Dodaj do ulubionych

kosmetyki w czasie diety HCG

23.11.12, 13:34
Witam,
Temat diety hcg jest dla mnie jeszcze dość nowy ale przeczytałam gdzieś, że absolutnie nie należy stosować kremów, mleczek, fluidów czyli wszystkiego co zawiera tłuszcz. Niedługo chciałabym rozpocząć odchudzanie ale jakoś nie wyobrażam sobie dnia bez kremu /mam suchą cerę/ . Jeśli ktoś mógłby wskazać mi jakieś produkty kosmetyczne /głownie kremy/ byłabym bardzo wdzięczna.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • niebieskaa4 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 24.11.12, 11:27
      Napiszę Ci więcej wieczorem a do tego czasu możesz trochę o tym poczytać na 2 str. części I Mojej przygody Hcg.
    • niebieskaa4 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 25.11.12, 08:13
      Witaj.
      Przed rozpoczęciem diety porządnie nakarmiłam skórę. Maseczki w domu i dwie algowe u kosmetyczki . To buzia a cała reszta ciała peelingi, balsam itp. Podczas diety nic nie używałam . Trudno to sobie wcześniej wyobrazić ale dałam radę. Kosmetyki beztłuszczowe są do skóry tłustej ja do suchej skóry nie znalazłam , więc smarowania nie było. Natomiast włosy farbowałam smarowałam odżywką i nie odbiło się to na diecie.
      • anna.walczak83 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 25.11.12, 13:57
        Dziękuję za odpowiedź, ciesze się, że to forum jest aktywne bo mam wrażenie, że sama książka nie jest odpowiedzią na wszystkie pytania, które rodzą się na każdym kroku.
        Czytając Wasze posty zauważyłam, że przy kropelkach homeo część sugeruje nie robienia przerwy w czasie okresu...może naiwne pytanie ale dlaczego? lepsze wyniki? :)

Wracając do kwestii kosmetyków na stronie anglojęzycznej znalazłam takie informacje:

szampony i odzywki - dozwolone wszystko co spłukujemy z ciała po chwili od nałożenia
        kremy: na bazie tłuszczy mineralnych /gliceryna rafinowana/- są dozwolone
        fluidy/podkłady: na bazie silikonów, mineralne - dozwolone /np pharmaceris ma takie
        usta - nie ma przeciwwskazań, a pomadki ochronne carmex /bardzo dobre swoja drogą/ mogą być również stosowane np na wysuszone łokcie
        cienie, róże - mineralne są OK

tutaj link do kosmetycznej encyklopedii - można sprawdzić skład swojego kosmetyku po związkach
        www.kosmopedia.org/encyklopedia/
        Pomysł na nakarmienie skóry przed z pewnością wykorzystam, jeszcze raz dziękuje :)
        • niebieskaa4 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 25.11.12, 19:01
          A na zdrowie :-). Ja pomadkę ochronną używałam, błyszczyk też. A jeśli chodzi o forum to właśnie taki był mój cel gdy zaczęłam na nim pisać. Dzięki Kaludynie i pozostałym Dziewczynom udało się. Zawsze można się wyżalić, poradzić ....... Natomiast w kwestii kosmetyków na przestrzeni czasu kiedy powstała dieta a dnia dzisiejszego to lata świetlne więc nie możemy mieć o to do autora pretensji ;-).
          • mizia30 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 23.01.13, 15:03
            kupiłam krem w rossmanie. Niedrogi 7 zeta ...
            i ma to w składzie :HELIANTHUS ANNUUS SEED OILNazwa zwyczajowa:
            Olej z nasion słonecznika

Olej z nasion słonecznika jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), głównie kwasu linolowego oraz witaminy E.

Działanie kosmetyczne
            Emolient tłusty. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry, tworzy na powierzchni naskórka warstwę okluzyjną, która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni skóry (jest to pośrednie działanie nawilżające). Ponadto tworzy wyczuwalny film, który wygładza powierzchnię naskórka. Wykazuje działanie regenerujące naskórek.
            Z opisu wywnioskowałam że się nie wchłania.... Można go ?
            • mizia30 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 23.01.13, 15:12
              jest na 17 pozycji....
            • kaludyna Re: kosmetyki w czasie diety HCG 23.01.13, 15:18
              raczej nie... to natuarlny olej, jadalny a te sa niewskazane. ja bym zostawila sobie go na potem, po diecie, a teraz na mroz to stosuj jak juz wazeline albo oliwke dziecieca jak potrzebujesz czegos tlustego. Oliwke wcieraj na jeszcze mokra skore, moja siostra ja tak stosuje i bez diety nawet i bardzo sobie to chwali.
              • mizia30 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 23.01.13, 18:12
                Dzięki za odpowiedź.Kremem przesmarowałam sobie dłonie, bo robiłam córce okłady z octu na nogi (mega goraczka) i zeschły się okropecznie.
                Jak jutro znów nie będzie spadku to pewnie przez to :)
    • anaanda Re: kosmetyki w czasie diety HCG 24.01.13, 13:05
      Ja używam, zamiast balsamów i kremów, toniku. Poprzednim razem używałam Lirene antyaging i byłam bardzo zadowolona. Teraz kupiłam Lirene tonik nawilżająco-oczyszczający, bo tamtego akurat nie było, ale jest słabszy i wymienię go na poprzedni.
      Nalewam do butelki z atomizerem i smaruję całe ciało. Zupełnie wystarcza. Do twarzy, szczególnie pod fluid, używam żelu Rival z Rossmana (cynamoonka.blogspot.com/2013/01/rival-de-loop-hydro-zel-nawilzajacy.html). Opinie są różne (szczególnie, że zawiera alkohol), ale dla mnie działa dobrze. Podoba mi się zapach. Jest tak tani, że możesz sobie kupić na próbę.
      Powodzenia :)
      • mizia30 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 24.01.13, 13:14
        Dzięki za info, niestety strona cynamonki nie działa.
        Rzuć proszę innym linkiem.
        • anaanda Re: kosmetyki w czasie diety HCG 26.01.13, 12:01
          może to zadziała wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=29242
          po prostu, żeby zobaczyć jak wygląda.
          Jest w każdym rossmannie, więc bez kłopotu kupisz.
          :)
          • mizia30 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 26.01.13, 12:40
            Musiałam dziś posmarowac czymś dłonie bo mi pękały.
            Użyłam maści z wit A. Skład: wazelina, wit A, aromat , woda i palskaard0291->cokolwiek to jest (idę sprawdzić )
            Kaludyna pisała o wazelinie a tu jest tylko więcej ta wit.A, więc mam nadzięję na brak komplikacji wagowych ;)
            • mizia30 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 26.01.13, 12:45
              Maść z witA
              Skład:
              Retinoli Palmitas - witamina A w postaci proretinolu, poprzez kontakt ze skórą ulega przekształceniom z wydzieleniem retinolu - podstawowej formy witaminy A. Działanie: ddmładza skórę, ujędrnia, rozjaśnia, regeneruje naskórek. Jeśli stosuje się ją systematycznie i nieco dłużej ujędrni skórę właściwą, wzmocni włókna kolagenowe i skóra stanie się bardziej sprężysta i jędrna.

wazelina biała - produkt otrzymywany w wyniku destylacji ropy naftowej. W skład wazeliny wchodzą oczyszczone i wybielone syntetyczne węglowodory parafinowe. Dzięki tej wysokiej czystości wazelina jest własnie wykorzystywana w różnego rodzaju lekach w postaci kremów i maści. Przy okazji INCI wazeliny: Vaselinum album, Paraffinum molle album, Petrolatum album, Vaselinum molle album.

Palsgaard 0291- skrót PGRD, emulgator o obniżonej zawartości tłuszczu (10-15%), w kosmetykach ułatwia ich rozprowadzenie, zmieszanie składników.

aromat cytrynowy,
              woda oczyszczona.

Wazelina jest ropopochodna ... ?
            • kaludyna Re: kosmetyki w czasie diety HCG 28.01.13, 17:32
              > Kaludyna pisała o wazelinie

Kaludyna miała chyba jakies zacmienie umysłu ;)
              wazeliny nie wolno, jak to pisalam to miałam na myśli olej mineralny.
              Przepraszam za wprowadzenie zamieszania...
              • mizia30 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 28.01.13, 18:53
                oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
                wysmarowałm dziś dziób maścią z wit.A
                oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
                • kaludyna Re: kosmetyki w czasie diety HCG 28.01.13, 19:20
                  Uups... Ale powiem Ci dla pocieszenia, ze z dwojga zlego jest to zdecydowanie mniejszy grzech niż rosół z okami ;)
                  • mizia30 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 28.01.13, 19:42
                    Spoko :) I tak musiałam czymś posmarować buźkę :)
                    A rosół bez oczek :D
    • niebieskaa4 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 26.01.13, 17:10
      Mizia do rąk / do ciała też się nadaje / możesz sobie kupić olej kokosowy. Możemy na nim smażyć /doktor polecał/. Tzn ja w czasie diety nie używałam go do smażenia ale na utrwalaniu i później tak. Ja kupiłam taki :
      allegro.pl/ktc-olej-kokosowy-500ml-najlepszy100-czysty-i2904578884.html
      Czytałam gdzieś i dziewczyny tutaj polecały serum ze śluzu ślimaka. Tylko jest takie ale :
      1. drogi
      2. dużo podróbek nie mających nic wspólnego ze ślimakiem
      A ten tonik Linere muszę wypróbować.
      • mizia30 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 28.01.13, 11:33
        Dzięki za linka :) zaczynam powoli robić spis , co trzeba kupić po HCG.Właśnie główkuję nad stewią, jaką , w jakiej formie ? tabletek , proszku, płynu ?
        Możemy rozwinąć temat w twoim wątku :D
    • thelemitkaa Re: kosmetyki w czasie diety HCG 02.02.13, 14:18
      Mam bardzo suchą skórę i tendencję do alergii kontaktowych, jedyne co mnie ratuje to kąpiel z solą z Morza Martwego (koniecznie ta, czysta, bez zadnych dodatków i aromatów bo w nich kryją się olejki!) + napar z bluszczyku kurdybanka. Łagodzi uczucie ściągniecia skóry, leczy mikrourazy skóry itd
    • anul.a79 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 10.05.13, 14:56
      witajcie, podczytuję Was już jakiś czas i niedługo zamierzam spróbować diety hcg.
      Mam pytanie o kosmetyki-jakich konkretnie używacie, które można na tej diecie?
      mam na myśli gł krem do twarzy, do rąk, do ciała.
      Pastę elmex można?

z gory dzięki za odpowiedź:)
      • mizia30 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 11.05.13, 13:57
        Elmexu u zywałam na zmianę z pastą dziecięcą ponieważ stosowałam granulki homeopatyczne.W przypadku Hcg w ampułkach nie ma takiej potrzeby żeby wystrzegać się miety ;)

Ja używałam do ciała i twarzy balsamu do ciała ;) który był dozwolony :D
        allegro.pl/3-x-200ml-balsam-aveeno-problemy-skorne-i3092506178.html
        • niebieskaa4 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 18.06.13, 17:50
          Wklejam parę linków do kosmetyków co by zawsze pod ręką były. Problem jest w dostępności na Polskim rynku :-(
          www.amazon.com/Neutrogena-Ultra-Gentle-Soothing-Lotion/dp/B0054MSBZA/ref=sr_1_2?s=beauty&ie=UTF8&qid=1371560718&sr=1-2&keywords=Neutrogena+%22Ultra+Gentle+Soothing+Lotion%22
          www.amazon.com/Body-Lotion-Oil-Fragrance-Free-Lotion/dp/B00016WVAK/ref=sr_1_1?s=beauty&ie=UTF8&qid=1371560663&sr=1-1&keywords=stonybrook+lotion
          www.aveeno.com/product/aveeno+daily+moisturizing+lotion.do?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Body+-+Branded+-+DML&utm_term=aveeno%20daily%20moisturizing&utm_content=Daily+Moisturizing+-+General|mkwid|sBclrT24n|pcrid|21206204228
    • bm21061963 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 28.07.13, 21:24

Propnuję przetestować kwas hialuronowy - do nabycia w internetowych sklepach oferujących produkty do samodzielnego robienia kosmetyków typu Biochemia Urody, Zrób Sobie Krem , itp. Można stosować samodzielnie lub w połączeniu z innymi składnikami , do twarzy i ciała.
      Pozdrawiam
      <bajka>
      • mizia30 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 11.08.13, 10:53
        Używałam mixa kwasu hialuronowego z NMF ( naturalny czynnik nawilżający) kupiłam go w sklepie"Mazidła"
        • bajeczka58 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 14.08.13, 17:56
          Mizia, a w jakich proporcjach mieszałaś kwas i NMF? Ja stosuję sam kwas, ale trochę jestem już trochę wysuszona i potrzebuję czegoś więcej. Mam żel hialuronowy 1%. Niestety nie jestem biegła w samodzielnym kręceniu mazideł i zakup tego żelu to mój debiut w tym temacie:)
          Pozdrawiam bajeczka
          • mizia30 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 16.08.13, 16:52
            więcej żelu niż NMF ;)
            za każdym razem inaczej mi kapnie :) mieszam to w zagłębieniu dłoni :)
            • mizia30 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 20.03.14, 19:11
              Mogę dodać tu krem na którym chudnę :)
              To L'oreal Revitalift Laser X3. Sprawdzone :)
              • jola354 Re: kosmetyki w czasie diety HCG 10.03.15, 14:52
                Hej, gdzie kupić granulki HCG?
                • koko.spoko Re: kosmetyki w czasie diety HCG 11.03.15, 22:02
                  www.intermountainhcg.com/hcg-pellets-s/1477.htm
                  • trusinski Re: kosmetyki w czasie diety HCG 12.04.15, 12:51
                    dzieczyny, pomóżcie! wczoraj zaczelam diete a juz jestem strasznie wysuszona. mam luszczyce. nie wyobrazam sobie przezyc czasu diety bez balsamow do ciala. pytalam w aptece i rossmanie ale panie nie znaja balsamow bez tluszczu. toniki tez w skladzie wszystkie maja gliceryne! pytanie czy takie sladowe ilosci moga wplynac na diete. przeczytalam caly wątek ale nadal nie mam jasnosci co mozemy uzywac a czego nie??? pozdrawiam wszystkich dietowiczow!
                    • trusinski Re: kosmetyki w czasie diety HCG 12.04.15, 12:56
                      żel który któraś z was poleciła też ma w składzie tłuszcze, dlatego pytam. krem z platkow owsianych aveeno wyglada fajnie, ale drogi :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka