izazdo
23.04.13, 15:28
Niedawno urodziłam drugie dziecko i na fali szoku organizacyjnego związanego z planowanym wyjazdem wakacyjnym (jak ja się mam z tym wszystkim zmieścić do Toyoty Yaris???) wpadłam na pomysł założenia miejsca, w którym mamy posiadające jakieś rzeczy po odchowanym dziecku (a niesprzedawane, bo czekające na kolejnego malucha) mogłyby za darmo ogłosić chęć odpłatnego wynajęcia akcesoriów, na przykład turystom albo osobom niezdecydowanym przed kupnem. Bo niby dlaczego mam wieźć przez pół Polski wózek, który zajmie mi prawie cały bagażnik, skoro mogę go odpłatnie wypożyczyć na miejscu od jakiejś mamy, u której stoi i się kurzy (za kaucją, żeby mama się nie bała, ze ukradnę lub zniszczę)? Dlaczego mam przepłacać za kwaterę przyjazną dzieciom, która liczy sobie jak hotel za fakt posiadania wanienki i przewijaka (i do tego za niemowle kasuje jak za doroslego)? Wypożyczenie wózka byłoby też jakąś opcją przed jego zakupem - można by sprawdzić, jak zachowuje się dany wózek w terenie i w jakim jest stanie jako używany.
Mój projekt jest niekomercyjny (darmowe jest korzystanie z forum, odpłatność jest dokonywana tylko na rzecz właściciela akcesoriów), dlatego proszę moderatorów o nieusuwanie mojego posta. Dorabiać będą się tylko mamy wynajmujące, dla mnie rekompensatą za opłacanie domeny i hostingu (najtańszego) jest możliwość wyjechania z rodziną samochodem, w którym COŚ widzę przez tylną szybę plus oszczędność na normalnej kwaterze. A możliwość dorobienia na wynajmie akcesoriów dziecięcych dla mam (zwłaszcza tych będących na wychowawczym) jest w naszym państwie, jakże wielce przyjaznym rodzicom, pożyteczna społecznie, toteż liczę w tym względzie na wyrozumiałość. A zainteresowane mamy zapraszam do zarejestrowania się na stronie PozyczamyOdMamy.pl