Dodaj do ulubionych

Tanie noclegi w Norwegii- Bergen i fiordy

05.03.11, 11:13
Wybieram się w czerwcu na 10 dni do Norwegii z 4 osobową rodziną -Lot do Bergen a potem wynajęty samochód. Jeśli ktoś może podpowiedzieć konkretne niedrogie domki/kabiny albo campingi gdzie można wynając jakiś domek lub gotowy namiot albo inne opcje to bardzo prosze o pomoc. Wszystkie praktyczne wskazówki dotyczące pobytu w regiobie Bergen -Trondheim mile widziane.
Rad
Obserwuj wątek
    • iwonka55h Re: Tanie noclegi w Norwegii- Bergen i fiordy 05.03.11, 14:35
      Ja nigdy nie rezerwowałam noclegów, zawsze braliśmy coś po drodze, bo to dawało mi pewną niezależność od terminów rezerwacji. W Norwegii jest dużo kempingów z domkami i moim zdaniem nie powinno być większych problemów.
      • jejek11 Re: Tanie noclegi w Norwegii- Bergen i fiordy 13.03.11, 19:08
        Hej.

A mogłabyś napisać, ile kosztują noclegi w bergen? Jaki hostel można uznać za tani?
        • iwonka55h Re: Tanie noclegi w Norwegii- Bergen i fiordy 15.03.11, 10:58
          Niestety ja nie spałam w hostelach. Na kempingach domek 4 osobowy kosztował mnie od 300 - 500 NOK/dobę. Postawienie namiotu ok. 200 NOK za namiot. Ale to poza miastem.
          Wrzuć w google "hostele bergen" to coś znajdziesz.
          • Gość: Darek Re: Tanie noclegi w Norwegii- Bergen i fiordy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.11, 09:11
            Ja zarezerwowałem dwuosobowy tutaj :
            www.marken-gjestehus.com/CDA/homepg.aspx
            Myślałem też o tym :
            citybox.no/?language=en
    • Gość: marko27 Re: Tanie noclegi w Norwegii- Bergen i fiordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 21:32
      jeśli chodzi o Norwegię, to należy rozważyć nocleg w lesie, ponieważ wszystkie możliwe hotele kempingi i inne rzeczy są strasznie drogie. Nie wiem jak można oszczędzić, mam parę namiarów, ale zwykle szukam i tak po drodze, albo rezerwuję w necie. Żeby trochę zaoszczędzić można sprawdzić jeszcze porównywarkę cen hoteli (np. www.oHotele.pl, ale i tak w Norwegii trzeba się przygotować na spore wydatki.
    • Gość: ala Re: Tanie noclegi w Norwegii- Bergen i fiordy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 16:18
      www.couchsurfing.org - darmowe noclegi na całym świecie! Polecam, sama wypróbowałam i było super! Nie opłaca się nocować w hotelach i hostelach. Miejscowi jeszcze Tobie pomogą, zaplanują pobyt, powiedzą jak najtaniej dojechać, nawet dadzą przewodniki do poczytania. No i można poznać nowych ludzi, zobaczyć jak mieszkają, pogadać w obcym języku, nawet wspólnie gotować! Oszczędność nie tylko na noclegu, ale też nie trzeba chodzić po restauracjach tylko kupuje się coś w markecie i przygotowuje w kuchni gospodarzy. I jak już się ma tam na tej stronie profil, to nie oznacza, że w rewanżu trzeba tych gospodarzy gościć u siebie. Po prostu jedni oferują gościnę, a inni np. tylko służą za przewodnika albo mogą Cię zaprosić na obiad czy inne wspólne wyjście.

Posiadanie profilu na couchsurfing jest oczywiście także darmowe! Im więcej ludzi będzie wiedziało i takiej możliwości zwiedzania świata, tym więcej będzie miejsc noclegowych, także w Polsce!
    • Gość: Jarek Re: Tanie noclegi w Norwegii- Bergen i fiordy IP: *.centertel.pl 28.10.11, 10:05
      Nie wiem jak to kalkuluje się przy dużej rodzinie ale ja w ub. roku znalazłem noclegi w Norwegii w hostelach przez norwegia.com.pl. Z tym, że my głównie zwiedzaliśmy miasta i domków i kampingów w takich miejscach z reguły brak.
    • Gość: Konrad_Olga Re: Tanie noclegi w Norwegii- Bergen i fiordy IP: *.241.95.91.static.ter-ks.siw.siwnet.net 14.04.12, 21:42
      Witam
      Bylem w zeszłym roku w Norwegii tej niestety południowej ,ale dech w piersiach zapiera...do północenej Nor musimy ochłonać,spaliśmy w różnych miejscach,ale pewnego dnia trafiliśmy do Polaków prowadzą coś w rodzaju polskiej agroturystyki okolo 100 km od Oslo ,nie pamiętam ceny za nocleg,ale nie byla norweska:) do tego opcja wyżywienia ,i jedzenie naszetznn.polska typowa kuchnia :) to byl prywaty dom w rodzaju leśniczowki www.wakacjewnorwegii.pl,a może ktos ma namiary na jakis tani nocleg na północy?,pozdrawiam
    • Gość: izamr Re: Tanie noclegi w Norwegii- Bergen i fiordy IP: 148.81.171.* 18.04.12, 10:33
      A ja pilnie szukam taniego (może być maksymalnie prosto i bez wygód) noclegu w Stavanger lub okolicy dla 2 dorosłych i 2 dzieci w okresie 27-30 maja 2012. Czy ktoś jechał w ciemno (bez rezerwacji)? Nie weźmiemy ze sobą namiotu, bo lecimy, ale w grę wchodzi wynajęcie samochodu i przemieszczanie się. Zauważyłam, ze część kempingów otwarta jest tylko w sezonie letnim (czy u nich się zaczyna taki sezon 1 czerwca?)
    • martusia852 Re: Tanie noclegi w Norwegii- Bergen i fiordy 09.05.12, 14:48
      osobiście polecam porównywarke hoteli, gdzie znajdziecie aktualną ilość miejsc i najniższe ceny 24hotels.pl/
    • sylwana86 Re: Tanie noclegi w Norwegii- Bergen i fiordy 03.06.12, 19:50
      Hejka, zalezy czy chcesz luksusowo to np. Grand Hotel lub Hotel Continental natomiast komfortowo to np. Rica Hotel Bygdoy Alle, Gabelshus Hotell, Holmenkollen Park Hotel Rica, Clarion Collection Hotel Savoy, Cochs Pensjonat, Anker Hotel Best Western, Best Western Hotel Bastion, a w Bogstad Camping to duzy kemping, usytuowany blisko kapieliska -mozliwosc wynajecia domka oraz Oslo Vandrerhjem Haraldsheim to schronisko mlodziezowe i to jest najtansza oferta noclegu oprucz tego polecam artykuly na blogu: www.turystykapodroze.blogspot.com
      • sylwana86 Re: Tanie noclegi w Norwegii- Bergen i fiordy 03.06.12, 19:51
        ten blog to www.turystykapodroze.blogspot.com
    • Gość: Capsel Re: Tanie noclegi w Norwegii- Bergen i fiordy IP: *.chi.clearwire-wmx.net 22.08.12, 07:24
      UWAGA !!! Unikaj gostka o imieniu Grzegorz z Mierzeji Wislanej.
    • Gość: paula Re: Tanie noclegi w Norwegii- Bergen i fiordy IP: *.uib.no 26.11.13, 14:08
      Mam sprawdzony jeden hostel - marken gjesthus tuż przy centrum. Najtanszy z wszystkich lecz i tak wychodzi drogo w przeliczeniu na zlotowki. Jesli potrzebujecie jakies info o Bergen to zajrzyj: [url=http://blogujepodrozuje.blogspot.no] to moj blog o bergen - Gdzie, Co i za Ile:)
    • 12anna_11 Re: Tanie noclegi w Norwegii- Bergen i fiordy 14.12.20, 20:47
      Podsyłam wywiad na temat życia w Norwegii: kobietyprzykawie.pl/jak-wyglada-zycie-w-norwegii/ w którym znajdziesz odpowiedzi na pytania:

☕ Jak wygląda życie w Norwegii?
      ☕ Kiedy można zobaczyć zorzę polarną?
      ☕ Gdzie warto szukać noclegów, gdzie się udać i czego spróbować?
      ☕ Jak wygląda tam codzienność, czym wyróżnia się architektura i wystrój wnętrz?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka