Dodaj do ulubionych

UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!!

10.09.12, 12:57
Witam mamusie!!!
Moim wymarzonym wózkiem był stokke xplorel, i znalazłam go na allegro, niestety kupiłam go poza allegro i straciłam 2000zł! przelałam pieniążki a ta Pani przysłała mi wózek wartości 100zł, zamiast stokke był to yeti stork, śmierdział papierosami, zniszczony.
Jak otworzyłam karton doznałam szoku!!!,zaraz zadzwoniłam do tej pani oczywiście nie odbierała, dopiero po kilku godzina łaskawie napisała sms-a ze stoi przed salą operacyjną bo jej mąż miał wypadek na przejeździe kolejowym, i jak będzie wychodzić z szpitala to zadzwoni, więc cierpliwie czekam dopiero na drugi dzień, tylko sms ze jej mąż zmarł i musi się ogarnąć, byłam w szoku nie wiedziałam jak się zachować...
po tygodniu zadzwoniłam do niej i pytam co z tym fantem zrobimy? a ona powiedział ze jej mąż pomylił paczki na poczcie i nie ten wózek co miał mi wysłał, i jak przywiozą jej ten samochód z wypadku to poszuka potwierdzenia wysyłki z poczty skontaktuje się z tamtymi ludźmi i mi przyśle mojego stokke, i tak kłamstwo za kłamstwem... po jakimś czasie jak rozmawiałam z tą Panią zaczęła się plątać w swoich kłamstwach, kiedy zorientowałam się ze to jedna wielka bajka nie odbierała telefonów.... ja już nie odzyskam tych pieniędzy ale nie chcę żeby jeszcze ktoś się nadział... a co najgorsze ta Pani również jest matką!!!!
Obserwuj wątek
    • twinkle9 Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 13:03
      to jest zwykle oszustwo ktore powinno byc zgloszone na policje!!!
      • wajosena Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 13:14
        Oczywiście mąż tej Pani ma się świetnie!!!!smile)) do dziś nie mogę zrozumieć jak można być takim człowiekiem... ile ja nocy przepłakałam prosiłam ta panią żeby mi zwróciła pieniążki mi one z nieba nie spadły, mój mąż bardzo ciężko na nie pracuje, znieczulica totalna...
        • sylki Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 13:17
          a kto kupuje wózek poza allegro?
          mało to oszustów na świecie, patrz wątek sławnego sklepu na L.

Poza tym, że jeszcze na policję nie poszłaś...nie rozumiem tego totalnie
          • wajosena Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 13:21
            Oczywiście ze byłam! takie sprawy się ciągną i ciągną a ja już nerwów nie mam!
            no właśnie to były moje początki z allegro i jeszcze nie byłam taka wprawiona moja naiwność nie znała granic ale to nie zmienia faktu że coś takiego w ogóle nie powinno mieć miejsca!!!
            • flower_v Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 13:25
              podaj nick tej pani - ostrzeżesz innych.
    • wajosena Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 13:24
      Ta Pani do dziś sprzedaje wózki na allegro!!!, i na innych portalach aukcyjnych, ma kilka kont i kombinuje! także uważajcie!!!
      • magdashero Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 14:08
        tak wiem co to za jedna ma kilka nicków m.in ridka czy jakoś tak, ja też miałam od niej kupić stokka ale za pobraniem i ona się wycofała twierdząc że jest w ciąży i go sobie została, a jak opisałam sprawę na forum to zaczęła do mnie wypisywać ze ją oczerniam itp. ona mnie w sms wyzywała że np. gdzie ze xplory na wieś wink ja przelałam jej tylko 50 zł zaliczki i mi to oddała po straszeniu policją, zgłosiłaś to?
        • sylki Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 14:44
          tiaaa ridka4, miałam wątpliwą przyjemność wejść z nią w interesy, szkoda słów normalnie.
          Kłamczucha jakich mało, ale nie sądzę by to była ona
    • mama1dawidka Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 13:56

• lexi76 Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 14:26
      To może postrasz panią US, powinno poskutkować.
      • sylki Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 14:36
        US nic nie zrobi raczej
        • lexi76 Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 14:43
          No raczej jak dostaną zgłoszenie to będą musieli sprawdzić ją, a raczej pani niema złożonej działąlności.
          • sylki Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 14:45
            no raczej niekoniecznie, dowiadywałam się i to nie jest takie proste niestety, a szkoda, bo mogliby całkiem nieźle zarobić na takich zgłoszeniach.
            • agnes_nyc Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 15:19
              poczekajacie od 2013 maja byc wieksze kontrole bo dziura i nakaz rzadu o wieksze dzialania wiec moze i za takich prywatnych cwaniakow sie wezma

ja bym uderzala gdzie sie da pierwsza rzecza zglosilabym to na policje
              • wajosena Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 15:33
                dziewczyny zgłosiłam już wam pisałam, nie byłam pazerna i nie chodziło o prowizję po prostu dopiero co założyłam konto na allegro i byłam całkiem zielona... straszyłam tą babe ale ona sobie nic z tego nie robiła.. miała konto na facebooku teraz znowu ma ale zablokowane, tam jedna z was opisywała ze niby w ciąży jest mi tez taki kit wciskała, jakaś powalona baba tak to ta sama którą opisujecie, ma już parę komentarzy na allegro negatywnych czemu jej nie zablokują konta!!!
                • wajosena Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 15:34
                  w końcu ma parę kont to te pozytywne chyba sobie sama wystawiasmile)))
                  • pstrabiedronka Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 15:38
                    no ale podaj jej nick allegro.

bo "ostrzegasz" ale ja tylko czytam o przykrej historii ale nie wiem na kogo mam uważać...
                    • wajosena Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 15:46
                      ta Pani sprzedaje używane wózki różnych marek , ma krótkie nieczytelne opisy,
                      • sylki Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 15:49
                        ale my tu wróżkami nie jesteśmy, dalej nie wiem o kogo chodzi smile
                        • mama1dawidka Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 17:34

--Ta Sylwia
                          Ale napewno padlo a taniej by nie szlo?
                          Noi jak sprzedajacy nie musi zaplacic prowizji
                          (ktora swoja droga jest duza)
                          To o tylw mogla kupic taniej
                          I sory dla mnie jak kogos nie znam to jest glupota ludzka
                          Serio
                          Moze nastepnym razem zalozycielka watku zastanowi sie
                          I nie bedzie wplacac komus kasy kogo nie zna smile
                          I raczej juz nie bedzie kupowala poza allegro
                          A do samego slrzedawcy i za 2 tys pofatygowalabym sie sama
                          Nawet 1000 km smile
                          https://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv7385hljm4u.png
                          https://www.suwaczki.com/tickers/zem320mmgsul9ah5.png
                    • sylki Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 15:47
                      Dokładnie, ja też nie wiem na kogo...
                      możesz też napisać mi na priv
                      sylki@gazeta.pl

P.S
                      to nie ty byś prowizję zapłaciła, a sprzedający
                      • martuska1982 Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 17:51
                        może się czepiam,nie wiem... ale to bardzo dziwne,ze nas ostrzegasz,a upierasz się przy nie ujawnianiu nicka.To nie ostrzeganie tylko straszenie moim zdaniem. Bo straszysz nas nieokreśloną osobą, ostrzega sie przed czymś konkretnym,a tu konkretów nie ma.

Co do ridki to obserwowałam laskę jakiś czas temu i jak większosć "handlar" (celowo w cudzysłowie,bo miało zabrzmieć obelżywie wink ) robi wałki.Nic u niej nie kupowałam, a wyczaiłam że wałkuje,więc... wink
                        • didis Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 19:58
                          Ja 2 wózki kupiłam poza allegro Stokke i bee. BArdzo zaufałam i mi się udało. Sama też sprzedawałam poza allegro - patrz mój stokke, wzięła dziewczyna forum.
                          Powiem tak, mi jest bardzo przykro, że miałaś takie zdarzenie. W życiu bywa różnie. Nick najlepiej podaj, bo nie ty jedna tak będziesz miała.
                          • wajosena Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 21:19
                            Dzięki za zrozumienie Ty jedyna chyba rozumiesz o co mi chodzi, bo te inne laski są chyba nieźle ograniczonewink)
                            • flower_v Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 21:52
                              zostałaś oszukana - podaj nick allegro tej pani. też kupuję i sprzedaję poza allegro (np na tym forum), ale nie jestem naiwna, zeby wyslac komuś nieznanemu 2000 w ciemno.
                              ps. ograniczona też nie jestem jak piszesz
                            • sylki Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 23:18
                              Chyba teraz lekko się zagalopowałaś,
                              to ciebie oszukano, to TY jesteś stratna 2k, nie my
                              więc kto tu jest ograniczony big_grin
                              na bank nie ja i nie żadna z nas

P.S
                              może już więcej interesów na własną rękę nie rób
                              i jak chcesz ostrzegać, to rób to tak by wszyscy wiedzieli o co tobie chodzi
                            • martuska1982 Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 11.09.12, 08:20
                              przepraszam cię Wajosena,ale teraz to przesadziłaś. Na jakiej podstawie nazywasz nas ograniczonymi? Bo nie lamentujemy nad twoim okrutnymlosem tylko mówimy ci co powinnaś zrobić i wyrażamy swoje powątpiewające zdanie na temat rzekomego ostrzegania? sama powiedz co to za ostrzeganie jak się ostrzega przed duchami? wink
                              Sylki dobrze napisała,tylko kto pomyślał to pomyślał dopiero po epitecie z twojej strony można otwarcie napisać, że szczerze mówiąc ogromnie mi przykro,że na początku swojej kariery na allegro okazałas się tak naiwnie ograniczona,ze wysłałaś taką furę kasy obcej babie i to bez dowodu na zawarcie transakcji.
                              Wybacz,ale nie wierzę,ze byłaś wtedy już pełnoletnia, zresztą dzieciaki w gimnazjum są już cwańsze i nie dają się tak w dymać. wink

tyle w temacie.
                              Co do nicka tej oszustki - nie chcesz nie podawaj,wątpię by jakakolwiek forumka komukolwiek wpłaciła jakąkolwiek kasę bez posiadania dowodu na zawarcie transakcji - czy to znając nick oszustki czy nie. wink

Dziękuję za uwagę. tongue_out
                              • tereferefretka Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 11.09.12, 10:54
                                a tak w ogóle, poza tym co już sylki i martuśka napisały, to ja się tobie dziwię, ja bym się chyba do takiej głupoty i ograniczenia nie przyznała, i na forum już na pewno nie wink

jeśliś myślała, że pogłaszczemy, i przytulimy, to sorry, zonk.

nie masz dowodów, to fora ze dwora i nie zawracaj gitary, że jest taka jedna, co na allegro wózki sprzedaje, i co...jedna? nie, ich jest kilkadziesiąt, a może już i więcej, a my z fusów sobie mamy wywróżyć, która to zła i niedobra cię oszukała(choć ja w ogóle w to wątpie, może to jakieś kopanie dołków pod konkurencją?)?

przeczytaj jeszcze raz cały wątek i zastanów się kto jest ograniczony.

btw.ile wynosi prowizja za wozek o wart. 2k?

i ode mnie na koniec...
                                REGULAMIN ALLEGRO, JEST PO TO, ŻEBY GO PRZECZYTAĆ,CHOCIAŻ TO DŁUGIE I NUDNE,i takie bez sensu...

big_grin
                                • animatis Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 11.09.12, 14:55
                                  Postanowiłam, że dołączę się do Waszej dyskusji, bo tak patrząc z boku...agresywnie się zrobiło a chyba nie takie były intencje tego wątku...? Zgadzam się, niemiło zrobiło się po słowach ograniczenia... zakładam, że zadziałały niepotrzebne emocje, wynikające ze złości na zaistniałą sytuację...i żalu, że zaufała drugiej osobie a ta zrobiła, jak zrobiła. I tak nakręciłyście się na anty.
                                  Może jestem stronnicza, ale znam sprawę i mając tę wiedzę staram się zrozumieć, dlaczego wajosena wycofała się...z jednej strony chciała ostrzec przed parszywą oszustką, z drugiej, mając na myśli podłość tej osoby, nie chciała, żeby ta zaczęła ją nękać...dlatego nie podała konkretów.
                                  Rzeczywiście w ten sposób nie da się dowiedzieć, o kim mowa, dlatego mogę też zrozumieć Wasze rozdrażnienie, ale nie przesadzajcie...
                                  Żeby uciąć już te zbędne wywody i wzajemne obrzucanie się błotem (to "fora ze dwora"... wiesz co? przykre) może wyręczę koleżankę i przekaże Wam te dane - magdashero i sylki miałyście rację - to właśnie o tej pani mowa - to ridka4 z Poznania (zgodnie z lokalizacją w aukcjach).
                                  I tyle w temacie.
                                  Myślę, że nie ma co więcej się rozwodzić na temat tego, co, kto i dlaczego tak zrobił, bo każdej z nas zdarza się prowadzić transakcje poza allegro i opierają się one na zaufaniu, więc dziewczyna po prostu fatalnie trafiła. A sprawa miejmy nadzieję znajdzie w końcu swój finał w prokuraturze.
                                  Pozdrawiamsmile
                                  • tereferefretka Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 11.09.12, 15:04
                                    w takim razie po jaką pietruszke wątek z ostrzeżeniem, dla mnie to to jest mocno naciągana historia, jeśli prawdziwa, to pech wielki, i współczuję, no ale niestety, za swoją głupotę się płaci, niekiedy 2tysiące, bywa, że i więcej, a czasem całkiem mniej.

ile by nie było, jeśli sprzedająca zawiniła i są na to dowody, to jakiego nękania się bać? prędzej czy później kasę będzie musiała oddać, chociaż allegro się tym nie zajmie, więc to może być długi i żmudny proces.

nie przypominam sobie wcześniejszych wypowiedzi na forum użytkowniczki Wajosena, wiec tym bardziej, wpada, żali się, a potem nie spotyka zrozumienia, tylko raczej kubeł zimnej wody na głowe i wyzywa od ograniczonych lasek? takie troche słownictwo spod trzepaka.

nie czepiam się, poprostu nikt tu się nie da wyzywać, bo to nie my zawiniłyśmy, ani w plecy też nie my jesteśmy, czy nie my koniec końców zostałyśmy bez wózka dla dziecka. na przyszłość życzę mniej zaufania, albo poprostu więcej rozwagi w zakupach.
                                  • sylki Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 11.09.12, 15:10
                                    Jeżeli ktoś chce się pożalić, to może, na pytanie o to kim jest ta osoba, można odpowiedzieć inaczej, a nie obrzucać nas błotem.
                                    Tak, więc wybacz, ale nie pozwolę sobie, by ktoś tu wpadał i obrażał wszystkich, bo nie została pogłaskana po główce...poza allegro nie kupiłabym za taką kasę nic, chyba, że pojechałabym sama osobiście odebrać towar!
                                    Teraz płacz, cóż, to nie ja jestem ograniczona niestety, przykre to, ale prawdziwe

Z tą kobietą zrobiłam jeden interes i nigdy więcej żadnego nie zrobię, bo jest to osoba która kłamie, jest opryskliwa i ogólnie cwana
                                    • tygisek Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 11.09.12, 15:46
                                      no ale ja nie rozumiem czego tu sie bac?
                                      spraw zglosilabym na Plicje, bo to sie nazywa wyludzenie, i to jest karalne, tymbardziej, ze to nie ierwszy taki przypadek tej pani, wiec o co wielkie halo....
                                      mi tez jest przykro, ze dziewczyna stracila kase i dala sie naciagnac, ale to nie jest powod do wyzywania i epitetow pod naszym adresem...ostrzega przed nieuczciwym kims, kogo personaliwo nie mamy szans zgadnac, zwlaszcza, jesli nie mialysmy watpliwej przyjemnosci z pania ridka ilestam...
                                      za wyjasnienia dziekujemy, sprawa jest juz zatem jasna, podajac namiar na nieuczciwa kobiete, zalozycielka watku nie ma sie czego obawiac, wrecz moze nalezc tu na forum uzytkowniczki, ktore moga jej pomoc, bo np same znalazly sie juz w podobnej sytuacji, pewnie w razie czego moglaby liczyc nawet na poswiadczenie ( o to bedzie miala napewno pytania na Policji w razie co) a to przyspiesza i ulatwia procedury ew. dochodzenia....
                                      wieksza ilosc poszkodowanych to wiekszy sukces w rozwiazaniu sprawy, ukaraniu przestepcy itd.
                                      ja sama rowniez jakis czas znalazlam sie w podobnej sytuacji, wyludzono ode mnie pieniadze, w zamian nie dostalam towaru, choc ja dysponuje dowodami i dokumentami, sprawa z braku innych poszkodowanych nie znalazla dotychczas swojego finalu...wiec, uwazam, ze warto znalezc sojusznika w "boju" a nie obrzucac "laski" wyzwiskami...
                                      kazdego ponosi jak sie go nieslusznie wyzywa, kazdy moze wszystko zrozumiec, o ile sie rozmawia, na obrone forumowiczek dodam jeszcze, ze wystarczylo powiedziec, ze nie podam publicznie nazwy nieuczciwej allegrowiczki, z jakis tam obaw, i kazdy by to zrozumial, ale nikt nie zrozumie nazywania go glupim (w skrocie ofkors)
                                      milo-niemilo, ja zycze rychlego rozwiazania sprawy i zwrotu kasy, napewno nie zostawilabym ot tak sprawy, jesli ktos czyni takie praktyki i jest to wszem i wobec wiadomo...
                                • dziartom Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 12.10.12, 20:47
                                  Te prowizje wcale nie są takie wysokie, ja sprzedając wózek za 1450 zapłaciłam zaledwie ok. 38 zł. Poza tym autorka wątku nie płaciłaby tej prowizji, ale sprzedająca.
                                  • tereferefretka Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 12.10.12, 20:59
                                    tak,ale to chyba logiczne, że sprzedająca wliczyła te prowizję w cenę wózka który sprzedawała. a kto płacił, no kupująca.
                                    • dziartom Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 12.10.12, 21:13
                                      No chyba że tak smile
                        • tereferefretka Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.09.12, 20:07
                          sorry, ze tak brzydko, ale 'sianie w banie' jak to mawia moja chrześnica. kogo,i przed kim ostrzegasz? niestety, na allegro trafia się na różnych,oj bardzo różnych ludzi.

to w końcu cię oszukała, czy nie? i zwróciła kasę? bo jeśli masz dowody na oszustwo, to dane możesz ujawnić bez ryzyka, że Pani pozwie cię o zniesławienie. jeśli zaś nie masz dowodów, no to cóż, policja nic ci nie pomoże, i przykro to mówić, ale my także nie za bardzo.skieruj do pani jakies przedprocesowe wezwanie do zapłaty, bądź wydanie wózka itd itp. sama raz zostałam oszukana, nic miłego, no ale...ja nie kupiłam poza allegro,wiec w jakimś tam stopniu program ochrony kupującego mi pomógl...
                  • tereferefretka no nie wytrzymam 11.09.12, 10:57
                    wajosena napisał(a):

> w końcu ma parę kont to te pozytywne chyba sobie sama wystawiasmile)

podobno jestes zielona w sprawach allegro, ale wiesz, ze pozytywy pani sama sobie wystawia? big_grin lol.
                    • tygisek Re: no nie wytrzymam 11.09.12, 12:11
                      myslalam, ze to ja jestem naiwniakiem pierwszej wody, ale chyba jednak nie zajme miejsca na podium smile
                      z drugiej strony, jak sie kupuje: uwaga cytat: "Moim wymarzonym wózkiem był stokke xplorel" to chyba nalezy sie spodziewac wozka za 100 zl a nie za 2000 zl...

wyzywanie nas od ograniczonych, czy tam jakis to juz wogole samo mowi za siebie o kulturze i intelekcie zakladajacej watek - przepraszam, ja sobie nie zycze,
                      wspolczuje utopionej kasy jesli rzeczywiscie zostala utopiona, poniekad na wlasne zyczenie....
                      • tereferefretka Re: no nie wytrzymam 11.09.12, 12:39
                        zgadzam sie z tygisek , ba. powiem więcej jeśli w aukcji było tak napisane, swoja droga moglabys chociaż linka do aukcji podać(ale nieee, bo straszysz forumki nie wiadomo kim...) , to czego się spodziewałaś , stork yeti, w sumie moglo sie komuś pomylic ze 'stokke xplorel' bo czegoś takiego to nie ma...
                        • agnes_nyc Re: no nie wytrzymam 11.09.12, 16:02
                          Czy ta Pani prowadzi DG ??? chyba nie wiec warto ja zglosic do US zreszta ze po komentarzach widze ze Pani prowadzi ciagla sprzedaz wiec mozna to podciagnac pod DG mysle ze US zainteresowalby sie Pania zreszta ze szukaja pieniedzy
    • ridka4 Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.10.12, 20:02
      Witam wszystkie Panie !!!

Mam nadzieję ze są Panie świadome że podawanie niku z allegro poddaje sie czynnoscią prawnym !!!

Pani która rozpoczeła na forum bardzo burzliwą rozmowe z niewiarygodnymi wątkami sama sprzedaje na allegro i nie widze nic w tym złego ....

piszą tu Panie o US !
      widac nikłą świdomość sprzedawania rzeczy na allegro i innych portalach , nigdy nikogo nie oszukałam , bo niby jak teraz mogę sprzedawać rzeczy po moich dzieciach ???

Drogie Pani ...

czytam tu rzeczy niewiarygodne , każda z Pań która sie tu wypowiada sama sprzedaje na allegro ....

Prosze o sprostowanie autorkę obrażliwych e-maili , wszystkie Panie które użyłu tutaj mojego niku z allegro poniosą konsekwęcje prawne jeśli nie zostanę oficjalnie przeproszona na tym forum !!!!

pozdrawim wszystkie Panie które wciągneły sie w tą niewiarygodna i pełną obłudy historie...
      • martuska1982 Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.10.12, 20:05
        ridka4 napisał(a):

każda z Pań która sie tu wypowiada sama sprzed
        > aje na allegro ....
        O,ciekawa historia...

To może skoro się tu Pani pofatygowała to wyjasni Pani sprawę quinny buzz viboskov,którego Pani wystawia wciąż i wciąż i wciaż odwołuje aukcję podając bzdurne powody ,po czym wystawia znów i znów...
        No jakoś to mnie interesuje najbardziej. wink
        • ridka4 Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.10.12, 20:10
          DROGA PANI ......

co to ma do obecnych rzeczy ?

myślę ze to nic złego ! prawda ?

niesatysfakconuje mnie cena to nie sprzedaję a skoro mogę to korzystam z opcji .
          nie sprzedam wózka za 1000zł skoro zapłaciłam za niego 3500zł przy zakupie pierwotnym .

niedługo wystawiam ponownie wiec zapraszam do licytacji bo juz licytowała Pani u mnie wczesniej .

Nie pojawiłam sie tutaj by sie tłumaczyć a tym bardziej Pani ...
          rzecz toczy sie o coś innego jak by Pani nie zwróciła uwagi.
          • martuska1982 Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.10.12, 20:20
            No i tu się Pani myli,bo toj ednak coś złego.Regulamin wyraźnie to określa. warto było go przeczytać. Jak nie ustawia Pani ceny minimalnej to już zalicytowanie 1zł jest wiążącą prawnie ofertą.
            BTW - link do tej dyskusji i Pani odpowiedzi prześlę do pracownika allegro, ciekawe jak on się odniesie do tematu "czy to nic złego" takie odwoływanie aukcji pod wymyślonym pretekstem "bo cena Pani nie satysfakcjonuje".
            Nagminnie łamie Pani regulamin,ot co.
            • ridka4 Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.10.12, 20:27
              prosze robić to co Pani uważa !!!

nie pojawiłam sie tutaj po to by z Panią prowadzić rozmowy , a tak poza tym podawana przyczyna moze być w pełni prawdziwa .....

Dobrej nocy życze i radzę pilnować swoje konto allegro ....
              • zona.102 Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.10.12, 20:30
                ale jaka przyczyna skoro pani napisala wyraznie, ze odwoluje oferty bo ja cena nie satysfakcjonuje big_grin
                • ridka4 Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.10.12, 20:39
                  jak widac na tym forum każdy moze pisac o wszystkiem , niezaleznie od tego czy to prawda czy też nie , jak widać zresztą ......

• wozkomania Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.10.12, 20:45
                    jak widać każdy, Pani również
                  • tereferefretka Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.10.12, 21:16
                    nikt nie przeprosil, to się Pani zmywa, no tak, bo regulamin, jak już pisałam długi i nudny nie ma sensu tracić czasu na czytanie go.

a rzecz się ma ogólnie tego, że jest pani nierzetelnym sprzedawcą,ot co
          • zurekgirl Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.10.12, 20:21
            Szanowna Pani Ridko4,
            Umowa kupna-sprzedazy na allegro jest UMOWA wiazaca. To ze Pani ja zrywa powinno w swietle polskiego prawa podlegac odszkodowaniu na rzecz kupujacego. Pani te umowy zrywa z przyczyn fikcyjnych, wiec zdaje sie takie zachowanie mozna nazwac oszustwem. To ze sie Pani nie podoba cena za jaka rzecz zostala wylicytowana nie moze byc powodem zerwania umowy. To tykko Pani fart, ze allegro nieudolnie sobie z tym radzi, a w zasadzie nie radzi. A teraz, jak juz sie pani zaczela udzielac na forum, to nawet fajnie, bo my sie tutaj jak kolezanki traktujemy, wiec witam i zycze wiekszych sukcesow w handlu.
          • zona.102 Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 10.10.12, 20:24
            A wie pani co to cena minimalna?
    • tereferefretka Pani Ridko 10.10.12, 21:17
      no i rzecz jasna, kondolencje z powodu śmierci męża, który to jednak żyje(?) dziwnie.

tak, każda pilnuje swojego konta, ale nie każda się zachowuje w taki sposób, a to jest sprawa dla serwisu allegro, żeby takich sprzedających tępić.
      • agnes_nyc Re: Pani Ridko 10.10.12, 21:33
        tereferefretka napisała:

> no i rzecz jasna, kondolencje z powodu śmierci męża, który to jednak żyje(?) dz
        > iwnie.

ciekawe co na to maz niedoszly nieboszczyk heeheeh

zenujace ze ludzie uciekaja do takich klamstw

>
        >
        > tak, każda pilnuje swojego konta, ale nie każda się zachowuje w taki sposób, a
        > to jest sprawa dla serwisu allegro, żeby takich sprzedających tępić.
        • sylki Re: Pani Ridko 10.10.12, 21:41
          Strasznie pechową ma rodzinę ta pani
    • thea19 o rety... 11.10.12, 12:57
      w zyciu nic nie kupilam od handlarza i raczej nie kupie a juz na pewno nie przez net. handlarz uzywka rzadko ma cos naprawde spoko i w zasadzie zawsze bez gwarancji. i jeszcze kupowac w ciemno gdzie jest kilka aukcji i to samo zdjecie. w opisach wciskaja kity. czasem jak ktos zupelnie chamsko pisze glupoty to mu pytanie zadaje i odpowiedzi najczesciej brak.
      w swoim zyciu kupilam tylko 4 wozki ale wszystkie nowe ze wzgledu na gwarancje. naprawa uzywanego czesto jest zupelnie nieoplacalna a i same czesci drogie (jak te kola do teutonii). w ostatecznosci kupilabym uzywany od kogos osobiscie.
      ps ciekawa jestem ktory handlarz sprzedaje uczciwie i daje rachunki/paragony (na all jest kilka stalych sprzedawcow wozkowych)
      • sylki Re: o rety... 11.10.12, 13:01
        nie wiem który, ale jak wiadomo, ani ridka4 ani zborov nie dają
        • martuska1982 Re: o rety... 11.10.12, 13:26
          Trafiłam kiedyś na aukcję,gdzie ktoś prowadził DG i pisał,że do wózka dołącza paragon.Wózki oczywiscie używane,ale komentarze spoko,więc założyć można,ze uczciwy. Takich handlarzy jednak na palcach jednej dłoni można liczyć,a wszystkich na all jest kilkudziesięciu (mówię o kontach,bo generalnie co do osób to raczej kilkanaście,ale rekordziści mają po kilkanaście własnie kont na przykład pewna pani z Rzeszowa wink ).
          • luna2013 Re: o rety... 11.10.12, 13:56
            witam.....ja tez sprzedaje wózki na allegro , choć bywa ze mam ich wystawionych jednocześnie kilka ..to nie robię tego dla zarobku(choć nie raz udało mi sie zarobić i nie zaprzeczam)..ale .wózki to moja pasja zmieniam je jak rękawiczki, kupuje nowe i używane spacerowe jak i wielofunkcyjne. Gdybym nie od sprzedawała (mojej kolekcji) to bym dom w magazyn zamieniła...smile a to mojej rodzinie z pewnością by się nie spodobało...sad testuje sprawdzam czy fajny ...itp....i sprzedaje dalej ,by kupić inny to też jest złe według was...? Z góry przepraszam za odbieganie treścią od założonego wątku
            • luna2013 Re: o rety... 11.10.12, 14:08
              Generalnie moja aktywność w kwestii zakupów na allegro i nie tylko.... nauczyła mnie wzmożonej ostrożności, bo i na allegro można wpaść....sad
            • martuska1982 Re: o rety... 11.10.12, 14:09
              A wystarczy przeczytać ze zrozumieniem. wink
              Handlarz to ktoś kto kupuje po to by odsprzedać z zyskiem.
              Uważasz się za handlarę? wink
              Ja robię tak jak ty-kupują,ale dla siebie, sprzedaję,zeby kupić coś nowego lub jak mi np. pralka rypnie i keszu potrzebuję jak ostatnio,a to że czasem zarobię,czasem odzyskam tylko,czasem stracę to inna brocha.

Poza tym samo handlowanie dla zysku też nie jest czymś złym, bynajmniej nie według mnie. Tylko widzisz,jak taka handlara kupuje np.mutsy transportera 2w1 za 200zł- spacerówka ma popękane okienka,gondola dziury w materiale,a stelaż jest w jednym miejscu porządnie wgnieciony,a wystawia od 250zł z opisem "stan bardzo dobry,normalne ślady użytkowania",czyli zataja wyraźne wady to już jest to nie fer,poza tym niezgodne z regulaminem allegro,który mówi o rzetelnymi zgodnym z prawdą opisywaniu przedmiotów.

Widzisz różnicę? wink

BTW - opisałam pewną konkretną sytuację,konretną obserwowaną przeze mnie handlarę i konkretną aukcję, na której na czysto zarobiła coś koło 500zł.
            • sylki Re: o rety... 11.10.12, 14:11
              Chyba nie zrozumiałaś o co w tym wątku chodzi smile
              • luna2013 Re: o rety... 11.10.12, 14:22
                w tym wątku to już jest wszystkiego po troszkę..smile a miało byś z założenia o zakupie po za allegro, i to w dodatku bardzo nie udanym...sad
                • sylki Re: o rety... 11.10.12, 14:34
                  temat się rozwinął bo pani kupiła wózek od handlarza, niezbyt uczciwego jak widać, ni jak ma to sie z twoją historią smile
                  Tu same wózkomaniaczki, które kupują i sprzedają, ale to nie jest handel taki jak wyżej wymieniony.
                  • luna2013 Re: o rety... 11.10.12, 14:41
                    niby nie ten sam ale w świetle prawa np..US.....to i nam mogło by się oberwać...i zawsze gdy kupuje nowy wózek sprzedaje stary gdzieś ta myśl mi się kłębi w głowie...w końcu na swoim koncie mam grubo ponad 30 wózków..smile
                    • martuska1982 Re: o rety... 11.10.12, 14:47
                      No ale dziewczyny pisały o sprzedaży ciągłej w celu zarobkowym z obrotem powyżej 1000złmiesięcznie. o.O
                      Wydaje mi się, że jak sprzedajesz jeden wózek za wyższą kwotę czy więcej za niższą to nie podlega pod opodatkowanie.Poza tym coś mi się o uszy obiło o minimum półrocznym posiadaniu.Jeśli jesteś właścicielką wózka minimum pół roku i sprzedajesz go to już nie jest traktowane jako sprzedaż zarobkowa,bo nawet jak zarobisz to przecież nie był kupiony na handel tylko do używania. Dla mnie to ogromna różnica,a zdaje sie i dla ustawy znaczna,skoro jest zapis o tych 6miesiącach.

Zresztą handlary o których tu mowa kupują po 2-3weózki w tygodniu i tak samo sprzedają. wink
                    • ridka4 Re: o rety... 11.10.12, 14:58
                      Drogie Panie ...

Oceniacie mnie po histori pewnej Pani która nie jest prawdziwa , ale oczywiście tylko jej każdy wierzy...

niestety społeczeństwo tak reaguje ...

kupują Panie wózki dla swoich dzieci z zamiłowania i ja równiez ...
                      na to wychodzi ze Panie mogą odsprzedać je dalej jednak ja nie ???

niejednokrotnie straciłam wiele odsprzedając swój wózek , zazwyczaj każdy miał paragon zakupu i zupełnie nie rozumiem dla czego nazwano mnie handlarą ....

mozna kogoś oczerniać bez podstawnie , ktoś wymyśla niestworzone historie opisując osobę po niku nie wiedząc o tym ze mozna to poddać konsekfencją prawnym , oczernianie publicznie osoby jest nie zgodne z prawem wiec czasem warto sie wstrzymać od takich negatywnych komentarzy nie znając prawdy...

a tak poza tym to i ja nie raz kupiłam wózek niezgodny z opisem a i nawet zdażyło sie tak ze po wpłacie wózka na oczy nie zobaczyłam ...
                      prosze przemyśleć zanim Panie negatywnie kogoś opiszecie popierajac autorkę forum.
                      • thea19 Re: o rety... 11.10.12, 15:19
                        te czerwone fale pod wyrazami do czegos jednak sluza
                        ps przejrzalam sobie Pani konto na all - nie uwierze, ze wszystkie te wozki uzytkowane byly tylko przez Pania (az tyle wersji gondolowych) i zaden nie mial juz gwarancji. oceny komentarzy tez nie sa zbyt zachecajace. jak nic, to zwykly handel.
                        • ridka4 Re: o rety... 11.10.12, 15:31
                          Najważniejsze nie Pani to oceniać , bo trzeba by było zacząc od tego kto ile ma dzieci , a co ma gwarancja w sprzedaży ?
                          paragon a gwarancja to co innego , jesli nie ma gwarancji to znaczy ze wózek był długo uzywany przez nas....

• thea19 Re: o rety... 11.10.12, 15:59
                            to tuzin dzieci na Pani? a gwarancja to jest jak sie kupuje wozki i zaraz sprzedaje bo w naszej republice kartoflanej wynosi ona zazwyczaj 2 lata czasem dluzej. piszac, ze wozek jest po jednym dziecku to trudno, zeby jej nie bylo, zwlaszcza, ze twierdzi Pani, iz tak czesto je zmienia. wniosek jest taki, ze kupuje Pani od innych wozki i je potem sprzedaje. po ilu dzieciach sa i jakiego pochodzenia nikt nie wie.
                            ja sprzedajac rzeczy na allegro po moim dziecku dorzucam paragony od tych rzeczy bo widac na nich kiedy kupilam i jak cos sie stanie, to moga je reklamowac majac dowod zakupu. poza tym wiedza ile mnie ta rzecz kosztowala i sprzedaje za 30% tego co kupilam bo mi to nie jest potrzebne a nie jest zepsute i chce sie pozbyc przedmiotow, z ktorych raczej nie bede korzystac.
                          • zona.102 Re: o rety... 11.10.12, 19:01
                            Pani ridko a po co pani dla dziecka dwa roany marity, dwa x landery do tego tako i jedo?
                        • martuska1982 Re: o rety... 11.10.12, 16:05
                          Thea,ja też czasem licytuję i wygrywam wozek 2w1,czyli z godnolą,ale używam samej spacerówki.
                          To, że mój synek ma prawie dwa lata zabrania mi kupować wózka z gondolą? No moim zdaniem argument o gondolach marny. wink
                          • thea19 Re: o rety... 11.10.12, 16:24
                            to ridka powinna miec nowe i nieuzywane gondole w takim razie a nie ma (ona ma wozki po jednym dziecku przypominam)
                            poza tym sprzedaje tez z fotelikami zestawy - wszystkich fotelikow uzywala? no litosci....jak naiwnym trzeba byc, by w to uwierzyc?
                            • martuska1982 Re: o rety... 11.10.12, 16:27
                              thea19 napisała:

> to ridka powinna miec nowe i nieuzywane gondole w takim razie a nie ma (ona ma
                              > wozki po jednym dziecku przypominam)
                              > poza tym sprzedaje tez z fotelikami zestawy - wszystkich fotelikow uzywala? no
                              > litosci....jak naiwnym trzeba byc, by w to uwierzyc?

Pytanie kto w to wierzy. wink
                              Mnie jeszcze bawią teksty pewnej pani,która niemal każdy wózek wystawia "w imieniu sąsiadki,koleżanki,kuzynki"etc. wink
                              I nikt naprawdę nie zorientuje się,że na innych kontach kupuje, by na jeszcze innych sprzedać. wink
                      • sylki Re: o rety... 11.10.12, 15:27
                        Opowieści z zielonego lasu droga Pani tu nie przejdą.
                        • ridka4 Re: o rety... 11.10.12, 15:34
                          Nie rozumiem co Pani do mnie ma ???
                          • sylki Re: o rety... 11.10.12, 15:39
                            A kilka rzeczy by się znalazło big_grin
                            pech prawda, tak się właśnie kończy robienie w taki sposób interesów...zapracowała Pani na swoją opinię i tyle.
                            Powtórzę, opowieści z zielonego lasu tu nie przejdą.
                            • luna2013 Re: o rety... 11.10.12, 16:04
                              Myślę ze pani wajosena.....powinna się z konfrontować z ridka 4.Pod adresem obu pan padło wiele cierpkich słów !!!
                              • sylki Re: o rety... 11.10.12, 16:06
                                z ridką4 nie da się dojść do porozumienia, ta Pani jest nastawiona anty do potencjalnego kupującego od samego początku. Długo i dużo można pisać smile
                                • martuska1982 Re: o rety... 11.10.12, 16:25
                                  Dlatego ja omijam. wink
                                  Kiedyś coś zalicytowałam,odwołała,potem obserwowałam,a potem poczytałam tutaj. wink
                          • tereferefretka Re: o rety... 13.10.12, 16:55
                            jest pani strasznie bezczelnym typem występującym ostatnio niestety coraz częściej na allegro, przez przypadek znalazłam opisywaną tu aukcję z której notorycznie się pani wycofuje, uważam, łamiąc regulamin.

uważam, że wystawianie ponownie przedmiotów za które dostała pani w ciągu ostatnich 30dni pozytywne komentarze od kupujących również jest podłe i bezczelne. niestety, negatywy nie zginą tym sposobem, a niejaki użytkownik phuproserwis nabija pani nieprawdziwe opinie, bo tu niejednokrotnie można było przeczytać o pani biznesach (skórki do stokke, te 'orginalne' to też od pani, nie mylę się,prawda?)

jednym słowem, żenada kobieto, weź się za robotę,a nie ludzi w butelkę nabijasz.
                            • mama1dawidka Re: o rety...a 13.10.12, 18:07
                              A ludzie sie nie znaja a potem lament :p
                              Ze tak powoem Pani czeka na frajera tak rak dziewczyny nazywajmy rzeczy po imieniu
                              Szkoda ze tylko takie przekrety na wozkach i akcesoriach dzieciecych robi sad
                              Ale mysle pare przekretow zrobi ludzie ja do sadu podaja to zmieni swoj tok myslenia
                              A w tym przypadku tO szacunek dla kupujacej :p
                              Ze tak powiem na glupote nie ma rady zeby komus poza all tyle kasy wplacic
                              Noi za 2000 to ja bym sie pofatygowala przez cala Polske oj bym sobie porozmawiama z Pania
                              A jak nie to z sasiadami
                              Bym dymu narobila
                        • agnes_nyc Re: o rety... 11.10.12, 16:02
                          sylki napisała:

> Opowieści z zielonego lasu droga Pani tu nie przejdą.

heehhehe

dobre a moze pani ridka prowadzi dom dziecka i stad taka ilosc wozkow byc moze zaraz inna historie pani wymysli
                          • annulka79 Re: o rety... 11.10.12, 18:08
                            Nawet jeśli założymy, ze opowieść założycielki mija się z prawdą (nie wiem, ale niby poco miałaby to robić) to szanowna Pani sprzedająca, która jak sama twierdzi "nie jest handlarą" też prawdy nie pisze niestety.
                            Trudno uwierzyć że jedno dziecko będzie wożone w dwóch niemal identycznych wózkach Roan Marita (głęboko spacerowych i z fotelikiem), do tego Anmar 2w1, Tako Jumper 3w1, Jedo Fyn 3w1, Głęboko spacerowy xlander, spacerówka Xmove, maclaren... to tylko sprzedane przez tą Panią w ostatnich 2 miesiącach i dwa sprzedawane obecnie.
                            Ja rozumiem wózkomaniaczki też zmieniają sprzedają ale inaczej to jednak wygląda, no nie da się oszukać i bajki można opowiadać ale tym co się na tym nie znają.
                            • gushapalysowka Re: o rety... 11.06.15, 18:51
                              mi sie ta pani wygadala ze jej siostra prowadzi komis. wiec albo t prawda i obie handluja wozkami w necie albokolejna sciema. jakupilam wozek. na zdjeciu rewelaa dodomu przyszedl ....szkoda gadac. szukam informacji bo pozew dosadu szykuje.prosze o info od osob poszkodowanych!!
                          • magdashero Re: o rety... 11.10.12, 20:15
                            tak dom dziecka.. albo dom pogrzebowy albo szpital położniczy bo czasami jest w kolejnej ciąży i już wózka nie sprzeda bo drugie w drodzewink
                            • tereferefretka Re: o rety... 11.10.12, 21:38
                              no dziewczyny, Polka potrafi, i dom dziecka poprowadzić, i szpital położniczy, i dom pogrzebowy, i z mężem nieboszczykiem też da radę w ciążę zajść, a co ;D
                              • annulka79 Re: o rety... 11.10.12, 21:51
                                tereferefretka napisała:

> no dziewczyny, Polka potrafi, i dom dziecka poprowadzić, i szpital położniczy,
                                > i dom pogrzebowy, i z mężem nieboszczykiem też da radę w ciążę zajść, a co ;D

big_grin
                                a do tego na tym zarobi i jeszcze bajeczkę na dobranoc wymyśli wink
                      • magdashero Re: o rety... 11.10.12, 20:09
                        Pani Ridko...

niech się już Pani nie pogrąża, bo nie jedna z nas ma maile od Pani , nawet esemesy pełne inwektyw itp.
                        Nie pokazała się Pani z dobrej strony jako handlarz ani tym bardziej osoba, Pani obecność tu na forum jest bez sensu i nic nie wniesie, nie wiem co chce Pani uzyskać...
                        Czyżby sprzedaż nie szła? Warto by podreperować nadszarpniętą reputację...to już po zawodach i tyle w tym temacie ode mnie.
                        • sylki Re: o rety... 11.10.12, 20:18
                          Bardzo dobrze napisane
                          • wajosena Czytam,czytam...i jestem tak wściekła... 12.10.12, 12:21
                            Z góry chcę przeprosić wszystkie forumki ze nazwałam je ograniczonymi... dziewczyny wybaczcie, OCZYWIŚCIE PRZEPROSINY NIE DOTYCZĄ SZ.P. ridki4!!!

jestem zdruzgotana, dziewczyny ta kobieta jak widać nie ma za grosz szacunku dla siebie nie mówiąc o innych...tylko pogratulować głupoty, Pani ridko jaki przykład daje pani swojemu dziecku???
                            Acha moje kondolencje ridka4, a na kiedy rozwiązanie...?smile)))
                            • martuska1982 Re: Czytam,czytam...i jestem tak wściekła... 12.10.12, 14:34
                              A mnie zastanawia sprawa tego zgłoszenia na policji.Przyjąć musieli,wiadomo,w doopie też pewnie mają,nie wątpię,ale nic konkretnie się nie dzieje?
                              Przecież jakiś dokument potwierdzajacy wpłatę 2tysi dla tej baby masz.Ona istnieje,musieli przynajmniej ją na przesłuchanie w sprawie wezwać policja w jej miejscowości.No chyba są jakeś procedury?
                              Nie wiem jak dla was,ale dla mnie 2 koła to dużo pieniądzy i za tyle na rzęsach stanełabym, żeby odzyskać. Łaziła bym i truła tyłek niebieskim,póki choćby na odczepnego coś by zaczęli robić,a jak nie to bym do lokalnych mediów uderzyła.No coś chociaż,nawet jeśli nie odzyskałabym kasy to chociaż dla zasady i dla osztrzeżenia innych przed tą kobietą i jej praktykami.
                              • wajosena Re: Czytam,czytam...i jestem tak wściekła... 12.10.12, 18:06
                                Wiesz co mam potwierdzenie przelewu, mejle smsy, przyjęli przyjeli ale takie sprawy ciągną sie a ja nie umiałam już później dalej łazić i zajmować się tą sprawą, no właśnie podsunęłaś mi pomysł z mediami... mam kilka kontaktów... myślę że zainteresowała by ich ta sprawa
                                owszem sprzedaje wózki na allegro ale dwa i były to faktycznie wózki których używała tylko moja córka, widzisz ja mojego stokka sprzedałam za 2070zł licytacja była i tez nie kombinowałam żeby nie sprzedawać tej pani bo cena niska ale wylicytowała za taką cenę i jej się należał, wózek był z nową tapicerką i gondolą, a widzisz skąd ridka wiedziała ze ja tez wystawiam wózki na allegro?? czyli zna mnie i wie dokładnie o jakiej ja sprawie piszę, o co chodzi!!!!! więc sama się przyznała!!!
                      • mama1dawidka Ridka 4 jestes zajeb....sta :) 13.10.12, 18:10
                        Hehe no masz racjd jak one mogly Cie tak oczernic ty taka Uczciwa
                        Noz hamstwo w bialy dzien big_grin
                        • iwon.aa Re: Ridka 4 jestes zajeb....sta :) 28.02.13, 18:37
                          Witam dopiero sie zalogowalm na tym forum smile
                          Ale mam w temcie troche do powiedzenia ,licytowalam wozek stokke u tej Pani ( tak Pani Mariko u PAni )
                          Chyba Bog nade mna czuwal ,ze zostalam przelicytowana ,ale sleddzac dalej wozek ,ktory chce kupic ,zaraz po kilku godzinach pojawil sie na tablicy ...
                          Wiec moja siostra napisala ze nierozumie ,ze skoro zostal sprzedany co robi w tej chwili na tablicy...
                          Pani M odpowiedziala ze ktos zrezygnowal z kupna ,tak napewno podbijala sobie sama aukcje ,bo nikt niepodnosi sam ceny ...jaka byla wyszczekana ,ze wlasnie juz ma kupca i wysyla wlasnie kuriera ,niezdziwie sie jak znow sie gdzies wozek pojawi w jakims serwisie ...
                          • iwon.aa Re: Ridka 4 jestes zajeb....sta :) 28.02.13, 18:40
                            AAaa konto juz jest zablokowane ,nie wiem czy juz ktos wspomnial ,dopiero sledze watek smile
                            • martuska1982 Re: Ridka 4 jestes zajeb....sta :) 28.02.13, 20:31
                              iwon.aa napisał(a):

> AAaa konto juz jest zablokowane ,nie wiem czy juz ktos wspomnial ,dopiero sledz
                              > e watek smile
                              wspominał, wspominał. wink
                              Ciekawe czy jej drugie konto też zablokowali.Niestety nie umiem go teraz odnaleźć, pamięci do nazw nie mam.
                          • gushapalysowka Re: Ridka 4 jestes zajeb....sta :) 11.06.15, 18:47
                            ja tez kupilam u tej pani wozek. szukam info bo sie okazuje ze wszystkie zakupy koncza sie niezadowoleniem! nie chce pisac innych sformulowan bo sie okazuje ze sa pozniej panie skazywane za pomowienia. jednak dziwne ze panie z calej polski, nie znajace sie nawzajem maja problem z zakupami u jednej osoby! kochane laczmy sily i skrocmy proceder! piszcie gusha@wp.pl
    • blondynkapoznan Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 23.02.13, 19:18
      dziewczyny nie odpuszczajcie!
      ja bym tej babie dla zasady nawet 10zł nie odpuściła.Niech ma nauczkę.Ciekawe ile osób jeszcze oszukała i oszuka.Trzeba jej dane rozpowszechnić w necie.
      Sama jest matką i ładny przykład daje dziecku, swoją nieodpowiedzialnością.
      ona chyba sie nie zast że za te oszustwa przyjdzie jej słono zapł.Może warto dać jakieś ogłoszenie może by się zgłosiły inne poszkodowane.
      Albo mam jeszcze inna opcje poznanianki zrobić plakaty z jej danymi i zdj rozwiesić w mieście i napisać oszustka tongue_out
    • tygisek Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 23.02.13, 19:24
      tymbardziej warto zglaszac na policje takie sytuacje, im wiecej zgloszen na te osobe, tym szybciej i z satysfakcjonujacym skutkiem sprawy zostana rozpatrzone...moze jedno zgloszenie skonczyc sie pouczeniem, ale im ich wiecej, im wiecej osob poszkodowanych nie odpuszcza, tym sprawniej dziala policja, powinnyscie dostac zwrot pieniedzy wraz z odsetkami, to troche oczywiscie potrwa, ale moim zdaniem warto, jesli juz nie dla odzyskania pieniedzy, to dla zasady, niech takie osoby nie czuja sie bezkarne, iles razy im sie smiglo, ale wszystko ma swoj koniec...
      • 2mama-lenki Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 23.02.13, 19:33
        Dziewczyny ja kiedys kupiłam wózek i otrzymałam inny niz miał być....

rozpowrzechniłam dane tej Pani w internecie i sprawa trafiła na policję i sama sobie narobiłam problemów że głowa mała ....

najlepiej osobiscie isc na policję i wydrukować korespondencje.

oby sobie Pani nie narobiła problemów jak ta cała " pani " to przeczyta ....

• tereferefretka Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 23.02.13, 19:43
          domyslam sie,ale tutaj nikt nie robi nic niezgodnego z prawem, ta Pani wyludzila cos,lub też kogoś oszukała...jest masa dowodów,mailowe kłamstwa itd.

nie można takim odpuszczać
          • paula2306 Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 23.02.13, 19:50
            Krew się gotuje jak się czyta, że jedna osoba może w taki sposób oszukiwać ludzi. Nie odpuściłabym, wykorzystałabym wszystkie możliwości prawnego dochodzenia swoich roszczeń, z drogą sądową włącznie. Dziwi mnie tylko bardzo, że Allegro nic z taką oszustką nie zrobi.
            • majkusia08 Allegro 23.02.13, 19:55
              udostępnia tylko miejsce dla kupna sprzedaży.
              Jak ktoś postąpi w ten sposób wobec Ciebie na straganie to będziesz miała pretensje do tej osoby czy do właściciela miejsca na którym znajduje sie ten stragan?
              Tylko Policja.
              • paula2306 Re: Allegro 23.02.13, 20:20
                Różnica między Allegro a straganem jednak jest dość duża. Allegro ma regulamin, ma program ochrony kupujących. Mają jakąć możliwość wyciągnięcia konsekwencji wobec nieuczciwego sprzedającego, np. poprzez zablokowanie jego konta. No, chyba, że osoby poszkodowane nie zgłaszały sprawy do Allegro.
                • majkusia08 Re: Allegro 23.02.13, 20:24
                  Hahahah blokada oj mało wiesz o Allegro smile
                  Jeśli nie All to inny stragan smile
                  • paula2306 Re: Allegro 23.02.13, 20:27
                    A dlaczego Cię tak rozbawiło to co napisałam? Uświadom mnie, bo może rzeczywiście mało wiem o Allegro, chętnie się czegoś dowiem.
                    • majkusia08 Re: Allegro 23.02.13, 20:35
                      Rozbawiłaś mnie dlatego,że aby All zablokował takim ludziom konto to osoby pokrzywdzone muszą wystawić komentarz negatywny,opisać sprawę do administracji All i zgłosić sprawę na Policję wtedy All ma podstawy do zablokowania konta.Wielu ludziom brak obywatelskiej odwagi aby wystawić negatywa,bo boją się odwetowca i nie zgłaszają się na Policję,bo myślą,że to mała szkodliwość społeczna.
                      Jeśli zostanie wszczęte śledztwo są szanse na pieniądze z POK.

• paula2306 Re: Allegro 23.02.13, 20:50
                        Ale to chyba nie ja Cię powinnam rozbawić, tylko ludzie którym jak piszesz brak obywatelskiej odwagi, żeby zgłosić sprawę do Allegro. Pisząc o możliwości zablokowania konta użytkownika przez serwis Allegro, co chyba oczywiste, miałam na myśli właśnie taką sytuację, gdzie osoby poszkodowane zgłaszają zajście do właściciela serwisu i korzystają z programu ochrony kupujących, a serwis mimo to nie blokuje konta użytkownika nie wywiązującego się z zawartych zobowiązań, no, chyba że w konkretnie opisywanym przypadku osoby poszkodowane do Allegro problemu nie zgłosiły. Chyba jednak błędnie oceniłaś moją wiedzę n/t Allegro.
                        • majkusia08 Re: Allegro 23.02.13, 21:00
                          Wybacz wróżką nie jestem nie wiem co miałaś na myśli wink
                          I wiesz co jest jeszcze śmiesznego All zablokuje jej konto a ona otworzy kolejne i kolejne na swoje albo na babci dane smile
                          Tak więc tylko Policja aby odechciało jej się raz na zawsze takich obrzydliwych zachowań wobec ludzi.
                          • 2mama-lenki Re: Allegro 23.02.13, 21:09
                            majkusia08 napisała:

> Wybacz wróżką nie jestem nie wiem co miałaś na myśli wink
                            > I wiesz co jest jeszcze śmiesznego All zablokuje jej konto a ona otworzy kolejn
                            > e i kolejne na swoje albo na babci dane smile
                            > Tak więc tylko Policja aby odechciało jej się raz na zawsze takich obrzydliwych
                            > zachowań wobec ludzi.

nie otworzy !

zapewne komputera nie kupuje nowego co chwile...
                            po ip... komputera nie bedzie zezwolone dalsze otwieranie konta zablokowanej osobie w poprzednich kontach...
                            • majkusia08 Re: Allegro 23.02.13, 21:16
                              Kochana i IP można zmienić a konto może z telefonu założyć zanim zweryfikują jej IP to.......znowu ludzie będą pokrzywdzeni sad
                            • martuska1982 Re: Allegro 23.02.13, 23:37
                              2mama-lenki napisał(a):

> majkusia08 napisała:
                              >
                              > > Wybacz wróżką nie jestem nie wiem co miałaś na myśli wink
                              > > I wiesz co jest jeszcze śmiesznego All zablokuje jej konto a ona otworzy
                              > kolejn
                              > > e i kolejne na swoje albo na babci dane smile
                              > > Tak więc tylko Policja aby odechciało jej się raz na zawsze takich obrzyd
                              > liwych
                              > > zachowań wobec ludzi.
                              >
                              >
                              > nie otworzy !
                              >
                              > zapewne komputera nie kupuje nowego co chwile...
                              > po ip... komputera nie bedzie zezwolone dalsze otwieranie konta zablokowanej os
                              > obie w poprzednich kontach...

IP bywa zmienne.Ja sama takie mam.Każde ponowne uruchomienie komputera generuje inny adres IP.
                        • 2mama-lenki Re: Allegro 23.02.13, 21:04
                          paula2306 napisała:

> Ale to chyba nie ja Cię powinnam rozbawić, tylko ludzie którym jak piszesz brak
                          > obywatelskiej odwagi, żeby zgłosić sprawę do Allegro. Pisząc o możliwości zabl
                          > okowania konta użytkownika przez serwis Allegro, co chyba oczywiste, miałam na
                          > myśli właśnie taką sytuację, gdzie osoby poszkodowane zgłaszają zajście do właś
                          > ciciela serwisu i korzystają z programu ochrony kupujących, a serwis mimo to ni
                          > e blokuje konta użytkownika nie wywiązującego się z zawartych zobowiązań, no, c
                          > hyba że w konkretnie opisywanym przypadku osoby poszkodowane do Allegro problem
                          > u nie zgłosiły. Chyba jednak błędnie oceniłaś moją wiedzę n/t Allegro.

Oszustwo jest w tedy gdy ;

ktoś zapłaci za towar kupiony na allegro i go nie otrzyma a najwidoczniej oszustwa nie było ...

a i ja kupiłam cos nie raz na allegro używaną rzecz i trzeba zaakceptować to ze ma slady uzywania a nie negatyw wystawiać .... jak ktos chce nowe to do sklepu ... ja jestem tego zdania ...

cos tu nie gra....
                          • majkusia08 2mama-lenki 23.02.13, 21:13
                            masz rację smile jeśli nie otrzyma się zapłaconego towaru to należy zgłosić się na Policję a tej allegrowiczce zarzuca się w większości towar niezgodny z opisem.Policja nie zajmuje się reklamacjami tylko UKOIK ale tylko w sytuacjach kiedy sprzedający prowadzi działalność no chyba,że zgłosić sprawę do sądu.
                            • 2mama-lenki Re: 2mama-lenki 23.02.13, 21:21
                              majkusia08 napisała:

> masz rację smile jeśli nie otrzyma się zapłaconego towaru to należy zgłosić się na
                              > Policję a tej allegrowiczce zarzuca się w większości towar niezgodny z opisem.
                              > Policja nie zajmuje się reklamacjami tylko UKOIK ale tylko w sytuacjach kiedy s
                              > przedający prowadzi działalność no chyba,że zgłosić sprawę do sądu.
                              >
                              >
                              Masz racje ...
                              Ludze są różni .... nikomu sie nie dogodzi ....
                              praktycznie same pozytywy ma ta pani , wiec niezadowolony kupujący moze sie kazdemu przytrafic , a tez cena za towar do których jest neg. to była bardzo niska ....
                              negatyw za to ze ktos odebrał towar osobiście i widział co kupuje to śmiech !!!...

sprawe trzeba brać z obu stron , ja nie bronie nikogo ani tez nie osądzam ale nie podaje sie danych osobowych bo ta pani zgłosi to na policje i kto sobie problemów narobi ?

a zeby iść do sądu to dowody trzeba mieć ... a e-maile to nie dowód jak widac ... a watki z danymi są ...

trzeba mysleć z głową ....

• paula2306 Re: 2mama-lenki 23.02.13, 21:25
                              Dlatego pisałam wcześniej (już nie wiem w którym wątku czy tu czy w tym drugim), że w grę wchodzi dochodzenie roszczeń z niewykonania lub nienależytego wykonania zobowiązań.
                              • 2mama-lenki Re: 2mama-lenki 23.02.13, 21:34

paula2306 napisała:

> Dlatego pisałam wcześniej (już nie wiem w którym wątku czy tu czy w tym drugim)
                                > , że w grę wchodzi dochodzenie roszczeń z niewykonania lub nienależytego wykona
                                > nia zobowiązań.

z tego co wyczytałam to pani co udostępniła dane ma umowę słowną , czyli nic nie wskóra ... a jak dane podała to ona własnie bedzie miała problemy ...

szkoda czasu ...

ja sprzedałam swój wózek po Lence (uzywany 5 mies. ) a i tak ktos sie doczepił ze tu ma ryske a niby nie powinniem miec bo przecież ma tylko 5 mie. to jest śmiech...

a napisałam naturalne slady uzytkowania , na gwarancji itd...

więc dziwne to wszystko...

a jakoś ta niby oszukana nic nie pisze , wiec o co tu chodzi ...

własnie szukam do Leny inny wozek i juz przegladam allegro z rozwagą...
                                • paula2306 Re: 2mama-lenki 23.02.13, 21:43
                                  Umowa ustna zobowiązuje tak samo jak i ta zawarta w formie pisemnej. Różnica polega na kwestiach dowodowych- pisemna jest dowodem samym w sobie, a co do tej drugiej- ustnej, trzeba mieć dodatkowe dowody na jej zawarcie oraz treść postanowień, przykładowo maile, smsy. Nie podejrzewam by Pomilak podała tu czyjeś dane nie mając na poparcie swoich twierdzeń dowodów.
                                  • 2mama-lenki Re: 2mama-lenki 23.02.13, 21:52
                                    paula2306 napisała:

> Umowa ustna zobowiązuje tak samo jak i ta zawarta w formie pisemnej. Różnica po
                                    > lega na kwestiach dowodowych- pisemna jest dowodem samym w sobie, a co do tej d
                                    > rugiej- ustnej, trzeba mieć dodatkowe dowody na jej zawarcie oraz treść postano
                                    > wień, przykładowo maile, smsy. Nie podejrzewam by Pomilak podała tu czyjeś dane
                                    > nie mając na poparcie swoich twierdzeń dowodów.

któraś dziewczyna pisała ze musi być jakiś wyrok zeby mozna było pisać dane oszusta. ale nie wiem ile w tym prawdy ...
                                • tygisek Re: 2mama-lenki 23.02.13, 22:14
                                  umowa slowna w swietle prawa cywilnego jest jak najbardziej umowa wiazaca, nie musi byc spisana na pismie...jesli ktos sprzedaje komplet wozkowy plus dodatki a wysyla jedynie stelaz z gondola, pewnie za niemale pieniadze (sadzac po firmie) to chyba nie mozna sie dopatrywac w tym winy kupujacego smile czegos tu nie rozumiem....bronisz chyba nie tej osoby co trzeba, radze otworzyc oczy.....a korespondencja mailowa, oraz nawet te posty, ktore miedzy soba teraz wymieniamy, moga i beda sluzyc jako dowod w sprawie, jesli ktoras poszkodowana ich uzyje, i bedzie to dla poszkodowanych z korzyscia, zapewniam...
                                  • escapezone Re: 2mama-lenki 23.02.13, 22:25
                                    Gdybym była w takiej sytuacji chyba pofatygowalabym się do poznania pod dany adres , ew. Zaciągnęła info np od kogoś znajomego z zusy itd albo skarbówki o dane czyli meldunek itd. Szybciej by oddawała kasę bądź prędzej w zębach przyniosła.
                                • pomilak1 Re: 2mama-lenki 24.02.13, 14:02
                                  2mama-lenki napisał(a):

>
                                  >
                                  > a jakoś ta niby oszukana nic nie pisze , wiec o co tu chodzi ...
                                  >
                                  >
                                  że niby o mnie chodzi????
                                  Ja nie kupiłam, a SPRZEDAŁAM wózek tej Pani....
                                  Nie siedzę na kompie 24h więc nie śledzę wszystkich wątków i nie odpisuję w ciągu kilku sekund...
                              • mama1dawidka Re: 2mama-lenki 23.02.13, 21:35
                                Ech dziewczyny
                                Dziwne
                                Dam przyklad jakbyscie kupily drogi naszyjnik ok 6 tys zl
                                Z opisu zloto
                                I przyszlo wam jakis plastikowy naszyjnik?
                                To co zamiast na policje poszybyscie do ochrony konsumentow czy na policje?
                                Swoja droga mam wrazenie ze jedna z nas jest znajoma tej Pani
                                Lub ona sama delikatnie sugeruje rozne rzeczy
                                Jakby bylo cos niezgodnego z prawem
                                Napewno administracja by kasowala watki (patrz watek littlebaby)
                                A jak nazwac kogos kto oszukal?
                                O Katarzynie W tez niekiedy pisza ze morderczyni
                                I co tez mogla by sprawe zrobic?!
                                W przypadku Pomilak to wyludzenie
                                A w przypadku stokke to poprostu przekret jest
                                I jak najbardziej powinna sie na policje udac
                                Bo ta Pani ta nasza utrzciwa ma w domu reszte wozka stokke ktory nalezy do tej pani od stokke
                                A swoja droga bym sie sama przejechala tam i jak ona by rozmawiac nie chciala (oczywiscie rozmowa nagrywana)
                                To bym sie sasiadom pozalila smile
                                • 2mama-lenki Re: 2mama-lenki 23.02.13, 21:43
                                  mama1dawidka napisała:

> Ech dziewczyny
                                  > Dziwne
                                  > Dam przyklad jakbyscie kupily drogi naszyjnik ok 6 tys zl
                                  > Z opisu zloto
                                  > I przyszlo wam jakis plastikowy naszyjnik?
                                  > To co zamiast na policje poszybyscie do ochrony konsumentow czy na policje?
                                  > Swoja droga mam wrazenie ze jedna z nas jest znajoma tej Pani
                                  > Lub ona sama delikatnie sugeruje rozne rzeczy
                                  > Jakby bylo cos niezgodnego z prawem
                                  > Napewno administracja by kasowala watki (patrz watek littlebaby)
                                  > A jak nazwac kogos kto oszukal?
                                  > O Katarzynie W tez niekiedy pisza ze morderczyni
                                  > I co tez mogla by sprawe zrobic?!
                                  > W przypadku Pomilak to wyludzenie
                                  > A w przypadku stokke to poprostu przekret jest
                                  > I jak najbardziej powinna sie na policje udac
                                  > Bo ta Pani ta nasza utrzciwa ma w domu reszte wozka stokke ktory nalezy do tej
                                  > pani od stokke
                                  > A swoja droga bym sie sama przejechala tam i jak ona by rozmawiac nie chciala (
                                  > oczywiscie rozmowa nagrywana)
                                  > To bym sie sasiadom pozalila smile

Iść na Policję tak jak piszesz !

moje wątki skasowano jak wpisałam dane , ale w weekend przecież tego nikt nie robi ...

mi sie nie udalo z moją sprawą , tamta pani była z krakowa niby nie mam tak daleko ale niefatygowałam sie osobiście jechać , bo tyle co byłam po porodzie ale moze ktoś to zastosuje
                                  • majkusia08 Re: 2mama-lenki 23.02.13, 21:53
                                    Wątek Pomilak z sąsiedniego forum wózkowego został usunięty,pewnie dlatego,że podała dane tej osoby a powinien zostać ku przestrodze a mogli tylko wymoderować jej dane.
                                    P.S.
                                    Mama1dawidka takie drogie zakupy robię w sklepie smile
                                    • mama1dawidka Re: 2mama-lenki 23.02.13, 21:54

• majkusia08 Re: 2mama-lenki 23.02.13, 21:58
                                        Tak,w moim Malborku też wybór dobrych sklepów np. z wóżkami żaden jak już to tylko pobranie albo zakupy w Trójmieście smile
                          • paula2306 Re: Allegro 23.02.13, 21:32
                            2mama-lenki napisał(a):
                            > Oszustwo jest w tedy gdy ;
                            >
                            > ktoś zapłaci za towar kupiony na allegro i go nie otrzyma a najwidoczniej oszus
                            > twa nie było ...
                            >
                            > a i ja kupiłam cos nie raz na allegro używaną rzecz i trzeba zaakceptować to ze
                            > ma slady uzywania a nie negatyw wystawiać .... jak ktos chce nowe to do sklepu
                            > ... ja jestem tego zdania ...
                            >
                            > cos tu nie gra....
                            Mamo lenki, owszem jak ktoś chce nowe, to do sklepu, tu się zgodzę.ALE,jeśli sprzedający pisze w opisie aukcji, że sprzedaje wózek używany, w bardzo dobrym stanie, a jedyny ślad użytkowania to kilka rys na stelażu, a przysyła kupującemu wózek nie nadający się do użytkowania bo, na przykład wózek ma złamany stelaż to w grę wchodzi właśnie nienależyte wykonanie zobowiązania.
                    • 2mama-lenki Re: Allegro 23.02.13, 20:36
                      Jeśli ta "pani " ma aktywne konto to znaczy ze nie oszukała nikogo.

• 2mama-lenki Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 23.02.13, 19:52
            ja też miałam e-maile i nic to nie dało a było tam wszystko napisane co i jak miałao być .

a mnie obciązono karą pieniężną za zniesławienie !!!

to jest dopiero niesprawiedliwe ...

wiec tylko napisałam ze , za taki wpis mozna nieżle oberwać ....

ja o tym wczesniej nie wiedzialam ze to przestępstwo .

najlepiej osobiscie kupowac rzeczy dla dziecka , tablica.pl . gumtree.pl
          • 2mama-lenki Re: UWAGA mamusie od kogo kupujemy wózki!!! 23.02.13, 20:04
            tereferefretka napisała:

> domyslam sie,ale tutaj nikt nie robi nic niezgodnego z prawem, ta Pani wyludzil
            > a cos,lub też kogoś oszukała...jest masa dowodów,mailowe kłamstwa itd.
            >
            > nie można takim odpuszczać

jednak robi sie cos niezgodnego z prawem !!!
            i ja tez tak postąpiłam i zapłaciłam słono ...

dla tego piszę o tym by ustrzec .

wiem tyle ze , nawet jesli dane zostaną usunię z tego forum a ta Pani to skopiowała i wie kto i kiedy dokonał wpisu to i tak moderator to prześle do sprawy , tak było w moim przypadku i niestety ale to ja zostałam ukarana ....

a jest jeszcze szansa ze ta "pani " nie przeczytała naszych wpisów ....

a widać ze wcześniej udzielała sie ta "pani " na forum wiec pewnie została powiadomiona o nowych wpisach...
        • majkusia08 Dokładnie 23.02.13, 19:49
          tak jest jak piszesz,niestety sad
          Aby kogoś nazwać oszustem trzeba mieć wyrok sądu potwierdzający,że dana osoba dokonała oszustwa.
          To co wyprawia ta kobieta woła o pomstę do nieba ale z osądami lepiej się wstrzymajcie nie mowiąc już nic o chęci wywieszenia plakatów z danymi tej osoby.
          Pozostaje tylko Policja i np. telewizja.
          • monika_kas Re: Dokładnie 23.02.13, 20:33
            pomysł z telewizją dobry smile

w tv wszystko da się załatwić tak, że ta "pani" już więcej nikogo nie oszuka... tym bardziej, że tam lubią takie historie.

no ale policja to konieczność mimo wszystko i to nieważne o jaką kwotę chodzi. oszustwo to oszustwo.
            • 2mama-lenki Re: Dokładnie 23.02.13, 20:40
              Jeśli nikt nic nie udowodnił to zadna telewizja sie nie podejmie sprawy ...
              a jak wspomniałam konto jest aktywne wiec sama sobie odpowiedz....
              • monika_kas Re: Dokładnie 23.02.13, 21:05
                no teraz nie podejmie, ale jak sprawa pójdzie na policje i będzie już wszystko czarno na białym to wtedy podejmie i to bardzo chętnie.. telewizja to telewizja.
                • 2mama-lenki Re: Dokładnie 23.02.13, 21:12
                  monika_kas napisała:

> no teraz nie podejmie, ale jak sprawa pójdzie na policje i będzie już wszystko
                  > czarno na białym to wtedy podejmie i to bardzo chętnie.. telewizja to telewizja
                  > .

Ja na własnej skórze wiem ze telewizja nie podejmie sie takiej sparwy ...
                  a osoba ktora dane opubliczniła to bedzie ponosiła spore konsekwencje !!!!!

lepiej kupujcie z ogłoszen ze swoich miast i po problemie.
                  • ewanka_83 Re: Dokładnie 23.02.13, 21:44
                    A co Pani taką zawziętą ilość wpisów, porad, ostrzeżeń?
                    Mam wrażanie, że Pani to jest ta ridka, albo jest kimś z nią blisko związanym

Dziewczyny, nie odpuszczajcie, wierzę że uda się wam odzyskać stracone pieniądze, a oszustka.złodziejka poniesie odpowiednią karę To już sąd zdecyduje jaką
                    • 2mama-lenki Re: Dokładnie 23.02.13, 21:49
                      ja zostałam oszukana a sama trafiłam przed sąd i co w tym dziwnego ze ta sprawa i mnie dotyczy ?
                      teraz zanim kupie co kolwiek dla malej to sprawdzam sprzedającego na foru lub gdzie indziej ...

ja kupiłam poza allegro i juz nie mogłam sie starać o tą rekompensatę od ochrony allegro.
              • tygisek Re: 2mama-lenki 23.02.13, 22:27
                wiesz co, mam nieodparte wrazenie, ze za bardzo bronisz tej "pani" jak nazywasz pania ridka4...tu wiadomo o kogo chodzi, nie trzeba sie zbytnio krepowac...
                faktem jest, ze oszukala niejedna osobe, faktem jest, ze zmyslajac niestworzone historie, usmiercajac meza wlasnego, "sprowadzajac" na wlasne dziecko choroby, rodzac na schodach i nie wiem co jeszcze, no wyjatkowo doswiadczona przez los osoba...az zal sluchac...nikt nikogo tu nie pomawia, jedynie stwierdzamy fakty, oszustka jest, powinna sprawa trafic na policje, oni juz beda wiedzieli jak sie tym przypadkiem zajac, nie ma co ostrzegac dziewczyn, racja jest po ich stronie, to tylko kwestia czasu przeprowadzenia procedur policyjnych i kobieta napewno odpowie za swoje przekrety...
    • 2mama-lenki [...] 24.02.13, 11:15
      Treść postu jest niedostępna.
      • sylki Re: 2mama-lenki 24.02.13, 12:04
        ty masz jakąś misję?
        w koło powtarzasz, to samo, ile jeszcze razy powtórzysz?
        uwierz umiemy czytać