoraj kilka linków do art, kilka sam znalazłem i poczytałem - brytyjskie slużby podają dokładnie liczby skazanych za przestępstwa na nieletnich. Jak najbardziej ich ścigają, sądzą i osadzają w więzieniach. W Niemczech nie szukałem - ale jestem pewien, że jest dokładnie tak samo. Co do Francji natomiast - tam chyba panują luźniejsze obyczaje niż u nas. Ale jeśli coś jest w KK przestępstwem, to jest to ścigane wszędzie. W krajach arabskich za żonę się płaci. Zapewniam Cię więc, że mało kogo na to stać i większość miewa po jednej babie. No i co to za przykład - czy mąż, który ma żonę i dwie baby na boku, ale jest niemuzułmaninem - też powinien być ścigany za to z urzędu ?
                  • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 17:09
                    jak pisałem wczoraj - u nas są Romowie. Dziewczynki za mąż wychodzą od 14 roku życia. I jest to legalne. A czemu ? Bo Romowie nie współżyją z nieletnimi. Żenią się na zaś. Więc mim to, że Rom ma 14 letnią żonę, prokurator się go nie czepi, choć trzyma łapę na dziecku do 15 roku życia. Sąsiad ma jedną żonę. 8 czy 9 dzieci, ale widujemy tylko chłopców. Dziewczynki nie wychodzą. Prawie nigdy. Czy są nieszczęśliwe ? Raz na jakiś czas jadą gdzieś wszyscy. Wtedy również widujemy dziewczynki. Czyściutkie, rozchichotane, małe zawsze niesione przez braci i ojca na rękach, ciut większe za ręce ze wszystkimi. Przecież to też islam.
                    • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 17:16
                      a przeciez dostaja socjal, dostaja na wyzywienie - wiec o co chodzi? to jest dzicz, ktora wymaga - bo niewierni sa po to zeby im sluzyc - tak mowi koran.
                      przeczytałaś kiedyś Koran ? Przeczytaj też naszą Biblię. Jest w niej więcej przemocy niż w Koranie. Nie, to nie Koran jest winny. Tylko grupka psycholi. Normalni ludzie, żyjący normalnie - nie posiadają służby. Więc nie oczekują jej również stłoczeni w obozach, bez niczego, bo wszystko przepadło tam, skąd przyszli, resztę wydali na podróż. To wszystko propaganda, która ma na celu jedno - podżeganie do konfliktu. Ci, co mieliby kasę - nie mieszkali by długo w obozach. A większość przybyłych właśnie tam koczuje. Bardziej dziwi mnie postawa waszych władz. Albo tak nieudolni, albo pańtwo ma swój cel w tym, żeby podsycać niepokoje. Oprócz tego Albańczyka, co jakiś czas trafia się na info - muzułmanin zrobił to i to, od dawna był znany policji, obserwowany, nie ma pozwolenia na pobyt, przebywa w kraju od roku. To brzmi jak paranoja.
                    • rudka-a Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 17:40
                      Wtrącę się....

To, o czym piszesz, to kodeks romski - Romanipen. Określa zasady, wartości itp...
                      Mieszkali w sąsiedztwie ze 20 lat( na szczęście wywiało ich gównie do UK i nie ukrywam, że odetchnęliśmy pełną piersią ) i napatrzyłam się na ich...nazwijmy to rozwiązłość, obyczaje, zachowanie, styl życia. Zastanowiło mnie jedno...dlaczego dziewczynki nie wychodzą? bo u mnie szwendały się od rana do wieczora. Z tego, co mi wiadomo, to oni wyznają religię w zależności od miejsca osiedlenia....nie?
                      • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 17:43
                        akurat sąsiedzi to nie Romowie. Tylko muzułmanie.
                      • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 17:48
                        nie, nie wyznają religii w zależności od miejsca osiedlenia. Dla Romów priorytetem jest tradycja - te wszystkie zachowania to wielowiekowa tradycja, a dopiero później religia. Ich religia to zlepek kilkunastu innych religii, od chrześcijaństwa, po islam.
                        • rudka-a Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 18:10
                          E, no co Tymitu.....od nich to wiem....a dlaczego zlepek? bo jest tak, jak wspomniałam wcześniej...
                          Tradycja tradycją, ale ulegają i innej 'modzie'...
                          • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 18:16
                            nie, nie ulegają modzie. Głównym źródłem wzorców jest tradycja i kodeks. Ponieważ do niedawna Romowie prowadzili koczowniczy tryb życia i wałęsali się po całym świecie - w skład ich wiary wchodzi i bóg i bóstwa indyjskie, trochę islamu i co tam jeszcze po drodze wchłonęli. Osiadając gdzieś po prostu korzystają z tej części ich religii, która jest dominująca. Ale nawet mieszkając tu całe życie nie będą nigdy gorliwymi katolikami. Bo spora część ich tradycji nijak się do katolicyzmu odnosi. Nie będą też gorliwymi muzułmanami, bo ich życie w wielu dziedzina przeczy zasadom islamu. Itd.
                            • rudka-a Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 18:51
                              smile)...no właśnie
                              tylko przemieliłeś to po swojemu smile)
                              Głównym źródłem....chcesz powiedzieć, że nie ulegają współczesności?
                              przykład
                              Wpływy globalizmu są szczególnie widoczne w romskiej muzyce. Pod nazwą „romska muzyka” kryje się właśnie multietniczna chimera przepełniona kiczem. Produkt ten nie ma nic wspólnego z oryginalną twórczością romskich artystów. Dzieła wybitne, innowacyjne i wartościowe są wypierane przez plastikowe, ładnie opakowane muzyczne produkty, których głównym celem jest rozbawienie europejskiej społeczności spragnionej „taniej” egzotyki. Festiwale kultury romskiej zamiast stawać się motorami jej rozwoju, przekształcają się w pstrokate, kolorowe przedstawienia medialne, których celem nadrzędnym jest dostarczanie rozrywki. Artyzm i „romska dusza” schodzą na dalszy plan. Na szczęście komercja nie unicestwiła do końca romskiej muzyki, gdyż nadal tworzą artyści tworzący wielowymiarową muzykę, w której zaklęta jest „dusza” tego narodu.

Przykładów zagrożeń jest więcej. Przez wychowanych w europejskich społeczeństwach młodych, romskich intelektualistów to właśnie wzorce i standardy kulturowe tego kręgu cywilizacyjnego są postrzegane jako obowiązujące. Ich respektowanie nie tylko pozwala na osiągnięcie sukcesu i akceptacji, ale jest wręcz koniecznością codziennego funkcjonowania. Wszechobecność mediów i ich nieograniczony zasięg sprawiają, że wszelkie próby zachowania ortodoksyjnych, romskich tradycji i wartości są skazane na porażkę. Kultura masowa - kojarzona ze swobodą, wolnością, rozpasaną konsumpcją, powszechną dostępnością wszelkich dóbr, rozrywek i przyjemności, relatywizmem moralnym - w oczach młodego pokolenia Romów ma ogromną przewagę nad tradycyjną, restrykcyjną moralnie i obyczajowo, patriarchalną kulturą romską. Warunkiem koniecznym dla jej przetrwania jest niezmienność obowiązujących zasad, podczas gdy w mechanizm kultury masowej konsumpcji są wpisane rozwój i zmiany.
                              źródło
                              www.tolerancja.pl/?romowie-w-i-potrzasku-i-wspolczesnosci,396
                              • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 22:16
                                ale co to ma do rzeczy ?
                                żyją wśród nas od lat, mimo że dla nas są dziwaczni - przyzwyczailiśmy się do siebie nawzajem. Ktoś, kto to pisał - bo nie Ty - to kolejny mądry, który postanowił ocenić ludzi wg własnego uznania. Szczególnie pierwsza część - to wylew kogoś, kto nigdy nawet się o Roma nie otarł.
                                • rudka-a Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 22:37
                                  Być może masz inne doświadczenia...
                                  na ocenę ludzi składają się różne czynniki...
                                  czasem robimy to tendencyjnie
                                  • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 22:46
                                    co do skasowane postu - u nas ciągle są afery w sprawie wykorzystywania przez Romów świadczeń z opieki. Pisałem też że wolą łazić po dworcach i naciągać ludzi, lub po prostu kraść. No taki mają zwyczaj. Może zabawmy się w Hitlera - otwórzmy obozy koncentracyjne i wsadźmy tam wszystkich, którzy nie odpowiadają naszym normom. Zaprowadźmy porządek i będzie cacy.
                                    • rudka-a Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 22:57
                                      Dobrze wiesz, że w kazdej nacji znajdzie się tzw element....
                                      zła opinia potrafi się ciągnąć, jak smród i bywa krzywdząca dla tych, którzy są w porzadku.
                                      Wyznaje zasadę..żyj i pozwól żyć innym, wiec nie jestem za takimi radykalnymi metodami.
                                      Ponieważ mam romską, niepełnosprawną dziewczynkę, więc znam ich podejście do własnego dziecka i choroby...jakoś to będzie!...a szkoda, bo dziecko jest do terapii i osiągnełoby korzyści, które bardzo przydadzą się w życiu i dalszym funkcjonowaniu...
                                      • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 23:00
                                        oczywiście że wiem. Dlatego twierdzę e przestępcę należy nazywać przestępcą, a nie muzułmaninem, Polakiem, Romem etc.
                                        • rudka-a Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 23:03
                                          Noooooo, wiesz.....
                                          tu moge przyznać Ci rację....
        • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 21:10
          kogucik.2872 napisał:

> natomiast teraz pytanie bardzo na poważnie. Bo za nic nie potrafię zrozumieć ta
          > kiej sytuacji.
          >
          > Jako przykład podaje 20-letniego Albańczyka, który od końca 2014 roku przebywa
          > na północy Niemiec, ale dopiero w listopadzie 2015 roku złożył wniosek o azyl.
          > W tym czasie policja zatrzymała go 27 razy w związku z włamaniami do mieszka
          > ń.

>
          > z tego, co kojarzę, większość zamachowców, po ujęciu, lub zastrzeleniu, okazywa
          > ła się równie osobami, które od dawna widniały w policyjnych kartotekach. Jak t
          > o więc możliwe, że osoba, przebywająca w kraju nielegalnie, dokonująca wielokro
          > tnie przestępstw i wielokrotnie notowana - nie jest wydalana z kraju ??
          >
          >

Ale o to wlasnie chodzi, ze z jednej strony prawo przymyka oko na karalne czyny uchodzcow, z drugiej policja nie daje sobie z tym rady... a nie daje sobie rady, bo policja ich lapie a sady zwalniaja i tak sie to kreci.
          • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 21:22
            no właśnie. Dlatego ciągle zadaję pytanie - komu zależy na eskalacji konfliktu ?
            Przecież gdyby od razu wydalać z kraju ludzi, którzy przesiadują tam nielegalnie i na dodatek są wielokrotnie notowani za przestępstwa - nie byłoby żadnego problemu !
    • a74-7 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 19:46

Brytyjczyk z dziada pradziada...
      • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 20:21
        też o tym pisałem. Gdzieś znalazłem art o europejskich dżihadystach - ok 6 tys w tym Francuzi, Niemcy, Anglicy, nawet kilku Polaków w szeregach ISIS. I to oni są najgroźniejsi dla nas. Bo gdybyś tego chłopaka spotkała na ulicy - za nic nie podejrzewałabyś go, ( tak jak od razu podejrzewałabyś brodatego ciemniejszego) - o planowany właśnie zamach na centrum handlowe np. Przeszłabyś bez strachu obok przyszłego zabójcy. Dlatego cały czas trąbię i nigdy nie przestanę - największym wrogiem nie jest Arab, czy muzułmanin. Największym wrogiem jest indoktrynacja. Zarówno ta, której ulegają np tacy młodzi gniewni, jak i ta, która obecna jest u nas w sprawie muzułmanów. Wiesz, czemu Europejczycy wstępują w szeregi ISIS ? Bo głęboko wierzą, że pomagają bronić tych ludzi przez zbrojnymi atakami zachodu. Takich ludzi jest dużo. Ale jedni poprzestają na protestach przeciwko bombardowaniu Syryjskich miast, a inni młodzi gniewni łapią za broń. To wszystko jest bardzo skomplikowane i nie da się ocenić jasno i precyzyjnie dzieląc na czarne i białe. I dopóki tam będę trwały nawoływania do dżihadu, a u nas do niszczenia muzułmanów - konflikt będzie się rozkręcał, pewnie aż do naszego końca. Nie wygra nikt. Przegrają wszyscy. Pamiętasz, kiedy po raz pierwszy padło słowo dżihad ?
        Po ataku Stanów na Afganistan.
    • a74-7 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 20:47
      september 11 ogladalam na"zywo" od pierwszego uderzenia samolotu ,do momentu kiedy spikerka na zywo zapowiedziala walacy sie budynek 7 zdaje sie,a on jeszcze dumnie stal za jej plecami.A potem to kontrolowane zapadanie sie w tumanach kurzu.Od tego momentu zaczela sie kula toczyc....zdaje sie,polowanie na Binlinera i takie tam .Otwarta droga dla wciagniecia Ameryki w kolejna wojne tak to zdaje sie bylo
      • a74-7 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 20:49
        Ciekawe kto skorzystal na pogrzebaniu finansowych machlojek wtedy wink
        • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 21:02
          na pewno wielu.
      • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 20.08.17, 21:02
        teorii jest wiele. większość mało prawdziwe. Ale prawdą jest, że zamachowcy z 11 (też oglądałem "na żywo" po usłyszeniu w radiu o wojnie - wszyscy rzucili się do TV) - mieszkali, żyli, kształcili się w Ameryce. I prawdą jest, że Ameryka szukała sposobu na wtargnięcie do Afganistanu, bo to był świetny poligon z Ruskimi obok.
    • a74-7 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 11:07
      po nitce do klebka
      www.thetruthseeker.co.uk/?p=123804
      • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 12:36
        o tym przewodników to już rok temu gadali. A aa nie zerknąłem z kiedy jest art. Pamiętajcie, że też jesteście imigracją - szczęśliwie nie wojenną. Choć kiedy dziewczyny emigrowały do Niemiec - to u nas do wojny było blisko. Macie szczęście że kraje, w których obecnie mieszkacie teoretycznie się nie różnią ogólną mentalnością. różnią się natomiast tym że ludność pochodzi z całego świata, podczas gdy u nas żyjemy w hermetycznym świecie, gdzie dziecko widząc czarnoskórego - nadal się dziwi. I to wcale nie jest dobrze. Jesteśmy jak dzikusy żyjące w odciętej od świata dżungli. To nie różnorodność jest zła. Zła jest ludzka mentalność i pęd do konfliktów. Naprawdę nie byłoby ich gdyby nie nasze rządy i mendia.
        • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 12:42
          kogucik.2872 napisał:

> o tym przewodników to już rok temu gadali. A aa nie zerknąłem z kiedy jest art.
          > Pamiętajcie, że też jesteście imigracją - szczęśliwie nie wojenną. Choć kiedy
          > dziewczyny emigrowały do Niemiec - to u nas do wojny było blisko. Macie szczęśc
          > ie że kraje, w których obecnie mieszkacie teoretycznie się nie różnią ogólną me
          > ntalnością. różnią się natomiast tym że ludność pochodzi z całego świata, podcz
          > as gdy u nas żyjemy w hermetycznym świecie, gdzie dziecko widząc czarnoskórego
          > - nadal się dziwi. I to wcale nie jest dobrze. Jesteśmy jak dzikusy żyjące w od
          > ciętej od świata dżungli. To nie różnorodność jest zła. Zła jest ludzka mentaln
          > ość i pęd do konfliktów. Naprawdę nie byłoby ich gdyby nie nasze rządy i mendia
          > .
          >

A wiesz, do tej pory jak widzialam czarnoskorego, to moglam byc pewna, ze to Amerykanin jest.
          No i do innej kultury bym nie wyjechala - przyjechalam do brata, ktory takze wybral kraj o podobnych tradycjach kulturowych. Na pewno nie emigrowalabym do Egiptu czy nawet do Jordanii.
          • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 13:29
            a ja się nigdy nie zastanawiam jakiej narodowości, czy wyznania jest mijany człowiek. Muzułmanie mieszkają w mojej klatce od ponad 9 lat. Nieraz o nich pisałem. Nie mam zielonego pojęcia skąd są, ani jaki odłam islamu jest ich religią. Wiem za to że są bardzo mili, życzliwi i bardziej kulturalni od większości "rodzimych" sąsiadów. Nigdy nie było z nimi kłopotu a to duża rodzina. Jest sporo dzieci, czasem przyjeżdżają inni w odwiedziny. Wszyscy zachowują się tak samo nienagannie. Kobieta zawsze uśmiechnięta, dzieciaki zadbane, grzeczne. Kiedyś bali się psów - ale nigdy nikt z nich nie zwrócił mi uwagi - kiedy spotykaliśmy się na klatce - zwykle się cofali po prostu do windy i czekali aż zejdę cze wejdę do domu z psami. Chyba po roku w końcu mamie zrobiło się ich żal i próbowała ich przekonać że psiaki niegroźne, mogą spokojnie przejść. Na co usłyszała, że oni się nie boją, tylko z przyczyn religijnych nie mogą miec kontaktu z psią śliną - w skrócie - pies nie może ich liznąć. Że dzieciaki bardzo te nasze pieski lubią ale się boją lizania. No i do dziś, jak się mijamy - przytrzymuję kundla za łepetynę a maluchy gmyrają go po tyłku. Gdyby dało się tak rozwiewać inne niejasności - byłoby o niebo fajniej.
            Ty może i byś nie emigrowała. Ale np zanim ktoś rozwalił Libię - była ona rajem pracy - min innymi dla ogromnej liczby Polaków. I jakoś chętnie tam jeździli, na wieloletnie kontrakty. Dopóki było to państwo, które rządziło się swoimi prawami - nie było żadnych konfliktów. Ale wkroczył zachód z interwencją przeciwko reżimowi. I kolejne państwo w ruinie stało się łatwym celem radykalistów i terrorystów wszelkiej maści.
    • a74-7 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 11:09
      file:///Users/mrh/Downloads/handbook-law-asylum-migration-borders-2nded_en.pdf
      • a74-7 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 11:12
        sorry darlings ze nie komentuje, po prostu kaszle na to wszystko,
        chorobsko nie wybiera, ,nawet przed koncem swiata ;-D nie odpuszcza.big_grin
        Moze antybiotyki zadzialaja wreszcie...smile
        • super.halusia Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 11:39
          A może lepiej czosnek zamiast antybiotykusmile
        • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 12:06
          trzaśnij coś na rozgrzewkę big_grin
          • a74-7 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 21:38
            "Czasnelam" kodeinowy syropek kilka razy ;-D,z jakim skutkiem okaze sie soonwink
            Praktykuje ten kaszel juz przez chwile i jestem w tym coraz lepsza ;-D
            Halusiu czosneczek u mnie na menu zawsze,komary nie ruszaja wink
            Imbiru z cytryna nie znosze, to lekarstwo mojego starego...
            Manuka tym razem nie zadzialala...wink
            Dzieki za troske wink
            • m.maska Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 22:26
              Korzen prawoslazu zaparzyc na kaszelek - o ile cus takiego w UK jest do kupienia - przywoze z Polski, bo tu tylko kfiotki suszone.
              • kogucik.2872 Re: Samochody - śmiercionośna broń terrorystów 21.08.17, 22:31
                ja bym jej grzańca zaserwował big_grin

m.maska napisała:

> Korzen prawoslazu zaparzyc na kaszelek - o ile cus takiego w UK jest do kupieni
                > a - przywoze z Polski, bo tu tylko kfiotki suszone.
                >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka