terra_cognita 22.05.15, 01:23 nazwane ze względów marketingowych mindfullness jest znakomitym punktem wyjścia uważam, powtarzającym zasady vipassany. Dość łatwo utrzymywać uważność na wrażeniach z obszaru ciała. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perceptivity Re: Podstawowe ćwiczenie uważności 26.05.15, 11:30 Tak, jest ciekawa różnica między zwróceniem uważności na niemyślenie (jak u Dogena: think of no-thinking) a uważnością na wrażeniach z obszaru ciała. To ćwiczenie jest bardziej podstawowe według Satipatthana Sutta jak można się domyślać po kolejności. Odpowiedz Link
martacon Re: Podstawowe ćwiczenie uważności 11.05.22, 15:52 Zgadzam się, dodatkowo pomogło mi uporać się z lękami. Polecam Centrum DBT Emocje w tym obszarze. Odpowiedz Link
genrenata670a Re: Podstawowe ćwiczenie uważności 09.06.22, 13:24 O! Też korzystałam z usług Centrum DBT Emocje, bardzo skutecznie wyprowadzili mnie z moich problemów Odpowiedz Link
genrenata670a Re: Podstawowe ćwiczenie uważności 09.06.22, 13:36 Właśnie jestem po pierwszych kilku wizytach u nich i już widze poprawę, wiec ja również polecam Centrum DBT Emocje :) martacon napisała: > Zgadzam się, dodatkowo pomogło mi uporać się z lękami. Polecam Centrum DBT Emoc > je w tym obszarze. Odpowiedz Link
krzyniunowak92929292 Re: Podstawowe ćwiczenie uważności 05.07.22, 08:23 Ja również korzystałem z ich usług i przyznaję, że są bardzo dobrzy. Nigdy nie sądziłem, że będę potrzebowac terapii, ale jak się przemogłem, to specjaliści z Centrum DBT Emocje naprawdę pomogli. Odpowiedz Link