martischa
10.10.11, 01:04
Witam! Mam pewne wątpliwości. Mój synek dwa dni temu skończył 8 miesięcy. Jednak ani nie raczkuje ani nie siada, nie staje w łóżeczku, dosłownie nic. Jedynie co to potrafi się "turlać" z boczku na bok. On nawet nie "pełza". Nie wiem czy się martwić, czy przyczyną może być to, że jest pulchniutki - waży ok 10 kg.
No i ząbków też jeszcze nie ma, wiem że dzieciom różnie wychodzą ząbki ale czy to normalne, że w tym wieku nie ma ani jednego ząbka? Mam starszą córcię - jednak ona i szybko siadała, stawała, chodziła i ząbkowała - stąd te moje wątpliwości.
I ostatnia sprawa - kilka dni temu zauważyłam, że niekiedy mały ma krzywo oczka, tzn ucieka mu czasem prawe, czasem lewe dosłownie na sekundę lub dwie. Do okulisty jesteśmy zapisani za dwa miesiące - takie terminy. :( Jednak ja się martwię czy to oznacza zeza? Czy jest możliwość, że to samo minie? Czy to oznacza okularki? Dodam, że ja miałam zeza będąc dzieckiem (zoperowano mi jak miałam 14 lat). Na internecie jest tyle opinii, że trudno się połapać co jest prawdą co nie, a do czasu wizyty to oszaleję :(