Dodaj do ulubionych

Czym jest dieta odchudzająca hCG?

14.01.11, 21:52
Dieta hCG to kuracja odchudzająca opracowana w połowie XX w. przez brytyjskiego endokrynologa Alberta T. W. Simeonsa i stosowana przez niego w latach 1949-1970 do leczenia nadwagi i otyłości w Salvator Mundi International Hospital w Rzymie. Bazuje na spostrzeżeniu, że niedożywione kobiety w ciąży łatwo chudną, gdyż organizm posiada wtedy możliwości czerpania z niedostępnych w innych warunkach rezerw tłuszczu w celu zapewnienia dostatecznej ilości pokarmu rozwijającemu się płodowi. Sytuację taką symuluje się poprzez podawanie pacjentowi otrzymywanego z moczu ciężarnych kobiet hormonu hCG, co w połączeniu z niskokaloryczną i beztłuszczową dietą 500 kcal nie tylko powoduje utratę blisko 0,5 kg wagi dziennie, ale usprawnia również działanie odpowiedzialnego za metabolizm podwzgórza mózgu i przywraca jego zdolność do utrzymywania homeostazy.

Intensywność czerpania z własnych zasobów oraz poziom nasycenia krwi substancjami odżywczymi są w czasie trwania całej kuracji tak duże, że pacjenci nie odczuwają żadnych większych niedogodności związanych z restrykcyjną dietą. Odchudzanie jest praktycznie bezstresowe i nie wymaga wyrzeczeń. Redukcji ulegają ponadto wyłącznie nieaktywne wcześniej depozyty tłuszczu (tzw. "trudny" tłuszcz osób otyłych - na brzuchu, biodrach, pośladkach, udach, ramionach, barkach i szyi) z których organizm nie potrafi w zwykłych sytuacjach korzystać. Dzięki temu nie odczuwa on braków i nie próbuje wyrównywać strat po zakończeniu kuracji. W rezultacie nie występuje tu typowy dla innych diet efekt jo-jo. Także poprawiony metabolizm zapobiega ponownemu przybieraniu na wadze.

Tyle podstaw. Dodam także, że dieta ta jest niezwykle skuteczna - chudną w zasadzie wszyscy, zaś 60-70% pacjentów utrzymuje osiagniętą wagę już na stałe. Ja schudłem dzięki niej 12 kg w 4 tygodnie i za miesiąc rozpoczynam kolejną rundę programu. Gdyby kogoś interesowały dalsze szczegóły to zapraszam do odwiedzin serwisu z mej sygnaturki lub do zadawania pytań.
Obserwuj wątek
    • marylka_666 Re: Czym jest dieta odchudzająca hCG? 13.09.11, 10:22
      Jest wszystkim, co potrzeba, aby schudnąć. Co powiedzieć o metodzie leczenia otyłości, która pozwala w ciągu 12 tygodni zrzucić 18 kg tłuszczu ? To właśnie mój przypadek.
      Polecam książkę Jean-Luca Delgado "HCG+500" – do kupienia w księgarniach i internecie.
      M.
      • 0.8294mario Re: Czym jest dieta odchudzająca hCG? 29.11.11, 21:51
        marylko,jak mogę się z Tobą skontaktować?
        mario8294@o2.pl
    • wyga72 Re: Czym jest dieta odchudzająca hCG? 22.05.14, 07:37
      Wątek jest dawno założony, niemniej chwała założycielowi ponieważ jak zacząłem zbierać informacje o tej diecie to bardzo pomogły mi informacje z jego bloga dietahcg.cba.pl
      Sam zastosowałem tą kurację 3 razy (korzystałem akurat z kropli homeopatycznych) i efekt uzyskany to 16 kg mniej w dwóch turach - 3 tura to był test czy da sie schudnąć jak nie ma z czego. Co nieco opisałem na hcgdieta-test.blogspot.com - być może komuś pomogą zebrane tam informacje.
      Jedno mogę stwierdzić, że jest to niezwykle skuteczna terapia, która pozwala zrzucić zbędne kilogramy i utrzymać potem prawidłową wagę.
      • depresja123 Re: Czym jest dieta odchudzająca hCG? 10.06.14, 10:49
        Strona którą podajesz nie istnieje
        • wyga72 Re: Czym jest dieta odchudzająca hCG? 18.06.14, 09:01
          musisz wpisać tylko ' hcgdieta-test.blogspot.com ' bez żadnych www czy http przed wpisem, ewentualnie wklej całość w google napewno ci znajdzie
    • berwax Re: Czym jest dieta odchudzająca hCG? 21.07.14, 18:00

Dieta HCG to wspaniala dieta stosuja ja gwiazdy z Hollywood ale trzeba uwazac potrzeba uzupelnic diete w bardzo duzo witamin.
      Niemcy to kraj gdzie prowadze swoja dzialalnosc specjalizuje sie w diecie HCG wraz z firma Lifeplus ktora posiada doskonale witaminy jak i srodki na wydalanie zlogow z organizmu opracowano doskonala kuracje gdzie efekty odchudzania sa jeszcze bardziej skuteczne.
      Osobiscie w ciagu 21 dni schudlem 15 kg efekt doskonaly.
      Wiecej lifeplus.dieta@02.pl
      • hcg.krakow Re: Czym jest dieta odchudzająca hCG? 16.04.16, 20:28
        Witam, mam do sprzedania krople hCG na terenie Krakowa oraz poprzez wysyłkę. Osoby zainteresowane prosze o kontakt po nr. 796396800 lub e-mail: hcg.krakow@gmail.com
    • czarna_pumka Re: Czym jest dieta odchudzająca hCG? 30.10.17, 10:11
      Hej. Jestem na diecie już tydzień. Ogólnie schudłam przez ten czas 5 kg. Ale niestety jest to trochę udręka, ponieważ mimo kropli i odpowiedniej diety ciągle, ale to ciągle czuję ssanie w żołądku i głód. Prawdę mówiąc uwierzyłam w te teksty, że podczas tej diety nie czuje się głodu, ale u mnie występuje on codziennie. Nic się nie zmienia. Sssie i ssie. Jest mi z tym ciężko, ale jakoś się trzymam. Dlaczego tak się dzieje ?
    • inox Re: Czym jest dieta odchudzająca hCG? 20.09.19, 11:17
      Przecież taka dieta musi być strasznie niezdrowa. Komu by się chciało siedzieć w ciąży głodnym? Poza tym nie ryzykuje sie tylko soba ale również i dzieckiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka