mala.ona
16.12.15, 22:56
Przejrzałam już chyba wszystkie wątki i nadal nic nie wiem

Pomóżcie.
Mam na stanie 2 dzieci: 1,5 miesiąca i 2,5-latkę.
Wydawało mi się, że tradycyjna gondola + dostawka babyboard to będzie dobre rozwiązanie. Ale starszej po pierwszych zachwytach nad nowością czyli dostawką spacery przestały się podobać. Sporo już chodzi na spacerach, jeździ na rowerku biegowym, hulajnodze ale zdarzają się też dni kiedy tylko wózek, w którym też od czasu do od czasu ucina drzemki.
Efekt jest taki, że spacerujemy teraz na 2 wózki - starsza w parasolce z mężem/mamą, ja z gondolą

I poważnie zastanawiam się na wózkiem dla dwójki bo chce być i niezależna, i bardziej mobilna kiedy męża brak. A spacery uwielbiam. Myślę, że takie rozwiązanie będzie potrzebne tylko na kilka miesięcy bo na wiosnę starsza idzie do przedszkola ale być może podwójny wózek też się przyda na odbieranie z przedszkola (?)
Podobają mi się phil&teds ale zastanawiam się czy to dobre rozwiązanie dla 1,5 miesięczniaka. Młoda w kokonie a starsza na górze. Czytałam, że w kokonie nie ma za dużo miejsca dla niemowlaka. Prawda?
A za jakiś czas jak młodsza podrośnie - jak długo będzie jej wygodnie na dole?
Czy ktoś ma dzieci z taką różnicą i może się podzielić doświadczeniami?
Warto inwestować w kolejny wózek? W ten wózek? A może inny?
Może przeczekać zimę i zobaczyć jak będziemy funkcjonować jak zacznie się przedszkole starszej?
Choć cały czas kusi mnie ten wózek bo wydaje się być świetnym rozwiązaniem, np na wyjazdy weekendowe, wakacje.
Doradźcie, proszę.