Dodaj do ulubionych

Kto rozpoczyna od dzisiaj?

14.04.15, 11:36
czy ktoś rusza od dzisiaj?
ja zaczynam.
boję się czy wytrwam, ale MUSZĘ
dwa lata temu przeszłam wszystkie etapy. starciłam 12 kg.
po dwóch latach zyskałam 16 kg.
niezły bilans, co?
dlatego próbuję jeszcze raz....
trzymajcie kciuki.
Obserwuj wątek
    • jocker24s Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 14.04.15, 15:41
      Te 16 kg to chyba wystarczająca motywacja żeby wytrzymać miesiąc diety. Główną mobilizacją są nadciągające wakacje...
    • koko.spoko Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 14.04.15, 15:49
      Na czy jedziesz ?
      • an-der Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 15.04.15, 11:31
        pregnyl.
        wyjezdzam na weekend - nie wiecie czy mozna zabrać go ze sobą = trzymać przez kilka godzin podróży bez lodówki?
        • koko.spoko Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 15.04.15, 17:31
          Są takie torebki termoaktywne w aptece ale nie wiem jak długo można to w niej trzymać.
          • trusinski Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 15.04.15, 22:10
            ja zaczelam 4 dni temu. jak na razie -2.8 kg w stosunku do wagi po obżarstwie. bardzo głodna nie jestem (najgorszy był pierwszy dzień na 500), ale czuje sie słaba fizycznie
            • trusinski Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 15.04.15, 22:13
              używam hcg homeo ze strony intermountain
              • koko.spoko Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 16.04.15, 21:20
                Jeżeli ich używasz to powiedz koleżance czy trzeba je trzymać w lodówce ?
                • koko.spoko Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 16.04.15, 21:21
                  Czy ktoś wie czy strona intermountain działa już normalnie ?
                • trusinski Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 19.04.15, 19:02
                  używam kropli a nie pregnylu i nie wiem czy trzeba je trzymać w lodówce, chyba nie, chociaż ja na wszelki wypadek trzymam
    • jocker24s Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 17.04.15, 19:49
      Utrwalanie - jem wszystko oprócz zakazanych produktów , nawet dość tłusto. A waga stoi :) cudownie
      Nie licze kalorii bo nie chce już chudnąć tylko utrzymać wagę.
      Serwuje dobie dania typu schabowy , sól , pieprz , usmażony na oleju kokosowym, na to kładę setek z pleśnią oryginalny , żeby się roztopił. Jak daje na talerz to jeszcze oblewam tym olejem kokosowym na którym marzyłam i wszystko jest ok :) Waga stoi
      • iska-504 Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 18.04.15, 22:53
        jejku ja tez jestem crazy na olej kokosowy zrobilam swoj majonez z oliwa z oliwek I olejem kokosowym dodaje do tego jogurtu I balsamic ocet I mam sos do salaty przedobry
      • iska-504 Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 18.04.15, 23:05
        na deser; mleko kokosowe 400ml , 100ml.mleka 5 lyzek chia seeds(szalwia hiszpanska) plus stevia do smaku odstawic na 3 godz dolozyc jakies owoce -przedobre
        • jocker24s Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 19.04.15, 14:49
          dla mnie stevia jest ochydna w smaku
          • iska-504 Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 19.04.15, 15:16
            ja cala faze 2 jechalam na stevii do kawy a pilam jej bardzo duzo , jest jeszcze xylitol ale nigdy nie probowalam
            • trusinski Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 19.04.15, 19:07
              hej, czy tylko ja jestem teraz w fazie 2? czy wszytskie już utrwalają? :)
              u mnie 8 dzień 500+hcg i jak na razie -3.3kg. na początku waga mega leciała w dół a ostatnio mam małe spadki, ale jem dość nieregularnie, nie zawsze wypijam 2l wody no i wkradł się też dziś sok z buraków. nie mogę też często zasnąć i boli mnie gardło, chyba się przeziębiłam. jak u was?
              • trusinski Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 19.04.15, 19:11
                w ogóle boje sie że nie starczy mi kropelek na te 21 dni! nie wiem dlaczego, wydawało mi się że dawkuje je dobrze, 3x10, a już nie ma połowy buteleczki
                • iska-504 Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 19.04.15, 20:14
                  do wody dodaj pare plasterkow cytryny I lodu bedzie smaczniejsza (tez nie lubie wody)
              • iska-504 Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 19.04.15, 20:11
                ja mialam w pierwszych 21 dniach duze zastoje dopiero w nastepnych 21 dniach waga ladnie leciala , bylam na granulkach czulam sie swietnie , wlosy nie wychodzily jak przy innych dietach,co do spania to nie wiem bo caly czas biore leki na spanie -zawsze mialam z tym problem
            • jocker24s Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 19.04.15, 23:51
              xylitol ma kalorie , chyba o połowę miej jak cukier ale ma.
              • iska-504 Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 20.04.15, 00:37
                nie wiedzialam,to co pilas gorzka kawe?
                • an-der Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 21.04.15, 09:02
                  ja piję gorzka kawę.
                  Xylitol zdecydowanie lepszy w smaku (i zdrowszy) niż stevia.
                  u mnie po 5 dniach 2 fazy wynik -4,1 kg.
                  • trusinski Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 21.04.15, 10:50
                    wow! ale super wynik, u mnie idzie to dużo wolniej, może robię coś źle z jadłospisem, mogłabyś podać swoje dzienne menu?
                    • jocker24s Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 21.04.15, 23:26
                      Ja zamówiłam ERYTROL ma On mniej kalorii od Xylitol i nie przeczyszcza jak Xylitol.

Co to jest Erytrytol
                      Erytrytol, to naturalny niskokaloryczny cukier (ok. 20kcal na 100g) o delikatnym słodkim smaku. Sklasyfikowany został, jako alkohol cukrowy. Są to tzw. substytuty cukru, które pozyskane zostały z roślin lub skrobi. Do tej samej grupy zaliczany jest m. in. ksylitol.
                      W naturze, erytrytol występuje w niewielkich ilościach w warzywach, owocach, grzybach i w winie, piwie czy serze sojowym.
                      Najczęściej pozyskiwany jest z naturalnego cukru roślinnego. Cukier miesza się z wodą, poddaje fermentacji, krystalizuje, a następnie dokładnie suszy. Gotowy produkt ma postać białych kryształków lub proszku, który z wyglądu przypomina cukier.

Jakie korzyści daje mi włączenie erytrytolu do mojej codziennej diety
                      Erytrytol nie ma prawie żadnych kalorii. Nie jest metabolizowany przez bakterie jamy ustnej, dzięki czemu nie przyczynia się do powstawania próchnicy.
                      Nie ulega trawieniu przez enzymy trawienne. Wydalany jest z organizmu w praktycznie niezmienionej postaci przez układ moczowy, w ciągu 24godzin od jego spożycia.
                      Erytrytol nie jest przyswajalny przez organizm i posiada zerowy indeks glikemiczny dlatego może być spożywany przez diabetyków i osoby będące na diecie odchudzającej. Nie powoduje próchnicy. W przeciwieństwie do ksylitolu, spożycie go w nadmiarze nie wywołuje efektu przeczyszczającego.

Jak stosować erytrytol
                      Może być wykorzystywany do pieczenia,gotowania lub słodzenia, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.
                      Zastępując w przepisach tradycyjny cukier erytrolem, należy pamiętać, że na każde 100g cukru przypada od 120 do 140g erytrytolu.
                      Przygotowując domowy sposobem dżem słodzony erytrytolem, stosuje się proporcje 4:1, tzn. do 1 kg owoców dodaje się 250 g erytrytolu.
                    • an-der Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 22.04.15, 08:26
                      Wiesz co? u mnie idzie ładnie w dół, a potem w górępo tej diecie, więc nie wiem czy tez dobrze wszytsko robie.
                      jestem na pregnylu.
                      biorę dwa razy po 0,2ml. - na czczo i wieczorem
                      rano kawa czarna bez cukru.
                      potem ok 10 jabłko
                      ok. 13 100g piersi z indyka gotowanej plus jakieś warzywo - zwykle pomidor lub ogórek bo jestem w pracy.
                      ok.16 znowu jabłko lub grejfruit mały.
                      potem 100 g polędwicy wołowej plus gotowany brokuł czy kalafior (to już na gorąco)
                      no i woda, kawa i herbata bez jakiegkolwiek cukru oczywiście.
                      A Ty coś innego jadasz?
                      • trusinski Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 27.04.15, 10:31
                        ja po dwóch tygodniach z zestawem kurczak+jedno warzywo trochę eksperymentuje, wczoraj była sałata lodowa z pomidorkami cherry, krewetkami, pomarańczą i czosnkiem, ale dziś waga stoi więc nie wiem czy to dobra kombinacja. ale już nie mogę patrzeć na drób! oprócz tego jem kremy z pomidorów, czasem jabłko, dziś będzie pół grejfruta i wołowina z sałatą, może cukinia. suche pieczywko odstawiłam. 16 dzień i -4,6kg. a jak u Ciebie an-der? chyba tylko y jesteśmy tutaj w fazie 2 :)
                        • koko.spoko Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 27.04.15, 15:28
                          No to ładne spadki :) Tylko się cieszyć , jak do 23 dnia zejdzie - 6 to bedzie książkowo :)
                          • krakowianeczka44 Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 29.04.15, 18:25
                            Hej dziewczyny od niedzieli 26.04. zaczęłam dietę II turę jestem na pregnylu mam zamiar stracić około 6 kg na krótkim protokole , na dniach obżarstwa przytyłam 2 kg i jeszcze tego nie straciłam buuu
                            • koko.spoko Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 29.04.15, 20:09
                              Mam nadzieje ze masz oryginalny niebieski pregnyl, a nie jego czarny zamiennik który nie działa odchudzająco ?
                              • krakowianeczka44 Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 29.04.15, 20:33
                                no to mi teraz narobiłaś strachu a jaki który jest oryginalny a który zamiennik ??????
                                • krakowianeczka44 Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 29.04.15, 20:38
                                  jak wygląda dokładnie oryginalny pregnyl
                                  • krakowianeczka44 Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 29.04.15, 20:41
                                    ja mam 1 amp. firmy N.V.ORGANON HOLANDIA
                                    • koko.spoko Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 30.04.15, 00:33
                                      Działający oryginał wyglada tak
                                      www.google.pl/search?q=pregnyl+5000&biw=1093&bih=514&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=sltBVYi2FImoPKycgcgL&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=xo__U3AdmAXQxM%253A%3BQb3UxcSEaTU5yM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.steroidsone.eu%252F13-11-thickbox%252Fpregnyl-5000-organon-1-amp-1x5000iu.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.steroidsone.eu%252Fhcg%252F13-pregnyl-5000-organon-1-amp-1x5000iu.html%3B600%3B600
                                      • koko.spoko Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 30.04.15, 00:34
                                        ten z niebieskim bokiem
                                        • krakowianeczka44 Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 30.04.15, 18:25
                                          tak własnie taki mam z niebieskim bokiem tylko napisy sa po polsku
    • jocker24s Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 01.05.15, 15:58
      Utrwalanie zakończone , waga się trzyma i jest pięknie :)
      Szkoda tylko że w głowie mi się nie po przestawiało bo zamiast się cieszyć że schudłam to jeszcze widze gdzie mam za dużo, mimo że wszyscy mówią że dobrze wyglądam. To chyba troche chore....
      • krakowianeczka44 Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 01.05.15, 21:55
        jocker ja mam to samo skończyłam utrwalanie.stabilizacje i od niedzieli jestem znowu na diecie mam nadzieję że do lata bede z siebie zadowolona
    • jocker24s Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 03.05.15, 05:14
      Dziewczyny czy strona z granulkami już działa ??!?
      • trusinski Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 04.05.15, 14:24
        Nie działa
    • jocker24s Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 05.05.15, 16:07
      Zmienił się adres strony od granulek :
      intermountainhcg.com/hcgpellets.php
      • trusinski Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 07.05.15, 10:27
        oooo, dzięki! ja właśnie zaczynam utrwalanie ale już liczę tygodnie keidy będę mogła zacząć drugą rundę, tym razem może zamówie granulki dla odmiany
        • jocker24s Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 07.05.15, 12:14
          Granulki są lepsze , jak je zażyjesz i wypijesz na to małą czarną , to masz energii ze aż Cię z butów wywala :)
          • trusinski Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 09.05.15, 19:56
            czy na utrwalaniu można już normalnie sie kremami smarować?
            • jocker24s Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 10.05.15, 04:58
              Tak można się smarować kremami , odżywkami :) Ile dusza zapragnie :)
              • trusinski Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 10.05.15, 23:42
                a czy można kakao? jest w internecie troche czekolad bez cukru, ale zastanawiam się czy można. skład: substancja słodząca (maltitol 44%), miazga kakaowa, masło kakaowe, inulina, odtłuszczone kakao, mango (3%), emulgator (lecytyna sojowa), aromaty (mango i waniliowy). mówię o utrwalaniu oczywiście! w ogóle jestem jakaś zestresowana tym utrwalaniem, mam straszne zachcianki jedzeniowe, mam ochote zjesc caly sloik masla orzechowego bez cukru i soli, ale ograniczylam sie na razie do 1 lyzeczki. teoretycznie mozna jesc wszystko oprocz cukru i skrobi ale czy rzeczywiscie??? jadlyscie co chcialyscie i ile chcialyscie i nie tylyscie?? :))
                • iska-504 Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 11.05.15, 01:35
                  mozesz jesc wszystko bez cukru I bez skrobi i nie przekraczaj 1000-1200 kalori :)
                  • krawczykasia Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 11.05.15, 10:14
                    wg książki kakao należy unikać całkowicie na utrwalaniu.
                    Jocker w innym wątku pisała o orzechach. ja chyba w książce przeoczyłam uwagę, żeby ich unikać. Może gdzieś było napisane, że trzeba z nimi uważać. Nie pamiętam, wiec nie kwestionuję.
                    kakao na pewno jest zakazane - to pamiętam.
                    • jocker24s Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 11.05.15, 10:51
                      iska-504 a wcale że nie bo w książce pisze że na utrwalaniu nie miej niż 1500 kal - str 66
                      • iska-504 Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 11.05.15, 14:23
                        tak to prawda ze 1500 ale nigdy tak dokladnie nie wiadomo ile kalori . zjadamy wydaje sie ze jest 1200 a faktycznie jest wiecej
                        • jocker24s Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 11.05.15, 16:31
                          JA NIGDY NIE LICZĘ KALORII NA UTRWALANIU , JEM BARDZO TŁUSTO I JESZCZE NIGDY NIE PRZYTYŁAM. WSZYSTKO JEST GIT DO PÓKI NIE ZJADASZ CUKRÓW I SKROBI.
                          • iska-504 Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 11.05.15, 21:59
                            czyli co, nie jesz owocow wogole ?
                            • trusinski Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 11.05.15, 22:41
                              złamałam się właśnie i zjadłam PÓŁ słoika masła orzechowego..... załamka. jeśli nie przejdzie mi ochota którą mam wieczorami na te różne zachcianki to słabo widze to utrwalanie. bardzo jestem ciekawa ile jutro będzie na wadze. zamelduje sie wam od razu..
                              • trusinski Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 11.05.15, 23:12
                                zrobiłam drugie podejście i teraz już nie ma 3/4 słoika. jak już zepsuć to na całego :/// jutro obowiązkowo dzień steka. martwie sie jednak co będzie w przyszłości, to że chodze głodna na utrwalaniu jest normalne?? starałam sie stopniowo zwiększać ilość jedzenia ale nie dało rady, dosłownie rzuciłam się na te orzechy! nie wiem ile kalorii mogę zjadać dziennie żeby nie tyć, jak wyszło mi dziś 1200 to dopakowałam kolejne 1000 masłem i dopiero jestem najedzona.. tak bardzo nie chce zaprzepaścić tego co schudłam :((
                                • krawczykasia Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 12.05.15, 09:47
                                  to jaki miałaś ten słoik? Jeśli taki 400 gram to zjadając 300 g dorzuciłaś ponad 1500 kalorii. masło orzechowe ma ponad 600 kcal na 100 gram.
                                  Jak to chodzisz głodna? nie rozumiem tego. Zrób sobie jajko smażone na tłuszczu. Zjedz sobie kawałek mięsa smażonego/pieczonego/duszonego. Zjedz żółtego sera. Zjedz jakiś jogurt grecki lub naturalny.
                                  Zrób sobie jakąś zupę, byle bez mąki.
                                  Zrób surówkę, byle bez cukru.
                                  Zrób sałatkę warzywną.
                                  nagotuj sobie warzyw, choćby mieszankę mrożona jakąś, wrzuć do tego kurczaka jakiegoś. Będzie mięso z warzywami.
                                  Naprawdę jest co jeść. Utrwalanie to żaden dramat.

• jocker24s Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 12.05.15, 13:35
                                    Z owoców tylko jabłko i pomarańcza tak jak nie diecie .
    • wiola11069 Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 10.11.15, 01:05
      Witam i jak Ci poszło???
      • jastina6 Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 17.12.15, 11:08
        proszę o pomoc -obdzwoniłam dużo aptek homeopatycznych w Polsce i nie mają leku hcg ,nie chcę kupować w sklepach internetowych które nie mają nawet adresu stacjonarnego -trudno uwierzyć mi w ich skuteczność i oryginalność proszę jeśli ktoś ma pewne zródło to proszę o kontakt - jastina2111@wp.pl
    • koko.spoko Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 17.12.15, 11:26
      Przed świętami raczej nie bedzie nikt startował , raczej od stycznia :)
    • koko.spoko Re: Kto rozpoczyna od dzisiaj? 17.12.15, 11:28
      Jeśli nie zmienisz nawyków żywieniowych , to i tak przybędzie Ci waga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka