al-szamanka 02.07.22, 20:57 OST YOU ARE MY DESTINY | DELLA DING - YOU ARE MY DESTINY 丁当 - 命中注定[;LYRICS HAN+PIN+ENG]; 你是我的命中注定 OST Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a74-7 Re: lubie niektore chinskie piosenki 03.07.22, 20:03 Good . Ale ja np starej daty jestem ,wole Paula Anke Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 03.07.22, 20:54 Tez lubie Anki i takie inne z tych czasow... ale obecnie jestem zafascynowana chinskimi dramami i piosenkami. O, te tez lubie... OST SOUNDTRACK PARALLEL LOVE CHINESSE DRAMA | Li Hong Yi - Time Countdown Meets You 时间倒数遇见你 李宏毅 Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 05.07.22, 14:15 #หลี่หงอี้ #ล่ามู่หยางจื่อ Ost. #มเหสีป่วนรัก : เพลง 心跳的频率 - 辣目洋子 TheLegendaryLifeofQueenLau Odpowiedz Link
m.maska Re: lubie niektore chinskie piosenki 05.07.22, 21:03 Tak jak lubie muzyke japonska, tak absolutnie nie lezy mi miauczacy jezyk chinski... Oto chyba jedyna piosenka japonska, ktora zrobila swiatowa kariere i znana jest pod tytulem "Sukiyaki" - czyli takim jaki byl najlatwiejszy do zapamietania dla "obcych" pod nazwa japonskiej potrawy Japan All Stars - Ue O Muite Arukou (Kyu Sakamoto) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 06.07.22, 04:09 m.maska napisała: > Tak jak lubie muzyke japonska, tak absolutnie nie lezy mi miauczacy jezyk chins > ki... > > Oto chyba jedyna piosenka japonska, ktora zrobila swiatowa kariere i znana jest > pod tytulem "Sukiyaki" - czyli takim jaki byl najlatwiejszy do zapamietania dl > a "obcych" pod nazwa japonskiej potrawy Patrz, jakie upodobania sa rozne... bo mi ta japonska nijak nie lezy Odpowiedz Link
m.maska Re: lubie niektore chinskie piosenki 06.07.22, 12:13 Akurat ta piosenka juz jest bardzo osluchana, a poza tym czas - ona ma co najmniej 45 lat. W kazdym razie albo slysze w tych chinskich miau-miau albo szu-szu.. poza tym "slowa" sa nie do powtorzenia, nie wiadomo gdzie jest poczatek gdzie koniec slowa, zlewa sie to wszystko w miauczenie kota albo szuranie szczotka. Odpowiedz Link
m.maska Re: lubie niektore chinskie piosenki 06.07.22, 12:17 大和酵素「きせき」口コミ大全集 (iihi tabida chi) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 06.07.22, 22:15 A tu tylko muzyka 法国街头|古筝演奏 《See You Again 》人山人海 直接炸街!Chinese Musical Instruments Guzheng Cover| 碰碰彭碰彭Jingxuan」 Odpowiedz Link
m.maska Re: lubie niektore chinskie piosenki 07.07.22, 01:22 Brzmi podobnie do japonskiej tradycyjnej wykonywanej na koto. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 20.07.22, 19:39 如果说 - 胡夏 HuXia (《我叫刘金凤》网剧片尾曲│ The Legendary Life of Queen Lau OST) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 02.08.22, 14:05 OST. Cute Programmer (2021) || Say Goodbye (说了再见) by Elvis Wang (王晰) || Video Lyrics Odpowiedz Link
a74-7 Re: lubie niektore chinskie piosenki 02.08.22, 14:58 heh... twoje zdjecie ciagle na ekranie mojego telefonu przekonalo mnie ... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 02.08.22, 15:49 a74-7 napisał: > heh... twoje zdjecie ciagle na ekranie mojego telefonu przekonalo mnie ... > Kurcze! Ale sie dokladnie wczytalas! Odpowiedz Link
a74-7 Re: lubie niektore chinskie piosenki 02.08.22, 16:35 bo to takie romantyczne ... Ja mam kota Na ekranie .... I pewnie nie tylko na ekranie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 02.08.22, 23:05 a74-7 napisał: > bo to takie romantyczne ... > Ja mam kota > Na ekranie .... > I pewnie nie tylko na ekranie No i kurcze te filmy, z ktorych sa te piosenki sa tez taaaaakie romantyczne Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 02.08.22, 23:42 Tencent Video All Star Night 2020 | Xing Zhaolin & Liang Jie "Jiu Zhang Ji" | 2020腾讯视频闪耀星光日 | WeTV Odpowiedz Link
m.maska Re: lubie niektore chinskie piosenki 03.08.22, 00:32 No wybacz to moglby zaspiewac kazdy, w ogole to slychac wylacznie muzyke i jakies szemranie w tle. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 03.08.22, 21:12 m.maska napisała: > No wybacz to moglby zaspiewac kazdy, w ogole to slychac wylacznie muzyke i jaki > es szemranie w tle. > Co mam robic - ich szemranie tez mi sie podoba, fajny jezyk... moze w poprzednim wcieleniu bylam Chinka? Odpowiedz Link
a74-7 Re: lubie niektore chinskie piosenki 03.08.22, 13:49 Hmmm, jak oni sie zeuropeizowali .... Jesli juz, to wole chinska klasyke Tong Li 童丽 • Traditional Chinese Music • 女兒情 Odpowiedz Link
m.maska Re: lubie niektore chinskie piosenki 03.08.22, 15:31 a74-7 napisał: > Hmmm, jak oni sie zeuropeizowali .... > Jesli juz, to wole chinska klasyke Ja tez... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 03.08.22, 21:10 a74-7 napisał: > Hmmm, jak oni sie zeuropeizowali .... > Jesli juz, to wole chinska klasyke Ja jedno i drugie. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 04.08.22, 08:14 a74-7 napisał: > Hmmm, jak oni sie zeuropeizowali .... Hmm, pewnie ze tak, jak wszyscy zreszta. Gdyby nie to, to w kazdym kraju podstawa artystyczna bylyby ciagle jeszcze ludowe przyspiewki. Poszli do przodu, a ze narod wielki, to maja wieksze mozliwosci znalezienia talentow. Lubie, ze oni w wiekszosci jeszcze spiewaja i graja... bez pomocy komputerow, co sie slyszy. Odpowiedz Link
a74-7 Re: lubie niektore chinskie piosenki 04.08.22, 11:09 Jak googielek podaje- dzis obchodzi sie chinski Qixi Festival zwany m.in chinskimi Walentynkami .....oczywiscie zainicjowala go historia milosna miedzy dwojgiem mlodych ,pewnie tez jest piosenka o tym , nie szukalam jeszcze Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 05.08.22, 15:14 a74-7 napisał: > Jak googielek podaje- dzis obchodzi sie chinski Qixi Festival zwany m.in chins > kimi Walentynkami ... A tak, zalapalam, na moich ulubionych chinskich stronach skladano sobie piekne zyczenia i zapewnienia o niezniszczalnej milosci Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 04.09.22, 21:59 李玉璽 Dino Lee - 沒那麼脆弱 Fragile(官方版MV)- 韓劇《名不虛傳》片尾曲、韓劇《名不虛傳》片尾曲、《沒關係 不是機器人》片頭曲 Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: lubie niektore chinskie piosenki 05.09.22, 08:48 al-szamanka napisała: > > Piękna,relaksacyjna. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 05.09.22, 12:10 rena-ta49 napisała: > al-szamanka napisała: > > Piękna,relaksacyjna. Chinczycy tez potrafia Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 20.10.22, 19:20 Jiang Mu Han – Love Tonight (Begin Again OST) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 28.10.22, 18:54 Znany po chinsku... ciut sie posmialam. A w tym niebieskomarynarkowym Xiao Zhan kochaja sie praktycznie wszystkie chinskie dziewczeta 《恼人的秋风》那英、肖战 — 复古演绎经典,disco太绝了! 【SMG上海东方卫视音乐频道】 Odpowiedz Link
a74-7 Re: lubie niektore chinskie piosenki 29.10.22, 15:25 no proszsz...70 te w chinskim wykonaniu tez niezle Utalentowany narodek Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 29.10.22, 20:21 a74-7 napisał: > no proszsz...70 te w chinskim wykonaniu tez niezle > Utalentowany narodek No i przepowiednie sie sprawdzaja - zolta rasa zalewa swiat Odpowiedz Link
a74-7 Re: lubie niektore chinskie piosenki 30.10.22, 17:36 Nie kazdy przeciez zdaje sobie sprawe , ze Chinczycy maja juz swoje stacje policyjne w wielu krajach europejskich i poza Europka. Umundurowana chinska policja .www.dailystar.co.uk/news/latest-news/china-opened-secret-police-stations-28117210 www.bbc.co.uk/news/world-europe-63395617 China has been opening secret police stations around the world in a bid to have badly-behaved Chinese nationals sent back to the controversial nation - and there are two of them in London"The report claims several of these outposts have been opened under the name of the “Fuzhou Police Overseas Service Station”. They can, so far, be found in London, Glasgow, Holland, Ireland, Canada – which has three – New York, Portugal, four in Italy, three in Paris, at least eight in Spain as well as many more around the world.Wiec to zalewanie swiata juz sie dzieje ... ( kiedys pisalam o tym ,ze Zydzi maja u nas tez swoja zydowska policje ) Dlaczego wiec Chinczycy maja byc gorsi ??? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 05.11.22, 19:30 LOVE YOU MORE (愛你多一些) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 09.11.22, 21:50 ... jakby znane.. 纯享版:耳朵怀孕系列,这是神仙降临人间唱歌啦!周深王晰《月弯弯》-单曲纯享《声入人心》Super-Vocal【湖南卫视官方HD】 Odpowiedz Link
a74-7 Re: lubie niektore chinskie piosenki 10.11.22, 20:39 Oni wszystko potrafia kopiowac Juz czekam ,kiedy wystapia na Eurovision 2023 Panstwa spoza Europki moga ( vide Isrel ) wiec dlaczego nie China ? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 10.11.22, 21:52 a74-7 napisał: > Oni wszystko potrafia kopiowac Czasami ich kopie lepsze od oryginalow. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 15.11.22, 15:32 #2022湖南卫视跨年 张新成Steven Zhang、方锦龙Jinlong Fang大师合作《赤伶》《Chi Ling》,一人分饰两角演绎国粹致敬经典! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 21.11.22, 21:08 [;FMV]; Thán Vân Hề - Cúc Tịnh Y《 Vân Tịch Truyện 》 Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 19.12.22, 21:12 鸿雁归来的地方 The place where the geese return. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 12.01.23, 19:50 [;ENG/CHN/PINYIN]; Li HongYi (李宏毅) - The Original Me (最初自我) LYRICS/歌词 | The Coolest World OST (最酷的世界) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 07.02.23, 21:12 Good Bye My Princess 東宮:主題曲《初見》男女主角對唱 MV 完整版 Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 25.02.23, 21:00 The Love You Want (Night Version) (From "Meteor Garden" Original Soundtrack) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 03.03.23, 10:48 Dino Lee - After A Joke (惡作劇之后) (Miss in Kiss OST) [;English subs + Pinyin]; Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 21.03.23, 21:37 A tu mala atrakcja - chinscy murzyni spiewaja Singing a Chinese CLASSIC: "Ming Yue Ye" 非洲人翻唱【明月夜】实在是太好听了! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 06.04.23, 20:14 [;CHI/PYN/ENG]; Kido Gao 高瀚宇《Miracle 奇迹》【Love Is Sweet OST 半是蜜糖半是伤】 Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 18.07.23, 14:34 戴佩妮 Penny Tai《你要的愛(心動版)》Official 完整版 MV [;HD]; Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 18.08.23, 21:48 Elvis Wang 王晰 - In a Mood For Love 花样年华 Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 02.09.23, 19:42 Harlem Yu - Qing Fei De Yi (Ost. Meteor Garden) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 24.09.23, 23:30 dla odmiany cos koreanskiego, pomimo ze jezyk mi nie za bardzo pasuje Hwang In Yeop - 'Starlight' True Beauty OST (Easy Lyrics) Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 17.10.23, 11:55 鼓鼓 呂思緯 [; 超展開 Entanglement ]; Official Music Video Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 17.11.23, 21:18 ... i znowu koreanska A & T- Something Happen To My Heart Odpowiedz Link
al-szamanka Re: lubie niektore chinskie piosenki 24.11.23, 20:14 言承旭唱《流星雨》唱到泪目 跑男团李晨郑凯暖心追忆流星时代 谁的青春回来了! |《2020感恩有你》 浙江卫视2020跨年晚会 花絮 20191231 [; 浙江卫视官方HD ]; Odpowiedz Link