m.maska 30.05.23, 01:41 to czemus taki wsciekly? Wypowiedz Donalda Tuska po głosowaniu w Sejmie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.maska Re: Prosiłeś ? masz 30.05.23, 01:50 Prezydent ustawe podpisal i komentuje swoja decyzje, brawo! Prezydent: Politycy realizujący polskie interesy nie boją się komisji ani trybunałów Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Prosiłeś ? masz 02.06.23, 07:01 Owszem ,Tusk chciał komisji,ale ta miała TYLKO do badać rząd PiS-u POMIJAJĄC RZĄDY PLATFORMY! Odpowiedz Link
alux Re: Prosiłeś ? masz 02.06.23, 13:55 Dajcie mi człowieka, paragraf się znajdzie. Zbliżamy się do Białorusi i Rosji, o kraju z Azji nie wspomnę. Wystarczy, że istnieje podejrzenie, że w przyszłości możesz ulec wpływom rosyjskim ))). Jeżeli zmieni się władza, to zostawi tą ustawę i wykorzysta ją na tych co ją uchwalili. Tak samo jak i inne bzdurne ustawy, bo kto pozbędzie dobrych ustaw dla rządzących? Odpowiedz Link
m.maska Re: Prosiłeś ? masz 03.06.23, 00:13 alux napisał: > Dajcie mi człowieka, paragraf się znajdzie. Zbliżamy się do Białorusi i Rosji, > o kraju z Azji nie wspomnę. Wystarczy, że istnieje podejrzenie, że w przyszłośc > i możesz ulec wpływom rosyjskim ))). > Jeżeli zmieni się władza, to zostawi tą ustawę i wykorzysta ją na tych co ją uc > hwalili. Tak samo jak i inne bzdurne ustawy, bo kto pozbędzie dobrych ustaw dla > rządzących? > A ja powiem krotko, PiS nie jest idealny, ale nie ma takiej partii na swiecie, ktora bylaby idealna. Te tak bardzo holubione Niemcy od lat maja problem i co z tego wynika? wiem o czym pisze, bo mieszkam w Niemczech ponad 40 lat... tak wiec, PiS nie jest idealny ale alternatywa jest straszna. Poza tym ta ustawa daje PiS-owi gwarancje, ze na opozycji nic sie nie zmieni i o to chodzi... A mnie bardziej zainteresowal Twoj blog... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prosiłeś ? masz 03.06.23, 20:34 m.maska napisała: > alux napisał: > > > Dajcie mi człowieka, paragraf się znajdzie. Zbliżamy się do Białorusi i R > osji, > > o kraju z Azji nie wspomnę. Wystarczy, że istnieje podejrzenie, że w przy > szłośc > > i możesz ulec wpływom rosyjskim ))). > > Jeżeli zmieni się władza, to zostawi tą ustawę i wykorzysta ją na tych co > ją uc > > hwalili. Tak samo jak i inne bzdurne ustawy, bo kto pozbędzie dobrych ust > aw dla > > rządzących? > > > > A ja powiem krotko, PiS nie jest idealny, ale nie ma takiej partii na swiecie, > ktora bylaby idealna. Te tak bardzo holubione Niemcy od lat maja problem i co z > tego wynika? wiem o czym pisze, bo mieszkam w Niemczech ponad 40 lat... tak wi > ec, PiS nie jest idealny ale alternatywa jest straszna. Tak straszna, ze ciarki przechodza. Nie chce amargedonu! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prosiłeś ? masz 03.06.23, 20:51 m.maska napisała: > A mnie bardziej zainteresowal Twoj blog... A tak, wlasnie zajrzalam i przypomnialam sobie, ze 6 lat temu mialam przy balustradzie gniazdo kosow i aby male szybko rosly zawieszalam na galazkach czeresnie, truskawi i inne smakolyki... rodzice mieli przez to tez mniej pracy. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prosiłeś ? masz 30.05.23, 07:59 m.maska napisała: > to czemus taki wsciekly? No wlasnie. Chcial, to bylo demokratycznie, gdy inni chca, a on przejrzal, ze sam przeciwko sobie dzialal, to juz niedemokratycznie. A w unii jest juz przeciez komisja, ktora ma dokladnie takie samo zadanie. Odpowiedz Link
m.maska Re: Prosiłeś ? masz 30.05.23, 09:07 No i co z ta demokracja? od 8 lat mowia, ze nie ma, ze dyktatura, ze Hitler, Stalin, Pinochet i Pol Pot a tu okazuje sie, ze dopiero teraz, dopiero ta komisja zniszczy demokracje... tzn. ze ona jednak jeszcze jest? Odpowiedz Link
m.maska Re: Prosiłeś ? masz 30.05.23, 09:14 No i ci "kochani" bracia zza Odry i Nysy Łużyckiej - jak oni sie martwia o demokracje w Polsce, nieustannie trzymaja reke na pulsie,wystarczy, ze Kaczynskiemu czy Dudzie sie odbije a juz wysmazaja artykuly. Nie zauwazylam, zeby Polska tak bardzo interesowala sie tym co sie dzieje w niemieckiej polityce, a jacy oni sa o Polakow "zatroskani"... czyzby? moze tylko o tyle o ile moze to sprawic, ze Polska wysunie sie spod ich wplywow. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prosiłeś ? masz 01.06.23, 08:15 m.maska napisała: > > I bardzo slusznie, szmaty dalej by zamiataly pod brudny dywan. A ich wycie swiadczy jak bardzo sie boja Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Prosiłeś ? masz 01.06.23, 08:17 Eh to czerwone rozumienie demokracji... TW Carex ,Jaruzelski to przecież ruscy agenci byli,zresztą tyle ich jest,że jeszcze się okaże ,ze TV "Oskar" był premierem RP. W Brukseli połowa to agentów Putina,tylko z Polski kilku. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Prosiłeś ? masz 01.06.23, 08:22 To na pewno sa polscy generałowie? A Pawlak, który podpisał tak niekorzystną umowę, że wqrwił nawet Komisję Europejską? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prosiłeś ? masz 07.06.23, 20:27 Dzisiaj slyszalam, ze szmata zwoluje do nastepnych protestow w wiekszych miastach 16 czerwca. Chyba chce zakrzyczec, ze Polska ma najmniej bezrobotnych w UE i ze jest na pierwszym miejscu NA SWIECIE! jesli chodzi o wzrost PKB. I to wszystko pod rzadami PiS! Niemcy tego nie lubia, wiec Tusk dwoi sie i troi. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Prosiłeś ? masz 09.06.23, 18:44 al-szamanka napisała: > Dzisiaj slyszalam, ze szmata zwoluje do nastepnych protestow w wiekszych miasta > ch 16 czerwca. > Chyba chce zakrzyczec, ze Polska ma najmniej bezrobotnych w UE i ze jest na pie > rwszym miejscu NA SWIECIE! jesli chodzi o wzrost PKB. > I to wszystko pod rzadami PiS! > Niemcy tego nie lubia, wiec Tusk dwoi sie i troi. > A w tych wesołych autobusach pojadą kicia z koleżankami i SB-ecja z potomkami Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Prosiłeś ? masz 12.06.23, 08:03 Chciał resetu z Rosją : W poniedziałek, 12 czerwca, o godz. 21.30 na antenie TVP Info i TVP1, rozpocznie się emisja serialu dokumentalnego „Reset”. W serialu ujawnią nieznane dokumenty i sensacyjne fakty na temat polsko-rosyjskiego resetu lat 2007–2015. Odpowiedz Link
m.maska Re: Prosiłeś ? masz 13.06.23, 02:10 Juz ten pierwszy odcinek to szok, strach pomyslec czego sie jeszcze dowiemy... Odpowiedz Link
m.maska Re: Prosiłeś ? masz 13.06.23, 02:12 Oby juz nigdy ta kanalia nie miala w Polsce zadnej wladzy. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prosiłeś ? masz 13.06.23, 04:27 m.maska napisała: > Oby juz nigdy ta kanalia nie miala w Polsce zadnej wladzy. Oho, brzmi tragicznie! Az sie boje ogladac. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Prosiłeś ? masz 13.06.23, 04:24 m.maska napisała: > Juz ten pierwszy odcinek to szok, strach pomyslec czego sie jeszcze dowiemy... > Chaos u mnie nocny do tej pory trwa, wiec nie ogladalam, ale gdy odespie to obejrze na YT... zapewne juz bedzie. Odpowiedz Link