Dodaj do ulubionych

Święto Wojska Polskiego

16.08.23, 16:48
Damian Małecki

Generalnie to człowiek wiedział, że będzie piekło i że część środowisk zapluje się jadem jak zawsze, ale to co się wczoraj odbyło i dziś niesie echem, to nie trzask, ale grzmot pękających szwów na czterech literach co poniektórych.
No bo długopisa w telewizji pokazują jak mu Amerykanie i Brytyjczycy salutują, bo to pisoskie wojsko maciarewicza miało być takie w ruinie a tu jakieś nowoczesne maszyny idą, one się zniszczą, porysują się im gąsienice, a kto potem asfalt w całej Warszawie będzie naprawiał, w ogóle to ta cała parada to wyrzucanie pieniędzy w błoto, sasinada a Rosja to widzi i poznaje nasze tajemnice wojskowe, kto to widział żeby psy w taki upał? Ha, a caracale nie leciały, ciekawe dlaczego? droga impreza na użytek wewnętrzny, defilada dla plebsu i nawiązanie do największych tandetnych tradycji PRL, ha, helikoptery ułozyły się w 8 gwiazdek i te korki - spóźniłem się na zumbę wczoraj...
I tak można by długo wymieniać jakie problemy mają ludzie, którzy nie mieli problemu z tym, że wczoraj mieli dzień wolny, bo o jakieś sentymenty dla Wojska Polskiego czy naszej historii, to raczej ciężko ich podejrzewać...
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Święto Wojska Polskiego 16.08.23, 16:50
      A ja defilade obejrzalam i mi sie podobala... a lemingi niech wyja bo co im innego zostaje.
    • rena-ta49 Re: Święto Wojska Polskiego 16.08.23, 19:36
      Piękna była ta defilada Wojska Polskiego ,ale to też boli opozycje,jak ma nie bolec lewactwa skoro likwidowali jednostki, a ten co gadał do lampki zamiast sprzętu kupował żołnierzom tablice Mendelejewa.
      Mimo skwaru tysiace ludzi przyszło oglądać tą defiladę.Pikniki wojskowe były w wielu miastach .W obliczu wojny za naszą granicą toczy się wojna. Zagraniczna prasa pisze o rosnącej sile naszej armii,tylko nasze lewactwo krytykuje wszystko w czambuł.

Ja to jeszcze pamiętam czekoladowego orzeła na czekoladowej kupie, wyglądającej jak kupa gówna.
      https://pbs.twimg.com/media/Fs5NxKkXgAgBVXI?format=webp&name=small

• al-szamanka Re: Święto Wojska Polskiego 16.08.23, 20:19
      m.maska napisała:

> Damian Małecki
      >
      > Generalnie to człowiek wiedział, że będzie piekło i że część środowisk zapluje
      > się jadem jak zawsze, ale to co się wczoraj odbyło i dziś niesie echem, to nie
      > trzask, ale grzmot pękających szwów na czterech literach co poniektórych.
      > No bo długopisa w telewizji pokazują jak mu Amerykanie i Brytyjczycy salutują,
      > bo to pisoskie wojsko maciarewicza miało być takie w ruinie a tu jakieś nowocze
      > sne maszyny idą, one się zniszczą, porysują się im gąsienice, a kto potem asfal
      > t w całej Warszawie będzie naprawiał, w ogóle to ta cała parada to wyrzucanie p
      > ieniędzy w błoto, sasinada a Rosja to widzi i poznaje nasze tajemnice wojskowe,
      > kto to widział żeby psy w taki upał? Ha, a caracale nie leciały, ciekawe dlacz
      > ego? droga impreza na użytek wewnętrzny, defilada dla plebsu i nawiązanie do na
      > jwiększych tandetnych tradycji PRL, ha, helikoptery ułozyły się w 8 gwiazdek i
      > te korki - spóźniłem się na zumbę wczoraj...
      > I tak można by długo wymieniać jakie problemy mają ludzie, którzy nie mieli pro
      > blemu z tym, że wczoraj mieli dzień wolny, bo o jakieś sentymenty dla Wojska Po
      > lskiego czy naszej historii, to raczej ciężko ich podejrzewać...
      >
      >
      Usmialam sie, ze hej big_grin
      A pomysl ile lewackich wyjcow dostalo biegunki, gdy widzieli tych salutujacych Dudzie Amerykanow i Brytyjczykow!
      Pewnie az wscieklego wzywali z taczka wegla, bo to przeciez jedyny i najlepszy specjalista od tych spraw.
      • m.maska Re: Święto Wojska Polskiego 16.08.23, 20:44
        Pokaz spadochroniarzy z jednostki Gromu - imponujacy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka