Dodaj do ulubionych

Siała Baba mak, a było to tak:

02.05.11, 15:51
Koncesję na badanie złóż gazu konwencjonalnego na terenie województwa łódzkiego, uzyskała w 2007 r. amerykańska firma FX Energy Poland . Za uzyskanie tej koncesji firma zapłaciła 470 tys. zł. Nieoficjalnie szacuje się, że w tym rejonie może być do 500 mld metrów sześciennych gazu.
W sumie firma uzyskała 15 koncesji na poszukiwanie i rozpoznawanie złóż ropy i gazu. Pierwszą koncesję wydano w 1997r. Drugą w roku 2003 r. 5 koncesji w październiku 2006r. 8 koncesji w roku 2007 r. Kto był prezydentem od 2006 do 2010 r.? Kto był premierem w październiku 2006 i marcu 2007 roku?
Bingo!
Tak upada teoria o obrońcach naszych bogactw niezmierzonych przez patriotów poległych, „zdradzonych o świcie”, na których z powodu gazu głupkowego zamachnął się helem Putin w 2010 r.
No, krzyczeć: Złodzieje! Złodzieje! Niech zyje wolna Gruzja! Wszyscy święci na WaFel!
Oj, ludzie, ludzie. Najpierw historii uczyć się nam potrzeba:)
Obserwuj wątek
    • wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 16:29
      A ty stojąc po stronie ruskich zazdrościsz że to nie oni maja koncesje?
      Ogólnie wiadomo (jak sie ktoś uczy historii) że polska nie ma ani technologii ani pieniędzy
      na te poszukiwania/eksploatację
      nie wiedziałeś?
      • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 16:38
        Nie wiedziałem, że technologia i pieniądze to dziedzina histori.
        • wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 16:45
          bo to trzeba takim długim zwojem polączyć
      • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 16:50
        Technologia bierze się z pieniędzy. Bez jednego nie ma drugiego.
        • wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 16:54
          mozna mieć technologię i nie mieć pieniędzy
          lub odwrotnie
          • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 16:58
            Ale HISTORIE ma się zawsze
            • wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 17:01
              całkiem nieźle kombinujesz swoim mózgownikiem
              • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 17:11
                Uwierz, myslenie nie boli.
                • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 18:16
                  Myślenie to z kolei źródło historii, pieniędzy i technologii.
                  Mamy więc punkt wyjścia.

PS. O czym właściwie jest ten wątek?
                  :D
                  • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 18:17
                    Zdaję się że o tych co zdradzili
                    • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 18:18
                      Ahaaa, więc kontynuując uważam że to był zamach:D
                      • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 18:27
                        Ma się rozumiec ,że na polskie bogactwo
                        • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 18:29
                          Nie rób sobie jaj. Jak Polska to bogaty kraj to ja jestem zmartwychwstały Bin Laden:D
                          • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 18:44
                            Bogactwo ukryte hen głęboko przed ...............ruskimi
                            • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 18:46
                              Za Uralem:D
                              • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 18:49
                                Za Uralem ? Trochę za daleko
                                • wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 19:26
                                  i dzieki wam wróciliśmy do tematu :)
                                  • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 19:45
                                    Tematu : ROSJA ?
                                    • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 19:58
                                      Ural:D
                                      • wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 20:00
                                        KALESONY
    • robingut Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 20:32
      Ponieważ pojawiły się tu pewne wątpliwości wyjaśniam:
      1. Daję prymat technologii nad pieniądzem, ponieważ bez technologi nie byłoby pieniędzy tylko paciorki. Kto nie lubi paciorków,może pisać - muszelki.
      2. Koncesja na poszukiwania i wiercenia, to nie to samo co koncesja na wydobycie gazu. Przekonał się już o tym pewien o.Inwestor, który wiercił za wodą, a znalazł tylko pieniądze na koncie. Wydobył je. Podać numer konta?
      3. Osobiście nie wiem czy tam jest gaz. Nie ryzykuję i nie poszukuję, bo nie mam na to pieniędzy.
      4. W tamtym rejonie już w latach 70. wykonano odwiert na głębokość 6 tys. metrów. Zabrakło więc nie technologii, a jakoby tylko 500 metrów i albo chęci, albo pieniędzy, ale przyznać trzeba, że tzw. komuchy miały nosa. Ktoś przyszedł na gotowe, jak ze wszystkim innym.Ale nie płaczmy, może jeszcze kiedyś będziemy produkować choćby Syrenkę.
      5. W wolnych chwilach kibicuję Realowi Madryt choć trenerem nie jest w nim i nie był - Putin. Kibicuję też Chelsea. Fakt że jej właścicielem jest Abramowicz nie zmienia mej opinii, że Lampard jest ciągle najlepszym pomocnikiem na wyspach i że to nie jest zasługa Putina tylko Lamparda.
      6. Zastanawiam się komu udzielić koncesji na poszukiwania rozumu u niektórych polskich polityków. Rosjanom czy Amerykanom? Czy jest możliwy sukces w dowierceniu się go u wyborców?
      • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 20:56
        No mówię że na hali kalesony najbardziej się opłacają:D
        • robingut Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 21:17
          Nooooo, to aferę mamy.
          Komu się opłacają najbardziej? Czy to jakiś nowy układ? Putin z Tuskiem są zamieszani ? Byli na molo w kalesonach? Hala będzie świadkiem koronnym? A jakiś mecenas mówilł, że hel.Coś ściemniasz bracie, ale i tak już po nich.
          Wyciągaj stare , bo przymrozki idą. Ciekły hel ma ponad minus 200 stopni Celsjusza.
          • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 21:19
            Nie prawda. Na Helu jest teraz ciepło choć wietrzenie:D
            • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 21:28
              Kłamiesz ,tam teraz zimno.
              www.augustyna.pl/prognozy/hel.php
              • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 21:38
                Aura tak szybko się pogorszyła dlatego że nad Helem ktoś rozpylił hel.
                • robingut Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 22:02
                  Ruscy przez pomyłkę. Chcieli nad Mierzeją Wislaną, którą Yaro obiecał w 2005 roku przekopać, bo cieśnina Bałtijska alibo Pilawska za ciasna mu była. To oczywiście nie było w nos.Putinowi, ale się wtedy nie zamachnął.
                  Za to wyborcy z Elbląga palmy pod nogi osiołka rzucali, ale potem - nie wiem czemu - wybrali chyba czerwonego Barabasza. No i trzeba się dalej cisnąć pod Bałtijskiem. Istna Golgota.
                  • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 22:06
                    Wladek by tego nie zrobił. Lubi mierzeję. Uprawia tam sport (rozpęd na Bałtyku, przeskok przez pasek lądu i lądowanie w zalewie wiślanym).
                    • robingut Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 23:27
                      Ten drań z przekory to robi, bo niektórzy chcieliby go widzieć w zalewie z formaliny.
                      Głuptasy. Czym by potem moherowy ludek straszyli? Diabła już się nie boją, bo wiesz, to jest anioł przy pułkowniku z KGB. Gorszy to mógłby być tylko Dzierżyński z NKWD, ale on - nasz ci. Nasz. Jak papież.
      • wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 22:51
        czy z tego bełkotu wynika że:
        1. Polska posiada technologie wydobycia gazu łukowego
        2. Nic nie wynika z bełkotu
        stawiam na drugie,
        a jak nie potrafisz nie pchaj sie na afisz
        chyba że amadeo coś tu wymyśli lepszego ;)
        • wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 22:56
          alois sie zaraz przyczepi :)
          łupkowego oczywista
        • robingut Re: Siała Baba mak, a było to tak: 02.05.11, 23:18
          Postaw na to, że nie potrafisz czytać .
          Nie pisałem nic na temat technologii wydobycia gazu łupkowego.
          Teraz możesz zrobić afisz:

Kto w PIS się obraca,
          Ten na oślep maca.

I zmień tego nicka, bo go nie lubię. Ciebie to co innego.
          • wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 03.05.11, 08:12
            skoro z tego bełkotu nie wynika abyśmy mieli technologię
            tzn ze baba co siała mak to polska (bo nie wiedziała jak)
            a dziadek (był z USA) wiedział (ale nie powiedział) i umówili się że on to zasieje
            • robingut Re: Siała Baba mak, a było to tak: 03.05.11, 11:47
              Bo koncesję na wiercenia
              Podpisali. Szydło z cienia
              Prawdą całą wyszło dziś
              Kto podpisał. Ano PIS.
              Makiem zasiać chcesz tę rolę:
              Na złodzieju czapka gore?
              Mnie to niby nie obchodzi
              Lecz czy "świętym" tak się godzi?
              Dziadek w maku więc przemycił,
              Że to zwykli hipokryci.
              Technologia ich jest prosta,
              Mimo to cię robią w osła.
              • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 03.05.11, 13:42
                Nie dożyjemy momentu kiedy w końcu zaczną wydobywać gaz i zarabiać na tym. Scenariusze są zbyt optymistyczne.
              • strefas Re: Siała Baba mak, a było to tak: 03.05.11, 20:01
                Rząd SLD mówił że lepiej wspierać Polskie wydobycie gazu niż budować rurę z Norwegi ,ale wybory przegrał z pis ci zaś nie bardzo mieli pomysłu jak widzę ,ale ZOBACZYMY JAKIE BĘDĄ WYNIKI PO czy ulegną Rosyjskiemu wpływowi czy raczej będą dążyć do samowystarczalności pod tym względem .
                • robingut Re: Siała Baba mak, a było to tak: 03.05.11, 20:22
                  SLD przegrał z Agorą. Cimoszewicz z Jarucką. PIS z logiką. PO z nami:)))
                  • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 03.05.11, 20:28
                    Ale wstyd. Z PiS-em przegrać. Chyba yaro tamtego dnia coś nad Polską rozpylił.
                    • robingut Re: Siała Baba mak, a było to tak: 03.05.11, 21:01
                      Jan Maria Władysław Lufthansa zapomniał ściągnąć cugli demokracji.
              • wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 03.05.11, 22:53
                nie odpowiedziałeś jeszcze czy polska ma technologię wydobycia?
                a jesli powiesz że nie ma,
                i że ona jest tak prosta
                to zapoznaj się z tematem
                by nie robić z siebie... osła
                ps
                to o wiele czytelniejszy przekaz
                • strefas Re: Siała Baba mak, a było to tak: 03.05.11, 23:04
                  hejka..jeśli mogę wtrącić ..... do wydobycia gazu Polska ma technologie ,do łupkowego nie ma ,do poszukiwania gazu też ma technologie ponieważ robi to nawet w Norwegii i w innych krajach
                  • wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 03.05.11, 23:09
                    tu mówimy o łupkowym
                    tak, nie ma
                    i obarczanie kogoś winą za to że dał koncesję zachodnim firmom
                    jest nieporozuminiem delikatnie mówiąc
                    bo w wypadku robinguta
                    jest celowe
                    • strefas Re: Siała Baba mak, a było to tak: 03.05.11, 23:13
                      nikogo nie obciążam tylko piszę tak jak jest ,ale do łupkowego to tylko AMERYKANIE MAJA TECHNOLOGIĘ i nie wiadomo czy to chwalić czy ganić bo o skutkach jego wydobycia też tylko oni wiedzą a z naukowcami się nie podzielą :(
                      • strefas Re: Siała Baba mak, a było to tak: 03.05.11, 23:27
                        coś o gazie łupkowym
                        weglowodory.pl/gaz-lupkowy-technologia-wydobycia/
                • robingut Re: Siała Baba mak, a było to tak: 03.05.11, 23:52
                  Pisolubni wraz z Radyjem podnosili hałas, że złodzieje z PO koncesje rozdają na niezmierzone bogactwa tej ziemi, w tym na ten gaz łupkowy. I tylko PIS czujnie na straży stał stoi, a reszta tam gdzie ZOMO. Pan Lech Opoka najlepszy, największy, itp, itd. jako jedyny pilnuje. No i dlatego się Putin z Tuskiem zmówili i mgłę na niego napuścili.
                  Było tak? No było.
                  Napisałem więc tu, że koncesje rozdawali wszyscy i jak złodzieje, to z Opoką, prezydentem wszystkich Polaków podobno, a więc chyba i tych z ZOMO. Czego tu znowu nie rozumiesz?
                  Żadna technologia wydobycia nie ma tu nic do rzeczy, nie o nią mi chodziło, a jedynie technologia manipulowania takimi jak ty. Paniatno? (Zwróć uwagę na to słowo.)
                  Zacznij myśleć. Za idiotów was mają, a z tym helem ktoś was nieźle podpuścił. Kto się go nałyka ten cienko piska. Nie wiedziałeś o tym? Sprawdź i przestań się wygłupiać, bo zrobią sobie z ciebie już nie osła, a kowadło.

• wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 04.05.11, 16:32
                    piszesz od rzeczy
                    bo
                    mnie na hel nikt nie nabrał, i gwarantuję ci ze tacy prowokatorzy jak ty wymyślają
                    takie wersje (że ktoś hel rozpylił) i powtarzają je niby że to z pisu wychodzi. To bzdura w którą nikt nie wierzy. wymyślona przez bękarty internetu, anonimy którzy myślą że wszystko im wolno a zasad nie ma. Pamiętasz jak z aloisem pisałeś o pijanym prezydencie lecącym do smoleńska? ktory był winnym całej katastrofy także jako główny organizator lotu? Ze naciskał na pilota?
                    i co z twoich bzdur zostało. nic pustka
                    Skoro juz wiesz że mnie nikt nie nabrał (na hel) to popatrz na siebie:
                    nabrali cie na zielona wyspę, na druga irlandię
                    i cuda (bez cudów) na tanie państwo, liniowe podatki...
                    i tak można pisac i pisac i pisać
                    to musi bardzo boleć i widze że już na forum się przeflancowałes na osobę przciwko po i rosji a jeszcze niedawno było inaczej oj inaczej
                    ale tylko krowa zdania nie zmienia
                    a ja pisze z tego samego miejsca co ponad rok temu (jak ten czas leci) i ci to przypominam
                    • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 04.05.11, 16:53
                      Jak śmiesz nazywac sz.mec. Rogalskiego prowokatorem ,ty taki i owaki ,ty nie Polaku prawdziwy.
                      • ktoswcos Re: Siała Baba mak, a było to tak: 04.05.11, 18:04
                        Jaka jest definicja prawdziwego Polaka ?
                        • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 04.05.11, 18:17
                          Życiorys JarKacza
                          • ktoswcos Re: Siała Baba mak, a było to tak: 04.05.11, 18:23
                            To ja już wolę być nieprawdziwym Polakiem ;-)
                            • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 04.05.11, 18:29
                              Takich jest 80 % Polaków
                              • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 04.05.11, 18:31
                                Ktos ukradł dwa posty.
                                Szukajmy ZŁODZIEJA.
                                • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 04.05.11, 19:09
                                  Złodziel łaskawy i zwrócił to co skradł
                                  • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 04.05.11, 20:29
                                    Kaczyński to raczej karykatura polaka.
                    • robingut Re: Siała Baba mak, a było to tak: 04.05.11, 18:39
                      Mecenas Rafał Rogalski stwierdził, że zdobył opracowanie przygotowane przez fizyków i chemików, które mówi o możliwości rozpylenia helu nad lotniskiem w Smoleńsku.
                      .............................................................................................................................
                      A.Kublik: Mec. Rafał Rogalski, pełnomocnik m.in. Jarosława Kaczyńskiego i rodziny Gosiewskich w śledztwie smoleńskim twierdzi, że to pan podpowiedział mu "helową hipotezę", czyli, że Tu 154 rozbił się pod Smoleńskiego, ponieważ został nad lotniskiem rozpylony hel.

Andrzej Ćwierz, dr fizyki, poseł PiS: - Nie jest to moja hipoteza. Otrzymałem ją w e-mailu od osoby, która jak wynikało z zasobu informacji zaprezentowanej w analizie zachowania samolotu jest pracownikiem naukowym któregoś z instytutów lotnictwa.
                      .........................................................................................................
                      Chyba nie myślisz, że to sobie zmyśliłem? Takiej fantazji jak Antoni to nie mam.
                      Czyli Yaro ma pecha, bo
                      - to nie tobie wysłali tego e-maila, (ty w hel byś nie uwierzył )
                      - ma takiego doktora na pokładzie, co idiotyzmy kolportuje
                      - nie zatrudnił ciebie jako adwokata, tylko tego komika
                      Ruscy robili badania, a prawdziwi patrioci ruskim nie wierzą. Jak mówią, że lampas naflancowany - nie wierzą, więc jak ja mam wierzyć, że jego szef trzeźwy? A ty co, nagle się nawróciłeś na Putina? To on już jest dobry? Może i wieża jak na O'Hara?
                      Wóz albo przewóz.
                      Zielona wyspa nie dla mnie.Daltonista jestem. Zawsze chodzę twardo po stałym lądzie. A ty stoisz tam gdzie stałeś. W mule.
                      Zacznij myśleć, bo to nie jest takie trudne.

• bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 04.05.11, 20:33
                        Tę zieleń powoli dopada jesień. Niedługo się zaczerwieni i zrówna z innymi. Różnica będzie polegać na tym że do nas kolejna wiosna przyjdzie znacznie później niż do reszty.
                      • strefas Re: Siała Baba mak, a było to tak: 04.05.11, 20:47
                        robingut napisał:

> Mecenas Rafał Rogalski stwierdził, że zdobył opracowanie przygotowane przez fiz
                        > yków i chemików, które mówi o możliwości rozpylenia helu nad lotniskiem w Smole
                        > ńsku.
                        > ...............................................................................
                        > ..............................................
                        > A.Kublik: Mec. Rafał Rogalski, pełnomocnik m.in. Jarosława Kaczyńskiego i rodzi
                        > ny Gosiewskich w śledztwie smoleńskim twierdzi, że to pan podpowiedział mu "hel
                        > ową hipotezę", czyli, że Tu 154 rozbił się pod Smoleńskiego, ponieważ został na
                        > d lotniskiem rozpylony hel.
                        >
                        > Andrzej Ćwierz, dr fizyki, poseł PiS: - Nie jest to moja hipoteza
                        > . Otrzymałem ją w e-mailu od osoby, która jak wynikało z zasobu informacji zapr
                        > ezentowanej w analizie zachowania samolotu jest pracownikiem naukowym któregoś
                        > z instytutów lotnictwa.

Potwierdzam to są doniesienia z tamtego tygodnia
                        wdch_po - zerknij na to obiektywnie .
                        Moim zdaniem PISem za bardzo żądzą emocje ,gdyby dobrze to przeanalizować to być może ,jakiś gaz mógł być rozpylony a jaki to już tylko mogą wykazać badania ,które rzekomo już były robione przez Rosjan pod patronatem pani Kopacz .Tak mnie wk...wia ta polityka tej prawicy, że trudno to opisać ,robią z nas debili którzy muszą w "byle co " uwierzyć ,co powoduje właśnie takie domniemanie "byle czego " bo wszyscy wiedzą że to mówi "byle kto "
                        Ta tragedia to tak naprawdę klęska nas wszystkich jako Polaków .
                        • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 04.05.11, 21:17
                          A to to klęska Rosji
                          pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Medal_commemorating_Polish_victory_over_Russia_in_Smolensk_1634.PNG&filetimestamp=20081007235302
                          • strefas Re: Siała Baba mak, a było to tak: 04.05.11, 21:34
                            "Medal upamiętniający zwycięstwo nad Rosją Polska w Smoleńsku z roku 1634" - to też daje do myślenia zbieg okoliczności ?
                            • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 04.05.11, 22:09
                              Zmieniając temat - widzieliście dziś tego huśtającego się w powietrzu tupolewa nad Moskwą. Ci to mają pilotów. Gdybyśmy mieli takiego tamtego zdradliwego ranka z pewnością katastrofy by nie było. Dobrze że była tam tylko załoga bo po wylądowaniu wnętrze maszyny wyglądało by jak toi toi wywrócony do góry nogami:D
                              • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 05.05.11, 07:15
                                forum.gazeta.pl/forum/w,120,124815002,124815002,TU_154.html
                                • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 05.05.11, 14:34
                                  Ten pilot panował nad maszyną do samego końca. Protasiuk nie potrafił.
                                  • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 05.05.11, 16:24
                                    Nie było helu,magnesu,bomby próżniwej no i ............ .
                                    • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 05.05.11, 16:38
                                      Drobiu:D
                                      • amadeo214 Re: Siała Baba mak, a było to tak: 05.05.11, 16:54
                                        Tego nie napisałem, chociaż na myśli .................... .
                                        • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 05.05.11, 17:01
                                          Z drugiej strony ptactwo oprócz sr..a służy do latania:D
                                  • wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 07.05.11, 23:18
                                    pastwisz się na nie żyjacym żołnierzem?
                                    eksperyment na tu154 wykazał ze manewr odejścia który został podjęty na wysokości decyzji powinien się udać
                                    dlaczego się nie udał? moze to nie śp Protasiuk zawiódł?
                                    • robingut Re: Siała Baba mak, a było to tak: 08.05.11, 01:38
                                      Zawiedli wszyscy, którzy tam NAD lotniskiem podejmowali decyzje. Major Protasiuk zawiódł niestety też. Jakiej decyzji oczekiwał od Prezydenta? Dlaczego podjął ostatecznie decyzję o podejściu do lądowania we mgle? Dlaczego zszedł poniżej swego minimum 120 m do 100 m? Bo na takiej powiedział - Odchodzimy. Ważne, bo potem tych kilku metrów brakło.

Co wykazał eksperyment jeszcze nie wiadomo. Bo to są bzdury:

"Według piątkowego "Naszego Dziennika" wtorkowy eksperyment na tupolowie wykazał, że mimo braku na lotnisku ILS, podczas lotu z wykorzystaniem tzw. automatycznego pilota, po naciśnięciu przycisku "uchod" samolot powinien odejść. Doniesień tych nie chce jednak komentować komisja. Jej członkowie nie chcieli też wypowiadać się po zakończeniu pierwszego testu, tłumacząc, że nie mogą wypowiadać się na temat prac komisji".

Po co więc powtarzasz głupoty NDeckie?
                                      A tak w ogóle, czy ci którzy ten eksperyment robili, określili wyraźnie co Protasiuk powiedział?
                                      Powiedział -Odchodzimy? czy - Odchodzimy! To różnica.Jeśli powiedział - Odchodzimy? To niczego w tym momencie nie przyciskał, bo tylko pytał.
                                      Załóżmy jednak, że powiedział - Odchodzimy! No i co? Zamach? Putin zrobił mgłę i wszystko co się potem działo przewidział.Tuskowi pozostało palcem zablokować "uchod". TAWS mi podpowiada, że to nie przejdzie.
                                      Ten hel to nadał poseł PIS. POSEŁ PIS. Nic tylko jakiś prowokator. Ten Kasperek to tylko podchwycił i się wygłupił. Nie szkodzi, dostanie odszkodowanie, bo pan Antoni już po tygodniu doszedł, że z helem ściema. Taki jest przenikliwy.
                                      A było nie pyszczyć jak się nie wie nic. Może by ci Ruscy jakiego ptaszka w turbinie znaleźli i orły byłyby uratowane.
                                      O pastwieniu się nie pisz, bo Adolf też był żołnierzem.

• wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 07.05.11, 23:11
                          na co mam zerknąć obiektywnie?
                      • wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 07.05.11, 23:10
                        czyli który poseł pis mówi że hel rozpylono
                        podsumuj wątek
                        • strefas Re: Siała Baba mak, a było to tak: 07.05.11, 23:19
                          Poseł ?
                          - adwokat Rodzin Ofiar Katastrofy Smoleńskiej p.Rogalski tak mówił
                          • wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 07.05.11, 23:27
                            a wiec pis tego nie mówi
                            a mec mówi o podejrzeniach a nie o fakcie
                            i jeśli jest rzetelny to powinien zbadac każdą wersję nawet mało prawdopodobną
                            a nie jak partacze od Olewnika
                            • strefas Re: Siała Baba mak, a było to tak: 07.05.11, 23:34
                              właśnie do tego celu są komisje śledcze aby przeanalizować każdą hipotezę
                              • wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 08.05.11, 00:00
                                ale lepiej jeśli to robi prokuratura
                              • pink-alois Re: Siała Baba mak, a było to tak: 08.05.11, 00:17
                                Bercik co ty z tymi komisjami, które nic nie mogą a czas wykorzystują na jadowitą propagandę bo kamery patrzą.
                                Też wymyśliłeś.
                                Czy cura ci to podpowiedziała?
                          • robingut Re: Siała Baba mak, a było to tak: 08.05.11, 01:43
                            Napisałem wyżej, że poseł i jego nazwisko wraz ze stopniem naukowym. Wpuścił bidoka prawnika w kanał helowy.
                            • wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 08.05.11, 10:06
                              nie no, chyba nie wiesz co piszesz:
                              Andrzej Ćwierz, dr fizyki, poseł PiS: - Nie jest to moja hipoteza. Otrzymałem ją w e-mailu od osoby, która jak wynikało z zasobu informacji zaprezentowanej w analizie zachowania samolotu jest pracownikiem naukowym któregoś z instytutów lotnictwa.

Zwróć uwagę na "nie jest to moja hipoteza"
                              • robingut Re: Siała Baba mak, a było to tak: 08.05.11, 13:53
                                Właśnie to jest powalające, że doktor fizyki taką bzdurę puścił w obieg. Gdybyś to zrobił ty, ja lub ten adwokat, to można by się uśmiechnąć i przejść do porządku, bo teoretycznie wiele rzeczy jest możliwych i dyletanci mogą sobie puścić wodze fantazji jak Antonio, ale fachman? Jeśli nie głupiec, to kret chyba.
                                Cała ta zgraja jest coraz bardziej żałosna. Jeden robi "Wielki projekt" i szuka elity do budowy nowej Polski. Drugi dziś hołd składa. Ta elita to ma być Brudziński? Hołd składa ten, co pije z cudzego kieliszka?
                                No i kto w końcu był i jest kibolem? Kibole maja być tą elitą? Kto tu jeszcze jest trzeźwy?
                                Chyba tylko Kielonek.
                                • wdch_po Re: Siała Baba mak, a było to tak: 08.05.11, 16:22
                                  czyli podsumowujac ten wątek można powiedzieć że myliłeś się twierdząc
                                  że Polska ma technologię wydobycia gazu łupkowego
                                  i myliłeś się twierdząc że w PISie powstała hipoteza użycia helu w Smoleńsku
                                  myliłeś sie oczywiście nie przypadkiem, jak zwykle snujesz insynuacje przeciwko PIS
                              • pink-alois Re: Siała Baba mak, a było to tak: 08.05.11, 14:21
                                Koniec zbrojnego ramienia stadionowego i związkowego, są już wyroki.
                                Brawo Tusk
                                www.hotmoney.pl/artykul/zwiazkowcy-chcieli-podwyzek-dostali-wyroki-19549
                                • robingut Re: Siała Baba mak, a było to tak: 08.05.11, 14:32
                                  Związki są potrzebne, bandytów należy sądzić i skazywać.
                                  • pink-alois Re: Siała Baba mak, a było to tak: 08.05.11, 14:42
                                    Związki tak, tylko czy takie i czy upolitycznione.
                                    Obecne związki to spuścizna po styropianie, położyli stocznie położą kopalnie.
                                    Związki powinny być za bramą opłacane ze składek a działacze nie mogą zasiadać w radach nadzorczych, forsować swych poglądów przy pomocy strajków kasować potrójnych pieniędzy a związkowców wykorzystywać jako mięso armatnie do własnych partykularnych celów często sprzecznych z interesem pracowników.
                                    Nigdzie tak nie ma to jest chore.
                                    • strefas Re: Siała Baba mak, a było to tak: 08.05.11, 15:40
                                      synu garbatej praczki ..choć cię nie lubię to rację muszę ci przyznać...
                                      • pink-alois Re: Siała Baba mak, a było to tak: 08.05.11, 16:53
                                        Bertuś taki aktywny w swej głupocie wczoraj byłeś, lżyłeś mnie na każdym kroku, kazałeś mi pier...c się w leb idiota jestem, chce instalować 3 systemy, "to ja, wybitnej klasy familokowy informatyk ci to mówię" co Bertuś się stało przez noc że tak zamilkłeś?
                                        Aaa Gogle powiedziały ci, że można?
                                        A ponoć w jamoli jesteś jeszcze mocny bo podglądałeś jak to badziewie ci instalowali, chcesz kolejnej kompromitachy czy obrazisz się aby uniknąć tematu?
                                        • strefas Re: Siała Baba mak, a było to tak: 08.05.11, 16:56
                                          Co jak co ale jesteś najlepszy ...w bezsensownym mieleniu mordą na odległość :)
                                    • robingut Re: Siała Baba mak, a było to tak: 08.05.11, 18:54
                                      O tym z czym sie zgadzam nie będę pisał.
                                      Związki zawodowe to zawsze polityka i w normalnym rozumieniu, polityka o zabarwieniu lewicowym. U nas jest to oczywiście chore ze względu na polityczne podziały wśród szarych związkowców. Podział zlikwidować mogłoby rozwiązanie wszystkich związków i powołanie jednego nowego w miejsce obecnych 2, 3, nastu w jednej branży. Trudne.
                                      Strajk - tak, ale i lokaut Zasadność obu badana przez sąd.
                                      Chore Alojz to w tym kraju jest niemal wszystko, a zwłaszcza system właścicielski i sposób dysponowania i zarządzania nim rozpoczęty przez Balcerowicza.
                                      Dlaczego tak uważam? Jako punkt wyjścia przyjmuję 45 r. - wszystko państwowe. (o chłopach i drobnych prywaciarzach nie mówimy). Dla uproszczenia pomińmy własnośc przejętą po np. Donnersmarckach. Weźmy jako przykład Bank Sląski i KGHM. Oba powstały w PRLu. Za czyje pieniądze one powstały? Czyje są budynki i urządzenia? Ja wiem i Ty też, że Polaków którym płacono mniej by one powstać mogły. ( To samo dotyczy wszystkich takich postawionych przez Wielkiego Eda za pożyczki, bo te spłacić musiałeś może Ty, może ja) To co pod ziemią to bez wątpienia własność wszystkich krajowców.
                                      Tymczasem B.Sl. rozdysponowano głównie pracownikom i to za fico. Nie pozbawiono ich wówczas nawet pracy, wielu pracuje do dziś i ja do nich nic nie mam, bo to oni sami sobie nie wzięli. Cząsteczka murów banku też im się należała tyle, że oni dostali tę cząstkę a ja nie.
                                      O tym kto dostaje zadecydował Balcerowicz i paru jego kolegów.
                                      Dokładnie tak samo było i jest w wielu innych miejscach. A taki KGHM powstał na podobnych zasadach. Podobnie się tam zarządza własnością. Jakie są implikacje? Trudno to ludziom policzyć bo dostępu do danych nie mają, ale widzą i czują, że coś jest nie tak. Górnik w KGHM pracuje( cięzko) i dostaje powiedzmy dobrą kasę.Do tego np. akcje z puli pracowniczej, o pewnej wartości. Prezes tych akcji to już wcale nie potrzebuje, ale co z resztą chołoty, która ma przeświadczenie, że z przymusowego wkładu w ten KGHM nie ma nic? Ma, bo państwo dysponuje kwotą za pozostaą częśc akcji? Tak, i w razie konieczności da na becikowe, matkom karmiącym, sądziom, strażakom. A co z babciami ? Tramwajarzami?
                                      Czy taki szary robol z KGHMu nie obawia się nowego właściciela którego mu narai jakiś minister robin, którego najbliższe wybory zmiotą w niebyt razem z nierozgarniętym premierem? Czy jego nie wnerwia gdy wraz z ceną miedzi wzarasta pensja prezia "za zarządzanie", a jemu rząd funduje podwyżkę VAT? Wnerwia go i na tym gra wielu sprytnych szefów związku. Na "dzikiej prywatyzacji".
                                      A stoczniowcy? Gdyby te stocznie sprzedano w prywatne ręce 20 lat temu, też by obgryzali paznokcie. Dobrze o tym wiesz. Konkurencja by je kupiła i zamknęła.
                                      Do dziś nie wiem, czyja właściwie jest tona miedzi, bo to w uproszczeniu jest tona rudy do której dołożono koszty pracy i VAT plus spekulacje. Czyja ona jest KGHM czy też Twoja w jakiejś tam cząstce i co z tego masz?
                                      Nie bardzo rozumiem co to znaczy "związki za bramą". Za bramą to może być - moim zdaniem - związek miłośników Skata.
                                      • pink-alois Re: Siała Baba mak, a było to tak: 08.05.11, 19:37
                                        Co do sposobu uwłaszczenia się nowej władzy to jesteśmy zgodni, zgadzam się zresztą wywodu również.
                                        Mieliśmy okres nieuków przy władzy i uczonych eksperymentatorów, zatrudniających za ciężką kasę różnych doradców zagranicznych, którzy "właściwie" kierowali procesem decyzyjnym.
                                        A co to znaczy "związki za bramą" ano aby związkowcy opłacani byli ze składek związku potrącanych przy wypłacie, nie byli opłacani przez pracodawców, nie działali w ich interesie często sprzecznym z pracowniczym nie zasiadali w radach nadzorczych a potem w obronie swoich przywilejów nie wyprowadzali ludzi na ulicę.
                                        Stoczniowcy walczyli o prywatyzacje bo mieli dostać kase, przejęli stocznie Ukraińcy, stocznia bankrutowała a rząd miał finansować wiecznie strajkujących bo to kolebka.
                                        Związkowcy uczestniczyli w podpisywaniu kontraktów, na skutek tarć kont6rakty były z minimalnym zyskiem, nie przewidziano podwyżki cen stali, po podwyżce do statków trzeba było dopłacać, żaden Guzikiewicz tego nie przewidział, byli z zarządem po tej samej stronie, potem jak okazało się, że będą zwolnienia to związki mówią to nie my to oni.
                                        Od początku prasa pisała i było wiadomo, że ze związkami zawodowymi (tymi związkami) stoczni nikt nie kupi bo przykład Ukraiński był wielce pouczający.
                                        PS. Sorry za mój spam w temacie.
                                        • robingut Re: Siała Baba mak, a było to tak: 08.05.11, 20:51
                                          Ja tez czasem jakieś wierszyki puszczam, więc nie masz mnie za co przepraszać.. Sugerowałbym tylko lekko zaniechanie dyskusji o kompach, bo zaszliście tak daleko, że taki jak ja zwyklak, nie jest już w stanie ocenić ani kto lepszy, ani niczego się nauczyć. Osobiście kładę akcent na "nauczyć", bo ja się tu też uczę.
                                          Pić oczywiście nauczyłem się nie od kolegi Kielonka.
                                          Związków w stricte prywatnych zakładach nie ma. A gdyby nawet były (np.Opel) tak, jak to jest w tych "niby prywatnych, a państwowych" to nie płaci Pracodawca. Po grosiku od każdego z puli płac pracowników i jest git. Przecież to Pracodawcy ustalają fundusz płac:)
                                          Jasne, że lepszy byłby taki układ, że Ty związkowiec opłacasz mnie - swego związkowego szefa. Podpadasz mi to Ci pod oknem oponami kadzę.
                                          Ale już wiesz, że tak właśnie jest, a tylko lud nie ma tej świadomości. Ze składek też by niektórzy w większych zakładach użyli spokojnie, ale musiałoby ich być mniej. No i jestem przeciw, dopóki religijni nie będą opłacać swoich szefów. Aktualnie szefowie tych szefów mają dość dużo do powiedzenia na temat spraw państwa, może nawet więcej niż Związki Pracodawców, bo takie też -jak wiesz -są. Na szefów tych związków też składają się pracownicy:))
                                          Super mądry związkowiec może być nawet Prezesem Zarządu i Rady Nadzorczej, byle przekonał właściciela że nadaje się na menagera. Ale wtedy nie powinien być związkowcem.
                                          Związki nie mogą rządzić zakładem, chyba, że go sobie stworzą, będą jego prawnym właścicielem. Związkowiec we władzach spółki? Z daleka śmierdzi, ale kasa pachnie. To jest oczywiście chore.
                                          Stoczniowców troszkę mi szkoda, bo większość to przecież ludzie tacy jak ja, Ty inni, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że sobie to wszystko na własne życzenia zgotowali. Alojz, świat się śmieje, że robotnicy wywalczyli sobie kapitalizm, gdy w kraju nie było kapitalistów, kapitału, a tylko długi zaciągnięte za granicą.
                                          Takie pomyłki muszą być bolesne. Ale że o sianiu maku była mowa to przypomnę, że w Piśmie napisano, iż jeden siał zboże , a drugi mu wsiał kąkol.
                                          • strefas Re: Siała Baba mak, a było to tak: 08.05.11, 21:58
                                            Z drugiej strony trzeba zrozumieć frustracje ludzi którzy zarabiają od 10(nie dosłownie wiadomość dla aloisa) lat tą samą pensje przy dzisiejszej inflacji ..myślę że jakby małe zakłady miały swoje związki to sytuacja była by o wiele bardziej skomplikowana
                                          • pink-alois Re: Siała Baba mak, a było to tak: 09.05.11, 01:08
                                            Co do kompów to możesz mi wierzyć że mam racje, mogę nie być precyzyjny w szczegółach bo i tak nasi "informatycy" by ich nie zrozumieli ale dobrze wiem o czym piszę a piszę o tym o czym jestem absolutnie pewien i sprawdziłem to praktycznie, zresztą to nie jest jakaś specjalistyczna wiedza to takie przedszkole informatyczne nic więcej.
                                            Jeśli chodzi o związki to raczej jesteśmy zgodni i wysuwa się taki wniosek, że ustawa o związkach nie jest już wystarczająco dobra i należało by ją zweryfikować bo myślę że tu tkwi problem.
                                            Jasne, że szkoda stoczniowców i każdych innych zresztą pracowników bo utrata pracy to często dramaty rodzinne, świta sobie poradzi bez problemu.
                                            Czy mają to na własne życzenie?
                                            Jeśli brać pod uwagę całość związków z akcentem na zarządy to tak
                                            Jest jeszcze jeden problem, stocznia to była pobierania kasy wyborczej i wszystkie rządy bez wyjątku z tego korzystały.
                                            Opisał to facet w książce,o wytoczono mu proces, stracił pracę a w obliczu argumentów sądy były bezsilne to zrobiono z niego psychola, telewizja wzięła go w obronę.
                                            To była sprawa sprzed 2-3 lat.
                                            • robingut Re: Siała Baba mak, a było to tak: 09.05.11, 12:24
                                              Nic się nie zmieni, bo ludzie płacą na związek 10-15 złotych, a oczekują, że związek:
                                              1.wywalczy im podwyżkę o 50 zł.
                                              2. zorganizuje wycieczkę, piknik, Dzień dziecka, zabawę i co tam jeszcze.
                                              3. wielu wybranych do jakichś władz związku chce "rządzić i ustawiać" Pracodawcę.
                                              4. nie rozumieją zależności, która działa, jak domino. Nawet pracodawcy są czasami bezsilni. Nikt nie chce kłopotów, a kapitalizm to jest system nieustannych zmian nad którymi nikt nie panuje.
                                              Jakie to prawo pracownicze jest takie jest, ale przede wszystkim znać je trzeba. Korzystać z tego co możliwe i nie szarpać się niepotrzebnie. Nigdy nie wymierzać samemu sobie sprawiedliwości, bo to się źle kończy. Każdy pracownik może należeć do dowolnego związku i nie musi tworzyć nigdzie własnego. Ja oczekuję od związku przede wszystkim tego, że gdy przedstawię swój problem, to za trzy dni ktoś mi powie : Pogadaliśmy z Twoim szefem, ale jest uparty. Masz 95% szans więc wal do sądu, albo - Nie masz żadnych szans, ale jak chcesz, to próbuj,związek ci odradza. Do tego powinny być związki na dole, a nie do palenia opon.
                                              Siała baba mak, wysiała ustawę i teraz jedni drugim podbierają członów, bo jedni dają dwa baloniki, a drudzy jeden.
                                              • pink-alois Re: Siała Baba mak, a było to tak: 09.05.11, 19:39
                                                Czytam pośpiesznie co to wczoraj za mądrości pisałem bo byłem ten... tego.. po imprezie, ale nie jest tak źle.
                                                Wracając do twojej wypowiedzi to jakoś dziwnie zawsze się zgadzam, tym razem również.
                                                Moim zdaniem system wymaga przemyślanej reformy ale jak wiesz, nie ma mocnych aby przy tak pięknym dla władz związków systemie ktoś mógł majstrować bo podniesie się krzyk o powrót komuny i demontaż związków a same związki zapukają do partii politycznych o pomoc.
                                                Jak to jest na Zachodzie?
                                                Wiem, że w niektórych krajach związki pilnują umów branżowych, działają bardziej generalnie walczą o cale sektory a jeśli strajkują to również cale sektory, np. transportowcy, hutnicy, rolnicy etc.
                                                Spędziłem kilka lat za zachodnią granicą ale nigdzie nie widziałem strajku pojedynczego zakładu a już broń boże palenia opon.
    • bulczanka Re: Siała Baba mak, a było to tak: 09.05.11, 17:29
      Chyba coś ci usunęli aloisie:D
      A tyle postów już tam było. Szkoooda:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka