Dodaj do ulubionych

Podstawowe ćwiczenie uważności

22.05.15, 01:23
nazwane ze względów marketingowych mindfullness jest znakomitym punktem wyjścia uważam, powtarzającym zasady vipassany. Dość łatwo utrzymywać uważność na wrażeniach z obszaru ciała.
Obserwuj wątek
    • perceptivity Re: Podstawowe ćwiczenie uważności 26.05.15, 11:30
      Tak, jest ciekawa różnica między zwróceniem uważności na niemyślenie (jak u Dogena: think of no-thinking) a uważnością na wrażeniach z obszaru ciała. To ćwiczenie jest bardziej podstawowe według Satipatthana Sutta jak można się domyślać po kolejności.
    • martacon Re: Podstawowe ćwiczenie uważności 11.05.22, 15:52
      Zgadzam się, dodatkowo pomogło mi uporać się z lękami. Polecam Centrum DBT Emocje w tym obszarze.
      • genrenata670a Re: Podstawowe ćwiczenie uważności 09.06.22, 13:24
        O! Też korzystałam z usług Centrum DBT Emocje, bardzo skutecznie wyprowadzili mnie z moich problemów
      • genrenata670a Re: Podstawowe ćwiczenie uważności 09.06.22, 13:36
        Właśnie jestem po pierwszych kilku wizytach u nich i już widze poprawę, wiec ja również polecam Centrum DBT Emocje :)
        martacon napisała:

> Zgadzam się, dodatkowo pomogło mi uporać się z lękami. Polecam Centrum DBT Emoc
        > je w tym obszarze.
      • krzyniunowak92929292 Re: Podstawowe ćwiczenie uważności 05.07.22, 08:23
        Ja również korzystałem z ich usług i przyznaję, że są bardzo dobrzy. Nigdy nie sądziłem, że będę potrzebowac terapii, ale jak się przemogłem, to specjaliści z Centrum DBT Emocje naprawdę pomogli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka