magda79pn 24.05.13, 18:37 eh, sama nie wiem czego chcę i kombinuję cena questa powala, mimo uwielbienia tej marki, raczej nie jest on wart tych pieniędzy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusia041 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 24.05.13, 18:40 do końca maja jest rabat 20% w mamas&papas, tour naprawdę fajnie cenowo wychodzi, chciałam nawet kupić ten beżowy Odpowiedz Link
magda79pn Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 24.05.13, 18:48 a skąd masz takie info? Odpowiedz Link
agusia041 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 24.05.13, 18:54 info o promocji dostałam od nich na maila, ale jest też w wątku promocje i okazje, trzeba wpisać hasło DZIECKO Odpowiedz Link
my_way Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 24.05.13, 19:38 Tylko sprawdz czy w tej cenie promocyjnej nie wyprzedaja tych poprzednich rocznikow, gdzie np. w Tour nie ma okienka w budce a sama wkladka jest w pasy takie skosne a nie proste. No chyba, ze nie zalezy Ci na okienku. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 24.05.13, 19:41 Kurcze, że też wcześniej nie wiedziałam o tej promocji zamówiłam bym teraz toura, a potem inglesinę Odpowiedz Link
magda79pn Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 24.05.13, 19:54 to są stare bez okienka i z zygzakiem na wkładce??? tutaj piszą odwrotnie: allegro.pl/nowosc-mamaspapas-tour-2013-uchwyt-gr-i3269413015.html allegro.pl/wozek-spacerowy-mamaspapas-tour-2012-i3220908211.html nie wiem który kolor ładniejszy... podoba mi się STONE i ten morski, szkoda tylko że ten morski nie jest cały morski, tylko w środku turkusowy, bo mi turkus zbrzydł już dawno Odpowiedz Link
agusia041 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 24.05.13, 19:59 bierz stone, jesteśmy z Pomilak w kolejce po niego Odpowiedz Link
my_way Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 24.05.13, 20:32 Ja mam ten z okienkiem i prostymi poprzecznymi pasami i jest 2012 i sadzilam, ze te skosne beda jeszcze starsze no ale moge sie mylic. Tylko nie rozumiem czemu to okienko mieliby wycofac w najnowszym modelu. Odpowiedz Link
coco.roco Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 24.05.13, 20:43 Te w "zygzaczki" i bez okienka to jest najnowszy model Toura 2013 Z okienkiem i z prostymi paseczkami to jest starszy model 201. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 24.05.13, 20:45 Bierz stone na 4kids, jeżeli jest rzeczywiście -20% to wychodzi ok520zł widziałam go ostatnio w sklepie i to super ciepły beż Odpowiedz Link
pomilak1 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 24.05.13, 20:46 aha te zygzaki to najnowsza kolekcja Odpowiedz Link
my_way Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 24.05.13, 21:43 A to teraz juz bede wiedziala Mi sie podoba bardziej ten moj m.in przez to okienko. Chociaz teraz sie przypatrzylam, ze w tych zygzakowatych budka ma podszewke w tym samym kolorze a ja przy black mam te jasna. W momencie kiedy zdejmuje wklade wyglada to nie ciekawie bo caly wozek pozostaje czarny a tylko ta podszewka jasna Odpowiedz Link
magda79pn Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 24.05.13, 23:32 eh, wkurza mnie wszystko teraz nie wiem co pierwsze zamówić, loolę czy toura... a kasy mam na tą chwilę na jeden tylko wózek, a obydwa są w promocji... Odpowiedz Link
gniesia007 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 25.05.13, 09:34 Magda a ten tour jest bardzo podobny do questa? Czy rozstaw rączek jest podobny jak w XT i wysokość też? Moze ja zamiast tego questa tez bym go wziela bo fakt drogi ten quest a tu wychodzi 516, ze znizka za tego toura. A jak dwa bysmy zamowily moze jeszcze taniej by nam dali? Odpowiedz Link
magda79pn Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 25.05.13, 09:45 tu masz porównanie wozkomania.blogspot.com/2011/12/maclaren-quest-vs-mamas-tour.html on jest niższy od techno ale siedzisko ma podobne ja teraz kupuję loolę, bo na all można toura kupić za 595zł, więc o 80zł nie chodzi, kupię go później, a nie zależy mi na modelu 2013 Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 25.05.13, 14:42 Jestem szalona - właśnie zamówiłam Toura - tego blue z rabatem 20% Odpowiedz Link
marta.p-s Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 25.05.13, 14:48 Ja też się poważnie zastanawiam nad tym wózkiem. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 25.05.13, 15:06 Zamawiajcie dziewczyny, zamawiajcie będzie od kogo używki kupować Odpowiedz Link
magda79pn sztucznamrówka :) 25.05.13, 16:45 to ja czekam na twoje fotki bardzo jestem ciekawa jak ten kolorek na żywo wygląda Odpowiedz Link
marta.p-s Re: sztucznamrówka :) 25.05.13, 17:23 A ma ktoś w kolorze stone i mógłby pokazać fotki, bo zastanawiam się właśnie nad tym kolorem? Odpowiedz Link
martuska1982 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 25.05.13, 17:49 pomilak1 napisała: > Zamawiajcie dziewczyny, zamawiajcie będzie od kogo używki kupować LUBIĘ TO! Odpowiedz Link
gniesia007 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 26.05.13, 09:48 Zamówiłam i ja stone Kiedy idziemy na spacerek? Odpowiedz Link
marta.p-s Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 26.05.13, 12:18 Ja też bym chciała stone, ale muszę jeszcze męża przekonać. Odpowiedz Link
gniesia007 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 26.05.13, 12:21 Mój na szczęście zbytnio nie ingeruje bo w końcu on rzadko kiedy z wozkiem idzie Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 29.05.13, 11:28 O Jessuuu! Mój M nic nie wie, że wózek zamówiłam - chyba na zawał padnie Będę miała w sumie cztery wózki w domu Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 29.05.13, 11:30 Mój M na spacery z wózkiem nie chodzi ale do wszystkiego swoje pięć groszy wsadza.... A co do spacerku....mój Tour to chyba pod koniec tygodnia przyjdzie, to się zgadamy Odpowiedz Link
gniesia007 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 29.05.13, 11:40 Ehh ja nie dam rady, tour stoi a mala ma chyba jelitowke, macie jakies sprawdzone sposoby Odpowiedz Link
marta.p-s Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 29.05.13, 11:49 Ciekawa jestem kiedy mój przyjdzie. Na razie nie dostałam żadnej info, że już wysłali. Czy Wy dostałyście takiego maila od nich? Ja cały czas nie wiem czy dobrze zrobiłam zamawiając tour, bo jakoś napaliłam się ma Maclarena. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 29.05.13, 12:54 Rozumiem,że sprawdzone sposoby mają być na jelitówkę Dużo poić + smecta+ lekko strawna dieta ewentualnie zamiast smecty enterol Odpowiedz Link
magda79pn Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 29.05.13, 13:32 u nas pomagają chrupki kukurydziane + kisiel+ banany, taka dietka najlepiej przez 7 dni Odpowiedz Link
gniesia007 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 29.05.13, 14:02 Chrupki lubimy, kislu nie, pic pijemy duzo, bo i goraczkuje caly czas, smecta poszla po pierwszych trzech lykach, sprobuje ten enterol bo tez mam, swoja droga myslalam, ze to jak lacidofil. Dzieki za porady A co do toura to tak ja dostalam info, ze zrealizowali zamówienie, a pozniej od gls dostalam tez info ze jada pierwsza zamowilam stone wiec moze do ciebie w piatek przyjdzie, zawsze mozesz zapytac. Dziwie się że sztucznamrówka jeszcze nie dostała, bo pierwsza zamówiła A jesli chodzi o maca XT i toura to różnica jest napewno duża, w mojej galerii widać, że tour to taka przewozówka, a XT to juz jednak bardziej spacerowo się nadaje, może zamiast toura zamów cruise to jest jak XT. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 29.05.13, 18:54 Jak jest biegunka to acidolac i osłonowo smecta. Pomaga bankowo, można dodać do picia, acidolac nie wyczuwalny (tylko wodę trochę zamula w sensie kolor), a smecta słodka, więc dzieciak się nie jorgnie jak z herbatką słodką dostanie. Odpowiedz Link
gniesia007 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 29.05.13, 20:37 Heh no moja właśnie te smekte za pierwszymi trzema łykami puściła pawia, pozniej dawalam jej juz po trochu dla akcepacji, jutro zobacze co dalej, dalam jeszcze enterol, moze cos pomoże i chwile da mi odetchnac Odpowiedz Link
martuska1982 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 29.05.13, 21:14 zrób jak ja - zmieszaj ze słodką herbatką. Mój nie poczuł. Odpowiedz Link
darusia2012 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 29.05.13, 22:18 dziewczyny czy nadal jest ta promocja na toura? Odpowiedz Link
darusia2012 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 30.05.13, 13:35 dzięki, dopiero dzisiaj doczytałam że trzeba wpisać kod kurcze już kiedyś myślałam o tourze jako alternatywie dla questa, ale nie zwróciłam uwagi na rozkładanie oparcia. Oglądałam filmiki na youtube i słabo na nich widać jak głęboko to oparcie się rozkłada. Czy dziecko da radę się wyspać? Moja mała to śpioch wózkowy a mam już powyżej dziurek wszystkich ciężkich wózków. Zrobiłaby któraś z forumek fotkę z rozłożonym oparciem? Plizzz Odpowiedz Link
magda79pn Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 30.05.13, 14:14 ja dla roczniaka nie wzięłam... właśnie ze względu na oparcie, on za mały jest na moje oko do tego wózka wolę kasą na Pega Switcha uzbierać Odpowiedz Link
my_way Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 30.05.13, 14:14 Jedna z dziewczyn, Gniesia007 w swojej galerii ma zdjecia i na kilku widac rozlozone oparcie. Odpowiedz Link
gniesia007 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 30.05.13, 14:17 Hej u mnie w galerii jest fotka Odpowiedz Link
gniesia007 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 30.05.13, 14:18 I tu forum.gazeta.pl/forum/w,101614,144713939,144713939,Mamas_Papas_tour.html Odpowiedz Link
marta.p-s Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 30.05.13, 14:24 Zdania jak w każdej kwestii są podzielone-ja kupiłam dla roczniaka. Odpowiedz Link
darusia2012 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 30.05.13, 16:50 Dzięki dziewczyny za fotki teoretycznie na spacerze komara mogłaby uciąć...sama nie wiem...ech Odpowiedz Link
gniesia007 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 30.05.13, 17:30 Ja co prawda roczniaka nie woziłam w parasolce, choć próbowałam młodą w inglesinie wozić, ale nie chciała, bo przyzwyczajona była patrzeć na mnie i chyba za nisko jej było, ale uważam że wygodniej w takim wózku będzie roczniakowi szczególnie na tej fajnej grubej wkładce do spania jak dwulatkowi, bo moja raczej w tym wózku spać nie będzie ale myślimy caly czas nad większym wózkiem takim do spania Odpowiedz Link
tereferefretka Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 30.05.13, 18:18 wg mnie tez im mniejsze dziecko(no wiadomo,ze z wyjatkiem dzieci do roczku) tym ma fajniej. moja mloda miala 2,3mce chyba jakos jak go kupilam i bylo ok do jezdzenia do spania juz tak sobie,ale to sporadycznie moze ze 2 razy sie zdarzyło. Odpowiedz Link
magda79pn Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 30.05.13, 21:21 ja nie piszę że on się nie nadaje, tylko że ja nie kupiłam wolę coś bardziej na płasko rozkładanego, ale wiadomo że aby się zdrzemnąć będzie OK, i tu miałam dylemat, bo mój śpi juz raczej tylko raz dziennie, ale jak zaśnie to na 2h, dlatego wolę bardziej płasko, z kolei jak już się prześpi w południe, to popołudniu mogę spokojnie ze swoim nierozkładalnym Jane wyjechać, bo wiem że nie zaśnie już tego dnia Odpowiedz Link
pinik sto pytan :-) 30.05.13, 21:52 Korci mnie zakup czegos malego. Czekam na tego Maclarena Globetrotter i mi sie czas dluzy I mysle, czy nie skorzystac z tej promocji na toura. Czy da sie ten wozek uzywac bez tej wkladki w skosy? Ona mi sie nie podoba Te skosy na niej. Taka niespokojna. Cchcialabym fioletowy. I mowicie, ze on troche do questa typem/wielkoscia podobny? A ma jakakolwiek amortyzacje, czy jak quest - zadnej? I czy slychac w nim kola? Rozkladanie oparcia centralnie, czy po bokach? Czy gdzies jeszcze sa te wozki z innej kolekcji niz w 4kids? Czy znizka tylko u nich? Odpowiedz Link
gniesia007 Re: sto pytan :-) 30.05.13, 23:19 Odpowiem na pytania, ktore znam odpowiedz Amortyzacja hmm taki luz w kołach około 1cm na wysokość zadnych spreżynekmsie nie dopatrzyłam. Ja bede używać bez wkładki, chyba że zamowie u kasi ta cienką, moj ma w środku fajny ciemny kolorek. W domu kół nie słychać, ale czuć tak jakby koła były z twardego tworzywa. Oparcie rozkładane hmm centralnie, zerknij na moje fotki tam wszystko widać Znizka tylko na stronie mamas&papas, na 4 kids nie ma tej zniżki choć realizowane jest przez nich zamówienie. Wielkością musi być do questa podobny bo od XT daleko odbiega. wozkomania.blogspot.com/2011/12/maclaren-quest-vs-mamas-tour.html Odpowiedz Link
gniesia007 Re: sto pytan :-) 31.05.13, 09:28 Dziewczyny ja może będę mojego stone sprzedawała bo mężowi się nie podoba Jeszcze nie byłam nim na spacerze więc nadal jest nowy. Ale decyzji nie podjęłam dopóki nie znajdę czegoś w zastępstwie. Możecie mi doradzić czy ta pp aria nada sie dla nas? Odpowiedz Link
my_way Re: sto pytan :-) 31.05.13, 11:06 Mozna uzywac wozka bez wkladki, ale bez niej obicie jest znikome wiec pewnie jakas wkladke wartoby bylo Amortyzacja, jak u Questa zadna, jest ten maly luz w przednich kolach, o ktorym ktos juz wspomnial. Kola sa ciche jak na parasolke. Wg. mnie cichsze niz mijane Maclareny Oparcie rozkladane na pasku. Odpowiedz Link
marta.p-s Re: sto pytan :-) 31.05.13, 13:15 Gniesia, a nie możesz zwrócić wózka do sklepu? Odpowiedz Link
gniesia007 Re: sto pytan :-) 31.05.13, 14:36 Nie, bo nie mam juz folii do niego, tylko karton. A pozatym po co wysyłać, promocji już nie mają a może ktoś akurat bedzie go chciał kupić taniej niz jest w sklepie Odpowiedz Link
pomilak1 Gniesia 31.05.13, 17:10 Jak się nie zdecyduję do wieczora na zakup w promocyjnej cenie to będę chętna na Twojego toura Odpowiedz Link
pinik Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 14:40 Dzis obejrzalam jakis tani i chyba stary model parasolki M&P i mi sie strasznie badziewny wydal. Czy ten tour jest porzadniej wykonany? Tamten taki jak dla lalek mi sie wydal... Odpowiedz Link
maja1406 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 14:49 ja ostatnio widziałam koło mnie w sklepie toura i cruisa. Moja wrażenia po obejrzeniu ich to, że te wózki to tandeta. Obok stał quest i xt i dużo im do nich brakowało. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 15:19 A ja wam szczerze powie, że jak kiedyś w sklepie oglądałam inglesinę trip to wydała mi się fajnym wózkiem, na tle innych które tam stały dobrym jakościowo, ale wtedy maclarena jeszcze nie miałam.Teraz jak mam maca kilka dni temu psozłam do tego samgo sklepu i znów obejrzałam sobie dokładnie tripa i wydał mi się tandetny w porównaniu z xt. Odpowiedz Link
marta.p-s Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 15:21 Dziewczyny, nie straszcie, bo ja go już zamówiłam. Teraz nie wiem sama co myśleć i czy nie odwołać zamówienia. ;-( Odpowiedz Link
martuska1982 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 15:40 najlepiej przeież jak sama ocenisz.Każdy ocenia subiektywnie. A wózek zawsze możesz nieużywany odesłać w ramach zwrotu. Odpowiedz Link
maja1406 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 15:49 na mnie niejeden wózek zrobił inne wrażenie w rzeczywistości niż na zdjęciach, niektóre na plus, niektóre na minus, więc najlepiej zobaczyć na żywo Odpowiedz Link
gniesia007 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 17:08 Oczywiste jest, ze wózek za 600,- a wozek za 900,- bedzie sie różnił jakością materiałów, nie ma co porównywać. Ja nie uważam zeby to była tandeta, bo to jest fajny letni wózek, prowadzi się o niebo lepiej niz inglesine ktora mialam, a czy jakościowo inglesina jest lepsza no chyba niekoniecznie, maja bardzo podobne materiały, stelaż nie jest tak chwiejny jak maclarena np i to jest dobre moim zdaniem, bo jak jezdze nim w miejscu to mi nie ucieka w bok jak np inglesina, co chwila jak bujalam mloda w miejscu musialam poprawiac, szału dostawałam jednym słowem. Hamulec tutaj chodzi cieżko co oim zdaniem jest zaletą ze trzeba deptac, bo w xt wystarczylo lekko dotknac i juz sie zwalnial. Napewno będą zwolennicy i przeciwnicy toura, a ja gdybym miała więcej pesos bym go zostawiła, jak sie nie znajdzie chętny to zostanie z nami. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 17:23 gniesia007 napisała: > Oczywiste jest, ze wózek za 600,- a wozek za 900,- bedzie sie różnił jakością m > ateriałów, no ja akurat nie materiały miałam na myśli a całośc. Trip wydał mi się plastikowy i słaby. Koła miały luzy,pianka jakaś cienka i delikatna, na pewno do szybkiego starcia przy regularnym użytkowaniu jako jedyny wózek. mój hamulec w xt jest chodzi lekko, przy nie mocnym wdepnięciu nie wcisnę go, musze użyć siły. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 17:35 martuska1982 napisała: Koła miały luzy,pianka jakaś cienka i delikatna, na pewno do szybkiego starcia przy regularnym użytkowaniu jako jedyny wózek. Czyli podobnie jak w Maclarenach Na razie toura nie miałam, ale nie rozumiem ogólnego zachwytu nad Macami Więc przy moim użytkowaniu wózka wolę sobie kupić toura za 500zł niż Maca za 800zł a mieć praktycznie taki sam wózek w sensie gabarytów Odpowiedz Link
gniesia007 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 17:54 Akurat kola w macu to hmm moim zdaniem sa za miekkie u mnie po kilku dniach powbijaly sie kamyki, a w tourze chyba sa twardsze i byc moze mniej sie podziurawia Odpowiedz Link
gniesia007 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 17:56 Pomilak doszlam do tego samego wniosku co ty dlatego sprzedalam xt a toura sprzedaje bo wzielam jeszcze inny, mam nadzieje ze bede zadowolona Odpowiedz Link
martuska1982 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 17:57 u mnie nie ma żadnych kamyków, a pianka jest bardzo twarda. Nie wiem czemu u ciebie jest inaczej... Odpowiedz Link
tereferefretka Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 18:53 w tourze sie nie dziurawią koła. Odpowiedz Link
martuska1982 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 17:56 w moim UŻYWANYM maclarenie koła mają mniejsze luzy niż nowa inglesina trip w sklepie, którą oglądałam.Poza tym w macach ta pianka jest gruba i twardsza, nie sciera się tak jak to może być w tripie, w każdym razie takie odniosłam wrażenie macając tą piankę w tripie. Ogólnie trip to fajny wózek i dośc dobrej jakosci ale moim zdaniem jakością jednak sporo w tyle za maclarenem. Wolałabym maca w bardzo dobrym stanie uzywanego niż nowego tripa. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 19:43 Martuska wiadomo,że każdy kupuje to co chce Ja jak widzę te maclareny na all to sorry ale nie dałabym za takie coś tyle kasy miałam używanego questa, ale kupiłam go tylko i wyłącznie, że był od forumki, a tak jak już kiedyś pisałam kilkoro moich znajomych ma maci, w tym 2 bliźniacze techno no i te wózki są w hmmmm opłakanym stanie a używane bym powiedziała normalnie - co dzienne dowożenie dzieci do żłobka, spacerki po chodniku czy alejkach parkowych i tyle także pisanie, że w Macach są lepsze kółka wg mnie jest dość sprzeczną kwestią także to zależy od osobistych odczuć - mi np bardziej odpowiadają kółka w inglesinie bo o stokroć mniej terkoczą niż w Macu ps wyprzedzam Twoje kolejne pytanie - sprzedaję Inglesinę bo ma za wysoko rączki Odpowiedz Link
martuska1982 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 20:22 oczywisćie, wszystko subiektywnie.Nie twierdze, ze maclaren ma lepszą jakość, doprecyzuję - ma lepszą jakośc według mnie, według mojej oceny. Po prostu ten na wystawce w sklepie trip wydał mi się lichy. Odpowiedz Link
gniesia007 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 20:50 Z tymi kolami w xt jak chcesz to moge podeslac ci fotke moich kół jak twarda jest pianka w XT po 4 razach na spacerze. Być. Może nie ma u ciebie tyle piachu kamyków i szkiełek co u mnie, stąd wnioskuje swoją wypowiedź co do wytrzymałości tej pianko gumy. Bierzmy tez pod uwage ze ja wiozlam 15 kg dziecko plus jakies tak graty nasze. Odpowiedz Link
sztucznamrowka Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 21:16 Jak porównuję tapicerkę w M&P Tour i w PP Si to w Si jest duuużo lepiej wykonana, szczególnie na budzie (ma podszewkę) ale nie uważam żeby Tour to był "plastikowy wózek jak dla lalek" Odpowiedz Link
martuska1982 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 31.05.13, 21:20 Mój syn wazy 13 kilo w haczykiem, też słuszny balast. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 01.06.13, 08:49 Absolutnie nie uważam, że inglesina czy m&p to rewelacyjne wózki i lepszych nie ma próbuję tylko choć trochę obalić tezę że maclareny to wózki nie do zdarcia też mają swoje wady i np to ścieranie się kółek to nagminna sprawa tapicerka w quescie była milsza w dodatku od tej w inglesinie ale czy trwalsza, nie wiem bo długo tych wózków nie używałam Odpowiedz Link
tereferefretka Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 01.06.13, 09:50 o pomilak jasne ze maci nie sa nie do zdarcia, ja tez uwazam,ze sa mocno przereklamowane i sama raz padłam ofiarą tej rekalmy mialam xlra- byly dziury od kamykow w kolach, byla wyplowiala tapicerka, byly wstretne gumowe raczki(dla mnie jednak pianka to luksus) byl kosz na zakupy który się porwał, no ale jednego odmówić nie mogę, sprzedałam go po prawie poltora roku za 80% wartosci początkowej toura po 3mcach uzywania a w sumie 6mcach posiadania sprzedałam za 50% maci sprzedają się lepiej,ale to nie znaczy,że są lepsze Odpowiedz Link
gniesia007 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 01.06.13, 10:04 Hehe ale tylko dlatego ze opinie maja dobrą, ja bym nigdy nie dala za uzywaną 1,5 roku spacerowke, mowie uzywana a nie taka co to stala i czasem byla uzywana, ja specjalnie w xt od razu wlozylam usztywnienie w siedzisko i podnozek, bo wiedzialam ze sie ten material pomarszczy i bedzie taki wisiał, to toura tez mam takie usztywnienie ale tylko do podnozka bo tapicerka jest zszyta i nie ma tam dojscia, ale jest glebokie siedzisko wiec nie widze potrzeby. Ale w podnóżek spokojnie można coś włożyć i materiał się tak nie wyciągnie jak flak Odpowiedz Link
pomilak1 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 01.06.13, 10:17 Mi nie chodzi za ile się sprzeda ja i tak zawsze tracę na wózkach - nawet teraz na mojej tak na prawdę nowej inglesinie stracę, ale nie patrzę na to jakoś bardzo, bo nie po to kupuję wózek żeby przeliczać ile na nim stracę Niestety na wózkach krótko używanych się najwięcej traci i tyle A Maclareny owszem super się sprzedają, bo tak jak piszesz mają dobrą reklamę ale chodzi mi o to (i mojej opinii nie zmienię) że te wózki są przereklamowane i pisze się achy i ochy a o najbardziej widocznych mankamentach się milczy więc osobiście wolę mieć nowego toura ze śliczną tapicerką niż obwisłego, używanego Maca mimo, że pewnie na tym Macu mniej bym straciła niż na m&p Fajnie, że napisałaś o Twoich doświadczeniach nt xlr, bo już myślałam, że tylko w moim mieście te Maci takie podniszczone jeżdżą Odpowiedz Link
my_way Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 01.06.13, 11:59 Pomilak, swietnie to ujelas. Ja uwazam podobnie, ze Maclareny maja dobra reklame no i troche tez fakt, ze duzo ludzi placac wiecej uwaza, ze produkt jest lepszy. A wg mnie za wozki Mac spora czesc ceny placi sie wlasnie za marke. Mnie tez draznia strasznie te ich powyciagane i obwisle siedziska. Dzis jadac moim tour'em mijalam quest'a i jesli chodzi o glosnosc kolek to niebo a ziemia z korzyscia dla tour'a wlasnie. Odpowiedz Link
magda79pn Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 01.06.13, 12:23 ja sprzedałam swojego maclarena techno xt, używanego codziennie przez 2,5 miesiąca, miał starty srebrny lakier na jednej rączce, a na tym srebrnym pasku ciągle były zacieki, nawet od deszczu, ale jedno trzeba mu oddać, prowadził się jak marzenie musiałam pozbyć się jednego wózka, padło na maclarena, bo stwierdziliśmy z mężem, że jak on się będzie w takim tempie zużywał, to za kolejne 3 miesiące nie dostaniemy za niego nawet 500zł britax przy nim wygląda jak nówka, waga podobna, a siedzisko dużo wygodniejsze Odpowiedz Link
magda79pn Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 01.06.13, 12:24 magda79pn napisała: a na tym srebrnym pasku ciągl > e były zacieki, nawet od deszczu CHODZIŁO MI O SREBRNY PASEK NA BUDCE Odpowiedz Link
martuska1982 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 01.06.13, 13:26 No kurcze, to ja już nie wiem.Mój nie ma zadnych zacieków, nawet po deszczu, nic się nie sciera, rączki srebrne końcówki mają ciagle srebrne. Zaczynam głupieć.Czy mój jest jakiś inny ten wózek? Jedyne co to ta guma na rączkach mocno rozgrzana na słońcu zaczyna się kleić, wtedy trzymam za końcówki. Odpowiedz Link
magda79pn Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 01.06.13, 20:12 spacerowałam ostatnio z Olcią, ona ma champagne, chyba z rok już, i jej rączki też nie są starte i też mówiła, że nie robią jej się na budce zacieki Odpowiedz Link
tereferefretka Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 02.06.13, 22:29 ja juz o tym pisalam wiele razy,że to nie jest taka rewelacja do konca,jak się wydaje i nie taki luksus ja z toura korzystałam codziennie przez 2 mce na wsi,gdzie droga asfaltowa jest moze jedna,a reszta kamienie, nawet jednej dziureczki w kole nie bylo siedzisko sie nie powyciągalo a starsza corka czasem zmeczona wsiadala stelaża i jego twardości nie będę porównywać,no bo do xlr-a to by bylo bez sensu,ale wg mnie tour jest do 15kg,nie do 22 czy 23 ze jezdzil ciszej od questa,tez mialam takie wrazenie(u mnie jezdzi zolto-granatowy, glosniejszy od zappa chyba...:/) ja jak kupowalam toura to uzywek nie bylo,liczylam sie z tym,ze raczej na nim nie zarobie-to logiczne ale co do jakosci uwazam nie ma co sie czepiac swoja droga macałam ostatnio questa chyba 2011 albo 2012 i mial juz lepsza tapicerkę, nie wiem czy to kwestia serii czy co,ale jak kupowalam toura to w sklepie obok na podescie stal quest,szaro-szary(to chyba wersja sport?),ludzie tapicerke mial jak z flizeliny i waty, w reke sie nie dalo wziac takie to sztuczno-szorstko-niemile bylo... Odpowiedz Link
gniesia007 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 03.06.13, 10:09 Dziewczyny jesli któraś się zdecyduje na całkiem nowego toura w promocji to piszcze na priv-a. Tylko w miarę szybka decyzja pozwoli na zakup nojki. Ahh dodam, że to nie o mój wozio chodzi Odpowiedz Link
gniesia007 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 04.06.13, 09:12 Naprawdę nie chcecie kupic toura w promocji na wakacje? Szkoda nie skorzystać Odpowiedz Link
evitek83 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 04.06.13, 09:22 a ile kosztuje w tej promocji? Odpowiedz Link
evitek83 Re: gdzie można kupić tanie mamas&papas ? 04.06.13, 09:49 W takim razie prosze o info o cenie mail: evitek83@o2.pl Dziekuje z góry. Odpowiedz Link
sztucznamrowka Maclareny a M&P Tour 04.06.13, 09:44 Ja mam Toura i póki co jestem zadowolona z zakupu a i na Forum się podoba mój nowy nabytek, co cieszy podwójnie Za taką cenę (516zł) było warto. Maclareny macałam wielokrotnie w sklepach - szczególnie Questa i moim zdaniem nie jest wart aż 850zł, tapicerka wcale nie jest lepszej jakości niż w Tour, buda podobna, rączki też i stelaż, tylko rozkładanie oparcia lepsze. Maclareny to po prostu bardzo znana marka w PL, nawet osoby mało znające się na wózkach kojarzą Maclareny. Z Maców Quest podoba mi się Denim - ale niedostępny.....rozważałam też Questa black/champagne ale po zobaczeniu go w realu anulowałam zamówienie - taki "ponury" był i smutny.... Ogólnie Maclareny nie powalają kolorystyką. Z Maców moim faworytem jest Volo Dylans Candy Bar Może w przyszłym roku się na niego skuszę.... Odpowiedz Link
my_way Re: Maclareny a M&P Tour 04.06.13, 10:16 Sztucznamrowko, zdolna babka jestes - uszyj sobie jakas bardzo kolorowa wkladke w paseczki do tego tour'a i bedzie prawie jak ten volo! Odpowiedz Link
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama