Dodaj do ulubionych

-- Forumowa impreza integracyjna --

13.02.11, 22:22
Tak sobie myślę, że forumowanie forumowaniem, ale warto by było poznać się w realu i pogadać sobie przy piwku :) Więc kilka pytań:

1. Czy w ogóle jesteście zainteresowani forumową imprezą integracyjną? Oczekuję odpowiedzi twierdzącej :)

2. Jakie dni Wam pasują - jakiś dzień powszedni czy weekend? Ja obstawiałbym powszedni, bo pewnie wiele osób na weekendy śmiga poza miasto.

3. Lokalizacja. Myślałem o "Gnieździe Piratów" (to tuż koło Trasy Toruńskiej, blisko Broniewskiego), ale może proponujecie jakieś inne lepsze miejsca? Na Bielanach oczywiście :)

No to tyle, czekam na Wasz odzew :)
Obserwuj wątek
    • gwiazdka_89 Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 13.02.11, 22:46
      Mimo iż nie jestem mieszkanką Bielan, zdecydowanie popieram ten pomysł:)
      • lukasz.1978 Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 13.02.11, 22:48
        > Mimo iż nie jestem mieszkanką Bielan, zdecydowanie popieram ten pomysł:)

Już ja Ci się pointegruję! :))

Lub też przemawiając bardziej oficjalnie - serdecznie zapraszam nową forumowiczkę na forumową imprezę :)
        • gwiazdka_89 Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 13.02.11, 22:53
          Dzięki za zaproszenie:))
          Na pewno postaram się być, gdyż kiedyś mieszkałam na Bielanach i chętnie poznam innych forumowiczów, a szczególnie założyciela forum:))))))))))))))))
          • lukasz.1978 Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 13.02.11, 22:59
            > Dzięki za zaproszenie:))
            > Na pewno postaram się być, gdyż kiedyś mieszkałam na Bielanach i chętnie poznam
            > innych forumowiczów, a szczególnie założyciela forum:))))))))))))))))

My się już chyba co prawda znamy, ale zawsze nic nie stoi na przeszkodzie, aby poznać się jeszcze raz :)) :*
            • gwiazdka_89 Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 13.02.11, 23:07
              Hm, może i się znamy ale tak naprawdę z biegiem czasu chyba zbyt mało o sobie wiemy.......
    • elfkabezhaltera Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 14.02.11, 11:57
      lukasz.1978 napisał:

> Tak sobie myślę, że forumowanie forumowaniem, ale warto by było poznać się w re
      > alu i pogadać sobie przy piwku :) Więc kilka pytań:
      >
      > 1. Czy w ogóle jesteście zainteresowani forumową imprezą integracyjną?
      Nie
    • 0ffka Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 15.02.11, 10:42
      Bardzo dobry pomysł. Np dziewczyny z forum Kobieta świetnie bawiły się na takim spotkaniu.
      • nalezyta_starannosc Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 15.02.11, 18:17
        1) tak - bardzo chetnie

2) obojetne byle po 19

3) typowa bielanska bolaczka - gniazdo ok, ale moze byc jakis koncert (nie chodzi nawet o szanty ktorych nie lubie ale o halas). duzego wyboru jednak nie ma - ew. to

www.honey.com.pl/
        ... mozna tez do wiosny poczekac i w plenerze cos urzadzic... do tego bielany akurat bardzo dobrze sie nadaja :D
        • lukasz.1978 Dzięki! 15.02.11, 18:26
          Dzięki za pozytywny odzew! No to już byłyby 3 osoby czyli nie tak źle :) Czekam na kolejne zgłoszenia :)

Co do lokalizacji, to jest to oczywiście do obgadania, co do Gniazda się nie upieram, tak mi do głowy przyszło, bo tam już bywałem (choć czy są koncerty czy nie, można sprawdzić).

Co do Honey, to uczciwie mówiąc nigdy tam nie byłem, choc mam dwa kroki - po prostu mam znakomitą większośc znajomych spoza Bielan, więc spotykamy się raczej w centrum. Aż muszę obejrzeć sobie to Honey :) Atutem byłaby na pewno lokalizacja - Gniazdo jest na samym krańcu Bielan, Honey znacznie bliżej centrum dzielnicy.

Tak czy siak czekam na kolejne głosy :)
        • ginger43 Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 15.02.11, 18:30
          Jestem na tak, ale wydaje mi się, że trzeba trochę więcej czasu, żeby się trochę lepiej "poznać" wirtualnie. Widzę, że niektórych już znam realnie :)

Co do linku restauracji Honey - uprzejmie donoszę, że kilka dni temu widziałam plomby na drzwiach :( a lokal jest do wynajęcia, jakby co po drugiej stronie ulicy jest Primavera, nasi znajomi dość często spotykają się tam z przyjaciółmi i sobie chwalą.

restauracjaprimavera.prv.pl

................................................................
          Obowiązkiem każdego szczęśliwego kota jest radosne mruczenie! Mru, mru, mru...
          • lukasz.1978 Honey faktycznie zamknięte 15.02.11, 20:43
            > Jestem na tak, ale wydaje mi się, że trzeba trochę więcej czasu, żeby się troch
            > ę lepiej "poznać" wirtualnie. Widzę, że niektórych już znam realnie :)

Dlatego nie upieram się, że musi być "teraz albo nigdy". Ważne, że idea ma jakiś tam oddźwięk, a jeśli faktycznie potrzeba nieco więcej czasu, no to się poczeka :)

> > Co do linku restauracji Honey - uprzejmie donoszę, że kilka dni temu widziałam
            > plomby na drzwiach :( a lokal jest do wynajęcia, jakby co po drugiej stronie ul
            > icy jest Primavera, nasi znajomi dość często spotykają się tam z przyjaciółmi i
            > sobie chwalą.

Aż się przeszedłem sprawdzić, Honey faktycznie zamknięty na głucho i faktycznie wisi info, że lokal do wynajęcia. W Primaverze tez nie byłem nigdy, ale działa, światło się w srodku świeci, więc już coś :)
            • ginger43 Re: Honey faktycznie zamknięte 02.03.11, 21:46
              lukasz.1978 napisał:

> Aż się przeszedłem sprawdzić, Honey faktycznie zamknięty na głucho i faktycznie
              > wisi info, że lokal do wynajęcia. W Primaverze tez nie byłem nigdy, ale działa
              > , światło się w srodku świeci, więc już coś :)

Czyżbyś wyznawał zasadę: nie wierz nigdy kobiecie, że sprawdzałeś? :P
              ................................................................
              Obowiązkiem każdego szczęśliwego kota jest radosne mruczenie! Mru, mru, mru...
              • lukasz.1978 Re: Honey faktycznie zamknięte 02.03.11, 23:05
                > Czyżbyś wyznawał zasadę: nie wierz nigdy kobiecie, że sprawdzałeś? :P

Eee, raczej w ramach spaceru - mieszkam jakieś 800 metrów obok, to co się miałem nie przejść? :))
                • slonce_bielan Re: Honey faktycznie zamknięte 03.03.11, 13:30

Jest jeszcze czu-czuczu pub przy kortach tenisowych - może tam?

Ja co prawda tam nie byłam, ale słyszałam, ze fajny. Może ktoś z was był?
                  • slonce_bielan Re: Honey faktycznie zamknięte 03.03.11, 13:31

No i całodobowy jest więc można szaleć do białego rana :D
                    • lukasz.1978 A gdzie to jest? 03.03.11, 13:53
                      Gdzie jest dokładnie to Czuczu? Skoro przy kortach, to gdzies koło AWF?
                      • slonce_bielan Re: A gdzie to jest? 03.03.11, 15:07
                        A to Ty myślisz, że na Bielanach korty tylko koło AWF są? :D

Chodzi mi o te na ul. Esej, tam obok nich jest czu-czu.
                        • slonce_bielan Re: A gdzie to jest? 03.03.11, 15:10
                          Wiem, że tam dużo ludzi chodzi, przynajmniej w lecie, bo słychać :D
                          I sylwester tam był też.

Mieszkam niedaleko, ale jakoś nie było okazji, żeby tam zajrzeć.
                        • lukasz.1978 kORTY 03.03.11, 15:32
                          > A to Ty myślisz, że na Bielanach korty tylko koło AWF są? :D

Takie mam pierwsze skojarzenie - jak słyszę o kortach na Bielanach, to myślę w pierwszej kolejności własnie o AWF - oczywiście nie ujmujac niczego innym bielańskim kortom :)
    • janigor1 Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 15.02.11, 23:18
      Chętnie!!!
      • janigor1 Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 15.02.11, 23:23
        Najlepiej po 19.00 i oczywiście na Bielanach.
    • lato1916 Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 16.02.11, 11:07
      1. Odpowiedź twierdząca :)
      2. Ja jestem raczej za weekendem, w tygdniu trzeba do fabryki wstawać, a doświadczenie podpowiada, że po różnego rodzaju integracjach czasami jest ciężko.
      3. Jako pierwszy lokal przyszedł mi do głowy Arab na Kępie Potockiej, ale to musielibyśmy wkroczyć na żoliborskie tereny... Gniazdo jest ok, poza tym nie znam dużo więcej lokali na Bielanach :)
      • lukasz.1978 Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 16.02.11, 15:44
        > 3. Jako pierwszy lokal przyszedł mi do głowy Arab na Kępie Potockiej, ale to mu
        > sielibyśmy wkroczyć na żoliborskie tereny...

Oj raczej nie wkraczajmy na Żoliborz :)) A tak na poważnie, to Arab ma jednak zasadnicza wadę - jest słabo dostępny komunikacyjnie z większości Bielan.
    • slonce_bielan Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 01.03.11, 01:30
      Jak najbardziej :)

Raczej weekend, w tygodniu też może być, ale wieczorem i krócej. :)

Miejsce nie ma znaczenia.
    • lukasz.1978 23 marca (środa), 19:00 - pasuje? 09.03.11, 14:44
      Proponuję 23 marca (środa), 19:00, Na Rogu Cafe (Kochanowskiego/Rudnickiego):
      www.narogucafe.pl/cafe.html
      Czy są chętni i czy wszystkim pasuje?
      • lato1916 Re: 23 marca (środa), 19:00 - pasuje? 09.03.11, 15:51
        Chętni są :) Na razie pasuje, chociaż to środek tygodnia, zawsze może coś nieplanowanego wypaść...
      • 2-bielanka Re: 23 marca (środa), 19:00 - pasuje? 09.03.11, 23:10
        a mnie się podoba to, że się nie znamy, że ktoś z piszących jest moim sąsiadem i właśnie go mijam na ulicy/klatce... Ma to w sobie jakiś urok i tajemniczość.
        A z drugiej strony ciekawość jak Wy właściwie wyglądacie. Zaproponowałam Mirosławowi na forum Młociny wycieczkę po Młocinach i wiem, że wtedy część z Was zobaczę i bardzo się cieszę, ale zdejmie to urok anomimowości...

... a w środę i tak nie mogę przyjść - pracuję po południu
        • lukasz.1978 Re: 23 marca (środa), 19:00 - pasuje? 10.03.11, 07:44
          > A z drugiej strony ciekawość jak Wy właściwie wyglądacie. Zaproponowałam Mirosł
          > awowi na forum Młociny wycieczkę po Młocinach i wiem, że wtedy część z Was zoba
          > czę i bardzo się cieszę, ale zdejmie to urok anomimowości...

Wszystko ma swoje wady i swoje zalety :)

Co do wycieczki do Młocinach, to rozreklamujcie też ją tutaj na tym forum, jeśli już ustalicie termin, bo myślę, że trochę chętnych z innych częsci Bielan by się znalazło, a nie każdy wchodzi na gorum Młociny.. Ja na przykład jestem taką wycieczką zainteresowany.
          • ambasador-bielan Kiedy druga wycieczka po Młocinach - kto wie 26.04.11, 00:17
            Kiedy druga wycieczka po Młocinach - kto wie ? Bo termin pierwszej był jakiś taki skryto-tajemniczo- mało rozreklamowany
    • limah Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 10.03.11, 13:05
      A ja jeszcze myśle, jestem z zawodu myślicielem... ;P
    • beata_z_rudy Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 11.03.11, 08:01
      czytając w innym wątku:

elfkabezhaltera
      'No, za sam brak drugiego pasa Kasprowicza bym grube babsko psami poszczuł!'

myślę sobie: jestem podobnej postury, więc na imprezę się nie wybieram. Nie chcę, aby mi ktoś potem dupę obrabiał na forum.

pozdrawiam wszystkich kulturalnych inaczej.
      • limah Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 11.03.11, 08:34
        Uwaga, kobitki się kłócą
        • beata_z_rudy Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 11.03.11, 08:40
          Kojarzę, że 'elfkabezhaltera' to facet, może mylnie. Tak czy siak płeć nie gra w tym przypadku roli ;)
      • lukasz.1978 Beato 11.03.11, 09:08
        > myślę sobie: jestem podobnej postury, więc na imprezę się nie wybieram. Nie chc
        > ę, aby mi ktoś potem dupę obrabiał na forum.

Beato, akurat na imprezę to się nie wybiera Elfkabezhaltera:
        forum.gazeta.pl/forum/w,101706,122134710,122149158,Re_Forumowa_impreza_integracyjna_.html
        więc przeciwwskazania odpadają, zapraszam zatem :)
        • beata_z_rudy Re: Beato 11.03.11, 09:11
          wiem, czytałam. Chodzi mi o to, że jeśli tolerujemy podobne wypowiedzi, to komuś może się to nie bardzo podobać. Ogólnie.
          • lukasz.1978 Re: Beato 11.03.11, 09:16
            > wiem, czytałam. Chodzi mi o to, że jeśli tolerujemy podobne wypowiedzi, to komu
            > ś może się to nie bardzo podobać. Ogólnie.

OK, następnym razem obiecuję zwracać forumowiczom uwagę w takich sytuacjach, przeredaguję też nieco wstęp do forum, aby było jasne.
      • tomjani Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 11.03.11, 09:30
        beata_z_rudy napisała:

> jestem podobnej postury, więc na imprezę się nie wybieram. Nie chcę, aby mi
        > ktoś potem dupę obrabiał na forum.

Ejtam, bez przesady. Nigdy Kobiety jako takiej nie nazwałbym "grubym babskiem", conajwyżej "puszystą" ;-) HGW takiej ochronie nie podlega - jako polityk, w dotatku zakłamany i bardzo szkodliwy.
        • lukasz.1978 Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 11.03.11, 09:38
          Ej no Tomek, po czyimś wyglądzie to jednak nie jedźmy, bo w koncu nam merytoryka dyskusji umknie.

Co do wyglądu, to i tak wiadomo, że ja jestem najprzystojniejszy :))
          • tomjani Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 11.03.11, 10:12
            Puszysta Kobieta też potrafi wyglądać uroczo :O)
        • waku69 Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 11.03.11, 09:39
          raczej jesli wogole mialbym zwrocic uwage na figure kobiety i ja skomentowac - powiedzialbym "wygladasz swietnie"

a tak btw - wszyscy mamy wady, pewne rzeczy nie podobaja sie nam w nas...ale wiecej dystansu do siebie i zycie bedzie latwiejsze i przyjemniejsze.

• beata_z_rudy Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 11.03.11, 09:42
            waku69 napisał:
            > a tak btw - wszyscy mamy wady, pewne rzeczy nie podobaja sie nam w nas...ale wi
            > ecej dystansu do siebie i zycie bedzie latwiejsze i przyjemniejsze.
            no ale to trochę odwracanie kota ogonem. Przecież nie chodzi tu o moje wady (jeśli to miałeś na myśli) ;) Chodzi o styl wypowiedzi na temat kobiet, nawet polityków.
            • waku69 Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 11.03.11, 09:49
              raczej ogol...ale Ty wzielas sobie to do siebie.

oczywiscie, kobiety...ale nie tylko kobiety...nalezy szanowac.
              niestety, jesli ktos nie szanuje mnie jakpo czlowieka, wyborce, rodzica, partnera, mezczyzne,...etc...niech nie wymaga szacunku ode mnie.

w tym wypadku chodzilo o konkretna osobe, ktora nie szanuje wyborcy...
              • beata_z_rudy Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 11.03.11, 09:57
                waku69 napisał:
                > w tym wypadku chodzilo o konkretna osobe, ktora nie szanuje wyborcy...

ok, ja tylko będę się upierać: można wyrazić brak szacunku w sposób trochę bardziej cywilizowany. amen
    • waku69 Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 11.03.11, 09:44
      a co do imprezy - bardzo chetnie.
      niedlugo bedzie mozna ruszyc w plener, moze nad kanalek?
      • lukasz.1978 Plener 11.03.11, 11:02
        > a co do imprezy - bardzo chetnie.
        > niedlugo bedzie mozna ruszyc w plener, moze nad kanalek?

Jeśli chodzi o plener, to zerknij też tutaj:
        forum.gazeta.pl/forum/w,99623,122999199,122999199,Propozycja_dla_Mirka.html
        szykuje się spacer po Młocinach.
    • tomjani Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 11.03.11, 09:47
      lukasz.1978 napisał:

> 3. Lokalizacja. Myślałem o "Gnieździe Piratów" (to tuż koło Trasy Toruńskiej,
      > blisko Broniewskiego)

Oj, nawet mam sentyment do tego miejsca, bo regularnie bywałem tam w 2002 roku, na spotkaniach tzw. FanClubu Venus (i nie chodzi tu o nazwę takiego popularnego niegdyś jachtu ;-) ). Potem te spotkania przeniosły się do "Klipra" na Woli a FanClub Venus wyewoluował w co innego, tymczasem ja odkryłem że właściwym miejscem dla żeglarzy z Warszawy nie są knajpy lecz Wisła:

www.siz.org.pl/opowiesc/tomekj/wisla1.html
      Co prawda o odcinek bielański ledwo zahaczam: w drodze do Kanału Żerańskiego i dalej na Zegrze lub Mazury.
      A W GP byłem ostatnio może z 5 lat temu.
    • stooki Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 24.03.11, 11:13
      Przepraszam jestem trochę zapóźniony w działalności forum niemniej chciałem dowiedzieć się, czy owa imprezka miała miejsce?
      • lukasz.1978 Re: -- Forumowa impreza integracyjna -- 24.03.11, 11:28
        Nie miała miejsca z powodu niewielkiego zainteresowania. Jesli zainteresowanie wzrośnie, będzie można wrócić do tematu.
        • scorpionikus A Ja do tej pory siedzę i czekam a teraz się dowia 25.03.11, 18:59
          A Ja do tej pory siedzę i czekam a teraz się dowiaduję, że z imprezy nici. Nieładnie
          • lukasz.1978 Scorpionikusie 25.03.11, 19:04
            > A Ja do tej pory siedzę i czekam a teraz się dowiaduję, że z imprezy nici. Nieł
            > adnie

Scorpionikusie, trzeba było wcześniej zgłosić chęć uczestnictwa. Tymczasem ja pierwsze Twoje posty na forum widzę dopiero dziś.

Uważam, że dla 3-4 osób nie ma sensu robic forumowej imprezy, dla 8-10 sens już jest. Więc jeśli jesteś zainteresowany imprezą (ja też jestem!), to zaproponuj jakiś termin - jeżeli będzie odzew i ludzie zaakceptują termin, to impreza dojedzie do skutku.

Bo ja pomysłu do lamusa nie odłożyłem - będzie żywszy odzew, bedzie akceptacja terminu, to i impreza będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka