Dodaj do ulubionych

UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich...

29.08.13, 19:20
na jedną osobę się nabrałam, ale nawet nie jestem zła big_grin kupowałam to z pełną świadomością, że może to być przekręt i tak się okazało big_grin

allegro.pl/show_item.php?item=3506590559
sprzedałam kiedyś kilka wózków bez straty, to na jednym mogę być stratna wink
w każdym razie przed przelaniem kasy (payu), zadzwoniłam pod podany numer (rozmowa była krótka, bo kobieta była w pracy), jak się dzisiaj okazało (gdy zadzwoniłam pod ten sam numer) to ta Pani też czasem coś wystawia na all, ale nie ma żadnego wózka na sprzedaż i wczoraj gdy była w pracy, to za bardzo nie wiedziała o co mi chodzi... ciekawe czy to prawda... co za ludzie... gdybym się wczoraj dogadała, to bym nie wpłaciła... chyba że kłamie, i jest w to wszystko zamieszana...

no i dzisiaj następny: tablica.pl/oferta/spacerowka-quinny-czerwona-ID3vTIb.html

przysyła takiego maila:
witam. z racji tego ze mieszkam w kłodawie jest mozliwosc odbioru osobistego u mnie w miejscowosci np w weekend. jezeli interesuje panstwa wysylka to moge wyslac kurierem w cenie 20zl. prosze o podanie danych do wysylki oraz godzin w jakich kurier moze dostarczyc paczke. naleznosc prosze wplacic na konto
Tomasz nowakowski
Kłodawa 62-650
ul. Zielona 2/11
numer konta:
39 1050 15201 000 009 0971 91200

a tutaj forum o nim i podobnych sprawach:
forum.trojmiasto.pl/Uwaga-kolejny-oszust-na-tablica-pl-nr-konta-60906810130000000001335763-t483784,1,85.html
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 29.08.13, 19:37
      ja oszustów z tablicy już od dawna tropię.Oczywiscie głownie w dziale wózki dziecięce. wink

Wiele można dowiedzieć się

tutaj

i

tutaj

Nawet to, ze oszusci używają takich "kont bankowych", do których kupują kartę pre-paid na okaziciela, nie pdoają danych,nie podpisują umów.Zasilenie karty przelewem.Kto zasila?Oszukani przelewy robią. Oszust wybiera w bankomacie i wtedy można namierzyć tylko, z którego bankomatu brał.

• magda79pn Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 29.08.13, 20:04
        O widzisz jak ja daleko jestem za murzynami smile nawet nie wiedzialam ze takie konta bankowe istnieja smile
        • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 29.08.13, 20:11
          ja się dowiedziałam własnie z tej storny dodajoszusta.pl
          jest tam na forum wątek o oszustach z tablioca.pl i tam było o tych kontach.Na allegro widziałam auckję, sprzedawana była karta pre-paid taka własni ebankomatowa.Nie podajesz danych, karta dostaje numer konta (nie da się poznać że to konto pre-paid a nie zwykłe bankowe). Do dokonania przelewu wystarczy numer, wiec oszuści podają różne, fałszywe oczywiście dane. No i karta jest na okaziciela.
          Normalnie luz blues wolna amerykanka dla oszustów.

Ot, bankowość się rozwija i wychodzi frontem do klienta. tongue_out
    • gniesia007 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 29.08.13, 20:09
      To ja tez dorzuce, maclaren xlr 100,- po otrzymaniu danych do przelewu usunieto ogloszenie wraz z kontem na tablicy.
      Michał Klimowicz
      Ul. Partyzantów 31
      26-300 Opoczno
      Bank Pekao sa
      Numer Rachunku: PL 22 1240 6986 1000 0000 0092 7293
      • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 29.08.13, 20:13
        ale nie wpłaciłaś?
        • magda79pn Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 29.08.13, 20:46
          ja wpłaciłam te 110zł - mam to w doopie, niech się nażre wink
          • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 29.08.13, 21:27
            twoje 110 plus po 110 od kilku innych osób i jest ładna suma. wink
            • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 29.08.13, 21:34
              Magda,ale ta spacerówka jest wystawiona w Poznaniu.Nie wiem czy już wróciłaś z wyjazdu, w każdym razie skoro w PN mieskzasz top pewnie mas tam znajomych.Nie mógł ci ktoś tego wózka oblukać i odebrac osobiscie? Bez wpłacania wcześniej w ciemno kasy.
              • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 29.08.13, 21:35
                a nieeee, ty za tego maclarena zapłaciłaś.Pomerdało mi się.
                • magda79pn Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 29.08.13, 22:19
                  Ja już wróciłam, napisałam o tego quinny gdzie go można zobaczyć i facet mi odpisał tak jak zacytowałam, że mieszka w Kłodawie itd smile

a za maclarena zapłaciłam...
                  • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 29.08.13, 22:55
                    to po co wystawił w Poznaniu? Pytałas o to?
                    • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 29.08.13, 22:56
                      luknęłam na mape.To on ma najbliżej Koło. Ba! Nawet do mnie do Płocka blizej niż do Poznania. Jakis naciągacz.Skoro tak przekłamuje już w samym opisie wózka to pewnie w ogóle ściemniacz.
              • cudnaola Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 29.08.13, 23:06
                Dziewczyny, cos mnie tknelo zeby spr ta osobe i az mi się slabo zrobilo jak przeczytalam ze to oszust. Kupilam i wplacilam na jego konto 50zl za zakup lezaczka fischer prica ... Jeśli okaze się ze towar nie dojdzie w pon jade na policje i zglaszam oszustwo.
                • magda79pn Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 29.08.13, 23:10
                  dużo osób wpłaciło niestety... za łóżeczka turystyczne, wózki itp

i przez takich oszustów, tracą uczciwi sprzedający, bo teraz każdy będzie się bał sad
                  • magda79pn Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 30.08.13, 08:48
                    Martuska - a jak ja kupiłam przez all, to co dalej? muszę iść na policję, tak?

orientujesz się co tam jest potrzebne? zapłaciłam przez payu, więc numeru konta nie znam, mam dane sprzedającego, o ile są prawdziwe...
                    • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 30.08.13, 10:20
                      jeśli zapłaciłaś rpzez payu to tym lepiej, odnotowano w allegro. smile
                      Wejdź na swoje konto bankowe, wydrukuj najlepiej potwierdzenie zdjęcia z konta płatności przez system payu (tam jest data, numer płatności, nick allegro) i idź na policję zgłosić wyłudzenie.Opisz sytuację i powiedz, ze potrzebujesz jakieś zaswiadczenie od nich o przyjęciu zgłoszenia (nie wiem czy dają "z urzędu" kazemu czy dla allegro trzeba poprosić). Potem napisz do allegro o co kaman, prześlij im skan zgłoszenia sprawy na policję i wystąp o zwrot z programu ochrony kupujących. Niby 110zł ale piechotą nie chodzi.Ja bym i o 30zł walczyła. tongue_out
                      Allegro wpłaconą kwotę zwraca, warunkiem jest zgłoszenie sprawy na policję.
                      • cudnaola Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 30.08.13, 11:53
                        a nie wiecie jak to można ugryźć na tablicy? Wczoraj zgłosiłam u nich, że jest to oszust, ale oni chyba nic nie zdziałają? Ja i tak w poniedziałek pójdę na Policje, im więcej nas się zgłosi o wyłudzenie tym może uda się go złapać.
                        • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 30.08.13, 12:07
                          ale w jakim sensie ugryźć?Można tylko zgłosić do administracji.Oni weryfikują i blokują ogłoszenie, usuwają konto.Nie wiem,pewnie też blokują IP. Nic więcej nie zrobią.
                          • cudnaola Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 30.08.13, 12:30
                            no wczoraj do nich pisałam i widze ze i ogłoszenia i konto zostało usunięte...az mnie cos trafia, bo 50zl poszlo na darmo ... no coz, w przyszłości człowiek będzie ostrożniejszy ...
                            • magda79pn Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 13:42
                              ja idę na policję we wtorek
                              • bad_girl10 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 16:44
                                tez mnie oszukano jakis czas temu wlasnie na lezaczek i skoczek fp. zgłosilam na policje, osoba ta byla juz notowana za wyludzenia. i wiecie co mi powiedzieli? ze jesli chce odzyskac kase to bede musiala byc na rozprawie ktora bylaby pewnie za xxx czasu, ale to nie wazne. rozprawia miala byc jakies 500km ode mnie, tak wiec rozumiecie. zrezygnowalam, bo koszty dojazdu wieksze niz straty. a nie moglam "tylko zgłosic", bo albo zglaszam i staram sie o zwrot kasy albo nie zglaszam wcale. chore jak dla mnie. i przez takie cos wieeeele osób rezygnuje uncertain
                                • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 17:15
                                  intuicja mi mówi, że to ogłoszenie

stokke

to ten sam facet, tylko "przeniósł" się do Sanoka, bo chyba za duże zainteresowanie odbiorem osobistym miał w Warszawie wink
                                  • mama1dawidka Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 17:46
                                    To cie intuicja nie myli
                                    Bo zdjecia sa kradzione z ebay.de
                                    Ten stokke sie sprzedaje na ebayu
                                    I idzie juz 411 euro big_grin
                                  • kedro-dasos Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 17:48
                                    Kocyk chyba ten sam. A może znów bombardować go mailami o umówienie się w sprawie oglądnięcia wózka. Znów zdejmie ogłoszenie z tablicy, a może dzięki temu da się uratować kogoś przed utopieniem kasy.
                                    • mama1dawidka Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 17:53
                                      www.ebay.de/itm/Stokke-Xplory-V3-Kinderwagen-mit-sehr-viel-Zubehor-XL-Bilder-siehe-Text-/251327814265?pt=DE_AllesUmsKind_Baby_Kinderwagen_Buggies&hash=item3a844e1a79
        • gniesia007 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 18:59
          Martuska nie ja nie wplacilamsmile
          Chociaz wplacilam zeby bylo smiesznie 1,-zł smile mam za free przelewy
          • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 19:03
            ale czemu wpłaciłaś ten 1zł?
            • gniesia007 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 19:16
              Bo chcialam sprawdzic czy sie odezwie, bo jak podal dane to na tablicy dostalam wiadomosc ze konto zostalo usuniete, wiec w sumie kapnelam sie ze cos jest nie tak, a nie podal ani adresu e-mail ani telefonu do siebie, jedyne co to tylko te dane co wkleilam, wiec wyslalam za pomoca przelewu wiadomosc do niegosmile o co chodzi i to wszystko, wiecej kontaktu nie bylo wiec wiedzialammze to oszustwo i dalam sobie spokoj.
            • zosia.gosia Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 19:44
              dziewczyny ten pan Roman od poprzedniego stokke z W-wy, którego tropiłam poprzez korespondencję na tablicy, swoje wszystkie przedmioty zwinął ale jak wchodzę w korespondencję i klikam "pokaż przedmioogłoszenia tego użytkownika" to wyskakuje inna nazwa osoby sprzedającej i sprzedaje Roman teraz to:
              tablica.pl/oferty/uzytkownik/12n5t/
              Widocznie korzysta z tego samego adresu email
              • gniesia007 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 19:55
                A jak to sprawdzasz, bo u mnie pisze ze konto usuniete i nic takiego nie widze jako pokaz przedmioty uzytkownika?
                • zosia.gosia Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 20:15
                  No właśnie, w archiwum odpowiedzi na tablicy mam odpowiedzi od tego romana.kaszczyc i dalej obok jego nazwy mam "ogłoszenia tego użytkownika" zmienił nazwę na apple, zmienił miasto i dalej sprzedaje. Pewnie huntery, telefon no i wózek znalazły już "użytkowników".
                  Myślę, że przez te 2 dni roman "zarobił" co najmniej 5-7 tys. Straszne jest to ale straszna jest też naiwność kupujących niestety...
                  • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 20:25
                    eee no, jakoś trudno mi uwierzyć, ze ktoś taką kasę może wysłać.Moze z jedna oosbę, góra dwie naiwne znalazł na ten wózek, ale to i tak piszę bez przekonania.
                    Chociaż jak czytam historie oszukanych to aż włos sie na głowie jeży jacy ludzie naiwni, wiec może i zarobił tyle... uncertain
                    I to jest straszne.
              • afroddytta Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 20:08
                Ja też jak cofam się z nieaktualnego już ogłoszenia Stokke to wyskakuje mi ten Apple a nie jego poprzednie ogłoszenia (kalosze plus jakiś iphone), dziwne.
                Kurcze, przerażająca jest taka ilość oszustów, aż odechciewa się przeglądać ogłoszenia uncertain
                • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 20:12
                  od tego czerwonego stokke z Sanoka, co MamaDawidka wrzuciła aukcję z ebay koleś mi odpisał "zdjecia zdjeciami, ale to jest taki sam wózek.Odbiór osobisty".
                  • afroddytta Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 20:32
                    No ten sam to chyba nie, ewentualnie taki sam, żenada po prostu.
                    • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 20:43
                      nie nie, ja miałam na myśli ze ten sam koleś co od tego stokke z Wawy. tongue_out Nie wózek ten sam tylko oszust.
                      • eve_81 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 20:48
                        Ktoś sobie znalazł sposób na życie, szkoda tylko, ze kosztem innych uncertain
                        Obym się nigdy nie nacieła na takiego sprzedawcę.
                        Dlatego jade jutro zobaczyć wozek osobiście big_grin
                        • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 21:18
                          jest na to prosty sposób - nigdy nie robić przedpłat (chyba, ze to transakcja poprzez allegro, wtedy ocena należy do kupującego, sa komentarze, widać staż w serwisie), pamiętać należy ze super okazji nie ma, jeśli już nas kusi jakiś przemiot upierać się przy pobraniu, najlepiej ze sprawdzeniem zawartości (żeby nie dostać 10kilo cegieł). Jeśli sprzedajacy jakimś trafem nie ma konta allegro (;P) i nie zgadza się na pobranie, a odbiór osobisty w grę nie wchodzi to lepiej sobie odpuścić.
                          Wychodzę z założenia, ze lepiej troche załować straconej "okazji" jiż załować, ze się dało naciągnąć na kasę,niekiedy naprawdę grubą.
                          • eve_81 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 31.08.13, 21:26
                            Dokładnie, ja w sumie jestem ostrożna, ale z reguły ufam tez ludziom uncertain
                            • maja1406 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 01.09.13, 09:42
                              tu tablica.pl/oferty/uzytkownik/13OlH/ znowu. Wszystko nowe, a jakie ceny...
                              • aga_1980_31 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 01.09.13, 12:39
                                Hehe ciekawe skąd wziął 5 lat gwarancji na Scoota big_grin
      • mama_1983 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 02.09.13, 22:17
        Witam
        "Michał Klimowicz" także mnie oszukał dałam się nabrać na ten sam wózek maclaren xlr za 100,- plus koszty przesyłki. Ciekawe czy jest nas więcej?
        UWAGA OSZUST:
        Michał Klimowicz
        ul. Partyzantów 31
        26-300 Opoczno
        Bank Pekao sa
        Numer Rachunku: PL 22 1240 6986 1000 0000 0092 7293
        • gniesia007 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 02.09.13, 23:45
          No, szkoda ze dalas sie nabrac, ja niestety nie moge dolaczyc do grona bo nie wplacilam mu na konto na moje szczesciesmile a o 1,- zł bic się nie będę, byc moze jeszcze któraś się nabrała. A co z tym bedziesz robic? Zglaszasz na policje?
          • magda79pn Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 03.09.13, 10:18
            a tu następna:
            tablica.pl/oferta/maclaren-spacerowka-parasolka-ID3zbL3.html
            na kazdym zdjęciu co innego...
            • gie-oska82 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 03.09.13, 11:53
              dokladnie..nawet napisalam jej wiadomosc aby sie okreslila ktory rocznik questa ma na sprzedaz bo wszystkie 3 zdjecia sa roznych rocznikow tongue_out
          • mama_1983 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 03.09.13, 11:32
            Pierwszy i ostatni zakup na tablica.pl dałam się nabrać jak "mała gówniara" nie pomyślałam i dałam się oszukać temu skur....... . Niech się udławi tą stówą jeszcze przyjdzie na Michała Klimowicza (jeśli to jego prawdziwe dane) czas i ktoś go prędzej czy później dopadnie i dostanie za swoje. Ja już nigdy w życiu nie kupie nic przez portal tablica.pl.

gniesia007 napisała:

> No, szkoda ze dalas sie nabrac, ja niestety nie moge dolaczyc do grona bo nie w
            > placilam mu na konto na moje szczesciesmile a o 1,- zł bic się nie będę, byc moze
            > jeszcze któraś się nabrała. A co z tym bedziesz robic? Zglaszasz na policje?
        • 1lplp Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 08.09.13, 00:43
          Witam,
          jest nas więcej, ale ja idę z tym na policję zgłosić wyłudzenie. Proszę taż tak postąpić, wowczas drań dostanie wyższą karę.
          Pozdr.
    • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 03.09.13, 12:17
      a co o tym myślicie?

XT

jakoś za tanio jak dla mnie.
      • mamalusi Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 03.09.13, 13:31
        i jeszcze ten
        tablica.pl/oferta/wozek-joolz-kolor-jeans-super-stan-ID3yu6F.html#e3124a2a61
        a dopiero był na allegro ze Zgorzelca
        w 3 h przemieścił się do Pruszkowa
        allegro.pl/joolz-day-carbon-jeans-spacerowy-glebok-akcesoria-i3507308594.html
        zdjęcia te same
    • monika_jakub Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 08.09.13, 01:13
      czy to nie za tanio jest ? tablica.pl/oferta/wozek-2-w-1-bugaboo-cameleon-piekne-kolory-i-stan-ID3zknB.html#faa9004efc
      • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 08.09.13, 01:18
        ja kupiłam cameleona 2w1 z parasolką i folią za 900zł, ale to był cam pierwszej generacji i fleece. tongue_out
        Tu jest druga i canvas, poza tym wcześniej koleś miał w ogłoszeniu zdjęcie podprowadzone komuś, materiał na budce był fleece na camie pierwszej generacji, a na moje pytanie czy to w końcu pierwsza czy druga generacja i czy fleece czy canvas ukradzione zdjęcie skasował. Czy za tanio to trudno stwierdzić, zalezy jaki stan wózka i jak zalezy mu na sprzedaży, jednak ostrożna by była.
        • magda79pn Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 08.09.13, 07:42
          napisz do faceta i zapytaj gdzie można go obejrzeć, zobaczysz co ci odpisze, jak poda nr konta - to ściema...
    • mon.iqa Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 08.09.13, 21:56
      Kolejna super oferta... Jak mają zamiar wyrzucić stokke to ja go za 20zł przygarnę suspicious
      tablica.pl/oferta/wozki-dzieciece-ID3Bt5H.html#c2795df4c8
      Zdjęcia "pożyczone": tablica.pl/oferta/sprzedam-wozek-stokke-explory-v3-idealny-polecam-ID2fWEf.html
    • mama_1983 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 11.09.13, 21:59
      Witam
      Czy to prawda jakoś wierzyć mi się nie chce:
      tablica.pl/oferta/wozek-maclaren-ID3CXHR.html#959de764ee
      • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 11.09.13, 22:16
        umów się na odbiór osobisty to sie przekonasz. wink
        Generalnie ten wózek to staroć, ja bym nie kupiła go za 100 nawet, wiec moze i sprzedający w końcu oddaje za darmo.Po zdjęciu poznaję, ze był wystawiany juz jakis czas za 150zł i za 100 i nie schodził.Nie wiem tylko, czy to ten sam sprzedajacy czy tylko ktoś zdjęcie starocia pożyczył. wink
        • gie-oska82 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 12.09.13, 12:25
          Niestety znajoma (bez mojej wiedzy) polakomila sie na owego maclarena xt ktorego Martuska wstawiala pare postow wyzej za 300zl i niestety zostala oszukana..niestety przelala cala kase sad

dane oszustki
          Aneta Bilarkiewicz
          Zaciszna 2/31 Grudziadz...

ciekawe czy ktos jeszcze sie polakomil na ta oferte..
          • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 12.09.13, 14:06
            dane pewnie i tak fałszywe.Podaj numer konta, na który zażądano przelewu.Numerów kont tak częato oszusci nie zmieniają.
          • mama_1983 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 13.09.13, 18:23
            Witam
            Znalazłam to na tablicy w sprawie tego maclarena xt: tablica.pl/oferta/maclaren-xt-ID3C7WJ.html#414f6a8218
            gie-oska82 napisała:

> Niestety znajoma (bez mojej wiedzy) polakomila sie na owego maclarena xt ktoreg
            > o Martuska wstawiala pare postow wyzej za 300zl i niestety zostala oszuk
            > ana..niestety przelala cala kase sad
            >
            > dane oszustki
            > Aneta Bilarkiewicz
            > Zaciszna 2/31 Grudziadz...
            >
            > ciekawe czy ktos jeszcze sie polakomil na ta oferte..
            • paula2306 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 14.09.13, 23:08

tablica.pl/oferta/fajny-spacerowy-bugaboo-bee-z-dodatkami-ID3DByx.html#422e1ce801
              A to?
              • afroddytta Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 14.09.13, 23:20
                Umawiaj się na odbiór osobisty to zobaczysz, a najlepiej z innego maila napisz, że bierzesz i płacisz z wysyłką, zobaczysz jak szybko będą odpowiadać na te maile.
              • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 15.09.13, 02:44
                Ja też o tego bee pytałam. wink
                Pani bardzo ugodowa, skora do sporych negocjacji, pobranie nie, ale aukcja tak. Jednak tylko ebay.
                • martuska1982 luźne spostrzeżenie 15.09.13, 03:02
                  Takie bardzo luźne spostrzeżenie mam odnosnie oszustów. Zauważyłam, ze bardzo często podejrzane ogłoszenia (takie które najczęsciej czase weryfikuje jako sciemy oszustów) pochodzą z okolic Nowej Soli. To bee też. uncertain
                  • martuska1982 Re: luźne spostrzeżenie 15.09.13, 03:03
                    na stronce dodajoszusta.pl też często ludzie pisząc dane oszustów wrzucają adresy z Nowej Soli bądź okolic. Oczywiscie adresy te zapewne są trefne (tylko numery konta często takie same) jednak to trochę dziwne...
            • kar-ula Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 14.09.13, 23:17
              To była oferta z mojego regionu, chciałam się nawet tam pofatygować, umawiałam się z babką, miała zadzwonić, jak wróci z pracy. Oczywiście, nie zadzwoniła, a oferta szybciutko zniknęła.
              • paula2306 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 15.09.13, 10:16
                Zdjęcia niestety też kradzione, nawet długo nie musiałam ich szukać w necie uncertain
                www.hugzkisseseveryday.com/2011/04/bugaboo-bee-hot-pink-preloved.html
                • pomilak1 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 15.09.13, 10:59
                  Ja pinkole co się dzieje??!!! uncertainuncertain jak można być taki dupkiem, żeby takie rzeczy robićuncertain Najgorsze jest to, że to często robią MATKI, które okradają innych rodzicówuncertain Mam przykład na sobie ze sławną Mariką, która i mnie oszukałauncertain dzwoniłam kiedyś do tej złodziejki i jak odebrała była wielce zdziwiona o co mi chodziuncertain Żenadauncertain

To ja już raczej nie kupię nic na tablicyuncertain
                  Tylko to się odwraca też przeciwko uczciwym ludziom.
                  • paula2306 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 15.09.13, 11:34
                    Ja sama doznałam olśnienia, ile wokół oszustów, dopiero po przeczytaniu tego wątku. Chyba jestem naiwna, bo nie spodziewałam się, że ludzie mogą być aż tak perfidni.
                  • wrzesniowa_panna Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 15.09.13, 12:15
                    Tablica to tylko odbiór osobisty - udało mi się kupić kilka rzeczy.
                    Jak raz chcialam z przesyłką to jestem teraz 55zl w plecy bo oczywiście przesylka nie dotarła a kontakt się urwał od razu po przelaniu pieniędzy. Heh...
                    • darusia2012 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 15.09.13, 12:28
                      Niedawno sprzedałam wózek poprzez tablicę, pani zrobiła mi przedpłatę na konto, bo stwierdziła "że matka musi ufać matce" uncertain Oczywiście ode mnie wózek dostała, ale mogła gorzej trafić.
                      Sama nie wiedziałam, że tyle oszustwa jest. Gdybym nie czytała tego forum to żyłabym z pełną nieświadomością.
                      • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 15.09.13, 17:55
                        Darusia, dokłądnie tak.Ja kiedys sprzedałam przez tablicę wózek za kwotę 700zł.Pani zrobiła mi przedpłatę. wink
                        Ode mnie oczywiscie wózek dostała, ale równie dobrze mogła trafić na oszusta.
                        Oczywiscie jednak trzeba zaznaczyć, ze WIĘKSZOSĆ wystawiajacych na tablicy to uczciwy ludzie, ale jednak ryzyko trafienia na oszusta jest duże.Poza tym jeśli cena podejrzanie niska,nieadekwatnie wręcz do wartości przedmiotu to ryzyko, że to oszust wzrasta.
                        Tak naprawdę wystarczy trzymać się kilku zasad w kupowaniu przez tablicę na odległosc i nikt nas nie naciągnie.
    • betty1234 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 16.09.13, 10:10
      Czy tym ludziom się nie nudzi? Non stop wystawiają podobne ogłoszenia ... no ciekawe czy ktoś przypadkiem dał się im nabrać sad

tablica.pl/oferta/stokke-xplory-v3-spacerowka-gondola-ID3EQwJ.html#b645d9301b
      tablica.pl/oferta/v3-stokke-z-10-2012-kolor-czarny-zajrzyj-ID3EL4B.html#b645d9301b
      tablica.pl/oferta/wielfunkcyjny-cameleon-bugaboo-2-gen-ID3EQID.html#faa9004efc
      • magda79pn Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 16.09.13, 10:25
        nie, nie nudzi im się, tak taka ich "praca" sad
      • aga_1980_31 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 16.09.13, 10:37
        Hehe kolor czarny dobre wskazuje to na to że wózka nikt na oczy nie widział
        • darusia2012 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 16.09.13, 11:05
          Nie można jakoś tego wyeliminować? MAsakra jakaś
          • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 16.09.13, 12:38
            nie można uncertain
      • tereferefretka Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 17.09.13, 12:24
        nie wiem,czy ktoś od tego 'czarnego' stokke widział go na oczy,czy też nie,ale sprzedawca skłonny jest wysłac za pobraniem, i sporządzić umowę kupna/sprzedaży korespondencyjnie,aha no i odbiór osobisty też możliwy.

więc może nie każda oferta to oszustwo.
        • betty1234 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 17.09.13, 15:37
          no ja nie wiem bo generalnie okolica jak poprzednio Zielonej Góry sad

Dziś znów wózek w "super cenie" z okolic:
          tablica.pl/oferta/bialy-bugaboo-2-cam-naprawde-piekny-wozek-ID3FoZ5.html#faa9004efc
          • betty1234 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 17.09.13, 15:47
            o a tu na ebayu w zakończonych sad
            www.ebay.co.uk/itm/Bugaboo-Cameleon-Black-Chassis-LTD-EDITION-OFF-WHITE-PERFECT-CONDITION-/181164362260?nma=true&si=iyNniPWvsywoClTDOBuPVdAghd8%253D&orig_cvip=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557
        • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 17.09.13, 18:29
          Tereferetka, nawet nie wiesz ilu oszustów jest chętnych na odbiór osobisty. wink
          Tylko dopros się o numer tel.lub prawdziwy adres. wink
          zazwyczaj zgadzają się, a jakże, ale potem milkną. Albo podają tylko nazwę ulicy, albo adres i sobie jedź.Nie obchodzi ich ze pojedziesz i albo trafisz do obcych nie majacych pjęcia o co chodzi, albo do jakiegoś dziwnego obiektu, który nijak nie jest ani domem ani blokiem.

No ale moze tu faktycznie to nie ściema, w takim razie pozostaje komuś z tej miesjcowości się umówić i obejrzeć wózek. wink
          • tereferefretka Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 18.09.13, 10:29
            nie wiem,napisałam z ciekawości, odp co do fioletowego nie dostałam i użytkownik zostal usuniety, no to ok, wiadomo od razu

ale od tego navy dostałam dokladniejsze zdjęcia podwozia, no nie wiem, jak ktoś zainteresowany,moge przeslac mailem szczegóły, ogólnie temat wózkowy mnie juz nie dotyczy,ale że miałam wolna chwile to maila naskrobałamwink
    • afroddytta A ten handlarz na allegro 16.09.13, 13:19
      akurat śledziłam te aukcje
      allegro.pl/listing/listing.php?string=MAMAS+%26+PAPAS+JOOLZ+ZESTAW+P-%C5%83&search_scope=closed
      a teraz
      allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2986250&string=joolz&search_scope=userItems-2986250
      Nie ma to jak wygrać aukcje BCM smile
      • martuska1982 Re: A ten handlarz na allegro 16.09.13, 14:15
        Afrodytko, alurat ten handlarz ostatnio zrobił taką akcję z kilkoma swoimi aukcjami - m.in. rzeczone joolzy, mc mura, quinny buzz, bugaboo cam.
        Zgłosiłam go, ale zadnego ozdewu nie ma od allegro.

A wracajac do tego handlarza o nicku xlukass, pamiętacie? Chodziło wtedy o abc design 3tec. Dwie identycne aukcje, jedna kup teraz, druga licytacja. Już rozkminiłam o co chodziło. wink

Osoba o nicku adbuk123, która kupiła od xlukass na kup teraz ten wózek od razu go wystawiła, bo tak działa.Teraz działała tak z xlanderem.
        Po prostu coś kupuje i od razu wystawia na sprzedaż używając tych samych zdjęc. Liczy na wyższą kwote i zysk, a paczkę, którą powinna dostać od osoby u któej kupuje przekierowuje od razu na adres osoby, która u niej go drożej kupi. wink
        To jest już moim zdaniem bezczelne, oczywiscie na pytanie czy wystawia paragon czy fakturę od marży cisza. wink
        Aaaa, no i zablokowana zostałam. tongue_out
        • martuska1982 Re: A ten handlarz na allegro 16.09.13, 14:21
          Oczywiście gwoli wyjasnienia - handlarz xlukass nie ma nic wspólnego z tym procederem.Po prostu miał pecha, że adbuk123 kupił u niego wózek i pożyczył jego zdjecia.Czy za zgodą nie wiem.W każdym razie żadnego powiazania obu kont nie znalazła.Natomiast drugim kontem użytkownika adbuk123 jest konto kabaret20
          Podobno żona i maż.
          • paula2306 Re: A ten handlarz na allegro 16.09.13, 16:08
            Ten xlukas już wystawił adbukowi negatywa, min. właśnie na to, że ukradł mu zdjęcia
            allegro.pl/show_user.php?search=adbuk123&search_scope=user
    • betty1234 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 24.09.13, 15:13
      Dziewczyny co wy na to? Pamiętałam te fotki z forum pokazywarka.pl/xp6bqh/
      a tu na tablicy znów u sprzedawcy z iphonami sad
      tablica.pl/oferta/stokke-xplory-v3-blue-melange-ID3Jjkf.html#b645d9301b
    • wiedzma000 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 19.11.13, 08:47
      Ja też wpadłam w sidła tablica.pl sad

Chciałam kupić spacerówkę bliżniaczą, taka rekreacyjną na wyjazdy do rodziny żeby dwóch wózków nie targać. Strasznie się napaliłam bo cena 250zł kase wysłałam na początku września a wózka nadal nie mam crying
      Sprawy jeszcze nie zgłosiłam ba nadal mam kontakt ze sprzedająca i nic złego na jej temat w sieci nie znalazłam.
      Znalazłam jej profil na facebooku.
      Dziewczyna twierdzi że złożyła reklamacje na poczcie ale coś długo ją rozpatrują sad twierdzi też że na potwierdzeniu nadania nie ma numeru paczki a to przecież nie możliwe bo poczta nie numeruje tylko listów zwykłych...
      Nie wiem czy jestem zwodzona z ta reklamacją ale na razie czekam. Zgłosić wyłudzenie zdąże a jeśli kłamie to już wiele nie wymyśli bo ile poczta może rozpatrywać reklamacje ?

Drugi taki wózek chciałam odebrać osobiście w Toruniu. Ale sprzedająca od miesiąca nie ma czasu... już nie ma tego ogłoszenia szkoda że tego nie wpisałam bo to był chyba przekręt.
      • aga_1980_31 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 19.11.13, 08:57
        Jak nie ma numeru nadania? Jeśli wysłała paczką to numer nadania jest drukowany na kwitku tylko na dokumencie listu poleconego jest on wpisywany ręcznie ale po pierwsze nie mogła wysłać tą formą wózka a po drugie nie spotkałam się jak żyję żeby nie było numeru nadania. Po za tym jak mogła złożyć reklamację nie mając numeru przesyłki. Ściema jak nic ja bym zażądała zwrotu pieniędzy a jak nie zgłosiła sprawę na Policję.
        • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 19.11.13, 09:38
          Już od roku chyba nawet na listach poleconych i potwierdzeniach ich nadania nie wpisuje się numeru ręcznie, tylko nakleja naklejki z numerem - pewnie po to by nie było wątpliwości jaka cyfra (każdy ma inny charakter pisma).
          Wiedzmo, niech sprzedajaca wyśle ci skan lub zdjęcie dowodu nadania tej paczki to sama numer sprawdzisz. Chociaż jeśli złożyła reklamacje to nie wiem czy go jeszcze ma. Nie pamiętam czy do pisma reklamacyjnego dodaje isę oryginał czy kopie dowodu nadania.
          Na rozpatrzenie reklamacji poczta ma 30 dni od daty złożenia pisma reklamacyjnego.
          Jeśli jakimś cudem nie ma dowodu nadania laska to popros o przesłanie skanu potwierdzenia złozenia reklamacji.
          • aga_1980_31 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 19.11.13, 09:43
            U mnie na listach cały czas jest wpisywany numer ręcznie. Może zależy od poczty.
            • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 19.11.13, 11:04
              a to juz nie wiem czemu, u mnie nawet na małych osiedlowych urzędzikach pocztowych od dawna na tasmach z naklejkami jadą.Tak czy siak grunt, ze numery nadania są i powinny być w przesyłkach rejestrownaych.
              Na moje oko Wiedzmo laska cie zwodzi. uncertain
          • wiedzma000 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 19.11.13, 09:53
            Paczkę miała wysłać 11.09 Reklamację miała złożyć 7.10. Twierdzi, że na początku listopada zaniosła im jakieś pismo ponaglające, które miała napisać jej koleżanka prawniczka. Będę do niej dzwonić w poniedziałek.
            Macie racje jak dalej będzie opowiadać bajki to postawie jej ultimatum i tyle.
            Wiecie ja to naiwna jestem i tak daje się zwodzić, że może rzeczywiście, ze taka biedna i wogóle. Ja tak do wszystkich mam uncertain
            • magda79pn Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 19.11.13, 15:19
              do reklamacji na poczcie nie daje się potwierdzenia nadania, kiedys składałam taką reklamację, musiałam tylko napisać jaki numer nadania, nie zabrali mi dowodu nadania.
              • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 19.11.13, 15:56
                może, nie przyjmowałam nigdy reklamacji. wink
                To tym bardziej powinna dowód nadania mieć.
      • gniesia007 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 19.11.13, 21:46
        A ta reklamacja dotyczy czego, ze wozek wyslala i zaginał na poczcie? Hmm ciekawe bardzo. Dobrze by było nawet gdybyś zadzwoniła na poczte i spytala ich czy była z ich poczty wyslana paczka na takie nazwisko skladajacej, albo podaj adres do ktorego paczka miala byc wyslana i czy była skladana reklamacja, napewno nazwisko jest wpisane, zawsze mozesz powiedziec ze nie chce ci podac numeru nadania osoba od ktorej czekasz na paczke, byc moze cos ci powiedza, pomogą. W innym wypadku możesz im powiedziec ze taka i taka osoba dziala na niekorzysc poczty i kłamie w sprawie zaginiecia paczki na poczcie, oni nie lubią takiego oczerniania.
        • wiedzma000 zglosiłam- zwrócila kase 19.12.13, 12:03
          Dziewczyny normalnie szok. Zgłosiłam na policje że mnie babka na tablicy oszukała i po wizycie funkcjonariuszy w jej miejscu zamieszkania tak się przestraszyła że zadzwoniła po numer konta i już przelała całą kasę smile
          Cieszę się że się wszystko dobrze skończyło smile i już nigdy nie będę kupować tak przez tablicę.
          Albo osobiście albo za pobraniem albo przez allegro.
          hihi już szukam kolejnego wozka big_grin
          • martuska1982 Re: zglosiłam- zwrócila kase 19.12.13, 13:25
            Czyli trafiłaś na nowicjuszkę. wink
            • wiedzma000 Re: zglosiłam- zwrócila kase 19.12.13, 13:39
              na szczęście smile
    • mamalusi cameleon tablica 24.11.13, 20:17
      tablica.pl/oferta/bugaboo-wozek-super-zestawik-polecam-ID4bVlJ.html#faa9004efc
      wydaje mi się, że ostatnie zdjęcie tego wózka jest "zapożyczone" od jednej z forumek i cena też podejrzanie okazyjna jak na II generację
      • pomilak1 Re: cameleon tablica 24.11.13, 20:49
        o Katowice, więc mogłabym odebrać osobiście tongue_out
        • djanuska za darmo w Wałbrzychu 14.03.14, 22:57
          Która mieszka w okolicy?

Odgrzebałam stary wątek, zamiast umieszczać w " promocjach i okazjach"
          • xxcichyxx Re: za darmo w Wałbrzychu 19.03.15, 18:49
            TEMAT poruszany w promocjach dot tego wozka

olx.pl/oferta/bugaboo-okazja-CID88-ID9pH4h.html
        • alicja_2014 Baby jogger city mini GT za 750 zł 21.09.15, 11:55
          Witajcie, uważajcie na tego typu ogłoszenia z BJCM GT, cena jaka jest podana w ogłoszeniach to od 750, 760, 790 i w ogłoszeniu pisze że jeszcze cena do negocjacji. Koleś wystawia ogłoszenia na olx, gumtree, sprzedajemy.pl. Pod nickiem Alicja, Alina i Tomasz. Zdjęcia kradzione i ta cena.... Pamiętajcie o tej wiadomości że jeszcze można negocjować cenę!! Na olx zglosiłam osobiście i na gumtree jedna Dziewczyna która tutaj w postach "sprzedam wózek cz.3" dała ogłoszenie gt i jej zdjecia miał pożniej on. Także napisałam do Niej i załatwiłyśmy go bo na razie na olx nie ma nic. Pozdrawiam smile
          • efjana Re: Baby jogger city mini GT za 750 zł 21.09.15, 12:25
            moim zdaniem najlepiej takie wpisy dawać na sam koniec, bo tutaj się "rozmywają", nic nie narzucamsmile tak mi się tylko wydaje, że byłoby lepiej. zgłoszenie na olx czy gumtree nic nie da, koleś w kółko zakłada nowe konta, zobacz ostatnie 2 wpisy na tym wątku
    • dominiczka87w Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 14.12.14, 17:54
      Nie wiem czy dobry wątek odkopalam wink
      • wodadobra Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 14.12.14, 18:51
        Uważajmy dziewczyny.
        Przed świętami ruch u cwaniaków. A ostatnie wydarzenia opisywane przez dziewczyny np z kakony i ten z allegro (zabijcie - nie pamiętam) i "okazje" z tegoż wątku każą wzmóc czujność. Lepiej dwa razy się zastanowić, nawet skonsultować na forum niż utopić pieniądze, denerwować się i stresować.
        Przypominam, że można wyszukać grafikę - klikamy na zdjęcie w aukcji lub ogłoszeniu prawym przyciskiem myszy i wybieramy Szukaj obrazu w google i wyskakują nam miejsca, w których takie zdjęcie opublikowano.
        Wiele tych pseudookazji można znaleźć na angielskich stronach z ogłoszeniami.
        • betty1234 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 14.12.14, 19:10
          No właśnie dzięki temu sprawdziłam to ogłoszenie z "łużeczkiem" wink A baba ten sam błąd zrobiła i jak pytałam to głupa paliła ale długo nie minęło i ogłoszenia zniknęły smile
          A jak zapytałam o odbiór osobisty to: "wie pani co ja mam to w angli i jeszcze wszystkich rzeczy nie zabralam stamtad wysylka jak i odbior ale odbior dopiero po nowym roku jak juz"
    • karioka1985 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 28.12.14, 11:30
      olx.pl/i2/oferty/uzytkownik/3zd3/
      Jak dla mnie podejrzane. Zdjęcia na 100% kradzione. Radzę uważać.
      • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 28.12.14, 12:54
        wiele z tych zdjęc jest zamieszczanych na naszym allegro, na aukcjach handlarza. Nie pamiętam jednak czy miejscowośc się zgadza.
        • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 28.12.14, 13:23
          allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=38034756

to ten sam sprzedający, w historii ma aukcje i pozostałych wózków wystawianych na olx
          miejscowośc się zgadza
          • karioka1985 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 28.12.14, 15:58
            Dlatego napisałam, ze podejrzane. Nie zmienia to faktu, ze część zdjęć jest kradzionych z innych ogłoszeń (np. Z 2009 roku)
            https://lb3f.lilypie.com/wzxSp1.png https://s2.pierwszezabki.pl/050/0502999d0.png?2045
    • annulka79 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 28.12.14, 15:45
      Dla niektórych takie oszustwa to stałe źródło dochodów ale jak widać jest też zakończenie "działalności":
      www.gazetawroclawska.pl/artykul/3697090,sprzedawal-telefony-i-wozki-dzieciece-ktorych-nie-mial-grozi-mu-do-8-lat-wiezienia,id,t.html
    • betty1234 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 18.01.15, 08:21
      bugaboo bee na olx => byłabym bardzo ostrożna !
      olx.pl/oferta/bugaboo-bee-super-stan-CID88-ID8zcdH.html#4c0754c73d
      www.gumtree.com/p/prams-strollers/for-sale-bugaboo-bee-plus-used-but-in-excellent-condition-plus-sun-canopy-/1097014380
      • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 18.01.15, 08:32
        Ewidentnie oszustwo, bo bee plus, a cena niższa jak za zwykłe bee no i konto od stycznia. wink
        Ja takie ogłoszenia omijam.
        • betty1234 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 18.01.15, 09:50
          Marta próbuję pytać o szczegóły wink na razie dostałam więcej zdjęć ... tych z gumtree smile
          ale przy okazji zgłosiłam do olx.
          • martuska1982 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 18.01.15, 10:31
            Ja też zgłosiłam, bo "chamstwa nie zniese" wink
            • zabaaa1984 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 18.01.15, 14:46
              Ogłoszenie już nieaktualne 😊brawo za spostrzegawczość!
    • betty1234 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 15.02.15, 16:47
      No i kolejne bugaboo bee+ sad Mam nadzieję, że nikt się nie złapie.

olx.pl/oferta/bugaboo-bee-plus-CID88-ID8VUWj.html#4c0754c73d
      www.gumtree.com/p/prams-strollers/immaculate-bugaboo-bee-plus-with-sand-hood-and-footmuff/1100436694
      • madzik29 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 15.02.15, 20:42
        zgłosiłam naruszenie, widze , ze juz nie ma ogłoszenia
        • betty1234 Re: UWAGA na oszustów, a namnożyło się ich... 15.02.15, 22:03
          Ja też jak widzę to zgłaszam. Kurcze, że ciągle tylu oszustów się pojawia sad
    • martuska1982 magiczny quest z olx ;) 22.02.15, 14:43
      Wczoraj za 75zł
      olx.pl/oferta/maclaren-quest-parasolka-CID88-ID923qw.html
      został kupiony i dis osoba która go kupiła wystawia za 150zł
      olx.pl/oferta/maclaren-quest-w-pelni-sprawny-CID88-ID92Ppj.html#76c24d5246
      Sama chęć zarobku nie jest oszustwem, ale kradzież zdjęć bez zgody ich autora no i właścicielka sprzedajaca za 75zł twierdzi, że jedno koło jest uszkodzone.
      Uważajcie jakby co.
      • xxcichyxx Re: magiczny quest z olx ;) 22.02.15, 20:42
        Dzwoniłem do tej Pani co miala za 75 zł i okazalo sie ze spzedała lub oddała koleżance, a co do zdjęć no cóż koleżanka pewnie niechcac robić ściągneła i wystawiła.
        • martuska1982 Re: magiczny quest z olx ;) 22.02.15, 22:04
          Ja pisałam meile z tą panią która wystawiała za 75zł, odpisała mi ze sprzedała ten wózek tej drugiej pani, nie udzielała zgody na użycie swoich zdjęć no i co ważne dodała, że jedno tylne koło jeździ, ale w każdej chwili moze odpaśc i to myślę dośc istotna informacja, bo ta druga pani w ogłoszeniu za 150zł nie wspomina o tym. uncertain
          • xxcichyxx Re: magiczny quest z olx ;) 22.02.15, 22:12
            jak widac różne wersje są w tej sprawie, co nie zmienia faktu że trzeba sie pilnowac maxymalnie.
    • justyna2262 Stokke 23.02.15, 18:47
      Mam nadzieję, że to nie któraś z was kliknęła kup teraz allegro.pl/wozek-dla-malucha-stokke-xplory-v3-czarny-zadbany-i5120789137.html . Ściema jak nic, wózek z ebaya www.ebay.co.uk/itm/Stokke-Xplory-V3-Black-Melange-Pushchair-Free-UK-Postage-/181649574526?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2a4b288a7e . Widać, że sprzedająca niema zielonego pojęcia o stokke. Pisze, że zdjęty jeden hamulec do zdjęcia. Przecież stokke ma tylko 1. smile Pani jeszcze ten sam wózek ma wystawiony na licytacji.
      • magnolia.83 Re: Stokke 23.02.15, 21:04
        Tej Pani z allegro od stopkę zawiesił konto.
        Hmm ciekawe dlaczego?
        • magnolia.83 Re: Stokke 23.02.15, 21:06
          Od stokke zawiesili
          Znowu słownik podmienić mi słowa uncertain
          • victoria1985 Re: Stokke 23.02.15, 22:35
            Ze Stokk-ami trzeba naprawdę uważać , ostatnio poszukuje v4 do kupienia i jak patrzę na niektóre ogłoszenia to aż nie wierze . Próbują v2 sprzedawać za 3000zl gdzie v2 była produkowana 2008 albo wciskać v3 za 4000zl i w opisie umieszczać ze to najnowszy model gdzie nowe v4 kosztuje 4200 .
            • xxcichyxx Bugaboo bee + z OLX 19.03.15, 18:51
              temat poruszony w temacie promocje i okazje

olx.pl/oferta/bugaboo-okazja-CID88-ID9pH4h.html
              • koala0405 Re: Bugaboo bee + z OLX 19.03.15, 18:53
                moim zdaniem to oszustwo
              • koala0405 Re: Bugaboo bee + z OLX 19.03.15, 18:55
                no i ogłoszenie nieaktualne
                • koala0405 Re: Bugaboo bee + z OLX 19.03.15, 18:57
                  pomyliłam się, jeszcze jest to ogłoszenie:
                  olx.pl/oferta/bugaboo-okazja-CID88-ID9pH4h.html#97fc07582a
                • xxcichyxx Re: Bugaboo bee + z OLX 19.03.15, 19:01
                  Pani do mnie zadzwoniła numer 533 294 255 z pretensjami ze ja zwodze, co do ogloszenia jest nadal aktualne.
                  • xxcichyxx Re: Bugaboo bee + z OLX 19.03.15, 19:04
                    xxcichyxx napisał:

> Pani do mnie zadzwoniła numer 533 294 255 z pretensjami ze ja zwodze, co do ogl
                    > oszenia jest nadal aktualne.

Oczywiscie na temat wystawienia na allegro czy dodatkowych zdjec nie ma mowy smilesmile Jeszcze straszy ze mnie poda do tablicy buahahahah smieszne chociaz zaprasza osobiscie i oczywsicie przesyłka za pobraniem jest mozliwasmile
                    • kina82 Re: Bugaboo bee + z OLX 19.03.15, 19:13
                      O napisalismy w tym samym czasie. Skoro mie chce fotek porobic to sciema na pewno bo na all mie kazdy umie wystawic. To sobie datuj. Ewentualnie jak chcesz ją podkurwić to powiedz ze kolega bedzie przejazdem i by podjechal po wozek i umow termin, niech baba ma nerwówke.
                      • xxcichyxx Re: Bugaboo bee + z OLX 19.03.15, 19:22
                        kina82 napisała:

> O napisalismy w tym samym czasie. Skoro mie chce fotek porobic to sciema na pew
                        > no bo na all mie kazdy umie wystawic. To sobie datuj. Ewentualnie jak chcesz ją
                        > podkurwić to powiedz ze kolega bedzie przejazdem i by podjechal po wozek i umo
                        > w termin, niech baba ma nerwówke.

Kobieta osmiesza sie totalnie napisała mi smsa o tresci:

Sprawa zgloszona do OLX a teraz jade na komisarjat policji ciekawe jak skonczy sie panska inwigilacja w moje interesy. Radze znalesc dobrego adwokata .

Poprstu kobieta jest niesamowita buahahah niedosc ze straszy przez telefon to jeszcze smsem. teraz to juz 100% pewne ze to jakies naciagactwo oczywisice otym ze miala camelona 3 to juz zapomniala i zapiera sie . masakra podalem nr tel tej Pani niech ktos zadzwoni i podpyta co teraz powiesmile
                        • koala0405 Re: Bugaboo bee + z OLX 19.03.15, 19:23
                          do mnie odnośnie cameleona pisała Kornelia Bilska
                          • koala0405 Re: Bugaboo bee + z OLX 19.03.15, 19:24
                            aaaa odp odnośnie bee też ta sama osoba
                          • xxcichyxx Re: Bugaboo bee + z OLX 19.03.15, 19:26
                            A do mnie jak zadzwoniła to tez sie przedstawila jako BILSKA lub BIELSKA.
                            A w końcu jak sie skończyło z tym Cameleonem 3 ??
                            • koala0405 Re: Bugaboo bee + z OLX 19.03.15, 19:29
                              nie wystawiła na allegro
                              • xxcichyxx Re: Bugaboo bee + z OLX 19.03.15, 19:32
                                No to mamy kolejna artystke ktora z tego co widac w korespondencji itd probuje naciagnac ludzi.
                                Mam nadzieje ze ktos zadzwoni na podany przezmnei nr i podpytuje sie o wozeksmile
                                • xxcichyxx Re: Bugaboo bee + z OLX 19.03.15, 19:34
                                  Jak jeszcze cos napisze to zapytam sie czy placi podatki od swoich "INTERESÓW" bo to sie ndaje do sprawdzenia skoro twierdzi ze sprowadza z Szwecji to czy płaci cło podatki itd itd smile Czekam aż kts doniej zadzwoni i podzieli sie informacjami co teraz bedzie mowicsmile

xxcichyxx napisał:

> No to mamy kolejna artystke ktora z tego co widac w korespondencji itd probuje
                                  > naciagnac ludzi.
                                  > Mam nadzieje ze ktos zadzwoni na podany przezmnei nr i podpytuje sie o wozeksmile
                                  • ignacy77 Re: Bugaboo bee + z OLX 19.03.15, 21:20
                                    witam, naczytałem sie na tym forum....ale do Pani wystawiającej wózek na olx mam zaledwie pół godziny drogi, zadzwoniłem- bardzo miła kobieta , pojechałem... uprzejmie pokazała mi wózek oraz inny towar.Z czystym sumieniem polecam a i kupiłem wnukowi śpiworek do wózka cena z vat na wszystko faktura.....
                                    Ludzie zastanówcie sie zanim kogoś oczernicie! dziadek Xawerego