Dodaj do ulubionych

Podwieźdupka dla dwojga

19.12.15, 13:09
Potrzebuję jak w temacie, córka 2 lata 3 miesiące, syn 7 miesięcy. Córka już w zasadzie w wózku nie jeździ, sprzedaliśmy Britaxa B-dual, bo nie chciała do niego wsiadać. Teraz syn jeździ Navingtonem Scoonerem, a młoda albo na nogach albo jak się zmęczy to mamy Lascala doczepionego do wózka. Ale czasem dzieci zostają z babcią, no i chętnie by wyszła na spacer, ale boi się z młodą na nogach, że jej ucieknie, że nie będzie chciała iść, no i co wtedy. No i do marketów też by mi się jakaś podwieźdupka przydała, co by obskoczyć dużo sklepów i mieć dzieci spacyfikowane i wolne ręce. Coś małego musi być, bo będzie albo w aucie, albo w małym przedpokoju u babci mieszkać smile Do głowy mi przychodzi tylko Maclaren Twin Techno, może być? Np. ten allegro.pl/maclaren-twin-techno-dla-dwojki-dzieci-i5871311399.html warto? Jak najtańszy, bo z kasą cienko.
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Podwieźdupka dla dwojga 19.12.15, 14:43
      A możesz podjaechać do jakiegoś sklepu z wózkami i zobaczyć taką podwójną parasolkę? Moim zdaniem warto abyś zobaczyła o czym mowa, bo moim zdaniem te wózki, ani małe (szczególnie pod złożeniu), ani lekkie, a obawiam się, ze babcia jeszcze może się bardzo umęczyć uncertain Miałam kiedyś w domu podwójną parasolkę chyba easygo (czy coś takiego) dostałam gratis do EW duo i to było straszne, wózek był megaciężki i nieporęczny, rozłożenie go to było moegwyzwanie, a po rozłożeniu kobyła, bez właściwości jezdnych, na pusto po salonie cieżko było się tym poruszać.
      Maca XT miałam teraz niedawno pojedynczego i parasolek nie lubię i prowadzenie pojedynczej dla mnie mało komfortowe porównujac z dużym wygodnym wózkiem, obawiam się, że z podwójną może być też niełatwo.
      Moim zdaniem warto abyś na żywo zobaczyła sobie takie wózki żeby potem się nie stresować jak kupisz przez net smile
      • cleo1976 Re: Podwieźdupka dla dwojga 19.12.15, 14:52
        Dzięki, poszukam w takim razie gdzieś stacjonarnie smile
        • cuqiereq Re: Podwieźdupka dla dwojga 19.12.15, 15:10
          Moim zdaniem też podwójna parasolka to raczek kiepski pomysł. Ciężko będzie się prowadzić z jednym dzieckiem albo z obojgiem gdy mają różną wagę, do tego brak łączonej rączki - podbić to będzie ciężko. Patrz też na manewrowość między półkami w klepie i w bramkach/kasach itp.. podwójny się przydaje bardzo, potem coraz rzadziej ale jednak. Może za szybko britaxa sprzedałaś?
          • afroddytta Re: Podwieźdupka dla dwojga 19.12.15, 16:59
            Kup za grosze p&T nawet staruszka, ja takiego mam i mechanizmów brak wiec wszystko działa, bajerow tez nie ma ake jedzie ok nawet z 2 sporych dzieci, na pewno babci bedzie wygodniej go prowadzić i wszędzie sie zmiescicie. Ja go miałam jako samochodowy/awaryjny aby wlasnie w razie potrzeby dwójkę opanować. Młodsze woziłam na głównym siedzisku a starsze wsiadało kiedy chciało, a jak młodsze zasnęlo to rozkładałam oparcie i jak starszak musiał usiąść to przekonałam dodatkowe siedzisko na gore. Na takie potrzeby jak Twoje czegoś w tym typie bym szukała.
            • cleo1976 Re: Podwieźdupka dla dwojga 19.12.15, 21:25
              Ale córka za żadne skarby nie chciała mi już wsiąść do Britaxa na dolne siedzisko, a w górnym w zimowej kurtce miała po prostu ciasno i niewygodnie. Zresztą mi też nie było wygodnie sięgać do młodszego na dół żeby to podać smoczek, to grzechotkę itp. Podejrzewam że z P&T byłoby podobnie. Ona po prostu miała ograniczoną widoczność tam na dole i stąd niechęć do jazdy. Teraz jak ją wkładam do Scoonera a młodego do chusty czy nosidła to jeździ nawet chętnie. Stąd pomysł, że w wózku gdzie siedziska są obok siebie będzie wszystko ok. A może jest jakiś wózek nie parasolka ale w miarę kompaktowy, tzn. na przykład łatwo się demontuje koła i składa się wtedy zupełnie na płasko?
              • cuqiereq Re: Podwieźdupka dla dwojga 19.12.15, 21:29
                Racja, też myślę że to mogło być z powodu ustawienia siedzeń. Moje też wolą jeździć obok siebie. Powiem ponowniewink że nipper jest the best. Składa się na płasko i można zdjąć łatwo koła i ma tylko 72 cm! wink
    • thea19 Re: Podwieźdupka dla dwojga 20.12.15, 13:55
      do tego co masz dokup smycz i babci nie ucieknie
      • afroddytta Re: Podwieźdupka dla dwojga 20.12.15, 18:41
        Ale jak powie ze nie idzie to babcia na smyczy jej nie bedzie ciągnęła ??
        • afroddytta Re: Podwieźdupka dla dwojga 20.12.15, 18:41
          tongue_out
          • thea19 Re: Podwieźdupka dla dwojga 20.12.15, 18:47
            jak nie ma wyjscia to nie ma. szelki na plecy a jak sie buntuje, to kolczatke na szyje wink
    • cleo1976 Re: Podwieźdupka dla dwojga 21.12.15, 17:36
      A coś takiego warto olx.pl/oferta/podwojny-wozek-mountain-buggy-CID88-IDbUQPf.html ?
      • afroddytta Re: Podwieźdupka dla dwojga 21.12.15, 18:26
        Koleżanka o niego pytała, oni nie wysyłają tylko odbiór osobisty, więc jak możesz obejrzeć to zobacz.
        Tylko on po złożeniu bedzie ogromny!
        • cleo1976 Re: Podwieźdupka dla dwojga 21.12.15, 18:29
          No to odpada, po pierwsze mam za daleko, a po drugie jak ogromny to nie dla mnie. Cóż, szukam dalej.
          • cleo1976 Re: Podwieźdupka dla dwojga 21.12.15, 18:30
            A, a smycz dla młodej odpada, bo babcia dwóch "psów" nie uciągnie. Oprócz dzieci zabiera też mojego sznaucera na spacery smile
    • koala0405 Re: Podwieźdupka dla dwojga 21.12.15, 18:42
      a ja bym kupiła ponownie podwójnego BOB-a :
      pokazywarka.pl/v9izlx/
      Im cięższy ładunek tym lżej się go prowadzi a sam wózek waży ok 12 kg.
      Jest używany na olx ale cena hmmmm choć nowy ponad 2600 zł kosztuje
      • tg76 Re: Podwieźdupka dla dwojga 21.12.15, 18:48
        Cleo wysłałam Ci mail na gazetowego ale wrócił uncertain jakiego używasz, może odezwij się na mój tg76
        • cleo1976 tg76 21.12.15, 20:07
          Wysłałam maila.
      • cleo1976 Re: Podwieźdupka dla dwojga 21.12.15, 18:52
        Totalnie nie na moją kieszeń sad
        • cuqiereq Re: Podwieźdupka dla dwojga 21.12.15, 20:19
          Zobacz jeszcze britax b agile double, city mini double (na olx widziałam jakiegoś za ok 300-400 zł z małym rozdarciem), city mini gt (ale jest większy) no i nadal nipper- najtańszy na olx jest za 450 (v1 staruszek) ale jak sprawny to czemu nie? Albo upoluj w uk - można do 100£ znaleźć nippera nawet v3 czasami a v2 to już spokojnie. Potem bez straty odsprzedasz. Moim zdaniem to inwestycja warta pieniędzy. U nas dziadkowie biorą dziewczyny tylko z podwójnym wózku na spacer. Reszta to tylko jeden pod drugim albo jeden za drugim tzw tramwaj.. jak zoom.
          • gleana Re: Podwieźdupka dla dwojga 21.12.15, 20:26
            A Micralite Twofold? Tylko kompletnie nie orientuję się co do ceny i gdzie kupić 😕
            • cleo1976 Re: Podwieźdupka dla dwojga 21.12.15, 20:31
              Micralite to zupełnie nie moja bajka. Spojrzę jeszcze na tego britaxa i BJCM double.
          • kin_ga83 Re: Podwieźdupka dla dwojga 21.12.15, 20:33
            Nipper fajny, tylko jak szukałam to z Wielkiej Brytanii nikt mi nie chciał wysłaćuncertain
            • cuqiereq Re: Podwieźdupka dla dwojga 21.12.15, 20:41
              Bo oni mają bardzo drogą wysyłkę, ja kupuję w uk i sama zamawiam kuriera na swój koszt z polski (za ok 60-100zł) zależy od paczki. Nie pytaj tylko kupuj a potem mów że swojego kuriera zamówisz pod wskazany adres. Muszą tylko zapakować wg standardów kurierskich
              2a +2b +h = mniej niż 300 cm przy czym h to najdłuższy bok. Ja zamiawiam DPD i zawsze jest super - paczka idzie 3 - 5 dni. Ostatnio nawet nieregulaminowo facet zapakował (wystający element) a i tak dostarczyli bez dodatkowych opłat).
              • cuqiereq Re: Podwieźdupka dla dwojga 21.12.15, 20:50
                www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5853162614
                Jeszcze takie coś znalazłam, ma ponoć 77 cm i używki też jakieś widziałam chyba..
                • cleo1976 Re: Podwieźdupka dla dwojga 21.12.15, 21:31
                  Nie podoba mi się ten Hauck sad
                • afroddytta Re: Podwieźdupka dla dwojga 22.12.15, 09:56
                  Miałam pojedynczego Haucka i był dramat, więc podwójny tym bardziej bez szału będzie, nie ma co, szczególnie za taką kasę.
              • kin_ga83 Re: Podwieźdupka dla dwojga 21.12.15, 21:58
                Może o jest sposób...
                Ale większość sprzedających ma tylko odbiór osobisty, wtedy też kupujesz?
                • cuqiereq Re: Podwieźdupka dla dwojga 21.12.15, 22:04
                  Tak, wtedy też kupuję i czasem się zdarza że i tak nie chcą wysłać ale zazwyczaj wysyłają. Płacę przez payPal mam 100% pozytywnych komentarzy. Proszę tylko żeby zapakowali a kurier przyjedzie z dokumentami i odbierze paczkę za którą ja zapłacęwink
                  Na ebay to jest bardziej skomplikowane bo są zasady chroniące szczególnie kupujących i dlatego się boją. Ale warto próbować. Może 5 odmówi a jeden się zgodziwink
                  • cleo1976 Re: Podwieźdupka dla dwojga 05.01.16, 08:24
                    No i kupiłam jednak parasolkę Silver Cross, właśnie do mnie jedzie. Zobaczymy jak będzie. Kupiłam taniutko więc jakby coś było nie tak to mi żal nie będzie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka