Dodaj do ulubionych

Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu

05.01.14, 20:05
Cześć dziewczyny. Od kilku dni przeczesuje forum wozkomanii, czytam namiętnie. Mega szacun dla Waszej wiedzy o wózkach, kiedy wy tą wiedzę opanowałyście? smile Próbuje znależć jakiś wózek, ale im głebiej wchodzę w wasze tematy, tym większy mam mętlik. Próbowałam nawet robić notatki smile * nie śmiejcie się smile ale nic z tego nie wychodzi. Dlatego postanowiłam się zwrócić o pomoc do Was, mega ekspertek. Pod koniec czerwca zostanę mamą i szukam wózka. Wiem że jest sporo czasu ale wole już teraz zacząć sledzić. Jesli zechciałybyście mi pomóc - będę ogromnie wdzięczna. Oczywiście, każdy ma inny gust, oczekiwania- liczę się z tym. Zależałoby na praktycznych radach i podpowiedziach o markach, na które warto zwrócić uwagę. Plan mam taki żeby sprawdzić te kilka firm w sklepie a potem kupić używkę na allegro. Może podam kilka informacji czego szukam. Chciałabym wózek raczej 2 w 1, gondola i spacerówka. Obawiam się bowiem, że nie podołam kolejnym poszukiwaniom. Nastawiam się
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 05.01.14, 20:23
      ja kiedys też robiłam notatki szukajac wózka. big_grin
      znaczy nie tyle notatki co sobie w excelu założyłam plik i tabelkę uzupełniałam big_grin

Ja syna urodziłam zimą i gondolowaliśmy się xlanderm xa i tego na zimę w wersji głębokiej nie polecam, natomiast następną zimę już w spacerówce jeździłam xa na przemian z quinny speedi i speedi na zimę zdecydowanie lepszy - tak samo zwrotny, tak samo dobrze się podbija, ale czuć te 2-3 kilo różnicy w wadze.No tylko, ze on ma budkę kiepską.
      Kolejną zimę jeździłam bugaboo cameleonem, quinny speedi i quinny buzzem. Buzzem z kołem terenowym oczywiscie i jeździło mi się ok, camem też, ale nie było za lekko w głębszym sniegu.
      Jako spacerówka dla maluszka takiego pogondolowego, w załozeniu że to wózek jedyny, fajne byłoby coś z dobrą amortyzacją i dużymi kołami, ale ja takiego nie miałam, więc zostawie plecanie dziewczynom, które wiedzą namacalnie więcej, sprawdziły.
      Mnie osobiscie trudno też wczuc się w oczekiwania mamy, która chce mieć jeden wózek do wszystkiego.ja zawsze mam 2-3 przynajmniej, poza tym zawsze jestem gotowa na ewentualną sprzedaż i kupno kolejnego, jeśli oczekiwania się zmieniają.Z perspektywy mamy, która ma kilka wózków wiem, że wtedy wymagania są elastyczniejsze wobec wózka, na wiele wad przymyka się oko, bo jak nie ten poradzi sobie w zaspach to inny, można lubić kilka i każdy jest do innych zadań.Gdybym miała wybrać spacerówkę dla maluszka po gondolowego na zimę, to serio nie wiem co by było ok.Te spacerówki wózków na paskach typu jedo bartatina ani mi nie podobają się, ani nie wiem czy sa serio fajne.
      • koala0405 Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 05.01.14, 20:39
        Spacerówki Jedo Bartatina nie są fajne dlatego ja dla mojego drugiego dziecka miałam tylko wersję głęboką tj Jedo Betinę, zresztą niedawno ją sprzedałam bo chciałam wypróbować coś innego. Ja trzecie dziecko urodziłam pod koniec lipca i miałam dwie gondole z których mój synek już wyrósł. Obecnie jeździmy różnymi spacerówkami a przez to, że chcę wypróbować inne wózki bo więcej dzieci mieć nie będę to teraz jest ostatnia szansa to spacerówek mam więc sporo. Moje ulubione to Britax Affinity, Baby Jogger City Mini GT, Baby Jogger City Elite /ale dla starszaka/ no i mój ulubiony Mountain Buggy Urban.
    • mami234 Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 05.01.14, 20:38
      dzięki Martusia za obszerną wypowiedź. Może i przekonacie mnie że faktycznie lepiej kupić dwa oddzielne wózki. Póki co jestem zielona, ale jeszcze kilka tygodni studiowania plus sprawdzenia w sklepie i dojdę do tych samych wniosków co wy. Nie upieram się przy swoim, wolę czerpać wiedzę od mądrzejszych smile Co do notatek - to podobnie, excel i wklejam plusy i minusy które znajduje na forum. Ale potem zauważyłam, że ten sam wózek może być dobry latem a zły zimą i wszystko zalezy kiedy się dziecko urodzi. dziękuje smile
      • joapio1 Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 05.01.14, 21:53
        Moje dziecie urodzilo sie pod koniec czerwca, kupilismy jedo fyn. Dobrze sprawdza sie i na chodniku i na lesnej drodze. Natomiast wkurza mnie wyprawa do sklepu gdyz jak dla mnie stelaz jest ciezki. No ale kupowac dwa wozki do sklepu lekki i na spacery masywniejszy? Teraz zaczynam szukac lekkiej spacerowki , ktora bedzie sluzyla mi za jakis czas na wypady do sklepu. Naraziejeszcze kiesi sie w gondoli, a spacerowka od jedo fyn bede uzywac na spacerki przydomowe.
    • mamalusi Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 06.01.14, 00:25
      mam córkę z polowy czerwca i joolza
      w tej cenie spokojnie kupisz używkę, tylko zorientuj się w rocznikach żebyś bubla nie kupiła
      moja córka wzrostowo średnia- nadal jeździ w gondoli, koła pompowane, dobra amortyzacja, wózek bardzo zwrotny, po prostu płynie na spacerze, składanie do ogarnięcia, spacerówka odwracana przód tył. Dobre materiały, przemyślany, ładnie wykończony. Poszczególne elementy łatwo montuje się na ramę- naprawdę nie mam się do czego specjalnie przyczepić. Z opinii, które tu czytałam nie przypominam sobie negatywnych. Zresztą dzięki temu forum i dobrym opiniom go odkryłam.
      Minusy jak dla mnie to mały kosz -ale można dokupić większy na rączkę i duża folia- ciężko mi się ją składa i chyba wszystko smile

• mami234 Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 06.01.14, 14:51
        super dziewczyny, dziękuje za podpowiedzi. Czytam i notuje. I czekam na kolejne do porównania. A co myslicie o Baby Jogger, Bugaboo cameleon lub Mutsy - właśnie na taki okres lato a potem spacerówka zima?
        • mami234 Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 06.01.14, 14:56
          Tak własnie patrze, że Joolz'ów na allegro praktycznie nie ma. Ani używek ani nowych. Gdzie jeszcze można kupić używany wózek?
          • kar-ula Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 06.01.14, 15:15
            Tu na forumsmileDo czerwca Joolz sie na pewno pojawi,tylko musisz systematycznie tu zagladac.Nie mialam Joolza,ale tak jak od roku sledze forum to nie bylo negatywnych o nim opinii.To chyba wozek idealny i sama bym go teraz brala dla noworodka.
    • tosia_s Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 11.10.19, 11:07
      Od tego roku bardzo fajne rozwiązanie mają wózki cybex Priam i Mios. Zmienili gondolkę. teraz jest duża, ma mięciutkie jasne wnętrze i co ciekawe masz bardzo duży panel wentylacyjny w daszku i z przodu gondoli. Poza tym wybierając wózek na lato sprawdź czy materiał ma filtr UV , zazwyczaj jest to 50+. Oczy i skóra niemowlaka bedą dobrze chronione przed mocnym słońcem , poza tym materiał nie będzie blaknął. Cybex Mios ma też bardzo fajne rozwiązanie w spacerówce. Siedzisko jest dostowane do pór roku. Masz ciepła wkładkę na zimę. Wkładkę możesz wyjąć a siedzisko jest wtedy z przewiewnej siateczki. Zresztą Mios, to wózek, przy którym nie musisz juz kupować następnej spacerówki. Fajną wystawe mają w tosi i możesz sobie porównać oba modele, a może coś innego Ci zaproponują.
    • krzysiekbernat Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 28.12.20, 08:27
      Ja ogólnie uważam, że trzeba szukać aż się znajdzie, ja tak miałam z spacerówka pompowana , ona była niestety naszą pietą. Na prawdę ciągle nam coś nie pasowało, ale koła pompowane musiały być - udało się smile
      • dor123 Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 31.01.21, 14:26
        My zawsze wózki i foteliki kupujemy stacjonarnie w sklepach Tosia. Najpierw czytamy w necie, a potem i tak idziemy, żeby "dotknąć" na żywo. Kiedyś napaliliśmy się na wózek i dobrze, ze poszliśmy do sklepu,ponieważ nie mogłam go wygodnie złapać, a muszę wnosić wózek po schodach. Także każdy ma inne priorytety wink Poleca
    • boss.paula Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 24.06.21, 21:17
      Zerknij sobie na anexa- mają fajne modelesmile Sama mam model e/type i jestem z niego zadowolona. Jakościowo świetny a cenowo wychodzi przystępnie. I co fajne, gondolę ma odpinaną jedną ręką co bardzo ułatwia transport całego wózkasmile
    • favoritetoys Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 01.10.21, 12:10
      Polecam wózki Camarelo, solidnie wykonane z modnym designem. Ja swój kupiłam na favoritetoys.pl/Camarelo-c562.
    • aga.jasin Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 07.03.22, 15:11
      A ja juz po dylematach wózkowych, cięzko było wybrac bo dużo ich na rynku. Lubię nowości, a trochę znudziło mi się co wszyscy na różnych forach polecają i dlatego kupiłam Zokky. To nowa marka ale wózek po prostu śliczny. Wygląda elegancko, a ja zamierzam zatrzymać go dla drugiego dziecka, wiec nie chcę by się znudził. Sprawuje się bardzo dobrze, choć używam dopiero od dwóch tygodni, to na pewno mogę napisać że jest bardzo ładnie wykonany.
    • anastazjaalicja Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 25.05.22, 11:16
      jak szukasz 2w1 to polecam ten larktale.pl/kategoria/lekki-wozek-spacerowy-2w1 ja mam go już ponad rok, teraz korzystam wyłącznie ze spacerówki bo Adaś wyrósł z gondoli. Jest super wygodny i lekki, a do tego jest fajnie wyposażony. W zasadzie w zestawie jest praktycznie wszystko co Ci się przyda bo dają wkładke dla noworodka, wózek ma pałąk i tackę dla dziecka. Oparcie rozkłada się na płasko więc jak Adaś usnie podczas spacerku to jest mu wygodnie. Polecam
    • wojciechowska.mila80 Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 23.07.22, 15:16
      Ja zastanawiam się nad wózkiem od Anex Baby. Z tego co czytałam to mają bardzo dobrą jakość i różne rodzaje wózków do różnych zapotrzebowań.
    • eduarda2509 Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 04.10.22, 00:00
      Polecam Air-Z firmy Anex. Fajny, poręczny wózek. Można go ustawić według potrzeb, a także złożyć kiedy trzeba go przenieść.
    • jeanette993 Re: Jaki wózek dla dziecka urodzonego w czerwcu 28.02.23, 13:11
      mi osobiście bardzo sprawdził się ten wózek webep1.com/go/de408316e9
      prezentuje się świetnie! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka