Dodaj do ulubionych

Guten Morgen :)

27.04.22, 10:06
Wczoraj wybralam sie na virtualny spacerek po Canary Wharf, zeby zobaczyc co nowego dobudowali ; teraz to typowa dzielnica mlodych ludzi , troche na wodzie , niby mala Wenecjawinkwink
Widze jakis zgrabny jachcik tam sie ukryl ( pewnie ruskiwink) , a po drugiej stronie stoi stara krypa ( bo juz ja widzialam kiedys)Sorelle
(na videlko 3.10 min)

I to mi przypomnialo ,ze od chyba trzech tygodni nikogo pod wyrem nie zauwazylam , zero activity ,
tylko dwa samotne biale zagle ,szukajace dohtora na gwalt .
Co sie stalo ?
Covid?
Obserwuj wątek
    • a74-7 Re: Guten Morgen :) 27.04.22, 10:14
      A tak dobrze zarlo i...zdechlo ?;D
      • m.maska Re: Guten Morgen :) 27.04.22, 11:31
        Chyba nie tesknisz za tymi bluzgami jakimi nieustannie Ciebie atakowal? moze polecieli do Japonii, jak zapowiadali przed pandemia, bo nie wierze zeby nagle tak "wyksztalcony" w chamstwie dochtorek stracil wene i zabraklo mu memow do wklejania.
        • al-szamanka Re: Guten Morgen :) 27.04.22, 15:20
          Wlasnie z pracy wrocilam i widze, ze o podwyrze piszecie, ze tam juz od trzech tygodni nikt nie pisze.
          Nie wiem, co tam, bo wiadomo - ignor.
          Ale mnie olsnilo i chyba znam odpowiedz.
          Od pewnego czasu nekala mnie na fejsbukowym czacie znana tu wszystkim pani o imieniu na litere J.
          Nekala, grozila, straszyla, podsylajac jakies screeny tekstow ludzi albo mi nieznanych, albo takich, ktorzy mnie kompletnie nie interesuja.
          Nie odpowiadalam, bo nie chcialam karmic stalkingerki, ale ostatnio jednak sie zdecydowalam, gdyz zagrozilala, ze my bedziemy nastepne po znachorze... a o co sie przyczepila?
          W watku o cyklinowaniu podlog w mojej firmie napisalam, ze marzy mi sie bezludna wyspa, bo mam juz dosc kurzu, halasu i smrodu. W zwiazku z tym napisala, ze ostrzega nas po raz kolejny.
          Grzecznie poprosilam, aby przestala mnie nekac, na co ona odpowiedziala mi niegrzecznie i zablokowala... big_grin
          W zwiazku z tym podejrzewam, ze w przypadku znachora cos udalo jej sie wskorac i dlatego podwyrze milczy big_grin
          • m.maska Re: Guten Morgen :) 27.04.22, 20:50
            Nie, nie wierze zeby go zbanowali, nie poznali sie na tfurczosci wybitnego, nagradzanego pisarza? czyzby w koncu zauwazyl ktos jakie poklady chamstwa zawiera to "najbardziej opiniotfurcze forum".
            • al-szamanka Re: Guten Morgen :) 27.04.22, 21:29
              m.maska napisała:

> Nie, nie wierze zeby go zbanowali, nie poznali sie na tfurczosci wybitnego, nag
              > radzanego pisarza? czyzby w koncu zauwazyl ktos jakie poklady chamstwa zawiera
              > to "najbardziej opiniotfurcze forum".

>

Podejrzewam, ze nie tylko zauwazyl, ale i sie przerazil tym wulgarnym gulgotem.
              • a74-7 Re: Guten Morgen :) 28.04.22, 10:23
                To prawda , WUjek w ostatnich miesiacach lżyl wszystkich i wszystko co mu sie przypomnialo czy co przeczytal. Zawsze mu to wytykalam i zawsze zostalam za to zelzona uncertain
                No i wyglada na to ze sam wpadl we wlasne sidla.
                A juz martwilam sie ,ze to kowid ,no.
                • m.maska Re: Guten Morgen :) 28.04.22, 11:52
                  a74-7 napisał:

> To prawda , WUjek w ostatnich miesiacach lżyl wszystkich i wszystko co mu sie p
                  > rzypomnialo czy co przeczytal. Zawsze mu to wytykalam i zawsze zostalam za to
                  > zelzona uncertain
                  > No i wyglada na to ze sam wpadl we wlasne sidla.
                  > A juz martwilam sie ,ze to kowid ,no.

Czyli zgodnie z przyslowiem: nosil wilk razy kilka poniesli i wilka, albo poty dzban wode nosil poki sie ucho nie urwie.
                  • a74-7 Re: Guten Morgen :) 28.04.22, 16:50
                    Dzban to dobre okreslenie w tym przypadku.
                    • m.maska Re: Guten Morgen :) 28.04.22, 20:48
                      a74-7 napisał:

> Dzban to dobre okreslenie w tym przypadku.

big_grin
                      • al-szamanka Re: Guten Morgen :) 28.04.22, 21:38
                        m.maska napisała:

> a74-7 napisał:
                        >
                        > > Dzban to dobre okreslenie w tym przypadku.
                        >
                        > big_grin

No to sie ucho urwalo, dzban nisko upadl i zostaly skorupy big_grin
                        • a74-7 Re: Guten Morgen :) 29.04.22, 10:12
                          Wiesz, sa dzbany piekne zabytkowe , ktore mimo potluczenia warto pozbierac ,posklejac i odnowic.Zdobia najwyzsze polki .
                          Ale w tym przypadku , obawiam sie ,ze chyba juz nie bedzie reanimacji bo i po co?
                          Dzban ani piekny , ani wartosciowy i niestety okazal sie pusty.
        • a74-7 Re: Guten Morgen :) 27.04.22, 18:56
          Za bluzgami nie tesknie, Zdaje sobie sprawe , ze on chyba inaczej nie potrafi. Obrazal caly polski Rzad , wiec coz tam ja bidulka wink
          Ale tak straszyl covidem , nomen omen - moze nie trafilo 'Pana' .
          Zawsze bylby to irreparable loss dla swiata literatury polskiej .
          "Moze do Japonii? "
          Hmmm, to bedzie szorowal obuwiem po siedzeniach ,wzorem rowniez wyksztalconego Bredzislawa ....uncertain
      • m.maska Re: Guten Morgen :) 28.04.22, 13:51
        Swoja droga potraficie sobie wyobrazic, jakie to musza byc dla dochtora tortury? wraca z pracy od tych znienawidzonych pacjentow i nie moze nikogo opluc, zelzyc, zwymyslac, obluzgac.
    • a74-7 Re: Guten Morgen :) 27.04.22, 19:20
      "Od pewnego czasu nekala mnie na fejsbukowym czacie znana tu wszystkim pani o imieniu na litere J."
      Jakas Janeczka ? Nie pamietam .
      "zagrozilala, ze my bedziemy nastepne po znachorze... a o co sie przyczepila?"
      To brzmi jak grozba , faktycznie .To moze byc karalne .
      Ale co ma piernik do wiatraka znachora ? Nie bardzo kumam big_grin
      No pisalysmy o bezludnej wyspie , bo pracujesz tyle , ze mus gdzies wyskoczyc smile

O kurcze , zaczynam kojarzyc ( to pewnie ,ten stluszczony muzg co mi najlepszy polski literat przypisywal big_grinbig_grin)
      Piszesz o tej osobie ktora smialo kradla stad moje foty , np wianka na drzwiach i zamieszczala u siebie na jakims watpliwym blogu ... Zupelnie zapomnialam o tym istnieniu. Ten blog juz chyba daaawno nie istnieje ...Nie wiem , nie mam czasu na takie osoby , ktore mysla tylko o wyimaginowanej vendecie.
      • m.maska Re: Guten Morgen :) 27.04.22, 20:54
        a74-7 napisał:

> O kurcze , zaczynam kojarzyc ( to pewnie ,ten stluszczony muzg co mi najleps
        > zy polski literat przypisywal big_grinbig_grin)
        > Piszesz o tej osobie ktora smialo kradla stad moje foty , np wianka na drzwiach
        > i zamieszczala u siebie na jakims watpliwym blogu ... Zupelnie zapomnialam o
        > tym istnieniu. Ten blog juz chyba daaawno nie istnieje ...Nie wiem , nie mam cz
        > asu na takie osoby , ktore mysla tylko o wyimaginowanej vendecie.

A jednak cos dobrego dla Ciebie i dla nas z tego wyniklo... pomyje skierowane do nas wzial ktos inny na siebie i zadbal o bana - tez dobrze. Nie bedziemy sie przeciez skarzyc, z tego powodu ze ktos przyjmuje razy na siebie.
        • al-szamanka Re: Guten Morgen :) 27.04.22, 21:36
          m.maska napisała:

> a74-7 napisał:
          >
          > > O kurcze , zaczynam kojarzyc ( to pewnie ,ten stluszczony muzg co mi n
          > ajleps
          > > zy polski literat przypisywal big_grinbig_grin)
          > > Piszesz o tej osobie ktora smialo kradla stad moje foty , np wianka na dr
          > zwiach
          > > i zamieszczala u siebie na jakims watpliwym blogu ... Zupelnie zapomnia
          > lam o
          > > tym istnieniu. Ten blog juz chyba daaawno nie istnieje ...Nie wiem , n
          > ie mam cz
          > > asu na takie osoby , ktore mysla tylko o wyimaginowanej vendecie.
          >

>
          > A jednak cos dobrego dla Ciebie i dla nas z tego wyniklo... pomyje skierowane d
          > o nas wzial ktos inny na siebie i zadbal o bana
          - tez dobrze. Nie bedziemy sie
          > przeciez skarzyc, z tego powodu ze ktos przyjmuje razy na siebie.
          >

W porzadku... ale ze komus chcialo sie babrac i doszukiwac w tych pomyjach czegokolwiek - to jest dopiero wyczyn big_grin
    • rena-ta49 Re: Guten Morgen :) 27.04.22, 20:34
      Zachorzał Dochtor? Lekarzu, lecz się samsmilesmile
      • al-szamanka Re: Guten Morgen :) 27.04.22, 20:53
        rena-ta49 napisała:

> Zachorzał Dochtor?
        Lekarzu, lecz się samsmilesmile

Chyba jednak nie. Podejrzewam, ze ktos tak dlugo walczyl, ze dopial swego i go zbanowano. Ciekawe czy dostal dozywocie big_grin
        • rena-ta49 Re: Guten Morgen :) 28.04.22, 19:58
          al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
          >
          > > Zachorzał Dochtor?
          >
          >
          > Chyba jednak nie. Podejrzewam, ze ktos tak dlugo walczyl, ze dopial swego i go
          > zbanowano. Ciekawe czy dostal dozywocie big_grin
          >

Nie znam osobnika,ale jeśli jest tak jak piszesz to musiało być grubo.
          Gejzetka rzadko banuje.
          • a74-7 Re: Guten Morgen :) 29.04.22, 10:48
            medice, cura te ipsum .
            Sa choroby nieuleczalne.....
            • m.maska Re: Guten Morgen :) 29.04.22, 18:46
              a74-7 napisał:

> medice, cura te ipsum .
              > Sa choroby nieuleczalne.....

Czy ja wiem, czy to choroba? raczej zaniedbania w dzieciectwie - czego Jas sie nie nauczy, tego Jan umial nie bedzie. Skoro rodzice nie potrafili wychowac i nauczyc dobrych manier, to niech uczy go Administracja forum, to tez jakas nauka.
              Kazdy normalny czlowiek wpadlby w panike gdyby nagle dowiedzial sie, ze jego lekarz prywatnie to psychopata.
              • al-szamanka Re: Guten Morgen :) 29.04.22, 20:45
                m.maska napisała:

> a74-7 napisał:
                >
                > > medice, cura te ipsum .
                > > Sa choroby nieuleczalne.....
                >
                > Czy ja wiem, czy to choroba? raczej zaniedbania w dzieciectwie - czego Jas sie
                > nie nauczy, tego Jan umial nie bedzie
                .

No ja bym raczej powiedziala: czego sie stefek nie nauczyl to stefan tym bardziej nie big_grin big_grin big_grin
            • rena-ta49 Re: Guten Morgen :) 29.04.22, 20:21
              a74-7 napisał:

> medice, cura te ipsum .
              > Sa choroby nieuleczalne.....

Masz na myśli głupotę,fakt to nieuleczane smile
              • a74-7 Re: Guten Morgen :) 29.04.22, 20:55
                jak zwal ,tak zwal ;
                wychodzi na jedno :
                www.medonet.pl/zdrowie,psychopata---definicja--cechy--leczenie,artykul,1728991.html
                • al-szamanka Re: Guten Morgen :) 29.04.22, 21:17
                  a74-7 napisał:

> jak zwal ,tak zwal ;
                  > wychodzi na jedno :
                  > www.medonet.pl/zdrowie,psychopata---definicja--cechy--leczenie,artykul,1728991.html

Najbardziej z tego artykulu podoba mi sie ponizszy cytat, albowiem wyjatkowo pasuje
                  "Według jednej z teorii psychologicznych psychopata to ktoś w rodzaju pasożyta"
          • m.maska Re: Guten Morgen :) 29.04.22, 11:48
            rena-ta49 napisała:

> al-szamanka napisała:
            >
            > > rena-ta49 napisała:
            > >
            > > > Zachorzał Dochtor?
            > >
            > >
            > > Chyba jednak nie. Podejrzewam, ze ktos tak dlugo walczyl, ze dopial swego
            > i go
            > > zbanowano. Ciekawe czy dostal dozywocie big_grin
            > >
            >
            > Nie znam osobnika,ale jeśli jest tak jak piszesz to musiało być grubo.
            > Gejzetka rzadko banuje.

I bylo grubo, tak grubo, ze od trzech lat wlaczylam ignora zeby tych pokladow chamstwa nie ogladac. Nie znasz osobnika, ale on znal Ciebie i na Ciebie tez niejednokrotnie wylewal pomyje. Nie interesuje mnie co ten prymityw mial do powiedzenia a jednak on czul sie w potrzebie komentowac WSZYSTKO o czym pisalysmy na Kalejdoskopie czy na Bez Granic - takie natrectwa - dlatego zalozylam ignora i nie reagowalam a mimo to z tego co mi donoszono on musial nadal bluzgac, zreszta nie sam wraz z zonka ale na szczescie gazetka jak zaklada bana to skutecznie - na nicki i na IP.
    • m.maska Re: Guten Morgen :) 30.04.22, 20:48
      To przeciez obciach jest pisac na takim forum, na ktorym sa same bluzgi.
      • al-szamanka Re: Guten Morgen :) 30.04.22, 21:52
        m.maska napisała:

> To przeciez obciach jest pisac na takim forum, na ktorym sa same bluzgi.
        >

No wiesz, rozne sa zamilowania, niektorzy lepiej sie czuja gdy powiewa odorem.
        • rena-ta49 Re: Guten Morgen :) 01.05.22, 08:14
          "elyty yntelektualne" od ,,spierdalać" ,,wypierdalać"
        • m.maska Re: Guten Morgen :) 02.05.22, 14:04
          Teraz w Polsce dluga majowka, nikt tam nie pracuje, wiec raczej bana nie zdejma - ale uwazam, ze za lata wylewania pomyj na forum, powinni dac bana tez na lata.
          A uprzedzalam ulissesa, ze wsciekly zrobi mu z forum pierwsza spelune na forum gazety - moje przewidywania sie sprawdzily i wszyscy normalni juz uciekli z tego forum.Szkoda tylko ze tak dlugo to trwalo, bo to kiedys przyzwoite forum dzisiaj juz jest wylacznie sciekiem wszelkich nieczystosci jakie wydzielal z siebie przez te lata dochtor - a taki byl wyksztalcony - szkoda, ze zabraklo wychowania.
    • a74-7 Re: Guten Morgen :) 02.05.22, 20:55
      Nie sadze ,`zeby zalozyciel byl zainteresowany swoim forum any more ;
      od dawna juz je opuscil .
      A ten tanczyl sam na scenie , nawet w podwiazkach swojej lepszej polowy.
      I przejechal sie na wlasnym shitcie rzuconym w wentylator.
      Bywa.
      Teraz pozostaje albo spuscic zaslone milczenia nad powyzszym ,
      albo robic zaklady smile
      1. wroci i bedzie udawalo ,ze nic sie nie stalo .( jak w przypadku plagiatu)
      2. Uprze sie jak zodiakalny byk i juz kopyta tu nie postawi ; bedzie bloga ciiisza big_grinbig_grin
      Kurtyna !
      • al-szamanka Re: Guten Morgen :) 02.05.22, 21:35
        a74-7 napisał:

> Nie sadze ,`zeby zalozyciel byl zainteresowany swoim forum any more ;
        > od dawna juz je opuscil .

Ha, nawet takiemu śmiesznemu achajowi nie pasowało chować sie w odorowej chmurze znachora.

> A ten tanczyl sam na scenie , nawet w podwiazkach swojej lepszej polowy.
        > I przejechal sie na wlasnym shitcie rzuconym w wentylator.

big_grin big_grin big_grin No ale często te podwiązki zmieniał chyba, bo jak leciało to z wentylatora...

> Teraz pozostaje albo spuscic zaslone milczenia nad powyzszym ,
        > albo robic zaklady smile
        > 1. wroci i bedzie udawalo ,ze nic sie nie stalo .( jak w przypadku plagiatu)

A może ogłosi to jako sukces
        big_grin
        > 2. Uprze sie jak zodiakalny byk i juz kopyta tu nie postawi ; bedzie bloga c
        > iiisza big_grinbig_grin

Kopyta nie, ale zawsze będzie tu węszył big_grin
      • al-szamanka Re: Guten Morgen :) 02.05.22, 21:36
        a74-7 napisał:

> Bywa.
        > Kurtyna !
      • m.maska Re: Guten Morgen :) 03.05.22, 00:48
        a74-7 napisał:

> Bywa.
        > Kurtyna !

To raczej odpada, bo kiedy Administracja juz zauwazyla ten sciek, to raczej bedzie musial zmienic narracje a bardzo watpliwe czy potrafi jeszcze kulturalnie sie wyrazac. Margines tak juz ma, ze musi co drugie slowo bluznac.
        • al-szamanka Re: Guten Morgen :) 03.05.22, 20:27
          m.maska napisała:

> a74-7 napisał:
          >
          > > Nie sadze ,`zeby zalozyciel byl zainteresowany swoim forum any more ;
          > > od dawna juz je opuscil .
          > > A ten tanczyl sam na scenie , nawet w podwiazkach swojej lepszej polowy.
          > > I przejechal sie na wlasnym shitcie rzuconym w wentylator.
          > > Bywa.
          > > Teraz pozostaje albo spuscic zaslone milczenia nad powyzszym ,
          > > albo robic zaklady smile
          > > 1. wroci i bedzie udawalo ,ze nic sie nie stalo .( jak w przypadku pla
          > giatu)

> > 2. Uprze sie jak zodiakalny byk i juz kopyta tu nie postawi ; bedzie b
          > loga c
          > > iiisza big_grinbig_grin
          > > Kurtyna !
          >
          > To raczej odpada, bo kiedy Administracja juz zauwazyla ten sciek, to raczej bed
          > zie musial zmienic narracje a bardzo watpliwe czy potrafi jeszcze kulturalnie s
          > ie wyrazac
          . Margines tak juz ma, ze musi co drugie slowo bluznac.

Przecież on nigdy nie potrafił. Pamiętasz te jego wstawki o plamach opadowych, chochlach, kotłach etc.? I jak długo nie domyślałyśmy się kto jest tym "literackim" psychopatą?
          • a74-7 Re: Guten Morgen :) 04.05.22, 19:21
            A ja sobie mysle, ze unemu juz niewiele pomoze .... ratunku niet !
            " Nie pomogą fale wisły kiedy jaja juz obwisły."
            wink
            • al-szamanka Re: Guten Morgen :) 04.05.22, 20:56
              a74-7 napisał:

> A ja sobie mysle, ze unemu juz niewiele pomoze .... ratunku niet !
              > " Nie pomogą fale wisły kiedy jaja juz obwisły."
              > wink

N o i zmąciły bieg rzeki big_grin Taaaa, myślę, że rzeczywiście nic mu nie pomoże... i dobrze, będzie miał czas, aby się do jakiejś kupy pozbierać.
              • a74-7 Re: Guten Morgen :) 04.05.22, 21:46
                "Do jakiejs kupy "- to chyba trafne okreslenie.
                Za to ja trafilam prosto w jaja ! Fala Wisly!

big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                Milego wieczoru smile
    • a74-7 Re: Guten Morgen :) 04.05.22, 21:49
      Bidulki ,jak bidulki , za to sikorka bogatka czeka big_grinbig_grinbig_grin
      • al-szamanka Re: Guten Morgen :) 05.05.22, 21:26
        a74-7 napisał:

> Bidulki ,jak bidulki , za to sikorka bogatka czeka big_grinbig_grinbig_grin

Jaka bogatka i jaka sikorka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka