Dodaj do ulubionych

"Obrzydliwi"?

19.08.03, 11:25
Bardzo oficjalny obiad, na którym chcecie jak najlepiej wypaść. Od tego czy
spodobacie się gospodarzom zalezy Wasze przyszłe życie, kariera. Wszyscy
zachwycają się kulinarnym kunsztem pani domu. I nagle... W Waszym talerzu
pływa włos (albo np. mucha). Co robicie?
wink
Obserwuj wątek
    • izoold Re: 'Obrzydliwi'? 19.08.03, 11:39
      To znaczy, że w innych wypadkach nie zależy Ci na gospodarzach i wrzeszczysz
      wszem i wobec, że w zupie pływa jakieś obrzydlistwo, przez co odbierasz
      wszystkim apetyt??? Myślę, że NIGDY i w żadnej sytuacji nie należy po sobie dać
      nic poznaćsmile)) To się nazywa DOBRE WYCHOWANIE.
    • alka_xx Re: 'Obrzydliwi'?Eeeee..... 19.08.03, 12:22
      INSTRUKCA

      Muche nalezy zlapac delikatnie w dwa palce i pełna kultura delikatnie wlozyc
      do ust, po czym dobrze wyssac, szczegolnie gdy widac, ze mucha uprzednio
      żerowala w miejscach bogatych w surowce wtórne / taka mucha mieni sie w sposob
      specyficzny/.
      Wlos nalezy zlapac mniej wiecej w polowie i dobrze oblizac w kierunku do
      nasady / pamietac, by nie oblizywac w tzw kierunku " pod wlos" by nie skaleczyc
      jezyka, hdyby wlos ubogi byl w ceramidy/

      ...po czym oba przysmaki oddac gospodyni ,przed ktora znów otwiera sie
      ogromne pole do popisu...wink


      smacznego
      a_xx

      • lahliq Re: 'Obrzydliwi'?Eeeee..... 19.08.03, 12:27
        alka_xx napisała:

        > INSTRUKCA
        >
        > Muche nalezy zlapac delikatnie w dwa palce i pełna kultura delikatnie wlozyc
        > do ust, po czym dobrze wyssac, szczegolnie gdy widac, ze mucha uprzednio
        > żerowala w miejscach bogatych w surowce wtórne / taka mucha mieni sie w
        sposob
        > specyficzny/.

        Taką muchę nazywam "miętowa". wink

        > Wlos nalezy zlapac mniej wiecej w polowie i dobrze oblizac w kierunku do
        > nasady / pamietac, by nie oblizywac w tzw kierunku " pod wlos" by nie
        skaleczyc
        >
        > jezyka, hdyby wlos ubogi byl w ceramidy/

        Pamiętajmy o tzw. łuskach, które zamykają się tylko w jedną stronę.


        >
        > ...po czym oba przysmaki oddac gospodyni ,przed ktora znów otwiera sie
        > ogromne pole do popisu...wink

        Zbyt ryzykowne.
      • do-las Re: 'Obrzydliwi'?Eeeee..... 19.08.03, 13:48
        alka_xx napisała:

        > INSTRUKCA
        >
        > Muche nalezy zlapac delikatnie w dwa palce

        > smacznego
        > a_xx
        >
        Na koniec tych czynności wycieramy paluszki w klapę marynarki...
        I tu mam problem.
        Swojej czy pana domu.
        • alka_xx Re: 'Obrzydliwi'?Eeeee..... 19.08.03, 14:09
          Aneks nr 1 do Instrukcji

          Jezeli pan domu jest w marynarce z klapami, to mamy pelne prawo wytarzac w nich
          nasze paluszki
          jesli to my nieopacznie ubralismy sie w prowokujacy fason z klapami, no coz...
          na nastepna wizyte sprawiamy sobie marynarke ze stójka!

          a_xx


          do-las napisał:

          > Na koniec tych czynności wycieramy paluszki w klapę marynarki...
          > I tu mam problem.
          > Swojej czy pana domu.
    • lahliq DSV 20.08.03, 12:32
      Oddaję głos panu Janowi Kamyczkowi:
      "W razie znalezienia w potrawie muchy lub włosa nie należy przenigdy dzielić
      się tą rewelacją z resztą biesiadników, ani też przymierzać wspomnianego włosa
      do fryzur wszystkich członków rodziny gospodarzy dla sprawdzenia czyjej głowy
      pochodzi. Te rzeczy usuwa się dyskretnie poza obrąb potrawy nie przerywając ani
      na chwilę flirtu z sąsiadką (-dem) samą zaś potrawę zjada się do końca wbrew
      naturalnym odruchom niechęci, życie dżentelmena nie jest bowiem romansem."

      (z odc. III Demokratycznego Savoir Vivre „W sprawie usuwania niejadalnych
      części potraw z obrębu jamy ustnej” - rok 1947)

Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka