GoĹÄ: dadus27 IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.07, 23:08 W piatek przy ulicy Rymera 6 otwarto nowa knajpkę. Byłem tam dzisiaj i bardzo mi sie podoba. Myślę, że to będzie niezła alternatywa dla pobliskiej Kurnej Chaty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: szaa Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 10:14 jak sie zwie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: saperka2 Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 12:39 Widzialam z zewnatrz b.ciekawie sie prezentuje. Znajomi z innych śląskich miast twierdzą ,że mamy najfajniejsze knajpki na śląsku-z klimatem.Kto jest właścicielem tego miejsca?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dadus27 Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.07, 14:07 Nie ma żadnego szyldu i nie wiem kto jest właścicielem. Ważne, że knajpka jest naprawdę fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: milena Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.stk.vectranet.pl 28.08.07, 15:46 niema napemno a restauracja orientalna to co Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: huh Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 205.167.7.* 29.08.07, 11:22 widze, ze ktos tu chyba pracuje w Orientalnej, ze tak wychwala to cudo. Orientalna tu, orientalna w innym komentarzu. Tutaj temat toczy sie o restauracji na Rymera a nie Orientalnej. Jesli chcesz, masz mozliwosc zakladania nowych tematow :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jestem na nie Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.ticom.pl 12.09.07, 10:31 Orientalna jest paskudna , więc nie zachwalaj tak , bo nie ma czego! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andre Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 12:36 Witam… wczoraj byłem gościem tej restauracji i uważam, że to świetna promocja dla naszego miasta… siedzieliśmy z znajomymi z śląska i żadne z nich nie powiedziało nic, co mogłoby nas zniechęcić do częstszego odwiedzania tej naprawdę klimatycznej knajpki o wysokim standardzie jedzenia. Jedzenie jest podane naprawdę smaczne i estetycznie, kanapki to super pomysł jest duży wybór w karcie zarówno dla wegetarianów jak i smakoszy naprawdę dobrze przysadzonego mięsa. Duża gama deserów i sympatyczna obsługa. Uważam, że ludzie, którzy komentują 30 minutowe czekanie na jedzenie w popołudniowa Niedziele powinni zajadać się obiadami w Mc Donald’s, bo tam dostajecie naprawdę szybko jedzenie tylko ze my po 30 min będziemy delektować się smakiem, a nie uczuciem papierowej torebki w buzi. Ktoś mądry kiedyś powiedział „All good things come those who wait.” Wszystko dobre przychodzi do tego, kto czeka. Gratuluje właścicielom pomysłu i życzę wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mrc Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.stk.vectranet.pl 20.08.07, 15:21 włascicielem jest pan Werner Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: glodny Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 16:13 werner lubos wiadomo co artysta to artysta. gratulacje panie PROFESORZE Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TG Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.08.07, 20:10 Byłem tam dzisiaj z żoną. + ładna aranżacja, piękne kwiaty + dobre piwo Żywiec:) + bogate menu - obsługa jeszcze się "dociera" - ceny dość wysokie - nazwa "Rymera 6" mało oryginalna Dobrze,że powstała tak miła i klimatyczna knajpka, jak skończą jeszcze remont/nadbudowę rudery po dawnej łaźni to ten odcinek ul. Rymera nabierze nareszcie wyglądu:) Odpowiedz Link Zgłoś
anrietta Re: Nowa knajpka na Rymera. 20.08.07, 22:00 Gościu a co znaczy "ceny dość wysokie"? A dania wegetariańskie są? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: surREvival Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.belf.cable.ntl.com 29.03.08, 01:11 ceny dosc wysokie ??? Za to jedzenie jakie tam serwuja, za ten klimat, mila obsluge bybym w stanie placic nawet wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 09:01 Werner to nie to samo, co Werner Lubos. Werner to zarówno imię, jak i nazwisko. W tym przypadku - nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
hellyspring Re: Nowa knajpka na Rymera. 21.08.07, 09:33 Pan Werner jest chyba także właścicielem Wiśniowego Sadu,prawda? A btw. zaciekawiliście mnie, będę musiała tam zajrzeć w najbliższych dniach:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: annnitka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 10:18 Bylam.Faktycznie super knajpka z piękną aranżacją.Klimat krakowski. Ceny normalne tzn.takie jak w porządniejszych lokalach np.duży lany Żywiec 5zł.Bogata oferta gastronomiczna.Jak komuś jest za drogo to musi iśc sie napic do tzw.'kuflolotów',tam kupi piwko za 3zł i pooddycha 'świeżym' powietrzem.Za lepszą jakość się płaci... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 23:25 Jak juz wczesniej ktos napisal "Werner to nie to samo, co Werner Lubos. Werner to zarówno imię, jak i nazwisko. W tym przypadku - nazwisko." Pan Werner Lubos raczej nie mial z tym nic wspolnego ! Pan Lubos ma na imie Werner, a wlascicielem knajpki jest Pan Alfred Werner :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mrc Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.stk.vectranet.pl 21.08.07, 10:17 Włascielem knajpki na Rymera jest Alfred Werner a włascicielem Wisniowego jest chyba jego brat Odpowiedz Link Zgłoś
hellyspring Re: Nowa knajpka na Rymera. 21.08.07, 10:36 Dzieki za informację, ale jednak dobrze kojarzyłam:) Jeśli knajpka porównywalna z Wiśniowym Sadem lub dawna Galerią PodNad to rzeczywiście warto sie przejść, jestem ciekawa jak z cenami potraw, bo piwko za 5 zł to akurat standard w TG, gdyby w nowo otwartej restauracji tuz po otawrciu wywindowano ceny, to raczej lokal by sie nie przyjął (a Polska jest krajem gdzie cena piwa zwykła obrazować inne ceny:)). A tak na marginesie, gdzie właściwie jest Rymera? To ta ulica ze starą łaźnią czy prostopadła do niej? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: annnitka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.07, 10:53 to ta sama ulica -ze starą łażnią,a właściwie już teraz ze wspomnieniem po niej:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Smakosz Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 23:10 Świetny wystrój, miła obsługa. O jedzeniu będę mógł coś powiedzieć jak zjem kilka dań. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: roy Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 15:22 gratulacje za wystroj dla pana WERNERA LUBOSA Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alexandra Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.ticom.pl 26.08.07, 20:42 Byłam tam i rzeczywiście ładnie , za małe piwo płaciłam 4zł..hmm...mogłam dołożyć złotówkę i miałabym duże piwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: keller Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 205.167.7.* 28.08.07, 11:24 Nie wiem czemu wszyscy przypisuja ta restauracje do Wernera Lubosa. Tak wiec ludzie, zapamietajcie - wlascicielem tej knajpki jest pan Alfred Werner. Mile chyba musi byc dla niego to, iz porownojecie go do artysty - profesora - Wernera Lubosa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: milena Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.stk.vectranet.pl 28.08.07, 15:51 nie wiem jak tam jest nie byłam więc nic nie moge powiedzieć iale uważam ąe najlepiej jest w orientalnej Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dadus27 Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.07, 00:32 Tu o Orientalnej, wyżej bez sensu odpowiedź o szyldzie o Orientalnej. Fakt, że Orientalna to fajny lokal, ale ty tu nie rób w moim temacie takiej kryptoreklamy, bo ten temat dotyczy knajpki na Rymera a nie Orientalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: surREvival Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.belf.cable.ntl.com 29.03.08, 01:13 Orientalna to ostatnia restauracja w miescie do ktorej bym poszedl. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2812 Re: Nowa knajpka na Rymera. 28.08.07, 19:47 witam.Wybrałam się do tej restauracji, jest tam naprawdę przyjemnie.Bardzo ciekawa aranżacja, cieply klimat.Podoba mi się acz mam nadzieję że panie kalnerki przeczytają to co teraz napiszę.Pracujecie w restauracji a nie w barze mlecznym tak proszę pokale podawać pokale logiem skierowane do klienta, i jeszcze bardzo ważna rzecz dziewczyny przyprawy na stół a nie tak jak ja dostałam danie z frytkami a o soli mogłam pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TG Pokale z logo do klienta ??? To chyba przesada IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.08.07, 21:23 Sól do frytek- OK. Pokale skierowane logo do klienta??? Żeby na takie pierdoły uwagę zwracać? To trzeba mieć schizę chyba:) PS. Jak już jesteś taką pedantką wiedz,że słowo "logo" jest nieodmienne. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2812 Re: Pokale z logo do klienta ??? To chyba przesad 29.08.07, 15:10 to restauracja a nie bar.Niepłaci się mało więc się wymaga dobrej obsługi! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: keller Re: Pokale z logo do klienta ??? To chyba przesad IP: 205.167.7.* 29.08.07, 15:13 Wg mnie ceny sa porownywalne do innych restauracji - jak np. Taco czy tez Wisniowy Sad. Jesli taka rzecz jest dla Ciebie problemem, to nie chcialbym widziec, gdy zdarzy sie cos gorszego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TG Do ani2812 IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.07, 15:32 Jeszcze raz w sprawie pokali (do Ani). Uparłaś się i widzę,że zdania nie zmienisz. Jeśli według Ciebie dobra obsługa polega na tym,że kelnerka ma zwracać uwagę na to czy naklejka z LOGO (nie logiem- ) jest zwrócona w strone klienta to coś jednak jest nie halo z Tobą. Może czas sie przebadać?:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania2812 Re: Do ani2812 30.08.07, 20:56 sam sie przebadaj!Takim prostakiem jesteś ze niewiesz w jaki sposób dopiec? Nie wyszło Ci.Pozdrawiam. Pokale są różne, logo to nazwa która się na nim znajduje.Szkło podaje się logiem skierowanym do klienta, ponieważ w dobrej gastronomi takie obowiązują zasady.Niemiałam na myśli nic złego opisując tę zasadę, więc nie wiem w czym tkwi problem?Restauracja jest naprawdę ładna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TG Re: Do ani2812 IP: *.stk.vectranet.pl 31.08.07, 08:03 Nie jestem prostakiem, nie nadymaj się tak:) Po prostu zwróciłaś uwagę na taką pierdołę jak logo na pokalu i to mnie rozśmieszyło. Druga sprawa to słowo pokal którego niewiele osób w TG używa, bo nie wie co oznacza. Tarnowskie Góry to nie Nowy Jork, choć pewnie i tam nie wszystkie kelnerki zwracają na to uwagę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: surREvival Re: Pokale z logo do klienta ??? To chyba przesad IP: *.belf.cable.ntl.com 29.03.08, 01:15 Skoro dla Ciebie wyznacznikiem dobrej obslugi jest podanie pokalu logiem do Klienta ... to wybacz, ale musze powiedziec, ze juz naprawde nie mialas sie do czego przyczepic. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: monia Re: Pokale z logo do klienta ??? To chyba przesad IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.09, 15:28 To jest jedna z zasad. Jest ich dużo,więc kelnerki niech się uczą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: barman Re: Pokale z logo do klienta ??? To chyba przesad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.09, 14:23 logo do klienta lub odwrotnie -to zalezy od ucha z prawej strony/reki/ a nie od obsługi,chyba ze jestes leworeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: Pokale z logo do klienta ??? To chyba przesad IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.09, 15:25 Zdziwił byś się ilu ludzi zwraca na to uwagę...:) Zresztą ja też:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ~gosc Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 205.167.7.* 29.08.07, 11:25 czsami, jesli kelnerki zapomna, trzeba wykazac sie wlasna inicjatywa i ladnie poprosic. Ale najwidoczniej ktos tu jest mocny tylko w komentarzach, a jak ma przyjsc co do czego, to buzia na klodke ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rymerka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 12:15 nic nie kapuje.chyba jestem totalnie niekumata.co to znaczy POKALE SKIEROWANE LOGO DO KLIENTA??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Smakosz Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.238.171.* 29.08.07, 12:54 > POKALE SKIEROWANE LOGO DO KLIENTA??? Tez nie rozumie nic a nic. Odpowiedz Link Zgłoś
mirotg Re: Nowa knajpka na Rymera. 29.08.07, 13:29 Jak wyczytalem w Google "Pokal-rodz naczynia szklanego o ksztalcie posrednim miedzy szklanka a kuflem,bez ucha o poj najczesciej 0,33 lub 0,5l. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Smakosz Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.238.171.* 30.08.07, 08:21 Pokal to puchar po niemiecku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tom Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.domainunused.net 29.08.07, 14:45 logo czyli naklejka(zazyczaj)z marka trunku jaki pijesz!ogolnie powinien kelner podac pokal skerowany wlasnie ta kolorowa aklejka w strone klienta!ale tak naprawde to tylko jakies ustalenia! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gośc Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.07, 12:38 O co chodzi z tym logiem. Ciekawy jestem czy ania 2812, która zwróciła na to uwagę i ma pretensje o to do kelnerek, spożywała jadło i napoje tak jak sie powinno... Jacy ludzie są upierdliwi. Pracuje za barem w knajpie w TG i nie raz widzę jak naprawdę zachowuja się ludzie, którzy do nas przychodzą. Wiekszośc jest w pożądku ale jakby jakaś babkla albo facet zwróciła mi uwagę, że nie podałem jej piwa z logo w jej stronę to bym ją wyśmiał. Z tego co wiem to przy robieniu drinka przy kliencie który go zamówił obowiazuje zasada trzymania butelek i miarki aby klient mógł mieć pewność, że dostaje to co zamówił....ale żeby logo było ustawione w stronę do klienta....PRZESADA. To powiedz mi z której strony kyfla pijesz piwo??? Od strony LOGA czy moż ez innej. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marg Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 14:21 A możecie mi koledzy i koleżanki powiedzieć do której knajpka jest otwarta i czy można sobie po prostu przyjść na piwo, czy wypadałoby zamówić coś do jedzenia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 205.167.7.* 29.08.07, 14:29 z tego, co mi wiadomo, knajpka otwarta jest do 23:00. Za pierwszym razem bylem tylko na piwie, by rozpoznac teren. Ostatnio skusilem sie na zjedzenie czegos - ogolnie pyszne. Tak wiec polecam potrawy + piwo (mam nadzieje, ze wszystkie dania tak samo smakuja, jak to, ktore jadlem). Aczkolwiek przy piwie chyba tez nei jest zle usiasc, widzialem kilka osob, ktore takze zamowily tylko tenze trunek. I nie zapomnij usiasc na ogrodku - najpiekniejsze miejsce. W srodku bylem tylko na dole - tez elegancko, na gorze nie wiem, jak jest (przetestuje, gdy przyjdzie zimna pogoda). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marg Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 15:28 Dzięki :)No to sie kiedyś wybiorę :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bywalec Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.07, 21:46 Powiem tak-byłem tam już dwa razy... Pierwszy raz wspominam świetnie aczkolwiek siedziałem tylko na piwie (atmosfera fajna bo przeciez nowe i ładne miejsce). Drugi raz również coś zimnego do picia...chciałem zapłacić kartą a to.....(karty nie przyjmujemy)- to zrozumiem nie wszędzie idzie płacić w ten sposób!!! Ale za trzycim razem (nieporozumienie). Chciałem coś zjeść i ... siadam przy stoliku, czekam 5 minut i nie. Więc idę po kartę dań siadam znowu i czekam następne 5 minut-żadna kelnerka czy barmanka do mnie nie podeszłą...a były ich co najmniej 3 (gawędziły z kucharzem i raczej nie były zainteresowane gośćmi). Drogie Panie knajpka piękna więc wypadałoby obsługę dostosować do wystroju... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jola Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 30.08.07, 01:23 Ja rowniez bylam dwa razy, ale w przeciwienstwie do poprzednika 'bywalca' zostalam obsluzona bardzo przyzwoicie! Obsluga szubciutka i mila :> Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alexandra Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.ticom.pl 31.08.07, 20:25 Wybieram sie tam w niedziele na pogaduchy z przyjaciółmi przy piwie.Ciekawe czy dostane piwo w pokalu logiem do siebie? ;) ale czy to ważne ??? byle piwo było dobre, a przede wszystkim atmosfera i zeby dopisywały humory...wszystkim gościom "knajpki" na co liczę, wszak to ostatnia niedziela wakacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: łyżeczka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.64.* 31.08.07, 21:14 jedzenie w tej knajpce to totalna porażka:-( jedynie obsługa miła.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 42 Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 01.09.07, 15:08 do łyżczka: Ile sprobowales dan ze "jedzenie to totalna porazka" ? A moze powiesz nam co konkretnie zamowiles ? Nie latwo trafic w gust kazdego...ale narazie jest Pan pierwszym ktory sie tak strasznie tu zali ! Z tego co slyszalem to wielu ludzi bardzo chwalilo sobie kuchnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.07, 22:11 powiem tak knajpka bardzo fajna , ale obsługa za wolna nie mogliśmy się doczekać kelnerki ..dobrze , ze przy 1szym zamówieniu zostawiliśmy sobie menu i skorzystaliśmy z telefonu od razu kelnerka podeszła ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szaa Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.71.* 31.08.07, 22:57 obsluga fatalna, 3 kelnerki a zadna nie podejdzie, w koncu sama podeszlam do baru, staly wszytskie 3, i co? nic.. musialam czekac kilka dobrych minut az w koncu ktoras z nich mnie zauwazyla i zapytala co podac dodam ze wszytskie staly i nic konkretnego nie robily, dopiero znaczace chrzakniecie je obudzilo porazka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: srooge Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 15:33 bylam tam dwa razy.knajpka super ale...no wlasnie obsługa totalna porażka.jedna z kelnerek zwinela ze stolika butelke nie dokonczonego wina nie zpytawszy sie ów biesiedników czy skonczyli. nastepna wpadka:za pierwszy napój zaplacilam przy barze bo nikt nie podchodzil do mojego stolika a tuz przed wyjsciem kiedy ze znajomymi chcialam zaplacic koncowy rachunek kelnerka(ta sama) wciagnela mi do rachunku ponownie ow zapłacony napoj i wcale nie kwapila sie oddac mi kase.ale sie zdenerwowalam!! laski opamietajcie sie!!!psujecie wizerunek naprawde fajnego lokalu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomba Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 23:39 Wybrałem się tam dziś, by sprawdzić jak jest i co... Porażka, bo lokal jest podobno restauracją włoską, ale tylko z nazwy, a obsługa jeszcze wolniejsza niż w wiśniowym. Kuchnia pracuje "na wstecznym", bo na jedzenie czekaliśmy GODZINĘ(!!!). Same jedzenie pozostawia wiele do życzenia, za to obsługa jest przekonana o jego wybornym smaku. Powiem tylko, że sos w paście Canelloni Spinaci był zrobiony z tandetnego ketchupu przez co psuł smak potrawy. Byłem pierwszy i zapewne ostatni raz, no chyba, że wybiorę się tam tylko na piwo, bo tego kuchnia nie jest w stanie zepsuć. WYJŚCIE DO TEGO LOKALU NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!!! OSOBIŚCIE NIE POLECAM, WRĘCZ DODAM - ODRADZAM. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zawca Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 01.09.07, 19:11 A powiedz mi, z ciagu 30sekund jestes w stanie opanowac cale menu? W kazdej restauracji jest tak, ze nalezy poczekac PARE minut - wlasnie tyle daje sie gosciom, aby zdazyli wybrac cos z karty dan. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szaa Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.71.* 01.09.07, 19:33 no nie wiem... w te 15 minut zdazylabym sie nauczyc calego menu na pamiec Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: justa Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 01.09.07, 01:37 No to rzeczywiscie ciezki orzech do zgryzienia wstac i podejsc...hm Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klient Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.07, 08:55 Cięzki to może niebył ale jak w temacie "Napiwki" ktos cały czas pisał ze im sie należa to powiedzcie mi za co? za to ze samemu trzeba sie obsłuzyc. Ja bym je wylał z pracy a nie jeszcze dał napiwek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szaa Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.71.* 01.09.07, 11:38 justa - w moim przypadku nawet samo podejscie do baru nic nie dalo chyba jestem niewidzialna, moze zaczne to wykorzystywac do walki ze zlem... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: she Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 01.09.07, 12:20 Widze, ze konkurencja nie spi i wypisuje komentarze wyssane z palca. Bylam juz tam kilka razy i nie wiem, o co Wam tak naprawde chodzi. Nie ma co narzekac na kelnerki, bo akurat spisywaly sie wysmienicie, kiedy byl lokal przepelniony. Jedzenie porazka? Chlopcze, chcialabym widziec, jak Twoi rodzice gotuja, skoro tam Ci nie smakuje. Wg mnie, jedzenie jest perfekcyjne, ale to tylko moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szaa Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.71.* 01.09.07, 13:16 konkurencja nie spi? lol czy glosy niezadowolenia zawsze musza byc zrzucane na tzw. konkurencje? tak ciezko sobie wyobrazic ze na forum sa tez zwykli klienci,ktorym swiadczono uslugi na niskim poziomie???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkanka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.07, 20:09 Byłam w tygodniu obejrzeć tą knajpkę i musze przyznać, że pierwszy raz spotkałam się z taką obsługą a szczególnie dotyczy to kelnerki, która nas obsługiwała gdyż druga kelnerka mimo paru wpadek nadrabiała to uśmiechem. Natomiast pani podeszła do nas nie odzywając się podała karty nawet nie zdążyłyśmy czegoś sobie wybrać, gdy nagle się pojawiła.Po poinformowaniu, że nie przejrzałyśmy jeszcze menu oburzona odeszła. Po czym gdy w końcu złożyłyśmy zamówienie czekałyśmy około 20 minut na podanie zimnych napojów a później jeszcze z 15 minut na ciastko. Z zapłaceniem rachunku też był problem, ponieważ kelnerka nas olała wiec podeszłyśmy do baru zapłacić. Jeśli chodzi o knajpkę to jest ok., ale obsługę to przydałoby się wymienić. Odpowiedz Link Zgłoś
reservoir_dog Re: Nowa knajpka na Rymera. 05.09.07, 11:51 chcialbym dodac moją opinie nt. Rymera. Po ostatnim pobycie tam mam niestety mieszane uczucia: 1. co do wystroju i klimatu to zgodzę się że jest bardzo przyjemnie. Lokal wyremontowany i urządzony z duża dbałością oraz smakiem. Wnetrza (oraz zewnetrza ;) przytulne i sklaniające do dłuższego pobytu. Gdyby tylko obsługa była nieco bardziej rozgarnięta.... 2. Czas oczekiwania na 2 proste dania sięgający 45 minut to dużo za długo, szczegolnie w sytuacji gdzie lokal jest zapełniony w 15%. Ale to można jeszcze przezyć zważywszy pkt.1 3. Blędem większego kalibru jest otrzymanie dania ktorego się nie zamawiało. Niestety zważywszy na czas oczekiwania nie składalem reklamacji i zjadlem co przynieśli. Co więcej, kelnerka nie poinformowala (zapytała) o szczególy zamówienia przez co otrzymałem na talerzu 50% tego na co miałem ochotę i to za cenę ktora może nieco wstrząsnąć...Powiedzmy że był to rownież mój błąd, jednak rolą kelnerki jest nie tylko przyjęcie zamówienia ale upewnienie się że klient dostanie to na co ma ochotę... 4. Oczekiwanie na rachunek - odniosłem wrażenie że nikt nie jest zainteresowany pobraniem opłaty; na prośby o wystawienie rachunku nikt z 4 osób obsługi nie zareagował i musiałem się pofatygowac do baru. Krzywda mi się nie stała ale jeśli już jest obsługa kelnerska w lokalu, prowadzi pobyt klienta od początku do końca. I nie jest to bynajmniej mój kaprys ale ogólnie przyjety standard w dobrych restauracjach (a do miana takich Rymera 6 pewnie aspiruje). Podsumowując, lokal dobrze się zapowiada i jeśli chce być uznany za "porządny" MUSI bezwzlednie popracować na poziomem obsługi. To co opisałem to szczegóły, ale z takich wlasnie szczegółów sklada się codzienność restauracji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kika Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 08.09.07, 12:33 Byłam ostatnio w tej restauracji i chociaż większość stolików była pozajmowana moje zamówienie zostało zrealizowane szybko. Jedzenie jest bardzo dobre chociaż jeszcze wszystkiego nie próbowałam, a i obsługa jest miła i uśmiechnięta. Trzymajcie tak dalej, pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkanka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.07, 12:53 Widze,że masz jakieś udziały w tej knajpie bo jak narazie to tylko Ty tej knajpy bronisz i sie wypowiadasz pod wieloma nickami tj.jola,42,zawca,justa,she,kika. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: she Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 205.167.7.* 09.09.07, 00:22 chyba nie bardzo :) Szkoda tylko, ze polowa TG jest podpieta do sieci Protonet, a tam,z tego co mi wiadomo, nie ma zewnetrznych IP :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkanka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 08:26 Protonet do tego IP nic nie ma poniewaz też korzystam z ich usług a jesli chodzi o Ciebie to kilka wypowiedzi wyzej miałas inne IP wiec albo inny komp albo ktos sie pod Ciebie podszywa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kika Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 09.09.07, 12:04 Urzywam tylko jednego nicka "kika", rzadnych udziałów nie mama a po prostu zostałam tam dobrze potraktowana i obsłużona. Chyba mam prawo mieć własne zdanie i opinie!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m. Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 22:25 kika nie denerwuj sie tylko w wolnej chwili przejrzyj slownik-a szczegolnie zwroc uwage na poprawnosc pisowni slowa "używam" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kika Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 11.09.07, 11:15 "m" jestem dyslektykiem, przykro mi, że nie jesteś zbyt wyrozumiały/a i tolerancyjny/a żeby to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klient Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 14:45 Z ciekawości po tym jak tu przeczytałem takie rzeczy poszedłem tam z dziewczyna na niedzielny obiad. zwracałem uwagę na wszystkie rzeczy o których była mowa na tym forum. Na jedzenie, sposób podania, na obługę. Dozedłem do jednego wniosku. W tarnowskich Górach mieszkaja dziwni ludzie. Moim zdaniem obsługa była miła i spełniała w pełni swoje obowiazki. Jedzenie przepyszne. Jeszcze nigdzie w TG nie byłem tak zadowolony z posiłku jak tam. i nie myślcie czasem że mam coś wspólnego z tą knajpą. Gorąco Polecam. Ja na pewno tam wróce. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomba Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.07, 18:18 Kolego to bardzo niskie są Twoje wymagania kulinarne Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klient Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 09:40 Nie ma jak ludzka zazdrość!!! Widzę, że konkurencja używa różnych posobów aby niezniechęcić.ale taki sposób też działa na ludzi. Ja poszedłem tam właśnie po takich opiniach jakiegoś tam TOMBY i mile się zaskoczyłem. Napewno będę tam częściej wpadał. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomba_tg Re: Nowa knajpka na Rymera. 15.09.07, 00:31 dla takich osób jak she i klient postanowiłem założyć konto (tomba=tomba_tg) na tym forum-liczę,że też to zrobicie i zaczniecie pisać bardziej konstruktywne wypowiedzi i skończycie, co po niektórzy z obrażaniem mojej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
reservoir_dog Re: Nowa knajpka na Rymera. 11.09.07, 14:05 widocznie wlaściciel/zarzadzający wraz z obsługą poczytali ten wątek na poniedziałkowej odprawie i wyciągneli wnioski :) czego im życzę, bo nie podzielam huraoptymistycznych opinii na temat tego lokalu. Powtórze jeszcze raz - jest nieźle ale do poziomu dobrej restauracji jeszcze im brakuje. I nic nie zmieną peany na ich cześć, trzeba sie wziąć do roboty, bo inaczej Rymera pozostanie wyłacznie miłym zakątkiem do wypicia kawy i piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bywalec Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 19:23 ludzie tam sie nic nie zmienilo!!!bylem wczoraj i kelnerka sprzatnela mi moja niedopita kole z przed nosa nie powiedziawszy ani slowa.nim zdazylem cos powiedziec juz sie ulotnila.tragedia!!! skad wlasciciel bierze te laski?one nie czytaja tego forum.niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klient Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.07, 09:09 DO BYWALCA!!! Jak ci sie tam nie podoba to czemu tam chodzisz??? Może ci ta knajpa przeszkadza....tak jak przeszkadza konkurencji. Paranoja. Ludzie przestańcie z siebie robić zazdrośników. Odpowiedz Link Zgłoś
anrietta Re: Nowa knajpka na Rymera. 17.09.07, 21:54 Byłam w niedziele zobaczyć knajpkę. Wystrój bardzo fajny. Tylko ceny mnie troszkę zaskoczyły. Hm... takie dość wysokie były. I obsługa bardzo miła i szybka, pomimo tego, że dużo ludzi było. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość lokalu Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.07, 19:55 Całkiem przyjemna knajpka. Obsługa normalna. Nie rozumiem wcześniejszych negatywnych opisów. Popieram przedmówce co do prawdopodobnej konkurencji ... :) Wyglądem przypomina "wisniowy ... " także jak komuś jest za daleko by przejć przez ulice Sobieskiego to ma alternatywe :P Odpowiedz Link Zgłoś
reservoir_dog Re: Nowa knajpka na Rymera. 20.09.07, 10:25 naprawdę, ludzie przstańcie już chrzanić z tą mityczną "konkurencją". Też sie wypowiadałem w temacie knajpy i bynajmniej nie jestem wlaścicilem ani pracownikiem innego, konkurencyjnego lokalu. Ktoś założył wątek, podzielił sie uwagami, mnóstwo ludzi odpisało opisując swoje doświadczenia i wcale mnie to nie dziwi że zdania są podzielone - każdy ma inne oczekiwania co do standardów, cen, smaku itd. Jeden będzie zachwycony, drugi nie i co w tym dziwnego. Osobiście uważam że temat się wyczerpał i mam pytanie do moda czy jest możliwe jego zablokowanie i jednoczesnie pozostawienie na forum aby można było go czytać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasicaaa Re: Nowa knajpka na Rymera. 20.09.07, 11:40 dzień dobry, rozwiązanie proponowane przez reservoir_dog nie jest możliwe. wątek żyje, póki ludzie coś piszą. nie można nikomu zablokować możliwości wypowiadania się, jeśli nie łamie regulaminu i netykiety. inni mogliby mieć na temat blokady zupełnie odmienne zdanie niż jej pomysłodawca... już słyszę te awantury :) pozdrawiam kasicaaa Odpowiedz Link Zgłoś
reservoir_dog Re: Nowa knajpka na Rymera. 20.09.07, 22:36 dziękuję, tak się domyślałem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eemilka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 02:07 a do której czynne? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mattadox Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 28.09.07, 10:27 do 23.oo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krysia Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 23:17 mowiliscie o sosie do szpinaku .chyba we wloszech nikt nie dostal pomidorowego sosu do szpinaku tak jak podaja w tej knajpce,a na pizzy to czasem ser w plastrach nie zdązył sie roztopic ,super ekspres z mikroweli,"polecam" Odpowiedz Link Zgłoś
m4r3km4r Re: Nowa knajpka na Rymera. 08.11.07, 07:56 Gość portalu: krysia napisał(a): > mowiliscie o sosie do szpinaku .chyba we wloszech nikt nie dostal > pomidorowego sosu do szpinaku tak jak podaja w tej knajpce,a na > pizzy to czasem ser w plastrach nie zdązył sie roztopic ,super > ekspres z mikroweli,"polecam" Smieszne, co piszesz, naprawde zal mi takich ludzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
atum.online Re: Nowa knajpka na Rymera. 08.11.07, 12:57 Gość portalu: krysia napisał(a): > mowiliscie o sosie do szpinaku .chyba we wloszech nikt nie dostal > pomidorowego sosu do szpinaku tak jak podaja w tej knajpce,a na > pizzy to czasem ser w plastrach nie zdązył sie roztopic ,super > ekspres z mikroweli,"polecam" Heh Krysiu skad ty sie urwalas ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lol Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.icm.edu.pl 13.11.07, 15:24 piękna wasza jest być rozmowa. Ale ja mam mieć pytanie: kaj jest rymera? :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mee Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 205.167.7.* 13.11.07, 17:00 www.rymera6.pl - calkwiem przyzwoicie to zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ### Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.68.* 14.11.07, 14:51 Wszystko pięknie,ładnie i cudownie,ale....moim zdaniem nie potrafią się wyrobić z zamówieniami.Ostatnio czekalismy ze znajomymi godzine na jedzonko...troszke za długo... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sissi Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.07, 22:50 a gdzie jest smaczniejsze jedzenie? w kurnej chacie czy u rymera? Odpowiedz Link Zgłoś
atum.online Re: Nowa knajpka na Rymera. 16.11.07, 08:52 Gość portalu: sissi napisał(a): > a gdzie jest smaczniejsze jedzenie? w kurnej chacie czy u rymera? Moze poprostu sprawdz sama ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sissi Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 21:16 A MOZE Z TOBA SIE TAM WYBIORE HMMM? CO TY NA TO? Odpowiedz Link Zgłoś
atum.online Re: Nowa knajpka na Rymera. 17.11.07, 00:33 coz za propozycja ! Huh...mysle ze jestem za smarkaty jak dla Ciebie :-p Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: saperka2 Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 13:10 moze w koncu z tego nudnawego kulinarnego tematu rozwinie sie watek matrymonialny?????? Odpowiedz Link Zgłoś
atum.online Re: Nowa knajpka na Rymera. 17.11.07, 13:46 Gość portalu: saperka2 napisał(a): > > moze w koncu z tego nudnawego kulinarnego tematu rozwinie sie > > watek matrymonialny?????? o_O Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 17.11.07, 16:52 chetnie skorzystam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: absolwenci staszic Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 21:02 w tej knajpce jest miło do momentu aż się złoży zamównienie. na piwo czy cole trzeba czekac około 30 minut...i między innymi dlatego nie zorganiujemy u państwa spotkania klasowego. zróbcie coś z tym - może dodatkowa kelnerka...pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wł Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 21:44 To nie róbcie,nikt nie będzie za wami plakał. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: absolwenci staszic Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 17:54 pięknie dbacie o kilentów Odpowiedz Link Zgłoś
darkdante Re: Nowa knajpka na Rymera. 29.03.08, 01:27 Bardzo fajna knajpka z naprawde dobrym jedzeniem. Mila obsluga, przyjemny wystroj wnetrza, jadlem tam do tej pory 5 razy. Za kazdym razem jedzenie podano szybko, ostatnio nawet bardzo szybko :) Ladnie podane, smaczne i w calkiem przyzwoitej cenie. Bardzo polecam. Obiad na Rymera to juz staly punkt kazdego mojego pobytu w Polsce :) Tekst o zle podanym pokalu mnie rozbroil :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
darkdante Re: Nowa knajpka na Rymera. 29.03.08, 01:29 Acha, jeszcze slowko co do placenia. Placilem ostatnio kredytowa, wiec jak widac przyjmuja. Ktos tu wspomnial, ze nie mozna placic karta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lento Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 31.03.08, 18:28 Mozna placic karta. Gosc ktory sie podpisuje "wł" to konkurencja? Juz tez wiemy kim jestes dokladnie :) oj nieladnie, nieladnie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: taka 1 Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.76.* 21.07.08, 21:35 super jedzonko,polecam.miła obsługa,szybkoi sprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cooze prowincja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 17:41 uważam ze jedząc przy klejących nienakryrych stołach w mroku, pijąc kawę z makro, parzoną w wątpliwej jakości ekspresie, udając się do toalety w której czuć stęchliznę i zapach starych ludzi, znacznie odbiega od standardów restauracji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: doost Re: prowincja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 12:57 tak, to prawda, a ty zyjesz na Syberii. Chcialbym naprawde wiedziec, czemu az takie glupoty mozna wypisywac. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sunde Re: prowincja IP: 83.1.78.* 21.07.08, 12:46 bo zzera go zazdrosc :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ;] Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.wieszowanet.pl 28.07.08, 14:03 jak to otwarto ją w piątek? ona jest otwarta już od kilku miesięcy, właściwie od zeszłego roku. fajna mi nowość Oo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gustaw Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.08, 10:34 W Wieszow czytać nie potrafią? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sunde Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 29.07.08, 13:25 A nie przez przypadek w Wieszowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ;] Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.wieszowanet.pl 01.08.08, 13:29 teraz spojrzałem na datę, ups... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Niezadowolony Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.stk.vectranet.pl 06.09.08, 18:19 Byliśmy wczoraj w tej knajpce i wszystko byłoby ok gdyby nie obsługa... Kelnerka owszem bardzo miła i uśmiechnięta, jednak kiedy po godz.22 poprosiliśmy o napoje stwierdziła, że bar jest już zamknięty. Nie byliśmy tam pierwszy raz, więc wiemy, że bar jest czynny dłużej. Prosząc o rozmowę z szefem kelnerka powiedziała, że jest to decyzja kelnera-syna szefa. Jeżeli nie chce pan tracić klientów drogi Szefie radzimy porozmawiać z synem... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Niezadowolona Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 20:47 Dołączam do niezadowolonych klientów tej restauracji. Niestety postanowiłam zorganizować tam mężowi urodzinowy obiad. Tydzień wcześniej zarezerwowaliśmy stolik na godzinę 14.00 w niedzielę. Przyszliśmy chwilę po 14.00 do restauracji i okazało się, że przy zarezerwowanym stliku siedzą dwie osoby. Kelnerka zaczęła przenosić dwie Panie do drugiego stolika (ja na miejscu tych Pań poczułabym się urażona, bo przecież dopilnowanie rezerwacji to obowiązek obsługi, a nie błąd niepoinformowanego klienta), my w tym czasie czekaliśmy w przejściu... Było nas 12 osób i nasz czteroletni syn. Krzeseł przy stoliku było 10, choć wcześniej rozmawiałam telefonicznie z szefem i ustaliłam, że będzie jednak 12 osób i dziecko! Więc czekaliśmy jeszcze jakiś czas na reorganizację stolików. W końcu zasiedliśmy, kelnerka poinformowała nas, że na jedzenie trzeba będzie czekać od 45 minut do godziny, więc postanowiłam zamówić kilka przystawek - zapiekane bułeczki z serem i różnymi dodatkami. Na te bardzo przecież niewyszukane przystawki czekaliśmy prawie godzinę! Kanapki były gorące i wymagały użycia po zjedzeniu serwetek, których nie było na stole. Poprosiłam o serwetki w barze i dostałam plik serwete do ręki!!! Może serwetniki to za elegancki przedmiot jak na tę restaurację? Teść dostał przystawkę równocześnie z zupą, więc z niej zrezygnował. Dania główne podano nam po około dwóch godzinach od ich zamówienia. Kelnerka myliła zamówienia, kiedy ja otrzymałam swoje danie, moi rodzice już kończyli jeść, bo serwowano nam poiłki "na raty". Jako gospodarze tej rodzinnej uroczystości wstydziliśmy się z mężem przed naszymi gośćmi, że wybraliśmy dla nich restaurację z tak fatalną obsługą! Słowem, jeżeli chcecie Państwo zepsuć sobie nastrój, podenerwować się, powstydzić, to polecam "Rymera 6"! W tym wszystkim żenujące jest zachowanie właściciela (z którym mąż rozmawiał w trakcie czekania na posiłki). Właściciel tego baru nie widział żadnego problemu, delikatnie mówiąc miał nas "gdzieś". Więc jeżeli lubicie być "gdzieś" płacąc za to kilkaset zł zaproście rodzinę (znajomych) do tej "restauracji" (przepraszam, że obrażam restauracje). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bywający Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.08, 21:51 Zgadza się,ze to przereklamowane miejsce.U Wrochema taka sytuacja jest niemożliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bywająca Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.stk.vectranet.pl 27.10.08, 00:21 Faktycznie "Rymera 6" nie nadaje się na organizację urodzin i tego typu imprez. Wiem z własnego doświadczenia. Jednak mają naprawdę dobre jedzenie i knajpka ma przyjemny klimat. W sam raz by wpaść na obiadek lub na piwko wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czytelniczka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 09:58 Droga Pani niezadowolona. Powiem Pani Tak:zgadzam sie z Pania co do uprzejmosci wlasciciela,lecz jesli chodzi o czekanie na potrawy to skoro Pani chciala uczcic uroczystosc rodzinna to mogla Pani wczesniej uzgodnic menu i inne szczegoly doytczace urodzin i nie mialaby Pani stresu,gdyz oprocz Pani osob obslugiwano cala sale i zostala Pani potraktowana jak normalny klient.Wiec o to naprawde nie moze miec Pani pretensji.Taka jest praktyka w wiekszosci restauracji ze przygotowuje sie jedzenie po kolei stolikami. Rezerwujac stolik mogla Pani wybrac menu,zaznaczyc ze jest to uroczystosc rodzinna a napewno na tym stoliku bylby ładny wykrochmalony obrus oraz kwiaty dla solenizanta. pozdrawiam czytelniczka forum Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niezadowolona Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 12:13 Droga czytelniczko forum, właścicel został poinformowany, że rezerwuję stolik na uroczystość rodzinną... Więc proszę nie marzyć o serwecie i kwiatach w restauracji, w której nawet nie istnieje wewnętrzny obieg informacji! Właściciel nie tylko nie przekazał kelnerce informacji o charakterze uroczystości, ale nawet nie wspomniał jej o zmienionej ilości osób. A jeżeli jest Pani gorliwą czytelniczką tego forum, to na pewno zauważyła Pani, że długi czas oczekiwania na posiłek nie był jedynym powodem mojego niezadowolenia! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: st.sen Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 21:35 droga kobietko. Z informacji, jakie do mnie dotarly, owszem, poinformowalas, ze to urodziny, ale wczesniej nie zdeklarowalas sie na ILE osob bedzie impreza oraz jakie potrawy bedziecie zamawiac. Totez po przybyciu do lokalu i zamowieniu posilkow, nie masz prawa oczekiwac, by wszystko zostalo podane w jednym czasie. Co by mnie obchodzilo, ze robisz impreze? Gdybys przyszla do mnie do restauracji, to fajnie, ale mam takze innych klientow, o ktorych nalezy dbac. W takim razie kazdy, kto przyjdzie w kilka osob, moze mi mowic, ze odprawia urodziny, swietuje awans itp. itd. I co, wtedy mam wszystkim podawac jedzenie rownoczesnie? NIE! Bo takiej mozliwosci nie ma, gdy wczesniej nie ustali sie tego, co chce sie jesc. Gdyby wczesniej zostalo to ustalone, ludzie z kuchni byliby do tego odpowiednio przygotowani. Wiec swoje smutki, zale i placze wylewaj gdzies indziej, hipokrytko :) Widac, jak bardzo zakompleksiona kobietka z ciebie, bywaj! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: niezadowolona Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 22:28 Szanowny Panie "st.sen", pozwoli Pan, że nie będę się zniżać do wybranego przez Pana poziomu dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: whimp Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 83.1.78.* 06.11.08, 23:05 Knajpa pelna ludzi a Pani niezadowolona oczekuje ze dostanie jedzenie w 15min ? Hehe takie rzeczy to tylko w mcdonaldzie. Pani juz chyba podziekujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ciekawy Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 11:23 tak to juz jest ze w naszych knajpkach jak nie zamowisz to w 12 osob mozesz sie napic piwa wzglednej jakosci ale zjesc nic nie zjesz,o drinkach nie wspomne bo zapasy sa rowne zeru.A to alkoholu nie ma a jak jest to soku braklo,itp. O a la cart mozecie tylko pomazyc,my spotykamy sie w ok 15 osob raz na 2 miesiace,przeszlismy prawie wszystkie knajpki i wszedzie jest podobnie.Jezeli sie umowisz na menu to dostajesz jezeli nie to czekasz na to co w kuchni pozostalo.pozdrawiam tez bywalec rymera Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zaczytana Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 18:48 czytam te bzdury i mysle sobie tak:jak w ogole mozna organizowac urodziny nie uzgadniajac menu,swiadczy to o ignorancji solenizanta.Jezeli to mialo byc takie cos nie narzucone,do przegryzienia to trzeba liczyc sie z oczekiwaniem dla 15 osob. A a la cart to moge zaprosic 2-3 kolezanki lub kolegow bo wiecej nie wypada ,tak spontanicznie.Nie chcialabym byc gosciem z łaski co chcesz to jedz.smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fafnka Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.09, 16:00 chyba czas na twoim zegarku upływa w tępię kosmicznym! po co ten cały tekst skoro na koncu przepraszasz restaurację!!chyba masz za duzo czasu jesli siedzisz tyle przy komputerze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewe Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: *.strong-pc.com 14.07.09, 23:28 uważam, iż knajpka jest sama w sobie fajna bo jedyna taka w tarnowskich Górach, gdzie można dobrze zjeść i wypić piwko z przyjaciółmi, ale niestety personel, a w tym obsługa jest beznadziejna. No może warto jedynie pochwalić jednego kelnera przesympatycznego, który jest jedyny ok. Reszta bez kultury Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: chodzimy Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 95.171.193.* 15.07.09, 00:12 A moze poprostu Pani brakuje kultury ? I ludzie traktuja Pania tak jak Pani ich ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ja Re: Nowa knajpka na Rymera. IP: 80.50.134.* 15.07.09, 10:45 Czekanie na ciepłe danie godzinę jeszce bym przeżyła, ale czekać na lody ponad godzinę to już przegięcie. Byłam tam z koleżankami z pracy i byłyśmy oburzone. Jak można tyle czekać. Gdy po ponad godzinie nie dostałyśmy tych lodów, to jedna z nas poszła i odmówiła, a kelner co na to?? "No dobrze". Żadnego przepraszam, żadnego zmieszania. Szkoda, że taka fatalna obsługa bo lokal jest super. Jak mają za duży ruch to powinni więcej obsługi zatrudnić. Odpowiedz Link Zgłoś