Dodaj do ulubionych

Quinny Buzz czy Bugaboo?

29.04.13, 22:21
Przypomnę, czego mi trzeba: kubełkowej spacerówki dla dziecka 4/5-9 miesięcznego na okres lato/wczesna jesień, a więc nie na długo (potem wskakujemy z poworotem do Emmaljungi). Nie mam za bardzo środków, więc koszt tak do 400-500 zł. Właściwie to nastawiłam się na Buzza, ale tak sobie zerkam na te Bugaboo (różne) i widzę, że one też mają nieduże siedziska. Tylko czy aż tak małe jak Buzz w wersji dla mniejszych dzieci? No i czy jakiegoś Bugaboo można w tej cenie znaleźć? Czy te wózki się mocno zużywają po 1-2-3 dzieciach? Nie mam mozliwości obejrzeć w realu, raczej musze polegać na zdjęciach. No i jak z amortyzacją w porównaniu z Buzzem?
Obserwuj wątek
    • kar-ula Re: Quinny Buzz czy Bugaboo? 29.04.13, 22:24
      No już widzę, że w tej cenie Bugaboo nie znajdęsad
    • afroddytta Re: Quinny Buzz czy Bugaboo? 29.04.13, 22:28
      Raczej bbo nie znajdziesz w tej cenie, choć był jeden ostatnio sensowny, reszta to straszne złomki uncertain
      Powiem szczerze, ze ja też na początku wymyśliłam Buzza, ale w końcu zdecydowałam się na bbo ponieważ można szyć tapicerki. Mówiąc szczerze gdyby nie to szycie to kupiłabym buzza, bo bbo mnie nigdy nie przekonywał i mówiąc szczerze jest fajny, przyjemny, ale jako jedynego wózka to sobie go nie wyobrażam, mam wrażenie, że buzz by się jednak lepiej sprawdził.
      • kar-ula Re: Quinny Buzz czy Bugaboo? 29.04.13, 22:37
        Afrodyta, śledziłam historię Twojego zamówienia i zrozumiałam, że on jest dla tego maluszka i będziesz go używać od gondolki, a jak oceniasz to siedzisko spacerowe dla takiego ledwie odrośniętego malucha, który chce koniecznie patrzeć na świat? Pod jakim względem Buzz by się lepiej sprawdził?
        • martuska1982 Re: Quinny Buzz czy Bugaboo? 29.04.13, 22:46
          Ja miałam kilka buzzów, w tym jeden z kołem terenowym i bugaboo miałam jednego cameleona i jakbym miała wybierać to wybrała bym cameleona bez wahania, zwłaszcza gdyby to miał być jedyny wózek.Natomiast w kwocie max 500zł to najwyzej starego froga mogłabyś kupić, za to buzza do 500 to już sensowną spacerówkę można miec.
          Jeśli na cama nie mozesz sobie pozwolić to poszukaj buzza. To nie jest zły wózek, ja go tylko z przednim piankowym kołem nie trawię. wink
        • afroddytta Re: Quinny Buzz czy Bugaboo? 29.04.13, 22:55
          Tak wózek kupiony dla małej, która ma się urodzić, z tym, że i tak będzie on raczej rzadko w użyciu ponieważ na co dzień i tak będę korzystać z wózka podwójnego, a więc głównie do spania przed domem i na jakiś moich wypadach. Teraz testuje wózek, więc wożę starszaka (ma 23 mies. i raczej drobny jest) i siedzisko jest dla niego ok, do końca podnóżka nie dosięga, oparcie też ok. Nie rozumiem o co chodzi z patrzeniem na świat? Ogólnie młody wózek zaakceptował, choć jeszcze na dłuższym spacerze ulicznym nie byliśmy (może w długi weekend się uda jak nie będę sama z dziećmi), tylko w sklepie, więc siedział przodem do mnie.

Jednak mam wrażenie, że wózek jest dość delikatny i rama nie jest sztywna, do czego nie jestem przyzwyczajona. Buzza nigdy nie prowadziłam, ale miałam speediego i myślę, że buzz jest bardziej sztywny, stabilny niż Bbo. Moja przyjaciółka kupiła ostatnio Joolza (tego też niestety w tej cenie nie dostaniesz) i jakoś też lepiej mi podchodzi niż Bbo, na pewno jest bardziej miekki (amortyzacja) ale stelaż jest sztywniejszy, wizualnie też mi bardziej leży. Choć pewnie też sporo w odbiorze zależy od wagi dziecka, Joolza znam z gondolką na razie.
          To dopiero moje początki z Bbo, doskonale wiem, że nie jest to wózek w moim typie, ale może się jeszcze przekonam i przyzwyczaję smile
          • kar-ula Re: Quinny Buzz czy Bugaboo? 29.04.13, 23:04
            No tak, Joolz to moje marzenie, ale tylko marzenie...
            Co do patrzenia na świat - chodziło mi o to, że moje dziecko jest jeszcze za małe na spacerówkę (zwłaszcza tę Emmy), a już mi wyje w gondoli i najszczęśliwsze jest, gdy wyciągam i patrzy na świat. stąd pomysł na małą spacerówkę kubełkową. Ale skoro piszesz, że dwulatek tam sie mieści, to taki mały to ten kubełek jednak nie jest.
            Martuska, dzięki za te uwagi od Buzzie, już mi trochę wcześniej pisałaś. Przekonują mnie, że to dobry wybór.
            • afroddytta Re: Quinny Buzz czy Bugaboo? 29.04.13, 23:24
              Co do kubełka to jest on obszerny. Ja swoje dzieciaki do kubełka w kolcrafcie przesadzałam też w wieku ok 5 mies. i wtedy np. wypłycałam kubełek wkładając wkładkę a pod nią kocyk w te zagłębienie i było bardziej płasko. Ogólnie to zależy od dziecka mój najstarszy był bardzo sztywny o spokojnie w wieku 4/5 mies. by w kubełku dał radę, a najmłodszy znowu się strasznie wyginał na boki.
              Też kubełki są różne - te w Bbo są sztywne tzn. jak jest poziomo to jest poziomo (jak przewrócone krzesło), natomiast w kolcrafcie siedzisko nie było tak sztywne i po położeniu na płask zmieniał sie kąt między siedziskiem i oparciem i oparcie nie było poziomo. Nie wiem jak jest w buzzie.
          • martuska1982 Re: Quinny Buzz czy Bugaboo? 29.04.13, 23:12
            W moim odczuciu buzz wydawał mi się bardziej kruchy. Byle zamoczyło deszczem i potrafił mi skrzypieć (no ale kupowałam używany), do tego luz w rączce i ta rączka taka jakby rozlatana (w każdym z trzech tak miałam, w nowym - w sklepie macałam - luz jest niewiele mniejszy). Bugaboo z kolei ma luzy w rączce, ale sam stelaż wydał mi się dosc zwarty.Wiadomo, do sztywniaka speedi czy xa mu daleko, ale to inna bajka wózkowa.
            • djulliet Re: Quinny Buzz czy Bugaboo? 30.04.13, 00:17
              a Micralite Toro? Zdarzają się na allegro w fajnych cenach.
              • pysia.78 Re: Quinny Buzz czy Bugaboo? 30.04.13, 02:21
                Ja ma obecnie buzza4 i bbo(od nowego) i moim zdaniem buzz lepszy dle takiego malucha,Wygodniejsze,lepiej wyprofilowane siedziesko,nie trzeba niczym wyplycac,dziecko siedzi prosto.Ja wlasnie jak maly mial te 5,6m uzywalam buzz a nie bbo.Jak chcesz zdjecia porownawcze to moge Ci wyslac ale na kom,bo tu zanim wstawie to lata swietlne mina.
                • kar-ula Re: Quinny Buzz czy Bugaboo? 01.05.13, 11:32
                  Pysia, wielkie dzięki, ale z bbo zrezygnowałam ze względu na brak funduszy. Zostaję przy Buzzie, ewentualnie zerknę jeszcze na tego Toro. Dzięki za pomoc!
                  • kar-ula Re: Quinny Buzz czy Bugaboo? 01.05.13, 13:18
                    Dziewczyny, obejrzałam tego Toro i zaczęłam się na serio nad nim zastanawiać, zwłaszcza, że nowy można mieć w cenie używanego Buzza. Czy ktoś może mi te dwa wózki porównać? Czy Toro nada się dla niesiedzącego malucha? Chyba niestety nie ma przekładanego siedziska.Może założę na ten temat osobny wątek, ale jeszcze trochę poszukam informacji.
                    • gie-oska82 Re: Quinny Buzz czy Bugaboo? 01.05.13, 16:36
                      Toro chyba jest dosc "duzy" po zlozeniu..a tak poza tym to fajnie wygladasmilecena tez zacheca...maluchowi powinno byc wygodnie w takim siedziskusmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka