Dodaj do ulubionych

Wózek dla bliźniąt - jako drugi do bugaboo donkey.

13.09.18, 12:11
Jeździmy bugaboo donkey, którego uwielbiamy.
Wiadomo jak każdy wózek ma swoje minusy, ale plusy je rekompensują 😉
Teraz gdy dzieci mają dwa latka zdecydowałam się na zakup drugiego wózeczka.
Mniejszego, coś typu parasolka. Wygodnego, poręcznego, lekkiego. I co najważniejsze. Musi być wygodnie dzieciom i musi się dobrze podbijać..
Optycznie najbardziej podoba mi się mountain buggy nano duo. Spotkałam dużo pochlebnych recenzji, ale obawiam się kupowania go całkiem w ciemno...
Mam 172 cm wzrostu i obawiam się wysokości rączki 98 cm. Słusznie?
Maclaren -wiem naczytałam się sporo opinii o złym podbijaniu i uderzaniu noga w tylne koło...
Pliko mini twin... podobno głośny. To mi nie przeszkadza. Ale jak się podbija?
Nie wiem co jeszcze brać pod uwagę...
Może coś mi podpowiecie?
Może jakieś spostrzeżenia na temat wymienionych przeze mnie wózków? Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: Wózek dla bliźniąt - jako drugi do bugaboo do 13.09.18, 19:42
      Co do rączki, moze być mało ale niekoniecznie. Zmierz na jakiej wysokości jest rączka w waszym wózku, tak ustawiona komfortowo, pomoże zdecydować bo sam wózek wydaje sie niezły.
      Moim zdaniem pojedyncze rączki w parasolkach w przypadku wózków podwójnych są bardzo niewygodne, ale to moje zdanie.
      Może popatrz na Baby Jogger City Mini Gt w wersji podwójnej? choć to już nie taki bardzo lekki, ale poreczny w składaniu.
      • sinaga Re: Wózek dla bliźniąt - jako drugi do bugaboo do 13.09.18, 21:50
        Baby jogger Citi mini GT jest super. Znam go. Jest jednak za duży. Chodzi mi o lekki wózek podróżny, na wyjście do galerii itd. GT jest komfortowy dla malucha (nawet bardziej niż bugaboo moim zdaniem) ale ogólnie szukam czegoś małego...
        To nano mnie kusi...
        • shumari Re: Wózek dla bliźniąt - jako drugi do bugaboo do 14.09.18, 09:59
          Nano wydaje się być ok, nawet się do niego przymierzalam. Zwróć tylko uwagę, ze złożona budka wystaje powyżej raczki, zakrywając tak jakby ręce. Nie wiem czy akurat Tobie by to przeszkadzało, ale mnie wkurzałalo maksymalnie i ostatecznie go. Ie kupiłam
          • sinaga Re: Wózek dla bliźniąt - jako drugi do bugaboo do 15.09.18, 01:01
            Rączka na wysokości 98 cm i budką leżąca na ręce. Dwa widoczne minusy.
            Idealne ustawienie wysokosci rączki bugaboo to 104 cm. Trudno mi ocenić tą różnice... Czy będzie do zaakceptowania. Może ktoś ma doświadczenie większe? A budką leżąca na rączce... też budzi moje wątpliwości.
            • annulka79 Re: Wózek dla bliźniąt - jako drugi do bugaboo do 15.09.18, 16:42
              Britax Holiday Double, wiem że podwójna, a w zasadzie potrójna raczka ale oparcie wysokie i poręczny w przenoszeniu.
              • straggly Re: Wózek dla bliźniąt - jako drugi do bugaboo do 18.09.18, 15:52
                A nipper podwójny za duzy bedzie? Bajecznie sie prowadzi i podbija.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka