m.maska 25.09.23, 00:00 Paszkwil na Polske i Polakow, ale swoja droga ciekawe jak na ten film zareagowaliby mieszkancy Lampedusy, czy nawet Szwecji. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena-ta49 Re: Zielona granica - A.Holland 25.09.23, 09:12 Holland nienawiść do Polski wyniosła z domu rodzinnego,jej ojciec komunista na ochotnika wstąpił do Armii Czerwonej i po wojnie instalował komunizm w Polsce.A sama Holland twierdzi ,że w Polsce jej śmierdzi. "Gienrich Holland agent NKWD i stalinowski zbrodniarz ojciec stalinowskiej propagandystki był taką kanalią że nawet zbrodniarze z UB mieli go dość i wywalili przez okno." twitter.com/lucynysyn/status/1704562370171851191 Odpowiedz Link
m.maska Re: Zielona granica - A.Holland 25.09.23, 10:50 Inna Perspektywa Rzeczywistości - Blog Radosława Kordowskiego Wyobraź sobie sytuację, że jakaś osoba, która źle Ci życzy stworzyła film, gdzie sugeruje, że w Twojej piwnicy przetrzymujesz rodzinę z dzieckiem. Film stworzony przez Twojego stalkera jest jednak tak emocjonalnie przejmujący, że sytuacja wydaje się bardzo prawdopodobna. Realizm scen powoduje, że nawet Twoja dalsza rodzina, zaczyna zadawać sobie pytanie, czy czasem to nie jest prawda? Sąsiedzi chociaż nic dziwnego nie zauważyli, to zaczynają podejrzewać, że rzeczywiście może tylko się tak maskujesz. Film bowiem głównie koncentruje się na pokazaniu cierpienia tych rzekomo uwięzionych w Twojej piwnicy ludzi. I robi to w taki sposób, aby egzaltować szczegółami: jak ich wieczorami bijesz, a później wycierasz czerwone dłonie, odmawiasz „paciorek” i idziesz spać. Te wszystkie sceny mają pokazać Ciebie i Twoją całą rodzinę jako cynicznych potworów, hipokrytów i oszustów. O istnieniu tego filmu dowiadujesz się przypadkowo od swojej dalszej rodziny z innego miasta, bo Twój nieprzyjaciel postanowił wpierw zrobić Tobie czarny PR w innych miejscowościach i dopiero teraz planuje wielką premierę tego filmu o Tobie w Twoim mieście, w Twojej dzielnicy. Najgorsze jest jednak to, że ten film w innych miastach został nagrodzony, a nagroda została przyznana za to, że pokazuje całą prawdę o zachowaniach ludzkich. Zaczynasz rozpaczliwie pisać wszędzie gdzie się da, że to nie jest prawda, że Ty nawet nie masz w domu piwnicy. Nikt jednak nie daje wiary Twoim słowom, bo film tak realnie pokazuje Twoje okrucieństwo, że wszyscy uznają z góry, że pewnie kłamiesz, bo masz coś na sumieniu. Wychodzisz na miasto, bierzesz tubę i przed kinem krzyczysz, że ten film to ohydna manipulacja, że Twoja rodzina taka nie jest! To niestety już nie działa i ludzie zasugerowani recenzjami z innych miast, że to nagradzany film, masowo zapisują się do kina, aby obejrzeć kłamliwą historię o Tobie. A Twoje wszystkie krzyki zagłuszają buczeniem i gwizdami. I nagle jeden z Twoich przyjaciół staje w Twojej obronie i przez tubę do tłumu krzyczy: „tylko świnie siedzą w kinie”! Ta rodzina taka nie jest, byłem świadkiem, że ta rodzina pomagała potrzebującym! Mnie osobiście pomogła, gdy nie miałem co jeść i pić. Na to inni na Twoim osiedlu odpowiadają: co nas obchodzi Twoje gadanie, my chcemy obejrzeć ten film i sami wyrobić sobie o tej rodzinie zdanie! Ale w tym filmie nie ma przecież nic prawdziwego o tej rodzinie. Tam są tylko kłamstwa wymyślone przez jej stalkera - Twój obrońca odpowiada. A może jednak to nie są kłamstwa, może rzeczywiście przetrzymuje kogoś w piwnicy? Skąd wiesz? Czy czujesz teraz analogię, czy czujesz ten ból bycia pomówionym? Tak właśnie czują się polscy żołnierze i strażnicy granicy. Tak czuję się ja, bo wśród nich jest członek mojej rodziny. Gdyby w tym filmie reżyserki Agnieszki był pokazany cały obraz sytuacji, obraz tego jak strażnicy ratują ludzi, jak uratowali będącą w ciąży obywatelkę Kongo, która urodziła swoje dziecko w polskim szpitalu. Gdyby było pokazane jak trafiają do szpitala żołnierze zranieni kamieniami. Gdyby było pokazane jak cierpią rodziny poszkodowanych żołnierzy martwiąc się o ich zdrowie i życie, to wówczas rzeczywiście można byłoby wyciągnąć własne wnioski. Jednak film Agnieszki pokazuje tylko jedną narrację i przewodnią tezę, że nasi okrutni żołnierze przetrzymują ludzi w przysłowiowej piwnicy… Właśnie dlatego, tylko świnie siedzą w kinie! Nie wspieraj proszę propagandy przeciw Polsce i Polakom kupując bilet do kina. A jeśli jesteś ciekawy jaki paszkwil zrobiono o Polakach, poczekaj chwilę, bo już wkrótce będzie za darmo emisja tej filmowej propagandy w odpowiedniej telewizji. c.d.n. Odpowiedz Link
m.maska Re: Zielona granica - A.Holland 25.09.23, 10:50 Edit: Poniższe uzupełnienie i wyjaśnienie do powyższego tekstu dla mających wobec niego wątpliwości. Oczywiście, aby napisać ten tekst obejrzałem kilka obszernych fragmentów tego filmu, które wyciekły do sieci. Zatem w moim tekście odnoszę się do konkretnych scen, a nie do wyobrażeń, czy recenzji. I właśnie po obejrzeniu tych scen, nie obejrzę tego filmu w kinie dla zasady, bo czułbym się parszywie dokładając pieniądze z biletu na kłamstwa na temat członka mojej rodziny, który chronił granicy i wszystkich żołnierzy i strażników, którzy narażali swoje zdrowie i życie. Dlatego mając relacje z pierwszej ręki, bronię tych, którzy czuwają w nocy, abyśmy my mogli spać spokojnie. O tym, że to jest ohydny paszkwil przekonała mnie scena, gdy żołnierze zostali przedstawieni jako bezduszne bestie, które wyrzucają kobietę w ciąży na druty kolczaste. Ta scena jest wręcz niemożliwa nie tylko z punktu widzenia moralnego i etycznego, ale również z punktu widzenia praw fizyki. Ponieważ ogrodzenie nie było aż tak niskie, jak pokazano na tym filmie, aby żołnierze byli w stanie przerzucić kobietę na kilka metrów w dal i ponad 2 metry w górę, nawet gdyby to czynili z ciężarówki. To jest perfidne kłamstwo, a niestety pani reżyserka w zagranicznych mediach argumentuje, że to są wszystko autentyczne wydarzenia, a nie fikcja artystyczna. Dowód i fragment jej wywiadu zamieściłem w innym moim poście. Dlatego nie zgadzam się na to i nie chcę finansować jej paszkwilu o Polsce i Polakach. Być może pani Agnieszka mści się na nas, bo tego nauczył ją jej ojciec, który był żołnierzem rosyjskiej armii czerwonej, który później ścigał takich polskich Bohaterów jak rotmistrza Witolda Pileckiego. Tym bardziej się na ten paszkwil nie zgadzam, bo zdjęcie, które załączyłem do tego postu jest zdjęciem dziecka, które urodziła w polskim szpitalu właśnie obywatelka Kongo będąca w ciąży, a która została uratowana przez naszą straż graniczną. Natomiast w filmie Agnieszki historia tych urodzin nie została przedstawiona. Generalnie nie przedstawiono prawdy o tym jak żołnierze ratowali osoby wycieńczone. To właśnie brak równowagi i pokazania wszystkich aspektów tej sytuacji powoduje zakłamanie obrazu Polski i Polaków. Owocem tego filmu jest to, że zagraniczne media już teraz szkalują wizerunek Polaków. Ten film krzywdzi nas wszystkich, bez względu na nasze poglądy. Każdy z nas będzie mógł być teraz wytykany palcami, gdy wyjedzie na wakacje za granicę. Nie wspominając o innych bardziej istotnych konsekwencjach wizerunkowych dla Polski. c.d.n. Odpowiedz Link
m.maska Re: Zielona granica - A.Holland 25.09.23, 10:51 Polska to dobro wspólne i jeśli nawet byli strażnicy, którzy zasługują na krytykę, to takie „brudy” powinnismy prać u siebie, a nie wyciągać na cały świat. Mówiąc o tych „brudach”, zakładam, że rzeczywiście mogło tam dojść do nieprzyjemnych sytuacji. Być może jakiemuś strażnikowi, który dostał kamieniem w głowę puściły nerwy. Jednak należy pamietać, że nielegalne przekraczanie granic to przestępstwo za które ląduje się w więzieniu na minimum 3 lata. Owszem istnieje przepis zabraniający pushback (czyli zawracania ludzi z powrotem za granicę) w pewnej konkretnej sytuacji, chodzi o art. 33 ust. 1 Konwencji genewskiej oraz art. 19 ust. 2 Karty Praw Podstawowych UE zasady non-refoulement zgodnie z którymi państwo nie może wydalić lub zawrócić uchodźcy do granicy terytoriów, gdzie mógłby być prześladowany ze względu na swoje cechy lub przynależność do grupy społecznej. Jednakże ten przepis w tej konkretnej sytuacji nie zachodził z bardzo prostej przyczyny, ponieważ ci wszyscy imigranci przylecieli do Białorusi transportem lotniczym na zaproszenie samej Białorusi, która wręcz podwoziła imigrantów do granicy zgodnie z ich życzeniem i za ich własne pieniądze. Zatem nie można powoływać się na przepis, który dotyczy sytuacji gdzie mamy do czynienia z uchodźcami wojennymi z danego państwa sąsiadującego. Tutaj taka sytuacja nie zachodziła, bo imigranci nie uciekali bezpośrednio z Białorusi, oni do Białorusi sami przylecieli. Zatem przepis zabraniający pushback dla kraju, który organizuje lot i zaprasza do siebie nie może zachodzić. O tym się niestety nie mówi, a to jest sednem całej sytuacji. Zatem w takich okolicznościach jeśli ktoś chciałby się w Polsce starać o azyl, to powinien to uczynić w miejscu gdzie jest to możliwe bez łamania prawa, czyli na przejściu granicznym, gdzie mógłby złożyć wniosek i okazać swoje dokumenty. Czynienie tego w nocy, w lesie, po nielegalnym przekroczeniu granicy zmusza naszą straż graniczną do interwencji zgodnie z obowiązującymi ich przepisami. 264) § 2. Kto wbrew przepisom przekracza granicę Rzeczypospolitej Polskiej, używając przemocy, groźby, podstępu lub we współdziałaniu z innymi osobami, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Zatem w momencie nielegalnego przekroczenia granicy dany imigrant już złamał polskie prawo i stał się przestępcą i grozi mu za ten czyn więzienie. c.d.n. Odpowiedz Link
m.maska Re: Zielona granica - A.Holland 25.09.23, 10:52 Dlatego, aby uniknąć masowego karania więzieniem imigrantów i zarazem przetrzymywania ich w więzieniu na koszt naszych podatników, wprowadzono słuszne zarządzenie, że osoby nielegalnie przekraczające granicę mają być odesłane za granicę. Dlatego brak pokazania kontekstu tej całej sytuacji, jest kardynalnie złe i dlatego ostrzegam wszystkich, aby kupując bilet na ten film nie wspierali czegoś, co feruje kłamliwą narrację, że nasi żołnierze to potwory bez uczuć i emocji. I co gorsze film sugeruje, aby te granice były otwarte. Kto jednak będzie wówczas odpowiadał za przechodzenie przez naszą granicę np. przestępców? Podkreślam nasi żołnierze i strażnicy wypełniają art 26 Konstytucji, który brzmi: Siły Zbrojne Rzeczypospolitej Polskiej służą ochronie niepodległości państwa i niepodzielności jego terytorium oraz zapewnieniu bezpieczeństwa i nienaruszalności jego granic. Natomiast każda osoba, która w jakikolwiek sposób pomogła imigrantom i nie powiadomiła o tym straży granicznej dopuszcza się również przestępstwa. (artykuł 18 § 3 KK,) A dlaczego piszę o imigrantach, a nie uchodźcach? Bo na moim profilu zamieściłem film pewnego podróżnika, który zachęca do wakacyjnych odwiedzin Syrii, gdzie życie nocne zaczyna kwitnąć, a uciekają z Syrii tylko ludzie, którym nie chce się pracować i odbudowywać własnego kraju. To właśnie tacy ludzie liczą na europejski social, a kobiety z dziećmi wykorzystują, aby wywołać litość na podobnej zasadzie jak Rumuni zmuszają kobiety i dzieci do żebrania. Dlatego stop kłamstwom, stop manipulacji! Ponadto nawet gdyby przyjąć narrację twórców tego filmu, aby wpuszczać do Polski wszystkich, którzy chcą przejść przez granicę, to za chwilę zderzymy się z problemem asymilacji, gdzie asymilacją określamy przystosowanie się do życia w obcej grupie przez przejęcie jej kultury i przyswojenie sobie cech właściwych tej grupie. Problem imigrantów polega jednak na tym, że oni nie chcą się asymilować z naszą kulturą. Oni chcą się tutaj rozmnażać, aby wyprzeć naszą kulturę poprzez zmiany demograficzne. Im nie zależy na naszym nawracaniu, im zależy na naszym zastąpieniu! Przykład idealny powyższego to Szwecja, gdzie tak jak we wszystkich krajach europejskich ilość urodzeń niestety spada, a ilość urodzeń imigrantów rośnie. W mojej ocenie to tylko kwestia czasu. Wystarczy jeszcze jedno lub dwa pokolenia, a demokracja we Francji, Niemczech zacznie wybierać byłych imigrantów na przedstawicieli lokalnych władz. Przy takiej pokoleniowej zmianie wprowadzanie prawa kalifatu to już będzie tylko kwestia czasu. W ten sposób plan opisywany w książkach Imamów zostanie konsekwentnie zrealizowany. Najgorsze jest to, że tego długofalowego procesu, niektórzy za petrodolary w Unii starają się nie widzieć. I to jest właśnie pełen kontekst tej sytuacji, którego w tym filmie zabrakło i brakuje w naszej dyskusji nad tym filmem, która często ogranicza się tylko do walki pewnych frakcji, bez szerszego poglądu na sprawę. Dlatego jestem zdania, że takich imigrantów szukających życia na naszym garnuszku, którzy z oczywistych przyczyn nie będą chcieli się asymilować, należy odwozić statkiem lub samolotem do ich właściwego domu. Zresztą dzięki nieustępliwości Polski i po wybudowaniu muru, większość imigrantów została samolotami z Białorusi odesłana do domów. Dlatego granica Polski musi być szczelnie strzeżona i dlatego szacunek dla wszystkich na tej trudnej służbie. #muremzapolskimmundurem Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zielona granica - A.Holland 25.09.23, 20:52 A teraz Holland wrzeszczy, ze polska nominacje do Oscara dostal film "Chlopy" a nie jej granica. Od tej chwili baaaaaardzo trzymam kciuki dla "Chlopow" Odpowiedz Link
a74-7 Re: Zielona granica - A.Holland 27.09.23, 21:03 Moja opinie pewnie nie liczy sie , ale oczywiscie przyjmujcie tych doktorow ,inzynierow i lekarzy do k (raju ). A to stare ,kopertowe towarzystwo von ! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zielona granica - A.Holland 27.09.23, 21:22 a74-7 napisał: > Moja opinie pewnie nie liczy sie , > ale oczywiscie przyjmujcie tych doktorow ,inzynierow i lekarzy do k > (raju ). > A to stare ,kopertowe towarzystwo von ! > Tak, tak, same wyksztalciuchy one, tak madre... ze az strach!!! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Zielona granica - A.Holland 28.09.23, 08:11 Inżyniery i lekarze, fachowcy z Afryki pokazują tubylcom porządek, demokrację i praworządność każdego dnia w Szwecji,Brukseli i innych krajach: Jedyne co te rządy mają do zaproponowania swoim obywatelom,to "kobiety mają ukrywać się w domach" przed tą dzika hordą! Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Zielona granica - A.Holland 28.09.23, 08:20 rena-ta49 napisała: > Inżyniery i lekarze, fachowcy z Afryki pokazują tubylcom porządek, demokrację i > praworządność każdego dnia w Szwecji,Brukseli i innych krajach: > > > Jedyne co te rządy mają do zaproponowania swoim obywatelom,to "kobiety mają ukr > ywać się w domach" przed tą dzika hordą! Odpowiedz Link
m.maska Re: Zielona granica - A.Holland 29.09.23, 17:06 PrawdaObiektywna · Byłem w kinie na "Zielonej Granicy". Chciałem wejść bez biletu. Nie wpuścili mnie. Ale jak to? - pomyślałem. Spróbowałem wejść tylnym wyjściem - ochrona wyprosiła mnie z kina. To nieludzkie traktowanie! Przecież powinni mnie wpuścić, a potem ewentualnie sprawdzić, czy wogóle mam bilet. Żaden widz nie jest nielegalny! Poza tym bilet prawem, nie towarem. A nie, czekaj... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zielona granica - A.Holland 29.09.23, 18:43 m.maska napisała: > PrawdaObiektywna > · > Byłem w kinie na "Zielonej Granicy". Chciałem wejść bez biletu. Nie wpuścili mn > ie. Ale jak to? - pomyślałem. Spróbowałem wejść tylnym wyjściem - ochrona wypro > siła mnie z kina. To nieludzkie traktowanie! Przecież powinni mnie wpuścić, a p > otem ewentualnie sprawdzić, czy wogóle mam bilet. Żaden widz nie jest nielegaln > y! Poza tym bilet prawem, nie towarem. A nie, czekaj... > Hehe, lepiej nie mozna opisac tego wszystkiego - taki skrotowiec, zrozumialy dla wszystkich. A nie, czekaj... jest jeszcze lewactwo Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zielona granica - A.Holland 02.10.23, 19:08 Ponoc plujka Holland boi sie wychodzic z pieskiem, bo tak bardzo ograniczono jej w Polsce wolnosc Odpowiedz Link
m.maska Re: Zielona granica - A.Holland 02.10.23, 20:21 al-szamanka napisała: > Ponoc plujka Holland boi sie wychodzic z pieskiem, bo tak bardzo ograniczono je > j w Polsce wolnosc > A mial byc Oskar... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zielona granica - A.Holland 08.10.23, 13:33 m.maska napisała: > A mial byc Oskar... Taaa, marzylo sie... ale przeciez za plucie nikt tej nagrody jeszcze nie dostal Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Zielona granica - A.Holland 08.10.23, 17:43 Panie recenzentki były na filmie ? Nie. Ale mają dużo do powiedzenia. Film wspaniały pokazujący ludzi o różnej wrażliwości . Takich którzy mają serca po właściwej stronie i takich którzy nie wiedzą, co to jest empatia. Jak pójdziecie na film (w co bardzo wątpię to między innymi zobaczycie dzieciaka który tonie w bagnie. Ten dzieciak wraz z rodziną uciekał z Syrii gdzie wojna trwała dziesięć lat. W filmie są tez pokazane losy ludzi którzy uciekają z Afganistanu spod terroru talibów. Ci ludzie zostali oszukani przez Łukaszenkę. Szukają lepszego życia tak samo jak paniusie które szukały lepszego życia w Szwecji, Szwajcarii, Niemczech i te które do Polski wróciły z podkulonym ogonem. Teraz sympatyczne panie rzucicie się na mnie i polecą bluzgi i wyzwiska, ale na mnie to nie dziala. MAM TO W NOSIE. Odpowiedz Link
m.maska Re: Zielona granica - A.Holland 08.10.23, 18:49 A pani Holland byla na granicy? hahaha.... pani rezyserka. Odpowiedz Link
m.maska Re: Zielona granica - A.Holland 08.10.23, 18:51 wirujacypunkt napisała: > Panie recenzentki były na filmie ? > Nie. > Ale mają dużo do powiedzenia. > Film wspaniały pokazujący ludzi o różnej wrażliwości . > Takich którzy mają serca po właściwej stronie i takich którzy nie wiedzą, co > to jest empatia. > Jak pójdziecie na film (w co bardzo wątpię to między innymi zobaczycie dzieciak > a który tonie > w bagnie. Ten dzieciak wraz z rodziną uciekał z Syrii gdzie wojna trwała dziesi > ęć lat. W filmie są tez pokazane losy ludzi którzy uciekają z Afganistanu spod > terroru talibów. Ci ludzie > zostali oszukani przez Łukaszenkę. Szukają lepszego życia tak samo jak paniusie > które szukały > lepszego życia w Szwecji, Szwajcarii, Niemczech i te które do Polski wróciły z > podkulonym ogonem. > Teraz sympatyczne panie rzucicie się na mnie i polecą bluzgi i wyzwiska, ale n > a mnie to nie dziala. MAM TO W NOSIE. > > > Bidulko, prozne nadzieje na bluzgi i w ogole na dyskusje - z zasady nie dyskutuje z gluchymi o muzyce. Odpowiedz Link
m.maska Re: Zielona granica - A.Holland 08.10.23, 19:02 al-szamanka napisała: > m.maska napisała: > > > PrawdaObiektywna > > · > > Byłem w kinie na "Zielonej Granicy". Chciałem wejść bez biletu. Nie wpuśc > ili mn > > ie. Ale jak to? - pomyślałem. Spróbowałem wejść tylnym wyjściem - ochrona > wypro > > siła mnie z kina. To nieludzkie traktowanie! Przecież powinni mnie wpuści > ć, a p > > otem ewentualnie sprawdzić, czy wogóle mam bilet. Żaden widz nie jest nie > legaln > > y! Poza tym bilet prawem, nie towarem. A nie, czekaj... > > > > Hehe, lepiej nie mozna opisac tego wszystkiego - taki skrotowiec, zrozumialy dl > a wszystkich. A nie, czekaj... jest jeszcze lewactwo > > Kiedy Merkel rozpoczynala to szalenstwo, juz wtedy bylo do przewidzenia jak to sie skonczy, chyba bede musiala poszukac swoich postow w tym temacie z tamtego okresu - zdania od tego czasu nie zmienilam - uffff jaka ja jestem stabilna, ale.... prowadzilam wtedy dyskusje z Juniorem (dla Punktu, Junior urodzil sie w Niemczech i jest w polowie Niemcem) ach, ach jakzesz on wtedy popieral napor tej dziczy - no i niestety szybko zmienil zdanie, dzisiaj wysmiewa juz tylko, jak do fotek ukladali na plazy martwego(?) chlopca. Ja tego tak nie sledzilam, to wlasnie Junior mowil mi bardzo niedawno ze widzialal te zdjecia w roznych ujeciach... czy w filmie Holland jest tez historia biednego kota z Afganistanu? albo tego Ibrahima, ktory 6 dni plynal? Nie, nie pojde na ten film, bo nie interesuje mnie fabularyzacja rzeczywistosci jesli na co dzien ogladam autentyczne obrazki tych "biednych" najezdzcow, ktorzy juz w pontonach wioza ze soba kamienie i maczety i ich nie gubia, podczas gdy nagminnie gubia dowody tozsamosci. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zielona granica - A.Holland 09.10.23, 15:28 Tak jak i Ty ogladam to na codzien i Holland nie zmusi mnie swoimi chorymi fantazjami do zmiany pogladow. A jesli chodzi o dziecko "tonace" w bagnie - dlaczego rodzice zdecydowali sie eybrac Droge przez bagno, a nie przez przejscie graniczne? Osobiscie mialam do czynienia z " uciekinierkami" z Afganistanu ( matka i dwie corki), w kraju ponoc grozila im smierc. Zapytalam co z ojcem, oznajmily ze zostal, aby pilnowac rodzinnych interesow, jakos sie nie bal. Odpowiedz Link
m.maska Re: Zielona granica - A.Holland 09.10.23, 20:21 A juz szczytem fantazji "rezyserki" Holland bylo zastosowanie jako rekwizyt termosu z czasow glebokiej komuny.... KTO w ciagu ostatnich 20 lat kupil termos z wkladem, ktory mozna stluc? hahaha... tanie chwyty obliczone na sprane mozgi. Ale najsmieszniejsze jest to, ze jak ten film wyplynie gdzies na zachodzie, to numer z termosem bedzie kompletnie niezrozumialy. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Zielona granica - A.Holland 10.10.23, 07:12 Nie darmo ten paszkwil został dofinansowany kwotą 100 000 przez niemiecką telewizję ZDF. Jej prezes nazywa się Himmler. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Zielona granica - A.Holland 10.10.23, 20:31 rena-ta49 napisała: > Nie darmo ten paszkwil został dofinansowany kwotą 100 000 przez niemiecką telew > izję ZDF. Jej prezes nazywa się Himmler. Ooooo, to raczej nie jest zbieg okolicznosci. Odpowiedz Link