Dodaj do ulubionych

Nowa knajpka na Rymera.

IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.07, 23:08
W piatek przy ulicy Rymera 6 otwarto nowa knajpkę. Byłem tam dzisiaj i bardzo mi sie podoba. Myślę, że to będzie niezła alternatywa dla pobliskiej Kurnej Chaty.
Obserwuj wątek
    • Gość: szaa Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 10:14
      jak sie zwie?
      • Gość: saperka2 Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:39

Widzialam z zewnatrz b.ciekawie sie prezentuje.

Znajomi z innych śląskich miast twierdzą ,że mamy najfajniejsze

knajpki na śląsku-z klimatem.Kto jest właścicielem tego miejsca??
        • Gość: dadus27 Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.07, 14:07
          Nie ma żadnego szyldu i nie wiem kto jest właścicielem. Ważne, że knajpka jest naprawdę fajna.
          • Gość: milena Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.stk.vectranet.pl 28.08.07, 15:46
            niema napemno a restauracja orientalna to co
            • Gość: huh Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 205.167.7.* 29.08.07, 11:22
              widze, ze ktos tu chyba pracuje w Orientalnej, ze tak wychwala to cudo.
              Orientalna tu, orientalna w innym komentarzu.
              Tutaj temat toczy sie o restauracji na Rymera a nie Orientalnej. Jesli chcesz,
              masz mozliwosc zakladania nowych tematow :)
            • Gość: jestem na nie Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.ticom.pl 12.09.07, 10:31
              Orientalna jest paskudna , więc nie zachwalaj tak , bo nie ma czego!
        • Gość: Andre Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 12:36
          Witam… wczoraj byłem gościem tej restauracji i uważam, że to świetna promocja dla naszego miasta… siedzieliśmy z znajomymi z śląska i żadne z nich nie powiedziało nic, co mogłoby nas zniechęcić do częstszego odwiedzania tej naprawdę klimatycznej knajpki o wysokim standardzie jedzenia. Jedzenie jest podane naprawdę smaczne i estetycznie, kanapki to super pomysł jest duży wybór w karcie zarówno dla wegetarianów jak i smakoszy naprawdę dobrze przysadzonego mięsa. Duża gama deserów i sympatyczna obsługa. Uważam, że ludzie, którzy komentują 30 minutowe czekanie na jedzenie w popołudniowa Niedziele powinni zajadać się obiadami w Mc Donald’s, bo tam dostajecie naprawdę szybko jedzenie tylko ze my po 30 min będziemy delektować się smakiem, a nie uczuciem papierowej torebki w buzi. Ktoś mądry kiedyś powiedział „All good things come those who wait.” Wszystko dobre przychodzi do tego, kto czeka. Gratuluje właścicielom pomysłu i życzę wszystkiego dobrego.
    • Gość: mrc Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.stk.vectranet.pl 20.08.07, 15:21
      włascicielem jest pan Werner
      • Gość: glodny Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 16:13
        werner lubos wiadomo co artysta to artysta. gratulacje panie PROFESORZE
        • Gość: TG Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.08.07, 20:10
          Byłem tam dzisiaj z żoną.

+ ładna aranżacja, piękne kwiaty
          + dobre piwo Żywiec:)
          + bogate menu

- obsługa jeszcze się "dociera"
          - ceny dość wysokie
          - nazwa "Rymera 6" mało oryginalna

Dobrze,że powstała tak miła i klimatyczna knajpka, jak skończą
          jeszcze remont/nadbudowę rudery po dawnej łaźni to ten odcinek ul.
          Rymera nabierze nareszcie wyglądu:)
          • anrietta Re: Nowa knajpka na Rymera. 20.08.07, 22:00
            Gościu a co znaczy "ceny dość wysokie"?
            A dania wegetariańskie są?
          • Gość: surREvival Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.belf.cable.ntl.com 29.03.08, 01:11
            ceny dosc wysokie ??? Za to jedzenie jakie tam serwuja, za ten klimat, mila obsluge bybym w stanie placic nawet wiecej.
        • Gość: gosc Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 09:01
          Werner to nie to samo, co Werner Lubos. Werner to zarówno imię, jak
          i nazwisko. W tym przypadku - nazwisko.
          • hellyspring Re: Nowa knajpka na Rymera. 21.08.07, 09:33
            Pan Werner jest chyba także właścicielem Wiśniowego Sadu,prawda?
            A btw. zaciekawiliście mnie, będę musiała tam zajrzeć w najbliższych dniach:)
            • Gość: annnitka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 10:18

Bylam.Faktycznie super knajpka z piękną aranżacją.Klimat krakowski.
              Ceny normalne tzn.takie jak w porządniejszych lokalach np.duży lany
              Żywiec 5zł.Bogata oferta gastronomiczna.Jak komuś jest za drogo to
              musi iśc sie napic do tzw.'kuflolotów',tam kupi piwko za 3zł i
              pooddycha 'świeżym' powietrzem.Za lepszą jakość się płaci...

• Gość: gosc Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 23:25
            Jak juz wczesniej ktos napisal "Werner to nie to samo, co Werner Lubos. Werner to zarówno imię, jak
            i nazwisko. W tym przypadku - nazwisko."
            Pan Werner Lubos raczej nie mial z tym nic wspolnego !
            Pan Lubos ma na imie Werner, a wlascicielem knajpki jest Pan Alfred Werner :)
    • Gość: mrc Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.stk.vectranet.pl 21.08.07, 10:17
      Włascielem knajpki na Rymera jest Alfred Werner a włascicielem
      Wisniowego jest chyba jego brat
      • hellyspring Re: Nowa knajpka na Rymera. 21.08.07, 10:36
        Dzieki za informację, ale jednak dobrze kojarzyłam:) Jeśli knajpka porównywalna z Wiśniowym Sadem lub dawna Galerią PodNad to rzeczywiście warto sie przejść, jestem ciekawa jak z cenami potraw, bo piwko za 5 zł to akurat standard w TG, gdyby w nowo otwartej restauracji tuz po otawrciu wywindowano ceny, to raczej lokal by sie nie przyjął (a Polska jest krajem gdzie cena piwa zwykła obrazować inne ceny:)). A tak na marginesie, gdzie właściwie jest Rymera? To ta ulica ze starą łaźnią czy prostopadła do niej?
        • Gość: annnitka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 10:53

to ta sama ulica -ze starą łażnią,a właściwie już teraz ze
          wspomnieniem po niej:)
    • Gość: Smakosz Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 23:10
      Świetny wystrój, miła obsługa. O jedzeniu będę mógł coś powiedzieć jak zjem
      kilka dań.
      • Gość: roy Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 15:22
        gratulacje za wystroj dla pana WERNERA LUBOSA
        • Gość: Alexandra Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.ticom.pl 26.08.07, 20:42
          Byłam tam i rzeczywiście ładnie , za małe piwo płaciłam 4zł..hmm...mogłam
          dołożyć złotówkę i miałabym duże piwo ;)
    • Gość: keller Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 205.167.7.* 28.08.07, 11:24
      Nie wiem czemu wszyscy przypisuja ta restauracje do Wernera Lubosa.
      Tak wiec ludzie, zapamietajcie - wlascicielem tej knajpki jest pan
      Alfred Werner.
      Mile chyba musi byc dla niego to, iz porownojecie go do artysty -
      profesora - Wernera Lubosa ;)
      • Gość: milena Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.stk.vectranet.pl 28.08.07, 15:51
        nie wiem jak tam jest nie byłam więc nic nie moge powiedzieć iale
        uważam ąe najlepiej jest w orientalnej
        • Gość: dadus27 Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.07, 00:32
          Tu o Orientalnej, wyżej bez sensu odpowiedź o szyldzie o Orientalnej. Fakt, że Orientalna to fajny lokal, ale ty tu nie rób w moim temacie takiej kryptoreklamy, bo ten temat dotyczy knajpki na Rymera a nie Orientalnej.
        • Gość: surREvival Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.belf.cable.ntl.com 29.03.08, 01:13
          Orientalna to ostatnia restauracja w miescie do ktorej bym poszedl.
    • ania2812 Re: Nowa knajpka na Rymera. 28.08.07, 19:47
      witam.Wybrałam się do tej restauracji, jest tam naprawdę
      przyjemnie.Bardzo ciekawa aranżacja, cieply klimat.Podoba mi się acz
      mam nadzieję że panie kalnerki przeczytają to co teraz
      napiszę.Pracujecie w restauracji a nie w barze mlecznym tak proszę
      pokale podawać pokale logiem skierowane do klienta, i jeszcze bardzo
      ważna rzecz dziewczyny przyprawy na stół a nie tak jak ja dostałam
      danie z frytkami a o soli mogłam pomarzyć.
      • Gość: TG Pokale z logo do klienta ??? To chyba przesada IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.08.07, 21:23
        Sól do frytek- OK.
        Pokale skierowane logo do klienta???
        Żeby na takie pierdoły uwagę zwracać?
        To trzeba mieć schizę chyba:)

PS. Jak już jesteś taką pedantką wiedz,że słowo "logo" jest
        nieodmienne.
        • ania2812 Re: Pokale z logo do klienta ??? To chyba przesad 29.08.07, 15:10
          to restauracja a nie bar.Niepłaci się mało więc się wymaga dobrej
          obsługi!
          • Gość: keller Re: Pokale z logo do klienta ??? To chyba przesad IP: 205.167.7.* 29.08.07, 15:13
            Wg mnie ceny sa porownywalne do innych restauracji - jak np. Taco czy tez
            Wisniowy Sad.
            Jesli taka rzecz jest dla Ciebie problemem, to nie chcialbym widziec, gdy zdarzy
            sie cos gorszego.
          • Gość: TG Do ani2812 IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.07, 15:32
            Jeszcze raz w sprawie pokali (do Ani).
            Uparłaś się i widzę,że zdania nie zmienisz.
            Jeśli według Ciebie dobra obsługa polega na tym,że kelnerka ma
            zwracać uwagę na to czy naklejka z LOGO (nie logiem- ) jest zwrócona
            w strone klienta to coś jednak jest nie halo z Tobą.
            Może czas sie przebadać?:)
            Pozdrawiam

• ania2812 Re: Do ani2812 30.08.07, 20:56
              sam sie przebadaj!Takim prostakiem jesteś ze niewiesz w jaki sposób
              dopiec? Nie wyszło Ci.Pozdrawiam.
              Pokale są różne, logo to nazwa która się na nim znajduje.Szkło
              podaje się logiem skierowanym do klienta, ponieważ w dobrej
              gastronomi takie obowiązują zasady.Niemiałam na myśli nic złego
              opisując tę zasadę, więc nie wiem w czym tkwi problem?Restauracja
              jest naprawdę ładna
              • Gość: TG Re: Do ani2812 IP: *.stk.vectranet.pl 31.08.07, 08:03
                Nie jestem prostakiem, nie nadymaj się tak:)
                Po prostu zwróciłaś uwagę na taką pierdołę jak logo na pokalu i to
                mnie rozśmieszyło.
                Druga sprawa to słowo pokal którego niewiele osób w TG używa, bo nie
                wie co oznacza.
                Tarnowskie Góry to nie Nowy Jork, choć pewnie i tam nie wszystkie
                kelnerki zwracają na to uwagę.
                Pozdrawiam
          • Gość: surREvival Re: Pokale z logo do klienta ??? To chyba przesad IP: *.belf.cable.ntl.com 29.03.08, 01:15
            Skoro dla Ciebie wyznacznikiem dobrej obslugi jest podanie pokalu logiem do
            Klienta ... to wybacz, ale musze powiedziec, ze juz naprawde nie mialas sie do
            czego przyczepic.
            • Gość: monia Re: Pokale z logo do klienta ??? To chyba przesad IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.09, 15:28
              To jest jedna z zasad.
              Jest ich dużo,więc kelnerki niech się uczą.
            • Gość: barman Re: Pokale z logo do klienta ??? To chyba przesad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 14:23
              logo do klienta lub odwrotnie -to zalezy od ucha z prawej
              strony/reki/ a nie od obsługi,chyba ze jestes leworeczny.
        • Gość: :) Re: Pokale z logo do klienta ??? To chyba przesad IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.09, 15:25
          Zdziwił byś się ilu ludzi zwraca na to uwagę...:)
          Zresztą ja też:)
      • Gość: ~gosc Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 205.167.7.* 29.08.07, 11:25
        czsami, jesli kelnerki zapomna, trzeba wykazac sie wlasna inicjatywa i ladnie
        poprosic.
        Ale najwidoczniej ktos tu jest mocny tylko w komentarzach, a jak ma przyjsc co
        do czego, to buzia na klodke ;)
      • Gość: rymerka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 12:15
        nic nie kapuje.chyba jestem totalnie niekumata.co to znaczy
        POKALE SKIEROWANE LOGO DO KLIENTA???
        • Gość: Smakosz Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.238.171.* 29.08.07, 12:54
          > POKALE SKIEROWANE LOGO DO KLIENTA???

Tez nie rozumie nic a nic.
          • mirotg Re: Nowa knajpka na Rymera. 29.08.07, 13:29
            Jak wyczytalem w Google "Pokal-rodz naczynia szklanego o ksztalcie posrednim
            miedzy szklanka a kuflem,bez ucha o poj najczesciej 0,33 lub 0,5l.
            • Gość: Smakosz Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.238.171.* 30.08.07, 08:21
              Pokal to puchar po niemiecku.
        • Gość: tom Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.domainunused.net 29.08.07, 14:45
          logo czyli naklejka(zazyczaj)z marka trunku jaki pijesz!ogolnie powinien kelner
          podac pokal skerowany wlasnie ta kolorowa aklejka w strone klienta!ale tak
          naprawde to tylko jakies ustalenia!
      • Gość: gośc Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 12:38
        O co chodzi z tym logiem.
        Ciekawy jestem czy ania 2812, która zwróciła na to uwagę i ma
        pretensje o to do kelnerek, spożywała jadło i napoje tak jak sie
        powinno... Jacy ludzie są upierdliwi. Pracuje za barem w knajpie w
        TG i nie raz widzę jak naprawdę zachowuja się ludzie, którzy do nas
        przychodzą. Wiekszośc jest w pożądku ale jakby jakaś babkla albo
        facet zwróciła mi uwagę, że nie podałem jej piwa z logo w jej stronę
        to bym ją wyśmiał. Z tego co wiem to przy robieniu drinka przy
        kliencie który go zamówił obowiazuje zasada trzymania butelek i
        miarki aby klient mógł mieć pewność, że dostaje to co zamówił....ale
        żeby logo było ustawione w stronę do klienta....PRZESADA.
        To powiedz mi z której strony kyfla pijesz piwo??? Od strony LOGA
        czy moż ez innej.

POZDRAWIAM.
    • Gość: Marg Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 14:21
      A możecie mi koledzy i koleżanki powiedzieć do której knajpka jest otwarta i czy
      można sobie po prostu przyjść na piwo, czy wypadałoby zamówić coś do jedzenia? :)
      • Gość: gosc Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 205.167.7.* 29.08.07, 14:29
        z tego, co mi wiadomo, knajpka otwarta jest do 23:00.
        Za pierwszym razem bylem tylko na piwie, by rozpoznac teren. Ostatnio skusilem
        sie na zjedzenie czegos - ogolnie pyszne.
        Tak wiec polecam potrawy + piwo (mam nadzieje, ze wszystkie dania tak samo
        smakuja, jak to, ktore jadlem). Aczkolwiek przy piwie chyba tez nei jest zle
        usiasc, widzialem kilka osob, ktore takze zamowily tylko tenze trunek.
        I nie zapomnij usiasc na ogrodku - najpiekniejsze miejsce. W srodku bylem tylko
        na dole - tez elegancko, na gorze nie wiem, jak jest (przetestuje, gdy przyjdzie
        zimna pogoda).
        • Gość: Marg Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 15:28
          Dzięki :)No to sie kiedyś wybiorę :)
          • Gość: bywalec Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 21:46
            Powiem tak-byłem tam już dwa razy... Pierwszy raz wspominam świetnie
            aczkolwiek siedziałem tylko na piwie (atmosfera fajna bo przeciez
            nowe i ładne miejsce). Drugi raz również coś zimnego do
            picia...chciałem zapłacić kartą a to.....(karty nie przyjmujemy)- to
            zrozumiem nie wszędzie idzie płacić w ten sposób!!! Ale za trzycim
            razem (nieporozumienie). Chciałem coś zjeść i ... siadam przy
            stoliku, czekam 5 minut i nie. Więc idę po kartę dań siadam znowu i
            czekam następne 5 minut-żadna kelnerka czy barmanka do mnie nie
            podeszłą...a były ich co najmniej 3 (gawędziły z kucharzem i raczej
            nie były zainteresowane gośćmi).
            Drogie Panie knajpka piękna więc wypadałoby obsługę dostosować do
            wystroju...
            • Gość: jola Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 30.08.07, 01:23
              Ja rowniez bylam dwa razy, ale w przeciwienstwie do poprzednika 'bywalca' zostalam obsluzona bardzo przyzwoicie! Obsluga szubciutka i mila :>
              • Gość: Alexandra Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.ticom.pl 31.08.07, 20:25
                Wybieram sie tam w niedziele na pogaduchy z przyjaciółmi przy piwie.Ciekawe czy
                dostane piwo w pokalu logiem do siebie? ;) ale czy to ważne ??? byle piwo było
                dobre, a przede wszystkim atmosfera i zeby dopisywały humory...wszystkim gościom
                "knajpki" na co liczę, wszak to ostatnia niedziela wakacji :)
                • Gość: łyżeczka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.64.* 31.08.07, 21:14
                  jedzenie w tej knajpce to totalna porażka:-( jedynie obsługa
                  miła....
                  • Gość: 42 Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 01.09.07, 15:08
                    do łyżczka:
                    Ile sprobowales dan ze "jedzenie to totalna porazka" ? A moze powiesz nam co konkretnie zamowiles ?
                    Nie latwo trafic w gust kazdego...ale narazie jest Pan pierwszym ktory sie tak strasznie tu zali ! Z tego co slyszalem to wielu ludzi bardzo chwalilo sobie kuchnie !
    • Gość: gosc Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 22:11
      powiem tak knajpka bardzo fajna , ale obsługa za wolna nie mogliśmy
      się doczekać kelnerki ..dobrze , ze przy 1szym zamówieniu
      zostawiliśmy sobie menu i skorzystaliśmy z telefonu od razu kelnerka
      podeszła ...
      • Gość: szaa Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.71.* 31.08.07, 22:57
        obsluga fatalna, 3 kelnerki a zadna nie podejdzie,
        w koncu sama podeszlam do baru, staly wszytskie 3, i co?

nic.. musialam czekac kilka dobrych minut az w koncu ktoras z nich mnie
        zauwazyla i zapytala co podac

dodam ze wszytskie staly i nic konkretnego nie robily, dopiero znaczace
        chrzakniecie je obudzilo

porazka
        • Gość: srooge Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 15:33
          bylam tam dwa razy.knajpka super ale...no wlasnie obsługa
          totalna porażka.jedna z kelnerek zwinela ze stolika butelke nie
          dokonczonego wina nie zpytawszy sie ów biesiedników czy skonczyli.
          nastepna wpadka:za pierwszy napój zaplacilam przy barze bo nikt
          nie podchodzil do mojego stolika a tuz przed wyjsciem kiedy ze
          znajomymi chcialam zaplacic koncowy rachunek kelnerka(ta sama)
          wciagnela mi do rachunku ponownie ow zapłacony napoj i wcale nie
          kwapila sie oddac mi kase.ale sie zdenerwowalam!!
          laski opamietajcie sie!!!psujecie wizerunek naprawde fajnego lokalu
          • Gość: tomba Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 23:39
            Wybrałem się tam dziś, by sprawdzić jak jest i
            co... Porażka, bo lokal jest podobno restauracją włoską, ale tylko z
            nazwy, a obsługa jeszcze wolniejsza niż w wiśniowym. Kuchnia
            pracuje "na wstecznym", bo na jedzenie czekaliśmy GODZINĘ(!!!). Same
            jedzenie pozostawia wiele do życzenia, za to obsługa jest przekonana
            o jego wybornym smaku. Powiem tylko, że sos w paście Canelloni
            Spinaci był zrobiony z tandetnego ketchupu przez co psuł smak
            potrawy.
            Byłem pierwszy i zapewne ostatni raz, no chyba, że wybiorę się tam
            tylko na piwo, bo tego kuchnia nie jest w stanie zepsuć.

WYJŚCIE DO TEGO LOKALU NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!!!

OSOBIŚCIE NIE POLECAM, WRĘCZ DODAM - ODRADZAM.
        • Gość: zawca Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 01.09.07, 19:11
          A powiedz mi, z ciagu 30sekund jestes w stanie opanowac cale menu?
          W kazdej restauracji jest tak, ze nalezy poczekac PARE minut - wlasnie tyle daje
          sie gosciom, aby zdazyli wybrac cos z karty dan.
          • Gość: szaa Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.71.* 01.09.07, 19:33
            no nie wiem... w te 15 minut zdazylabym sie nauczyc calego menu na pamiec
      • Gość: justa Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 01.09.07, 01:37
        No to rzeczywiscie ciezki orzech do zgryzienia wstac i podejsc...hm
        • Gość: klient Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.07, 08:55
          Cięzki to może niebył ale jak w temacie "Napiwki" ktos cały czas
          pisał ze im sie należa to powiedzcie mi za co? za to ze samemu
          trzeba sie obsłuzyc. Ja bym je wylał z pracy a nie jeszcze dał
          napiwek. Pozdrawiam
        • Gość: szaa Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.71.* 01.09.07, 11:38
          justa - w moim przypadku nawet samo podejscie do baru nic nie dalo

chyba jestem niewidzialna, moze zaczne to wykorzystywac do walki ze zlem...
          • Gość: she Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 01.09.07, 12:20
            Widze, ze konkurencja nie spi i wypisuje komentarze wyssane z palca. Bylam juz
            tam kilka razy i nie wiem, o co Wam tak naprawde chodzi.
            Nie ma co narzekac na kelnerki, bo akurat spisywaly sie wysmienicie, kiedy byl
            lokal przepelniony.
            Jedzenie porazka? Chlopcze, chcialabym widziec, jak Twoi rodzice gotuja, skoro
            tam Ci nie smakuje. Wg mnie, jedzenie jest perfekcyjne, ale to tylko moja opinia.
            • Gość: szaa Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.71.* 01.09.07, 13:16
              konkurencja nie spi?

lol

czy glosy niezadowolenia zawsze musza byc zrzucane na tzw. konkurencje?
              tak ciezko sobie wyobrazic ze na forum sa tez zwykli klienci,ktorym swiadczono
              uslugi na niskim poziomie????
    • Gość: mieszkanka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.07, 20:09
      Byłam w tygodniu obejrzeć tą knajpkę i musze przyznać, że pierwszy
      raz spotkałam się z taką obsługą a szczególnie dotyczy to kelnerki,
      która nas obsługiwała gdyż druga kelnerka mimo paru wpadek
      nadrabiała to uśmiechem. Natomiast pani podeszła do nas nie
      odzywając się podała karty nawet nie zdążyłyśmy czegoś sobie wybrać,
      gdy nagle się pojawiła.Po poinformowaniu, że nie przejrzałyśmy
      jeszcze menu oburzona odeszła. Po czym gdy w końcu złożyłyśmy
      zamówienie czekałyśmy około 20 minut na podanie zimnych napojów a
      później jeszcze z 15 minut na ciastko. Z zapłaceniem rachunku też
      był problem, ponieważ kelnerka nas olała wiec podeszłyśmy do baru
      zapłacić. Jeśli chodzi o knajpkę to jest ok., ale obsługę to
      przydałoby się wymienić.
      • reservoir_dog Re: Nowa knajpka na Rymera. 05.09.07, 11:51
        chcialbym dodac moją opinie nt. Rymera. Po ostatnim pobycie tam mam niestety
        mieszane uczucia:

1. co do wystroju i klimatu to zgodzę się że jest bardzo przyjemnie. Lokal
        wyremontowany i urządzony z duża dbałością oraz smakiem. Wnetrza (oraz zewnetrza
        ;) przytulne i sklaniające do dłuższego pobytu. Gdyby tylko obsługa była nieco
        bardziej rozgarnięta....

2. Czas oczekiwania na 2 proste dania sięgający 45 minut to dużo za długo,
        szczegolnie w sytuacji gdzie lokal jest zapełniony w 15%. Ale to można jeszcze
        przezyć zważywszy pkt.1

3. Blędem większego kalibru jest otrzymanie dania ktorego się nie zamawiało.
        Niestety zważywszy na czas oczekiwania nie składalem reklamacji i zjadlem co
        przynieśli. Co więcej, kelnerka nie poinformowala (zapytała) o szczególy
        zamówienia przez co otrzymałem na talerzu 50% tego na co miałem ochotę i to za
        cenę ktora może nieco wstrząsnąć...Powiedzmy że był to rownież mój błąd, jednak
        rolą kelnerki jest nie tylko przyjęcie zamówienia ale upewnienie się że klient
        dostanie to na co ma ochotę...

4. Oczekiwanie na rachunek - odniosłem wrażenie że nikt nie jest zainteresowany
        pobraniem opłaty; na prośby o wystawienie rachunku nikt z 4 osób obsługi nie
        zareagował i musiałem się pofatygowac do baru. Krzywda mi się nie stała ale
        jeśli już jest obsługa kelnerska w lokalu, prowadzi pobyt klienta od początku do
        końca. I nie jest to bynajmniej mój kaprys ale ogólnie przyjety standard w
        dobrych restauracjach (a do miana takich Rymera 6 pewnie aspiruje).

Podsumowując, lokal dobrze się zapowiada i jeśli chce być uznany za "porządny"
        MUSI bezwzlednie popracować na poziomem obsługi. To co opisałem to szczegóły,
        ale z takich wlasnie szczegółów sklada się codzienność restauracji.

Pozdrawiam
    • Gość: Kika Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 08.09.07, 12:33
      Byłam ostatnio w tej restauracji i chociaż większość stolików była
      pozajmowana moje zamówienie zostało zrealizowane szybko. Jedzenie
      jest bardzo dobre chociaż jeszcze wszystkiego nie próbowałam, a i
      obsługa jest miła i uśmiechnięta. Trzymajcie tak dalej, pozdro...
      • Gość: mieszkanka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.07, 12:53
        Widze,że masz jakieś udziały w tej knajpie bo jak narazie to tylko
        Ty tej knajpy bronisz i sie wypowiadasz pod wieloma nickami
        tj.jola,42,zawca,justa,she,kika.
        • Gość: she Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 205.167.7.* 09.09.07, 00:22
          chyba nie bardzo :)
          Szkoda tylko, ze polowa TG jest podpieta do sieci Protonet, a tam,z tego co mi
          wiadomo, nie ma zewnetrznych IP :)
          • Gość: mieszkanka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 08:26
            Protonet do tego IP nic nie ma poniewaz też korzystam z ich usług a
            jesli chodzi o Ciebie to kilka wypowiedzi wyzej miałas inne IP wiec
            albo inny komp albo ktos sie pod Ciebie podszywa.
            • Gość: kika Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 09.09.07, 12:04
              Urzywam tylko jednego nicka "kika", rzadnych udziałów nie mama a po
              prostu zostałam tam dobrze potraktowana i obsłużona. Chyba mam prawo
              mieć własne zdanie i opinie!!
              • Gość: m. Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 22:25
                kika nie denerwuj sie tylko w wolnej chwili przejrzyj slownik-a szczegolnie
                zwroc uwage na poprawnosc pisowni slowa "używam"
                • Gość: Kika Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 11.09.07, 11:15
                  "m" jestem dyslektykiem, przykro mi, że nie jesteś zbyt
                  wyrozumiały/a i tolerancyjny/a żeby to zrozumieć.
    • Gość: klient Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 14:45
      Z ciekawości po tym jak tu przeczytałem takie rzeczy poszedłem tam z
      dziewczyna na niedzielny obiad. zwracałem uwagę na wszystkie rzeczy
      o których była mowa na tym forum. Na jedzenie, sposób podania, na
      obługę. Dozedłem do jednego wniosku. W tarnowskich Górach mieszkaja
      dziwni ludzie. Moim zdaniem obsługa była miła i spełniała w pełni
      swoje obowiazki. Jedzenie przepyszne. Jeszcze nigdzie w TG nie byłem
      tak zadowolony z posiłku jak tam. i nie myślcie czasem że mam coś
      wspólnego z tą knajpą. Gorąco Polecam. Ja na pewno tam wróce.
      Pozdrawiam.
      • Gość: tomba Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 18:18
        Kolego to bardzo niskie są Twoje wymagania kulinarne
        • Gość: klient Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 09:40
          Nie ma jak ludzka zazdrość!!!
          Widzę, że konkurencja używa różnych posobów aby niezniechęcić.ale
          taki sposób też działa na ludzi. Ja poszedłem tam właśnie po takich
          opiniach jakiegoś tam TOMBY i mile się zaskoczyłem. Napewno będę tam
          częściej wpadał.
          Pozdrawiam.
          • tomba_tg Re: Nowa knajpka na Rymera. 15.09.07, 00:31
            dla takich osób jak she i klient postanowiłem założyć konto
            (tomba=tomba_tg) na tym forum-liczę,że też to zrobicie i zaczniecie
            pisać bardziej konstruktywne wypowiedzi i skończycie, co po
            niektórzy z obrażaniem mojej osoby.
      • reservoir_dog Re: Nowa knajpka na Rymera. 11.09.07, 14:05
        widocznie wlaściciel/zarzadzający wraz z obsługą poczytali ten wątek na
        poniedziałkowej odprawie i wyciągneli wnioski :) czego im życzę, bo nie
        podzielam huraoptymistycznych opinii na temat tego lokalu. Powtórze jeszcze raz
        - jest nieźle ale do poziomu dobrej restauracji jeszcze im brakuje. I nic nie
        zmieną peany na ich cześć, trzeba sie wziąć do roboty, bo inaczej Rymera
        pozostanie wyłacznie miłym zakątkiem do wypicia kawy i piwa.
        • Gość: bywalec Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 19:23
          ludzie tam sie nic nie zmienilo!!!bylem wczoraj i kelnerka
          sprzatnela mi moja niedopita kole z przed nosa nie powiedziawszy ani
          slowa.nim zdazylem cos powiedziec juz sie ulotnila.tragedia!!!
          skad wlasciciel bierze te laski?one nie czytaja tego forum.niestety:(
          • Gość: klient Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 09:09
            DO BYWALCA!!!

Jak ci sie tam nie podoba to czemu tam chodzisz???
            Może ci ta knajpa przeszkadza....tak jak przeszkadza konkurencji.
            Paranoja. Ludzie przestańcie z siebie robić zazdrośników.
    • anrietta Re: Nowa knajpka na Rymera. 17.09.07, 21:54
      Byłam w niedziele zobaczyć knajpkę.
      Wystrój bardzo fajny. Tylko ceny mnie troszkę zaskoczyły. Hm... takie dość
      wysokie były.
      I obsługa bardzo miła i szybka, pomimo tego, że dużo ludzi było.
      • Gość: gość lokalu Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 19:55
        Całkiem przyjemna knajpka. Obsługa normalna. Nie rozumiem
        wcześniejszych negatywnych opisów. Popieram przedmówce co do
        prawdopodobnej konkurencji ... :) Wyglądem
        przypomina "wisniowy ... " także jak komuś jest za daleko by przejć
        przez ulice Sobieskiego to ma alternatywe :P
        • reservoir_dog Re: Nowa knajpka na Rymera. 20.09.07, 10:25
          naprawdę, ludzie przstańcie już chrzanić z tą mityczną "konkurencją". Też sie
          wypowiadałem w temacie knajpy i bynajmniej nie jestem wlaścicilem ani
          pracownikiem innego, konkurencyjnego lokalu. Ktoś założył wątek, podzielił sie
          uwagami, mnóstwo ludzi odpisało opisując swoje doświadczenia i wcale mnie to nie
          dziwi że zdania są podzielone - każdy ma inne oczekiwania co do standardów, cen,
          smaku itd. Jeden będzie zachwycony, drugi nie i co w tym dziwnego.

Osobiście uważam że temat się wyczerpał i mam pytanie do moda czy jest możliwe
          jego zablokowanie i jednoczesnie pozostawienie na forum aby można było go czytać.

Pozdrawiam
          • kasicaaa Re: Nowa knajpka na Rymera. 20.09.07, 11:40
            dzień dobry,
            rozwiązanie proponowane przez reservoir_dog nie jest możliwe. wątek
            żyje, póki ludzie coś piszą. nie można nikomu zablokować możliwości
            wypowiadania się, jeśli nie łamie regulaminu i netykiety. inni
            mogliby mieć na temat blokady zupełnie odmienne zdanie niż jej
            pomysłodawca... już słyszę te awantury :)
            pozdrawiam
            kasicaaa
            • reservoir_dog Re: Nowa knajpka na Rymera. 20.09.07, 22:36
              dziękuję, tak się domyślałem. Pozdrawiam
            • Gość: eemilka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 02:07
              a do której czynne?
              • Gość: mattadox Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 28.09.07, 10:27
                do 23.oo
    • Gość: krysia Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 23:17
      mowiliscie o sosie do szpinaku .chyba we wloszech nikt nie dostal
      pomidorowego sosu do szpinaku tak jak podaja w tej knajpce,a na
      pizzy to czasem ser w plastrach nie zdązył sie roztopic ,super
      ekspres z mikroweli,"polecam"
      • m4r3km4r Re: Nowa knajpka na Rymera. 08.11.07, 07:56
        Gość portalu: krysia napisał(a):

> mowiliscie o sosie do szpinaku .chyba we wloszech nikt nie dostal
        > pomidorowego sosu do szpinaku tak jak podaja w tej knajpce,a na
        > pizzy to czasem ser w plastrach nie zdązył sie roztopic ,super
        > ekspres z mikroweli,"polecam"

Smieszne, co piszesz, naprawde zal mi takich ludzi :)
      • atum.online Re: Nowa knajpka na Rymera. 08.11.07, 12:57
        Gość portalu: krysia napisał(a):

> mowiliscie o sosie do szpinaku .chyba we wloszech nikt nie dostal
        > pomidorowego sosu do szpinaku tak jak podaja w tej knajpce,a na
        > pizzy to czasem ser w plastrach nie zdązył sie roztopic ,super
        > ekspres z mikroweli,"polecam"

Heh
        Krysiu skad ty sie urwalas ?
        • Gość: lol Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.icm.edu.pl 13.11.07, 15:24
          piękna wasza jest być rozmowa.
          Ale ja mam mieć pytanie:
          kaj jest rymera?
          :P
    • Gość: mee Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 205.167.7.* 13.11.07, 17:00
      www.rymera6.pl - calkwiem przyzwoicie to zrobili
    • Gość: ### Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.68.* 14.11.07, 14:51
      Wszystko pięknie,ładnie i cudownie,ale....moim zdaniem nie potrafią się wyrobić
      z zamówieniami.Ostatnio czekalismy ze znajomymi godzine na jedzonko...troszke za
      długo...
      • Gość: sissi Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 22:50
        a gdzie jest smaczniejsze jedzenie? w kurnej chacie czy u rymera?
        • atum.online Re: Nowa knajpka na Rymera. 16.11.07, 08:52
          Gość portalu: sissi napisał(a):

> a gdzie jest smaczniejsze jedzenie? w kurnej chacie czy u rymera?

Moze poprostu sprawdz sama ;-)
          • Gość: sissi Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 21:16
            A MOZE Z TOBA SIE TAM WYBIORE HMMM? CO TY NA TO?
            • atum.online Re: Nowa knajpka na Rymera. 17.11.07, 00:33
              coz za propozycja ! Huh...mysle ze jestem za smarkaty jak dla Ciebie :-p
            • Gość: saperka2 Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 13:10

moze w koncu z tego nudnawego kulinarnego tematu rozwinie sie

watek matrymonialny??????
              • atum.online Re: Nowa knajpka na Rymera. 17.11.07, 13:46
                Gość portalu: saperka2 napisał(a):

>
                > moze w koncu z tego nudnawego kulinarnego tematu rozwinie sie
                >
                > watek matrymonialny??????

o_O
              • Gość: :) Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 17.11.07, 16:52
                chetnie skorzystam!
                • Gość: absolwenci staszic Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 21:02
                  w tej knajpce jest miło do momentu aż się złoży zamównienie. na piwo
                  czy cole trzeba czekac około 30 minut...i między innymi dlatego nie
                  zorganiujemy u państwa spotkania klasowego. zróbcie coś z tym - może
                  dodatkowa kelnerka...pozdrawiamy
                  • Gość: wł Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 21:44
                    To nie róbcie,nikt nie będzie za wami plakał.
                    • Gość: absolwenci staszic Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 17:54
                      pięknie dbacie o kilentów
    • darkdante Re: Nowa knajpka na Rymera. 29.03.08, 01:27
      Bardzo fajna knajpka z naprawde dobrym jedzeniem. Mila obsluga, przyjemny wystroj wnetrza, jadlem tam do tej pory 5 razy. Za kazdym razem jedzenie podano szybko, ostatnio nawet bardzo szybko :) Ladnie podane, smaczne i w calkiem przyzwoitej cenie.
      Bardzo polecam. Obiad na Rymera to juz staly punkt kazdego mojego pobytu w Polsce :)
      Tekst o zle podanym pokalu mnie rozbroil :)))))
      • darkdante Re: Nowa knajpka na Rymera. 29.03.08, 01:29
        Acha, jeszcze slowko co do placenia. Placilem ostatnio kredytowa, wiec jak widac
        przyjmuja. Ktos tu wspomnial, ze nie mozna placic karta.
        • Gość: lento Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 31.03.08, 18:28
          Mozna placic karta. Gosc ktory sie podpisuje "wł" to konkurencja? Juz tez wiemy kim jestes dokladnie :) oj nieladnie, nieladnie...
      • Gość: taka 1 Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.76.* 21.07.08, 21:35
        super jedzonko,polecam.miła obsługa,szybkoi sprawnie.
    • Gość: cooze prowincja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 17:41
      uważam ze jedząc przy klejących nienakryrych stołach w mroku, pijąc kawę z
      makro, parzoną w wątpliwej jakości ekspresie, udając się do toalety w której
      czuć stęchliznę i zapach starych ludzi, znacznie odbiega od standardów restauracji.
      • Gość: doost Re: prowincja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 12:57
        tak, to prawda, a ty zyjesz na Syberii. Chcialbym naprawde wiedziec, czemu az
        takie glupoty mozna wypisywac.
        • Gość: sunde Re: prowincja IP: 83.1.78.* 21.07.08, 12:46
          bo zzera go zazdrosc :)

• Gość: ;] Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.wieszowanet.pl 28.07.08, 14:03
      jak to otwarto ją w piątek? ona jest otwarta już od kilku miesięcy, właściwie od
      zeszłego roku. fajna mi nowość Oo
      • Gość: gustaw Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 10:34
        W Wieszow czytać nie potrafią?
        • Gość: sunde Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 29.07.08, 13:25
          A nie przez przypadek w Wieszowie ?
      • Gość: ;] Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.wieszowanet.pl 01.08.08, 13:29
        teraz spojrzałem na datę, ups...
        • Gość: Niezadowolony Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.stk.vectranet.pl 06.09.08, 18:19
          Byliśmy wczoraj w tej knajpce i wszystko byłoby ok gdyby nie
          obsługa... Kelnerka owszem bardzo miła i uśmiechnięta, jednak kiedy
          po godz.22 poprosiliśmy o napoje stwierdziła, że bar jest już
          zamknięty. Nie byliśmy tam pierwszy raz, więc wiemy, że bar jest
          czynny dłużej. Prosząc o rozmowę z szefem kelnerka powiedziała, że
          jest to decyzja kelnera-syna szefa.
          Jeżeli nie chce pan tracić klientów drogi Szefie radzimy porozmawiać
          z synem...
          • Gość: Niezadowolona Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 20:47
            Dołączam do niezadowolonych klientów tej restauracji. Niestety
            postanowiłam zorganizować tam mężowi urodzinowy obiad. Tydzień
            wcześniej zarezerwowaliśmy stolik na godzinę 14.00 w niedzielę.
            Przyszliśmy chwilę po 14.00 do restauracji i okazało się, że przy
            zarezerwowanym stliku siedzą dwie osoby. Kelnerka zaczęła przenosić
            dwie Panie do drugiego stolika (ja na miejscu tych Pań poczułabym
            się urażona, bo przecież dopilnowanie rezerwacji to obowiązek
            obsługi, a nie błąd niepoinformowanego klienta), my w tym czasie
            czekaliśmy w przejściu... Było nas 12 osób i nasz czteroletni syn.
            Krzeseł przy stoliku było 10, choć wcześniej rozmawiałam
            telefonicznie z szefem i ustaliłam, że będzie jednak 12 osób i
            dziecko! Więc czekaliśmy jeszcze jakiś czas na reorganizację
            stolików. W końcu zasiedliśmy, kelnerka poinformowała nas, że na
            jedzenie trzeba będzie czekać od 45 minut do godziny, więc
            postanowiłam zamówić kilka przystawek - zapiekane bułeczki z serem i
            różnymi dodatkami. Na te bardzo przecież niewyszukane przystawki
            czekaliśmy prawie godzinę! Kanapki były gorące i wymagały użycia po
            zjedzeniu serwetek, których nie było na stole. Poprosiłam o serwetki
            w barze i dostałam plik serwete do ręki!!! Może serwetniki to za
            elegancki przedmiot jak na tę restaurację? Teść dostał przystawkę
            równocześnie z zupą, więc z niej zrezygnował. Dania główne podano
            nam po około dwóch godzinach od ich zamówienia. Kelnerka myliła
            zamówienia, kiedy ja otrzymałam swoje danie, moi rodzice już
            kończyli jeść, bo serwowano nam poiłki "na raty". Jako gospodarze
            tej rodzinnej uroczystości wstydziliśmy się z mężem przed naszymi
            gośćmi, że wybraliśmy dla nich restaurację z tak fatalną obsługą!
            Słowem, jeżeli chcecie Państwo zepsuć sobie nastrój, podenerwować
            się, powstydzić, to polecam "Rymera 6"!
            W tym wszystkim żenujące jest zachowanie właściciela (z którym mąż
            rozmawiał w trakcie czekania na posiłki). Właściciel tego baru nie
            widział żadnego problemu, delikatnie mówiąc miał nas "gdzieś".
            Więc jeżeli lubicie być "gdzieś" płacąc za to kilkaset zł zaproście
            rodzinę (znajomych) do tej "restauracji" (przepraszam, że obrażam
            restauracje).
            • Gość: bywający Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 21:51
              Zgadza się,ze to przereklamowane miejsce.U Wrochema taka sytuacja
              jest niemożliwa.
              • Gość: bywająca Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.stk.vectranet.pl 27.10.08, 00:21
                Faktycznie "Rymera 6" nie nadaje się na organizację urodzin i tego typu imprez.
                Wiem z własnego doświadczenia. Jednak mają naprawdę dobre jedzenie i knajpka ma
                przyjemny klimat. W sam raz by wpaść na obiadek lub na piwko wieczorem.
            • Gość: czytelniczka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 09:58
              Droga Pani niezadowolona.
              Powiem Pani Tak:zgadzam sie z Pania co do uprzejmosci
              wlasciciela,lecz jesli chodzi o czekanie na potrawy to skoro Pani
              chciala uczcic uroczystosc rodzinna to mogla Pani wczesniej uzgodnic
              menu i inne szczegoly doytczace urodzin i nie mialaby Pani
              stresu,gdyz oprocz Pani osob obslugiwano cala sale i zostala Pani
              potraktowana jak normalny klient.Wiec o to naprawde nie moze miec
              Pani pretensji.Taka jest praktyka w wiekszosci restauracji ze
              przygotowuje sie jedzenie po kolei stolikami. Rezerwujac stolik
              mogla Pani wybrac menu,zaznaczyc ze jest to uroczystosc rodzinna a
              napewno na tym stoliku bylby ładny wykrochmalony obrus oraz kwiaty
              dla solenizanta. pozdrawiam czytelniczka forum
              • Gość: niezadowolona Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 12:13
                Droga czytelniczko forum,

właścicel został poinformowany, że rezerwuję stolik na uroczystość
                rodzinną... Więc proszę nie marzyć o serwecie i kwiatach w
                restauracji, w której nawet nie istnieje wewnętrzny obieg
                informacji! Właściciel nie tylko nie przekazał kelnerce informacji o
                charakterze uroczystości, ale nawet nie wspomniał jej o zmienionej
                ilości osób. A jeżeli jest Pani gorliwą czytelniczką tego forum, to
                na pewno zauważyła Pani, że długi czas oczekiwania na posiłek nie
                był jedynym powodem mojego niezadowolenia!
                • Gość: st.sen Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 21:35
                  droga kobietko.
                  Z informacji, jakie do mnie dotarly, owszem, poinformowalas, ze to urodziny, ale
                  wczesniej nie zdeklarowalas sie na ILE osob bedzie impreza oraz jakie potrawy
                  bedziecie zamawiac.
                  Totez po przybyciu do lokalu i zamowieniu posilkow, nie masz prawa oczekiwac, by
                  wszystko zostalo podane w jednym czasie.
                  Co by mnie obchodzilo, ze robisz impreze? Gdybys przyszla do mnie do
                  restauracji, to fajnie, ale mam takze innych klientow, o ktorych nalezy dbac. W
                  takim razie kazdy, kto przyjdzie w kilka osob, moze mi mowic, ze odprawia
                  urodziny, swietuje awans itp. itd. I co, wtedy mam wszystkim podawac jedzenie
                  rownoczesnie? NIE! Bo takiej mozliwosci nie ma, gdy wczesniej nie ustali sie
                  tego, co chce sie jesc. Gdyby wczesniej zostalo to ustalone, ludzie z kuchni
                  byliby do tego odpowiednio przygotowani.
                  Wiec swoje smutki, zale i placze wylewaj gdzies indziej, hipokrytko :) Widac,
                  jak bardzo zakompleksiona kobietka z ciebie, bywaj!
                  • Gość: niezadowolona Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 22:28
                    Szanowny Panie "st.sen",

pozwoli Pan, że nie będę się zniżać do wybranego przez Pana poziomu
                    dyskusji...
                    • Gość: whimp Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 06.11.08, 23:05
                      Knajpa pelna ludzi a Pani niezadowolona oczekuje ze dostanie jedzenie w 15min ? Hehe takie rzeczy to tylko w mcdonaldzie.

Pani juz chyba podziekujemy.
                      • Gość: ciekawy Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 11:23
                        tak to juz jest ze w naszych knajpkach jak nie zamowisz to w 12 osob
                        mozesz sie napic piwa wzglednej jakosci ale zjesc nic nie zjesz,o
                        drinkach nie wspomne bo zapasy sa rowne zeru.A to alkoholu nie ma a
                        jak jest to soku braklo,itp. O a la cart mozecie tylko pomazyc,my
                        spotykamy sie w ok 15 osob raz na 2 miesiace,przeszlismy prawie
                        wszystkie knajpki i wszedzie jest podobnie.Jezeli sie umowisz na
                        menu to dostajesz jezeli nie to czekasz na to co w kuchni
                        pozostalo.pozdrawiam tez bywalec rymera
                • Gość: zaczytana Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 18:48
                  czytam te bzdury i mysle sobie tak:jak w ogole mozna organizowac
                  urodziny nie uzgadniajac menu,swiadczy to o ignorancji
                  solenizanta.Jezeli to mialo byc takie cos nie narzucone,do
                  przegryzienia to trzeba liczyc sie z oczekiwaniem dla 15 osob. A a
                  la cart to moge zaprosic 2-3 kolezanki lub kolegow bo wiecej nie
                  wypada ,tak spontanicznie.Nie chcialabym byc gosciem z łaski co
                  chcesz to jedz.smacznego
            • Gość: fafnka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.09, 16:00
              chyba czas na twoim zegarku upływa w tępię kosmicznym! po co ten cały tekst
              skoro na koncu przepraszasz restaurację!!chyba masz za duzo czasu jesli siedzisz
              tyle przy komputerze.
    • Gość: ewe Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.strong-pc.com 14.07.09, 23:28
      uważam, iż knajpka jest sama w sobie fajna bo jedyna taka w tarnowskich Górach,
      gdzie można dobrze zjeść i wypić piwko z przyjaciółmi, ale niestety personel, a
      w tym obsługa jest beznadziejna.
      No może warto jedynie pochwalić jednego kelnera przesympatycznego, który jest
      jedyny ok. Reszta bez kultury
      • Gość: chodzimy Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 95.171.193.* 15.07.09, 00:12
        A moze poprostu Pani brakuje kultury ? I ludzie traktuja Pania tak jak Pani ich ?
    • Gość: Ja Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 80.50.134.* 15.07.09, 10:45
      Czekanie na ciepłe danie godzinę jeszce bym przeżyła, ale czekać na
      lody ponad godzinę to już przegięcie.
      Byłam tam z koleżankami z pracy i byłyśmy oburzone. Jak można tyle
      czekać. Gdy po ponad godzinie nie dostałyśmy tych lodów, to jedna z
      nas poszła i odmówiła, a kelner co na to?? "No dobrze". Żadnego
      przepraszam, żadnego zmieszania.
      Szkoda, że taka fatalna obsługa bo lokal jest super. Jak mają za
      duży ruch to powinni więcej obsługi zatrudnić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka