Dodaj do ulubionych

Poczta na Przyjaźni

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 12:25
Nie mam już siły do tych flegmatycznych pań.
Robią wszystko od niechcenia,ostatnio aby wysłać paczkę czekałam ponad
godzinkę.A byłam 3 w kolejce.
Macie jakieś doświadczenia z naszą pocztą??
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwer Re: Poczta na Przyjaźni IP: *.stk.net.pl 17.03.06, 13:08
      te panie pamietaja jeszcze zeszla epoke (klient nigdy nie ma racji) - potrafia
      nawet nakrzyczec na klienta... a jak sie wchodzi to tez jakos atmosfera PRL-u
      wieje...
      • Gość: czarna_mamba Re: Poczta na Przyjaźni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 20:28
        Na tej poczcie to można nowego "Misia" nakręcić!!!
        • bld1 Re: Poczta na Przyjaźni 18.03.06, 10:13
          POTWIERDZAM!
          • Gość: petent Re: Poczta na Przyjaźni IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.06, 12:46
            Potwierdzi to chba każdy kto przynajmniej raz korzystał z ich usług.
            Głęboka Komuna-arogancja i bezczelność na wszystko mają czas, klient się nie
            liczy wcale "znowu przylazł". To samo dotyczy roznosicieli - poleconych mu się
            nie chce nosić to wkłada awiza, listy wkłada do innej klatki albo do
            sąsiada.HORROR !!!!
            • Gość: Paolo... Re: Poczta na Przyjaźni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 12:58
              Sam wielokrotnie tam bywałem i przypuszczam że następnym razem urodze, choc
              jestem tylko ......facetem.

Jeśli te panie biora sie tak za swoich facetów.....to należy tym facetom tylko
              złożyć.......kondolencje, co tez czynię.
              • Gość: tarnogórska mama Re: Poczta na Przyjaźni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 11:27
                Hahaha dobre :)
            • nickt100 Poczta na Przyjaźni 29.03.06, 10:47
              Jeśli nic się nie zmieniło od czasu, kiedy 5 lat wyprowadziłem sie z Przyjaźni
              do centrum, to bardzo Wam współczuję. Co prawda dziś wspominam tą pocztę
              z "Misiowym" sentymentem, ale nie chciałbym znowu zacząć korzystać z
              ich "usług". Obawiam się, że samo narzekanie na forum też nic nie pomoże,
              bo "paniusie z okienek" są tak zacofane, że internet to dla nich kosmos, a przy
              ogólnym braku inteligencji, o czym niewątpliwie świadczą sposób i organizacja
              pracy, nic do nich nie dotrze i na zmiany nie ma szans!!! Jeszcze raz bardzo
              Wam współczuję i "wspieram Was"!!!
      • red_erik Re: Poczta na Przyjaźni 20.03.06, 23:32
        Racja !!!

Dostałem awizo, z jakimiś bazgrołami w miejscu godziny odbioru, więc poszedłem
        tam obocyć czy czasem nie ma tej paczki na poczcie, stoje w kolejce, nadchodzi
        moja kolej daje babie awizo a ta na mnie z ryjem, że co ja se wyobrażam, że oni
        mają motorki czy jak, że jak pisze o której paczka jest do odbioru to znaczy że
        o tej będzie (tyle że k....a nikt w kolejce nie umiał odczytać tej pie....nej
        godziny.
        no do licha one jeszcze robią jak za komuny... klient z szacunkiem do łaskawej
        pani w okienku.... boże widzisz a nie grzmisz...
      • Gość: julian Re: Poczta na Przyjaźni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 20:06
        Masz rację!!!!!!!!!!!!!!
        Miaszkam na Przyjazni,chodze na poczte do miasta bo tutaj to mnie szlag trafia
        jak mam coś załatwić.Te baby mają smola w d...,tak sie wolno ruszają
    • Gość: listonosz...jeszcz Poczta na Przyjaźni... IP: *.microchip.net.pl 19.03.06, 14:13
      W zeszłym roku nastapiła poważna reorganizacja przedsiebiorstwa. Długo by się
      rozpisywac na czym ona polegała.
      W tej chwili wszyscy jesteśmy świadkami, a niektórzy z nas także uczestnikami
      bałaganu i dezorganizacji z tego wynikających.
      Jest to jedyne i prawdziwe wytłumaczenie tego co dzieje się aktualnie w tej
      firmie. Do czasu zmian było jako tako. Owszem
      przytrafiały sie wpadki tak poważne jak i drobne, nie była to jednak totalna
      katastrofa na tak wielką skalę. Do pewnego
      momentu wydawało mi sie, że jest to efekt powierzenia tak wielkiego
      przedsięwzięcia jak reoragnizacja praktycznie najwiekszego
      przedsiebiorstwa w kraju ignorantom, bądz biurkowym teoretykom. Teraz jednak
      jestem przekonany o świadomym działaniu, w
      wyniku którego wszystko zmierza ku dawno już wytyczonemu celowi. Ten cel to
      poprzez zniechęcenie klienta do korzystania z
      usług P.P., zmniejszenie zysku, a w konsekwencji tego przedstawienie argumentu,
      że jedynym lekarstwem na zaistniałą sytuację
      jest jakakolwiek forma pozbycia się finansowego balastu (sprzedaż,
      prywatyzacja, podział na mniejsze firemki zgodnie z zasadą
      "nowe zarządy, stare figury"). Wszelkie ruchy mające uzdrawiać kulejący system
      są zasłona dymną, bardziej krepują niż
      pozwalaja wydobyc sie z bagna.
      • Gość: Julian Re: Poczta na Przyjaźni... IP: *.strong / *.strong-pc.com 19.03.06, 21:02
        Jakoś nie zauważyłem, żeby panie pracujące na tej poczcie były nieuprzejme,
        wręcz przeciwnie

Owszem, mozna zarzucić im złą organizację pracy (np. przy wyszukiwaniu przesyłek
        poleconych).
        • Gość: BB Re: Poczta na Przyjaźni... IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.06, 09:26
          Cała ich praca wygląda tak jak post listonosza. Beznadzieja!!!!!!!!
      • Gość: tarnogórska mama Re: Poczta na Przyjaźni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 16:34
        Najlepiej jest powiedzieć że to poważna reorganizacja przedsiebiorstwa.Mnie
        się wdaje że im nie chce się pracować,ruszają się jak muchy w smole.
        Jedna z pań pani G miała nawet kiedyś plakietkę "upomnij mnie jak się nie
        uśmiecham"

O ludzie ale lol
        • red_erik Re: Poczta na Przyjaźni... 20.03.06, 23:38
          i tu sie też zgodze..
          to nie wina jakiejś reorganizacji jest przyczyną że panie na tej poczcie za nic
          mają ludzi, co ma reorganizacja do zachowania się tych pań ?!!
          Na poczcie, komuna szalej jak wicher na pustyni, nic sie nie zmieniło, najlepiej
          z kawą po polecony iść...
          wtedy będą cacy :)
          • Gość: tarnogórska mama Re: Poczta na Przyjaźni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 12:46
            Jestem na poczcie przynajmniej raz w tygodniu ale teksty pani naczelnik mnie
            słabią.Przeszkadza swoim pracownikom,wiecznie coś jej w papierach nie pasuje,
            komentuje to głośno,marudzi,z niczym nie może sobie poradzić i zawsze ma tak
            dużo pracy.Jest niezadowolona,i chyba pracownikom (nie mówiąc już o klientach)
            się to udziela.Ja po takiej wizycie na poczcie jestem "wściekła jak osa" ;)
        • Gość: obserwer Re: Poczta na Przyjaźni... IP: *.stk.net.pl 21.03.06, 00:20
          a tę babę (bo takie okreslenie idealnie oddaje charakter tej pani) z broszką
          "Przyjazny i uśmiechnięty sprzedawca" powinno się włączyć w zasób reliktów
          propagandy PRL...niezły ubaw jak się coś takiego widzi... niestety to śmiech
          przez łzy...
    • maja_i_adas Re: Poczta na Przyjaźni 01.04.06, 12:31
      Heh.
      Sklepik - mam wrazenie, ze powstal tylko po to zeby pani tam pracujace nie musialy chodzic na zakupy gdzie indziej. Jest tam k... wszystko, od podpasek po worki na smieci, paste do butów i szampon za 80 gr ale NIE MA K... KOPERT, PAPETERII ITP!!! Oj ja bym tam zrobil porzadek!!!!

Chodze wysylac wszsytko na poczcie w tesci, chociaz czasem jest wiecej ludzi niz na przyjazni, ale jest jakos sympatyczniej, idzie szybciej i SĄ KOPERTY we wszystkich rozmiarach, a Panie sie usmiechaja i jest milo.

Ale i tak wszedzie wkurzaja sotjace baby mowiace do siebie na glos: jezus maria dlaczego to tak dlugo trwa... bardziej irytuje niz stanie w kolejce.
    • Gość: joanna Re: Poczta na Przyjaźni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 10:55
      to jeszcze nic jedz do miasteczka śląskiego to dopiero sobie poczekasz to
      najwolniejsza obsługa pocztowa nie wiem za co im płacą
      • Gość: tarnogórska mama Re: Poczta na Przyjaźni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 13:09
        I powtórka z rozrywki.
        w sobotę panie z naszej poczty doprowadziły mnie do wścieklizny.
        Nie będę pisać że odstałam swoje,bo to wszyscy wiemy.
        Chciałam odebrać paczkę mojej mamy.Paczka za pobraniem,mówię babie że nie mam
        awizo.
        No tak to już jest problem,bo jak ona ma to znlaleść.
        Po czym się okazało że paczkę już zwrócono wczoraj bo nie była odebrana.
        Pytam się jakiem prawem,skoro do domu nie przyszło awizo powtórne, to panie mi
        odpowiada że paczka leży na poczcie
        14 DNI ROBOCZYCH!!!!
        Qrczę ok rozumiem 14 dni roboczych ale dlaczego zwrócili ją 20??
        Skoro 14 dzień roboczy przypada na 24??
        Pytam sie pań jak mogę złożyć zażalenie, i jak się nazywa ich przełożony,one
        mi na to że nie wiedzą,bo znają tylko swoją panią naczelnik.
        Jasna cholera,to tak jakby pracownik firmy znał tylko kierownika a nazwiska
        prezesa nie.Normalnie książkę można pisać.
        Może Wy wiecie jak mam na te "baby" złożyć skargę??Bo nie zostawię tak tej
        sprawy.
        • Gość: :P Re: Poczta na Przyjaźni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 15:43
          do telewizji napisz;)

a tak serio.... korzystam z tej poczty ładnych kilka lat

i poza wolną obsługą nie miałam tam nigdy problemów.

mnie te panie nie denerwują, denerwują mnie przepisy Poczty Polskiej
        • Gość: aneea Re: Poczta na Przyjaźni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 10:21
          jak zlozyc skarge? Proste, pisemnie, 3 egzemplarze, jeden dla Pani Naczelnik,
          druga na adres: Dyrekcja Generalna Poczty Polskiej Plac Małachowskiego 2, 00-940
          Warszawa lub mailem: skargi@centrala.poczta-polska.pl z wyszczególnieniem
          nazwiska osoby na którą składamy skargę. Wreszcie trzecia kopia potwierdzona
          przez Pania Naczelnik dla nas jako dowód złożenia takowej.
          Poczta ostatnimi czasmy bardzo ostro i rygorystycznie podchodzi do tematu
          niemiłych Pan w okienkach pocztowych, wiec po kilku skargach na niemilą obsługę
          gwarantuję zmianę podejscia o ile wogole bedzie tam jeszcze pracowac.

Skoro praca ja tak unieszczesliwa i czuje sie tak sfrustrowana, to najlepsze co
          mozna dla Pani zrobic to zalatwic jej przekwalifikowanie w innym zawodzie
          (rotfl)..
    • dantetg Noooo :/ 11.11.06, 23:23
      nie mówiąc już o motywach z paczkami.
      Siedze np w domu cały dzień, schodze po obiedzie do skrzynki a tu awizo że mnie
      nie zastano...i mnie kur*a jasna bierze, bo babie jednej czy drugiej ciezko bylo
      wejsc na 3cie pietro z poleconym. No to jest chore..............
      i to nie raz, nie dwa tak sie dzialo:/
      • Gość: tarnogórska mama Re: Noooo :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 20:25
        aneea dzięki bardzo
        A paczki też mnie wkurzają.
        Kiedyś widzę
        avizo pisze na nim "duża" poszłam na pocztę i dostałam kopertę bąbelkową w
        wielkości zesztyu A4.
        Qrw...
        Zapytałam listonoszki ,to stwierdziła ze po pierwsze mnie nigdy w domu nie ma a
        po drugie gdyby ona każdemu chciała takie przesyłki nosić to wysiadł by jej
        kręgosłup
        • jolka.7 Re: Noooo :/ 17.11.06, 19:37
          Wiecie co? Ja chyba chodzę o innej poczty na Przyjaźni. To jakaś paranoja. Nie
          macie co robić??
    • Gość: sąsiad Re: Poczta na Przyjaźni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 22:31
      Zamiast czekać w kolejce do okienka lepiej jechać do tesco - tamtejsza placówka
      jest o niebo sprawniej obsługiwana!
      • Gość: mamaTG Re: Poczta na Przyjaźni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:29
        Mnie tez dobija obsługa na tej poczcie, wiele razy spotkałam sie tam z bardzo
        wielką nieuprzejmością i brakiem kompetencji. Też chętnie napisałabym skargę na
        te panie, które pracują za karę. Już długi czas nie korzystam z tamtejszych
        usług bo by mnie rozniosło!
        • Gość: tarnogórska mama Re: Poczta na Przyjaźni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:54
          moze wspólnie coś napiszemy ;)
    • Gość: Józef Re: Poczta na Przyjaźni IP: *.za.digi.pl 17.11.06, 09:35
      Poczta na przyjaźni to porażka!! Jest stanowczo za mała jak na takie duże
      osiedle! Powinna być też usytuowana bardziej w centrum osiedla...
    • jolka.7 Re: Poczta na Przyjaźni 17.11.06, 19:31
      Proszę pani. Na tej poczcie nie pracują same panie. A praca w tej placówce
      przebiega bardzo sprawnie i kompleksowo. W związku z tym, stwierdzam, że albo
      pani tam kogoś zwyczajnie nie lubi i chce temu komuś narobić "smrodku" albo po
      prostu jest jakiś inny nie znany mi powód. DZIĘKUJĘ.
      • Gość: tarnogórska mama Re: Poczta na Przyja?ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 20:17
        no fakt jest tam jeden facet chyba najbardziej kumaty :D
        A może Jolka7 też tam pracuje??
        Poztym to że pracownicy sš do d... to chyba ?wiadczš komentarze innych prawda??
      • Gość: jasnowidz Re: Poczta na Przyjaźni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 23:09
        to tyu chyba jesteś obsługiwana od tyłu to co tam sie dzieje to nadaje sie do
        ksiegi geenessa marazm olewanie ludzi w kolejce a tempo i organizacja pracy to
        ewerest możliwości tam zatrudnionych i naczelniczki tego obiektu której nigdy
        nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Stary Re: Poczta na Przyjaźni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 21:04
      Idzie (przyszło) nowe ? Dawno tam nie byłem ale dzisiaj na poczcie zauważyłem
      zmiany personalne - jeden młody chłopak i jakaś nowa pani z poza starego
      układu. Może to wynik pisania o tej placówce na tym forum? I coś jakby szybciej
      im szła praca. Macie jakieś nowe doświadczenia z tą placówką?
      • Gość: tarnogórska mama Re: Poczta na Przyjaźni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.07, 14:45
        No tak czasami sie zdarzy że szybciej uda mi sie wysłać paczkę,eshh
        może to nadchodząca wiosna tak na nie działa,
    • Gość: gosc Re: Poczta na Przyjaźni IP: 64.61.117.* 23.06.07, 15:36
      trzeba mieć mocne nerwy zeby to wytrzymac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka